Give Steel BIM & Structural Design Sp. z o. o.

2.6 Dodaj merytoryczną opinię
baner wywiady

Opinie o Give Steel BIM & Structural Design Sp. z o. o.

Administrator Nowy wpis

Interesuje mnie praca jako brak w firmie Give Steel BIM & Structural Design Sp. z o. o.. Ktoś tam pracuje? Co możecie powiedzieć na temat warunków oferowanych przez tę firmę?

Praktykantka

Po odbyciu praktyki w firmie jestem bardzo zadowolona. Od procesu rekrutacji, po przez czas trwania praktyk, aż po uzupełnienie dokumentów potrzebnych na uczelnie wszystko było jasne i klarowne. Podczas praktyk zdobywałam wiedze z zakresu statyki oraz modelowania konstrukcji. Miałam okazję przekonać się czym jest tak naprawdę prawdziwy BIM! Jako praktykantka byłam traktowana poważnie. Miałam okazję pracować z doświadczonymi inżynierami, którzy zawsze byli chętni do pomocy gdy tego potrzebowałam. Myśle że Give to dobre i profesjonalne miejsce do odbywania praktyki.

Wiktoria Nowy wpis
@Praktykantka

A czy po takiej praktyce jest możliwość zatrudnienia? Na jakiej umowie? Rozmawiałaś z nimi na ten temat? Daj znać bo też się zastanawiam nad takimi praktykami

Teklowiec

Firma dla osób ambitnych, niebojących się wyzwań, nieprzepadających za nudą w pracy. Atmosfera w pracy jest bardzo fajna, koledzy z pracy zawsze chętni do pomocy - nikt nigdy nie zostaje z problemem sam. Można realizować się w wielu ciekawych tematach, CODZIENNIE można się czegoś nowego nauczyć. Właśnie takich cech szukałem w poprzednich firmach i nigdy na taką nie trafiłem. Kolejnym plusem jest to, że nie ma całego grona kierowników i dyrektorów, którzy nie maja pojęcia co robią - struktura firmy jest bardzo klarowna. W mojej opinii szefostwo jest bardzo profesjonalne. Każdy na podstawie harmonogramu może sobie sam zaplanować pracę, nie ma bezsensownego rzucania po tematach w celu tzw. gaszenia pożarów.

Beata
@Teklowiec

Brzmi jak miejsce w którym nie ma nawet chwili spokoju, może powiesz dokładnie co tam się robi, jak taki dzień pracy wygląda? Chyba nie jestem taka entuzjastyczna, jak to czytam

@Teklowiec

Z jednym można się zgodzić... "nudzić" tam się nie można.

Beata

A faktycznie do dziś to aktualne? Zastanawiam się po prostu czy może do dziś organizacja pracy tutaj się nieco zmieniła. Zakres obowiązków pozostał bez zmian? A wynagrodzenie za nie?

Misja Kleopatra Nowy wpis
@Beata

Atmosfera uległa dużej zmianie. Jesli chodzi o zarobki, to zalezy czy dasz radę odeprzeć ataki na swoją jakość pracy podczas rozmowy podsumowującej. Z doświadczenia i wymieny info z innymi projektantami wiem, że to trudne. Na ogol dostajesz wiecej kasy przy przechodzeniu na umowe na czas nieokreslony, ale potem bywa ciezko. Kasa jest porównywalna z innymi tego typu miejscami. Moze troche wyzsza, ale nie wiem czy te nerwy są tego warte, Trzeba samemu ocenić.

Misja Kleopatra Nowy wpis
@Beata

Jak wygląda każdy z etapów rekrutacji w Give Steel BIM & Structural Design Sp. z o. o.?

Jak długo czeka się na odpowiedź od firmy Give Poland Sp. z o.o. po przesłaniu CV? Podziel się opinią z rozmowy o pracę na stanowisku IT Support. Jaki był jej rezultat?
Laurka

Witam wszystkich, Proszę o informację jak mniej więcej wygląda rekrutacja na stanowisko Asystent Projektanta BIM ;czy jest kilka etapów Czy dla pracownika z doświadczeniem do 5 lat może ktoś podać mniej więcej widełki jakie jest wynagrodzenie. Czy 6000-7000 tys. brutto to taki standard?

Byłam
@Laurka

Rekrutują studentów - (usunięte przez administratora), najlepiej jeżeli nie ma żadnego doświadczenia (porównania z warunkami pracy z normalnej pracy). Uciekłam… szkoda życia

@Byłam
@Byłam

dziękuję za informację

Ciekawy

Jak radzi sobie firma w trakcie pandemii? Czy macie zlecenia?

Xyz
@Ciekawy

Mamy więcej zleceń niż w poprzednim roku

Halina
@Xyz

Czyli pracując w Give można być spokojnym o swoje stanowisko pracy i praca jest stabilna? :) Chciałabym dopytać jeszcze o jedną kwestię - atmosferę. Jak ona wygląda między pracownikami? Czy jeśli o to chodzi to praca jest bezstresowa?

To, że jest presja wyników w pracy to nic nowego, bo przecież dla firmy liczą się zyski. Ale rozumiem, że nie każdemu taki styl pracy może odpowiadać. Ale z tego co piszesz to sporo się nauczyłeś. Szkolenia tez miałeś?

@Halina

Firma mlekiem i miodem (wazeliną) płynąca

NICK

Czy rozmowy kwalifikacyjne przeprowadzane są w języku angielskim ? Jak to jest z tą znajomością Tekli i szkoleniami ?

Jak długo czekaliście na odzew z Give Poland Sp. z o.o.? Oddzwaniają zawsze?

Alina

W starych ogłoszeniach oferowali 5-10tys zł w zależności od doświadczenia. W obecnym oferują niewiadomą kwotę zależna od doświadczenia. Faktycznie tyle płacą czy jest to „ściema”? Jak wyglada sprawa szkoleń?

@Alina

Obecnie zatrudniają studentów/absolwentów, za tyle ile powiesz na rozmowie. Później dowiadujesz się (zupełny brak tajemnicy wynagrodzeń) że kolega/koleżanka robiąc to samo zarabia 2-3x więcej. Podwyżki przyznawane wg bardzo niejasnych zasad.

Artur

Niepokojąca opinia. Chyba słabo się pracuje w takiej atmosferze? A jak z innymi współpracownikami? Czasami tylko szef jest denerwujący a reszta w porządku i jakoś łatwiej...

Anatol

Pracuję w tej firmie od paru lat i sobie po prostu chwalę. Dla mnie ogromnym plusem jest to że nie robimy na rynek polski, lecz skandynawski gdzie to firma bierze w pełni odpowiedzialność za to co sprzedaje. Praca różni się od pracy w standardowym polskim biurze, gdzie proces projektowy ciągnie się miesiącami. Masz możliwość pracy przy różnych projektach od prostej hali po stadiony. Jeśli chcesz się rozwijać i nauczyć Tekli to praca dla Ciebie, większość negatywnych komentarzy powstaje chyba z frustracji że nie wszystko jest wyłożone na tacy a trzeba coś dać od siebie i się czegoś nauczyć.

anatol = szefowa
@Anatol

Bez komentarza…

Anatol

@MARVEL może po prostu byłeś za słabym designerem na ambitniejszy temat. Ja ze swojej strony zawsze staram się pomóc jak ktoś się zwraca z pytaniem. Pracuje tu długo i wiem że w Tekli jest wiele sposobów na przyspieszenie pracy aby nie siedzieć po nocach. Wystarczy trochę zaangażowania żeby poznać teklę bliżej i przyspieszyć pracę, jeśli chcesz być dobrym inżynierem to trzeba też mieć chęci żeby się rozwijać. BTW szefową nie jestem.

Janusz

Wszyscy piszą o nadgodzinach i negatywnej atmosferze w pracy, czy to dotyczy ogółu pracowników, kreślarzy BIM, statyków?? Jaka jest kultura pracy wśród Działu Designu i Statyków - też jakieś chore statystyki i nadgodziny?? Pytam, bo wiadomo, że obliczenia, to nie to samo co rysowanie i detalowanie konstrukcji? Na ilu kreślarzy przypada jeden Statyk?? Druga kwestia, ktoś wspomniał o kwocie 5-10k, czy to dotyczy ogółu pracowników czy tylko Statyków??

Grażyna
@Janusz

Ja nie wiem skąd te opinie o negatywnej atmosferze... Atmosfera jest FAJNA, nikt nie robi komuś na złość i nie podkłada kłód pod nogi. Ludzie się lubią, chcą ze sobą współpracować i to jest najważniejsze. Owszem, są nadgodziny, ale nie są to sytuacje ciągłe. Bardziej to zależy od Twoich zdolności/wprawy (tak jak napisał Paweł). Ja jeszcze nigdy nie miałam rozmowy (a pracuję już kilka lat), w której ktoś by mnie przymuszał do nadgodzin grożąc jakimiś konsekwencjami. A kwestie finansowe polecam poruszać na rozmowie kwalifikacyjnej ;) tylko tam uzyskasz rzetelną informację - jest wiele czynników wpływających na pensję

@Grażyna

Mogłabyś napisać czy firma Give Poland oferuje szkolenia branżowe dla pracowników? Jak często się można o nie starać? Nowo przyjęte osoby tez mogą w nich uczestniczyć?

Robert
@Grażyna

Jakie czynniki wpływają w GIVE na wysokość pensji? Jak wyglada sprawa szkoleń i możliwej ścieżki awansu ?

Anatol

@Przemek No cóż firma wymaga bo płaci a my zawsze możemy zmienić pracę na spokojna i mniej płatną. Ogólnie firma dobra więc ja polecam!

Pawel

Pracuje w tej firmie już pare lat, więc mogę z czystym sumieniem polecić nasz oddział w Katowicach. Dziwią mnie aż tak negatywne i emocjonalne opinie na temat pracy w Give, więc chciałbym przedstawić swój punkt widzenia. Praca tutaj różni się od pracy w typowym polskim biurze w którym również miałem okazję pracować;) Jest możliwośc pracy zdalnej, do dyspozycji mamy bardzo wydajny sprzęt przez co praca nie jest utrapieniem, telefon praktycznie bez limitów, 2 monitory + ekran laptopa, regulowane biurko, super wygodny fotel w biurze co niestety jeszcze nie jest standardem;) - brak owocowych czwartków:( Projekty przeróżne, od kilkutonowych szopek po lotniska, stadiony, prestiżowe hotele itp. Przy wykazaniu zaangażowania i umiejętności można zostać odpowiedzialnym za prowadzenie takiego projektu od strony stali. Można też zostać na mniejszych i mniej odpowiedzialnych projektach. Umiejętność zaawansowanych obliczeń statycznych nie jest wymagana, od tego mamy super zespół statyków gotowych do pomocy. Jest również możlwość zostania wyłącznie statykiem, także co kto lubi i co kto umie;) Co do nadgodzin to prawda, jednak najczęściej wiążą się z brakiem wprawy i asertywności na początku drogi, co może prowadzić do frustracji, ale z czasem i doświadczeniem nadgodziny stają sie po prostu fajną opcją gdyż są płatne. (zero problemów z płatnościami, zawsze). Urlop nie jest problemem, jeśli trzyma się odpowiedzialność za swoje projekty i terminy w ryzach. (najczęściej można wkopać kolegę do pomocy i wtedy terminy też nie są przeszkodą;)) Co do kasy, to tak jak ktoś już zaznaczył - ma się tyle ile sie wynegocjowało i jest to zgodne z doświadczeniem jakie się ma. Co roku jest możliwość renegocjacji pensji - wraz z podnoszeniem kwalifikacji rośnie pensja, co też nie zawsze jest standardem. A i w normalnych czasach jest też szansa na wyjazd do duńskiej fabryki, zdarzały się też wyjazdy na budowę (Islandia, Dania, Wyspy Owcze);)

Przemek
 Problem

Give Poland to dział przygotowania produkcji duńskiej fabryki pracującej 24h na dóbr 7 dni w tygodniu i tego samego oczekują od pracownika w Polsce. Rozbudowany system „statystyk” i ciągły wyścig o ”wyniki” skutkuje ze po kilku miesiącach od zatrudnienia czujesz się jak wyciśnięta z całego soku cytryna. Wielkim minusiem jest brak możliwości zdobycia praktyki do uprawnień budowlanych. Duża rotacja (usunięte przez administratora)

Anna h
Klient
@Przemek

A dlaczego mnie można zrobić uprawnień do projektowania ? Warunkiem jest to żeby wśród pracowników była osobą posiadającą uprawnienia do projektowania bez ograniczeń i jeśli robicie projekt konstrukcyjny wg EN to jak najbardziej może ta osoba być potwierdzającą praktykę budowlana w projektowaniu

Prawdziwa Czarna :)

Give Poland to filia duńskiej firmy. Na Żelaznej mieści się dział desingerów (projektowanie konstrukcji w BIMie) jak i statyków (obliczenia statyczno-wytrzymałościowe). Jako jedna z nielicznych firm w Polsce dysponuje tyloma licencjami Tekli, Robota, IDEI statica itd. Praca nieraz jest ciężka to fakt, ale też adekwatnie płatna i ambitna. Firma daje możliwość rozwoju, pracy na ambitnych, dużych projektach. Warunki przedstawione są na samym początku a po okresie próbnym pracodawca jak i pracownik weryfikuje czy chce pracować w danej firmie i kontynuować współprace (dlatego dziwą mnie trochę poprzednie negatywy). Można nabyć doświadczenie, polegać na pomocnych współpracownikach którzy mimo wielu projektów wygospodarują chwilę na dzielenie się wiedzą. Nadgodziny płatne są zgodnie z kodeksem pracy (150% lub 200%), nie są obligatoryjne - jako projektant sam oceniasz sytuacje czy jest konieczność ich robienia by dotrzymać terminów (przy dobrej komunikacji i organizacji czasu można zminimalizować ich ilość).

Dariusz

@Olek nie ma unormowanych godzin? Jakichś górnych granic?

Jacek

Duża rotacja pracowników - co pół roku „rekrutacja”.

Czarna

Proszę o informacje na temat pracy w firmie?

Czekamy cały czas na nowe informacje od Was! Każda wypowiedź się liczy! Co wiecie o zatrudnieniu w przedsiębiorstwie Give Poland Sp. z o.o. w miejscowości Katowice?

Etap 1
Etap 2

Zostaw merytoryczną opinię o Give Steel BIM & Structural Design Sp. z o. o. - Katowice

• Jak się pracuje w Give Steel BIM & Structural Design Sp. z o. o.?

Zobacz opinie na temat firmy Give Steel BIM & Structural Design Sp. z o. o. tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 12.

• Jakie są opinie pracowników o pracy w Give Steel BIM & Structural Design Sp. z o. o.?

Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 7, z czego 5 to opinie pozytywne, 1 to opinie negatywne, a 1 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!

Give Steel BIM & Structural Design Sp. z o. o.
Przejdź do nowych opinii