Kronospan

Pustków

Opinie o Kronospan

Aśka 2016-02-20 12:20
Dziewczyno daj spokój. Zgnoją Cię tamtejsze prymitywy. Szkoda zdrowia. Poszukaj roboty w normalnej firmie.
6
nikola 2016-02-20 23:10
Dopóki dwie piękne damy będą w laboratorium razem z kierowniczką która im we wszystko wierzy. To szkoda twojego zdrowia. NIE POLECAM!!!
9
Piotr 2016-03-15 18:20
Wszyscy, którzy pracują w Kronospolu wiedzą jak tam jest. Ja mam inne pytanie- czy może ktoś z was słyszał o rekrutacji do pracy w Niemczech, ponoć kilka osób dostało ciekawą propozycję...
Ktoś, coś???
4
król 2016-03-30 21:44
Gownem cię zalało bo właśnie tak wygląda ta firma. Wszędzie oszczędności coraz mniej ludzi na maszynach będzie jeszcze mniej wypadków na pewno zaoszczędzisz. Maszyny w opłakanym stanie mechanicy przynoszą narzędzia z domu bo na zakładzie nie ma nic. Wszystko poklejone taśma. Wc to dno w oborze krowy mają lepiej, ale tak to jest jak się na wszystkim oszczędza. Kierownicy zjedli by twoje [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jak byś im kazał, a za plecami nabijają się z ciebie tacy bohaterzy. Jest się czym chwalić przed innymi zakładami.
15
rajnerpchatabora 2016-03-31 07:44
Panie Piotrze ales mu Pan dosral tym komentarzem:)teraz za kare szatnie nam zamkneli
3
On 2016-04-15 13:59
odezwij sie na gregor.lu@vp.pl jesli szukasz ofert za granica ;)
Uwaga 2016-05-19 13:59
Co z praktykami sens aplikować czy beznadziejnie jak się słyszy i pisze?
2
Vojt 2016-05-24 19:37
Beznadziejnie.Byłem w 2015 roku i siedzenie po 8 godzin.Kierownicy chamstwo.W okolicy znajdziesz lepsze zakłady.
7
Asia 2016-05-25 11:22
Bzdury piszesz, pamiętam cię. Praktyki są ok, można się bardzo dużo nauczyć jeśli tylko się chce, początkowo proste zadania, a później bardziej ambitne. Rozwinęłam się zawodowo i jeszcze mi za to zapłacono
4
Jola 2016-05-25 21:36
Ty jakaś inna jesteś?
3
Karol 2016-05-26 17:24
Czyżby promocja zakładu ? :D
1
Franz 2016-05-27 09:00
No ale przynajmniej "dobrze zarabia się". Jeden z operatorów (Paweł) dostaje takie pieniądze, że, cyt.: "stawka nie pozwala mi na sprzątanie" (po sobie), chociaż to należy również do jego obowiązków. Zdarzają się "dziwacy", ale przynajmniej jest z kogo się pośmiać... Jeśli chodzi o warunki pracy to "korporacyjny standard"; podobnie jest w większości "korpo", czyli prze...ne.
5
blondi r..ha lech 2016-05-28 16:12
Nie polecam w żadnym wypadku. Przyjdziesz sam to się na bawisz nerwicy. (usunięte przez administratora)
11
jola 2016-05-30 12:46
Ostatnie słowa Steve'a Jobsa:

Osiągnąłem szczyt sukcesu w biznesie. W oczach innych, moje życie stało się symbolem sukcesu.
Jednak oprócz pracy, mam niewiele radości. Bogactwo nie robi już na mnie żadnego wrażenia.
W tej chwili, leżąc na łóżku szpitalnym i rozpamiętując całe życie, zdaję sobie sprawę, że wszystkie osiągnięcia i bogactwa, z których kiedyś byłem tak dumny, stały się nieistotne w obliczu mojej rychłej śmierci.
Kiedy w ciemności, patrzę na zielone światła urządzenia do sztucznego oddychania i słyszę jego mechaniczne dźwięki, czuję oddech zbliżającej się śmierci.
Dopiero teraz rozumiem, że nawet jeśli zgromadzisz dużo pieniędzy, nagle chcesz realizować cele, które nie są związane z bogactwem. Jest coś ważniejszego: miłość, sztuka, marzenia z twojego dzieciństwa.
Nie, nie uganiaj się za bogactwem, to może robić tylko osoba tak zakręcona jak ja.
Bóg stworzył nas, aby każdy mógł poczuć miłość w sercu, a nie biegał za złudzeniami budowanymi przez sławę i pieniądze, tak jak ja to robiłem w moim życiu. Teraz wiem, że nie mogę zabrać je ze sobą.
Jedyne co się liczy to wspomnienia wzmocnione miłością.
To jest prawdziwe bogactwo, które będzie szło za tobą; będzie ci towarzyszyło, da siłę i światło, które cię poprowadzi.
Miłość nie zna granic. Będzie ci towarzyszyć nawet poza granice życia. Przeniesie się tam, gdzie chcesz się udać. Dąż do osiągnięcia celów, które sobie wyznaczasz. Wszystko jest w twoim sercu i w twoich rękach.
Które łóżko jest najdroższe na świecie? Łóżko szpitalne.
Jeśli masz pieniądze, możesz zatrudnić kogoś do prowadzenia twojego samochodu, ale nie jesteś w stanie zatrudnić kogoś, kto zabierze chorobę, która cię zabija.
Rzeczy zagubione można odnaleźć. Ale jest jedna rzecz, której nigdy nie można znaleźć, gdy ją stracisz – życie.
Niezależnie od tego, na jakim etapie życia jesteśmy teraz, w końcu będziemy musieli zmierzyć się z chwilą, gdy kurtyna opadnie.
Szanuj swoją rodzinę, kochaj współmałżonka, szanuj znajomych ...
Traktuj wszystkich dobrze i dbaj o przyjaźnie.
18
krondzio 2016-05-31 11:28
*Jola* szkoda ze nie masz własnego zdania tylko posługujesz sie słowami innych. A propos wpisu to do czego on się tyczy.....zero opinii o zakladzie. Czyżby zabolały cie ostatnie wpisy niestety już usunięte z wiadomego powodu- pani blondi.
4
Szfaby i taborety 2016-06-12 12:21
Ludzie omijajcie ten zakład pracy chronionej szerokim łukiem ciągły wyzysk pracownika, chamstwo przełożonych mają cie za polglowka coraz więcej obowiązków coraz mniej ludzi a kasa ciagle stoi w miejscu a nawet coraz gorsza bo premie coraz niższe ostatnio 5% na zakład,czekam tylko na odpowiedź z innej firmy i wypieprzam stąd a na koniec podejde do dyrektora produkcji wszyscy wiedzą o kogo chodzi największy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i swinia na zakladzie wujek tt,i (usunięte przez administratora) mu tak ze ząbki będzie wypluwal jak tiktaki
21
Jan 2016-07-03 16:08
Często pojawia się oferta na stanowisko Z-cy Głównego Księgowego. Czy jest tak wielka rotacja na tym stanowisku? Czy brakuje kadry w okolicy? Będę wdzięczny za info.
1
nie ufam wam. 2016-07-03 20:14
[usunięte przez admina słowo niecenzuralne] niech zrobia jebnaną klimatyzacje bo kura pozdychowa tam !!!!!!!!!!!!!
6
haha 2016-07-21 09:36
hahahahaha
2
odusia 2016-07-26 21:21
a jak teraz jest w laboratorium? podobno szukaja chetnych
2
OLA 2016-07-29 19:33
PRAWDZIWE SPA POLECAM
20
Luk 2016-09-04 18:43
I jak zwykle STRAŻ nic nie wie bo po co ? Żeby maszyny zatrzymali i zakaz produkcji :D
8
lol 2016-09-04 19:00
OjOjOj KronoSZPAN się pali :D a taki nowoczesny zakład :D
14
wyzwolona 2016-10-27 16:06
Tam ciągle kogoś szukają bo nikt długo nie wytrzymuje.
Jesteście żałośni.
8
jaro 2016-10-31 07:57
Szanowni Państwo

Składam serdeczne podziękowania za to, że wspólnie z Wami mogłem uczestniczyć w procesie rozwoju firmy, będąc jej częścią. Czuje się zaszczycony, że mogłam poznać tak wielu wspaniałych ludzi i pracować z nimi.

Pomimo chwil trudnych, głęboko w pamięci tkwią jednak chwile radosne. Jako członek zespołu starałem się pracować wydajnie i sumiennie, a zdobyte w trakcie pracy doświadczenia z pewnością przydadzą mi się w dalszej karierze zawodowej.

Tego dnia, gdy przestaję być już pracownikiem firmy i elementem wspaniałego, zgranego zespołu, pragnę wszystkim podziękować.

Dziękuję przełożonym za szansę i zaufanie którymi mnie obdarzyli. Dzięki zaufaniu, wyrozumiałości i serdeczności praca w firmie przynosiła mi radość.
Jeszcze raz serdecznie dziękuję.
14
operator 2016-11-03 21:26
Jaro wszystkiego najlepszego w nowej pracy . Nie wracaj nigdy.
10
AntyRusek 2016-11-04 21:36
Jareczku musimy koniecznie porozmawiać na osobności w cztery oczy. Koniecznie! Podaj termin i miejsce. Dostosuję się. Już nie mogę się doczekać. Odpisz
4
Jaro 2016-11-06 10:01
Częstochowa 6.11 15:00
2
AntyRusek 2016-11-07 17:43
Dlaczego tak szybko się ulotniłeś? No ale ok. Napewno się jeszcze zobaczymy na osiedlu.
2
Jaro 2016-11-08 21:47
To był strach...
6
operator 2016-12-05 07:27
Jaro dobrze że cie nie ma ,powrócił spokój na zakładzie i możemy spać .A co do tego listu pożegnalnego to chyba sie prochów przeterminowanych nałykałeś :) ha ha ha ha ha ha ha ha ha .
11
Nikt i ktoś 2016-12-11 12:24
No i co znowu afera ( wiecie jaka) Po ostatniej z operatorki zrobili zmianową a teraz Ta ma zostać kierowniczką wydziału sexpedycji za dobre osiągniecia.
11
wkurzony magazynier 2016-12-24 12:19
Ale sprawiedliwość na krono hymmen istniejący staje o 14 24.12.16 i rusza podobno 26 dopiero i pracownicy mają wolne a magazynier i hymmen tzw nowy pracuje cały czas, co bolała [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] eby wszystkim dać wolne na te dwa trzy dni?
8
uchodźca 2016-12-26 09:06
Nie narzekaj tylko szukaj nowej lepszej pracy (każda inna jest lepsza od pracy w krono). Bo w tym zakładzie się nic nie zmieni zmądrzeją jak już będzie za późno..
12
johny 2017-01-03 15:43
A propos zwolnień i dużej rotacji w firmie:
"Dobry manager ważniejszy niż zarobki.
Pracownicy, którzy mają dobrego managera, którego darzą szacunkiem, są 6 razy mniej skłonni do zmiany pracy nawet jeśli zarabiają mniej niż ich koledzy, którzy mają pecha posiadać szefa gorszego. Jakość pracy managera i jego stosunek do podwładnych okazuje się być najważniejszym elementem w przewidywaniu tego, jak duża będzie rotacja w zespole"... * na podstawie analizy wielu danych z kliku tysięcy firm
7
ola 2017-01-06 13:49
W końcu ktoś się zajął tą panią z pakietów koleżanką wiecie kogo. Niech się jej nie wydaje że jej wszystko wolno tylko dlatego ze ma koleżankę wiecie gdzie.
8
Zdzichu 2017-01-16 21:57
O ktorom paniom z pakietów chodzi ta co podobno poszła na chorobowe niech nie wraca ludzie odpocznom a wnawiasie to ona chyba jest siostrom tego ruska co się zolnij a przynajmniej powinna być bo zachowanie podobne żenada i tyle
4
arek 2017-01-20 21:33
Dyrektor dal wam kupę kasy w zamian zabronił wam mieć własne zdanie. Nie macie juz ludzi do roboty. Ale żaden z was się nie odezwie siedzicie cicho byle by udało się wsiąść koleją wypłatę. Jesteście żałośni.
21
Karolina 2017-03-09 11:30
Kronospan to wieloletnia tradycja oraz nowoczesność, rozwijająca się firma z wieloma ofertami pracy wystarczy napisać na adres hpl@kronospan.pl
1
operator 2017-03-12 23:24
Brałas cos czy jeszcze nie wytrzezwiałas po ostatkach
15
pedro 2017-03-13 14:43
Witam. Chciałem zapytać o pracę kierowcy CE. Jakie zarobki, np. w Mielcu? Mam też HDSy. Dziękuję.
kiera 2017-03-17 12:17
4-4,5 hds
4,5-5,5 firana
1
pedro 2017-03-19 10:55
O super, dzięki kolego. A może wiesz dlaczego na HDS płacą mniej???
Firana/ruchoma podłoga? Trasy krajowe, po 5 dni w ciężarówce?
A i to jest na rękę czy brutto te kwoty, które podałeś? Dzięki.
Kiera 2017-03-22 09:21
To średnie tak zarobki są podobne na firanie i HDS wszystko zależy od km i spalania (premia) zarobki netto
Dobrze tez płaca w strzelcach opolskich tam maja oddział i mało kierowców wiec premia zawsze jest i kasa się zgadza na hds maja hotel i zawsze ktoś z mielca tam jest wiec tez polecam jak nie Mielec to tam
pedro 2017-03-25 16:43
Jeszcze raz pięknie dziękuję! Wszystkiego dobrego.
liliputek 2017-04-28 11:42
Co się dzieje w Krono?
Administracja się kurczy....
8
Paweł 2017-04-29 22:38
A właśnie ze jest bardzo wymowny. Może i kasa ok ale nie warto. Szkoda życia. Niestety też takie opinie słyszałem na rynku w branzy mówię o stanowiskach kierowniczych. Nie warto.
Lolo 2017-05-01 11:19
A kurczy sie i bedzie kurczyła ,popatrz na produkcję ile osób złożyło wypowiedzenie i nie mówimy tu o młodych pracownikach tylko o starych , wykfalikowanych operatorach ,którzy mają dość zakłamania .Przychodzą młodzi i dostaja taką samą kasę a czasami wiekszą od tych co pracują po 5, 10 lat na tym zakładzie . Panie T.T czas przemyśleć niektóre sprawy i dać ludzim kase .bo tego tysiąca osób co niby stoi przed brama nie widać . Opini w okolicy też nie mamy najlepszej, mówią o nas kołchoz albo [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] POZDRAWIAM
8
tt 2017-05-02 11:29
Na początek żeby chociaż było mydło i papier w kiblu.
8
Leszcz 2017-05-11 21:50
Som przyjencia w kronospan ? Ponoc tam mozna tylki lizac a mnie sie to podoba dajcie znac ludzie
2
Zostaw swoją opinię o Kronospan - Pustków
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Kronospan