logo Kronospan

Kronospan

Bogumiłów

Opinie o Kronospan

Ogi 2012-04-30 14:23:09
Dla mnie najwazniejsze, że to duża, stabilna firma. Można się duzo nauczyć i wykazać, jesli tylko się chce. Duzo zalezy od ciebie.
nemo 2012-05-05 09:05:18
pojawiła się ogłaszenie na managera logistyki w strzelcach. czy ktoś wie dlaczego odszedł poprzednik? ile mozna zarobić? i czy warto startować? będę zobowiazny za pomoc.
4
Agata 2012-05-31 16:44:43
Kronospan to stabilna firma, a w dzisiejszych czasach to bardzo ważne. Można się wykazać i dobrze jest wiedzieć, że pieniądze kazdego miesiąca znajdą sie na koncie. W innych firmach różnie z tym bywa.
Marcin 2012-05-31 16:47:16
Dużo pracy, są wyzwania. Czasem lepiej, czasem gorzej, ale jeśli jesteś dobry w swoim fa [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] , docenią Cię. Płacą dobrze, pozwalają się uczyć, można się rozwijać. I o to biega.
Ola 2012-05-31 16:53:04
Pracuję, rozwijam się, tu mogę się nauczyć wiecej, niż gdzie indziej. Mam pewną pracę, więc jest mi dobrze i nigdzie się nie wybieram.
Aga 2012-05-31 17:03:04
[usunięte przez moderatora] Ciekawe, że ci, którzy mają pracę w Krono nie narzekają. [usunięte przez moderatora]
Olo 2012-06-29 14:32:38
Dobrze jest - robota stabilna, konkretna, jak uczciwie pracujesz, to wszystko jest oki. Nie dla cwaniakow, co chca lezec do gory brzuchem.
Ewa 2012-06-29 14:34:53
W Kronospanie pracuje mi sie dobrze juz 4 rok. Ludzie tu zostaja do emerytury, wiec jest dobrze. Ja pracuje, oni placa, wiec wszystko jest na swoim miejscu :-)
afino 2012-06-29 14:38:32
Pracuje w Krono w Szczecinku juz kilka ladnych lat i nie mam zamiaru szukac niczego innego. Mam stabilizacje, dobra prace, firma dla dzieci i dla nas organizuje rozne fajne imprezy, dofinansowanie zajec, kolonii, paczki na swieta. Niech ktos mi pokaze drugiego takiego pracodawce dzisiaj. Ciezko byloby znalezc.
Bożena 2012-07-20 09:44:59
Nie jestem supertwardzielem, ale doceniam to, że mam dobrą pracę i jeśli tylko robię, co do mnie należy, nikt się mnie nie czepia. Tak powinno być wszędzie.
artek 2012-09-25 23:05:29
witam
a jakie sa place w dziale sprzedazy? warto aplikowac? jakimi autami jezdza ph?
nick 2012-12-14 10:54:13
Witam, aktualnie potrzebują przedstawiciela handlowego, czy może mi ktoś napisać coś więcej na temat warunków: pieniądze, samochód, raportowanie, targety sprzedażowe, atmosfera w zespole,
10
kupiec 2013-03-14 10:19:09
znowu pojawiło się ogłoszenie na speca od zakupów czy ktoś może wie skąd tak spore zapotrzebowanie na to stanowisko? czy ktoś może pracował w tej fabryce w tym dziale? Czy warto aplikowac bo ostatnio czytałem gdzies że tam bardzo często szukają bo ludzie uciekają a ją chciałbym zmienić pracę ale nie na miesiąc. proszę o sugestie i informacje jak tam jest?
5
takaona 2013-04-08 18:56:59
Czy pracują tam kobiety? Chodzi mi o produkcję a konkretnie o stanowisko kontroler jakości. Jest oferta w UP i tak się zastanawiam.
malina 2013-04-21 22:27:23
Jeśli praca na kontroli to tylko przez agencję pracy. Jak nie masz pracy spróbój sił. Jesli gdzieś pracujesz to pamiętaj że przy redukcjach polecisz pierwsza. Firma płaci solidnie ale nie daje stabilność pracy.
bober23 2013-04-22 15:40:02
witam
a jak wyglad sytuacja na stanowisku operatora wozka widlowego w mielcu??
prosze o opinie bo mam rozmowe
pozdro
2
UA-PL 2013-10-07 20:53:55
Absolutnie sie zgadzam !!!
7
kkk 2013-12-14 20:42:18
pracowalam w kronospan, firma moze dobrze placi, ale nie gwarantuje ci ze zotaniesz tam dluzej, podsuneli mi umowe smieciowke, zatrudniaja na 3 miesieczny okres probny, po czym mowia -do widzenia- a jak zegnaja,mialam umowe na krotko w ostatnim dniu powiedziala mi kadrowa ze jednak juz nie pracuje, po prostu o tak, spakowalam rzeczy i wyszlam, i na dodatek dodala, no wiesz to jest Kronospan- tutaj jest wszystko mozliwe, dziewczyny z dzialu zakupow zmieniaja sie czesto,kierownicy z innyych miast robia z ludzmi co im sie podoba, cwaniaki, wyzwiska, w tej firmie naprawde wszystko jest mozliwe, zdecydowanie nie polecam, traktuja ludzi jak Smieci, pracowalam po 10 godzin po czym mowia ci bye, jednak wezmiemy sobie inna osoba na proba, i tak wlasnie firma sie trzyma na takim oszukiwaniui ludzi, ZDECYDOWANIE NIE POLECAM FIRMY, JESLI SZUKASZ CZEGOS NA STALE TO NIE KRONOSPAN!!!!!!!!!
3
kakakakak 2014-01-03 16:21:16
Dzień dobry wszystkim,

Startuję na stanowisko specjalisty ds ochrony środowiska w Mielcu.Mam pytanie jak tam traktują ludzi w biurze oraz jaka pensja jest na takie stanowiska? Życzę miłego dnia i dziękuję z góry za odpowiedzi.
5
lesser 2014-01-23 13:58:39
Nic nie piszecie na temat zarobków na PH jakimi autami jezdza i czy podklejonego mają GPSa a to mnie interesuje...oczywiscie chce pracowac.. i potrafie cieżko ale na zasadach partnerskich a nie jak (usunięte przez administratora):) czy warto zmieniać to co mam?? podpowie ktos ??

dzieki z góry
9
kamilo 2014-01-23 14:21:32
Jesli starasz się w tym momencie na stanowisko operatora ładowarki to nie radze ja pracowałem na tym stanowisku duża odpowiedzialność a wynagrodzenie w żadnym stopniu nie współmierne najniższa krajowa i 12h na okrągło i wieczne pretensje , że coś nie tak zrobione wielu rzeczy trzeba się samemu domyślać, (usunięte przez administratora) żadnej dynamiki czy rozwoju kupa starych zaślepionych pracowników.
4
denis 2014-01-24 14:26:30
jest ogloszenie na handlowca w kronospan i to widze w roznych rejonach polski.. czy to jakas masowka?? jak wygladaja zarobki takiego pracownika?? warto w tym harakterze starac sie tam o prace ?? wiem ze inaczej jest na produkcji a inaczej maja handlowcy..ale jakies szczegoly prosze :) powyzej niczego nie wyczytalem w temacie a kilka pytan juz bylo...

o co chodzi ??
9
gość 2014-01-28 20:42:26
witam a gdzie pracowales na ladowarce w stzelcach bo ja dostałem propozycje pracy na ładowarce w stzelcach prosze o podpowiedz jaka to robota
2
antek 2014-01-30 11:47:23
Witam,

Jakie zarobki i co myślicie o stanowisku specjalisty ds. sprzedaży (Rosja)?

Ile płacą mniej więcej??
7
Dawid 2014-02-25 19:11:32
Jakiego mniej więcej poziomu zarobkowego można się na stanowisku specjalisty ds. sprzedaży spodziewać? Czy duża jest rotacja w tym dziale? Jakie mieliście doświadczenie z tym stanowiskiem?
3
Polak mały 2014-02-26 17:28:54
No masz premie uznaniową której nigdy nie dostaniesz bo zawsze się znajdzie przecież jakiś powód żeby ją zabrać i to od razu na 3miesiące a bez premii w systemie 4brygadowym nawet nie opłaca sie pracować bo mniej zarobisz niż w każdej innej pracy w systemie od pon do piątku po 8 godz. a w krono pracujesz po 12 co tydzien i zero szacunku dla pracownika przekleństwa obelgi itp
5
ryw 2014-04-09 21:31:00
kiedyś pracowałem!!!!
To aż tak się zmieniło czy te wpisy poniżej są sponsorowane. ALe nie sądzę żeby się zmieniło Prezes Ten sam
qwert 2014-04-30 14:21:23
niestety wszystko jest prawda!!! Było jeszcze więcej wpisów na temat nieprawidłowości w zakładzie tylko nie wiedzieć czemu zostały osunięte
1
hyj 2014-07-04 22:13:31
loki - słuchaj stary, pytasz o warunki pracy na Białorusi? no cóż;
1.alkohol tani
2.dziewczyny tanie
3. w pracy cię kładą i masują
4. psycholog cały czas dba o twój rozwój emocjonalny
pogieło cię?? a ja zapytam jak to jest na zmywaku w angli? jak to jest przy ziemniakach na jersey? jak to jest na truskawkach w holandi?
marek 2014-08-20 20:01:39
Niezbyt miło oceniam pracę w Kronospanie. Nie będę się rozpisywał gdzie pracowałem, gdyż wszędzie jest podobnie. Niech ktoś nie liczy, że skoro startuje do Mielca, to nie warto się przejmować opiniami o Szczecinku itp. To że startujesz na umysłowego, nie znaczy że będą cie traktować lepiej niż wózkowego. Trzeba przyznać, że zasady w tej firmie są jasno określone i z moich obserwacji wynika, że w dużej mierze każdy traktowany jest jedną miarą.
Czy warto pracować? Zależy od człowieka. Można zarobić całkiem nieźle, fabryki są na takich wygwizdajewach, że bezrobocie powoduje że chętni zawsze będą, a pieniądze oferowane wydają się atrakcyjne. Można trafić na ciekawe zadania. Jak dobrze trafisz to nawet podszkolisz angielski, czy niemiecki. Można zdobyć cenne doświadczenie, a szkoła życia jaką dostaniesz na pewno będzie doceniona przez przyszłego pracodawcę (bo to że w końcu zmienisz prace jest niemal pewne). Pytanie tylko za jaką cenę. Jeśli jesteś w stanie poświęcić cały swój czas (także wolny), zdrowie i energię na pracę w tej firmie i do tego nie będziesz za to oczekiwał godziwej wypłaty, to firma jest idealna dla ciebie.
Moja rada dla wszystkich startujących do Kronospanu - na rozmowie pytajcie o wszystko, nawet o to co wydaje się wam błahostką, jeżeli coś jest białe spytajcie, czy na pewno jest białe, żeby potem nie było rozczarowania. Konkretnie wyceńcie swoje umiejętności, nie myślcie że po okresie próbnym dostaniecie podwyżkę, nie zaniżajcie cennika z obawy, że pewnie znajdzie się ktoś tańszy. Ustalcie sobie absolutne minimum, np. X pln, które będzie was w 100% satysfakcjonować za pracę na pełen etat (8h). Jeżeli już taką kwotę ustalicie to na rozmowie zażądajcie 2*X i nie zejdźcie nawet o złotówkę. W innym wypadku nie przedłużycie umowy, bądź popracujecie z rok i w końcu sami odejdziecie, niedocenieni, zmęczeni fizycznie, psychicznie. Najważniejsze to być świadomym tego, że kwota wynegocjowana to pieniądze za nawet 12h dzień pracy, pracę w weekendy, brak jakiegokolwiek socjalu, pełną dyspozycyjność (telefony), całkowity brak pewności zatrudnienia itp. itd. Ja firmy nie polecam.
7
PatrykBidoń 2014-09-23 21:33:24
Nie polecam pracy w tej firmie z racji braku kultury i szacunku dla pracownika.
2
biały 2014-11-18 13:43:56
Nikomu nie polecam tam pracy z takimi ludźmi nie miałem jeszcze w życiu do czynienia brak wychowania porostu szkoda pisać traktują Cię gorzej niż psa każdy ma Cię gdzieś
1
ninja 2014-12-10 10:30:18
Witam ,pracuję w Krono już ponad 2 lata. Aż ciężko ująć wszystko w kilku słowach. Myślę ,że ten zakład to doskonały obraz dawnych obozów zagłady przy czym na bramie brakuje tylko charakterystycznego napisu.
Na początku traktowanie ludzi - karygodne jak potrafi odnosić się do swojego pracownika kierownik działu " [usunięte przez admina słowo niecenzuralne [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Cię" np:lakierni, podłogi i wielu innych kultury brak ,chamstwo i wulgaryzmy. Na szczęście nie wszyscy tacy są.
Kolejna sprawa to wynagrodzenie , wystarczy cokolwiek żeby ukarać pracownika : premii brak 1 dzień urlopu na żądanie-choroba to straszne nieprzyjemności ze strony przełożonego . Jak jest premia to 3% co po odliczeniu podatku daje 45 zł.
No i po miesiącu za pracę 4 brygadową 1680 zł ,to są realia , czasem pozwolą przyjść na nadgodziny , bo bez nich byłoby ciężko. Brak motywacji ze strony zarządzającej .
Kierownicy potrafią faworyzować jedynie operatorów maszyn, tylko oni mogą dostać podwyżki ,są i tacy co maja po 16 lub 17 na godz., resztę ludzi uważa się tam za nierobów bez jakichkolwiek praw . A zazwyczaj ta reszta musi ciężej pracować niż tzw. operator.
Kierownik w krono to stanowisko stworzone na wzór essesmana w Auswitz. Nie robi nic tylko ma gnoić resztę - z tą różnicą, że dzisiaj brakuje mu tylko karabinu.
Na dziale podłogi swoje obowiązki daje szarakom na nadgodzinach a sam se bimba wmawiając wszystkim że ma na nic czasu. Za miesiąc takiej biby bierze z 14 koła. Przechodząc obok papierka leżącego na ziemi nie podniesie go (ależ gdzie tam , jeszcze by przepukliny dostał) tylko podejdzie do pracownika i powie podnieś to- szacunku wśród ludzi tak nie zyskasz Karolu ! Zasiadając do wigilijnego stołu miej przy sobie kawałek suchego chleba byś się ośćmi nie zadławił na skutek tego ,że ludzie siedzący w pracy będą cie obgadywać.
3
gejsza 2014-12-10 10:44:18
Witam, chciałabym przedstawić pomysł zarządu na tzw .bony świąteczne 2014 , to niesamowity wyczyn w firmie Krono. Pseudo bony do CCC upoważniające na 20% zniżkę ważne do 31.12.2014. ,które dołączyli do kart rozliczeniowych.
Te ulotki leżą na biurku w każdym sklepie tej sieci. W dużych miastach rozdają je na ulicach, no i na dodatek wciska się je w tanie gazety. Kolejny przykład na to za kogo mają w tym zakładzie człowieka- o ile ktoś taki dla nich istnieje ??? Dodam tylko że kupiłam kiedyś tam 1 parę butów i SMS-em dostałam wiadomość na 25% zniżkę.
2
arbuz 2015-07-26 02:27:53
o pracę w tej firmie należy nie ubiegać się - takiego chamstwa i buractwa (od kierownika w górę) nie widziałem nawet w chinach, no chyba że jest mus i innego wyjścia nie ma, ryba jest tam zepsuta od samej głowy
zepsuta_ryba 2015-08-07 10:52:38
Witam,
podzielam wpis kolegi dot. zepsutej ryby.
Okazji do wspolpracy a raczej niewolnictwa dla najwyzszego szczebla nie brakowalo. Ten zgnily fetor roznosi sie niestety pozniej nizej, i kazdemu pracownikowi predzej czy pozniej zostanie zaserwowany na glowne danie.

A wszystko dlatego ze ktos tam na gorze poswiecil swoje zycie mamonie, zrezygnowal z jakiegokolwiek zycia poza Kronoswiatem, nie ma juz prawdziwych przyjaciol. Zeby zagluszyc pustke w sercu sprawia sobie drogie gadzety, zmienia kochanki i poniewiera kazdego swojego pracownika - bez wyjatku, rowniez kazdy Dyrektor dostaje regularnie solidna porcje jadu.
W tej rzeczywistosci 8h czas pracy to istna utopia, nie jestes pracownikiem Kronospanu - jestes jego niewolnikiem.
Nieszczesliwi Ci, ktorzy dostaja na wyposazenie pracownicze tel. i laptop. Telefony o 22, dni wolne i swieta (Boze Narodzenie, Wielkanoc nie istnieja w kalendarzu Krono) to norma.
Praca po 11 dziennie, czasem 16 niech Was nie szokuje, gorsza trauma jest fakt ze te godziny Wam nie zaplaca, o odebraniu ich zapomnijcie, na to nie ma czasu wykonujac prace na 2 1/2 etatach.
W tym miejscu pozdrawiam Inspekcje Pracy, chyba zapomniala o Firmie Kronospan :)

Polecam ta firme osobom, ktore maja fetysz niewolnika, pozostalym radze uzyc objazdu i nie wjechac do tego bagna :)
Rynek pracy zna bardzo dobrze Kronospan. Rada dla osob ktore juz pracuja: nie zasiedzcie sie tam dlugo, bo im wiecej stazu w Krono tym bardziej podejrzane spojrzenia potencjalnych pracodawcow: oni nie chca niewolnikow a asertywnych pracownikow.

pozdrawiam :)
3
mimo 2015-10-02 16:50:42
Witam , z chęcią wysłucham co mają do powiedzenia osoby , ktore pracują bądź pracowały w Kronospan na stanowisku specjalista do spraw sprzedaży z językiem angielskim. Jestem ciekawa opinii bo jak na razie nie widzę pozytywnych wpisow.
Mami 2015-10-05 11:59:26
Uciekajcie ludziska jak najszybciej z tej firmy! Absolutnie nie jest warta nikogo. Mam nadzieje, że kiedyś Pan Prezes odpowie za krzywdę wyrządzoną wszystkim ludziom w tej firmie. Stres,stany depresyjne, mobbing to wszystko jest fundowane codziennie!!! 12 godz. pracy to minimum, no i gotowość nawet na urlopie odbierać telefony. Bo jak nie to....... Zastanawialiście się dlaczego jest taka rotacja?No właśnie dlatego. Właściwie to wstyd przyznać się że jest się pracownikiem Kronospanu.
LUCKY 2015-10-05 19:59:03
nasłać PIP,donieść do prokuratury -załatwić ich w białych rękawiczkach
loko 2015-10-10 23:47:33
jeżeli uważasz, że "wypłata na czas" jest luksusem to gratuluję. Wygrałaś życie
Poi 2015-10-23 13:05:53
Zastanawiam się nad pracą automatyka w tej firmie. Powiedzcie czy takie traktowanie ludzi jest na każdym dziale? Jak wygląda praca właśnie na stanowisku automatyka?
oi 2015-10-27 20:49:35
Polecam tę firme praktycznie zero wolnego non sto jesteś w obozie przykladowo schodzisz po nocy a masz jusz za godzine telefon żeby przyjść nastepnego dnia jusz na rano chory system ale jak chcesz tam pracować to tak ma być bo inaczej będą podkładać ci świnie kierownicy żeby Cię wyrzucić fakt idzie zarobić jeżeli zrobisz w miesiącu 250godzin
niewydolne 2015-11-03 18:26:58
odpuść sobie chłopie firmę Kronospan,dobrze ci radze
OJKO 2015-11-15 18:15:28
SPRÓBUJ .NIE JEDEN PRZED TOBĄ ŻAŁUJE DO DZIŚ
tamo 2015-11-19 03:56:22
następny co uważa, że umowa na stałe tojakis luksus.... czy wy nie macie ludzie szacunku do samych siebie?? a co do firmy kronoszpan, to powiem tyle, ze oni sie Boga nie boją i do tej pory nie wiem po co oni jeszcze prowadzą ta firme
Adrian Prusko 2016-03-27 18:33:41
Dajcie sobie spokój z Kronospanem. Tam były sprawy sądowe,mobing poniżanie.
Adi 2016-03-27 18:36:22
Kronospan jest daremny.
Plotax 2016-10-21 19:10:21
Witam. Nie pracuje a krono , jestem kierowca i raz na pol roku odwiedzam mielec. Na dzien dobry cie**e bo na inne miano nie moga zaslugiwac daja ci przedsmak tego co bedzie. Wjezdzasz idziesz do konteneru spedycji , mowisz glosno dzien dobry i nikt nawet glowy nie podniesie a wozkowi zalezy na kogo sie trafi bo sa spoko i buce. W szczecinku dwa razy bylem i tez tam z kultura ciezko. W strzelcach op troche lepiej. Ale w porownaniu np do niemieckiego lampertswalde czy szwajcarskiego menznau to chyba tak samo daleko z kultora jak z zarobkami. Tak oodebralem wizyty w polskich krono.
zdegustowany 2016-10-25 15:41:36
Polega ona na jeżdżeniu wózkiem widłowym:)
mat_mat 2016-11-22 17:04:13
Cześć, mam pytanie odnośnie pracy w audycie wewnętrznym w Kronospanie; możecie mi powiedzieć coś więcej? Jak często się wyjeżdża i na jak długo, ile można zarobić, jak z jakimiś benefitami pozapłacowymi?? Pomoże ktoś? :)
Zostaw swoją opinię o Kronospan - Bogumiłów
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Kronospan