brak logo

Malta-Decor S.A.

Poznań

Opinie o Malta-Decor S.A.

kowal 2009-11-12 13:03
Pracownicy sa traktowani jak maszyny do pracy, najlepiej pracowac 24h/ 7 dni i najlepiej za darmo lub za najnizsza krajowa. Dla uczciwych ludzi nie ma tam miejsca. Po prostu koszmar. Nie polecam.
15
stolec 2012-10-16 16:11
firma zeszła na psy, wszyscy trzęsą tyłkami przed [usunięte przez admina]nawet trawę malująna zielono gdy zbliża się wizyta monstrum :) jedna wielka walka między działami Dział sprzedaży to koszmarne istoty z kompleksami których rajcuje pastwienie się nad innymi, szefowa siennicka przymyka na wszystko oko, a powinna tępić takich gamoni !!!
9
były 2012-12-29 17:01
ale się uśmiałem czytając te wpisy :) nareszcie ludziska się otworzyli pisząc na forum.
Malta to faktycznie katastrofa
3
alex 2013-12-12 22:18
ta fabryka [usunięte przez moderatora] zadnych swiat i wolnego do tego [usunięte przez moderatora] wyzwiska zastraszenia inspekcja pracy powina co miesiac karac i jeszcze raz karac kto to widzial zeby zeby z drugiej zmiany miecna 6 rano do pracy powinna byc przerwa skandal a mosci panowie domki buduja i woza tylki samchodami co roku nowe ps. OTO DEMOKRACJA
10
///// 2013-12-29 13:18
szału nie ma, ale są gorsze firmy. (usunięte przez administratora)zapomniałem jeszcze o rodzinnym klimacie ale to teraz wszędzie spotkać.
5
Nick1 2014-05-28 14:33
Dokładnie to powinno być min. 11h przerwy na dobę i 35 w tygodniu. To absolutne minimum. Kierownictwo nie boi się inspekcji pracy? Jaki system pracy jest u was? Jaki okres rozliczeniowy? Jakie stawki, premie, dodatki nocne i urlopowe? Czy jest zakładowy fundusz świadczeń socjalnych ( w takiej firmie musi być) i co z tego wynika dla pracowników? Czy są szkolenia podnoszące kwalifikacje? Czy ludzie posiadają wymagane uprawnienia, np. na wózki widłowe, obsługę żurawi, elektryczne, itp. stosowne do stanowiska? (usunięte przez administratora)
1
Kaczka 2014-12-22 19:54
Wypłata jest zawsze na czas, ale to jedyna zaleta tego miejsca. Od tygodnia było mówione, że w tym roku jest postój maszyn i oprócz dyżurów ludzie mogą wziąć na święta urlop (sic! przecież jest postój maszyn co oni mieliby tam robić oprócz panów dbających o konserwację maszyny...?). Była to informacja potwierdzone, 100% mówili. I co? Gówno, prezes czy tam zarząd, dziś zmienił zdanie, robimy w święta papier, który będzie stał w magazynie, bo zamówień na święta nie ma. I spoko, godzisz się na prace w święta przychodząc tu. Ale to troche rozwala łeb jak ktoś daje Ci nadzieje, a tuż przed świętami mówi Ci, sory, ale no wiesz, jesteś numerem, (usunięte przez administratora)
12
teo 2015-01-23 07:19
Wszystkie opinie są prawdziwe ale jest gorzej niż tu piszecie...wystarczy powiedzieć o pracy średnio 200 anawet 250 godz.w miesiącu,obelgi wyzwiska brak jakiego kolwiek szacunku dla pracownika.pracownik tam to jest nikt zero totalne...piszecie o inspekcjach hihi jakich...lepiej nawet pominąć ten temat..,wiem jedno nigdy wiecej tego zakladu.,kazdy ma prawo do swojego zdanie ale wszyscy co tam pracuja poprą te komentarze.jedna niedziela w miesiącu wolna swiat nie ma jak ktoś ma rodzine to wspolczuje.duzo by tu pisać zresztą każdy chętny moze sam sie przekonac.szkolenia hihi brak fundusz socjalny ponoc jest ale gdzie
6
rafał 2015-01-24 22:13
super są "wigilie zakładowe" dla wybranych
14
Rider 2015-04-27 07:47
O widzę że jest jeszcze lepiej niż było. Krótko tam pracowałem bo szybko zorientowałem się gdzie trafiłem. Firma porażka. Wydawać się może że porządny zachodni koncern. Jak dla mnie to wyglądało jak zakład w likwidacji. Dosłownie. Wszystko robione byle się jakoś kręciło. Pracownicy robieni w konia na każdym kroku. Chyba najgorsza firma w jakiej pracowałem.
8
czarna 2015-10-21 10:00
Witam, czy ktos pracowal na stanowisku laboranta? jak wyglada rozmowa kwalifikacyjna i jaka placa?
9
zainteresowna 2016-01-29 20:24
Aplikują bo poprzednia osoba nie wytrzymała czy po prostu potrzebują? Mówisz, że nie jest tak tam źle? samo wynagrodzenie nie jest aż tak ważne jak atmosfera i szacunek do pracowników
P 2016-10-19 16:51
Te oferty do malty to są naprawdę dobre rzeczy, uważam, że generalnie jest nad czym się skupić i przemyśleć, tym bardziej, że jak wiadomo dużo jest tutaj do załatwienia, dobre umowy, niezłe warunki no
M. 2016-12-23 16:46
Odnośnie produkcji - warunki zależą w bardzo dużej mierze od tego na którą zmianę, i na którą maszynę się trafi.
Są dni, w których zrobienie wszystkiego w ciągu 8h jest mówiąc wprost niemożliwe, ale są też dni "lżejsze". Fabryka produkuje 24/7 także w niedzielę, i święta - pozdrawiam zmianę B, która w tym roku ma nockę w sylwestra.
Co do płacy to na wejście dostaje się 13-15zł/h. Do tego dochodzą ustawowe dodatki za nocki, święta, premia od produkcji, oraz stała premia za pracę w czterobrygadówce (500zł Br.).
W grafiku przewidziane są obowiązkowe nadgodziny 8-12h/mc dla pokrycia grafikowych dni wolnych innych zmian.
2
... 2016-12-29 16:25
Na każdej maszynie, warsztatach i labo są donosiciele. Działają prężnie. Warto ich zidentyfikować dla własnego dobra. i mieć się na baczności bo pracowników traktuje się tutaj jak cześć, którą zawsze można wymienić a za szlabanem czeka tłum chętnych do pracy.
8
Celuloza 2017-01-03 11:37
A na taśmie MP-cztery pracuje "Chinka"co nie ściąga brudnych opakowań z celulozy.
8
... 2017-01-15 16:51
chlopaki pracowac a nie zlosliwe głupoty wam w głowie , zdrowka i do roboty :)
Jan B. 2017-01-19 17:11
Pracowalem tam przez dwa lata, to bylo b. dawno temu. Byla to wtedy Fabryka Papieru "Malta" i juz wtedy byla pelna "partyzantka"...ale dosc milo wspominam ten czas...moze dlatego ze bylem mlody.
Bylo nas wtedy dwoch drukarzy, to byly poczatki zmiany profilu tych zakladow, zarabialismy dosc dobrze. Ale juz wtedy nadgodzin bylo b. duzo i na odpoczynek nie bylo czasu a najgorszy wynalazek to byl system 4- tero brygadowy...
Pozdrowienia dla wszystkich pracownikow
...a szczegolne dla tych co jeszcze byc moze pamietaja Jana z Poznanskich Zakladow Grafichnych
1
Bla 2017-01-20 16:44
Ponawiam pytanie, które pojawiło się już wyżej. Czy ktoś z pracowników jest w stanie napisać coś o stanowisku laboranta (zakres prac, ewentualne zarobki itd)? Z góry dziękuję!
Qp. 2017-01-20 23:02
Laboranci pracują w cztrerobrygadówce, i są na stałe przypisani do konkretnej zmiany, i maszyny tak jak w przypadku obsługi maszyn.
Praca laboranta polega na przeglądaniu gotowego papieru, przeprowadzaniu niektórych badań właściwości papieru, robienie testowych wyprasek, i prowadzenie książki raportowej.
Generalnie mają dość sporo czasu by usiąść na czterech literach :)

Alternatywnie laborant może odpowiadać za badania rozszerzalności papieru (odpowiada wtedy tylko za to, ale jest jeden na wszystkie maszyny).
2
Nick 2017-01-21 20:35
Obecnie szukają też ludzi na nawijak mp4 - po okresie próbnym na tym stanowisku wychodzi zwykle ok. 3000 na rękę.
Labia 2017-01-23 08:22
Biorac pod uwage, ze czesc swojej pracy wykonuja na siedzaco to mozna tak powiedziec. Prawda jest jednak taka, ze te wymienione, to tylko czesc obowiazkow laborantow. Dodatkowo praca kontrolera jakosci wiaze sie z odpowiedzialnoscia zwiazana z podjeciem decyzji, czy dany papier mozna doposcic do sprzedazy. Czynnikow o tym decydujacych jest masa, a laborat musi te wszystkie czynniki zebrac razem i podjac decyzje. Dodatkowo dochodzi praca z ludzmi. Nie ciezko sie domyslic, ze obsluga maszyny lubi wyklocac sie z laborantami, jesli Ci negatywnie oceniaja jakosc wyprodukowanego papieru. Cierpliwosc i asertywnosc to nawet nie pozadane cechy charakteru, a raczej konieczne. Pracowalam kiedys na Malcie na obydwu opisanych tu stanowiskach w laboratorium (a kontakty z niektorymi pracownikami utrzymuje po dzis dzien) i powiem tak... z boku wyglada to duzo latwiej, niz wtedy kiedy sie to fizycznie robi.
6
jajaja 2017-01-26 01:25
To już kierownicy sieją propagandę na forum?
2
jajaja 2017-01-26 01:25
To już kierownicy sieją propagandę na forum?
3
Gigi 2017-01-29 19:49
Podsumowując, czy twoim zdaniem warto tam się mimo wszystko starać o pracę na stanowisko laboranta? A jak szacują się zarobki? Czy rekompensują system pracy?
1
jk 2017-02-08 21:37
3000na rękę pracując 250h miesięcznie w labo ok 14/15 h atmosfera porażka praca 24\przez7 dni święta,sylwester w czasie urlopów praca 6-18 18-22 latem ok. 40 stopni na hali
4
Pracująco Zapierniczający 2017-03-21 10:54
Stawka na wejściu 13-15 zł/h to żenada.
Z drugiej strony jednak nawet przy takiej stawce można okazjonalne przekroczyć 3500 netto, gdyż pracownicy notorycznie wyrabiają po 220-240 godzin.
A to ktoś nie przyjdzie, a to mycie, a to coś innego.
I nawet nie chcą zwalniać tych nie przychodzących, bo dziwnym trafem niewiele osób chce tam pracować.
Może to mieć związek z ciekawymi warunkami pracy: hałas (pracuje się w ochronie słuchu), gorąco (sławetne 52 stopnie na jednym ze stanowisk), a część stanowisk jest tak podkręcona, że nie ma mowy o tym żeby usiąść.
2
Radek 2017-03-26 15:44
MD jest fabryką należącą do grupy Kronospan, Szczecinek, Mielec, St. Opolskie itd też mają swoją "sławę".
2
Zostaw swoją opinię o Malta-Decor S.A. - Poznań
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Malta-Decor S.A.