brak logo

Malta-Decor S.A.

Poznań

Opinie o Malta-Decor S.A.

Marek 2017-04-26 08:52
Jakiś czas temu w firmie pracował pewien Austryjak czy Niemiec co lubił wyzywać pracowników od "polskich świń", już tutaj nie pracuje. Starzy pracownicy będą wiedzieć o kogo chodzi.
12
Szef wszystkich szefów 2017-05-05 22:42
Znów fabryka podziękowała załodze za pracę w święta.Osiemdziesiąt zlotych polskich premi.Zakladamy związki zawodowe.Miarka się przebrała.
12
. 2017-05-06 10:00
Kiedyś były w zakładzie związki zawodowe, ciekawe "dlaczego" zakończyły działalność? :)
11
Zniesmaczony 2017-05-10 13:18
Na mp1 choruje dwóch maszynistów,Trzeci postanowił ze ich zastąpi.Bedzie pracował 15 dni bez wolnego,codziennie 12 godzin.Ja się pytam gdzie jest inspekcja pracy.Jak myślicie przeżyje?Brawo on!
11
Jason 2017-05-13 15:37
Pewnie jak w przypadku ww człowieka który został odsunięty od szkolenia na mielarza. Nazwano to "sprawą polityczną" No i tak im wygodniej prowadzić samopas na wysokich stołkach.
8
Anonim 2017-05-25 14:29
Do Szanownego Pana Dyrektora i Kierowników.
Ilu jeszcze pracowników w Malta-Decor-Poznań ma się zwolnić, aby były jakiekolwiek podwyżki finansowe?
11
Czekającynazmiane 2017-05-26 00:13
Tej firmy nie wykończy konkurencja. Ta firma rozbroi się sama od środka i ogłosi upadłość. Już jest ciężko o dobę w której na jakiej kolwiek maszynie byłaby pełna obsada. Ludzie są coraz bardziej przemęczeni i popadają w rutynę. A w takim stanie nie problem o chwile nieuwagi i wypadek. W szegolnosci ze trzeba pracować za dwóch.
8
l. 2017-05-27 10:39
Ale jak to?
Przecież mamy dosztukowanych ukraińców ;d
7
Rr 2017-05-27 22:19
W tej firmie wszystko jest dosztukowane. I już ciągnie na oparach.
9
Ja 2017-06-05 23:59
Pracuje w tej firmie kilkanaście lat .Obelgi ,mobbing to codzienność.Tu nikt z szefowstwa nie ma pojęcia o zarządzaniu zasobami ludzkimi.Praca święta i weekendy.Nikt tego nie docenia.Nigdy nie wiadomo ile człowiek zarobi.Wiadomo premia uznaniowa.Raz zero(cholera wie dlaczego)raz dwadzieścia procent (tez nie wiadomo skąd to biorą).
15
//// 2017-06-08 17:25
kierownictwo ciągle wie, że za bramą czeka tłum chętnych do pracy w MD
16
Sz 2017-06-12 22:56
Podwyżki Pan dyrektor daje tylko tym którzy się zwalniają i położyli wypowiedzenia a całą resztę ma w d....
8
Bieda 2017-06-13 08:59
To kłaść wypowiedzenia a nie jęczeć.Nie będziecie działać to nie będziecie mieć.Dwóch,trzech od razu i jak myślicie co zrobi kierownik a póżniej dyrektor.Niech się wreście obudzi,bo są zakłady gdzie się więcej zarabia.
10
M 2017-06-13 18:10
Masz rację Bieda skladajcie na potęgę wypowiedzenia ten zakład niema już przyszłości, a wtedy na maszynach stanie dyrektor i pan z kwadratowa fryzura i na kogo będzie się darł?
13
Rogcug 2017-06-16 00:19
Jak to na kogo?! Na kierownika MP4.
12
Marek 2017-06-16 10:09
No i na siebie samych też.
15
Nifty shades of beige. 2017-06-20 12:29
MP4 z tej strony =)
Zakres obowiązków na początkowych stanowiskach bywa fizycznie niemożliwy do wykonania bez pomocy innych pracowników, a i w "normalne" dni jest co robić.
Poza sterownią gdzie jest klimatyzacja temperatura znacznie przekracza wartości, które można by uznać za komfortowe do pracy, a wisienką na torcie jest nakaz stosowania ochronników słuchu na większej części maszyny. Plus pył z papieru. Plus chemia powodująca różnego rodzaju kolorowanki na skórze.
Za tą wątpliwą przyjemność otrzymujemy na wejście 13-15zł/h brutto, ale mimo tak mizernej stawki można wypracować wypłatę w zakresie 4000 netto przez ogromną ilość nadgodzin która jest potrzebna żeby obsadzić maszyny, a mimo to notorycznie brakuje rąk do pracy.
Myślałeś, że 150 nadgodzin w roku to prawnie dozwolony limit? Tutaj wyrobisz tyle w 3-4 miesiące =)
9
M 2017-06-21 00:04
Czas najwyższy aby się zjednoczyć i wszyscy razem powinniśmy się zbuntowac na panujące warunki pracy i płacy, jedna osoba czy dwie nic niezdzialaja ale wszyscy napewno, niemoze tak być ze podwyżki dostali wszyscy którzy położyli wypowiedzenia a reszta nic a ludzi brakuje. Może byłoby lepiej gdyby była inna kadra zarządzająca, kiedyś było( za poprzedniego dyrektora) , jesteśmy ludźmi nie maszynami i w niczym nie jesteśmy gorsi od nich, oni mają tylko stanowisko i nic pozatym ale kiedyś zostaną za to rozliczeni
5
Dyrektor...hahaha... 2017-06-21 11:13
Obecny dyrektor powinien zarządzać miejskimi szaletami a nie firmami produkcyjnymi.On nie ogarnia sytuacji.Oczy dopiero otwiera jak się dowie ile wypowiedzeń ma na biurku do podpisania.Zapraszam na taśmę MP-4.Już nie długo będzie tam jednego brakować.
12
darek 2017-06-21 11:54
Dyrektor Wols. miał normalnie podejście do pracowników, tego nie da się nauczyć.
13
M 2017-06-21 14:26
Dyrektor miejskimi szaletami a z-cy szefa produkcji powinni zafundować wakacje w zakładzie zamkniętym tam by się dopiero wykrzyczal
10
. 2017-06-22 12:33
Nowa strategia malty-decor to trzymanie pracowników non-stop w pracy, żeby nie mieli czasu napisać wypowiedzenia.
Współczuję tylko kierownikom maszyn za to na jak wielkiej beczce prochu są zmuszeni siedzieć.
7
Pp 2017-06-22 13:55
Ale za to za jakie pieniądze i dlatego oni nieskladaja wypowiedzeń a jeszcze dają się traktować śmieci
5
Podwyżka 2017-06-23 19:04
Ale jak te śmieci umieją skutecznie kłamać.Zwłaszcza te z MP-4.
8
Pp 2017-06-23 20:35
Coraz odwazniej super, może w ten sposób zrozumieją że niemaja żadnego powazania jesteśmy bardziej wartościowymi ludźmi niż cała kadra zarządzająca
5
... 2017-06-26 08:12
Zakład ma swoje mongolskie standaty a wlascicielom to pasuje.
10
Zmiana na lepsze 2017-06-26 11:49
A juz chciałem aplikować, ale widzę że trafiłbym do wielkiego G.. dzięki za wasze opinie i trzymam kciuki żeby coś sie polepszyło u was.
6
Rolotok 2017-06-26 15:32
Oczywiście dużo zależy od układów,układzików i znajomości.Jakiś farbiarz ma brata mistrza zmianowego,jakiś jest kolesiem syna dyrektora i podobno ma nawet dodatek na paliwo za dojazdy,jacyś panowie z Szczecinka,synalkowie pewnego mielarza itp.Chce mi ktoś wmówić,że pracują za 15zł brutto?Od pewnego czasu wisi pismo,że za przysłanie "pacjenta do tego wariatkowa"dają 500zł(brutto!).To też świadczy o tym,że nie ma kto robić. A nawet tych co pracują,chcą pracować i wykazują zaangażowanie ma się głęboko w du...Wszystkich chętnych do pracy zapraszamy do Zakładu Psychiatrycznego Malta -Decor.Mamy już dwóch,są tak samo obcięci a jeden z nich krzyczy.
12
jozef 2017-06-27 11:52
Niech szwagrów do pracy werbuja.
13
Dp 2017-06-27 12:12
Synek dyrektora już pracuje zaraz za nim wnuki przyjdą tylko ile jeszcze może on stworzyć sztucznych stanowisk dla pierdzistołków bo większość tych kierowniczych stanowisk to tylko fikcja może powinien ktoś to sprawdzić
14
bajkopisarz 2017-06-29 17:31
Świątek, piątek, czy niedziela, tu na malcie robić trzeba :)
3
Jozin z bazin 2017-06-29 20:15
I w Malcie wszystko zagra,jeśli szwagier przyśle szwagra.
11
Były 2017-06-29 22:59
Wcale nietrzeba robić na Malcie jest wiele innych firm tylko trzeba odciąć pepowine, pracowałem przez klika lat na mp2 i dzisiaj cieszę się że już tam niepracuje, to jest chory zakład i zarządzający nim ludzie, zwykłych ludzi traktują jak coś gorszego a niejeden z nich powinien czasem uważać na ulicy i obracać się za siebie, kierownik mp2 to porażka a szefostwo jeszcze gorzej to same atrapy
13
Kkk 2017-07-01 11:03
Jak wygląda praca na produkcji jakie zarobki itp
Były 2017-07-02 20:37
Niech kolega poczyta opinie
3
Wysoka podwyżka 2017-07-03 16:24
Praca na produkcji wygląda tak,że zawsze popłynie pot po twojej mosznie.Zarobki są takie,że jak większość swojego czasu prywatnego i życia spędzisz w Malcie-Decor to wtedy jakieś ochłapy dostaniesz do łapy.Bo stawka na godz.jak i cała ta "firma"to dno i dwa metry mułu.Tu nawet mydło przestali dawać.
14
nick 2017-07-03 17:24
Ha ha ha ha ha! Związki zawodowe! Pracowałem tam kilkanaście lat i wiem, że coś takiego w dzisiejszej Malcie nie ma prawa powstać!
16
Kierowca 2017-07-04 20:29
A w WC przy Dziale Sprzedaży to na żarówkę nie mają.Drzwi klinem podparte,bo jak zamkniesz jest zupełnie ciemno.Pomieszczenie te nie ma żadnego okna.Co za pajac rządzi tym cyrkiem?
9
Hwwd 2017-07-15 12:54
Ten sam pajac który patrzy jak swoją kieszeń wypchac a ciekawe jak by mu się żyło za 2500 zł miesięcznie, czy ktoś w końcu zauważy kto tak naprawdę przyczynia się do tego że ten zakład jeszcze istnieje przecież to my pracownicy produkcyjni nikt inny oni bez nas leżą, kierownictwo też ma po klika tysięcy s co robią, teraz jedyne co potrafią to namalować pełno krzyzykow na grafikach pracy jak na cmentarzu bo co bo niemaja ludzi a najlepszy w tym jest kierownik mp2 jest tak zapracowany że jeszcze trochę i wszystkie włosy z głowy sobie wydrapie
22
Silnik pulpera 2017-08-26 19:49
Na taśmie MP-1 pracuje Józef ,co mu nawet kalosze przy silniku przeszkadzają,Skąd się biorą takie debile jak on?
5
danzel 2017-08-27 12:12
I tak największe skupisko kosmitów jest na mp4.
6
Varo 2017-09-25 00:16
Witam. Dlaczego od kwietnia szukają zastępcy głównego mechanika w Poznaniu? Nie ma chętnych czy za duża odpowiedzialność?
3
Darek 2017-09-29 23:25
Bo nie ma drugiego tak dobrego zastępcy głównego mechanika jakim był kapusta z Gortatowa.
6
Rudy102 2017-10-07 23:51
Firma kiedyś potentat na rynku pracy jedne z najwyższych płac w Wielkopolsce. A obecnie wszystko tak poobcinane ze jakby mogli to by wodę z toalety zawracali by ja jeszcze raz wykorzystać.
5
tako 2017-10-09 12:45
Ciekawe kto w tym roku będzie miał "szczęście" i zostanie zaproszony na bożonarodzeniowe spotkanie dla wybrańców. Może w tym roku w Młyńskie Koło będzie dobrym miejscem spotkania ;)
6
NoName 2017-10-12 16:40
Podobno na zakładzie jest Lech Wałęsa co walczy o prawa ludu. :)
3
NZZSolid...... 2017-10-12 19:38
A trenuje może parkour?Tamten to chociaż przez trzy metrowy mur przeskoczył.I to był jego największy wyczyn,bo w Wolnych Związkach Zawodowych Wybrzeża wykazywał w rzeczywistości bardzo małe zainteresowanie aktywną działalnością.Jeśli ten będzie działał jak tamten to niech walczy ale o swoją d.pe.
Ja 2017-10-14 17:04
Chyba jakiś przeciwnik związków albo jakaś wazelina to pisała!!!! w końcu są związki i bardzo dobrze może ktoś usunie z tego zakładu to szefostwo za defraudacje albo inne machloje będąc w związkach mamy ochronę niebedzie już samowolki Pana dyrektora
4
Lary 2017-10-15 11:10
oby nie przekabcili związkowców tak jak kiedyś było
4
Denzel 2017-10-16 09:01
To nie był przeciwnik tylko siorbak co mlaszczy.
3
Zostaw swoją opinię o Malta-Decor S.A. - Poznań
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Malta-Decor S.A.