brak logo

Foster Wheeler

Sosnowiec

Opinie o Foster Wheeler

Tatek 1966 2011-02-11 07:19:55
Witam. Widzę że jestem pierwszym wypowiadającym swoja opinię na temat FWE Fakop? Mam nadzieje że reszta z użytkowników tego portalu i oczywiscie zainteresowanych do da swoje kolejne;) Pozdrawiam i do następnego postu!
anonim 2011-04-23 10:13:36
Widzę że [usunięte przez moderatora] w FWE działa hihi:) Żadnych wypowiedzi?
tatek1966 2011-06-02 21:26:41
nie dość że [usunięte przez moderatora] to reklamy na stronce zniechęca każdego do wypowiedzi :)
Lucky 2011-07-02 18:29:27
A czy ktoś może wypowiedzieć się o samej firmie? Jak się pracuje, jaki prezentuje poziom i jakie są możliwości rozwoju? Od dłuższego czasu śledzę oferty pracy na stronie foster wheeler i chciałbym się dowiedzieć czy warto składać papiery. No i jak by ktoś mógł podać rząd wielkości zarobków :) Pozdrawiam, aparaturowiec :)
loko 2011-11-08 11:26:28
czlowieku, daj spokoj. tylko starzy pracownicy sporo zarobia co maja 30lat doswiadczenia. nowy dostanie 13zł w tigu i 10zl mag. ja pracuje tam 3lata i mam 16zł a rurki spawam perfect:(
anonim 2011-12-03 19:04:15
witam
czy ktos wie czy Foster Wheeler planuje jakies zatrudnienie,pyatm gdyz obserwuje strone internetowa i od jakiegos czasu nadal jest rekrutacja na montera i nic sie nie dzieje. Na jakie zarobki moze liczyc inzynier?
anonim 2012-10-28 20:14:46
Najlepiej jak wszędzie zarabia się w działach zaopatrzenia i działach zakupów. Tam możesz liczyć na pensje i duże prowizje od zakupów.
Układy i układziki, kolesie, jak wszędzie.
2
anonim2 2012-11-01 10:05:37
O tak budują po parę domów, kupują po parę samochodów, żyją w bogactwie. Ale układziki i prowizje sięgają także samej góry.
ulianna 2012-11-14 18:02:27
O tak. Układziki i prowizje są wszędzie duże. Dziwne jest tylko że ogólnie jest to wiadomo wszystkim a nikt z tym nic nie robi.
2
anomim 2013-02-13 09:51:40
Oj tak, jak wiadomo dorabiają dużo tylko starzy wyjadacze i cwaniaki. Układy i kolesie z samą górą , duże prowizje od zakupów i kooperacji, itd.
anonim 3 2013-03-06 11:41:20
I w całym zakładzie wiedzą o prowizjach zakupowych oraz kooperacyjnych i dalej nic a lody się kręcą dalej. Za wykonanie także kasa się kręci. Masakra.
kikula 2013-05-31 13:32:19
jak zwiekszyc zarobki w tej firmie? obecne 3800tys podstawy nie wystarcza mi na podstawowe wydatki, a wiem ze 9klockow mozna wyciagnac jako spawacz.
5
2013-09-11 09:32:04
Prowizje od zakupów to proste, kupisz materiał do produkcji lub zlecisz komuś robotę i masz do kieszeni kasę poza fakturą.
Tak się praktykuje wszędzie nie tylko w tym zakładzie.
Wejdziesz w układy i kasa jest.
chudy 2013-10-09 23:11:09
to idz do bhm
nieobecny 2013-11-13 05:21:04
Fakop to w sumie wmiarę solidna firma ja pracowałem 2,5 roku i nie narzekam nie było wcale zle.Pewno za granicą gdzie teraz jestem kasa jest nie porównywalna.W Sosnowcu bez nadgodzin miałem średnio z premia ok 3800 na rękę bez układów. Napewno bedą tacy co marudzą ale większość to tacy co tylko narzekają-ja w każdym razie polecam
nieobecny 2013-11-26 05:09:32
do Tomek premia jest płacona kwartalnie taka samą miałem ja jak reszta-nadgodzin praktycznie zero
1
jaś 2014-01-31 11:09:11
nie licz bez famili nie dasz rady
władek 2014-01-31 11:18:55
zakład jak zakład sprywatyzował się bez udziału pracowników udziały ich zpewnościa sa w energi robota jak robota poza jednym gościem co prcuje tu od lat to reszta to tylko od pilnowania ludzi(usunięte przez administratora)
anonim 2014-05-13 11:57:52
Tam nadal ciemnogród, kolesie, układziki i branie. Ciekawe kiedy się wzajemnie zagryzą.
Magik 2014-05-23 15:55:54
Od jakiej stawki aktualnie startuje spawacz MAG?
aaa 2014-05-25 16:47:50
jaką stawkę dostaje monter i jakie są dodatki
3
??? 2014-06-07 11:34:11
a są jakieś przyjęcia na fakop na suwnicowego?? i od jakiej stawki się zaczyna??
Stefan 2014-07-16 10:05:50
teraz przyjmują pracowników ale z ukrainy za 10 brutto i nawet nadgodziny dla nich są
irokez 2014-07-31 18:05:36
Panowie monterzy spawacze nawet tam nie idzcie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] za marne pieniadze obiecuja bog wie co a potem szlifierka i jazda kierownik z p14mlody szkoda mowic jest tam tylko bo ma plecy kappo istne zona go w domu poniewiera a on w pracy ludzi nie polecam tego zakladu najgorszemu wrogowi 15 przerwy ani minutki wiecej bo goni czeba biegac po zakladzie bo mowi ze zawolno chodzisz a robota czeka szkoda ogolnie oswiecim
1
irokez 2014-07-31 18:11:52
Nie mozna z nikim mawet zamienic zdania bo goni majster to samo wkolo chodzi jak kogutkowy ludzi ma za nic nakazuje by zostawc nawet po 20latach nawet 2000 tys nie ma napic sie nie pozwoli bo roboty masz malo mowi oboz oswiecim szkoda gadac
1
anonim 2014-11-13 10:20:45
Za zakupy, zlecenia brali i jak sądzę dalej biorą. Kolesie, układy, donoszenie, chamstwo.
anonim 2014-12-07 13:16:14
Zgadza się, byłem tam kiedyś na rozmowie- umówiona dużo wcześniej, zaraz przed terminem telefon o przełożeniu na kiedy indziej. Gdy już stawiłem się na miejscu oczywiście totalne zaskoczenie, 0 wcześniejszego przejrzenia moich papierów, rozmowa opóźniona, w dodatku na inne stanowisko niż to na które aplikowałem. Sama kultura rozmowy na niskim poziomie, na porządku dziennym stwierdzenia typu "co, w google nie było?". Jeśli tak wygląda rekrutacja, to lepiej nie myśleć jaka tam jest atmosfera pracy (przeciętnego pracownika, kierownicy pewnie świetnie się bawią jak wynika z wpisów przedmówców).
1
monter 2014-12-07 16:55:41
To po co się pchasz tam gdzie Cię nie chcą?
anonim 2014-12-11 11:42:41
To zwyczajne łapówki pod stołem. Kupisz u nas i masz, zamówisz tu i też masz, zlecisz tu robotę i masz kasę. Ale to niestety działania na szkodę zakładu.
Belmondo 2014-12-18 08:47:07
(usunięte przez administratora)krawaciarzowi?????
niedoceniony 2015-01-07 11:50:11
widze ze mowa o mandarynie hehe
Olon 2015-02-25 05:27:42
Firma działa bardzo prężnie w branży gazowo-naftowej. Zajmują się tworzeniem ekspertyz, proponują rozwiązania technologiczne i inne. Działają nawet w branży farmaceutycznej. Zastanawiam się czy taka dywersyfikacja branżowa jest im potrzebna, czy nie lepiej byłoby się skoncentrować na jednej konkretnej gałęzi. Jak myślicie?
kolo 2015-03-19 13:26:11
dzieciaku, czy Ty wiesz, o czym piszesz? Korporacja zatrudnia na całym świecie już teraz prawie 40 tysięcy ludzi, to nie jest firma kogucik! Jakoś im się to od prawie 100 lat sprawdza. Oj, dużo się jeszcze musisz nauczyć, dużo!
eryk 2015-03-23 12:30:04
Czy potrzebuja na maszyny cnc ?
mariolka 2015-07-04 16:19:54
Nie wiem nic o tej firmie, chociaż też widziałąm ogłoszenie na asystenta absolwenta bez doświadczenia. Mimo, że mam doświadczenie i już dawno jestem po studiach wysłałam CV. Także myślę, że warto wysyłać CV i poczekać czy się odezwą, dopiero przy pierwszym kontakcie można powoli wybadać, czy to jest firma dla ciebie czy nie. Opinie mogą być różne, ale ludzie też są różni. Są tacy którzy lubią mocne wrażenia w pracy ;] a inni wolą spokój i wszystko dobrze poukładane. Nie ma co się sugerować. Tak samo jak i o zarobkach najlepiej porozmawiać na rozmowie jeśli do niej dojdzie. To jest rozmowa z obu stron i każdy może zaproponować swoje oczekiwania. A jak się nie podoba, no to każdy wraca w swoją stronę. Trzeba rozmawiać, to jest podstawa jakichkolwiek poszukiwań i w końcu znalezienie pracy dla siebie. Powodzenia ;]
Franx 2016-01-27 16:01:12
Moje pytanko, czy spawacie łukiem krytym?
misiek 2016-02-08 23:14:17
Pracuję w tej firmie kilka lat, wcześniej pracowalem w kilku innych, nie ma porównania, pracownik dostaje zawsze wszystko co mu się nalezy, nie ma żadnych kantów. A co do zarobków, zrobiłem sobie mały bilans w kalkulatorze porównującym płace na podobnych stanowiskach w innych firmach w kraju i co mi wyszło? Wynik mnie zaskoczył wyszło na to że nalezę do 5% najlepij zarabiających pracowników w polsce na miom stanowisku i o moich kwalifikacjach, czy trzeba coś dodawać? Prawda jest taka że jest to świetna firma i jeśli się udowodni że jest się coś wart to jest i uznanie przełozonych swoboda w działaniu i kasa, wcale nie mała.
misiek 2016-03-19 01:56:18
W tej firmie nikt nie wie ile zarabia kolega, takiego tematu poprostu nie ma, można się domyslać że inni podobnie jak ja są zadowoleni z wysokości wymagrodzenia, nie mogę Ci powiedzieć ile zarabiam powiem tylko że dużo może nawet bardzo dużo. Mam wykształcenie techniczne i pracuję głównie przy realizacji projektów. Myślę żę powinnaś spróbować atmosfera w firmie jest fantastyczna , nie ma wyścigu szczurów, zawiści, złośliwości wszyscy jesteśmy jak jedna wielka rodzina, zawsze bedziesz mogła liczyć na pomoc. A tak trochę żartem mówi sie na rynku że tych co pracowali w Amec Foster Wheleer Energia Polska inne firmy biorą z ciemno.
Olo 2016-04-02 01:19:02
Dużo to pojęcie względne. Dla jednego dużo to 3k dla innego 10k to mało. Moze bedzie prościej poruszać sie w przedziałach do 5k, 5k-10k, 10k-15k, 15k-20k. Wiecej nie dodaje bo raczej tyle nie płaca! No to pochwal sie który masz przedział? Pozdro
misiek 2016-04-12 14:04:15
Ponad 200 rocznie i to dużo ponad
Mandaryn czapka 2016-09-29 00:16:44
jesli chodzi o prace na produkcji to nie polecam .kierownik sprawia wrażenie niedorozwiniętego umysłowo . Do pracy chodzi sie pracować a nie denerwować .gdyby go zwolnili to byłoby ok.
Inżynier MECHANIK. 2016-09-30 01:42:12
Jestem zainteresowany podjęciem pracy na stanowsku inżyniera w biurze konstr. w AMEC Foster. Chciałbym wiedzieć :
1. Jakich narzędzi inżynierskich używa się w FW - CATIA, NX, Solid ???
2. Czy Polski dział współpracuje z U.S, czy zdarzają się wyjazdy służbowe, nadgodziny,
3. Jak wyglądają premię ( czy zależą od ocen rocznych). Przede wszystkim czy decydują układu rodzinne czy zaangażowanie i sukcesy w projektach.
4. Jak wygląda system szkoleń i podnoszenia kwalifikacji
Będę wdzięczny za konkretną odpowiedz. Z góry dziękuje. :))
Hfg 2016-10-03 21:16:11
Nie chodzi o moje kwalifikacje.Nie twierdze ,że praca kierownika jest prosta bo byłbym ignorantem.Jesli ma jakieś problemy i cos sie nie układa to nie znaczy że może swoją złość wyładowywać na ludziach.Nie tędy droga. To odróżnia człowieka na poziomie od prymitywa.To wlasnie dysklafikuje tego pana na zawsze ,ponieważ takie rzeczy wynosi sie z domu.P.s. Poćwicz nad pisownia polską bo ledwie zrozumiałem o co chodziło w twoich wypocinach.Pozdrawiam serdecznie
pol 2016-10-03 22:25:18
nie no wynagrodzenie jest jednak badzo istotne przeciez
Zostaw swoją opinię o Foster Wheeler - Sosnowiec
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Foster Wheeler