logo Lorica Iuris

Lorica Iuris

Katowice

Opinie o Lorica Iuris

Struś 2013-08-08 12:22:04
hok - 2013-08-08 07:48:56

a ile realnie można zarobić w Lorice? Czy studenci II,IV,V roku są mile widziani, czy raczej im się dziękuje? Szukam pierwszej poważniejszej pracy i mam dylemat..
dzięki za pomoc
Wszystko zależy od osoby. Studenci zatrudniani są w wyjątkowych przypadkach.
Struś 2013-08-12 14:25:47
Próbuj... ale z tego co wiem jest kolejka do nich nawet na praktyki. Jak się będziesz starał to może Ci coś zaproponują.
kropka 2013-08-29 10:27:42
anonim - 2013-08-16 20:26:13

uh, a jak się można czymś wyróżnić, może coś podpowiecie? zależy mi na tych praktykach, a jak mówicie, że kolejka to...
Najlepiej napisz CV wspak i na różowej kartce papieru. Wtedy na 100% się wyróżnisz.
Kyrie elejson! 2013-08-30 16:52:33
anonim - 2013-08-30 13:07:12

Rozowa kartka to nieglupi pomysl:) ale nie wiem czy pracodawcy by sie spodobal:) jakie tam sa godziny pracy? 8-16?
Co za koszmar! Człowieku wyślij normalne CV i pisz prawdę. Jak będziesz pisał bzdury bądź niepotrzebnie się nadymał - CV pójdzie do śmieci. Gdy Twoje doświadczenie, wiek i wykształcenie będzie tożsame z poszukiwanym profilem kandydata zostaniesz zaproszony na rozmowę. Jeżeli nie pasujesz, to choćbyś wysłał CV na trójwymiarowym prompterze i powtarzał wysyłkę co tydzień - narazisz się tylko na śmieszność.
Boss 2013-09-10 22:11:29
No i niestety nie dowiedziałem się nic bliżej. Ta negatywna opinia powyżej wygląda mi na prowokację ze strony konkurencji. Pozdrawiamy:)
Kasia 2013-09-17 21:56:54
To może ja przekażę Panu swoje opinie i korespondencję chociażby z dnia dzisiejszego. Jestem bardzo zaskoczona brakiem podstawowej wiedzy i kompetencji pracowników, a także lekceważeniem mnie jako klienta. Chętnie przekażę korespondencję z Pańskimi pracownikami. (usunięte przez administratora)
Boss 2013-09-18 07:52:30
Na stronie internetowej jest podany mail pod który można składać swoje uwagi i zastrzeżenia. Proszę o przesłanie korespondencji o któryj kasia pisze pod ten właśnie adres.
Ketman 2013-09-18 20:54:51
@anonim a co chcesz wiedzieć? Praca jest normalna, biuro ogrzewane, oświetlone, klimatyzowane, biurko każdy ma, telefon i komputer też. Pracuje się przy biurkach a nie w boksach. Samochody do dyspozycji pracowników w godzinach pracy. Są komórki firmowe.Każdy ma swój zakres obowiązków i go wykonuje. Jak nie wykonuje to dostaje upomnienie, potem drugie a jak to nie pomaga to leci z roboty i przyjmuje się następnego. Chwilowo brak wolnych miejsc!
Boss 2013-09-19 22:08:40
anonim - 2013-09-19 15:12:23

Szkoda, ze brak miejsc juz wolnych... A czesto sie zdarzaja niezadowoleni klienci, jak ta pani powyzej chociazby?
Wyłącznie tacy
Atut 2013-09-20 10:46:29
Drogo i nieterminowo. Ale blisko!!!
* 2013-09-22 21:44:24
Jeżeli pytasz o skuteczność kancelarii pewnie jest taka sama jak wszędzie. To normalna firma. Nie zachęcam ani nie zniechęcam.
były praktykant 2013-09-25 22:53:09
anonim - 2013-09-23 19:14:31

mam pytanie do pracowników tej kancelarii, czy można do was składać papiery na staż/aplikacje albo jakieś praktyki?
Odpuść sobie. Kserowanie po kilka godzin dziennie to nie jest praktyka.
zadowolony 2013-09-26 23:10:10
Ja od niedawna współpracuje z tą Kancelarią. Już mogę powiedzieć, że jestem mile zaskoczony obsługą. Opiekunem mojej firmy jest (usunięte przez administratora). Człowiek niezwykle kompetentny, inteligentny z dużą wiedza prawniczą. W każdej chwili mogę zwrócić się o pomoc i dostaję bardzo szybko, rzeczową odpowiedź. Zupełnie odwrotnie do dwóch duuużych kancelarii, z którymi współpracowałem przez kilka ostatnich lat. Z ręką na sercu mogę polecić Kancelarię Lorica Iuris, gdzie szczególnie cenię sobie współpracę z (usunięte przez administratora).
bd 2013-09-27 11:05:22
@Wiesława: Gratuluję finezyjnego zdemaskowania naszego największego samochwały:)))
1
student 2013-09-27 17:58:34
Ja byłem tam na praktykach i szczerze polecam. W większości bardzo fajny zespół. Bardzo miłe dziewczyny.(usunięte przez administratora) poznałem dwóch i obaj wydawali się spoko.
kita 2013-10-10 12:06:41
Pracowałam tam ale odeszłam, przełożeni mają bardzo instrumentalne podejście do pracownika, niezależnie od tego jakie pieśni chwalebne zostaną tu napisane przez "wewnętrzny PR" to każdy dobrze wie mając do czynienia z "najważniejszymi" Panami w kancelarii jacy są oni naprawdę i czego można się po nich spodziewać.
W 2013-11-01 10:22:48
Oooo w tym miesiącu podobno były nawet bonusy i nie było kar finansowych. Jednak nagrody dostali tylko (usunięte przez administratora)Prawnicy dalej pracują za (usunięte przez administratora) tyś. i dobre słowo.
Kass 2013-11-13 22:20:52
Kancelaria to grupa ambitnych i ciężko pracujących ludzi. Zdarzyło się kilka czarnych owiec ale już od dawna ich nie ma. Wspólnie pracujemy na dobre imię i dbamy o Klientów. Nie wiem z jakiego powodu ktoś pisze te wyssane z palca bzdury. Każdy Klient otrzymuje informacje na bieżąco i w każdej chwili 'na żądanie' opiekun umowy przystępnie i fachowo informuje o aktualnym stanie spraw i możliwych scenariuszach ich rozwoju. W każdej umowie są kontakty do przełożonych, gdyby z jakiegokolwiek powodu ktoś czuł się obsługiwany nie tak jak należy. Radzę naszym byłym Kolegom jak i Szanownej Konkurencji aby spojrzeli na siebie uczciwym okiem lub wdrożyli w swoich nowo powstałych przedsiębiorstwach standardy Lorica Iuris a gwarantuję Wam, że zawiść ustąpi miejsca zadowoleniu ze swoich osiągnięć i sukcesowi gospodarczemu. Powodzenia.
4
Sławek 2013-12-24 07:57:42
Zdecydowanie polecam usługi kancelarii Lorica Iuris w Warszawie. W porównaniu z tym co się dzieje obecnie na rynku to jedyna normalna oferta.
3
Aurora 2013-12-28 15:23:48
Kancelaria ma ostatnio bardzo dużo zleceń. Jest w związku z tym mnóstwo pracy. Na pewno będą zatrudniać szczególnie osoby do pracy merytorycznej. Jeżeli ktoś poszukuje pracy to akurat dobry moment na kontakt z kancelarią.
1
ja 2014-01-15 01:34:11
a ja radzę tym "prawnikom", aby zabrali się do nauki i do pracy
ja 2014-01-15 01:40:35
"OPIEKUN UMOWY" TO CHYBA JAKIŚ ŻART. CHYBA, ŻE CHODZI O OPIEKUNA,(usunięte przez administratora). A JAK KLIENTOWI SIĘ NIE PODOBA, TO MOŻE INNĄ KANCELARIĘ WYNAJĄĆ. W TAKI SPOSÓB, KANCELARIA MA KASĘ, I NIE MUSI PRACOWAĆ.
Słowik 2014-01-15 11:06:49
Aż cztery negatywne opinie, późną nocą, w kilkuminutowych odstępach? Zapewne adres IP też będzie identyczny.

Niech zgadnę jakieś problemy z zapłatą za usługę?

Mało to finezyjne.
2
klient 2014-01-16 11:29:58
Zleciłem im kilka spraw i wszystko toczy się jak należy. Wcześniej współpracowałem z pewną znaną, elegancką Panią Adwokat (ceny z kosmosu, wiecznie zajęta, terminy dłuższe niż do lekarza specjalisty, efekty niby ok ale bez fajerwerków). W Lorici przynajmniej cena jest zbliżona do rzeczywistości.
2
Ona 2014-01-20 11:47:47
Jak u nich z rozwodami? Drogo biorą?
Doradca 2014-01-20 17:14:10
Wstępne spotkanie i wycena jest bezpłatna, umów się to Ci powiedzą.
2
cerber 2014-01-26 23:07:00
Pracuje się spoko, płacą na czas.
georg 2014-02-06 12:54:50
polowa wyplaty to "premia"(usunięte przez administratora)
3
martek 2014-02-27 18:00:16
Tylko że umówić się nie jest łatwo bo adwokat z tej kancelarii (dodam że z polecania) nie odbiera telefonów...
do martek 2014-03-06 11:53:04
To dzwoń na ogólny
niki 2014-03-11 19:36:59
Chciałam skorzystać z ich usług w sprawie odzyskania pieniędzy od ubezpieczyciela który stosuje niezgodne z prawem opłaty likwidacyjne .Byłam już u nich na jednym spotkaniu i pan z którym rozmawiałam wydawał się konkretny . Polecacie ich usługi czy raczej nie.
Mat 2014-03-13 15:33:28
@Niki - jest w porządku
Gosia 2014-03-24 22:02:27
To zależy czego oczekujesz od tego konkretnego pana. Jakich usług konkretnie. Sprawdź i powiedz jak ci było.
księgowa bis 2014-05-12 11:43:38
... nic mi nie wiadomo o takim fakcie. Współpracuję z Kancelaria juz od ponad roku i wszytsko jest bez zmian.
1
Iza 2014-05-12 11:53:47
Byłam na rozmowie o prace w tej Kancelarii... wszystko wygląda bardzo dobrze, profesjonalnie i kompetetnie, mam nadzieję, że oddzwonią :)
Andrzej 2014-05-15 11:00:25
Iza daj se siana, harówka za marne grosze (najniższa krajowa) w dodatku na umowie śmieciowej.
Bardzofajnie 2014-05-16 11:05:37
@$$: Janek, nie pij tyle!
Zły 2014-05-16 22:23:12
I po co czytasz komentarze sfrustrowanych miernot?
(usunięte przez administratora)
Cichy 2014-06-04 09:38:11
Na samym początku pracy zapowiadało się bardzo dobrze, chociaż nikt nie obiecywał, że będzie łatwo. Z czasem okazało się, że praca doradcy prawnego to czysty telemarketing z elementami handlowca pośród prehistorycznego sprzętu komputerowego i z jednym zaniedbanym samochodem na 6 osób. W moim odczuciu usługi są drogie w porównaniu z konkurencją i mało elastyczne, szczególnie windykacja leży. Widać że mają od jakiegoś czasu problemy finansowe, klientów ubywa, a kierownictwo nie ma żadnego pomysłu na sprzedaż. Z oddziału we Wrocławiu wylecieli prawie wszyscy pracownicy w ciągu jednego miesiąca, zostały 2 osoby, a na koniec wszystkim obcieli pensje o 20% za nie zrealizowanie planu sprzedaży z tych i tak już marnych 1240zł. Jedynym plusem jest atmosfera wśród pracowników, miło i przyjemnie, wszyscy chętnie sobie pomagają. Kierownicy i zarząd powinni zweryfikować swoje roszczeniowe podejście do całego świata i świecić przykładem, że da się sprzedawać. Nie polecam, lepiej poszukać czegoś innego, a szczególnie lepiej płatnego.
3
Bla 2014-06-16 12:27:27
A jak praca w Krakowie ?
Zadowolony Klient 2014-06-24 19:18:23
Witam,

Rzadko decyduję się udzielać na tego typu forach, raczej tylko wtedy, gdy chcę wyrazić swoje niezadowolenie:) Tym razem jednak zdecydowałem się na wpis w związku z wieloma negatywnymi komentarzami, które przeczytałem powyżej. O swojej współpracy z Loricą Iuris mogę mówić w samych superlatywach. Współpracuję z oddziałem w Warszawie od ponad roku. Ze względów finansowych podpisałem umowę na stałą współpracę - taka forma w moim przypadku jest najbardziej opłacalna. Dotychczas nie mam żadnych zarzutów do pracy kancelarii. Mam przydzielonego opiekuna, z którym zawsze kontaktuje się w moich sprawach. Szczególnie polecam Pana Łukasza - zawsze przygotowany, konkretny, jest na bieżąco z moimi sprawami. Jest to też o tyle wygodne, że daje mi pewną stałość i zawsze wiem z kim mogę się skontaktować, szczególnie w sprawach pilnych i nagłych. Moje sprawy są wykonywane rzetelnie i na czas. Mogę jeszcze dodać na koniec, co jest plusem - pomimo opóźnień w płatnościach z mojej strony (sytuacja niezależna ode mnie - tak się złożyło), kancelaria w dalszym ciągu angażuje się w moje sprawy.

Reasumując, polecam.
1
Kręcichwost 2014-06-29 18:16:33
Prawdą jest że bardzo mało płacą a wymagają cudów. Nie nazwałbym tego tworu kancelarią. To raczej windykatornia, której pracownicy porobili aplikacje i próbują swoich sił w usługach prawnych. Z różnym skutkiem. Pozytywne opinie na tym forum to inside work. Konia z rzędem zadowolonemu klientowi który wchodzi na gowork dodac swoją opinię.
8
Skowron 2014-07-07 21:22:41
Dzień dobry Moniko, skąd opinia że Twoje zlecenie jest duże? Duże w porównaniu z czym? Z innymi sprawami zlecanymi kancelarii? Czuję w kościach, że jesteś pracownicą tej kancelarii i stąd masz takie rozeznanie? Hmm... Udajmy że nie zorientowałem się że to prowokacja. Postaram się odpowiedzieć ci (oraz innym zainteresowanym) w miarę obiektywnie. W kancelarii pracują bardzo młodzi prawnicy. Za wyjątkiem 2-3 osób w oddziale katowickim reszta z nich miała do czynienia z prostymi sprawami. Jeżeli ta trójka będzie miała czas na twoją sprawę i honorarium będzie wysokie (dużo wyższe niż to wynikające z rozporządzenia MS) możesz się spodziewać że sprawą zajmie się ktoś z nich i pewnie zrobi to dobrze. Nie pytaj o skuteczność bo to bardzo niepewne, nikt tego nie bada i nie porównuje z innymi kancelariami. Jeżeli Twoja sprawa jest skomplikowana i w dodatku za bardzo będziesz negocjować cenę możesz mieć podstawy przypuszczać że dostanie ją ktoś mniej doświadczony. Na pewno bardzo zaangażowany i pełen optymizmu ale Twoja sprawa ma prawo być dla niego życiowym eksperymentem. Zwracaj uwagę na ich zachowanie, czy walczą w twojej sprawie, czy walczą o twoje pieniądze. Jesteś kobietą - powinnaś to doskonale wyczuć. PS Jeżeli koszty nie grają dla Ciebie roli a Twoja sprawa jest skomplikowana i o dużą kwotę, spotkaj się w kilku kancelariach, szczególnie tych w których mentorami są profesorowie prawa a nie magistrowie, którzy ukończyli aplikacje po ułatwieniu dzieciom bednarzy dostępu do zawodu prawniczego. Z fatalnym skutkiem...
6
Skowron 2014-07-09 21:20:15
Tylko uważaj, żeby najpierw nie stracić pieniędzy, a potem znajomych.
1
Skowron 2014-07-16 21:38:17
Monika, zadaj sobie odrobinę trudu i spotkaj się w kilku kancelariach, sama ocenisz. Ja bym im raczej nie dawał dużej i skomplikowanej sprawy. A gdybym musiał dopilnowałbym żeby zajmował się nią ten o którym napisałem wcześniej ale to usunęli. Nikt inny.
Grzech 2015-01-27 16:54:30
Pracowałem, nie polecam
2
kan 2015-03-29 03:53:05
Wiecie - trafiłem na tę kancelarię trochęz przypadku, przez to, żę szukałem informacji na temat ochrony danych osobowych, a tam był artykuł o tym a gdzieś mi ktoś go podlinkował. stronę internetowąmająprowadzonąprofesjonalnie, ale jak obsluga ich klientów to nie wiem, piszę właśnie żeby sie dowiedzieć tego.
alfa 2015-04-07 15:11:27
Potwierdzam w 100%
lsi 2016-05-07 20:25:01
Myślę, że nawet taki doradca klienta zarobi ponad 2000 netto
1
lll 2016-11-28 19:36:09
Gdzie jak ludziom nie płacą ?
5
Zostaw swoją opinię o Lorica Iuris - Katowice
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Lorica Iuris