brak logo

Diwa Personal service

Opole

Opinie o Diwa Personal service

kkkkk 2013-06-17 15:09:17
a jak z praca dla studentów w BMW ? tez takie warunki sa ?
żałuje 2013-06-19 18:32:57
żałuje że nie przeczytałem tego przed wyjazdem
zapytanie 2013-06-21 16:41:38
Do jakiej pracy jechałeś?
anonim 2013-06-25 09:10:41
chyba w biurze w Opolu dobrze zarabiają dzięki naszej ciężkiej pracy w Niemczech
Wojciechu 2013-08-28 16:28:09
Pytanko
Jak jest w BMW na Monachium (socjal,płaca,umiejętność języka, dogadywanie się) ode mnie chłopaki już po 3 , 4 lata siedzą i jeżdzą dalej...też bym chciał jechać warto??
4
Mario 2013-10-15 22:08:21
Super biuro
2
lencia 2013-11-03 09:31:14
Dziekuje za komentarze, dzieki wam uniknelam porazki, gdyż w przyszlym tygodniu mialam wyjezdzac do pracy.Pzd
1
xxx 2013-11-25 23:34:31
Ja pracuję od 2 miesiecy w BMW Monachium przez Diwe i bardzo sobie chwalę! wypłata na czas kazdego miesiaca i wydaje mi sie ze mala nie jest. A dużo zależy też od tego gdzie jedziesz a nie przez jakiego posrednika. Tez bylem w Ingolstath przez innego posrednika i bylo tragicznie... wyplata 900e hotel tragedia i zjazdy do pl raz na 2 miesiace... Diwa to tylko posrednik, wiadomo ze musza na nas zarobic ale najwiecej zalezy ile glowna firma jak np BMW placi... Oni wywiazuja sie z umow i jest ok. To wszystko zalezy od glownego pracodawcy.
2
anka 2013-11-26 22:39:41
mam jechać do części samochodowych do Monachium. Czy ktoś wie jak tam jest?
7
misia 2013-11-27 18:34:01
Do jakiej pracy tam pojechałeś?
anka 2013-12-27 20:11:38
nie miałam żadnych problemów, gdyż znam dobrze niemiecki co jest konieczne przy rekrutacji... umiejętność języka jest sprawdzana przed wyjazdem
1
anka 2013-12-30 10:37:58
Trzeba umieć się komunikować. Nie wiem na ile znasz język, więc ciężko mi określić czy wystarczy.
anka 2013-12-30 10:40:31
pytają telefonicznie przynajmniej tak było w moim przypadku. Myślę że poziom nie jest aż tak wysoki. Jeśli potrafisz się komunikować będzie ok
dawid 2014-01-28 15:25:35
Witam. Ja pracował w diwie 9 miesięcy w Austrii kasa nie zawsze na czas ale była hotel cudo (usunięte przez administratora)
3
Mici 2014-01-31 20:06:05
Jak pracuje sie w bmw?
jak z zakwaterowaniem?
jak z wynagrodzeniem?
5
Maciek 2014-05-08 19:34:41
Cześć, wszystkim szukam pracy w Niemczech i słyszałem że to dobra agencja ale chciałem się upewnić do jakich agencji niemieckich oni wysyłają. Kto był przez nich niech napisze z jaką agencją miał na miejscu umowe, myśle że to nie tylko mi pomoże. Z góry bardzo dziękuje
7
emynyga 2014-05-15 17:53:51
siemanko, mam pytanie .. byłem w diwie i kazali mi przesłać CV na maila, i chodzi o to czy to CV musi być w języku niemieckim czy może być po naszemu? ;)
2
Bienia 2014-05-19 11:01:45
O co pyta niemiecki pracodawca podczas rozmowy po niemiecku? Znam język w stopniu komunikatywnym, ale wolała bym psychicznie się przygotowac do rozmowy żeby stres nie zjadł :)
10
miętowy 2014-07-18 00:04:56
Haa Pani która pracuje w opolu, stworzyła taką atmosferę bez stresową wielkie brawa za to ii języka prawie nie ogarniam a jednak dała szansę.
2
opolanin 2014-08-14 10:14:46
Szkoda słow odradzam ta firme cuda na kiju obiecuja a w rezultacie jest inaczej nie potrafia zlatawic spraw w niemczech przez pana ( usunięte przez administratora ) szkoda słow na przyszlosc odradzam ta firme
6
wieloryb ;-) 2014-09-17 22:13:44
Mam pytanie do osób, które współpracowały z tą agencją w sektorze medycznym. Jakie są wasze opinie?? Dostałem ostatnio ofertę i zastanawiam się czy się w to pakować, skoro tyle negatywnych opinii z poza działu medycznego. Liczę na Wasze komentarze. Pozdrawiam
Gość 2014-12-01 17:26:01
Witam właśnie dostałam od nich telefon dzisiaj i zastanawiam się czy jechać do Niemiec do opieki czy jechał może już ktoś z was i jakie są wasze wrażenia jak wyglądają zarobki do 24 h opieki czy nie ma problemu w razie jak bym chciała z powrotem wrócić do Polski w każdej chwili i jak wygląda sytuacja z transportem do Polski co ile dni można się załapać. Czy wypłata jest na czas i czy informują o niej np. sms ? Widzę po komentarzach że strasznie narzekacie jednak ostatnio wróciłam z firmy CH też były negatywne komentarze jednak nie było tak źle. Ważne żeby pieniądze były na czas. Proszę o wasze opinie
gosc 2014-12-14 18:19:51
Osobocie nie polecam tej firmy ..lepiej poszukaj inne lepiej znajej firmy :)
adier.germany 2015-01-06 11:03:44
A może wy nie umiyta po niymiecku gadać i was kiwają co jo wiym że do prowdy jest sie trudno przyznać
Arbeiterkammer 2015-01-21 21:53:59
w austriackiej filli nie wypłacają po zwolnieniu "grudniowym", co jest normą w austriackich firmach leasingowych nadgodzin z konta czasowego oraz pozostałych dni urlopu nie wspominając już o weinachtsgeldzie i urlaubsgeldzie.
1
Margaret48 2015-02-19 17:49:35
Możesz napisać co było nie tak z tą firmą?
Paweł 2015-04-17 07:00:20
Witam.Czy ktoś pracuje przez Diwę jako elektryk w Austrii obecnie?Jak się tam mają.Czy wszystkie warunki są ok?Pozdrawiam
5
Daniel 2015-05-27 14:29:14
Byłem przez Diwe w Austrii. Miałem mieć załatwioną pracę na budowie okolice Linz. Mieszkanie super (ale 22€, gdzie dostaje się 15€). Największym dla mnie zmartwieniem był przyjazd na budowę. "My nikogo nie zamawialiśmy". Kontakt z biurem się urwał. Nie polecam.
2
pit 2015-05-29 11:22:46
czy są jakieś oferty dla budowlanców murarz,docieplenia?dziękuję
Ulka 2015-07-22 14:42:42
Pracował ktoś bądź pracuje z Diwą poprzez firmę CARPE DIEM w Monachium? Bo same nie pochlebne opinie słyszę na temat CARPE DIEM.
praca na bawari niemcy 2015-08-12 20:02:16
nie polecam tej firmy maja straszny balagan w firmie w niemczech na bajerach nie potrafia ogarnac mieszkania dla pracownikow a o pracy juz nie wspomne tragednia co do wyplacania wyplat brak slow raz pojedziesz przez diwe i bedziesz tego zalował to jest diwa pamietaj diwa cie wykiwa tak mi wszystcy gadali ale nie chcialem wierzyc az sam sie nie przekonalem na wlasnej skurze nie polecam obiecuja zlote gory a co do czego to czarne chmory
Ulka 2015-08-14 15:50:46
Ok, a pojechałeś przez Diwę do Carpe Diem, czy do Diwy w Monachium? Bo Diwa z Opola współpracuje z tymi dwoma leihfirmami w Monachium. Ja pracowałam przez Diwę z Monachium i współpracę oceniam pozytywnie. Natomiast rozmawiałam z ludźmi, którzy jechali któregoś pięknego dnia do Carpe Diem i jeszcze tego samego dnia wracali z powrotem, mało tego widziałam na ich telefonach zdjęcia z mieszkania jakie oferuje Carpe Diem i...zamiast szaf na ubrania to były blaszane szafki z szatni. Więc ja się pytam, gdzie tu szacunek dla pracownika?
mlody 2015-09-02 01:55:32
Pojechałem do pracy przez śmieszną dise w Opolu panie mi tak obiecały ile to nie zarobie.....
Po przyjezdzie na moejsce na dzieñ dobry już miałen z Mini doczynienia nie chcieli mi dać unowy na moje niemiecjie nazwisko, Co Sie okazało pani z opola zapomiała wysłać.
Po pierwszej wypłacie zaraz byłem w biurze okiwali mnie na 100€ myśleli mlody to Sie nie skapnie. Po interwencja wyplacili.
Praca srednia i zarobki rownież, mieszkania drogie ktore zalatwia diwa.
Po wypowiedzeniu umowy Saller glupio Sie smiał w oczy i odciagnol z wyplaty 200€ Mary, Co sie teraz Platine jest to nie zgodne z prawem, ta informacjr przekazala mi moja nowa Firma ktora z checia zajela Sie ta sprawa.
Nie na daremno ludzie mowia diwa cie wykiwa, .id polecam nikomu Nawez wrogowi. Fillia w opolu mydli oczy .
Ulka 2015-09-02 22:27:33
Jedź spróbuj. ja tez wyjechałam z nimi i ze strony Diwy zarówno z Opola jak i Diwy z Monachium było wszystko Okej.
Ulka 2015-09-02 22:31:30
Przy pierwszej wypłacie zawsze pobierają 100 euro kaucji (zwrotnej zresztą) więc od razu nie możesz powiedzieć, że Cię oszukali. A skierowano Cię do Diwy czy do Carpe Diem?
remo12 2015-09-11 11:47:35
nie polecam 3 tygodnie przestawiaja mi wyjazd i zadnych informacji co dalej.Odradzam tak sie nie robi jak już załatwiacie robote to róbcie to dobrze!
Ulka 2015-09-13 16:51:45
Też mnie to zastanawia, bo ogłaszać się ogłaszają, ale do pracy nie kierują.
Horny 2015-09-23 00:27:13
A idz w ( usunięte przez administratora ) nimi kiedys zaproponowali mi wyjazd do monachium i obiecane mialem wszyyystko i pieknie ladnie itd. Prosze czekac do 4 dni na telefon potrzebujemy takich jak Pan! No i rok czasu a oni nic sie nie odezwali! Obiecuja gòry a widac tylko dolki. Taka mila Pani mloda (po lewej). Paaaanieee bedziesz mial jak w raaaajuuu!!! Za Panem to sie bic beda! A tak naprawde po co to mydlenie oczu jak nawet nie oddzwaniacie. Uprzedzam ze to mydlenie oczu jest tylko po to zeby przetrzymac "pacjenta" a moze sie cos znajdzie. A w d.u..pe z czarnuchami.
doriska 2015-10-01 07:46:17
Witajcie,
uprzedzam wszystkich przed ta firma!!! Z mezem pracowalismy u nich az cale 3 miesiace a zarobilismy 300 Euro. Dodatkowo znalezli nam niesamowicie drogie mieszkanie, ktore trzeba bylo tygodniowo oplacac, ale ze swojej kieszeni.

jestesmy szczesliwi wprost ze wczoraj wrocilismy po tej strasznej meczarni do domu.jak macie jeszcze inna mozliwosc to pojedzcie sobie przez inna firma.
DIWY NIE POLECAMY !!!
Ulka 2015-10-03 00:20:06
A mogę wiedzieć przez jaką firmę pracowaliście w Niemczech? Przez Diwę z Monachium, albo przez Carpe Diem? Bo z tymi dwoma firmami współpracuje Diwa z Opola. Ja byłam w Monachium przez Diwę i było OK...teraz jestem w Lauda Königshofen przez niemiecka firmę i tez mogę polecić.
sero 2015-12-06 11:51:26
placą 1200 na ręke juz w fabryce?
JOHN 2015-12-06 20:19:48
WITAM! PRACUJE JUŻ PRZEZ DIWE W AUSTRI JAKO ELEKTRYK JUŻ KILKA MIESIĘCY I JEST TAK JAK NAPISANE W UMOWIE PIENIADZE NA CZAS, DIETY , ZWROT ZA MIESZKANIE. JUŻ 2 GRUDNIA ZOSTAŁA PRZELANA 14 WYPŁATA. ZAROBKI DO 2500 NA MIESIAC.POZDRAWIAM
gringo 2016-01-30 22:12:04
masakra naciagacze niepolecam
mirexx 2016-03-03 15:59:03
Witam ma zamiar jechac przez Dive personal Opole do pracy na produkcji Heilbronn , czy Bayreuth, cy inne Miejsca, zobacze, czy ktos tam pracuje jak to wyglada, ile godzin w tyg, ponoc mozna nadgodziny pozniej wolne, czy ktos pracuje przy produkcji ,,pozmozcie,martwie sie...jak z wynagrodzenie wyglada, mieszkanie, jest ktos moze Bayreuth ? direct234@wp.pl
Ela 2016-03-08 11:34:26
Mnie też interesuje praca w Heilbronn i mam nadzieję, że mi się uda wyjechać. Chociaż szczerze mówiąc też fajnie by było cokolwiek dowiedzieć się od kogoś kto już tam jest. Ja już z Diwą pracowałam, dlatego gdy szukam pracy, to biorę ich pod uwagę.
rok 2016-07-11 23:50:03
diwa banda oszustow wysylaja do roboty do niby bmw a wkoncu ladujesz zupelnie gdzie indziej kaza dojezdzac wlasnym samochodem do niemiec a potem jeszcze swoim do pracy oczywiscie za swoje tankujesz nawet 30 km w jedna strone mieszkania zalezy ale za 260 eu na miesiac masakra jak mlodzi jada studenci to wiadomo chca zarobic a nie wydawac na paliwo i takie drogie mieszkania nie polecam bron boze diwa
Mietek Tępytur 2016-08-10 20:17:26
Zapewnia.Zbiórka pod mostem ..wiesz gdzie a jeśli nie to zapytaj.Przyjeżdża ciągnik i ładować się można jeśli ktoś może pracować...Jesli komuś się nie chce nie jedzie,idzie do Rewe i ....
seibr85 2016-08-18 22:41:19
witam mam pytanie czy był ktoś może w monachium w pracy przy częściach do bmw
Jarek 2016-09-03 21:43:35
Trochę te opinie cienkie a to dziwne ? Co im na dochodach nie zależy?
eryk 2016-09-04 15:03:55
Jaka kasy z opinii tutaj @Jarek? Dobre sobie. Zresztą niech opinie będą przede wszystkim tutaj prawdziwe żeby osoby, które szukają pracy wiedziały jak jest naprawdę ze stawki, umowami itp.
Zostaw swoją opinię o Diwa Personal service - Opole
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Diwa Personal service