brak logo

Diwa Personal service

Opole

Opinie o Diwa Personal service

gosc 2014-12-14 18:19
Osobocie nie polecam tej firmy ..lepiej poszukaj inne lepiej znajej firmy :)
adier.germany 2015-01-06 11:03
A może wy nie umiyta po niymiecku gadać i was kiwają co jo wiym że do prowdy jest sie trudno przyznać
1
Arbeiterkammer 2015-01-21 21:53
w austriackiej filli nie wypłacają po zwolnieniu "grudniowym", co jest normą w austriackich firmach leasingowych nadgodzin z konta czasowego oraz pozostałych dni urlopu nie wspominając już o weinachtsgeldzie i urlaubsgeldzie.
2
Margaret48 2015-02-19 17:49
Możesz napisać co było nie tak z tą firmą?
Paweł 2015-04-17 07:00
Witam.Czy ktoś pracuje przez Diwę jako elektryk w Austrii obecnie?Jak się tam mają.Czy wszystkie warunki są ok?Pozdrawiam
5
Daniel 2015-05-27 14:29
Byłem przez Diwe w Austrii. Miałem mieć załatwioną pracę na budowie okolice Linz. Mieszkanie super (ale 22€, gdzie dostaje się 15€). Największym dla mnie zmartwieniem był przyjazd na budowę. "My nikogo nie zamawialiśmy". Kontakt z biurem się urwał. Nie polecam.
2
pit 2015-05-29 11:22
czy są jakieś oferty dla budowlanców murarz,docieplenia?dziękuję
Ulka 2015-07-22 14:42
Pracował ktoś bądź pracuje z Diwą poprzez firmę CARPE DIEM w Monachium? Bo same nie pochlebne opinie słyszę na temat CARPE DIEM.
praca na bawari niemcy 2015-08-12 20:02
nie polecam tej firmy maja straszny balagan w firmie w niemczech na bajerach nie potrafia ogarnac mieszkania dla pracownikow a o pracy juz nie wspomne tragednia co do wyplacania wyplat brak slow raz pojedziesz przez diwe i bedziesz tego zalował to jest diwa pamietaj diwa cie wykiwa tak mi wszystcy gadali ale nie chcialem wierzyc az sam sie nie przekonalem na wlasnej skurze nie polecam obiecuja zlote gory a co do czego to czarne chmory
1
Ulka 2015-08-14 15:50
Ok, a pojechałeś przez Diwę do Carpe Diem, czy do Diwy w Monachium? Bo Diwa z Opola współpracuje z tymi dwoma leihfirmami w Monachium. Ja pracowałam przez Diwę z Monachium i współpracę oceniam pozytywnie. Natomiast rozmawiałam z ludźmi, którzy jechali któregoś pięknego dnia do Carpe Diem i jeszcze tego samego dnia wracali z powrotem, mało tego widziałam na ich telefonach zdjęcia z mieszkania jakie oferuje Carpe Diem i...zamiast szaf na ubrania to były blaszane szafki z szatni. Więc ja się pytam, gdzie tu szacunek dla pracownika?
mlody 2015-09-02 01:55
Pojechałem do pracy przez śmieszną dise w Opolu panie mi tak obiecały ile to nie zarobie.....
Po przyjezdzie na moejsce na dzieñ dobry już miałen z Mini doczynienia nie chcieli mi dać unowy na moje niemiecjie nazwisko, Co Sie okazało pani z opola zapomiała wysłać.
Po pierwszej wypłacie zaraz byłem w biurze okiwali mnie na 100€ myśleli mlody to Sie nie skapnie. Po interwencja wyplacili.
Praca srednia i zarobki rownież, mieszkania drogie ktore zalatwia diwa.
Po wypowiedzeniu umowy Saller glupio Sie smiał w oczy i odciagnol z wyplaty 200€ Mary, Co sie teraz Platine jest to nie zgodne z prawem, ta informacjr przekazala mi moja nowa Firma ktora z checia zajela Sie ta sprawa.
Nie na daremno ludzie mowia diwa cie wykiwa, .id polecam nikomu Nawez wrogowi. Fillia w opolu mydli oczy .
Ulka 2015-09-02 22:27
Jedź spróbuj. ja tez wyjechałam z nimi i ze strony Diwy zarówno z Opola jak i Diwy z Monachium było wszystko Okej.
Ulka 2015-09-02 22:31
Przy pierwszej wypłacie zawsze pobierają 100 euro kaucji (zwrotnej zresztą) więc od razu nie możesz powiedzieć, że Cię oszukali. A skierowano Cię do Diwy czy do Carpe Diem?
remo12 2015-09-11 11:47
nie polecam 3 tygodnie przestawiaja mi wyjazd i zadnych informacji co dalej.Odradzam tak sie nie robi jak już załatwiacie robote to róbcie to dobrze!
Ulka 2015-09-13 16:51
Też mnie to zastanawia, bo ogłaszać się ogłaszają, ale do pracy nie kierują.
Horny 2015-09-23 00:27
A idz w ( usunięte przez administratora ) nimi kiedys zaproponowali mi wyjazd do monachium i obiecane mialem wszyyystko i pieknie ladnie itd. Prosze czekac do 4 dni na telefon potrzebujemy takich jak Pan! No i rok czasu a oni nic sie nie odezwali! Obiecuja gòry a widac tylko dolki. Taka mila Pani mloda (po lewej). Paaaanieee bedziesz mial jak w raaaajuuu!!! Za Panem to sie bic beda! A tak naprawde po co to mydlenie oczu jak nawet nie oddzwaniacie. Uprzedzam ze to mydlenie oczu jest tylko po to zeby przetrzymac "pacjenta" a moze sie cos znajdzie. A w d.u..pe z czarnuchami.
1
doriska 2015-10-01 07:46
Witajcie,
uprzedzam wszystkich przed ta firma!!! Z mezem pracowalismy u nich az cale 3 miesiace a zarobilismy 300 Euro. Dodatkowo znalezli nam niesamowicie drogie mieszkanie, ktore trzeba bylo tygodniowo oplacac, ale ze swojej kieszeni.

jestesmy szczesliwi wprost ze wczoraj wrocilismy po tej strasznej meczarni do domu.jak macie jeszcze inna mozliwosc to pojedzcie sobie przez inna firma.
DIWY NIE POLECAMY !!!
1
Ulka 2015-10-03 00:20
A mogę wiedzieć przez jaką firmę pracowaliście w Niemczech? Przez Diwę z Monachium, albo przez Carpe Diem? Bo z tymi dwoma firmami współpracuje Diwa z Opola. Ja byłam w Monachium przez Diwę i było OK...teraz jestem w Lauda Königshofen przez niemiecka firmę i tez mogę polecić.
sero 2015-12-06 11:51
placą 1200 na ręke juz w fabryce?
JOHN 2015-12-06 20:19
WITAM! PRACUJE JUŻ PRZEZ DIWE W AUSTRI JAKO ELEKTRYK JUŻ KILKA MIESIĘCY I JEST TAK JAK NAPISANE W UMOWIE PIENIADZE NA CZAS, DIETY , ZWROT ZA MIESZKANIE. JUŻ 2 GRUDNIA ZOSTAŁA PRZELANA 14 WYPŁATA. ZAROBKI DO 2500 NA MIESIAC.POZDRAWIAM
gringo 2016-01-30 22:12
masakra naciagacze niepolecam
2
mirexx 2016-03-03 15:59
Witam ma zamiar jechac przez Dive personal Opole do pracy na produkcji Heilbronn , czy Bayreuth, cy inne Miejsca, zobacze, czy ktos tam pracuje jak to wyglada, ile godzin w tyg, ponoc mozna nadgodziny pozniej wolne, czy ktos pracuje przy produkcji ,,pozmozcie,martwie sie...jak z wynagrodzenie wyglada, mieszkanie, jest ktos moze Bayreuth ? direct234@wp.pl
Ela 2016-03-08 11:34
Mnie też interesuje praca w Heilbronn i mam nadzieję, że mi się uda wyjechać. Chociaż szczerze mówiąc też fajnie by było cokolwiek dowiedzieć się od kogoś kto już tam jest. Ja już z Diwą pracowałam, dlatego gdy szukam pracy, to biorę ich pod uwagę.
rok 2016-07-11 23:50
diwa banda oszustow wysylaja do roboty do niby bmw a wkoncu ladujesz zupelnie gdzie indziej kaza dojezdzac wlasnym samochodem do niemiec a potem jeszcze swoim do pracy oczywiscie za swoje tankujesz nawet 30 km w jedna strone mieszkania zalezy ale za 260 eu na miesiac masakra jak mlodzi jada studenci to wiadomo chca zarobic a nie wydawac na paliwo i takie drogie mieszkania nie polecam bron boze diwa
1
Mietek Tępytur 2016-08-10 20:17
Zapewnia.Zbiórka pod mostem ..wiesz gdzie a jeśli nie to zapytaj.Przyjeżdża ciągnik i ładować się można jeśli ktoś może pracować...Jesli komuś się nie chce nie jedzie,idzie do Rewe i ....
seibr85 2016-08-18 22:41
witam mam pytanie czy był ktoś może w monachium w pracy przy częściach do bmw
Jarek 2016-09-03 21:43
Trochę te opinie cienkie a to dziwne ? Co im na dochodach nie zależy?
eryk 2016-09-04 15:03
Jaka kasy z opinii tutaj @Jarek? Dobre sobie. Zresztą niech opinie będą przede wszystkim tutaj prawdziwe żeby osoby, które szukają pracy wiedziały jak jest naprawdę ze stawki, umowami itp.
pracus 2016-12-10 18:22
Beznadziejna agencja nic nie jest tak jak mowia i obiecuja nie polecam a pozatym mili sa przed wyjazdem po wyjezdzie maja kazdego gleboko i zostawiaja go samego sobie
3
Nena 2016-12-11 19:38
wszystko było super przed wyjazdem, praca na dwie zmiany.
a co się okazało na miejscu że będziemy robić same noce przez cztery tygodnie,
problem z zameldowaniem problem z legitymacja ubezpieczeniową problem z numerem podatkowym
Wack 2017-01-02 19:39
Obiecali mi prace w Austri na jakims tunelu czy ktos zna temat???????
opole 2017-01-16 12:09
W tunelu to Wala z Ciebie zrobia bo to BANDA ZORGNIZOWANA szkoda czasu marnowac przez ta Agencje totalny balagan i nic nie potrafia zalatwic. Nie polecam nikomu tej agencji nic nie jest zgodne z umowa zanim wyjedziesz z Ta agencja 5 razy sie zastanow bo szkoda nerwow
2
nena 2017-02-02 19:54
witam
praca jak praca, ale mogli uprzedzić ze będą same noce, przez cały czas od niedzieli do soboty...
problem był z numerem podatkowym i przypisali nas do 6 klasy podatkowej, a wiadomo z czym to się wiąże......
wypłata się zgadzała była na koncie przed 15, za urlop który się należał tez zapłacili
Prezes 2017-02-19 11:34
ktoś będzie jechał na produkcje kabli ? teraz jakoś ?
Aneta 2017-04-03 15:14
Korzystałeś z usług Diwa Personal service? Chętnie dowiemy się więcej na temat tego jak przebiegała współpraca w firmą.
On 2017-05-27 15:13
witam, chce sie podzielic z tymi co zamierzaja korzystac z DIW-y.Ludzie to jedno nieporozumienie co oni wyprawiaja.Mielismy jechac do pracy, został zdany egzamin z niemieckiego, czekania prawie miesiac.W ciagu tego czasu przesłac skan dowodu ,konto bankowe.Glupie telefony czy czekamy.Dzien przed wyjazdem info ze pracodawca sie wycofał.Zenada.Ostrzegam to ludzie nieodpowiedzialni i info Pani z usmiechem ze wyjazd odwolany.

Aneta 2017-05-29 10:28
@On rzeczywiście miesiąc czasu to spory czas oczekiwania. Ale jeśli dobrze rozumiem firma pozostawała z Tobą w ciągłym kontakcie? Czy w przypadku wycofania się pracodawcy zaproponowano Ci inną propozycję pracy?
Raf 2017-06-08 17:02
Mam ofertę przez DIWE do Austrii jako elektryk jest tam ktoś czy jest praca i jak z językiem ?
Ptrzes 2017-06-20 23:16
Kyos pracuje przy plytkach elektronicznych ? Co i jak ? Zarobki ?
Oszukany przez Agencję pracy DIWA 2017-07-05 21:13
Witam,
Zdecydowanie nie polecam nikomu tej firmy. Firma "OSZUST" - Taką powinni mieć nazwę - adekwatną do wykonywania swoich przekrętów.
Nagabują ludzi do pracy poprzez fałszywe i nieprawdziwe umowy. Mówią że praca na stałe a w rzeczywistości dostałem umowę na miesiąc - PORAŻKA I KATASTROFA - 2100 KM na darmo.
Sprawę skierowałem już do PIP i Sądu. NIE PODARUJE TAKIEGO OSZUSTWA!!!!
3
Aneta 2017-07-06 10:04
@Oszukany przez Agencję pracy DIWA
rozumiem, że dopiero po przyjeździe do miejsca pracy, jak rozumiem za granicą, okazało się, że umowa będzie inna niż mówiono Ci wcześniej. Próbowałeś kontaktować się w tej sprawie z agencją? Jakie było jej wyjaśnienie? Czy po przyjeździe na miejsce coś jeszcze Cię zaskoczyło?
Oszukany przez Agencję pracy DIWA 2017-07-06 22:05
Witam,
Tak, próbowałem się kontaktować z agencją będąc jeszcze za granicą - niestety bez skutku. Po dwóch dniach raczyli oddzwonić i nie mieli żadnego racjonalnego wytłumaczenia. Próbowali załagodzić sprawę wciskając mi inną pracę ale już podziękowałem bo nie ufam tej firmie.
Naciągnęli mnie na koszty które poniosłem w związku z wyjazdem.
Co mnie zaskoczyło po przyjeździe na miejsce?
1. Zakwaterowanie w dwu pokojowym mieszkaniu w 8 osób. Z czego każdy lokator zajmujący 2m2 musiał płacić 320 euro miesięcznie!
(wynajem całego mieszkania od 35m2 w Monachium kosztuje od 400e-700e w zależności od lokalizacji)
2. Spotkanie z koordynatorem który miał mi przedstawić umowę było niemiłe. "PODPISUJESZ ALBO NIE - BO NA TWOJE MIEJSCE JEST 100 INNYCH CHĘTNYCH A JA NIE MAM CZASU" - jak miałem podpisać jak byłem w szoku bo przedstawiono mi całkiem inne warunki niż te które otrzymałem na emaila. Umowa miała być podpisana przed wejściem do fabryki - to nie mają biura tam? Potraktowali mnie gorzej niż psa!
1
Oszukany przez Agencję pracy DIWA 2017-07-11 15:22
Witam,
Tak, próbowałem się kontaktować z agencją będąc jeszcze za granicą - niestety bez skutku. Po dwóch dniach raczyli oddzwonić i nie mieli żadnego racjonalnego wytłumaczenia. Próbowali załagodzić sprawę wciskając mi inną pracę ale już podziękowałem bo nie ufam tej firmie.
Naciągnęli mnie na koszty które poniosłem w związku z wyjazdem.
Co mnie zaskoczyło po przyjeździe na miejsce?
1. Zakwaterowanie w dwu pokojowym mieszkaniu w 8 osób. Z czego każdy lokator zajmujący 2m2 musiał płacić 320 euro miesięcznie!
(wynajem całego mieszkania od 35m2 w Monachium kosztuje od 400e-700e w zależności od lokalizacji)
2. Spotkanie z koordynatorem który miał mi przedstawić umowę było niemiłe. "PODPISUJESZ ALBO NIE - BO NA TWOJE MIEJSCE JEST 100 INNYCH CHĘTNYCH A JA NIE MAM CZASU" - jak miałem podpisać jak byłem w szoku bo przedstawiono mi całkiem inne warunki niż te które otrzymałem na emaila. Umowa miała być podpisana przed wejściem do fabryki - to nie mają biura tam? Potraktowali mnie gorzej niż psa!
2
Jarek 2017-07-13 21:01


a co sie nie zgadzało na umowie - oprócz tego ze na miesiac tylko, stawka była ta sama (BMW czyli 15 E ), czy miałeś dostać mniej? z gory dzieki za info
ala 2017-07-14 12:49
czy ktoś pracował przez tę firmę jako student przy produkcji części samochodowych w Regensburgu?
Kasia 2017-07-16 10:41
Czy ta diwa naprawdę robi ludzi w balona dostałam propozycję pracy bez języka niemieckiego praca na magazynie aż strach jechać
Oburzony 2017-07-17 09:08
Firma obiecuje po 2700 euro brutto a w rzeczywistości wypłacają po 1270 euro. A gdzie reszta? Kradną i robią w balona jak tylko się da. Niestety nie na darmo powiedzenie "POLAK POLAKOWI WILKIEM!!" - NIE POLECAM!!!
4
Michałek 2017-07-25 20:47
Beznadziejna agencja. Co innego mówią przed wyjazdem a co innego na miejscu!!! Nie polecam. Mili są przed wyjazdem a po wyjeździe telefonów nie odbierają. Zarabiają na Studentach. PORAŻKA!
4
Janusz 2017-07-28 14:27
nie polecam tej firmy !!!!!!!
2
Jerzy z Opola 2017-08-02 21:21
Nie na darmo powiedzenie: "Tylko Diwa Cię wykiwa" - nie polecam tej agencji pracy "TYMCZASOWEJ!"
3
Zostaw swoją opinię o Diwa Personal service - Opole
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Diwa Personal service