brak logo

Agencja Ochrony Mienia i Osób "Argus"

Sosnowiec

Opinie o Agencja Ochrony Mienia i Osób "Argus"

rudy 2016-02-29 14:17
u tu twardy ma racje--monik blondi ma nasr a n w łebie--ordynus i tylko i tylko kasa-pozdro
1
SĘDZIA SPRAWIEDLIWY. 2016-02-29 19:44
Witajcie kudkowie.Argus to firma oszustow i zlodziei.Ciekawe jakby tak napisać wszystko co sie zdarza na obiektach oraz na tzw.konwojówce..oj ciekawy byłby temat....oj ciekawy..i tak posłać to do PIP-u,KWP Katowice,oraz gazet?????????Jaki popłoch i sranie w gacie.....Cała "góra" kierownicza to same chachmenty....kombinują jak tu pracownika oskubać...........
7
bura 2016-02-29 23:33
To chyba mało wiesz ilu rencistów z orzeczeniem o niepelnosprawności Argus zatrudnia. Czlowieku nie gadaj głupot jak nie wiesz...no chyba, że jesteś liżydupą szefa i piszesz to na zlecenie.
2
Wiesław 2016-03-02 21:16
Nieźle szwabią na wypłatach nie dość że dwie umowy zlecenie (jakieś arete) to stawki głodowe a garniak i koszula używane wcześniej przez kogoś innego i nie uprane bo śmierdział potem i fajkami!
5
zawiedziony 2016-04-06 11:12
Nie polecam tej firmy pod kierownictwem Krzysztofa K. Koordynator grup mobilnych, lepiej go unikać.
1
Byly pracownik 2016-04-12 17:36
Najlepiej miec swoj ale masz pecha pewnie dostales po jednym ktory rzadko sie myl
1
burgi 2016-04-25 08:19
pracuje w woj. lubelskim na SDP. stawka bardzo wysoka jak na agencje ochrony, termin wyplat zmienili z 15 kolejnego miesiaca na koniec miesiaca. wszystko sie zgadza, kasa na czas, kontakt z nowym kierownikiem bez zarzutu. mamy wszystko czego chcemy - grafiki, koszule, spodnie, marynarki, spokoj i komfort pracy. w koncu firma, w ktorej zarabia sie duze pieniadze, nie pracujac kilkanascie godzin dziennie. wielki szacun za to.
3
były pracownik 2016-04-27 10:42
Na rozmowie powiedzą Ci, że dostajesz 6 zł na rękę, do 6,50 możesz się utargować :) Mówią, że kwota mała bo oZUSowane, co jest nieprawdą, bo płacą składki z Arete. Biorą każdego. Praca 6-7 dni w tygodniu, po 11 godzin, wolne dostanie się od święta 1-2 dni w miesiącu, w zależności od koordynatora i od tego czy nałapie "zastępstwo". Odpowiada się przed kierownikiem regionu, ale też przed kierownikiem sklepu. W owadzie kradną wszystko, musisz ich łapać, jak nie łapiesz to obsługa sklepu ma straty i są na ciebie wkurwieni. Jak łapiesz to i tak nie masz premii. Od razu odpuść sobie takich, co wynoszą rzeczy za ponad 300 zł, bo Cię dojadą. Nagraj na monitoring, pokaż, a sklep i tak nie wytoczy sprawy (nie opłaca się). I już wiesz o co chodzi w tym byznesie. Stoisz tam po to by ubezpieczyciel się nie czepiał, a JM miało za co [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] kasjerki po premiach. Śmieją się z Ciebie kasjerki, śmiej [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] mieje policja - za 1600 netto. Wypłata zawsze się nie zgadza. W tej firmie możesz tylko mie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] usunięte przez admina słowo niecenzuralne] robić i słuchać pretensji inaczej się wykończysz :) Ja byłem tam z braku innych możliwości, kilka miesięcy na przeżycie, by nie popaść w biedę i nie pożyczać pieniędzy.
5
burgi 2016-04-29 08:31
nie wiem skąd się biorą opinie z innych rejonów kraju nt. że Argus kręci z wypłatami. na biedronkach zawsze była patologia (wiem z konsalnetu), tam nikt nic z tym nie robi. taki specyficzny obiekt, na ktorym przemiał kadrowy jest co chwile, wystarczy przejrzec ogloszenia z calego kraju. jak stoje na SDP, tak nie mam umowy z Arete, tylko dwie z Argusem. jedna na minimalna krajowa, a druga za nadgodziny. wyplata zawsze sie zgadza, zawsze na czas, bez zadnych problemow. moze wystarczy zmienic obiekt w argusie? zawsze kazdemu mowilem zeby uciekal z biedronek i lidlow, bo to meczarnia straszna. wiecej nerwow niz samej pracy. na innych obiektach spokojnie mozna zarobic ponad "dwojke", za 180 godz w miesiacu :)
1
tomek s 2016-05-14 21:21
przecież s. nogaj mieszka z moniką co się dziwicie
2
tomek s 2016-05-14 21:22
przecież s. nogaj mieszka z moniką co się dziwicie przecież pociska
1
Guard 2016-05-27 11:02
Chyba matematyki nie znasz. Najniższa krajowa 1350 netto + stawka u nas 8.75/h - to na 2000 trzeba zapierdalac po 234h miesiecznie.
Mnichu 2016-05-30 15:25
Witam, pracuje w firmie Argus od dwóch miesięcy. Wypłata na czas i stawka 8.25 a teraz dostałem z kolegą podwyżke 9zł netto za dobrze wykonywaną pracę. Firma godna polecenia, ale zobaczymy co będzie dalej.
3
Kornik 2016-05-31 16:37
Chyba nie u nas na sląsku z panem M. Gębarowskim na czele ktory na przydomek pan nie zasluguje. Jak ktos odchodzi to Ci kasy nie wypłaca i karze przez telefon sobie do sądu isc. Penie posówa Piotrka swojego przydupasa. Nie sorry to Piotr jest gejem.
1
Bart 2016-06-01 17:28
A to Pani M nie mieszka już z Dominikiem?
2
rolcki 2016-06-16 07:52
koledzy z rossmannow - czy wam tez przedluzaja konczace sie umowy zlecenie tylko na 2 miesiace? jak jest w innych rejonach z obiecana umowa o prace? dostajecie? troche kpina ze zleceniowka jest tylko na 2 miesiace
Abc 2016-07-11 08:10
Jakie socjale! O czym ty piszesz? Jedyny socjal to 250 godzin w miesiącu.
8
Abc 2016-07-12 07:44
Jakie socjale! O czym ty piszesz? Jedyny socjal to 250 godzin w miesiącu.
4
Kara 2016-08-17 01:32
Pracuję w Argusie bardzo długo aktualnie u Pani B.Sabiny i Pana koordynatora (usunięte przez administratora). Nigdy nie zostałem oszukany na wypłacie a jeśli coś się nie zgadza to w szybkim czasie otrzymuje odpowiedz i resztę pieniędzy.. Najlepsze jest to że można z nimi normalnie porozmawiać bo są tak samo jak my tylko ludzmi i nie wywyższają się jak ich poprzednicy..Szanują mnie jako pracownika i nigdy nie powiedziałbym na tą firmę złego słowa.
5
Abc 2016-08-17 23:10
Jaką masz stawkę, że taki zadowolony jesteś?
Abc 2016-08-18 15:49
Myślę że bzdury piszesz o tej stawce, jak nie którzy to przeczytają to uśmiech z twarzy ci zejdzie.
Bart 2016-08-18 20:31
Hahaha 17 zł za godzinę netto?? W Argusie? Buuuuhaha No to chyba za godzine dostawy nocnej albo opie'''dalanie gały pod stołem....bo napewno nie za zwykłą pracę! Nawet Rejonowi tyle nie mają :-)
1
grippen 2016-09-04 12:20
w takie stawki 17 nie uwierzę. Argus płaci za dostawy nocne 20 zł i nieważne czy trwa 15 min czy 3 godziny, po drugie stawki godzinowe zależne od województwa lokalizacji. Kielce mają około 9 zł a jeżeli zbliżamy się do miejsc gdzie biedronka zlokalizowana jest na tzw zadupi to stawka wynosi 7 zł wiem bo robię i zamierzam tym walnąć a te 250 godzin na sklepie to porażka.
3
KXd 2016-09-21 13:04
Nie ma to jak pracować za 6.5 sort juz 7 bo nikt nie chciał robić i w sumie dalej nie chas z prostych względów zarabiasz 1000 z tego 100 idzie na konto kolegi a 250 na konto pana MG i pana PP na Śląsku a upomnija się upomnij to Ci zaraz gej powie pan PP ze tak tak pomyłka i następnym razem wyszła a potem bajo i nie pracujesz i 250 zł jeszcze za mundur który oddałem a nie ma potwierdzenia sąd nie pomoże bo zmieniają nazwę firmy i tekst MG wysłał pan stosowne pismo wiec to koniec naszej rozmowy i po kasie. Ale najlepszy sposób na sprawdzenie ich zadzwoncie proszę do Dąbrowy górniczej dam se ptaka uciąć ze nikt nie odbierze to i se list wysłany z monitem w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] można sobie wsadzić proszę was zadzwoncie i się przekonacie jakie macie dane które nie istnieją i nawet Google pisze ze działalność zamknięta ja takich oszustów w życiu nie widziałem i się im to udaje bo macie umowę na coś czego nie ma nie pozwolę by i was oszukany! !! Bo to kpina
5
Robert 2016-09-21 13:08
Zgadzam się nie ma to jak dostawać 7 zł z tego 20% do kieszeni pana PP i MG jak ich nazwałem ale wiem o kogo chodzi kierownicy cholernie tez dzwonilem i czekaj do smierci
6
therock 2016-09-23 23:15
Witam,
dostałem propozycję pracy w biedronce ,stawka 9zł .
Sklep mieści się w Siemianowicach Śląskich.
Czyżby te 9 zł było realne ?
Pozdrawiam
Pracownik 2016-09-28 07:53
Witam, a co myślicie o wprowadzeniu 12zł brutto na zlecenie od stycznia? Jak Argus to ,,rozwiąże,,? Aktualna umowę przedluzyli mi do konca listopada co jest dziwne, wam również? Będą zwalniać czy robić jakieś przekręty? I jeszcze jedno pytanie skierowane do tych którzy wyszli z pismem o dobrowolne odprowadzanie składek chorobowych, odprowadzają czy nie?
Pracownik 2016-09-28 07:54
Witam, a co myślicie o wprowadzeniu 12zł brutto na zlecenie od stycznia? Jak Argus to ,,rozwiąże,,? Aktualna umowę przedluzyli mi do konca listopada co jest dziwne, wam również? Będą zwalniać czy robić jakieś przekręty? I jeszcze jedno pytanie skierowane do tych którzy wyszli z pismem o dobrowolne odprowadzanie składek chorobowych, odprowadzają czy nie?
samuraj235 2016-09-30 15:48
daja 9zeta na godzine w biedronie ale czasem termin wyplaty im sie opoznia
tomek 2016-10-01 21:46
stabilne zatrudnienie jest uwazam bardzo waznym elementem prawda??ciekawe czy takie jest tutaj oferowane na kazdym stanowiskuwidze ze szukaja do pracy na produkcje i oferuja 9 zl netto za godzinne + premie
1
Nico 2016-11-29 08:51
Ten kto pracuje w argusie, wie dobrze że kokosów nie ma więc co tu gadać więcej. MOJA premia to uwaga za wyprostowanie sklepu to 65zł na samom myśl kce się płakać, trzeba bardzo pilnować wypłaty, bo może brakować i to tak co miesiąc za wyprostowanie sklepu nie pierwszego ale 4 jeszcze nie usłyszałem od kierownictwa argus słowa dziękuję. Napisałem SMS do kieronika zeby może tak premia jakaś do dziś nie odbiera telefonu i nie przyjeżdża na sklep dobre nie. Gdy pytam o wolne to kierownik mówi ze musi jechać, tym bardziej dobre dobrze wiemy że argus łamie przepisy i to nie od dziś, gdy jusz tak robisz dwa miesiące bez wolnego to prawie jak na froncie morzna sie dobrze w tej firmie utwardzić jak spartanie!!!! Ktoś w koncu powinien sprawe zgłosić bo to co robiom jest chore i nie etyczne!!!
6
Nico 2016-11-29 13:21
Bardzo chętnie dwie osoby som z bb
3
Nico 2016-11-30 08:45
Witam ponownie, w ostatnim miesiącu w firmie argus, przeprowadziłem szkolenie pracowników. Wykonałem szkolenie trzech osób, sprawa prosta, ale nie do końca. miałem dostać pieniądze za szkolenie .Nie stety nie dostałem . według kodeksu cywilno prawnego, za szkolenie powinienem dostac tom kase. Ale nie stety dzwonie do kierownika i nic pustynia .Nie wiem ale ja jusz mam dość tej żenady .Gdy w koncu po paru dniach udaje mi sie dodzwonić twierdzi co innego. JEDEN Z pracowników upomniał sie o zaległe pieniądze i co dostał awans jusz nie pracuje. Potrafiom tylko straszyć ludzi i nic wiecej jesli chodzi o dostawy nocne to porażka stawki porażka. Jesli nie masz munduru to cie straszom ze dostaniesz karę pieniężnom, gdzie som jakiekolwiek pieniądze za pranie jusz nie wspomne za buty bo ten kto pracuje długo to wie ze nogi się pocom i buty siadajom po roku. Ja sie pytam jaka kontrola jest nad naszymi godzinami gdy je podajemy do kordynatora a potem przychodzi przelew ale mniejszy ktoś sobie musi skubać naszom kase co miesiąc. By trzeba bylo dzwonic do kadr zeby sprawdzać wypłatę. Czemu nie ma co miesiąc normalnego wydruku kto co i ile. Jak w innych firmach tylko nie w argusie ...pisałem wcześniej ze wypłaty sie nie zgadzajom i w dalszym ciągu tak jest. Wypłaty powiny byc pierwszego to czemu dostajemy piątego taki mały poślizg :
31
Byly 2017-02-10 16:34
Pracowalem w argusie a skladki byly odprowadzane z firmy Arete .Gdzie jest siedziba firmy arete? Potrzebuje umowy z ta firma a nie moge jej znalezc.
Koba 2017-02-12 07:31
Dzień dobry to wszystko to praca na umowie o pracę , przysługuje odszkodowanie ... nie trzeba na to wydawać środki pieniężne
bart 2017-02-12 15:01
Wszystko ok kolega zgadzam się z Tobą ale serio popracuj nad gramatyką bo tragedia straszna
Koba 2017-02-13 11:41
Firma Arete została wyrejestrowana
Byly 2017-02-14 12:30
Ja kojarzysz do kiedy byla zarejestrowana ta firma arete?
1
bart 2017-02-14 14:44
Najprościej zapytać w kadrach w Argusie, przecież one doskonale wiedzą. Te firmy co kilka lat ulegają likwidacji, a przeważnie są otwierane przez żony lub członków rodziny kierowników z Argusa, tylko po to aby przelać kasę na konta pracowników. Przecież KR nie rozlicza osobno godzin na Argus i Arette to wszystko robią kadrowe z Argusa. Przygotowują wszystko, przesyłają wszystko a osoba w drugiej firmie naciska tylko ENTER. Wcześniej Było K8, później Arete...ciekawe co będzie następne? :-)
ryt 2017-02-15 10:56
na Rossmannie w woj. lubelskim mieliśmy dwie umowy - Argus Dąbrowa Górnicza i Argus Kozłów, z Arete mieliśmy umowę do końca 2015 r., a od 2016 Argus Kozłów
Koba 2017-02-15 20:21
Takie rzeczy moim zdaniem naruszają prawo to wszystko jest faktycznie pracą w ramach umowy o pracę a nazywać można sobie dowolnie
Łysy 2017-02-19 10:28
Ja stoje na biedronce a kierowniczka młoda dziewczyna czepia sie mnie że chodze na papierosa przed sklep to do cholery mam w sklepie jarać czy co ? Czuje sie mobingowany przez te kierowniczke nie mówiąc o tym że czasem musze pomagać dziewczynom pchać palety z towarem zamiast pilnować sklepu.
3
ryt 2017-02-21 10:01
ale to były dwie umowy zlecenia - jedna na najnizsza krajowa, a reszta za nadgodziny. wszystko po tej samej stawce.
4
Bubezleb 2017-02-28 06:06
Witam pracowalem w w argusie dosc dlugo dostawy sklepy namioty itp.godzinowo ciezko bedzie mnie przebic we wrzesni mialem 417 godz namiot plus sklep ustalona stawka za namiot minela sie z prawda ale pocieszam sie ze i tak ich wydymalem gdyz spalem w domu a namiot mialem gdzies jak konczyli w biedrze to pokazywalem sie ze jestem i jak rano kierownik przychodzil a to dlatego ze na kase mnie skroili dojezdzalem na nocne dostawy 40 km mialem miec dodatek za paliwo ale nawet nie powachalem tych pieniedzy wiec sie odwdzieczylem jak przyszla nowa koordynatorka to wieczmie kasy mi brakowalo chyba gruba pinda farbowana dla siebie brala a jak zrezygnowalem z tej intratnej pracy to mnie zwolnili ze sklepu jak dla mnie to najbardziej zaklamana,, firma,, jak mozna ja tak nazwac ale mam satysfakcje gdyz olewalem ta prace ile moglem pod monitor kladlem tel i ogladalem filmy albo spalem jaka placa i traktowanie pracownika takie uslugi z mojej strony niech sie wypchaja. Wracam do starej firmy za granica tam przynajmniej dohrze placa i szanuja pracownika moge zalatwic prace 12 euro na godzine bylemu pracownikowi argusa tylko za to ze musial sie w tej posranej firmie meczyc pozdro
10
Kros 2017-03-12 07:30
Uważajcie na p.Sabinę Budrykowską KANTUJE pracowników ochrony na kasę ponadto jest fałszywa idzie po trupach uwaga
74
Bogus 2017-03-18 02:58
nie żcz drugiemu co tobie nie mile.............
17
ok 2017-05-02 16:47
kiedy przelewy robią?
prac ochrony 2017-05-29 18:50
Witam , macie maila do nich, bo na stronce brak....
Moviecentral 2017-06-14 21:42
Orientuje sie ktos jak wyglada praca w argusie w konwojach w sosnowcu i okolicach ??
Natalia 2017-07-28 10:55
@Moviecentral, Agencja Ochrony Mienia i Osób , obecnie nie prowadzi żadnej rekrutacji, bynajmniej nie widziałam żadnych ofert pracy zamieszczonych na portalach z ofertami. Jednak na stronie internetowej firma poszukuje również instalatorów systemów alarmowych. Czy ktoś z obecnych osób zna warunki zatrudnienia?
Zostaw swoją opinię o Agencja Ochrony Mienia i Osób "Argus" - Sosnowiec
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Agencja Ochrony Mienia i Osób "Argus"