brak logo

HAMECH

Hajnówka

Opinie o HAMECH

Łukasz 2015-07-03 13:08
Zamówiłem Zestaw energetyczny AZSD+KWH i jestem z niego zadowolony. Pozbywam się odpadów z mojego zakładu i jednocześnie go opalam. To był bardzo dobry zakup.
3
TGAW 2015-07-29 09:14
zakupiłem zespół spalania suszarnia+kocioł,opowieści przedstawiciela o ich jakości są wyciągnięte z kosmosu między tym co wciskają klientowi a jakością wykonania,późniejszym serwisem ,podejściem do klienta który zostawia u nich w końcu niemałą kasę śmiem twierdzić że niewiedzą co sprzedają (PRL)
7
Klinet 2015-08-18 05:06
Te urządzenia są najlepsze na rynku-nikt nie oferuje AZSD z możliwością spalania odpadu drzewnego o wilgotności nawet 60%-spalam nim trocin przysypaną śniegiem...
2
ase 2015-09-16 20:40
Nie chcę robić u tej Pani zębów co pomyliła fora :) pewnie lewą z prawą.... A tak z obserwacji mieszkańca h-ki, stwierdzam że chyba ta firma się rozwija, szukam w necie, i brak negatywnych wpisów pracowników, to o czymś świadczy .. zobaczymy z biegiem czasu. Rozwój na rynku światowym jest bazą finansową, nowe technologie i pomysły.... POWODZENIA
Pracownik 2015-10-15 19:28
Ogólnie zakład bawi się w produkcję.... Najgorsze jest to, że wypłaty nie są na czas więc pracować się nie chce a jak mnie dyrektor denerwuje to wtedy podkładam w ogóle nie przykładam się do pracy, niedługo zmieniam zakład pracy, dosyć tej zabawy.
7
pracownik 2016-03-09 22:32
Pobory wypłacane z bardzo dużym opóźnieniem. Jakość wyrobów daleka od dobrej. Złe traktowanie pracownika. Reszta brak słów.
6
praco 2016-03-11 14:54
Juz inspekcja się tym zajmuje, w kolejce pozew zbiorowy...
9
praco 2016-05-02 08:53
Nadgodziny zostały znalezione z roku poprzedniego , jak i tego, wykryte nie prawidłowości, nakazy pracy nadliczbowyech godzin i odbijania kart, zaniżenie stawek,oszukiwanie na urlopach, praniu, Do końca maja wystawione są nakazy do wypłacenia zaległych pieniędzy wszystkim poszkodowanym pracownikom, ewentualnie sąd i komornik ... Jedynie na czym udało się im oszukać to ludzi na Delegacjach bo duzo ludziom nie wypłacili, ale z czasem...
11
ciekawy 2016-09-09 08:02
co nowego w
"HAMECHU"
2
lew 2016-11-03 18:06
dobra fabryka tylko zarząd bryka i zrobił dziada z pracownika
8
Grzesio 2016-11-07 16:13
Opinie HAMECH Hajnówka - Forum, zarobki, kontakt, telefon i e-mail ...
www.gowork.pl/opinie_czytaj,53832
03.07.2015 - Opinie HAMECH Hajnówka, kontakt, telefon i e-mail. Cenzura Admina jak za komuny. Wstyd. Może trochę wyjaśnień dlaczego zdejmuje się ..

To co na górze to pozostałość mojej wypowiedzi. Zwróciłem uwagę na cenzurowanie. Moja opinia znikła .
Adminie - wstyd
Może mam pisać że w Hamechu wszystko jest super -ale tak nie jest.
Jak napiszę, że że facet miał wypadek na kotłowni to jak to usuniesz to nie będziesz posądzony o ukrywanie tej sprawy. Pozdrawiam cenzorze.
8
KTOs 2016-11-09 19:37
Wyzysk i tyle w temacie . Moj partner tam parcuje i z tego co opowiada mozna wywnioskowac ze Ta ''Niby firma '' istnieje tylko po to aby sznowny pan dyrektor i jego synek mogli se kieszenie napchac i dbaja tylko o swoje potrzeby . delegacje ??? smiech tak wyglada delegacja wysylaja pracownikow do jakiegos miasta lub wioski , wyzywienia nie ma i ze swojej kieszeni musza se kupowac sniadanie i kolacje bo obiad czasem maja ale po 12 h jak robia i szanowny dyrektorek nie widzidzi nic w tym zlego Wyplaty tak samo z bardzo duzym opuznieniem , nadgodziny az ciezko zliczyc , i nadal nie zaplacono za nie .Traktuja pracownikow jak smieci .zeby wolne dostac to tez problem !! czlowiek wraca z jednej delegacji w nocy a na drugi dzien o 5 rano do zakladu i po dwuch godzinach wraca i mowi ze jedzie znowu...A wygladaja to tak ze wysylaja pracownikow praca nie jest skonczona a oni sciagaja ich spowrotem i tak w kolo i znowu wyjazd aby cos zaczac a niech konczy ktos inny .....KPINA !!!!!!!!GDYBY ta HAJNOWKA byla bardziej rozwijajacym sie miastem w tym Hamechu nik by nie zostal ..Oszusci i nic wiecej !!!PRacownicy to LUDZIE i maja swoje prawa .
12
Grysza 2016-11-18 23:37
Grzesiu nie przesadzaj:p
3
. 2016-11-28 14:31
gdzie sa wypowiedzi z przed miesiaca ? dwoch? czyzby marynarzyk usunal ? klamca, obluda i zaklamany zaklad! wszyscy grzeja stolki liza [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] dla dyrektorka a obrabiaja mu [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] na prawo i lewo, dyrektor posuwa mlode pracownice wiec nie ma co sie dziwic ze gowniary sa kierowniczkami bez doswiadczeina ledwo po szkole ponadgimnazjalnej pieniedzy nie wyplacaja warunki pracy ze pozal sie boze kazdy kazdemu [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] obrabia i tyle w temacie kołhoz niech zamkną wkoncu ten [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wstyd dla tych ktorzy tam pracuja hajnnowka sie smieje!
9
Ciekawy 2016-12-02 09:06
Mam radę jak dyrektor lubi ruchac małolaty to znajdźcie kogoś kto go wyr....
1
R-A 2016-12-02 09:14
Nie polecam!!!
2
przyboczny mis 2016-12-06 05:34
więcej samochodow jezdzi za dyrektorkiem niż w konwoju Pani premier...a ludzie czekają biernie na swoje pieniądze.na stałe powinno wysyłać sie dwa auta i 3 kierowców :Zakopane to nie Białowieża misku
% 2016-12-07 16:49
dzięki Dyzma za wypłate obiecałes, golasie
1
gođ 2016-12-11 12:13
'W odpowiedzi na pismo, które wpłynęło do Okręgowego Inspektoratu Pracy w Białymstoku w dniu 02.03.2016 r., uprzejmie informuję. że przeprowadzono kontrolę W Zakładach Maszynowych "Hamech" Sp. z oo., z siedzibą w Hajnówce. przy Ul. Armii Krajowej 3.Czynności kontrolne wykazały, że potwierdziły się wniesione przez Pana zarzuty dotyczące:

1. Niewypłacenia zatrudnionym pracownikom wynagrodzenia i dodatku za pracę W
godzinach nadliczbowych, w tym wynikających z przekroczenia dobowej lub przeciętnej
tygodniowej normy czasu pracy, co stanowi naruszenie przepisu art. 85. art. 151' § 1 pkt 1.
art. 151' § 2 Kodeksu pracy.

2. Nierzetelnego potwierdzania przez pracowników przyjście i obecności w pracy. co
stanowi naruszenie przepisu art. 240 Kodeksu pracy oraz zakładowego układu zbiorowego
pracy. Kontrola wykazała bowiem, że w dniu jej rozpoczęcia na terenie Zakładu pracę świadczyli
pracownicy, którzy zarejestrowali już swoje wyjście z pracy na czytniku zegarowym.

3. Nierzetelnego prowadzenia kart ewidencji czasu pracy, co pozostaje w
sprzeczności z art. 149 Kodeksu pracy. W trakcie kontroli stwierdzono. że na kartach ewidencji czasu pracy pracodawca nie wykazywał pracy wykonanej przez pracowników w godzinach nadliczbowych przypadających powyżej dobowej lub przeciętnej tygodniowej normy czasu pracy, w tym nie rejestrował jako pracy w godzinach nadliczbowych przypadków świadczenia przez pracowników pracy dwukrotnie w tej samej dobie pracowniczej.

4. Nieprawidłowe prowadzenie imiennych kart wynagrodzeń za pracę, poprzez
wykazywanie na tych listach wypłaconego wynagrodzenia za pracę jako nagrody z funduszu
dyrektora”, co stanowi naruszenia przepisu art. 94 pkt 9a Kodeksu pracy.
Kontrola wykazała również, że na kartach ewidencji czasu pracy nie była wykazywana praca
świadczona przez część pracowników w godzinach nadliczbowych, godziny te były natomiast sumowane na koniec miesiąca i na podstawie zestawienia tych godzin pracownikom naliczane było wyłącznie "normalne"wynagrodzenie za pracę w godzinach nadliczbowych - bez dodatku za pracę w godzinach nadliczbowych. Po naliczeniu tego wynagrodzenia właściwy kierownik wnioskował o wypłatę należnego pracownikom wynagrodzenia w formie „nagrody z funduszu dyrektora", stanowiącej równowartość wynagrodzenia za pracę w godzinach nadliczbowych.


5. Nieterminowe wypłacanie wynagrodzenia za pracę, co stanowi naruszenie przepisu art. 94 pkt 5 Kodeksu pracy.

6. Nie wypłacenie wynagrodzenia za pracę oraz innych świadczeń należnych za stosunku pracy, w tym wynagrodzenia za czas urlopu wypoczynkowego, ekwiwalentu pieniężnego należnego za pranie odzieży roboczej za IV kwartał 2015r.

Kontrola wykazała również naruszenia przez pracodawcę innych przepisów prawa
pracy (w tym przepisów dotyczących czasu pracy). Po zakończeniu czynności kontrolnych, w
związku ze stwierdzonymi nieprawidłowościami w zakładzie w zakresie przestrzegania przepisów prawa pracy, inspektor pracy zastosował środki prawne przewidziane w ustawie o Państwowej Inspekcji Pracy.
W przypadku gdyby miał Pan wątpliwości. co do udzielonych przeze mnie wyjaśnień proszę o kontakt osobisty lub telefoniczny pod numerem: (085) 678-57- 05.

4
widz 2016-12-13 16:00
No i co nam zrobi PIP? Psy szczekają karawana idzie dalej, poborów za dwa miesiące brak, nie są wypłacane i nie tylko, są jeszcze inne zaległe świadczenia pieniężne dla pracowników Pani Inspektor PIP odwiedza firmę, niby kontroluje bez żadnych konsekwencji coś tam napisze i spokojnie do następnej kontroli, a co tam pobory ona ma, a że pracownicy nie maja to niech sobie się postarają .Dziwi mnie fakt jak (zapytam) reaguje szefostwo PIP po przeczytaniu protokołów kolejnych Pani Inspektor, a było ich kilka .Proszę nie mieć najmniejszych złudzeń że gdy zostanie znów ta sama Pani Inspektor oddelegowana na rekontrolę skutek śmiem twierdzić będzie taki jak dotychczas ( powtórka z rozrywki).Czym jest PAŃSTWOWA INSPEKCJA PRACY i jaką powinna spełniać rolę w sprawie tak ważnej jak PrawoPracy! HAMECH to jeszcze My.
4
gosc 2016-12-13 20:45
niby nic , ale poszła już notka do krajowego , jak również lokalnej gazety do opisu, poza tym nagrania jak dyrektor jebie pracowników zrobią swoje :P
5
Nick 2016-12-14 14:59
Dziwię się, że kontrola Inspekcji nic nie dała.
Macie w Hamechu związki zawodowe. To one powinny monitorować sytuację i w ostateczności zgłaszać inspekcji pracy problemy. Biorą za to kasę. Jeśli tego nie robią to wstyd.
6
gosc 2016-12-14 15:02
Związki siedzą w kieszeni dyrektora, i są tylko po to by ganiać pracowników, i ich j j*bać...
6
gosc 2016-12-14 15:05
Wszystko się dzieje za aprobatą związków, mają hajs i wolą głowy wyżej nie podnosić a cisnąc te niżej położone
7
nieinterere 2016-12-15 12:37
Ojoj, komuś się źle zrobiło. Komentarze uciekły prawie wszystkie...hehehehehehehehe
5
Abstergo 2016-12-15 13:07
cytuje kolegę z porannego:
"Nasrać im do biurek " :P
2
pracownik 2016-12-18 09:58
Wypłaty za 2 miesiące nie płacone a już 3 na karku. Pajac tylko obiecuje i nic nie robi, To już koniec Hamechu
6
gość 2016-12-18 10:07
Czy na tego dyrektorka nie ma mocnych ? Przecież wyraznie widać że on położył ten zakład, Gdzie są związki zawodowe. Panowie związkowcy na taczkę z nim i z synkiem nierobem.
6
!@#$%__ 2016-12-18 13:51
Z czasem ktoś się zdenerwuje i pogoni nieproszonego gościa ;)
Hajnówka to małe miasto , ale specyficzni ludzie tu mieszkają .
Pozdrawiam wszystkich ,bez wyjątków hehehehehehe ;)
6
gosc 2016-12-24 11:01
Z okazji świąt życzę całemu Hamechowi wypłat i nowego normalnego dyrektora, obyście mieli normalna pracę a nie cyrk.
7
robol 2016-12-26 12:12
Załoga Hamechu to twardziele ( nie ubliżając) są jak jaskiniowcy z epoki brązu umieją przetrwać w najcięższych czasach i warunkach bez wynagrodzeń i stworzyć atmosferę Świąt Bożego narodzenia za kredyt bo innymi słowy jakby inaczej goło ale wesoło kiedyś powiedział jakiś mówca jestem z Wami niezłomni przyjdzie czas na odwet Wesołych Świąt.
11
××× 2017-01-10 13:08
Wypłata za listopad po nowym roku. Tylko kiedy ja się pytam? Po nowym roku? w styczniu? Lutym? Marcu? Kwietniu? Maju? Czerwcu? Lipcu? Sierpniu? Wrześniu? Październiku? Listopadzie? Czy grudniu? Obiecuje kokosy . Za dwa lata takie zarobki będą. A przez dwa lata co charytatywnie pracować? Porażka.
9
nik 2017-01-17 16:54
hamech dotknął dna i tyle już????????
8
kali 2017-02-01 10:48
Macie dwa związki zawodowe, to jakiego grzyba należycie i płacicie na związki zawodowe?.Chyba tylko po to aby obaj przewodniczący mieli dobre stołki :))
3
gość 2017-02-01 11:16
oba związkowcy jedzą z reki szefów :P im nie na pracownikach a na własnych stołkach zalezy :P
4
Name 2017-02-01 22:26
Podwójny Baran z Ciebie.
2
KAT 2017-02-02 16:53
To niemota chyba pisze o związkowcach ten który to do tych związków należał a teraz na nie sra jak był swego czasu do zwolnienia to związkowcom wchodził do d..py po palcu ot to mi głosiciel pierwej propagandy typu z PZPR JAK WY NAS TO MY WAS.
1
Refleksja 2017-02-02 19:09
Nareszcie opinia znawcy związkowego - nick KAT
Chciałbym Ci podziękować za to, jak związki działają w interesie pracowników.
Przeczytaj, co wykryła inspekcja pracy w zakładzie. Oczywiście ze zrozumieniem.
Jeśli ktoś bierze kasę związkową, a jest tak jak jest, to i tak nie ma odpowiedzialności.
Przez współpracę z dyrekcją, to można sobie wyremontować mieszkanie, wstawić drzwi, ale zostaje się wtedy zwykłym Bolkiem. Nie ma się czym chwalić. Było nawiązanie do propagandy PZPR. To budzi refleksje. Będziemy mieli terminowe wypłaty. Zimą na hali będzie tak ciepło, że będziemy chodzili w koszulkach z logo.
Chciałbym też nawiązać do opinii KAT. Przeczytaj KAT swą wypowiedź jeszcze raz i nie wkładaj palca w usta.
5
j@b^Ć BOLKÓW 2017-02-02 20:00
BOLKI PRÓBUJĄ ZAKRZYCZEĆ INNYCH :P ALE FAKT ŻE SPRZEDALIŚCIE DLA WŁASNYCH KORZYŚCI INTERESY PRACOWNIKÓW, PSEUDOZWIĄSKOWCY
2
JOBA 2017-02-02 20:24
NARESZCIE RUSZYŁO SUMIENIE HA HA HA!!!!!
4
Pracownik 2017-02-02 21:52
A jaka to jest kasa związkowa? którzy związkowcy biora, niby za co? I kto im płaci?
2
Refleksja 2017-02-03 00:12
Na potrzebę wykonywania działań związkowych przewidziano tzw. „godziny związkowe” – czyli możliwość wykonywania obowiązków związkowych w godzinach pracy- płaci za to pracodawca
Informacje w regulaminie pracy i ustawie z dnia 23 maja 1991 r. o związkach zawodowych (Dz.U. 1991 Nr 55 poz. 234 z późn. zm.) W poprzednim regulaminie pracy mieli grupę wyżej niż wynikało to z ich stanowisk. Teraz trudno powiedzieć - stanowisko i apanaże nie zależą od wykształcenia ale może od koloru włosów?
W zakresie praw i interesów zbiorowych związki zawodowe reprezentują wszystkich pracowników, niezależnie od ich przynależności związkowej. Jeśli inspekcja pracy musi dbać o interesy pracowników, którym zakład nie płaci w terminie a nie robią to związki,i to po co one są?
Proponuję na hali kompletacyjnej ulepić bałwana - przyjadą właściciele to się pośmieją.
Następny bałwan na kotłowni na niespalonym podkładzie kolejowym.
5
j@b^Ć BOLKÓW 2017-02-03 09:45
Związkowcy w ramach godzin pracy sprzedają pracowników dla dyrektora :P
3
kali 2017-02-05 17:55
Tak jestem baranem bo nie płace na związkowych pasożytów a na koniec roku kupuję dobrą flaszkę i wypijam za zdrowie takich mundrych jak ty
1
darczyńca 2017-02-05 18:52
Dziękujemy związkowcom za sprzedaż pieniędzy pracowników w postaci funduszu socjalnego. Ok 1 mln podzielić na 150 osób to 7000 tys. darowizny na rzecz zakładu od jednego pracownika.
2
As the saying goes 2017-02-05 22:28
Pytanie o kasę z funduszu pracowniczego jak to się mówi to tylko do inspekcji pracy.
Związki zawodowe jak to si ę mówi takimi trudnymi sprawami chyba się nie zajmują.
Jest konto do sprawdzenia. Oddzielne konto na ten cel. Trzeba wejść jak to się mówi do księgowej, zapytać, może ktoś nakrzyczy - trudna sprawa jak to się mówi dla związków.
Kolega o nicku KAT on to dopiero ma problemy i to z kolegami jak to się mówi ze związków.


7
gość 2017-02-19 17:52
CHŁOPAKI I DZIEWCZYNY Z HAMECHU czy jednak cud się stał i życzenie ode mnie dla was się ziściło :P
Zaczynam żałować że jeszcze sobie szóstki w totka nie życzyłem :P, oby się unormowało i z pracą i z wypłatami :)
7
Zostaw swoją opinię o HAMECH - Hajnówka
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie HAMECH