brak logo

HAMECH

Hajnówka

Opinie o HAMECH

Łukasz 2015-07-03 13:08:17
Zamówiłem Zestaw energetyczny AZSD+KWH i jestem z niego zadowolony. Pozbywam się odpadów z mojego zakładu i jednocześnie go opalam. To był bardzo dobry zakup.
3
TGAW 2015-07-29 09:14:10
zakupiłem zespół spalania suszarnia+kocioł,opowieści przedstawiciela o ich jakości są wyciągnięte z kosmosu między tym co wciskają klientowi a jakością wykonania,późniejszym serwisem ,podejściem do klienta który zostawia u nich w końcu niemałą kasę śmiem twierdzić że niewiedzą co sprzedają (PRL)
7
Klinet 2015-08-18 05:06:10
Te urządzenia są najlepsze na rynku-nikt nie oferuje AZSD z możliwością spalania odpadu drzewnego o wilgotności nawet 60%-spalam nim trocin przysypaną śniegiem...
2
ase 2015-09-16 20:40:14
Nie chcę robić u tej Pani zębów co pomyliła fora :) pewnie lewą z prawą.... A tak z obserwacji mieszkańca h-ki, stwierdzam że chyba ta firma się rozwija, szukam w necie, i brak negatywnych wpisów pracowników, to o czymś świadczy .. zobaczymy z biegiem czasu. Rozwój na rynku światowym jest bazą finansową, nowe technologie i pomysły.... POWODZENIA
Pracownik 2015-10-15 19:28:20
Ogólnie zakład bawi się w produkcję.... Najgorsze jest to, że wypłaty nie są na czas więc pracować się nie chce a jak mnie dyrektor denerwuje to wtedy podkładam w ogóle nie przykładam się do pracy, niedługo zmieniam zakład pracy, dosyć tej zabawy.
3
pracownik 2016-03-09 22:32:41
Pobory wypłacane z bardzo dużym opóźnieniem. Jakość wyrobów daleka od dobrej. Złe traktowanie pracownika. Reszta brak słów.
5
praco 2016-03-11 14:54:49
Juz inspekcja się tym zajmuje, w kolejce pozew zbiorowy...
8
praco 2016-05-02 08:53:35
Nadgodziny zostały znalezione z roku poprzedniego , jak i tego, wykryte nie prawidłowości, nakazy pracy nadliczbowyech godzin i odbijania kart, zaniżenie stawek,oszukiwanie na urlopach, praniu, Do końca maja wystawione są nakazy do wypłacenia zaległych pieniędzy wszystkim poszkodowanym pracownikom, ewentualnie sąd i komornik ... Jedynie na czym udało się im oszukać to ludzi na Delegacjach bo duzo ludziom nie wypłacili, ale z czasem...
11
ciekawy 2016-09-09 08:02:08
co nowego w
"HAMECHU"
2
lew 2016-11-03 18:06:21
dobra fabryka tylko zarząd bryka i zrobił dziada z pracownika
8
Grzesio 2016-11-07 16:13:17
Opinie HAMECH Hajnówka - Forum, zarobki, kontakt, telefon i e-mail ...
www.gowork.pl/opinie_czytaj,53832
03.07.2015 - Opinie HAMECH Hajnówka, kontakt, telefon i e-mail. Cenzura Admina jak za komuny. Wstyd. Może trochę wyjaśnień dlaczego zdejmuje się ..

To co na górze to pozostałość mojej wypowiedzi. Zwróciłem uwagę na cenzurowanie. Moja opinia znikła .
Adminie - wstyd
Może mam pisać że w Hamechu wszystko jest super -ale tak nie jest.
Jak napiszę, że że facet miał wypadek na kotłowni to jak to usuniesz to nie będziesz posądzony o ukrywanie tej sprawy. Pozdrawiam cenzorze.
7
KTOs 2016-11-09 19:37:18
Wyzysk i tyle w temacie . Moj partner tam parcuje i z tego co opowiada mozna wywnioskowac ze Ta ''Niby firma '' istnieje tylko po to aby sznowny pan dyrektor i jego synek mogli se kieszenie napchac i dbaja tylko o swoje potrzeby . delegacje ??? smiech tak wyglada delegacja wysylaja pracownikow do jakiegos miasta lub wioski , wyzywienia nie ma i ze swojej kieszeni musza se kupowac sniadanie i kolacje bo obiad czasem maja ale po 12 h jak robia i szanowny dyrektorek nie widzidzi nic w tym zlego Wyplaty tak samo z bardzo duzym opuznieniem , nadgodziny az ciezko zliczyc , i nadal nie zaplacono za nie .Traktuja pracownikow jak smieci .zeby wolne dostac to tez problem !! czlowiek wraca z jednej delegacji w nocy a na drugi dzien o 5 rano do zakladu i po dwuch godzinach wraca i mowi ze jedzie znowu...A wygladaja to tak ze wysylaja pracownikow praca nie jest skonczona a oni sciagaja ich spowrotem i tak w kolo i znowu wyjazd aby cos zaczac a niech konczy ktos inny .....KPINA !!!!!!!!GDYBY ta HAJNOWKA byla bardziej rozwijajacym sie miastem w tym Hamechu nik by nie zostal ..Oszusci i nic wiecej !!!PRacownicy to LUDZIE i maja swoje prawa .
11
Grysza 2016-11-18 23:37:07
Grzesiu nie przesadzaj:p
3
. 2016-11-28 14:31:58
gdzie sa wypowiedzi z przed miesiaca ? dwoch? czyzby marynarzyk usunal ? klamca, obluda i zaklamany zaklad! wszyscy grzeja stolki liza [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] dla dyrektorka a obrabiaja mu [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] na prawo i lewo, dyrektor posuwa mlode pracownice wiec nie ma co sie dziwic ze gowniary sa kierowniczkami bez doswiadczeina ledwo po szkole ponadgimnazjalnej pieniedzy nie wyplacaja warunki pracy ze pozal sie boze kazdy kazdemu [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] obrabia i tyle w temacie kołhoz niech zamkną wkoncu ten [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wstyd dla tych ktorzy tam pracuja hajnnowka sie smieje!
8
Ciekawy 2016-12-02 09:06:14
Mam radę jak dyrektor lubi ruchac małolaty to znajdźcie kogoś kto go wyr....
1
R-A 2016-12-02 09:14:24
Nie polecam!!!
2
przyboczny mis 2016-12-06 05:34:47
więcej samochodow jezdzi za dyrektorkiem niż w konwoju Pani premier...a ludzie czekają biernie na swoje pieniądze.na stałe powinno wysyłać sie dwa auta i 3 kierowców :Zakopane to nie Białowieża misku
% 2016-12-07 16:49:07
dzięki Dyzma za wypłate obiecałes, golasie
gođ 2016-12-11 12:13:09
'W odpowiedzi na pismo, które wpłynęło do Okręgowego Inspektoratu Pracy w Białymstoku w dniu 02.03.2016 r., uprzejmie informuję. że przeprowadzono kontrolę W Zakładach Maszynowych "Hamech" Sp. z oo., z siedzibą w Hajnówce. przy Ul. Armii Krajowej 3.Czynności kontrolne wykazały, że potwierdziły się wniesione przez Pana zarzuty dotyczące:

1. Niewypłacenia zatrudnionym pracownikom wynagrodzenia i dodatku za pracę W
godzinach nadliczbowych, w tym wynikających z przekroczenia dobowej lub przeciętnej
tygodniowej normy czasu pracy, co stanowi naruszenie przepisu art. 85. art. 151' § 1 pkt 1.
art. 151' § 2 Kodeksu pracy.

2. Nierzetelnego potwierdzania przez pracowników przyjście i obecności w pracy. co
stanowi naruszenie przepisu art. 240 Kodeksu pracy oraz zakładowego układu zbiorowego
pracy. Kontrola wykazała bowiem, że w dniu jej rozpoczęcia na terenie Zakładu pracę świadczyli
pracownicy, którzy zarejestrowali już swoje wyjście z pracy na czytniku zegarowym.

3. Nierzetelnego prowadzenia kart ewidencji czasu pracy, co pozostaje w
sprzeczności z art. 149 Kodeksu pracy. W trakcie kontroli stwierdzono. że na kartach ewidencji czasu pracy pracodawca nie wykazywał pracy wykonanej przez pracowników w godzinach nadliczbowych przypadających powyżej dobowej lub przeciętnej tygodniowej normy czasu pracy, w tym nie rejestrował jako pracy w godzinach nadliczbowych przypadków świadczenia przez pracowników pracy dwukrotnie w tej samej dobie pracowniczej.

4. Nieprawidłowe prowadzenie imiennych kart wynagrodzeń za pracę, poprzez
wykazywanie na tych listach wypłaconego wynagrodzenia za pracę jako nagrody z funduszu
dyrektora”, co stanowi naruszenia przepisu art. 94 pkt 9a Kodeksu pracy.
Kontrola wykazała również, że na kartach ewidencji czasu pracy nie była wykazywana praca
świadczona przez część pracowników w godzinach nadliczbowych, godziny te były natomiast sumowane na koniec miesiąca i na podstawie zestawienia tych godzin pracownikom naliczane było wyłącznie "normalne"wynagrodzenie za pracę w godzinach nadliczbowych - bez dodatku za pracę w godzinach nadliczbowych. Po naliczeniu tego wynagrodzenia właściwy kierownik wnioskował o wypłatę należnego pracownikom wynagrodzenia w formie „nagrody z funduszu dyrektora", stanowiącej równowartość wynagrodzenia za pracę w godzinach nadliczbowych.


5. Nieterminowe wypłacanie wynagrodzenia za pracę, co stanowi naruszenie przepisu art. 94 pkt 5 Kodeksu pracy.

6. Nie wypłacenie wynagrodzenia za pracę oraz innych świadczeń należnych za stosunku pracy, w tym wynagrodzenia za czas urlopu wypoczynkowego, ekwiwalentu pieniężnego należnego za pranie odzieży roboczej za IV kwartał 2015r.

Kontrola wykazała również naruszenia przez pracodawcę innych przepisów prawa
pracy (w tym przepisów dotyczących czasu pracy). Po zakończeniu czynności kontrolnych, w
związku ze stwierdzonymi nieprawidłowościami w zakładzie w zakresie przestrzegania przepisów prawa pracy, inspektor pracy zastosował środki prawne przewidziane w ustawie o Państwowej Inspekcji Pracy.
W przypadku gdyby miał Pan wątpliwości. co do udzielonych przeze mnie wyjaśnień proszę o kontakt osobisty lub telefoniczny pod numerem: (085) 678-57- 05.

4
widz 2016-12-13 16:00:31
No i co nam zrobi PIP? Psy szczekają karawana idzie dalej, poborów za dwa miesiące brak, nie są wypłacane i nie tylko, są jeszcze inne zaległe świadczenia pieniężne dla pracowników Pani Inspektor PIP odwiedza firmę, niby kontroluje bez żadnych konsekwencji coś tam napisze i spokojnie do następnej kontroli, a co tam pobory ona ma, a że pracownicy nie maja to niech sobie się postarają .Dziwi mnie fakt jak (zapytam) reaguje szefostwo PIP po przeczytaniu protokołów kolejnych Pani Inspektor, a było ich kilka .Proszę nie mieć najmniejszych złudzeń że gdy zostanie znów ta sama Pani Inspektor oddelegowana na rekontrolę skutek śmiem twierdzić będzie taki jak dotychczas ( powtórka z rozrywki).Czym jest PAŃSTWOWA INSPEKCJA PRACY i jaką powinna spełniać rolę w sprawie tak ważnej jak PrawoPracy! HAMECH to jeszcze My.
4
gosc 2016-12-13 20:45:19
niby nic , ale poszła już notka do krajowego , jak również lokalnej gazety do opisu, poza tym nagrania jak dyrektor jebie pracowników zrobią swoje :P
5
Nick 2016-12-14 14:59:16
Dziwię się, że kontrola Inspekcji nic nie dała.
Macie w Hamechu związki zawodowe. To one powinny monitorować sytuację i w ostateczności zgłaszać inspekcji pracy problemy. Biorą za to kasę. Jeśli tego nie robią to wstyd.
5
gosc 2016-12-14 15:02:52
Związki siedzą w kieszeni dyrektora, i są tylko po to by ganiać pracowników, i ich j j*bać...
6
gosc 2016-12-14 15:05:48
Wszystko się dzieje za aprobatą związków, mają hajs i wolą głowy wyżej nie podnosić a cisnąc te niżej położone
7
nieinterere 2016-12-15 12:37:50
Ojoj, komuś się źle zrobiło. Komentarze uciekły prawie wszystkie...hehehehehehehehe
4
Abstergo 2016-12-15 13:07:06
cytuje kolegę z porannego:
"Nasrać im do biurek " :P
2
pracownik 2016-12-18 09:58:33
Wypłaty za 2 miesiące nie płacone a już 3 na karku. Pajac tylko obiecuje i nic nie robi, To już koniec Hamechu
6
gość 2016-12-18 10:07:58
Czy na tego dyrektorka nie ma mocnych ? Przecież wyraznie widać że on położył ten zakład, Gdzie są związki zawodowe. Panowie związkowcy na taczkę z nim i z synkiem nierobem.
6
!@#$%__ 2016-12-18 13:51:23
Z czasem ktoś się zdenerwuje i pogoni nieproszonego gościa ;)
Hajnówka to małe miasto , ale specyficzni ludzie tu mieszkają .
Pozdrawiam wszystkich ,bez wyjątków hehehehehehe ;)
6
gosc 2016-12-24 11:01:38
Z okazji świąt życzę całemu Hamechowi wypłat i nowego normalnego dyrektora, obyście mieli normalna pracę a nie cyrk.
7
robol 2016-12-26 12:12:13
Załoga Hamechu to twardziele ( nie ubliżając) są jak jaskiniowcy z epoki brązu umieją przetrwać w najcięższych czasach i warunkach bez wynagrodzeń i stworzyć atmosferę Świąt Bożego narodzenia za kredyt bo innymi słowy jakby inaczej goło ale wesoło kiedyś powiedział jakiś mówca jestem z Wami niezłomni przyjdzie czas na odwet Wesołych Świąt.
11
××× 2017-01-10 13:08:23
Wypłata za listopad po nowym roku. Tylko kiedy ja się pytam? Po nowym roku? w styczniu? Lutym? Marcu? Kwietniu? Maju? Czerwcu? Lipcu? Sierpniu? Wrześniu? Październiku? Listopadzie? Czy grudniu? Obiecuje kokosy . Za dwa lata takie zarobki będą. A przez dwa lata co charytatywnie pracować? Porażka.
6
nik 2017-01-17 16:54:39
hamech dotknął dna i tyle już????????
3
Zostaw swoją opinię o HAMECH - Hajnówka
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie HAMECH