Unilogo Robotics

• Iwiczna Stara
  • Łoziska
  • Żabieniec

3. Opinie o pracodawcach Piaseczno
  5. Opinie o Unilogo Robotics Sp. z o.o.

Opinie o Unilogo Robotics Piaseczno

Nie przegap nowości o Unilogo Robotics Sp. z o.o.!

02.06.2026 19:32

Czesc, powiedzcie dlaczego tam tyle ogloszem ostatnio min.do ksiegowosci bylo? Czy zespol sie rozpadl? Czy jest glowna ksiegowa, dyrektor finansowy? Mam zaproszenie na spotkanie stąd pytanie. Z gory dzieki
    #Ksiegowa

MP3

13.06.2026 21:08

Pracujesz tam? Ciekawi mnie, jak wygląda praca w tej firmie.

Ciamajdan

28.06.2026 16:25

Załoga wiosłuje, nie wiedząc, dokąd płynie statek.
    ex pracownik

30.11.2025 10:57

Dlaczego zwolnili (chyba był dyrektorem zakładu) Mariusza Sieczkowskiego?

Ciamajdan

13.06.2026 20:34

Na te posade byl wtedy inny chetny
    Operator

12.09.2025 14:09

Na wydziale produkcji w Unilogo robotics to jakiś dramat... Przestroga dla wszystkich potencjalnych kandydatów na frezerów i tokarzy CNC oraz programistów CNC, którzy chcieliby tam pracować, nie dajcie się zwieść na rozmowie rekrutacyjnej. Jest tam duża rotacja ponieważ zwyczajnie szukają jeleni i to najlepiej jeszcze za miskę ryżu, a później zwalniają po kilku tygodniach i jeszcze gruby kierownik z ciemnym okularnikiem powiedzą, że wolno pracujesz i szukają następnych jak tylko mają mniej zleceń do wykonania.
    Jan

29.08.2024 15:43

Nie szanują czasu potencjalnego pracownika. Zapraszają na długie spotkanie i informują - świetny kandydat. Jest Pan liderem. Będziemy dzwonić w ciągu 2 tygodni. No to z zarzekania się że bez względu na decyzję zadzwonią- brak kontaktu. Nie twierdzę że mam zostać zatrudniony ale jeśli obiecuję się kontakt i informację o jakiejkolwiek decyzji to czuję się (usunięte przez administratora) i można być pewnym że po zatrudnieniu wyjdą kolejne kwiatki. Koleżanka miała podobną sytuację w tej firmie (Unilogo). Zadzwoniła nawet dopytać to padła odpowiedź „oddzwonię do Pani za godzinę” i ta godzina trwa już ponad miesiąc…..
    ty tak na poważnie?

21.03.2025 10:39

Jeśli rozmowa kwalifikacyjna ma trwać dłużej niż godzinę, to się informuje kandydata "proszę sobie zarezerwować x czasu". Chociaż gadanie o niczym, spotkania które mogłyby być mailem i ogólny brak organizacji, to dość powszechne zjawisko w tej firmie. 1,5h gadania w cztery oczy z kandydatem? Błagam, o czym?

21.03.2025 11:47

Czy była Pani / Pan ostanio na jakiejś rozmowie u nas?
    Frank

12.07.2024 14:43

Witam widzę że jest ogłoszenie na magazyn ,czy to jest dobre miejsce czy lipa?

22.02.2024 09:08

Jakie są mocne strony pracodawcy Unilogo Robotics Sp. z o.o.?
    Odpowiedź

06.05.2024 20:57

wynagrodzenie bez opóźnień możliwe premie dodatki do wynagrodzenia pomoc współpracowników brak dresscodu urozmaicone zadania konkretny rozwój osobisty duży parking
    Na

18.01.2024 06:51

Witam na jakie zarobki może liczyć pracownik do przyuczenia na stanowisko tokarz?
    Swoj

21.01.2024 11:00

Firma naprawdę spoko, zarobki na stanowiskach niższych bardzo słabe.

22.01.2024 09:59

Wszystko zależy kim jesteś, jakie masz umiejętności, predyspozycje, zainteresowania. Wyślij do firmy cv i list motywacyjny i tam zaprezentuj się najlepiej jak potrafisz, możesz też podać oczekiwania finansowe jeśli masz sprecyzowane. Jeżeli Pracodawcy spodoba się Twoja kandydatura, masz 50% szans na odzew i propozycję spotkania. To najlepszy sposób aby się dowiedzieć na jakie zarobki może liczyć pracownik do przyuczenia na stanowisko tokarz.

09.10.2023 23:37

Zauważyłem, że nie odpisał tu niżej nikt na pytania o zarobki spawacza w komentarzu, no a może ktoś się chociaż orientuje, ile operator frezarki może wyciągnąć? Bo jak wchodzę w ogłoszenie o pracę na stanowisko, to żadnej takiej informacji nie widzę tam. Dzięki jak coś.
    K.

23.11.2023 21:54

Ale bzdury Pani wypisuje w dzisiejszych czasach coraz więcej firm podaje widełki na różnych stanowiskach do publicznej wiadomości. To przestaje już być tajemnica.

22.01.2024 09:52

Nie ma w umowie o pracę kategorycznego zakazu rozmowy o wynagrodzeniu, ale też nikt nie ma ochoty o tym rozmawiać. Pracując w kilka osób na tym samym stanowisku, pracownicy w świetle przepisów mają prawo do jednakowego wynagrodzenia. Ale też sprawiedliwie to jest w budżetówce, gdzie wszyscy mają po równo. W sektorze prywatnym nie musi być i nigdy nie będzie sprawiedliwie. Jedni mają więcej inni mniej. Tutaj o ile wiem jest ok, ja nie narzekam na wynagrodzenie.

16.11.2023 21:15

Cześć, widziałem ogłoszenie na Key Account Managera? Czy ktoś może powiedzieć jak wygląda wynagrodzenie? W jakich widełkach się mieści, czy jest podstawa i premia za klienta(jaki liczona)? Chciałbym mniej więcej wiedzieć czy da się wyciągnąć około 11-13 na rękę?

17.11.2023 21:15

Gdzie widziałeś to ogłoszenie? Ostatnie wisiało zdaje się 2 lata temu i dawno wygasło. Poza tym tutaj nikt ci nie udzieli tak szczegółowych informacji, to się ustala z potencjalnym pracodawcą przy rozmowie o pracę.

17.11.2023 10:49

Pojawiło się ogłoszenie dotyczące pracy jako recepcjonistka. Praca w godzinach 8-16, od poniedziałku do piątku. Mi to pasuje, bo studiuję zaocznie. Chętnie się dowiem jak wygląda proces rekrutacji, długo się czeka na odpowiedź? A w przypadku tej negatywnej mogę liczyć na informację zwrotną?

17.11.2023 21:11

Dlaczego od razu zakładasz negatywną odpowiedź, głowa do góry i startuj, może akurat Ty będziesz wybrana spośród milionów. Co do pracy to wydaje się całkiem ciekawa, ale wymagająca doświadczenia. Przydaje się wrodzona serdeczność i szeroki uśmiech na twarzy. Nawiązywanie dobrych relacji z ludźmi, będzie ich tutaj się przewijało bardzo wielu. Przyda się otwarty umysł, będziesz komunikować się z odwiedzającymi firmę klientami z całego świata. Młody student raczej nie poradzi na recepcji moim zdaniem, myślę że firma da szansę osobie z dużym doświadczeniem, wiąże się z tym stanowiskiem duża odpowiedzialność, reprezentacja firmy przed klientami. Czasem recepcjonistka może być też asystentką Prezesa, wsparciem Dyrektorów, nie wiem czy tu tak jest, ale ustawianie wyjazdów, zamawianie czy rozliczanie usług na pewno należy do codziennych obowiązków. Na pewno nie jest to praca ani łatwa ani na chwilę. Ale jak ktoś dobrze się czuje w takiej roli, to tylko startować do UNILOGO. Powodzenia.
    Danielek

19.09.2023 11:39

Ile spawacze zarabiają? Wie ktoś, jak to wygląda?
    Jakcoś

13.02.2023 18:19

Operatorom na start proponują bardzo niskie pensje, szkoda czasu
    Hello

10.09.2023 20:05

Chcesz powiedzieć że naprawdę masz kwalifikacje i szukasz pracy jako operatorka cnc? No bo wiesz, Aneta to kobieta, a ten zawód do kobiecych nie należy. Ale jeśli już to odpowiedź na te pytania znajdziesz tutaj na forum, było już o tym pisane.

10.09.2023 21:55

Nie jest kobiecy ani męski, to prostu zawód. Jeśli szuka Pani pracy jako operatorka CNC to chętnie porozmawiamy. Mój numer to 603 903 433, bardzo proszę o kontakt w wolnej chwili.

29.09.2022 15:54

Czy pracownicy Unilogo Robotics Sp. z o.o. mają możliwość uczestnictwa w jakichś formach integracji?
    Hallo

07.03.2023 21:34

Integracja jest zawsze na wyjeździe, w sympatycznym plenerze albo na mieście, potem w knajpce do białego rana kto chce zostaje i się bawi. Uczestniczy kto chce, zazwyczaj chcą wszyscy, bo imprezy się udają:). Mam nadzieję że pomogłem ;).
    Hello

21.08.2023 21:23

Od kiedy to pracownicy w firmach sami organizują integracje? Proszę zadawać pytania ze zrozumieniem. Imprezy są udane, bo pracownicy są zgrani, to przekłada się oczywiście na codzienność w pracy. Raz jest miło bardziej, innym razem mniej, jak w życiu, ale atmosfera zawsze jest w porządku, czego mocno pilnuje kadra kierownicza. Szczerze zachęcam do podejmowania pracy tutaj.

02.05.2020 11:47

Czy w Unilogo Robotics Sp. z o.o. jest skuteczna reakcja na zgłaszane przez pracowników problemy?
    lol

08.03.2022 14:27

bardzo skuteczna, przy zgłoszeniu wylatujesz z pracy
    Zuber

01.10.2022 14:39

Bez sensu ta opinia, pewnie od konkurencji. Jak ja zgłaszam problemy to są one rzetelnie rozpatrywane, ustalany jest sposób działania prowadzący do rozwiązania. Wiele spraw udało się skutecznie załatwić metodą rozmowy czy mediacji, a firma i zespół dzięki temu pracują lepiej.

22.05.2022 12:32

Jak wygląda podstawa wynagrodzenia w Unilogo Robotics Sp. z o.o.?

16.09.2022 23:24

Nie, nie
    Zuber

01.10.2022 14:32

Unilogo nie traci czasu i zasobów na szemrane rozliczenia pod stołem. Wszystko co masz w papierach idzie na konto, także premia, nadgodziny czy inne dodatki. To nie jakaś firma krzak ale rzetelne przedsiębiorstwo z polskim kapitałem zatrudniające ponad 100 osób i handlujące z krajami całego świata.

10.02.2022 11:17

Jaka atmosfera jest między działami w Unilogo Robotics Sp. z o.o.?
    Smerf Maruda

22.02.2022 09:33

Moim zdaniem bardzo dobra.
    Smerf Maruda

27.06.2022 22:58

Oczywiście :-) Możesz pytać kolegów koleżanki i szefów i nigdy nie będzie sytuacji aby ktoś odmówił pomocy. Bardzo zgrane towarzystwo :)
    Robert

28.07.2021 11:43

Widzę ogłoszenie na magazyn ,jak się pracuje ,czy dużo pracy czy ciężka praca jest.?

27.10.2021 22:02

Pracuje się dobrze, zespół jest zgrany i pomocny, magazyn raczej średniej wielkości, towary nie za ciężkie, godziny pracy 7-15, pracy jest dużo ale jest fajna i szybko idzie, a czy jest ciężka to już samemu tylko będziesz mógł ocenić. Pozdrawiam i zapraszam do aplikowania bo warto tu pracować :).

22.07.2021 11:56

Czy rozmowa rekrutacyjna w Unilogo Robotics Sp. z o.o. odbywa się również w języku angielskim?
    Marcin Brzeziński

22.07.2021 12:49

Dzień dobry. Raczej przeprowadzamy rozmowy w języku polskim, jeśli jest to stanowisko gdzie angielski jest niezbędny (np. handlowiec) to jakaś część rozmowy może odbyć się właśnie w tym języku. Generalnie staramy się żeby wszyscy w firmie mówili przynajmniej komunikatywnie w jakimś języku obcym, poza angielskim może to być francuski, niemiecki czy rosyjski. Dla chętnych mamy też zajęcia językowe w firmie. Mam nadzieję że pomogłem. Miłego dnia. MB
    Endrju

12.03.2021 07:19

Orientuje się ktoś jak długo trwa czas rekrutacji w firmie? Czy pracodawca zbiera najpierw aplikacje, a może oddzwania od razu i nie warto już czekać na telefon?

02.07.2021 22:05

Najlepiej napisz na [email protected] i sam się przekonaj. W moim przypadku rekrutacja była sprawna, warto było aplikować. Jeśli spełniasz oczekiwania, z pewnością możesz liczyć na telefon...

12.04.2021 10:28

Ciężko jest w systemie 12/12 w Unilogo Robotics Sp. z o.o.?

12.04.2021 11:47

Dzień dobry. Raczej nie pracujemy w systemie 12/12. Produkcja pracuje na 1 zmianę, różne działy na różne godziny. Montaż raczej 6:00 - 14:00, magazyn 7:00 - 15:00 a serwis 8:00 - 16:00. Do tego nadgodziny lub soboty - w zależności od sytuacji.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Unilogo Robotics?

Kontakt - Unilogo Robotics Sp. z o.o.

Wejnerta 16A 02-619 Piaseczno

Branża główna: Maszyny i urządzenia

Pawel

26.01.2021 20:46

Dzień dobry, chciałbym zapytać pytanie ile czasu trwają procesy rekrutacyjne w firmie? Chodzi mi o orientacyjny czas pomiędzy wygaśnięciem ogłoszenia a rozstrzygnięciem. Czy w obecnych czasach rekrutacja jest tylko zdalna? Ile etapów ma rekrutacja? Czy firma zatrudnia na umowę B2B? Bardzo dziękuje za odpowiedzi.
    serwajs indżinir

08.02.2021 14:47

W moim przypadku, od telefonu z pytaniem czy czasem nie szukają serwisanta, do momentu podpisania listu intencyjnego minął tydzień. Ale to trzeba być kozakiem. Jak jesteś średniak, to pewnie dłużej. Powodzenia. :-)
    Super9

17.02.2021 20:35

Jak masz w sobie potencjał i "to coś" i zostanie to dostrzeżone, to nawet jeden etap c:
    Wojtek

16.02.2021 19:47

Może ktoś mi podpowie czy aktualnie firma prowadzi rekrutacje? Jak duże są szanse dla młodego kandydata?

17.02.2021 08:53

Dzień dobry. Wszystkie aktualne ogłoszenia można znaleźć w Internecie (np. tu: https://pracodawcy.pracuj.pl/unilogo-robotics-spolka-z-ograniczona-odpowiedzialnoscia,358970). Jeśli chodzi o drugie pytanie to oczywiście, pracuje z nami bardzo wiele młodych osób dla których często jest to pierwsza praca. Powodzenia.
    Paweł

26.01.2021 20:39

Dzień dobry. Jak długo trwają procesy rekrutacyjne w firmie? Chodzi mi o orientacyjny czas jaki mija od wygaśnięcia ogłoszenia do roztrzygnięcia. Jakie są etapy rekrutacji? Czy firma zatrudnia na umowę B2B? Dziękuje za odpowiedzi

22.12.2020 09:18

Atmosfera w miejscu pracy odgrywa ważną rolę. Jak wygląda ten aspekt w Unilogo Robotics Sp. z o.o.?
    Karaluch

23.12.2020 20:40

Atmosferę tworzą ludzie i w Unilogo jest ona bardzo pozytywna, bo i ludzie są pozytywni, sympatyczni i pomocni, tak na górze jak i na dole.

21.08.2020 22:55

Dzień dobry Chciałbym zaplatać na jakie wynagrodzenie może liczyć serwisant z 3 letnim doświadczeniem w branży.

03.12.2020 03:00

Masz racje natomiast ja nie pytałem o konkretne wynagrodzenie tylko o widełki. Pensje w większości krajów są jawne nie wiem jaki problem jest podać widełki obowiązujące na danym stanowisku.
    Karaluch

03.12.2020 20:39

Ale tu jest Polska i swojskie zasady :). Moim zdaniem jeśli pracujesz z pasją i masz zdolności predestynujące do pracy serwisanta, automatyka, doświadczenie praktyczne i wiedzę teoretyczną, nie boisz się trudnego klienta, umiesz sprzedawać siebie i produkty firmy także serwisowo, czyli jesteś w stanie wykazać swoją ponadprzeciętną przydatność, to będziesz w stanie wynegocjować konkretny pieniądz i nie potrzebujesz fikcyjnych widełek. Firma szuka najlepszych na rynku i w nich inwestuje. Może nie oferuje kokosów na start, ale uczciwy pieniądz i daje sygnał, że z czasem można liczyć na więcej. Jeśli konkretną pracą dojdzie się do poziomu starszych stażem. A co do widełek, firmy z zasady nie podają widełek płacowych i jako kandydat doskonale to rozumiem i akceptuję. Od tego jest rozmowa z rekruterem. Moim zdaniem to też w pewnym stopniu strzał w stopę takie pytanie, bo jeśli pytasz o widełki okazujesz brak pewności siebie. Umieć się sprzedać, to rozmawiać i negocjować. Wszak serwisant dogaduje się z klientem na co dzień, więc ta umiejętność to podstawa. Pozdrawiam i powodzenia :).

21.08.2020 22:56

Chodzi mi o widełki na danym stanowisku

11.08.2020 11:47

Jakie warunki trzeba spełnić, by zostać członkiem waszego zespołu w Unilogo Robotics Sp. z o.o.?

11.08.2020 15:23

Dzień dobry. Zasadniczo to zależy od stanowiska. W tej chwili poszukujemy np. technika serwisu (uruchomienia, testy i naprawy maszyn) i specjalisty ds. wsparcia technicznego (obsługa posprzedażowa). W obu przypadkach przyda się znajomość budowy zrobotyzowanych urządzeń produkcyjnych, doświadczenie w korzystaniu z dokumentacji technicznej lub modeli 3D, angielski na poziomie umożliwiającym swobodną komunikację z klientami. Jeśli pojawią się dalsze pytania to będę wdzięczny za kontakt bezpośrednio przez skrzynkę [email protected] .
    Tadeusz

03.01.2018 07:18

Witam! Ja z innej beczki . Jeżeli można jak wygląda sprawa od strony klienta. Czy ten sprzęt jest warty swojej kasy. Liczą sobie sporo kasy. Tak na wagę biorąc nie wiem za co ale może się mylę jestem zainteresowany zakupem. Czy coś można utargować?
    Aga

04.05.2020 20:59

Konkurencja nie śpi, pozdrawiamy konkurencję :). Jeśli klient ma problem, ma kilka form komunikacji z serwisem: 1. na stronie internetowej jest samouczek jak zgłaszać problemy i co się potem dzieje - krok po kroku, prosto i klarownie dla każdego. 2. czas reakcji na zgłoszenie jest podany w umowie zakupu sprzętu i jest dotrzymywany. Czas reakcji nie jest jednak tym samym co czas naprawy usterki, ale to chyba każdy rozsądny człowiek rozumie. W każdej firmie jest stosowana skala ważności zgłoszeń i ich klasyfikacja dopasowywana do możliwości technicznych, terminów i dostępnych techników - to też jest standard. 3. jeśli klient wysłał zgłoszenie na mejla serwisowego ale z jakiegoś powodu nie otrzymał odpowiedzi, może powtórzyć zgłoszenie na [email protected], wtedy trafi on stopień wyżej. 4. jeśli bardzo się spieszy, jeśli maile są odrzucane, jeśli brak odpowiedzi, a produkcja stoi, można zadzwonić na telefon serwisowy, który zawsze jest dostępny w godzinach pracy. Jeśli nawet nie będzie odebrany, serwis oddzwania chwilę potem. Telefon jest podany na stronie internetowej firmy, dostępny do połączenia z centrali. 5. ostatnią formą kontaktu jest telefon do handlowca, który sprzedał klientowi sprzęt, tak też można interweniować. Jak widać metod jest wiele ale trzeba być aktywnym i nie czekać aż samo się zrobi. Najgorsza opcja, to wysłać mejla, a wobec braku odpowiedzi od razu wejść na forum i narzekać na kiepską obsługę. Takie są metody konkurencji. Wszyscy jesteśmy ludźmi - bądźmy dla siebie wyrozumiali, po drugiej stronie też pracuje człowiek.
    Miro09

30.07.2020 19:29

Z mojego doświadczenia z serwisem Unilogo - zawsze można się dogadać, osoby na infolinii są pomocne, sprawy starają się załatwiać w kolejności zgłoszeń, bo każdy klient jest ważny...

22.01.2020 10:35

Czy dyżury międzyświąteczne w Unilogo Robotics Sp. z o.o. obstawiają najmłodszymi stażem?

22.01.2020 11:52

Dzień dobry. Nie mamy żadnych generalnych ustaleń w tej sprawie, raczej osoby z poszczególnych działów "dogadują się" miedzy sobą więc nie było potrzeby ich tworzyć. Z tego co wiem staż pracy nie decyduje o tym kto zostaje dyżurze.
    Agaton

05.03.2020 20:59

Z tego co wiem firma nie obstawia nikogo, bo nie brakuje chętnych do pracy także w okresie międzyświątcznym. Nie są to najmłodsi stażem. Mam wrażenie, że ludzie tutaj po prostu lubią pracować i lubią przychodzić do pracy.
    Dab09

30.07.2019 10:35

Przyznaję, że patrząc na prezentację firmy tu na Goworku, wyróżnia się ona na tle innych podobnych. Firma wydaje się mieć nowoczesne zaplecze biurowe i produkcyjne, zgrany zespół (patrząc na prezentowane imprezy integracyjne), ciekawą ofertę produktową, choć oczywiście operuje na rynku trudnego wymagającego klienta. Pracowałem już z takim kapryśnym klientem, wiem, że niełatwo jest prowadzić biznes w tak zmiennych warunkach i zapracować na zadowolenie własnego zespołu. Jednak te wszystkie opinie negatywne coś pokazują. Być może dzieje się tam coś, czego nie widać gołym okiem, a co powoduje, że pracownicy mimo całego wizualnego przepychu otoczenia czują się w tym miejscu po prostu źle. Jakiś kiepski klimat może, może zmuszanie ludzi do aktywności pozapracowej, której oni nie chcą, może piękne widoczki na filmach firmowych i uśmiechnięty prezes Tomek to tylko pozory? Chętnie przekonałbym się na własnej skórze jak jest, ale niestety nie widzę żadnych oferty pracy. Czy firma planuje zatrudniać w najbliższym czasie? Czy przesłanie do niej papierów do bazy ma w ogóle sens? Proszę o info od kogoś kompetentnego z Unilogo.

30.07.2019 15:08

Dzień dobry, Oczywiście, nasze ogłoszenia można znaleźć na pracuj.pl a niebawem pojawią się także tu. Będziemy wdzięczni za przesłanie aplikacji wraz z krótkim opisem jakie stawiska Pana interesują na [email protected] . Do usłyszenia.
    Dab09

15.11.2019 20:55

Dzięki, przesłanie aplikacji okazało się być strzałem w dziesiątkę, pozytyw :). Widać po tym, że czasem nie warto czekać na ofertę pracy, lecz działać samemu i słać aplikację. Firma zaoszczędzi dodatkowo, bo na ogłaszanie się nie musi łożyć, a dobrych ludzi może zatrudniać :).
    iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

15.01.2015 17:45

a mozecie opisac swoje doswiadczenia w pracy i na rozmowach kwalifikacyjnych? moze jakies rady dla osbob ktore poszukuja tam pracy? Ile tych rekrutacji jest w sumie i jakie wymagania (jezyk znam). A co z wynagrodzeniem, jakie są to miesieczne sumy i na podstawie jakiej umowy? Szukają teraz kogoś do pracy i chce wysłać papiery

10.11.2019 12:48

Musiało się naprawdę wydarzyć w tej firmie jakieś wielkie wydarzenie, bo mogę z czystym sumieniem napisać, że na dzień dzisiejszy nic podobnego jak wyżej opisane się nie dzieje. Jest zupełnie na odwrót, ja mogę na razie napisać właściwie same pozytywy. Także po rozmowach z ludźmi, którzy pracują w tej firmie od paru lat i nie chcą kończyć współpracy. Nie miałam dotąd za dużo kontaktu z właścicielami (na marginesie to chyba pierwsza z firm, których prezes i prezeska nie mają swoich własnych gabinetów - siadają w salach konferencyjnych z pracownikami czy klientami), ale nie pasują kompletnie do opisu powyżej. Mi się to podoba, bo znałam już dużo gorszych szefów, znacznie gorszych. A jak się miało gorszych, to trzeba chcieć i umieć docenić tych dobrych. Bo tez nie jest łatwo być szefem, którego wszyscy akceptują tak samo :). Dalej, spychologii nie zauważyłam, pracując w grupie wykonującej tą samą pracę każdy chce wykonać jak najwięcej czerpiąc ze wspólnego worka projektów, ale wspólnie z innymi i we współpracy, nie podkładając sobie min czy nie denuncjując się nawzajem przed szefem. Uważam, że ta załoga jest zgrana i dobrze ze sobą współpracuje, drzemie w niej wiele dobrych chęci. Tym bardziej, że tu się pracuje na zysk i dla dobra firmy, nie własnego. Ty masz pensję, która jest zawsze na czas. Dostajesz ją i masz się wykazać jak najlepiej dla dobra organizacji i kolegów - to przecież zrozumiałe i naturalne. Jeśli chcesz czegoś innego, interesuje Cię tylko Twoja osoba i kasa, to szukaj sobie innej firmy. Nie ma wykorzystywania ludzi - nikt nie oczekuje nadgodzin. Robią je tylko handlowcy i marketing, ale to też zrozumiałe, bo im zależy na sprzedaży, od której mają dodatkowe profity. Pozostali robią swoje i idą do domu, nikt nie pracuje w nadgodzinach nawet mimo że robota leży - zrobisz ją jutro i nic się nie stanie. Szefostwo jest ludzkie w tej materii, samo nie zostaje w godzinach. Nadgodziny jak już są, to do odbioru w rozsądnych terminach, zdarza się nawet home office, nie ma problemu z wcześniejszym wyjściem czy późniejszym przyjściem lub małym spóźnieniem, a brak zapłaty za nadgodziny wynika z tego, że pomimo kart kodowych nie zlicza się tutaj czasu pracy - firma ufa swoim pracownikom, a pracownicy są ok i tego nie wykorzystują. Firma pracuje na 3 zmiany i zawsze ktoś pracuje. To najbardziej mi się podoba, taki swobodny styl pracy. Obietnic nikt nie dawał za wiele, bo za wiele nie oczekiwałam, aby się nie rozczarować. I wiecie co, nie rozczarowałam się, a wręcz przeciwnie, spodobało mi się tutaj. Nie zauważyłam wazeliniarstwa czy włażenia w .... chamstwa, bezczelności, braku poszanowania pracowników. Tego tutaj po prostu nie ma. Tak pisze chyba wredna konkurencja. Przychodzisz, wszyscy się z Tobą witają, uśmiechają, są życzliwi, pomocni, chętni by dzielić się wiedzą. Oczywiście jeśli są zajęci, to nie zawracaj im głowy, ale to działa też w druga stronę ;). Ogólnie na chwilę obecną polecam firmę, uważam, że to co właściciele stworzyli, jest ciekawą alternatywą dla bezdusznych korporacji, które oprócz braku ducha i permanentnej inwigilacji wyprowadzają z Polski miliardy naszego rodzimego kapitał, tego co my Polacy każdego dnia w znoju wypracowujemy. Tymczasem Unilogo inwestuje ten kapitał w siebie i ludzi i to jest cenne. Ja bym postawiła na tę firmę zarówno jako pracownik, ale także jako klient. Byłabym pewna, że będę dobrze obsłużona tak przed jak i po zakupie. Polecam i pozdrawiam.
    Sombrero

10.11.2019 14:52

Wynagrodzenie od 2 do 20 tysięcy złotych, praca od pucybuta do milionera ;). A serio, tak na poważnie pytasz o te miesięczne sumy i liczysz na uczciwą odpowiedź? Co do umowy to jest standardowa o pracę.
    obecny pracownik

13.05.2013 11:35

A nie zastanawiałeś się dlaczego zaczęli działać na własną rękę? Popracujesz dłużej to może na "papierosku" się dowiesz. A wtedy zobaczysz czyje posty były prawdziwe.
    Sombrero

10.11.2019 14:48

Kogo obchodzą powody, że ktoś zaczyna działać na własną rękę kradnąc projekty. (usunięte przez administratora), motywy są nieistotne. Liczą się fakty i ich bolesne konsekwencje.
    Maciek

08.03.2019 07:49

Praca bardzo kiepska, tak jak atmosfera pracy. Unilogo to firma rodzinna, bez perspektyw na rozwój albo awans. (usunięte przez administratora) Nie stawia się w sądzie, więc dochodzenie swoich praw przeciąga się w czasie. (usunięte przez administratora) i bezczelność. Odradzam pracę w tej firmie. Nie warto.
    Han

14.08.2019 15:46

W Uni pracuje ponad 150 osób na różnych działach, jak na mój nos w takim zespole jakiś awans by się znalazł. Niemożliwe, aby byli tam sami wyrobnicy, 1 prezes i 2 kierowników. Perspektywy na awans na pewno są, trzeba tylko zasłużyć.

10.11.2019 13:53

Słabo wypada Twój komentarz na tle rzeczywistości. Przecież zupełnie niedawno nastąpiły interesujące zmiany w dziale serwisowym, jest nowy fajny kierownik. Podobnie w księgowości ma być nowy kierownik. Są też inne działy, gdzie jest możliwy awans. Wszystko zależy jak pracujesz, jakim jesteś człowiekiem i pracownikiem, czy pasujesz na kierownika i co sobą wnosisz do zespołu. Jeśli jesteś dobry, doczekasz się awansu. Jeśli średni, lepiej zostań gdzie jesteś i ciesz się ze stanowiska :). Na pewno lepiej będzie tam niż w Lidlu albo na bezrobociu. Co do atmosfery pracy, ja uważam, że jest bardzo dobra, przyjazna pracownikom i właściwie taka, jak być powinna. To że firma rodzinna, to akurat jej plus, bo jest więcej możliwości. A jakby był prezes krwiopijca zarządzający z jednego z zachodnich krajów, jak to jest zwykle w korporacji, to byłbyś jeno nic nie znaczącym trybikiem w wielkim mechanizmie, i nikt by się z Twoim zdaniem nie liczył. Tutaj jest więcej perspektyw, ale raczej nie dla karierowiczów i tych cwaniaków chętnych na szybki łatwy zarobek...
    Noon

28.08.2019 10:13

Witam, pojawilo sie ogloszenie do dzialu ksiegowosci. Czy jest wwymiana zespolu?

28.08.2019 10:39

Dzień dobry, raczej powiększenie. Do tej pory naszą księgowością zajmowała się zewnętrzna firma a w tej chwili budujemy dedykowany dział u nas.

10.11.2019 13:30

Dział księgowy to konkretne życzliwe babki, ktoś kto tu trafi będzie miał jak u mamy, ciepło, miło i przyjemnie :). O ile jest dobry i chce pracować ;).

07.10.2019 14:07

Czy w firmie Unilogo Robotics Sp. z o.o. są regularne szkolenia pracownicze?

10.11.2019 12:20

Zależy jakie szkolenia masz na myśli? Szkolenie z BHP odbywa się zaraz na samym początku, pozostałe szkolenia to codzienna praca, gdzie zdobywa się nowe doświadczenia na tzw. żywym organizmie, czy też w ogniu walki :). Nic tak nie uczy jak praktyka pod okiem mistrza. Teorię można sobie poznawać z folderów, ale praca z klientem czy rozwiązywanie problemów technicznych, znajdowanie zadowalających obie strony rezultatów, to najlepiej robić i uczyć się tego w praktycznym codziennym kieracie. Jednak jeśli chciałbyś odbyć jakieś szkolenie, firma na pewno Ci je zapewni, o ile będzie się to firmie opłacało. Nie zauważyłem aby firma nie chciał inwestować w nowych pracowników. Pod tym względem uważam, że wyprzedzają konkurencję, mają pieniądz i chcą inwestować go w ludzi. To godne pochwały.
    Jurek

20.04.2011 05:49

Jest to firma, która stwarza duże możliwości sukcesu osobom potrafiącym wykazać się własną inicjatywą. Unilogo okazało się dla kilku byłych pracowników bardzo dobrym „inkubatorem przedsiębiorczości”. Jeśli pracę w tej firmie tak potraktować już w momencie zatrudniania się, to pomoże to uniknąć późniejszych przykrych rozczarowań. A mając już od początku podjęcia pracy nastawienie na osobisty sukces, przez parę lat należy zdobywać umiejętności zawodowe, budować dobre osobiste relacje z klientami. Później wystarczy tylko umiejętnie obejść podpisany aneks o zakazie konkurencji i zacząć działalność na własny rachunek na tym samym rynku. Po bliższym poznaniu właścicieli nie będzie się miało nawet większych skrupułów,by się tak "nielojalnie" zachować.

04.10.2019 20:18

Ludzie bez skrupułów, firmy budowane od podstaw na nieuczciwych podwalinach, na nielojalności i szkodzie byłego pracodawcy - smutne. Niestety takie haniebne zachowania są charakterystyczne dla tego rynku i dotknęło to również innych firm z polskiego rynku etykietowania i produkcji. Miejmy nadzieję, że ludzie jednak będą z czasem uczciwsi, bo pieniądze to nie wszystko.
    marija

16.03.2016 11:31

słuchajcie uważam, że zarówno wynagrodzenie 6000 zł jak i 10 000 zł jest możliwe. To zależy po prostu od firmy, pracodawcy i ich oczekiwan. Tak mi się wydaje.
    Potencjał

02.08.2019 12:29

To zależy przede wszystkim od stanowiska. Na produkcji nigdy tyle nie zarobisz, chyba że jako dyrektor produkcji. Z kolei jako PH żeby tyle zarobić musisz przynieść mega zyski dla firmy, bo zazwyczaj pracujesz z niską podstawą i prowizją zależną od obrotu. A w biurze nie zarobisz więcej jak średnią stanowiskową, chyba że mówimy o stanowisku informatyka, ale to są jednostki...

04.10.2019 19:27

Niestety zachodnie korporacje tną koszty w oddziałach polskich, przez co wynagrodzenie w "polskich zachodnich poważnych firmach" zależy od widzimisię prezesa zachodniej centrali lub bliżej nieokreślonych funduszy powierniczych, które są nikomu nieznanym właścicielem - traktują polski oddział jak dojną krowę do wyciągania kasy za granicę. Tymczasem stricte polska firma z polskim kapitałem, pracuje sama dla siebie, szefa i pracowników, sama ustala wynagrodzenia i jej prezes nie musi słuchać żadnych funduszy z krajów arabskich. Stawki są rynkowe, najlepsi zostają w firmie, bo ta o nich dba, inni szukają szczęścia gdzie indziej. Dziś już wiele polskich firm oferuje lepszą kasę niż zachodnie korporacje. Piszę z własnego doświadczenia pracy w obu typach firm.
    gonzalo

28.08.2019 09:35

czytam te wszystkie opinie i nie zgodze sie ze wszystkim... jako pracownik produkcji miałem okazję pracować z (usunięte przez administratora) szefem i jego synem. pan wojtek posiada bardzo duza wiedze i jest mega pozytywnym czlowiekiem, jego syn (kierownik produkcji) ma swietny kontakt z pracownikami i zna sie na swojej robocie jak malo kto w firmie. kieruje ludzmi i ich zadaniami w efektywny sposob. z powodow osobistych musialem wyjechac za granice, jak wracac to tylko tu. moze jeszcze bedzie okazja
    PPP

01.08.2016 15:04

Wielki minus dla firmy za firmę przeprowadzające wstępne rekrutacje na stanowiska. Rozmowa na stanowisko inżyniera sprzedaży idzie w kierunku rekrutacji sprzedawcy garnków, a nie osoby zajmującej się poważną technologią. Wartościowy pracownik z doświadczeń, oczekuje również od Państwa swojego zainteresowania i kontaktu z osobą na szczeblu menadżerskim, rozmowa o konkretach oraz podanie przynajmniej widełek zarobkowych. Ponadto widełki zarobkowo albo co więcej konkretne kwoty i ścieżka rozwoju powinny być wymuszone prawnie u nas w Kraju, do podania w ogłoszeniu. Idzie to w parze z obowiązkami i zadaniami powierzonymi przyszłemu pracownikowi (które również jasno i konkretnie powinny być nakreślone). Takie rozwiązanie zaoszczędzi czasu potencjalnym kandydatom i zatrudniającemu. Przecież wynajęcie firm rekruterskich to też pewne koszty, a już najgorzej jak taka firma swoim zachowaniem odpędzi potencjalnego pracownika, który liczy na poważne stanowisko. Realia są takie, że jak ktoś ma doświadczenie i sprzedawał poważną technologię, próbuje szczęścia w co najmniej 50-100 firmach, które wydają mu się poważnym partnerem w jego karierze. Czas to pieniądz oczywiście. Rekrutacje często są ukryte nie podaje się prawie żadnych konkretnych informacji ani nie mówi się nic o zarobkach. Do 2 miesięcy trwa przebicie się przez pierwszą falę rekruterskich tzw. łowców głów zanim zaczniemy rozmawiać z kimś konkretnym i dowiemy się o warunkach zatrudnienia i zarobkach. Moim skromnym zdaniem dużo firm w ten sposób traci potencjalnych wartościowych pracowników, którzy nie chcą czekać w nieskończoność, albo co gorsza zawiedzeni, są warunkami skoro już się doczekali,a ktoś za stanowisko Area Manager'a na rynek kilku krajów proponuje osobie z doświadczeniem płacę 2500zł netto :) kpina i stracony czas. Proponuje szukać studentów. Jak przerobicie przez 2 lata pięciu takich pracowników, może w końcu pójdziecie po rozum do głowy aby komuś zapłacić 3,5-4,5 tyś netto godziwej pensji, zanim ucieknie za granicę i zaoferuj swoje usługi i doświadczenie komuś innemu, kto da i wiele większe pieniądze za kogoś kto wie jak poprowadzić biznes i gotowy jest starać się w pracy aby odnieść sukces w tym co robi.
    Krzys

19.08.2019 10:44

Ta firma prowadzi obecnie jakieś rekrutacje? Gdzie można trafić na ich ogłoszenia?

19.08.2019 10:50

dzień dobry. W tej chwili tylko 3 ponieważ jest okres wakacyjny. Ogłoszenia można znaleźć np. tu: https://pracodawcy.pracuj.pl/unilogo-robotics-spolka-z-ograniczona-odpowiedzialnoscia,358970 . Jakie stanowisko Cię interesuje?
    Jogi

28.07.2019 18:26

Potwierdzam wszystkie negatywy na temat pracy w tej firmie. Inteligenty człowiek musi ciężko walczyć tu o przetrwanie i z reguły długo nie wytrzymuje. Z szefostwem ciężko jest się dogadać. Szukanie pracowników przypomina szukanie frajerów, którzy zgodzą się pracować na zmiennych i trudnych zasadach. Ogólnie, żeby przetrwać trzeba mieć coś w sobie ze sprzedawcy odkurzaczy premium. Polecam nie robić sobie nadziei na pewną pracą, a z czystym sumieniem można sobie to miejsce odpuścić.
    Jogi

02.08.2019 15:10

Pierdu, pierdu, pierdu. Nie robi na mnie wrażenia ten marketingowy bełkot. On jest tylko na pokaz. Rzeczywistość pracy w firmie jest nad wyraz przyziemna. Ogólnie Unilogo to ostatnie miejsce, które bym komuś polecił do pracy. Szkoda gadać.
    Oggy

05.08.2019 16:01

A nie polecasz jakieś konkretnego stanowiska, albo działu, albo z jakim zakresem obowiązków. Firma prezentuje taki fajny marketingowy filmik, ktoś przyjeżdża motocyklem, szefowa jeździ wózkiem po hali, inny zjeżdża z sufitu na linie, jest też prezes udający, że gra na gitarze. To wszystko pic na wodę Twoim zdaniem? Rzeczywistość przyziemna, ale jednak praca. Niektórzy marzą o pracy, a nie zawsze mogą ją mieć, albo długo czekają. Trzeba umieć polubić swoją pracę, nawet ciężka i niewdzięczna to wciąż praca, a nie bezrobocie.

Zostaw merytoryczną opinię o Unilogo Robotics Sp. z o.o.