brak logo

F.H.U. JULOBUD Usługi Budowlane Biłek Krzysztof

Płock

Opinie o F.H.U. JULOBUD Usługi Budowlane Biłek Krzysztof

anonim 2011-08-13 10:34:04
Przestrzegam wszystkich , którzy chcą pracować u tego oszusta. Pracowaliśmy u niego we Wrocławiu na budowie ASP, oczywiście większość z nas miała umowy na najniższą krajową lub na czarno. Pracowaliśmy po 10, 12, a niektórzy po 16 godzin dziennie. Wszystkie soboty....za lipiec mieliśmy dostać wypłatę 10 sierpnia. Ci którzy mieli umowę na najniższą krajową dostali tyle co na papierze, a reszta miała być w piątek( 11.sierpnia). przychodzimy do pracy 11 sierpnia, a na budowie ani śladu po firmie JULOBUD. W nocy wywieźli cały sprzęt, zerwali nagle umowę z generalnym wykonawcą, a my zwykli robotnicy-zostaliśmy na lodzie. Co mamy powiedzieć naszym żonom, dzieciom?!! Dlaczego jest przyzwolenie społeczne na takie wykozrystywanie ludzi?
anonim 2011-08-13 10:53:27
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1To wszystko prawda!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Taki opis widnieje na ich stronie: Nasza Firma posiada potencjał umożliwiający realizację przedsięwzięć w krótkim czasie. Powierzane naszej firmie zadania wykonujemy rzetelnie, terminowo, sprawnie organizacyjnie, w oparciu o duże doświadczenie i wiedzę techniczno-budowlaną.

W rezultacie są marni.

W sierpniu 2011 świadczyli usługi we WROCŁAWIU BUDOWA AKADEMII SZTUK PIĘKNYCH i ku zdziwieniu pracowników zatrudnionych nie z Płocka rano o 7 już firmy Julobud i Pana [usunięte przez moderatora] nie było.Okradli około 30 osób nie płacąc im należnego wynagrodzenia za przepracowane prawie 2 miesiące.
Zachowanie firmy ,właściciela i tzw wielkich KIEROWNIKÓW pozostawia wiele do życzenia.
Oczywiście o fakcie zostały zawiadomione odpowiednie jednostki aby w przyszłości w ich kartotece był zapis o owym zdarzeniu.
Dodam również iż na budowie poginął sprzęt,narzędzia do pracy, ubrania pracowników itp.
Ku przestrodze wszystkim Panu Krzysztofowi B. nie będzie łatwo uzyskać dokumentu o niezaleganiu ze składkami jest to przestroga dla wszystkich firm które chcą aby firma JULOBUD była dla nich podwykonawcą.
Swoją drogą nie mieści mi się w głowie takie zachowanie przecież inni ludzie mają rodziny,kredyty.
Strzeżonego Pan Bóg strzeże więc ja strzegę innych przed [usunięte przez moderatora] z Płocka firmą F.H.U. JULOBUD Krzysztof B.

Nie wspominając o rzekomej terminowości i rzetelnym wykonaniu..

Firma była podwykonawcą firmy Hohtief
pelllle 2011-08-13 11:04:16
Na obiekcie Cadburry było to samo to są poprostu oszuści .Ucinają wypłatę z byle powodu Ale kara boska ich spotka- w piekle się bedziecie bracia Biłki smażyc!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Prawda 2011-08-16 16:34:01
Byłem pracownikiem tej firmy , opinie ludzi którzy nie zostali wypłaceni ? Ja dostałem normalnie pieniądze ponieważ byłem normalny , przychodziłem na czas do pracy itp itd. A wy przychodziliście sobie w kratkę i do tego pijani. Jaka praca taka płaca pseudo fachowcy.
face 2011-08-16 16:35:32
Dodam również iż na budowie poginął sprzęt,narzędzia do pracy, ubrania pracowników itp.\" Byłem pracownikiem Julobudu i jestem bardzo ciekawy co Ci zginęło skoro był magazyn zaopatrzony we wszystko. Najwidoczniej masz duże problemy z pamięcią albo tam nie pracowałeś. Chyba że sobie odłożyłeś sprzęt właściciela żeby go potem sprzedać w komisie tam koło \"żabki\" gdzie aż się uginało od sprzętu właściciela. Ja dostałem normalną wypłatę a wy zostaliście obciążeni za wynoszenie całego sprzętu, przychodzenie pod wpływem alkoholu itp. Byliście fachowcami ??? ale w wynoszeniu sprzętu do lombardu.
Marcin 2011-12-23 17:15:07
Witam serdecznie.

Firma pana Krzyśka B [usunięte przez moderatora] nie wypłaca wypłat problemy są nawet z zaliczkami po wykonanej pracy, pracowałem w tej firmie i powiem tylko tyle...

SZKODA ŻE NIE MOGE SPODKAĆ PANA KRZYŚKA B OSOBIŚCIE BO TERAZ INACZEJ BYM Z NIM SIĘ ROZLICZYŁ ZALEGŁOŚĆ W WYPŁACIE mi 3700Zł koledze 3200zł

zaległości się nie zapomina panie Krzysztofie z WP

Aż jestem zaskoczony że jeszcze ta firma jeszcze funkcjonuje i nie została jeszcze podana do PIP-u.

Tam jak ktoś pracuje 3miesiące to już sukces i jeszcze do tego tylko z 5os. z zarejestrowaniem a reszta 20os bez zarejestrowania.
Marcin 2011-12-23 17:24:12
Jeśli pracujesz w tej firmie to chociaż ty badz normalny i podaj oszusta do PIP-u i sądu pracy, może wtedy się [usunięte przez moderatora] obudzi i zacznie być normalny dla ludzi bo wątpię żeby i Ciebie nie wyrolował na kase...
deszczyk 2016-04-19 20:02:04
a czy to ma być stanowisko typowo na pracę fizyczną, czy jakiś masz fach w ręku typu no nie wiem, elektryk itp? bo to robi różnicę jeśli mowa o zarobkach, na pewno zdajesz sobie z tego sprawę :) jest szansa na awans, jeśli szkolisz swoje umiejętności
Zostaw swoją opinię o F.H.U. JULOBUD Usługi Budowlane Biłek Krzysztof - Płock
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie F.H.U. JULOBUD Usługi Budowlane Biłek Krzysztof