brak logo

Raitech Raiffeisen Agro-Technika Sp. z o.o.

Brzoza

Opinie o Raitech Raiffeisen Agro-Technika Sp. z o.o.

Pracownik 2011-04-11 20:17:48
Z zewnątrz firma wygląda na dobrą i świetnie zorganizowaną. Od środka jest zupełnie odwrotnie. Bramę powinien zdobić napis [usunięte przez moderatora]. zarząd beznadziejny, księgowa [usunięte przez moderatora] wyżywa się na wszystkich za wszystko, zarobki dużo poniżej minimum, a jak uda ci się wkońcu wyrwać i pójść do innej pracy to tak Ci [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] objadą że szkoda gadać. Obłuda i zakłamanie- tak powinna się nazywać ta pseudo firma zarządzana przez wnuków hitlera. Stanowczo NIE Polecam pracy tam nikomu- szkoda nerwów za te ochłapy które rzucają na koniec miesiąca. No i traktują pracowników gorzej niż psa.
anonim 2011-07-18 22:19:01
HEHE no i te 90 osób wraz ze mna co dzien chodzimy w kajdanach i palimy mniejszosci narodowe w piecu... [usunięte przez moderatora] jesteś... za darmo nic nie ma, jakoś nikt przy zdrowych zmyslach się sam nie zwolnił, a zarobki, no niestety nic za darmo, ale wystarczy pokazać na co kogo stać, więc podejżewam że u nas nigdy nie byłeś... tyle na temat, proponuje spróbować jak ktoś chce pracować!
anonim 2011-10-11 20:44:29
o jakich zarobkach mówimy jako pracownik serwisu?
ktoś 2011-11-30 21:26:34
Raitech to dobra firma, która raczej dba o pracownika i nie oszukuje ludzi na wypłacaniu lewej kasy. Wszystko legalne i w pełni opłacone. Jako serwis mam płacone co miesiąć kasę na konto bez żadnych opóźnień. Do tego dochodzą premie w żniwa i na koniec roku. Jak ma sie szkolenia i umiejętności to wynagrodzenie zadowoli każdego.
1
mechanizator 2011-12-31 22:05:28
O jakich widełkach mówimy jeśli chodzi o serwis??Pomiędzy 2 - 3 tys. netto. Pytam się, bo pracowałem kiedyś w serwisie maszyn, Praktycznie od rana do wieczora za psie pieniądze.
1
wabik 2012-01-01 23:36:30
tak kolega który krytykuje firme ma słuszną racje -obłuda i zakłamanie kierownicy mają bardzo dobrze robione pranie mozgu zresztą kierownicy mają tylko po pół mozgu bo rormalny człowiek nie pozwoli sobą manipulować. koledzy którzy chwalą toci ktorzy nigdzie niepracowali a kochany raitech jest ich pierwszą firmą,
napewno na rozmowie wstępnej dużo obiecują ,nieznam nikogo co to dostał
nnnn 2012-02-28 14:45:26
- szłyszałem ze jest jeden oddział gdzie jest najgorzej któryś w okolicach Poznania gdzie jest fatalnie. Może ktoś napisze który bo jestem z okolic Poznania i chciałem tam złoyć papiery odnośnie pracy jako mechanik
haha 2012-02-29 22:07:13
HAHAHAHAHA śmiać mi się chce wiadomo o jaki oddział chodzi Haha
misiu 2012-03-01 07:30:46
kolego napisz otwacie ze chodzi o OBORNIKI
objezierze 2012-03-10 18:00:58
Czy ktoś mi napisze o co chodzi z Filią RAITECH w Obornikach Wlkp.? Oni od jakiegoś roku czasu bez przerwy poszukują mechanika serwisu (nawet w PUP Oborniki)
O co tu chodzi? Kompletnie nie rozumiem.
odważny 2012-03-12 18:47:16
-- kolego z objezierza zatrudnij sie w Obornikach to zaspokoisz swoją ciekawość
objezierze 2012-03-19 04:14:24
Tak byłoby najprościej.Ale chce wiedzieć w co wchodzę i czy warto poświęcać czas.
serwisant 2012-05-15 14:10:29
A ile zarabia średnio na rękę serwisant w Raite [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ?????
1
nmn 2012-05-20 20:33:19
TYLE NA WACIKI.
oborniki 2012-05-22 15:31:49
A może konkretnie,może w cyfrach......
były pracowni- który chciał pracować 2012-06-02 17:58:10
1300 -pracuj albo nie -jak to mówią NIBY możliwości są duże
zainteresowany mechanizator 2012-06-19 22:51:13
To co piszesz to chyba sobie żartujesz - 1300 na rekę ???? mechanik w serwisie maszyn ????
Moja znajoma w Biedronce na kasie ma więcej......
To chyba Raitech proponuje umowę zlecenie.
obecny pracownik 2013-06-09 13:39:37
pewne są tylko kary
Kajko 2013-06-23 01:22:10
To prawda Raitech teraz w Garbatce to najgorsza firma z jaką miałem do czynienia , wszystko przez [usunięte przez moderatora] kierownika , ja się dziwię że tacy ludzie są na takich stanowiskach , ten człowiek nie potrafi z nikim rozmawiać , jak ma do ciebie jakiś problem to ci nie powie tylko melduje prezesom za twoimi plecami , gorzej jak za komuny , pracowałem w różnych firmach dużych i małych , czasami żałuję że zwalniałem się sam w poszukiwaniu lepszych zarobków , ale to co się dzieje w Raitech Garbatka to przechodzi ludzkie pojęcie , jakby mogli to by ci włożyli kamerę , nawet w tyłek żeby widzieć co robisz , inwigilacja gorzej jak za Niemca , zarobki pożal się boże a wymagania ooooooooo i jeszcze raz ooooo , nie polecam tej firmy nikomu , big brother przy raitech to wakacyjna przygoda
Józef 2013-06-23 01:35:47
A co się dziwić , Raitech Oborniki teraz Garbatka to porażka , miałem od nich nowy ciągnik New Holand żałuję że w ogóle od nich kupiłem , a sąsiad mnie przestrzegał weź [usunięte przez moderatora] nie będziesz miał problemów no i wykrakał , po zakupie na początku wszystko było dobrze ale po 3 miesiącach zaczęły się problemy to z wyciekiem oleju to z akumulatorem to z jakimiś czujnikami , a ich [usunięte przez moderatora] kierowniczek stwierdził że to moja wina bo nie umiem obchodzić się z maszyną , myślałem że mu w twarz napluje [usunięte przez moderatora] , nowy ciągnik i takie usterki , tak to jest jak tacy ludzie są na takich stanowiskach , ja na szczęście już od nich nic nie kupie i przestrzegam innych żeby nie popełnili tego samego błędu co ja
wściekły 2013-06-25 00:07:26
Raitech Garbatka to jakaś kpina , serwis do niczego , ludzie niekompetentni , nie ma się do kogo zgłosić z problemem , a ich kierownik faktycznie nie ma pojęcia o handlu a o obsłudze klienta tym bardziej , jak się coś popsuje w maszynie to pierwsze co powiedzą to wina użytkownika , skandal , ja już na pewno nie kupie nic w tej firmie
były klient 2013-07-10 23:00:35
ha ha ha odnośnie zespołu który przeszedł z Obornik
nic się nie zmieniło , a mówili ze jak zmienią ludzi z serwisu to będzie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jednak nie ha ha ha- klienci od razu mówili ze zwolnili nie tych pracowników których powinni
1
młody 2013-07-11 09:54:29
GADASZ BZDURY ,JA KUPUJĘ W RAITECHU MASZYNY I JESTEM BARDZO ZADOWOLONY Z OBSŁUGI , SERWISU.
FIRMA JEST ELASTYCZNA , ZACZEKA NA PIENIĄDZE ZA MASZYNY A NIEPOROZUMIENIA SĄ JAK W KAŻDEJ POLSKIEJ RODZINIE I TRZEA JE ZARZEGNAĆ I ROBIĆ SWOJE.
ttttt 2013-07-21 10:43:47
-młody pewnie maszyny z kredytował Raitech skoro tak chwalisz sam nie wiesz co piszesz ( tez mi kupujący) pewnie z kierownikiem wymieniasz się grami na kompie
2013-10-11 21:27:23
kupiłem od tych pacanów przez 10lat 2 ciągniki i 8 maszyn.serwis dno jak przyjadą coś naprawić to mech. dzwoni po kolegach bo nie wie co zrobić. ale co się dziwić jak średni okres pracy to 3miechy.zresztą podobno zarobki to żenada trochę ponad tysiak.zakończyłem z nimi współprace bo to [usunięte przez moderatora].złapali mnie na promocyjnej cenie ciągnika z poprzedniego rocznika,jak miałem kredyt załatwiony to podnieśli cenę.potem skorygowali fakt.do pierwotnej kwoty bo bank nie przelałby kasy.a potem przy odbiorze wystawili mi fakt. za fikcyjną robotę serwisową na tyle co korekta.zmusili mnie do podpisania tej fakt bo nie chcieli wydać ciągnika, sprawa zakończyła się w sądzie i to działo się w OBORNIKACH odradzam wszystkim jak chcą kupić coś na spokojnie chyba ze ktoś lubi adrenalinę bo tam jej wam nie zabraknie
2
liw 2014-02-16 22:39:58
simon możesz rozwinąć swoja dziwna uwagę
niezadowolony 2014-02-27 23:25:27
-słyszałem ze strasznie spadła sprzedaż maszyn w oddziale Garbatka , podobno konkurencja z Obornik pokazała jak naprawdę się handluje i jakie należy miedz podejście do klienta
xxll 2014-04-25 21:36:55
wydaje mi się że opinie te to byli pracownicy którzy sami sobie byli winni oraz klijenci z dużymi ambicjami i nic po zatym panowie liczcie siły na zamiary i nic po zatym
rolnik od przekaźnika do novacat 302 2014-07-09 09:40:40
JPRDL Dzwonie do raitechu już chyba 4 oddział nawet centrala i oni nie umieją znaleźć podstawowych części do maszyny bez głupiego numeru fabrycznego ?! dzwonisz do KRONE gdziekolwiek indziej to Ci pomogą doradzą czasami nawet powiedzą wprost gdzie są tańsze zamienniki a w raitechu obsługa to chamstwo chamstwo i jeszcze raz chamstwo przez telefon. Rolnikowi się sprzęt popsuje głupia kosiarka na polu a dokładnie pęknie przekaźnik i sprzęgło i oni nie umieją podać jaka jest moc przekaźnika Nm bez nr fabrycznego bo każda kosiarka według serwisanta ma inną przekładnie co numer fabryczny inna przekłądnia no klękajcie narody... wyśmiałęm go przez telefon!
xxxx 2014-07-11 18:13:56
xxxx -do rolnik od novacat tak niestety tam jest najważniejsze dobro firmy nie klienta, klientowi należy tylko maksymalnie wykasować a póżniej wyszydzić za plecami cały raitech coś wiem na ten temat pozdrawiam kupujących
ktoś 2015-01-18 13:12:35
ktoś do colt
pamiętaj kolego w każdej bajce jest odrobina prawdy
1
me 2015-02-05 08:52:57
Wiekszosc postow pisana byla zapewne przez nieudacznikow. Jak cos potrafisz to zarobisz, a jak jestes pierdola i kombinator aby do konca dania to droga wolna, ale przekonany jestem ze i u innego pracodawcy nie bedzie zadowolony taki delikwent bo beda go gonic do roboty. Pracowac rzetelnie i krzywda sie nie dzieje.
ktoś 2015-04-25 21:31:51
ktoś dom me--- jak nie rozumiesz wpisów to nie obrażaj tych co doświadczyli raitechu baranie
zawiedziony1 2015-05-06 13:36:01
Zgadzam sie z tobą kolego. Kierownik bez jakichkolwiek kompetencji,zero wiedzy , pracownicy to samo . KLIENTA traktują jak pasożyta ,który nie wiadomo poco do nich przyszedł. Ignorują zamówienia ,nie wywiązuja sie z nich,maxszyny które zamawiamu przychodzą zupełnie inne niż w złożonych zamówieniach ,a ONI jak zwykle udają idiotów i odsyłaja jeden do drugiego. Jednym słowem NIE POLECAM.Zastanawiam się dlaczego jeszcze tam pracują jak pracę traktują jak tortury i przymus.
rolnik 2016-03-09 17:05:38
NIE POWAŻNA FIRMA . Z takim podejściem do klienta to jeszcze się nie spotkałem. Kilka lat temu gdy skontaktowałem się z nimi to nie chcieli ze mną rozmawiać, bo mam bliżej innego dealera. Ok, ich strata bo kupiłem maszyn do tej pory za ponad milion zł. Teraz chciałem zmienić ciągnik, a tylko omni mieli ten model dostępy na rynku. Zadzwoniłem do jednego z przedstawicieli , dogadałem się co do ceny i miał go dla mnie zarezerwować. Przyjechałem do firmy w Brzozie podpisać umowę i co ? Sprzedali go innemu klientowi. KOMPLETNA ŻENADA. Radzę bardzo poważnie się zastanowić nad współpracą z tą firmą.
2
sylwek 2016-03-20 21:28:27
No dziwne nie jest, bo na telefon to się pizzę za 20 zł. zamawia.
2
max 2016-05-12 11:58:42
rolnik' to rzeczywiscie bardzo nieprofesjonalne podejscie do klienta.
Zostaw swoją opinię o Raitech Raiffeisen Agro-Technika Sp. z o.o. - Brzoza
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Raitech Raiffeisen Agro-Technika Sp. z o.o.