Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


artykuł WP
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Opek Przesyłki kurierskie

Pracowałeś w firmie Opek Przesyłki kurierskie i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
antek - 2013-06-17 18:11:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Praca kończy się w dziwnych godzinach. Czy firma pracownikom magazynu organizuje dojazd to jakieś lepszego komunikacyjnie miejsca?
zdjecie uzytkownika
antek - 2013-06-22 16:31:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No dobra to ja ponowie swoje pytanie. Organizują dojazd do jakiegoś lepszego punktu komunikacyjnego?
zdjecie uzytkownika
Beznicku - 2013-06-22 17:08:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Organizują dojazd? Sam musisz sobie zorganizować dojazd, najlepiej mieć własny samochód, przynajmniej jak ja tam pracowałem nic o tym nie słyszałem i dojeżdżałem oczywiście na własny koszt.
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2013-06-22 17:37:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie prawda dojazd jest do Warszawy, tylko trzeba podejść do kierownika i on wszystko powie. Jest dyżurny kurier który zawozi pracowników do Warszawy !!!!!
zdjecie uzytkownika
antek - 2013-06-22 20:58:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No to spoko. Pracownik a w które miejsce w Warszawie pracownicy są dowożeni? Nie ukrywam że fajnie by było gdyby to było centrum ale raczej to mało realne :)
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2013-06-23 14:22:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wiem że gdzieś na Wole woził pracowników. Lepiej podejść do Kierownika i on na pewno coś załatwi.
zdjecie uzytkownika
antek - 2013-06-24 09:56:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak na Wolę wożą to też nieźle. pracowity ja mam takie pytanie do Ciebie czy ten kierowca to pod sam dom mnie odwozi? Bo tak można wnioskować z Twojej wypowiedzi
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2013-06-24 14:08:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pracowity - 2013-06-23 23:32:13

Antek, każdy z dojeżdżających pracowników ma swojego kierowcę z samochodem firmowym, który zawsze po ciebie przyjedzie i zawsze po ciężkiej pracy odwiezie cię do domu, także z transportem w tej firmie nie ma problemu, wszystko jest załatwione, wystarczy że po przyjęciu zgłosisz się do biura na magazynie i powiesz, że chciałbyś mieć swojego szofera, załatwią ci to od ręki. A tym co piszą że odwozi kurier, to nie wież, bo to brednie, kurierzy to wożą paczki a nie ludzi.
Jaka [usunięte przez moderatora] brednia ??? Ty [usunięte przez moderatora] "pracowity" jak nie wiesz to nie udzielaj się tu. jest dyżurny kurier który zawozi pracowników bilingu i magazynu do Nowego Dworu i do Warszawy. Właśnie tacy jak Ty piszą tu bzdury wyssane z palca !!!!!!!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
antek 2 - 2013-06-25 11:11:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jakie brednie,chyba między sobą w biurach piszecie te bzdury.Jak takie Antki tym interesem zarządzają to i Fedex padnie.W tych biurach to wam się z nudów w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ch przewraca.Siedzi w tym biurze słoik na słoiku i warszawiaków udają a słoma z butów im wystaje.Antek jak chcesz dojerzdzac do domu to przyjerzdzaj swoim bo inaczej to lacz Cie czeka.Banda [usunięte przez moderatora] która chce podnieść reputacje opka,ale przyjdz zapraszamy niema to jak dotknąć.Sam osadzisz czy ci robole pisza bzdury,czy po prostu ta zasłona dymna tych wspaniałych postów jest fałszywa
zdjecie uzytkownika
betkowy - 2013-06-25 14:51:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Opek jest spoko, a to co wypisujecie to są bzdury i brednie, nie znacie się, [usunięte przez moderatora]
zdjecie uzytkownika
antek - 2013-06-26 11:00:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No widzisz tylko nie zawsze mam możliwość korzystania ze swojego samochodu bo żona też ma prawo jazdy
zdjecie uzytkownika
srantek - 2013-06-30 23:06:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
antek , opek jest spoko, odwożą do domu i zawiozą do pracy, z tym nie ma problemu. każdy ma swojego szofera i masażystkę.
zdjecie uzytkownika
antek - 2013-07-09 16:58:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jeśli nie chcesz pomóc to poprostu nie pisz, przecież nikt Ci nie karze pisać tutaj. Jest rekrutacja tam jednoetapowa?
zdjecie uzytkownika
Antonnio - 2013-07-10 13:28:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A ile byś chciał etapów? LOL. Idziesz na widłowego, czy na prezesa spółki skarbu państwa?
zdjecie uzytkownika
antek - 2013-07-10 15:06:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No wiesz nawet na najniższe stanowiska są rekrutacje dwuetapowe. Pierwsza wstępna a druga już właściwa, tutaj jest jedna tak?
zdjecie uzytkownika
eda - 2013-07-11 17:13:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
na wszystkie stanowiska są trzy etapy, zatrudniają kilka osób na jedno miejsce i po pewnym czasie wybierają najlepszego, nie jest łatwo się tam dostać, jak jesteś pracowity to zostaniesz, jak ci się nie chce robić i masz robotę w [usunięte przez moderatora] to wcześniej czy później wylecisz.
zdjecie uzytkownika
antek - 2013-07-11 23:24:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No to raczej w jak w każdej firmie. Znaczy się chodzi mi o to że jak ktoś się obija itp. to go przecież nie zostawią.
zdjecie uzytkownika
Antkiewicz - 2013-07-12 07:33:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
antek - 2013-07-11 23:24:21

No to raczej w jak w każdej firmie. Znaczy się chodzi mi o to że jak ktoś się obija itp. to go przecież nie zostawią.
Dokładnie, jak nie zasuwasz, to wtedy jesteś nominowany do opuszczenia domu wielkiego brata. Selekcja jest bezustanna i to jest czwarty, niekończący się etap rekrutacji (w tym momencie diaboliczny śmiech).
zdjecie uzytkownika
antek - 2013-07-12 07:35:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To ja myślałem że to tylko na okresie próbnym trzeba tak zasuwać. Przecież cały czas nie da się pracować na największych obrotach
zdjecie uzytkownika
hajsuedjch - 2013-07-17 15:36:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a gdzie te obiecane umowy,chyba stracicie więcej ludzi,na górze wszystkiego nie słychać.I tak zwlekają z miesiąca na miesiąc maj,czerwiec,lipiec,ile jeszcze bo już słyszałem o wrześniu.Umowy w zależności od lat fala jak w wojsku,w normalnych firmach 3 miesiące próby i umowa a tu 3 lata i zlecenie.Zero godzin nocnych,nadgodzin niema nic czyste godziny i jeszcze pilnuj bo cie [usunięte przez moderatora].BAGNO moja opinia.I ja odchodzę.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-08-02 11:11:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hej, a chociaż może jakiś napiwki są? bo w kurierce to zawsze coś skapnie, jak się od klientów kasę za przesyłkę pobiera :)
zdjecie uzytkownika
maniek - 2013-08-25 00:54:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ludzie tu [usunięte przez moderatora] po kilka lat na zleceniu bez zadnych perspektyw na umowe o prace. ciagle tylko obietnice bez pokrycia. zasuwasz po 10-12 h dziennie (nocnie) z polgodzinna przerwa , ladujesz samochody , wrzucasz luzy ze pot cieknie po [usunięte przez moderatora] i co dostajesz w zamian? nic.
9zl/h , zadnych dodatkow nocnych ktore sa obowiazkowe (!!!), w zime zadnego dodatku od sterczenia na mrozie. jedyne co mozesz dostac to [usunięte przez moderatora] i ciagly strach przed wywaleniem z roboty. odkad tam pracuje czyli od lutego to wozkowych przewinelo sie tu conajmniej ze 20. ci co mieli troche oleju w glowie albo szczescia i znalezli nowa prace to odeszli bez slowa. innych pozwalniali pod byle pretekstem. jeden brygadzista zostal zwolniony tylko po to zeby zrobic miejsce dla [usunięte przez moderatora]. az skonczysz robote i nie ma ze pracujesz do 3 w nocy. [usunięte przez moderatora] do 3 i wiecej. wczesniej cie nie wypuszcza bo drzwi zamkniete na klucz. musisz sie prosic zeby cie wypuscili. nie maja do tego prawa. gdyby naslac tam jakas inspekcje pracy, sanepid toby sie nie pozbierali od kar za te wszystkie uchybienia, przyjmowanie na czarno, warunki sanitarne ,niesprawne wozki widlowe itp.
nie zapeniaja nawet ciuchow roboczych ani kasku, ubrania niszczysz swoje wlasne , nie ma dodatku na pranie odziezy.
mozna tak wymieniac w nieskonczonosc... ta firma to jeden wielki burdel
zdjecie uzytkownika
maniek - 2013-08-25 01:00:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ktostam wczesniej pytal jak wyglada rozmowa o prace. jesli chodzi o wozkowego to pytaja sie ciebie czy wczesniej jezdziles i czy masz doswiadczenie. wtedy nalezy powiedziec np tak: tak, jezdzilem 2 lata wozkiem widlowym w takiej i takiej firmie zarowno na betkach i widlakach. jesli powiesz ze jestes bez doswiadczenia to ci podziekuja.
ale nie ma sie co martwic nawet jesli nigdy nie jezdziles. przychodzisz do pracy i na poczatek cie wrzucaja na czerwona betke ktora rozwija oszlamiajaca predkosc 3km/h. i po prostu sie uczysz, godzina czasu i juz lapiesz o co chodzi. po tygodniu jestes mistrz kierownicy i daja ci zolta betke stilla ktora jezdzi szybciej i jezdzi sie nia duzo lepiej.
robota jest latwa jak [usunięte przez moderatora], rozwozisz palety po rampach ktore sa oznaczone. zadna wielka filozofia. robota niezbyt rozwijajaca, szybko sie nudzi. kokosow nie zarobisz.

ale jak nie masz zadnej alternatywy to probuj 'szczescia' ;]
zdjecie uzytkownika
hugo - 2013-08-25 06:35:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a na co jeszcze można próbować poza wózkami? mam spawacza zrobionego, czy na coś się przydam w firmie/?
zdjecie uzytkownika
krezus - 2013-09-03 14:18:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Człowieku idź, zadzwoń pogadaj, co ty małe dziecko jesteś. To nie forum do ględzenia, tylko do pisania opinii.
zdjecie uzytkownika
terman - 2013-09-16 07:24:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
praca raczej jak w każdej kurierce - od rana do wieczora - to jest raczej logiczne. Lepiej ma chyba tylko UPS, chociaż nigdy tam nie pracowałem. Zastanawiam się, czy OPEK ma tylko kierowców na działalności czy również są podwykonawcy?
zdjecie uzytkownika
XXX - 2013-09-26 16:36:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ej pobudka, OPEK już nie istnieje, po [usunięte przez moderatora]. wypisujecie te brednie nadal. Lepiej zajmijcie się czymś innym.
zdjecie uzytkownika
obudzony - 2013-09-27 07:15:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tak? a od kiedy? http://nowyopek.top100.net.pl/o_firmie/o_firmie.aspx według mnie wszystko normalnie po staremu działa :)
zdjecie uzytkownika
ad - 2013-10-01 19:46:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
kto może niech omija tę firmę szerokim łukiem. Coś strasznego!!!
zdjecie uzytkownika
alf - 2013-10-06 09:54:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
AD - coś strasznego, czyli co? ludzie, piszecie komentarze typu źle, strasznie, tragedia.. ale DLACZEGO, poprzyjcie czymś te swoje nic nie wnoszące opisy ;/
zdjecie uzytkownika
Beznicku - 2013-10-06 16:01:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To trzeba zobaczyć na własne oczy, odczuć to na własnej skórze.
zdjecie uzytkownika
ad - 2013-10-06 19:59:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Myślę, że powinna się tym zająć w końcu inspekcja pracy
zdjecie uzytkownika
Beznicku - 2013-10-06 20:43:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No tak ale inspekcja w tym kraju czy cokolwiek może pomóc? Przecież kontrole są zapowiadane, można przed wizytą takiej inspekcji wszystko uporządkować, posprzątać itd. Na "umowy śmieciowe" też nikt nie zabrania zatrudniać. To są cwaniaczki i oni dobrze wiedzą co robią. Oni pewnie czytają te wypowiedzi i się śmieją...
zdjecie uzytkownika
oki - 2013-10-11 12:28:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ale konktrole z donosu, nawet anonimowego są zapowiadane z wyprzedzeniem około 2 dni, to chcąc nie chcąc nie da rady wszystkiego uprzątnąć..
zdjecie uzytkownika
szok - 2013-11-13 15:44:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
najpierw to trzeba wymienić kierownictwo i brygadzistów obóz . Opku czy tam Fedexie gdzie te umowy nocny tryb pracy gdzie te dodatki do kibla nie można wyjsć ludzie dzwigają paczki dużo przewyższające normy BHP.wypadki tam się takich żeczy nie zgłasza tam się ludzi po cichu wywozi za bramę z dziwnymi obiecankami i nara ,czy ktoś się za to w końcu weżmie ludzie tyrają po 300 godz i ponad niby sami tego chca.PARANOJA I OBŁĘD
zdjecie uzytkownika
Maciek - 2013-11-22 13:16:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to co piszą to wszystko prawda,praca bez żadnych perspektyw,wyzysk i jeszcze raz wyzysk,kierownictwo nie potrafi kierować wewnętrznym transportem i ruchem.Tam jest jak w dżungli i małp też nie brakuje
zdjecie uzytkownika
DDDDDDDDDDDDDD - 2013-11-25 23:52:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
jak masz jakiegoś wroga lub kogoś nie lubisz po prostu załatw mu tam robotę
zdjecie uzytkownika
syf - 2013-11-29 15:22:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tam nie mają pojęcia co to jest logistyka,to się po prostu kręci tak byle jak.Polega to wszystko na(usunięte przez administratora)..Ale oczywiście tych niewinnych co tyrają bo Ci co w (usunięte przez administratora) mają się dobrze
zdjecie uzytkownika
nigdy więcej - 2013-11-29 15:31:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
niedawno z tamtąd odszedłem i ludzie nie kłamią nie piszę po złości bo po co,tam jest ŻLE.Mam znajomą tam w biurze i podslają ludzi z opka ściemiając pracownikom że to fedex ha ha
zdjecie uzytkownika
kkkkkkkkkk - 2013-12-06 12:49:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
pierwszy raz jestem na tej stronie bo ktoś powiedział abym sobie poczytał.Widzę że ludzie podszywają się pod innych podpisując się za nich,ciekaw jestem kto taki mądry jest.Pracuje tu banda leni i nie wiedzą jak komuś zaszkodzić próbują skompromitować kogoś w ten sposób.Piszcie za siebie.Mam i ja swoją opinię ale nie muszę jej publikować.Jedyne co napiszę to .Mogło by być lepiej.I jeszcze (usunięte przez administratora)doceń tych co naprawdę pracują,myślę że sporo stracisz jak odejdą a coś słychać niestety
zdjecie uzytkownika
luzak - 2013-12-16 14:36:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A mi tam się podoba, pracuję na luzach, 10h dziennie dźwigam paki nawet i po 50 kg., kręgosłup mnie boli a nie jestem taki stary, ganiają cię jak mysz po magazynie, nie możesz nawet na chwilę sobie odpocząć, (usunięte przez administratora) wracasz do domu wszystko cię boli, po prostu jest super, kocham tą pracę i nie zamienię jej na żadną inną.
zdjecie uzytkownika
Joker - 2014-02-23 22:35:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@luzak to ja proponuję Ci pracować jeszcze charytatywnie , albo nie wiesz co - dopłacaj im, w końcu jest super. Gdzie by nie było czy to Opek, Siódemka czy K-EX wszędzie ten sam syf i brak poszanowania.
zdjecie uzytkownika
fela - 2014-10-17 07:07:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Cześć, szukam pracy w biurze - najchętniej logistyka. Czy możecie mi powiedzieć czy w Opeku warto pracować ? Przyjmują ludzi bez większego doświadczenia ? Macie umowę o pracę czy nie ma na to szans ? I jak z wynagrodzeniem ? Mimo niewielkiej wymiany informacji na forum mam nadzieję że ktoś odpowie...
zdjecie uzytkownika
bonifacy - 2014-12-09 16:30:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pracowałem już w kilku firmach kurierskich i rozwoziłem przesyłki. natomiast nie dogadaliśmy się, wyleciałem i szukam nowej roboty w branży. mozecie mi powiedzieć jakie są stawki netto i jaki jest limit wagowy paczki do podniesienia w tej firmie? słyszalem plotki że sprawdzają zaświadczenie o niekaralności, da się jakoś to obejść?
zdjecie uzytkownika
jamnik - 2015-01-28 08:02:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jezeli pracowales w innych firmach kurierskich to na pewno wiesz, ze zawsze wymagane jest zaswiadczenie o niekaralnosci w firmach kurierskich. Jest to na pewno swojego rodzaju forma zabezpieczenia sie przed zlodziejaszkami. Chociaz podejrzewam, ze nie ktorych to i tak rece swedza na widok wartosciowych rzeczy...
zdjecie uzytkownika
gaal - 2015-03-30 21:35:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Serio zaświadczenia o niekaralności to standard w firmach kurierskich, bo szczerze powiedziawszy o niczym takim wcześniej nie słyszałem. Teraz chyba cena takiego zaświadczenia zmalała i to 35 złotych, ale jednak wzrastają koszta szukania pracy. Opex płaci od dostarczenia przesyłki, czy jest stawka godzinowa?
zdjecie uzytkownika
lolek - 2015-04-17 13:11:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie wiem w zasadzie poi co zaświeczenie o niekaralności w firmie kurierskiej, szok. natomiast to są koszty i chcę wiedzieć xy ewentualnie firma je później refunduje
zdjecie uzytkownika
LoLko - 2015-12-29 15:30:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mówicie cały czas co się dzieje na hali. a kierowcy?
zdjecie uzytkownika
ol - 2016-01-02 23:39:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@LoLko jeśli chcesz się zatrudnic u ncih jako kierowca ot niestety obecnie nie szukają, ale mam andzieje, że teraz coś bedzie nowego, bo nigdy nie brakowało kurierów.
zdjecie uzytkownika
ermil - 2016-04-11 20:00:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
może zwyczajnie nie wrzucają tu ofert :) Wątpię by firma kurierska nie miała rotacji :) @ol, warto zadzwonić do nich bezpośrednio

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie Opek Przesyłki kurierskie!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Opek Przesyłki kurierskie
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert