brak logo

Opek Przesyłki kurierskie

Łomianki

Opinie o Opek Przesyłki kurierskie

lol 2012-11-06 01:46:11
Pracowałem bardzo długi kawałek w tej firmie OPEK PRZESYŁKI KURIERSKIE jak można ją tak nazwać i byłem na zwolnieniu lekarskim a za prawie miesiąć dostałem wezwanie na policję w ŁOMIANKACH.Teraz człowieku przyjmij się do tego [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] u to zamiast pracy do staniesz wezwanie na PSY W ŁOMIANKACH.
jjjjooo 2012-11-07 14:49:43
Czy to co Wy tu piszecie macie na to dowody ????????? Pracuje tez na nocnej zmianie już 2 lata. Dostaje premie wprawie każdy miesiąc i nie komu nic za to nie place !!!!!!!!!!! Piszecie bzdury wyssane z palca !!!!! Po roku pracy dostałem umowę o prace [usunięte przez admina]
n....a 2013-01-02 11:51:56
hej no wlasnie moja narzeczony poszedl tam do roboty i nie wiem jak to wszystko wyjdzie
warszawa 2013-02-02 06:40:17
[usunięte przez moderatora] !!!!!!!!!!!!!!!!!!! jezdzi sie po 16-17h [usunięte przez moderatora] takich to tylko podac do inspekcji pracy.....
polo 2013-05-08 08:21:00
Człowieku czy ty w ogóle czytałeś te opinie ? Jak chcesz zostać Robo-Chłopem to lepiej trafić nie mogłeś.
WWP 2013-05-16 04:16:55
jesteście beznadziejni, jeśli ktoś chce zarobić, stara się to zarobi wszędzie i będzie doceniony.
ra 2013-06-16 15:40:08
ja mam 5500 na rękę jako magazynier wózkowy.
pracownik 2013-06-16 16:48:14
anonim - 2013-06-15 18:31:07

Aha czyli kasa taka sama jest. Ale jak możesz to będę wdzięczny za napisane tego jaka jest miesięcznie kasa w opek
jako pracownik magazynu to 8 netto, jako wózkowy 9 netto za godz. płacą . Praca od 17:00 do 02:00 lub do 04:00
Beznicku 2013-06-22 17:08:33
Organizują dojazd? Sam musisz sobie zorganizować dojazd, najlepiej mieć własny samochód, przynajmniej jak ja tam pracowałem nic o tym nie słyszałem i dojeżdżałem oczywiście na własny koszt.
pracownik 2013-06-22 17:37:08
Nie prawda dojazd jest do Warszawy, tylko trzeba podejść do kierownika i on wszystko powie. Jest dyżurny kurier który zawozi pracowników do Warszawy !!!!!
pracownik 2013-06-23 14:22:06
wiem że gdzieś na Wole woził pracowników. Lepiej podejść do Kierownika i on na pewno coś załatwi.
pracownik 2013-06-24 14:08:33
pracowity - 2013-06-23 23:32:13

Antek, każdy z dojeżdżających pracowników ma swojego kierowcę z samochodem firmowym, który zawsze po ciebie przyjedzie i zawsze po ciężkiej pracy odwiezie cię do domu, także z transportem w tej firmie nie ma problemu, wszystko jest załatwione, wystarczy że po przyjęciu zgłosisz się do biura na magazynie i powiesz, że chciałbyś mieć swojego szofera, załatwią ci to od ręki. A tym co piszą że odwozi kurier, to nie wież, bo to brednie, kurierzy to wożą paczki a nie ludzi.
Jaka [usunięte przez moderatora] brednia ??? Ty [usunięte przez moderatora] "pracowity" jak nie wiesz to nie udzielaj się tu. jest dyżurny kurier który zawozi pracowników bilingu i magazynu do Nowego Dworu i do Warszawy. Właśnie tacy jak Ty piszą tu bzdury wyssane z palca !!!!!!!!!!!!!
antek 2 2013-06-25 11:11:51
Jakie brednie,chyba między sobą w biurach piszecie te bzdury.Jak takie Antki tym interesem zarządzają to i Fedex padnie.W tych biurach to wam się z nudów w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ch przewraca.Siedzi w tym biurze słoik na słoiku i warszawiaków udają a słoma z butów im wystaje.Antek jak chcesz dojerzdzac do domu to przyjerzdzaj swoim bo inaczej to lacz Cie czeka.Banda [usunięte przez moderatora] która chce podnieść reputacje opka,ale przyjdz zapraszamy niema to jak dotknąć.Sam osadzisz czy ci robole pisza bzdury,czy po prostu ta zasłona dymna tych wspaniałych postów jest fałszywa
betkowy 2013-06-25 14:51:21
Opek jest spoko, a to co wypisujecie to są bzdury i brednie, nie znacie się, [usunięte przez moderatora]
srantek 2013-06-30 23:06:43
antek , opek jest spoko, odwożą do domu i zawiozą do pracy, z tym nie ma problemu. każdy ma swojego szofera i masażystkę.
Antonnio 2013-07-10 13:28:46
A ile byś chciał etapów? LOL. Idziesz na widłowego, czy na prezesa spółki skarbu państwa?
eda 2013-07-11 17:13:12
na wszystkie stanowiska są trzy etapy, zatrudniają kilka osób na jedno miejsce i po pewnym czasie wybierają najlepszego, nie jest łatwo się tam dostać, jak jesteś pracowity to zostaniesz, jak ci się nie chce robić i masz robotę w [usunięte przez moderatora] to wcześniej czy później wylecisz.
Antkiewicz 2013-07-12 07:33:15
antek - 2013-07-11 23:24:21

No to raczej w jak w każdej firmie. Znaczy się chodzi mi o to że jak ktoś się obija itp. to go przecież nie zostawią.
Dokładnie, jak nie zasuwasz, to wtedy jesteś nominowany do opuszczenia domu wielkiego brata. Selekcja jest bezustanna i to jest czwarty, niekończący się etap rekrutacji (w tym momencie diaboliczny śmiech).
hajsuedjch 2013-07-17 15:36:17
a gdzie te obiecane umowy,chyba stracicie więcej ludzi,na górze wszystkiego nie słychać.I tak zwlekają z miesiąca na miesiąc maj,czerwiec,lipiec,ile jeszcze bo już słyszałem o wrześniu.Umowy w zależności od lat fala jak w wojsku,w normalnych firmach 3 miesiące próby i umowa a tu 3 lata i zlecenie.Zero godzin nocnych,nadgodzin niema nic czyste godziny i jeszcze pilnuj bo cie [usunięte przez moderatora].BAGNO moja opinia.I ja odchodzę.
maniek 2013-08-25 00:54:57
ludzie tu [usunięte przez moderatora] po kilka lat na zleceniu bez zadnych perspektyw na umowe o prace. ciagle tylko obietnice bez pokrycia. zasuwasz po 10-12 h dziennie (nocnie) z polgodzinna przerwa , ladujesz samochody , wrzucasz luzy ze pot cieknie po [usunięte przez moderatora] i co dostajesz w zamian? nic.
9zl/h , zadnych dodatkow nocnych ktore sa obowiazkowe (!!!), w zime zadnego dodatku od sterczenia na mrozie. jedyne co mozesz dostac to [usunięte przez moderatora] i ciagly strach przed wywaleniem z roboty. odkad tam pracuje czyli od lutego to wozkowych przewinelo sie tu conajmniej ze 20. ci co mieli troche oleju w glowie albo szczescia i znalezli nowa prace to odeszli bez slowa. innych pozwalniali pod byle pretekstem. jeden brygadzista zostal zwolniony tylko po to zeby zrobic miejsce dla [usunięte przez moderatora]. az skonczysz robote i nie ma ze pracujesz do 3 w nocy. [usunięte przez moderatora] do 3 i wiecej. wczesniej cie nie wypuszcza bo drzwi zamkniete na klucz. musisz sie prosic zeby cie wypuscili. nie maja do tego prawa. gdyby naslac tam jakas inspekcje pracy, sanepid toby sie nie pozbierali od kar za te wszystkie uchybienia, przyjmowanie na czarno, warunki sanitarne ,niesprawne wozki widlowe itp.
nie zapeniaja nawet ciuchow roboczych ani kasku, ubrania niszczysz swoje wlasne , nie ma dodatku na pranie odziezy.
mozna tak wymieniac w nieskonczonosc... ta firma to jeden wielki burdel
maniek 2013-08-25 01:00:15
ktostam wczesniej pytal jak wyglada rozmowa o prace. jesli chodzi o wozkowego to pytaja sie ciebie czy wczesniej jezdziles i czy masz doswiadczenie. wtedy nalezy powiedziec np tak: tak, jezdzilem 2 lata wozkiem widlowym w takiej i takiej firmie zarowno na betkach i widlakach. jesli powiesz ze jestes bez doswiadczenia to ci podziekuja.
ale nie ma sie co martwic nawet jesli nigdy nie jezdziles. przychodzisz do pracy i na poczatek cie wrzucaja na czerwona betke ktora rozwija oszlamiajaca predkosc 3km/h. i po prostu sie uczysz, godzina czasu i juz lapiesz o co chodzi. po tygodniu jestes mistrz kierownicy i daja ci zolta betke stilla ktora jezdzi szybciej i jezdzi sie nia duzo lepiej.
robota jest latwa jak [usunięte przez moderatora], rozwozisz palety po rampach ktore sa oznaczone. zadna wielka filozofia. robota niezbyt rozwijajaca, szybko sie nudzi. kokosow nie zarobisz.

ale jak nie masz zadnej alternatywy to probuj 'szczescia' ;]
krezus 2013-09-03 14:18:02
Człowieku idź, zadzwoń pogadaj, co ty małe dziecko jesteś. To nie forum do ględzenia, tylko do pisania opinii.
XXX 2013-09-26 16:36:40
Ej pobudka, OPEK już nie istnieje, po [usunięte przez moderatora]. wypisujecie te brednie nadal. Lepiej zajmijcie się czymś innym.
ad 2013-10-01 19:46:07
kto może niech omija tę firmę szerokim łukiem. Coś strasznego!!!
Beznicku 2013-10-06 16:01:02
To trzeba zobaczyć na własne oczy, odczuć to na własnej skórze.
ad 2013-10-06 19:59:44
Myślę, że powinna się tym zająć w końcu inspekcja pracy
Beznicku 2013-10-06 20:43:07
No tak ale inspekcja w tym kraju czy cokolwiek może pomóc? Przecież kontrole są zapowiadane, można przed wizytą takiej inspekcji wszystko uporządkować, posprzątać itd. Na "umowy śmieciowe" też nikt nie zabrania zatrudniać. To są cwaniaczki i oni dobrze wiedzą co robią. Oni pewnie czytają te wypowiedzi i się śmieją...
szok 2013-11-13 15:44:53
najpierw to trzeba wymienić kierownictwo i brygadzistów obóz . Opku czy tam Fedexie gdzie te umowy nocny tryb pracy gdzie te dodatki do kibla nie można wyjsć ludzie dzwigają paczki dużo przewyższające normy BHP.wypadki tam się takich żeczy nie zgłasza tam się ludzi po cichu wywozi za bramę z dziwnymi obiecankami i nara ,czy ktoś się za to w końcu weżmie ludzie tyrają po 300 godz i ponad niby sami tego chca.PARANOJA I OBŁĘD
1
Maciek 2013-11-22 13:16:01
to co piszą to wszystko prawda,praca bez żadnych perspektyw,wyzysk i jeszcze raz wyzysk,kierownictwo nie potrafi kierować wewnętrznym transportem i ruchem.Tam jest jak w dżungli i małp też nie brakuje
DDDDDDDDDDDDDD 2013-11-25 23:52:25
jak masz jakiegoś wroga lub kogoś nie lubisz po prostu załatw mu tam robotę
1
syf 2013-11-29 15:22:38
tam nie mają pojęcia co to jest logistyka,to się po prostu kręci tak byle jak.Polega to wszystko na(usunięte przez administratora)..Ale oczywiście tych niewinnych co tyrają bo Ci co w (usunięte przez administratora) mają się dobrze
nigdy więcej 2013-11-29 15:31:19
niedawno z tamtąd odszedłem i ludzie nie kłamią nie piszę po złości bo po co,tam jest ŻLE.Mam znajomą tam w biurze i podslają ludzi z opka ściemiając pracownikom że to fedex ha ha
1
kkkkkkkkkk 2013-12-06 12:49:04
pierwszy raz jestem na tej stronie bo ktoś powiedział abym sobie poczytał.Widzę że ludzie podszywają się pod innych podpisując się za nich,ciekaw jestem kto taki mądry jest.Pracuje tu banda leni i nie wiedzą jak komuś zaszkodzić próbują skompromitować kogoś w ten sposób.Piszcie za siebie.Mam i ja swoją opinię ale nie muszę jej publikować.Jedyne co napiszę to .Mogło by być lepiej.I jeszcze (usunięte przez administratora)doceń tych co naprawdę pracują,myślę że sporo stracisz jak odejdą a coś słychać niestety
1
luzak 2013-12-16 14:36:00
A mi tam się podoba, pracuję na luzach, 10h dziennie dźwigam paki nawet i po 50 kg., kręgosłup mnie boli a nie jestem taki stary, ganiają cię jak mysz po magazynie, nie możesz nawet na chwilę sobie odpocząć, (usunięte przez administratora) wracasz do domu wszystko cię boli, po prostu jest super, kocham tą pracę i nie zamienię jej na żadną inną.
bonifacy 2014-12-09 16:30:11
pracowałem już w kilku firmach kurierskich i rozwoziłem przesyłki. natomiast nie dogadaliśmy się, wyleciałem i szukam nowej roboty w branży. mozecie mi powiedzieć jakie są stawki netto i jaki jest limit wagowy paczki do podniesienia w tej firmie? słyszalem plotki że sprawdzają zaświadczenie o niekaralności, da się jakoś to obejść?
jamnik 2015-01-28 08:02:11
Jezeli pracowales w innych firmach kurierskich to na pewno wiesz, ze zawsze wymagane jest zaswiadczenie o niekaralnosci w firmach kurierskich. Jest to na pewno swojego rodzaju forma zabezpieczenia sie przed zlodziejaszkami. Chociaz podejrzewam, ze nie ktorych to i tak rece swedza na widok wartosciowych rzeczy...
gaal 2015-03-30 21:35:58
Serio zaświadczenia o niekaralności to standard w firmach kurierskich, bo szczerze powiedziawszy o niczym takim wcześniej nie słyszałem. Teraz chyba cena takiego zaświadczenia zmalała i to 35 złotych, ale jednak wzrastają koszta szukania pracy. Opex płaci od dostarczenia przesyłki, czy jest stawka godzinowa?
LoLko 2015-12-29 15:30:33
Mówicie cały czas co się dzieje na hali. a kierowcy?
amakak 2016-05-12 20:50:48
@bush no nie sa ale w sumie wiesz to wszystko zalezy tez od podejscia i od tego na co chcesz przeznaczyc takie zarobki a kazdy ma inne potrzerby przeciez
Zostaw swoją opinię o Opek Przesyłki kurierskie - Łomianki
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Opek Przesyłki kurierskie