Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Opek Przesyłki kurierskie

Pracowałeś w firmie Opek Przesyłki kurierskie i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Antkiewicz - 2013-07-12 07:33:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
antek - 2013-07-11 23:24:21

No to raczej w jak w każdej firmie. Znaczy się chodzi mi o to że jak ktoś się obija itp. to go przecież nie zostawią.
Dokładnie, jak nie zasuwasz, to wtedy jesteś nominowany do opuszczenia domu wielkiego brata. Selekcja jest bezustanna i to jest czwarty, niekończący się etap rekrutacji (w tym momencie diaboliczny śmiech).
zdjecie uzytkownika
antek - 2013-07-12 07:35:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To ja myślałem że to tylko na okresie próbnym trzeba tak zasuwać. Przecież cały czas nie da się pracować na największych obrotach
zdjecie uzytkownika
hajsuedjch - 2013-07-17 15:36:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a gdzie te obiecane umowy,chyba stracicie więcej ludzi,na górze wszystkiego nie słychać.I tak zwlekają z miesiąca na miesiąc maj,czerwiec,lipiec,ile jeszcze bo już słyszałem o wrześniu.Umowy w zależności od lat fala jak w wojsku,w normalnych firmach 3 miesiące próby i umowa a tu 3 lata i zlecenie.Zero godzin nocnych,nadgodzin niema nic czyste godziny i jeszcze pilnuj bo cie [usunięte przez moderatora].BAGNO moja opinia.I ja odchodzę.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-08-02 11:11:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hej, a chociaż może jakiś napiwki są? bo w kurierce to zawsze coś skapnie, jak się od klientów kasę za przesyłkę pobiera :)
zdjecie uzytkownika
maniek - 2013-08-25 00:54:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ludzie tu [usunięte przez moderatora] po kilka lat na zleceniu bez zadnych perspektyw na umowe o prace. ciagle tylko obietnice bez pokrycia. zasuwasz po 10-12 h dziennie (nocnie) z polgodzinna przerwa , ladujesz samochody , wrzucasz luzy ze pot cieknie po [usunięte przez moderatora] i co dostajesz w zamian? nic.
9zl/h , zadnych dodatkow nocnych ktore sa obowiazkowe (!!!), w zime zadnego dodatku od sterczenia na mrozie. jedyne co mozesz dostac to [usunięte przez moderatora] i ciagly strach przed wywaleniem z roboty. odkad tam pracuje czyli od lutego to wozkowych przewinelo sie tu conajmniej ze 20. ci co mieli troche oleju w glowie albo szczescia i znalezli nowa prace to odeszli bez slowa. innych pozwalniali pod byle pretekstem. jeden brygadzista zostal zwolniony tylko po to zeby zrobic miejsce dla [usunięte przez moderatora]. az skonczysz robote i nie ma ze pracujesz do 3 w nocy. [usunięte przez moderatora] do 3 i wiecej. wczesniej cie nie wypuszcza bo drzwi zamkniete na klucz. musisz sie prosic zeby cie wypuscili. nie maja do tego prawa. gdyby naslac tam jakas inspekcje pracy, sanepid toby sie nie pozbierali od kar za te wszystkie uchybienia, przyjmowanie na czarno, warunki sanitarne ,niesprawne wozki widlowe itp.
nie zapeniaja nawet ciuchow roboczych ani kasku, ubrania niszczysz swoje wlasne , nie ma dodatku na pranie odziezy.
mozna tak wymieniac w nieskonczonosc... ta firma to jeden wielki burdel
zdjecie uzytkownika
maniek - 2013-08-25 01:00:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ktostam wczesniej pytal jak wyglada rozmowa o prace. jesli chodzi o wozkowego to pytaja sie ciebie czy wczesniej jezdziles i czy masz doswiadczenie. wtedy nalezy powiedziec np tak: tak, jezdzilem 2 lata wozkiem widlowym w takiej i takiej firmie zarowno na betkach i widlakach. jesli powiesz ze jestes bez doswiadczenia to ci podziekuja.
ale nie ma sie co martwic nawet jesli nigdy nie jezdziles. przychodzisz do pracy i na poczatek cie wrzucaja na czerwona betke ktora rozwija oszlamiajaca predkosc 3km/h. i po prostu sie uczysz, godzina czasu i juz lapiesz o co chodzi. po tygodniu jestes mistrz kierownicy i daja ci zolta betke stilla ktora jezdzi szybciej i jezdzi sie nia duzo lepiej.
robota jest latwa jak [usunięte przez moderatora], rozwozisz palety po rampach ktore sa oznaczone. zadna wielka filozofia. robota niezbyt rozwijajaca, szybko sie nudzi. kokosow nie zarobisz.

ale jak nie masz zadnej alternatywy to probuj 'szczescia' ;]
zdjecie uzytkownika
hugo - 2013-08-25 06:35:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a na co jeszcze można próbować poza wózkami? mam spawacza zrobionego, czy na coś się przydam w firmie/?
zdjecie uzytkownika
krezus - 2013-09-03 14:18:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Człowieku idź, zadzwoń pogadaj, co ty małe dziecko jesteś. To nie forum do ględzenia, tylko do pisania opinii.
zdjecie uzytkownika
terman - 2013-09-16 07:24:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
praca raczej jak w każdej kurierce - od rana do wieczora - to jest raczej logiczne. Lepiej ma chyba tylko UPS, chociaż nigdy tam nie pracowałem. Zastanawiam się, czy OPEK ma tylko kierowców na działalności czy również są podwykonawcy?
zdjecie uzytkownika
XXX - 2013-09-26 16:36:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ej pobudka, OPEK już nie istnieje, po [usunięte przez moderatora]. wypisujecie te brednie nadal. Lepiej zajmijcie się czymś innym.
zdjecie uzytkownika
obudzony - 2013-09-27 07:15:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tak? a od kiedy? http://nowyopek.top100.net.pl/o_firmie/o_firmie.aspx według mnie wszystko normalnie po staremu działa :)
zdjecie uzytkownika
ad - 2013-10-01 19:46:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
kto może niech omija tę firmę szerokim łukiem. Coś strasznego!!!
zdjecie uzytkownika
alf - 2013-10-06 09:54:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
AD - coś strasznego, czyli co? ludzie, piszecie komentarze typu źle, strasznie, tragedia.. ale DLACZEGO, poprzyjcie czymś te swoje nic nie wnoszące opisy ;/
zdjecie uzytkownika
Beznicku - 2013-10-06 16:01:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To trzeba zobaczyć na własne oczy, odczuć to na własnej skórze.
zdjecie uzytkownika
ad - 2013-10-06 19:59:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Myślę, że powinna się tym zająć w końcu inspekcja pracy
zdjecie uzytkownika
Beznicku - 2013-10-06 20:43:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No tak ale inspekcja w tym kraju czy cokolwiek może pomóc? Przecież kontrole są zapowiadane, można przed wizytą takiej inspekcji wszystko uporządkować, posprzątać itd. Na "umowy śmieciowe" też nikt nie zabrania zatrudniać. To są cwaniaczki i oni dobrze wiedzą co robią. Oni pewnie czytają te wypowiedzi i się śmieją...
zdjecie uzytkownika
oki - 2013-10-11 12:28:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ale konktrole z donosu, nawet anonimowego są zapowiadane z wyprzedzeniem około 2 dni, to chcąc nie chcąc nie da rady wszystkiego uprzątnąć..
zdjecie uzytkownika
szok - 2013-11-13 15:44:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
najpierw to trzeba wymienić kierownictwo i brygadzistów obóz . Opku czy tam Fedexie gdzie te umowy nocny tryb pracy gdzie te dodatki do kibla nie można wyjsć ludzie dzwigają paczki dużo przewyższające normy BHP.wypadki tam się takich żeczy nie zgłasza tam się ludzi po cichu wywozi za bramę z dziwnymi obiecankami i nara ,czy ktoś się za to w końcu weżmie ludzie tyrają po 300 godz i ponad niby sami tego chca.PARANOJA I OBŁĘD
zdjecie uzytkownika
Maciek - 2013-11-22 13:16:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to co piszą to wszystko prawda,praca bez żadnych perspektyw,wyzysk i jeszcze raz wyzysk,kierownictwo nie potrafi kierować wewnętrznym transportem i ruchem.Tam jest jak w dżungli i małp też nie brakuje
zdjecie uzytkownika
DDDDDDDDDDDDDD - 2013-11-25 23:52:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
jak masz jakiegoś wroga lub kogoś nie lubisz po prostu załatw mu tam robotę
zdjecie uzytkownika
syf - 2013-11-29 15:22:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tam nie mają pojęcia co to jest logistyka,to się po prostu kręci tak byle jak.Polega to wszystko na(usunięte przez administratora)..Ale oczywiście tych niewinnych co tyrają bo Ci co w (usunięte przez administratora) mają się dobrze
zdjecie uzytkownika
nigdy więcej - 2013-11-29 15:31:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
niedawno z tamtąd odszedłem i ludzie nie kłamią nie piszę po złości bo po co,tam jest ŻLE.Mam znajomą tam w biurze i podslają ludzi z opka ściemiając pracownikom że to fedex ha ha
zdjecie uzytkownika
kkkkkkkkkk - 2013-12-06 12:49:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
pierwszy raz jestem na tej stronie bo ktoś powiedział abym sobie poczytał.Widzę że ludzie podszywają się pod innych podpisując się za nich,ciekaw jestem kto taki mądry jest.Pracuje tu banda leni i nie wiedzą jak komuś zaszkodzić próbują skompromitować kogoś w ten sposób.Piszcie za siebie.Mam i ja swoją opinię ale nie muszę jej publikować.Jedyne co napiszę to .Mogło by być lepiej.I jeszcze (usunięte przez administratora)doceń tych co naprawdę pracują,myślę że sporo stracisz jak odejdą a coś słychać niestety
zdjecie uzytkownika
luzak - 2013-12-16 14:36:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A mi tam się podoba, pracuję na luzach, 10h dziennie dźwigam paki nawet i po 50 kg., kręgosłup mnie boli a nie jestem taki stary, ganiają cię jak mysz po magazynie, nie możesz nawet na chwilę sobie odpocząć, (usunięte przez administratora) wracasz do domu wszystko cię boli, po prostu jest super, kocham tą pracę i nie zamienię jej na żadną inną.
zdjecie uzytkownika
Joker - 2014-02-23 22:35:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@luzak to ja proponuję Ci pracować jeszcze charytatywnie , albo nie wiesz co - dopłacaj im, w końcu jest super. Gdzie by nie było czy to Opek, Siódemka czy K-EX wszędzie ten sam syf i brak poszanowania.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Opek Przesyłki kurierskie
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x