brak logo

CENTRUM ROZWOJU EDUKACJI MAXIMUS SP. Z O.O.

Wrocław

Opinie o CENTRUM ROZWOJU EDUKACJI MAXIMUS SP. Z O.O.

emi 2015-01-14 16:01:27
Ja zgłosilam to do banku,ale ich to nie interesuje.Powiedzieli ze mogę do nich wysłać pimo opisujące sytuacje,i dasz odpowiedź.
marta 2015-01-15 13:03:07
Witam, ja także nie mam kontaktu co najmniej od września, pisałam, dzwoniłam, nic!
1
E 2015-01-16 00:00:28
Ja byłam u rzecznika i doradził mi że musi być zachowana pewna kolejność działań z naszej strony muszę napisać pismo mi. o wznowienie lekcji itd.ich obowiazkiem jest odpisać,a jeśli nie odpisują lub jest odpowiedz negatywna pisze następne pismo domagając się zwrotów kosztów.jeśli nie ma odzewu z ich strony,wracam spowrotem do rzecznika spraw konsumenta i on sam kieruje sprawę do sądu. innej drogi nie ma
Karla 2015-01-19 21:51:39
Mi doradzono podobnie. Jednak ja pytałam czy np. jeżeli znalazło by się więcej osób to nie było by szansy na pozew zbiorowy. Powiedziano mi że wszystko się da tylko własnie wszystko swoja drogą.
siwol 2015-01-20 15:24:18
czy ktos ma telefon kontaktowy do tych dziadow, bo kiedyś w necie na jakims forum znalazłem, odezwała sie jakaś kobitka lolitka nawiasem mówiąc słabo zorientowana i podała dwa adresy mailowe do wysyłki arkuszy sprawdzających, wysłałem 17,12,2014 i do dzisiaj cisza.
jak będzie pozew zbiorowy piszcie, banda i jeszcze raz banda
2
alka 2015-01-21 12:10:37
Ja też zapisałam córkę na kurs w lutym miała go skończyć, ale najpierw utrudniony kontakt tłumaczyli urlopami, a teraz nikt nie odpisuje na e-maile i nie odbiera telefonów. Arkusz sprawdzający wrócił, kazali wysłać drugi raz e-mailem i od grudnia żadnej odpowiedzi. Wielka mi szkoła, oszuści i tyle.
2
Renata 2015-01-23 13:54:32
To mam ten sam problem. Od września nie miałam odpowiedzi z firmy. Wreszcie odpowiedział- opiekun(usunięte przez administratora). Ze mamy kontynuować współpracę. Wysłałam ostatni test i dziś wrócił z informacją - adresat zmienił siedzibę.Przed świętami dzwoniłam do Kobiety,która podpisywała z nami umowę - (usunięte przez administratora) i twierdzi,że to nie ona,że nie pracowała w Maximusie( przez telefon można wyprzeć się wszystkiego - to wiem) Jestem tak zła, że dałam się nabić w butelkę.
ina 2015-01-24 08:14:30
A kiedy dokladnie otrzymała pani taką informacje od opiekuna?
E 2015-01-25 11:29:38
Ja wysłałam pierwsze pismo w środe w tamtym tygodniu, na adres ul.Tetmanierów 5/2 Rzeszów, do tej pory jeszcze nie otrzymałam odpowiedzi, ani informacij że adresat się wyprowadził, jeśli odpiszą i dadzą znak życia o sobie to się podziele z wami informacją
J 2015-01-26 17:14:10
Dzisiaj byłam na policji i trzeba będzie zgłosić o przestępstwie wyłudzenia.
Wtedy policja zajmie się tą sprawą i zobaczymy co dalej. A rzecznik praw konsumenta nic mi nie pomógł,i nie wiem po co on tam jest .
1
emi 2015-01-26 19:12:12
Ja byłam u rzecznika i kazał mi napisać pismo wypowiedzenia umowy do nich.za to ze nie dotrzymuj warunków umowy a potem on się wszystkim zajmie.
J 2015-01-27 18:25:55
Prokurator kazał zakładać sprawę cywilną o nie dotrzymanie warunków umowy. Jutro wybieram się do Rzeszowa, sprawdzić adres firmy maximus.
Kasia 2015-01-27 19:14:36
To na Policje niema po co iść? a adres Maximusa to nie ten sam co korespondencyjny .A czy sprawę każdy musi osobno im założyć może jakoś się wspólnie dogadać .
oszukani 2015-01-28 15:30:11
Dzień dobry czy możemy się skontaktować z panią/panem w sprawie oszukania z tej szkoły w Rzeszowie.My też zostaliśmy oszukani byliśmy dziś na policji ale powiedzieli że , trzeba założyc sprawe cywilną czy możecie zadzwonic prosimy. nr telefonu( usunięte przez administratora )
s 2015-01-28 15:31:39
Dzień dobry czy możemy się skontaktować z panią/panem w sprawie oszukania z tej szkoły w Rzeszowie.My też zostaliśmy oszukani byliśmy dziś na policji ale powiedzieli że , trzeba założyc sprawe cywilną czy możecie zadzwonic prosimy. nr telefonu 607583445
1
ina 2015-02-01 20:14:30
Czy ktoś jeszcze w ostatnim czasie (od listopada do stycznia) otrzymał pismo informujące o wznowieniu nauki (kontynuowaniu współpracy) z imieniem i nazwiskiem opiekuna( usunięte przez administratora )
2
Oszukany 2015-02-01 21:23:21
Nie ma co wierzyć w to że oni jeszcze będą nasze dzieci uczyć a raty i tak musimy spłacić .
agnieszka 2015-02-12 09:21:27
Witam wszystkich oszukanych przez MAXIMUS. Już pisałam na forum że mimo tego iż wypowiedziałam im umowę mimo że przysłali mi rozliczenie do tej pory od marca zeszłego roku nie otrzymałam należnej mi kwoty. Do listopada dostawałam tel odpowiedź że jestem już druga w kolejce do zwrotu i mam być cierpliwa. A teraz cisza. Wcisnęli mi kredyt na 5000zł(2 kursy) a do zwrotu wyliczyli jakieś 1700zł. Co z tego że mam od nich rozliczenie skoro pieniędzy i tak nie oddają. Zróbmy coś razem! Nie może tak być że nie odpowiedzą za oszustwa!!!!!
Oszukany 2015-02-12 18:22:43
Z tego co mi wiadomo to nawet komornik w Rzeszowie nie jest wstanie na dzień dzisiejszy odnaleźć właściciela by coś z niego ściągnąć po prostu są małe szanse na to żeby nawet w sądzie coś zdziałać ale może ktoś wie coś więcej jak się dowiadywał.
1
renka 2015-02-20 14:46:32
jestem kolejną oszukaną osobą przez Maximusa kiedy czytam co państwo piszecie na forum to jest chyba jakiś koszmar trzeba coś z tym zrobić ! czy komuś z państwa udało się coś załatwić i czegoś się dowiedzieć w tej sprawie proszę o wpis
Paweł 2015-02-23 22:32:07
Jak komornik nie może znaleźć jak w KRS pisze że firma działa od 2010 roku i jest nadal aktywna.w maximusie jest prezesem i w Sokratesie też.
gość 2015-02-24 23:19:37
Widzę że niewygodne komentarze na temat tego całego prezesa firmy są usuwane
2
ela 2015-02-25 20:49:44
Jak to możliwe że ta firma oszukuje legalnie.Zgłosiłam to na policje i nic nie uzyskałam,prokurator uznał że książki otrzymałam i stwierdził że powinnam się dogadac z nimi polubownie.Tylko że oni zapadli się pod ziemię.
mati 2015-03-02 08:24:30
Witam wszystkich.Miałem do czynienia z tą firmą odnośnie współpracy jak mogę tak nazwać.Kłamali od samego początku Bogu dzięki że w porę nic nie podpisałem żadnej umowy.Drugie Amber Gold!!!!
Ludzie działajcie coś z tym!!Jestem z Wami!!
Pozdrawiam,...W grupie SIŁA!!!
mati 2015-03-02 08:44:11
Witam....Nagłośnijcie tą sprawę w Telewizji zobaczycie jakie będą efekty!!
Na takie oszustwo nie ma skrupułów..Trzeba walczyć o swoje!!

n 2015-03-02 18:35:59
dziendobry mam pytaniae w sprawie tego pozwu zbiorowego czy numer aktualny jezeli tak to dobrz a jak nie to prosze podac jeszcze raz dzienkuje ponieważ jestem zainteresowana i tez zostałam oszukana dzienkuję
ela 2015-03-03 10:05:07
Czy właściciel przeprosił i czy podał jakieś wyjaśnienie.
Oszukany(Maximus to idioci) 2015-03-11 18:24:37
Ja dowiedziałem się od kolegi, a teraz wszytko się potwierdza. Kur*a
oszukana 2015-03-18 11:43:46
Witam ja również nie mogę skontaktować się z centrum a karty sprawdzające wróciły do domu napisali źe adresat zmienił siedzibę chętnie przyłącze się do państwa bo też mam raty do spłacania- cholerni oszuści proszę tylko przypomnieć nr. Komórkowy do osoby która mogłaby się tym zająć.
1
E 2015-03-22 19:13:02
JA JUZ WSZYSTKO PRZEROBILAM NAJLEPSZA DROGA TO PRZEZ RZECZNIKA SPRAW KONSUMENTA ON MNIE POPROWADZIL JESTEM NA ETAPIE USTALENIA DATY ROZPRAWY W SADZIE JESLI SPRAWA SIE ROSTRZYGNIE W JAKIS SPOSOB TO NAPISZE ALE DO TEGO MOMENTU WIEM CO TRZEBA ZROBIC JESLI KTOS CHCE TO GO POKIERUJE JESLI CHCECIE SKOZYSTAC Z TEJ POMOCY
1
KB 2015-03-22 22:27:07 [użytkownik zarejestrowany]
Również zostałam oszukana. Wykupiłam synowi kurs i cisza. Bardzo prosiłabym Panią o wskazówki.
1
oszukana 2015-03-23 07:26:14
To ja też prosiłabym o wskazówki co mam robić prosiła bym o wiadomość na forum lub na meila dorotapyczek@o2.pl
1
mo30 2015-03-23 10:50:59
Ja wykupiłam kurs ponad 2 lata temu,w październiku moje córki wysłały ostatnią ankietę i już nie dostały odpowiedzi-poza tym kurs miał się skończyć egzaminem i świadectwem.Czuje się oszukana -jestem z Ropczyc(znam wiele osób,które były razem na kursie -jest ich naprawdę dużo)Co robić?mój mail:martaoliwa30@interia.pl
E 2015-03-24 18:43:11
Zaoferowałem swoją pomoc na ile potrafię, zainteresowanym podaje numer komórki : (usunięte przez administratora)
2
evita 2015-03-25 08:51:01
Witam tez wykupiła synowi kurs w 2013 r w grudniu od lipca 2014 cisza żadnego kontaktu Proszę o radę co można z tym zrobić mój mail
evita 2015-03-25 09:02:20
Witam tez wykupiła synowi kurs w 2013 r w grudniu od lipca 2014 cisza żadnego kontaktu Proszę o radę co można z tym zrobić mój mail ewalukas12@gmail.com
anet 2015-03-25 12:07:44
Cześć. Wykupiliśmy z mężem kurs w Maximus w Rzeszowie dla syna w 2013 r., wszystko było w porządku, kontaktowaliśmy się z opiekunem dydaktycznym. W październiku wysłałam arkusz i do dnia dzisiejszego nie otrzymałam informacji zwrotnej, telefon nie odpowiada. Czy ktoś ma problem ze szkołą w Rzeszowie, proszę o pomoc. Mój nr tel. 606 726 525, mail aczapla@buaziaczek.pl. trzeba działać zbiorowo.
jol 2015-04-08 19:35:07
Witam.Ja wykupiłam kurs dla syna w październiku 2014. Kontaktowałam się ze sprzedawcą w grudniu bo dotarły nie kompletne materiały. On twierdził że wszystko jest w porządku,że trwają przeprowadzki stąd te pomyłki.Ja głupia łyknełam.Kontaktowałam się z pracownikiem tej firmy w marcu tego roku jak dowiedziałam się o całej sprawie on twierdzi ze MAXIMUS nie istnieje prezes zapadł się pod ziemię.Jestem z Dolnego śląska okolice Bolesławca.Czy ktoś jeszcze z okolicy dał się tak oszukać ?proszę o kontakt jpjaskot@poczta.onet.pl
as 2015-04-10 16:37:28
ja wykupiłam synowi kurs w zeszłym roku przez wakacje. Wypełnił coś na początek i listownie odesłaliśmy. Na ten list dostał komentarz na email. Teraz skończył pierwszą część i również wysłaliśmy pocztą te arkusze. Tym razem dostaliśmy zwrot listu -że niby "adresat wyprowadził się". Zaczęłam właśnie szukać na ich stronie nowego adresu lub arkusza do wypełnienia żeby odesłać przez internet i trafiłam na wasze opinie. nie sądzę żeby z tą sprawą coś dało się zrobić w sensie prawnym, a jeśli nawet-to to na pewno kosztuje, a ja nie chciałabym dopłacać do tej sprawy. Gdyby jednak coś się dało zrobić przy niewielkich kosztach to chętnie się przyłączę./ala.1401@wp.pl/mieszkam w powiecie suskim.
misia 2015-04-12 13:34:49
ludzie załóżcie jakieś forum lub konto na fejsie bo na tym forum pan dyrektor szkoły cenzoruje opinie i usuwa jemu nie na rękę ja znam dokładny adres tego pana oszusta jeśli ktoś zdąży przeczytać to niech ją skopiuje zanim ją pan dyrektor usunie ( usunięte przez administratora )
3
Arek 2015-04-28 18:17:17
Chętnie uzyskam od Pani pełną informację w tej sprawie prosze pisać: arektenis@poczta.onet.pl
1
ela 2015-05-29 11:00:59
W czerwcu 2014 wykupiłam kurs.Lekcje miały trwać przez wakacje,ale się nie odbyły.Syn miał zacząć lekcje od września,nie odbyły się.Maż zgłosił na policje i nic to nie dało.Dopiero gdy poszliśmy do radcy prawnego,to się nam udało.Po 4 miesiącach odzyskałam pieniądze.Jestem z małopolski.
1
IS 2015-07-22 16:27:07
Witam,mam taki sam problem. Karty pracy które wysyłałam na adres Rzeszowa wrócili, nie mamy kontaku żadnego z nauczycielem i oczywiście nie odbierają telefonów. Prosiłabym o pomoc i podesłanie informacji na emeil: isia7373@interia.pl
Jestem również chętna na pozew zbiorowy
agnieszka 2015-07-23 20:14:34
Witam. Ja wykupiłam kurs dla dwóch synów- łącznie 5000zł. W marcu ubiegłego roku po wielu staraniach wypowiedziałam umowę. obliczyli mi do zwrotu 1750zł przysłali fakturę jednak pieniędzy do tej pory nie odzyskałam. proszę o pomoc!
2
??? 2015-08-17 21:23:24
Siedziby firmy jak i prezesa z kasą już nie ma, dlatego ta sprawa jest taka dziwna.
Agnieszka 2015-11-10 18:39:24
Witam, również jesteśmy poszkodowani i oszukani. Bardzo proszę o kontakt w tej sprawie i o udzielenie pomocy.
Mój nr telefonu: (usunięte przez administratora)
agnieszka 2015-11-20 15:55:14
Maximus to jedna wielka ściema! czekam od marca 2014r na zwrot pieniędzy za niezrealizowane kursy. zapłaciłam 5000zł a obliczyli mi do zwrotu 1700zł!? Ale nawet tego nie oddali!!! Czy ktoś z Państwa ma jakiś kontakt z tą firmą? Tel nie działają, email jest nieaktualny!!!! Piszę na forum już któryś raz... Proszę o pomoc- jakiś aktualny kontakt do firmy chociaż!!!!
ela 2015-11-23 20:44:52
w czerwcu 2014r wykupiliśmy synowi lekcje,które się nie odbyły.Zgłosiliśmy na policję a oni do prokuratury,która uznała że nas ta firma nie oszukała.W styczniu byliśmy z mężem u radcy prawnego,a w maju odzyskaliśmy pieniądze całą kwotę.Trzeba porozumieć się z bankiem,chyba że ktoś płacił gotówką to raczej nie odzyska tych pieniędzy.
1
f 2016-05-07 18:03:55
czy siedziba ich jest nadal na ulicy tetmajerów?
Ola 2016-11-03 19:30:17
To gratuluję nasza sprawa ciągnie się od roku i nic ostatnio byliśmy wezwani na policję Gdzie nam powidzieli że reszte kredytu musimy spłacić I nie mamy innego wyscia Polskie prawo
Zostaw swoją opinię o CENTRUM ROZWOJU EDUKACJI MAXIMUS SP. Z O.O. - Wrocław
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie CENTRUM ROZWOJU EDUKACJI MAXIMUS SP. Z O.O.