brak logo

Klingenberg International Sp z o.o.

Świdnica

Opinie o Klingenberg International Sp z o.o.

anonim 2011-03-19 19:10:24
Pracuje w Wałbrzychu i u nas zarabia się 1000-1100 pln i czołem czapka, tak ze nie macie tak źle.
Pozdrawiam
Gość 2011-03-22 22:55:36
SZCZERA PRAWDA!!! FIRMA Z DUŻYM NEGATYWEM!!!
idk 2013-05-20 22:53:28
Zdecydowanie ogólna opinia musi być negatywna, ciężko doszukać się jakichkolwiek pozytywnych stron z pracy w tej firmie. Podstaw jest wiele, by tak stwierdzić, oczywiście jak wspomniano, ludzi z biura z ogromnym kompleksem Boga, którym się wydaje, że są nadludźmi. Zaznali nieco władzy i wydaje im się, że ich wiedza w każdej dziedzinie jest nie ograniczona, kompletnie pozbawieni obiektywizmu, jak i ludzkich wartości. Pełen (usunięte przez administratora) pracownika, obcinane premie, umowy o dzieło, zarobki bardzo niskie.
1
obserwator 2013-05-21 21:20:32
Zdecydowanie z galopującym w sposób kontrolowany „ dalekim obiektywizmem „ i nie opętany wrogością do żadnej instytucji nawet związkowej z przykrością muszę stwierdzić , że są ludzie, którzy pracuje rękami oraz tacy, którzy pracują językiem.
cgb 2014-05-30 22:42:56
Obowiazujaca zaledwie 15 minutowa przerwa w przeciagu jednej zmiany, brak wypłacanych "setek" a nawet "piecdziesiatek" za nadgodziny, dosc czesto kladziony duzy nacisk na pracownie znacznie powyżej 40-stu godzin tygodniowo (Oczywisty deficyt pracowników) co oczywiscie jest nieoplacalne w stosunku do zasad na jakich jest za nadgodziny (niby) placone.
krotko ujmujac, jak wspomniano wczesniej- wyzysk. To przedstawiony zaledwie ulamek aspektow jakie jest w stanie zafundowac ta firma bazujaca na nieustannych absurdach. To powinno nieco rozswietlic wszelakie wahania, w postaci podjecia pracy w tym zakladzie.
nupjhhh 2014-06-11 20:26:01
Firma deklaruje co prawda do 10 % premii, ale jednostki ja otrzymuja. Zazwyczaj konczy sie na "gołej" wyplacie, nawet jesli nadgodziny mialy miejsce to wedruja do jakiegos banku godzin, gdzie pomalu wbrew naszej wiedzy ubywaja. Jesli liczycie na rozsadny zarobek to nie w tym miejscu, odradzam.
Quo vadis 2014-07-02 13:24:28
Ten zakład to żenada -omijać szerokim łukiem.
2
Mieciu 2014-07-06 19:19:35
Nie jest tak źle, szału nie ma ale jest okej. Jak na świdnice moze być.
Monter 2014-07-09 22:02:36
ODRADZAM i Nie Polecam nikomu tam pracować.. Chociaż jak ktoś niema ambicji ani żadnych perspektyw to może spróbować. Pracowałem tam 1rok i się zwolniłem. Atmosfera w pracy bardzo nieprzyjemna. Wrogie nastawienie liderów i przełożonych krzyki,hamstwo i popędzanie pracowników na porządku dziennym. Ogólnie pracując tam czułem się momentami jak skończony wrak człowieka wykończony psychicznie i fizycznie i to za psie pieniądze. Słowo podwyżka z przełożonym to temat tabu, a dyrektor moczy morda myśli że pozjadał wszystkie rozumy.
1
ten kto wie najlepiej 2014-07-12 09:24:58
Krzyki,hamstwo i popędzanie pracownikow , krótko mówiąc [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] NA KÓŁKACH!
żadnej premi , przycinka na każdym korku choć byś Wypracował caly mówią na cacy ,a 29tego Dyrektor zobaczy cię że gadasz choć by na temat pracy , Zapomnij o premi im. za chorobowe ze stycznia brak jakich kolwiek talonow do konca roku, ci co nadal tam robią to albo lizobupY. Albo dajacy si [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] na sucho bez mudoa albo starsi pracownicy , przyczym takie słowo jak szacunek nie istnieje , za stawianie sie4
1
Quo vadis 2014-08-03 01:52:48
Idzie odwilż w tej firmie...ludzie odchodzą,odwracają się od Ojca Dyrektora.Rządy jakie panują od ponad roku nie są w porządku z ogólnie przyjętą normalnością.Niemiecka firma i polskie zarobki...uwłaczające godności.Człowiek traktowany jest jak najgorsze zło.Arbeit macht frei (niem. praca czyni wolnym) – niemiecka formuła wywiedziona z rozpowszechnionego w tradycji protestanckiej cytatu z Ewangelii Jana (J 8, 32) ...tutaj można dosłownie zderzyć się z tym...pozostawiam do interpretacji czytającym.
1
Nieistotne 2014-08-03 21:12:35
Na takich warunkach, jakie obecnie panują po narzuceniu ich przez Ojca Dyrektora ten zakład dawno nie miałby prawa bytu, gdyby nie obsada pracowników ze wschodu.
Wszyscy są stawiani do rangi mięsa, które ma jedynie orać bez odzewu.
2
Pracownik z montażu 2014-08-03 23:32:14
Może Ojciec Dyrektor ciśnie na efektywność pracy, też mi jest ciężko bo wychodzę zmęczony z pracy bardziej niż rok temu, w końcu pieniądze nie spadają z nieba, muszą być zarobione na Ziemi.
Quo vadis 2014-09-10 11:41:14
Robota garażowa w stylu:szybciej,więcej...itp.Niejeden majsterkowicz ma lepiej wyposażony garaż.Tutaj jest tragedia pod tym względem.I sławne myśli"ciśniemy panowie ciśniemy...;może pan żwawiej?sporo tego jest.
1
Radek 2014-11-20 10:27:32
Pracowalem w tej firmie uczciwie caly tydzien.Po tygodniu zrezygnowalem z tej pracy i okazalo sie,ze zginela moja karta na ktorej byly moje podpisy.Przez 5 dni byla codziennie w tym samym miejscu jak przyszlo do rezygnacji z mojej strony karta w tym samym momencie przepadla.Nie zaplacili mi nawet zlotowki ta firma to zlodzie i oszusci nie dajcie sie wykorzystywac!!!!!!!
1
Obiektywny 2014-11-21 12:22:31
To niestety codzienność w tej firmie. Zawsze jeżeli ktoś rezygnuje z pracy, muszą zachować się nieuczciwie z myślą, że i tak ktoś sobie odpuści starania o rozwiązanie niezgodności z ich strony. Czegoś zawsze nie wypłacą. Jeżeli się nie upomnisz, stwierdzą ,że jesteś nieświadomy swoich należności i w którymś momencie podłożą Ci nogę. Szkoda też pominąć świetne zarobki, jakie oferuje ta firma, rzędu 1340-1500 netto.
eminencja 2015-02-25 21:25:40
@Radek musisz pamiętać że każdy czycha tylko na okazje żeby nachapać się pieniędzy. Ja w zeszłym roku pracowałem w podobnej firmie, też za przysłowiowe "sikacze" no ale dla pewności codziennie po podpisaniu się robiłem zdjęcie. No i na koniec to się przydało bo źle mi policzyli godziny i dopiero jak im udowodniłem to wypłacili wyrównanie
onn 2015-05-11 11:42:36
witam, można prosić o jakieś opinie aktualne nt. zarobków, ogólnie na temat tej firmy? jutro idę tam na rozmowę, na stanowisko pakowacz/operator wózków widłowych.
Obiektywny 2015-05-11 18:18:10
Niestety, wbrew pozorom jakie nasuwa nam nazwa tego stanowiska, to chyba gorzej trafić się nie da w tym zakładzie. Faktycznie, wózkiem tam pojezdzisz, ale może przez 10 % czasu w pracy. Dawniej było dwóch wózkowych na zmianie, teraz zostaniesz pewnie sam. Dyspozycyjność będzie bardzo ważnym aspektem z Twojej strony, pracuje się do ostatniego zapakowanego rotora, czy wymiennika. Za nadgodziny nie płaca (lubią kolekcjonować czyjeś nadgodziny w tzw. banku), jakaś tam premia, ale wiadomo,że to ma służyć bardziej szefostwu niż pracownikowi. Stawka jaką Ci zaproponują to pewnie 11.50 zł/h lub 12 zł Twoja wypłata będzie się wahała w przedziale 1350 (bo lubią nie przyznawać premii) do 1600 (jak zrobisz sporo nadgodzin. No radzę wyciągnąć wnioski z powyższych komentarzy, bo nie ma w tym przesady. Sam się o tym przekonasz :)
1
jamesblond0071 2015-05-15 12:04:27
witam mam takie pytanie jestem umówiony na rozmowie w tej firmie i chciałbym się zapytac jakie sa zarobki na stanowisku monter z mozliwoscia wyjazdow za granice.za szczera odpowiedz bede bardzo wdzięczny.pozdrawiam
monter 2015-05-15 13:19:46
z tego co mówią z serwisu to niezłe. I diety czy jekieś dodatki mają ci z montażu jak gdzieś wyjeżdżają. to tyle co mówią.
denaj 2015-08-27 22:24:29
Sorry, jednak prawa pracy nie znam do końca. Nie ma dodatkowych przerw z powodu uciążliwego stanowiska. Z powodu upału tez nie tym samym.
denaj 2015-09-07 20:34:44
Cześć James, robię na hali montażu. Masz rację, śrubę przykręcili. Ale wiem ze kolesie na montażu dostali 3 dychy i 100 ekstra za każdy dzień.
kkk 2015-10-09 21:33:28
To jest firma wyłącznie dla ludzi bez godności, ambicji. Chcących jedynie zaznać stabilizacji nie zależnie od jej standardu, nie wymagających zbyt wiele dla własnego dobra. dla ludzi, którym nie wiele do życia trzeba.
Montażysta 2015-10-09 23:34:14
Ciężko pracuję, normy mnie wypalają ale widzę sens przychodzenia do pracy, widzę efekt mojej ciężkiej pracy, firma się rozwija a ja z nią, jestem zadowolony pomimo, że codziennie trzeba wyrobić normę, mam też swoją godność i dużo od siebie wymagam. Gdyby były pochody 1 majowe szedłbym z sztandarem z napisem ,że kolejna norma pobita i chcę pobić kolejną. A niech każdy piszę swoją gazetkę nienawiści do byłego pracodawcy, świata denaj nie zmienisz, ja na zupę i bułki dla dzieci które codziennie wysyłam do szkoły muszę zarobić. Pozdrawiam malkontentów.
Mefisto 2015-10-09 23:38:45
Zielony jak szypiorek na wiosne albo bardziej czerwony jak burak to zazwyczaj wyglada dyrektor w kazdy poniedzialek jak jest wczorajszy:)
Mefisto 2015-10-09 23:45:45
Szczypiorek
Kkk 2015-10-10 19:03:29
Słowo w słowo, w pełni prawdziwie przytoczony obraz firmy. Ci co są dumni z tego, że dzięki im fizycznemu, psychicznemu wykończeniu ten zakład się rozwija to gratuluję altruizmu. Pamiętajcie, takich jak wy Ojciec Piotr Dyrektor potrzebuje, to wy jesteś nie asertywni i łatwi do manipulacji.
Montażysta 2015-10-10 23:07:14
Dr Oetker, pozwoliłem sobie na delikatny komentarz w stosunku do Twoich opinii. Pracowałem z Tobą na montażu, nie mam Tyle w sobie bezczelności, aby ocenić Twoje postawy, gwarantuje Tobie, że mam więcej siwych włosów od Ciebie i proponuję Tobie więcej autorefleksji na temat swojej pracy, także proszę Ciebie o poszanowanie pewnych wartości historycznych i emocji z tym związanych w świetle swoich komentarzy, które w mojej ocenie są wolne od kontroli umysłu. Ciężko się z Tobą zgodzić na tle wyników, które osiągałeś, ja składałem 5 obudów a Ty tylko 1,5. Myślę ,że umiesz dzielić dlatego iloraz tych dwóch wielkości - pomogę Tobie w obliczeniach 5/1,5 =3,33, nie wiem czy wiesza jak ten wynik zinterpretować, pomogę Tobie , byłem od Ciebie wydajniejszy 3,33 razy. Postrzegałem Ciebie jako inteligentnego człowieka, myślę ,że powyższą translację matematyczną zrozumiesz z szczególną powagą. Nie wiem czy to dokładnie zrozumiesz ale na koniec spróbuję Tobie zbudować przykład , jeżeli jutro Polacy przegrają z Irlandią 3:0 wszyscy powiedzą dziękujemy selekcjonerowi, proszę szukać nowego.....,
Pozdrawiam
Twój kolega z montażu.
Batman 2015-10-17 11:45:52
Jeśli o płacenie chodzi to jest to duży plus tej firmy. Nie zdarzyło się jeszcze (przy rządach obecnego Prezesa) żeby wypłata była po terminie. Oczywiście słowo "należne" może być różnie interpretowane. Najlepszą jest jednak interpretacja zawarta w umowie o pracę, którą kwitując autografem każdy świadomie akceptuje. Oczywiście mogę się mylić.
dachowiec 2015-10-17 15:20:20
zdarzylo sie w styczniu 2015 wyplata byla 13 lub 14
Batman 2015-10-17 18:22:05
Nie miałem na myśli dwudniowego poślizgu spowodowanego zapewne względami formalnymi. Są firmy, które nie płacą przez kilka miesięcy albo płacą jakieś zaliczki gdy z zamówieniami słabo. To miałem na myśli. Znam przynajmniej 3 takie firmy.
dachowiec 2015-10-17 19:28:32
jak wiesz wyplata jest 10 a byla 14 takze sa to 4 dni i wekend byl bez kasy
Mariusz N. 2015-10-19 16:58:37
W związku z moimi wcześniejszymi negatywnymi wpisami pod nickiem Dr Oetker chciałbym bardzo serdecznie przeprosić pana prezesa Sławomira B, pana dyrektora Piotra S jak i całą firmę Klingenburg International w Świdnicy. Rozumiem doskonale jak Panowie mogli się poczuć tym zniesmaczeni i oburzeni. Moje zachowanie było tutaj nieodpowiednie, pod wpływem dużych emocji i stresu, użyłem niepotrzebnych słów czasem opartych na historii (II wojna światowa), czasem bezczelnych, obraźliwych, wyolbrzymiłem również niekiedy fakty niezgodne z prawdą. Teraz zrozumiałem w swoim rozrachunku jak wielki błąd popełnilem pisząc te głupawe opinie, które na szczęście niedługo stąd znikną. Nie powinienem był tego robić ponieważ pracowałem tam za krótko i nie miałem pojęcia o atmosferze firmy, pracownikach i wykonywanej pracy. Chciałbym wyszczególnić pewne nieścisłości. Narzekałem na normę w firmie że za bardzo podkręcona, że nie da się jej wyrobić, teraz wiem że pan Piotr S chciał po prostu żeby pracownicy mieli przed sobą konkretny cel jak należy robić wydajnie i podnieść statystyki. To się chwali ponieważ pracownik dajmy na to skończy obudowę szybciej to nie siedzi bezczynnie tylko robi kolejną. Przerwa, o której też wspominałem że za krótka itd, pan Sławomir B uświadomił mnie że tyle powinna trwać. W innych zakładach zazwyczaj tyle trwa czasem ewentualnie trochę dłużej. I dobrze bo im dłuższa przerwa to i pracownik wraca z niej leniwie, niechętnie a tak jest 15 minut i pracownik ma dalej w głowie co ma do zrobienia. Jeśli chodzi o wypłacanie pieniędzy pracownikowi to również się myliłem niepotrzebnie narzekając na firmę, że po terminie, że nie ma ich na koncie itd. Musiałem źle zrozumieć albo nie doczytać w umowie. Sympatyczne panie w kadrach wytłumaczyły mi że pieniądze dostaje się przed dziesiątym dniem każdego miesiąca. Ogólnie rzecz biorąc wiem jedno. Człowiek uczy się na błędach i wie że już nie popełni tych samych w przyszłości bo mogą być z tego konsekwencje. Zrozumiałem że trzeba samemu znaleźć wewnętrzny spokój, na pewne rzeczy machnąć ręką gdy nie ma się na nie wpływu, godnie pogodzić się z przeszłością. I mam nadzieję że panowie wybaczą mój wybryk i wkrótce zapomną o tym zdarzeniu za które jeszcze raz mocno przepraszam.
Kkk 2015-10-19 18:48:28
Brawo, dobrze przedstawiona ironia. Oklaskuje.
Mariusz N. 2015-10-19 19:14:19
Kkk, to nie jest ironia. Tu akurat piszę co czuję obecnie. Że firma nie jest zła tak jak ją przedstawiałem wcześniej. Wystarczyło porozmawiać z pewnymi osobami z wyższego stanowiska w cztery oczy i by pewne rzeczy zrozumieć, przemyśleć i przyznać im rację.
dachowiec 2015-10-20 11:05:35
pracowalem w tej firmie i naprawde nie bylo zle jak sie przylozysz do roboty to masz czas nawet na wiekszy odpoczynek norma jest do zrobienia i jest spokoj nikt sie wtedy nie czepia jakbys pracowal uczciwie to nie musialbys nikogo przepraszac, za te glupoty, narzedzia byly wszystkie nowe i dobrej jakosci pozdrawiam kumpli z montazu i bracholi[spawaczy].
Sebastian.B 2015-10-20 14:52:42
W związku z moimi wcześniejszymi negatywnymi opiniami pod adresem firmy Klingenburg International uzywajac nicku jamesblond0071 chciałbym serdecznie przeprosić pana prezesa Sławomira B, pana dyrektora Piotra S jak i całą firmę.
Niezdawałem sobie sprawy ze moje negatywne opinie jak i zachowanie naruszą czyjeś dobra osobiste jak również mogą popsuć wizerunek firmy.
Pragne sprostowac iż wszystkie opinie ktore tutaj napisalem sa nie prawda a wrecz wymyslone i podjolem dzialania aby jak najszybciej zostaly usuniete,aby dluzej nie szkodzily wizerunkowi firmy.
Chcialbym jeszcze raz bardzo mocno przeprosic Panow jak i cala firme za moje naganne zachowanie na ktore brak slow i mam nadzieje na wybaczenie mojego wrecz glupiego zachowania,
i ze wspolnie zapomnimy o zaistnialej sytuacji.Najmocniej przepraszam Sebastian.B
2
idk 2015-10-20 18:54:27
Tak myślałem,że te 10 osób, które odeszły do Świdnickich Wagonów w przeciągu 5,6 miesięcy od momenty gdy rozwinął skrzydła dyrektor to przypadek. W końcu omawiana przez nas tutaj firma to prestiż na mieście...
1
Mariusz N. 2015-10-23 12:42:14
Chciałbym przypomnieć, że moje negatywne opinie pod nickiem Dr Oetker były zgłoszone w poniedziałek 19.10.2015 administratorowi tej strony i są podejmowane działania w związku z ich usunięciem. Mariusz N.
1
p 2016-05-03 13:05:43
Witam.Ile na wejscie mozna u Was zarobic?
darko 2016-05-04 12:47:01
Na jakim stanowisku ?
p 2016-05-04 13:14:38
Gdzie kolwiek,obecnie gdzie pracuje to mam 1300 netto.Porazka.
darko 2016-05-05 09:21:15
2300 brutto przez 1 miesiąc a puźniej z premią od coś ok 2500. Plus premia co pół roku.
p 2016-05-05 15:35:25
Dzieki darko.Napisz jeszcze,a lutowaczy zatrudniacie?
darko 2016-05-09 15:17:19
Nie, lutowaczy u nas nie ma.
aaa 2016-06-09 22:50:20
nie polecam, na okresie probnym zarabialem wiecej jak prawie po roku, premie potrafia za wszystko zabrac a podnosza normy, w soboty karzą przychodzic, zeby to chociaz setki byly, takich zakladow to juz chyba nie ma, zarobki ok 1700-1800 przy dobrym miesiacu, premie przyznawane sa nie za dobra robote tylko jak sie im podoba
sadamasan 2016-08-05 16:45:26
atmosfera w tej firmie to dno choć dno bywa wyżej takich wazeliniarzy nigdzie nie widziałem radzę poczytać wcześniejsze opinie a 2600zl to tam dostaniesz 2100 roku kiedy ojciec dyrektor się w końcu nachapie
Swój 2016-10-04 22:01:48
Ktoś się przestraszył ☺.
erf 2016-10-05 14:53:02
hej hej czy ktoś z was mi podpowie na jakie zarobki tutaj można liczyc jeżeli nie ma się odpowiedniego i zbytnio dużego doświadczenia w pracy ? dzieki
Zostaw swoją opinię o Klingenberg International Sp z o.o. - Świdnica
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Klingenberg International Sp z o.o.