Oferty pracyOpinie o pracodawcachSzkoły policealne
Dla pracodawcówLogowanie / Rejestracja

Oferty pracyOpinie o pracodawcachBlogPoradnik
Dla pracodawców
Regulamin i polityka prywatności
Poznań - Metrolog Sp. z o.o. Oddział
Wałbrzych - Metrolog Sp. z o.o.

3. Opinie o pracodawcach Czarnków
  5. Opinie o Metrolog Sp. z o.o.

Opinie o Metrolog Czarnków

ReviewUserIconBóg

11.12.2025 21:53

Dlaczego w ciągu dosłownie kilku lat w takim małym mieście jak Czarnków jest taka rotacja pracowników szczególnie tylko kobiet, które urodziły dzieci? Czyżby złe traktowanie oraz mobbing był cały czas na porządku dziennym w PCT? Nowa władza (stara niby nadzoruje) to widzi i tyle lat nic z tym nie robi to bardzo przykre... 😲😞 Szkoda, że kobiety są tam tylko potrzebne młode w trakcie lub po studiach bez dzieci oraz dojrzałe z od chowanymi dorosłymi dziećmi w wieku 20+. Jeśli kobieta zajdzie w ciążę nie ma już powrotu do tej firmy. Wyjątek stanowi jeśli zna kogoś tam bardzo wysoko.. Przykre, że w takiej małej miejscowości od minimum 7 lat tak się tam dzieje lub więcej...

ReviewUserIconUj cię obchodzi

09.10.2023 12:52

No kolega w jednym poście bardzo kreatywnie napisał wydaje mi się że 1 z polskiego była w szkole :) podlizywać się trzeba umieć a jak ty nie umiesz to przykro mi a może zamiast pisać anonimowe wpisy podejdź do mnie i mi to powiedz gwarantuje nasza rozmowa może zakończyć się w słabych relacjach :)

ReviewUserIconCzarnkuw

04.10.2023 18:53

Jak ktoś dzwoni o pracę i muwil że z doświadczenie a tacy po szkole co zostali i Boston som na chorobowym to tego nikt nie widzi

ReviewUserIconSpawacz

05.10.2023 06:56

No bo jednak mają doświadczenie 3 letnie w pracy i uczyli się tu jak to robić od swoich brygadzistów a jak ktoś przyjdzie zewnątrz to tak nie zabardzo żeby umiał to co praktykanci przez 3 lata

01.08.2023 10:26

Jakie godziny pracy obowiązują w Metrolog Sp. z o.o.?
    ReviewUserIconHades

18.08.2023 14:41

Zależne jest to od stanowiska, produkcja dwie zmiany, magazyn/zaopatrzenie/sprzedaż - 1 zmiana, budowy - zależnie od potrzeb, czasu od rana do 15 a czasami i do wieczora
    ReviewUserIconDjjo

04.09.2023 14:31

Na produkcji od kilkunastu lat jest jedna kobieta.
    ReviewUserIconStruś pędziwiatr

31.03.2023 14:21

Po latach pracy w tej firmie uważam że nie był to czas stracony. Firma pozwala zdobyć duże doświadczenie, oczywiście wymaga również dużego poświęcenia i trzeba w którymś momencie odpowiedzieć sobie na pytanie czy nie zbyt dużego. Niestety osoby które mają duże chęci do pracy i zaangażowanie najczęściej obarcza się największą skalą obowiązków, a osoby które potrafią niewiele pozostawia się w spokoju, na zasadzie: nie będziemy za dużo wymagać bo i tak tego dobrze nie zrobi. Firma przekształciła się w korporację co z jednej strony podniosło standardy finansowe, z drugiej strony spadła decyzyjność zwierzchników. Rotacja pracowników jest duża, ale jest też grono pracujące po kilkanaście czy kilkadziesiąt lat. Ogólnie wystawiam opinię pozytywną choć są liczne mankamenty z których niektóre wymieniłem powyżej.
    ReviewUserIconHades

31.07.2023 10:59

Firma inwestuje głównie w kwalifikacje i szkolenia dla inżynierów budowy, tak samo rotacja najczęściej występuje właśnie tam, wiele osób po krótkim okresie próbnym rezygnuje przy natłoku obowiązków i stresu związanym z współpracy z główną czcigodną. Atmosfera nie jest tam idealna. Standardy finansowe tutaj są bardzo uzależnione od stanowiska osoby zatrudniającej się tam, dużo ludzie są w stanie wywalczyć, jeżeli ktoś zatrudnia się na najniższą krajową, to kadry uznają że jest to dla niego godna płaca, często trzeba stawiać ultimatum by podnieś jakkolwiek tą podstawę finansową. Osoba która jakiś czas temu zwalniała się właśnie ze stanowiska inżyniera budowy mówiła, że większość firm na tym stanowisku pracownikowi są w stanie zapłacić znacznie więcej, a wynagrodzenie w Metrologu oscyluje w granicach 4tyś mimo ogromu obowiązków, ciągłego popędzania i stresu związanego z deadline'em. Atmosfera pracy na stanowiskach biurowych ogólnie nie należy do najgorszych, czego nie można powiedzieć o pracy na hali produkcyjnej, gdzie zachowanie mistrzów i brygadzistów w stosunku do zwykłego pracownika jest poniżej wszelkiej krytyki

09.03.2023 10:13

Jak wygląda każdy z etapów rekrutacji w Metrolog Sp. z o.o.?
    ReviewUserIconKatarzyna

27.03.2023 21:39

Nie ma żadnych kolejnych etapów rekrutacji. Jest tylko jednak rozmowa z kadrową+ kierownikiem/dyrektorem komórki organizacyjnej. Coś jeszcze chcesz wiedzieć?
    ReviewUserIconNatalia

10.01.2023 07:06

odniósłby się ktoś do kwestii bieżącej atmosfery jaka panuje teraz w firmie? z poprzednich opinii zdaje się, że mógł być z tym jakiś problem, wiecie jak obecnie organizacja pracy tutaj wygląda i na jakie warunki finansowe można przy tym liczyć?
    ReviewUserIconErnest

31.01.2023 16:54

Atmosfera fatalna bardzo źle się pracuje. Każdy obgaduje za plecami. Jeżeli chodzi o zarobki najlepiej 10letnie lub 20letnie doświadczenie i stawka najniższa krajowa. Nie polecam! Jest dużo innych firm w okolicy, które mają szacunek dla pracownika oraz godziwe wynagrodzenie za pracę.

07.02.2023 16:59

Atmosfera jest tylko do kitu na montażu

20.01.2023 15:02

Dlaczego nie ma jeszcze premi za nie chorowanie??? Już połowa miesiąca Nie można by było zaraz po wypłacie jej wysłać ????
    ReviewUserIconNick

29.01.2023 08:27

Bo za dużo chorujecie
    ReviewUserIconXyz

18.01.2023 08:00

Dlaczego moje zapytanie zostało usunięte? Znowu zapytam kiedy będą PODWYŻKI? Ile jeszcze mamy czekać?
    ReviewUserIconNick

29.01.2023 07:10

Podwyżki będą paliwa prądu chleba itd
    ReviewUserIconZła sytuacja

17.01.2023 19:45

Kiedy w końcu będzie podwyżka ile mamy jeszcze czekać?
    ReviewUserIconXyz

16.01.2023 13:42

Kiedy będą podwyżki??? Już połowa miesiąca i cisza. W innych firmach już dawno pracownicy dostali wysokość inflacji, a nawet więcej.

27.06.2022 08:51

Kciuk w dół

23.06.2022 21:39

26.06.2022 15:04

Popracuj tam to zobaczysz ale szczerze odradzam
    ReviewUserIconGregor

07.06.2022 19:37

Praca biurowa - pomocna ekipa, odpowiadają na wszystkie pytania. Ludzie w biurze pracują trochę w stanie ciągłego alertu, ale to pokazuje zaangażowanie pracowników. Widać, że firma choć w małej mieścinie ma duże aspiracje. Polecam jako pracodawcę.

23.06.2022 21:40

Ile ci zapłacili aby taki komentarz wystawić:D

19.04.2022 10:08

Czy nowo zatrudnione osoby w Metrolog Sp. z o.o. otrzymują od pierwszych dni umowę o pracę?
    ReviewUserIconkadry

19.04.2022 12:43

TAK

30.04.2021 14:25

ReviewUserIconKłapouchy

08.10.2021 16:06

Ty to dopiero jesteś skrzywdzony.
    ReviewUserIconSzpital psychiatryczny

22.12.2021 10:15

Ty się uważasz za Obywatela? Ciebie powinno się leczyć. Bo nawet nie wiesz do czego służy,ten serwis informacyjny.

18.08.2021 12:33

13.12.2021 15:30

Nawet nie pytaj bo bez sensu kierownik się wybił na podpiepszaniu np

13.12.2021 12:39

Beznadziejna firma która płaci najniższą krajową w tych czasach gdzie inflacja szaleje
    ReviewUserIconRobo

05.03.2021 10:09

Firma w której pracownicy zarabiają najnizsza krajowa.... porażka. Więc nie polecam.

13.12.2021 11:28

Ty jesteś chora kobieto i oderwana od rzeczywistości. Na najniższej krajowej teraz się nie wyżyje. Tak gadasz o najniższej krajowej jakby wynosila5ona 5000 zł!! (usunięte przez administratora)

Kontakt - Metrolog Sp. z o.o.

Czarnków

Branże: Instalacje budowlane

13.12.2021 11:25

Witam nie polecam tej firmy zami konfidenci a szczególnie mistrz Piotr wszystkich by podpiepszał byle by w kwitku mu się zgadzalo LEPIEJ TU SIE NIE ZATRUDNIAĆ NA PRAWDE !!!!

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Metrolog?

ReviewUserIconT

12.01.2021 23:12

Odszedłem ponad 5 lat temu dla lepszych zarobków, ale firmę wspominam dobrze. Wspominam dobrze samego prezesa i szeregowych pracowników, ale myślę, że szef otaczał się partaczami i oszołomami w kadrze kierowniczej. Spawacze, ślusarze, monterzy, elektrycy i inni wykonywali kawał dobrej roboty. Można było zarobić, ale i pracować trzeba było adekwatnie. Ponoć praca na produkcji zeszła na psy, takie docierają do mnie sygnały.

05.08.2021 17:34

Tak jest, zgadza się
    ReviewUserIcongrzejnik

17.10.2018 20:17

Dajcie sobie na wstrzymanie z ta firma niewiem jak w biurze a le na produkcji to sykoda gadac majster niedosc ze nic niewie i praktycznie na niczym sie nie zna tylko zgrywanie cwaniaczka mu wychodzi wogule to niewiem z jakiego palacu go tam wzieli bo zachowuje sie jak by byl jakims bogiem a nie czlowiekiem jednym slowem CIEC do tego klimat pracy jakis duszny taki o ile pracownicy fizyczni sa ok to tyle majstrowie i szef produkcji niedosc ze pojecia nie maja o niczym to jeszcze jak potrzeba pomocy zbywaja i sam sobie radz ale na koncu krytyki wzgledem pracownika co nie miara oczywiscie negatywnej traktuja cie jak jakiegos normalnie debila a sam jeden z drugim na suwmiarce sie nie zna pracowalem dluzszy czas i naprawde za dlugoooo
    ReviewUserIconT

12.01.2021 23:15

Jeśli masz na myśli następcę JN to faktycznie człowiek bez minimum pojęcia i kultury osobistej.

25.02.2021 06:10

Trafiłeś w samo sedno kolego
    ReviewUserIconByłyPracownik

09.02.2021 10:58

Ta firma jest świetna lecz ludzie pracujacy tam to w większości konfidenci i (usunięte przez administratora) włazy z przykrością mogę opowiedzieć o tym jak poszczególni pracownicy okradają firmę A udają najlepszych pracowników najlepiej to biegać do biura i tylko wchodzić pod biurko jeśli chodzi o pracę i zarobki to jest jak na czarnkow i okolice na dość dobrym poziomie ale atmosfera którą robią głównie poszczególni brygadzisci to wstyd dla firmy negatywnie nastawieni do pracowników którym nie podpisują albo po prostu nie dadzą im w łapę
    ReviewUserIconceziak

17.12.2020 19:48

Ogólnie spoko, chociaż zależy od tego gdzie trafisz. Teraz nowi mają lepsze pieniadze i większy luz niż starzy pracownicy - od nowych się tyle nie wymaga, a po starych się ostro jeździ. Trzeba też uważać na umowę bo ma rozmowie obiecują złote góry, a potem ściemniają że "po próbnym" albo "rynek pracy się zmienił".

04.11.2020 12:46

Nie polecam!!! Nie ma poszanowania dla pracownika w żadnym wypadku a Mobing jest na porządku dziennym ????????????????????. A płacą z łaski na uciechę, płacą jak za karę. Wielką łaskę robią kiedy pracą i zapomnij o życiu prywatnym bo najlepiej by chcieli abyś robił non-stop a najlepiej się przeprowadzić do firmy to by im odpowiadało. Nowych traktują bez tolerancji i chcą abyś umiał odrazu wszystko. Typowa firma w tym padole patologicznym????????????

13.11.2020 10:07

Ty też jesteś anonimowy, to zanim napiszesz pomyśl chyba że przychodzi ci to z oporem :D :D
    ReviewUserIconFrancuz

14.11.2020 11:13

Powtórzę. Tutaj nie miejsce na wyrażanie swoich frustracji. Zapisz się do jakiegoś klubiku (tam za granicą napewno takie macie) i się zwierzaj gdzie masz Polskę i ta całą cholote. Typowy polaczku za granicą.
    ReviewUserIcontik tak@

15.02.2016 22:49

Jest to firma w której można się rozwijać.Pracować trzeba jak wszędzie ale robi się tutaj to z przyjemnością. Szef jest naprawdę bardzo dobrym człowiekiem który docenia swoich pracowników. Spotkał mnie zaszczyt że mogę tam pracować Pozdrawiam całą załogę Metrologu.

13.11.2020 10:15

(usunięte przez administratora)wypisując takie bzdury :D :D :D
    ReviewUserIconMama arka

25.02.2020 12:52

Najlepiej niech robią sami rolnicy
    ReviewUserIconKrzysiu ze Szczecina

04.03.2020 08:24

Rozumiem, że to ludzie gorszego sortu? Internet to bardzo pomocne narzędzie, ale nie dla wszystkich... Pogratulować poziomu inteligencji.
    ReviewUserIconKrzysztof

01.10.2020 14:33

Te całe benefity to sobie wsadzić można w wiadome miejsce. Każdy chce swoje pieniądze do ręki a nie jakieś benefity. Korpo mowa kurła...
    ReviewUserIconstary

15.09.2020 20:38

kiedyś jeździł po firmach w których robiliśmy i się chwalił jak to ludzie nie mają dobrze u niego, tak ściemnił że z kumpli zrobił nam wrogów, w ZEC-ach nie szło się dogadać bo wszyscy wkurzeni zazdrościli. Tylko że zapomniał powiedzieć że robiliśmy do skutku bez żadnej kontroli godzin, często do 22.00 albo i dłużej i że dobrze zarabiali tylko kierownicy (usunięte przez administratora)
    ReviewUserIconSpawacz

08.01.2020 21:11

Jakie stawki dla spawaczy? Spawam rury za granicą za 60zł na godz i sie zastanawiam czy jest do czego wracać żeby być w pl i godziwie zarobić
    ReviewUserIconAeia

18.03.2020 08:28

15,5 na rękę pozdro
    ReviewUserIconWasabi

29.04.2020 19:43

Bielski emigrant :) Niemcy człowieku więc niezbyt daleko. Wychyl trochę głowę ze wsi. 1700/1900 euro netto to dla zwykłego człowieka, który ma chęci do pracy i mózg zamiast popcornu + nadgodziny 15/20 euro netto za godzinę. Gdybym pracował u sąsiadów tyle godzin co w Naszym wspaniałym kraju to wyjdę koło 3000/3400 e. netto. Inżynierem i magistrem nie jestem. Ceny spożywki, chemii, paliwa, ubrań itd. takie same jak w Polsce.

01.04.2020 13:03

Kiedy będą podwyżki inflacyjne, są gwarantowane. A tu cisza.
    ReviewUserIconArek

20.02.2020 05:24

Dlaczego ta firma zatrudnia ludzi która którzy nie mają żadnego pojęcia o ślusarstwie i naddatek robią z ludzi brygadzistów którzy nie mają pojęcia o robocie i wyżywają się na pracownikach pozdrawiam serdecznie
    ReviewUserIconArek

09.01.2020 11:38

Na forum nikt nie poda dokładnej stawki bo to zależy od wielu elementów, warto w każdym razie dostać się tu do pracy!
    ReviewUserIconXxx

29.01.2020 17:28

Kiedy będą podwyżki? Miały być od stycznia i cisza...
    ReviewUserIconAli

29.01.2020 22:17

Podwyżki zawsze w tej firmie były obiecane od stycznia dla podtrzymania tradycji żeby ludzie nie sp... I żyli nadzieja ze będzie jeszcze dobrze... Pozdrawiam pracowników. ????

25.07.2019 19:32

ReviewUserIconKoliber

30.07.2019 11:38

Mordeczki spończcie z tą dziecinadą, Jak gość komuś nie leży to załatwić to po męsku.
    ReviewUserIconKtos

26.05.2019 18:54

Człowiek bez zielonego pojęcia o robocie zostaje brygadzista spawaczy mowa tu o panu (usunięte przez administratora) który jedyne co potrafi to dobrze wejść w (usunięte przez administratora) tym z wyższych sfer dosłownie i w przenośni. Brak doceniana pracy fachowców którzy pracowali dłuższy czas w tej firmie. Zyczę powodzenia!!

04.06.2019 20:09

Mają rację,popieram. Spawacz zaczyna rozmowę na dzień dzisiejszy stawka od 25 do 35 netto na h,zł ( na godzinę netto) sprawdzajcie to .
    ReviewUserIconPracownik

05.06.2019 20:14

Tutaj nawet brutto tyle nie ma, nawet rozmowy o takiej stawce nie ma.

31.05.2019 07:37

Tę firmę polecam P.I.P
    ReviewUserIconćwirek

05.04.2019 14:49

dokładnie tak jak pisze "grzejnik" fatalnie, ja akurat pracowałem w biurze, niedawno się rozstałem. W skrócie "wyzysk człowieka przez człowieka". Odradzam, no chyba że ktoś chce się nabawić choroby psychicznej.
    ReviewUserIconA nikt

21.03.2019 12:29

Witam serdecznie słyszałem tylko o panu (usunięte przez administratora)że jest (usunięte przez administratora)przeciąga z podwyżkami i pracownicy na produkcji zarabiają bardzo śmieszne pieniądze 210 to nie zarobek lecz to oni są projektują wenzły ciepłownicze jak składają na stanowisku lecz pan (usunięte przez administratora)robi schematy i oraz rozpisuje wszystko na wenzły zawsze braki . Wiara z produkcji już się zwalnia
    ReviewUserIconDzikus

15.03.2019 20:15

Jesteśmy nie doceniani przez szefa obiecanki cacanki a sam się chwali ile to nie zarobił milionów
    ReviewUserIconadmin

04.08.2015 08:20

Wiesz coś na temat szefa firmy Metrolog Sp. z o.o. ? Wiesz czy jest bardzo wymagający, czy można się z nim dogadać? Czekamy na Twoją opinię!

Zostaw merytoryczną opinię o Metrolog Sp. z o.o.

Nie przegap nowości o Metrolog Sp. z o.o.!