brak logo

prefamax

Warszawa

Opinie o prefamax

Little John 2015-08-23 17:13
Odpowiem za"Andrzeja": różnica między wami jest taka, że ty jesteś konfidentem i analfabetą - dlatego ciebie "czymają", a co do tego kto ma lepiej, pozostawię bez komentarza.
4
PRACOWNIK(były) 2015-09-17 17:22
Napisała Pani tą opinię przed wyjściem z biura w Warszawie czy przed wejściem.
Jeżeli stara się Pani o pracę w Prefamax-sie to nie oczekuję wielkiej inteligencji - poziom całej kadry. Dlatego tez wyprowadzę Panią z błędu. Ta firma nie działa na rynku niemieckim ze swoimi prefabrykatami. Pracownicy zatrudnieni w tej firmie wykonują między innymi prefabrykaty w niemieckich fabrykach na zasadzie ZEITSABEITSFIRMA. Takie są też zarobki - jak dla zeitsarbeitera, czyli marne. Ponadto masowe obcinanie godzin. No tak ale o to nie musi Pani sie martwić - bo te godziny teraz będzie Pani obcinać.
4
Ludwik 2015-09-19 15:32
Xena rob co chcesz i pocaluj mnie w "l"upe - zgadzam sie z bylym pracownikem.A swoja droga- aniol , papiez , co to za ludzie? Czy moze ktos mnie uswiadomic. Chyba sie domyslam. To ten pseudo-brygadzista z trojki? Pracowalem pol roku w tej firmie. Jesli tak to dokladny obraz tej firmy , nic dodac , nic ujac.
Karol 2015-09-24 12:18
To ciec z hotelu .
Karol 2015-11-02 09:31
Jeżeli słyszałeś niewiele negatywnych opinii na temat tej firmy, to znaczy, że nie pracowałeś w tej firmie lub jesteś zwykłym oszustem z biura, starającym się fałszować prawdę i wprowadzać w błąd uczciwych pracowników szukających pracy. Ta firma to szambo.
1
Karol 2015-11-15 15:11
Po pierwsze "Simen" i "Aldek" to ta sama osoba pisząca z biura - miejcie tego świadomość czytając opinie na temat tej firmy.
Ustosunkowując się do atmosfery jaka jest w pracy to jeden drugiego najchętniej utopiłby w łyżce wody. Przyczyny tego są różne ale najczęściej chodzi o przedterminowe zsyłanie do domu z powodu braku pracy, przysłowiowe euro lub chore ambicje,kompleksy i mentalność słabo wykształconej kadry i ich pomocników w postaci brygadzistów. Pracowałem w Monachium i w Segenthalu. Uwierzcie, że było mi wstyd kiedy brygadzista na hali nr 3 Segenthal krzyczał do młodego współpracownika wyzywając go perfidnie. Kierownik - siwy starzec w okularach stał obok patrząc na wszystko - nie powiedział nawet słowa. Dopiero po interwencji jednego z Niemców wszystko się uspokoiło. Ten sam brygadzista, uczyniony przez kierownictwo cieciem w hotelu pracowniczym, zbluzgał starszego człowieka przy wydawaniu kolacji innego w sobotę wieczorem pobił na korytarzu w obecności innych pracowników. Ciągłe intrygi, brak pewności jutra bardzo negatywnie wpływają na pracowników często wpędzając ich w alkoholizm. To by było na tyle o atmosferze w pracy i po.
A teraz jeszcze o tym panie" Simen z biura" co jest najważniejsze dla pracownika w tej branży. Powiem krótko: stałość pracy - czyli pewność jutra, pieniądze i poczucie przynależności do firmy - tego w Prefamaksie na pewno nie znajdziecie. Szukajcie innych - firm.
Wszystkim szukającym pracy życzę powodzenia.
2
fdsaadf 2015-11-25 19:48
Normalnie po przeczytaniu tego zesrac się można że śmiechu brak pewności jutra wpędza ludzi w alkoholizm tak tylko pisze alkoholik bo jakim trzeba być idiota żeby w to wierzyć jakby wszyscy pracujący ludzie mię!i ta!ie podejście do pracy to wszyscy bylibysmy alkocholimami bo w każdej pracy coś się komuś nie podoba a ten co naj mniej robi najwięcej ma do powiedzenia i wkurwia mnie taka gadka nie chce mi się pracować to zmieniam prace i szukam lepszej proste a nigdzie nie ma kokosowej każdy jest odpowiedzialny za swoje wyznaczone zadanie tylko że jedni to rozumieją i przestrzegają zasad a inni są na tyle głupi że i łopatą im nie nalozy rozumu a żeby znać się na robocie to nie koniecznie musi być magister na papierze a wystarczy rozum ale najlepiej jest osadzać kogoś jak się jest nieudacznikiem i tyle w temacie
000000000 2015-12-02 22:05
Firma wmjare ok dają zarobić tylko najgorsze w tej firmie jest goryl tak zwany SZajba myśli ze jest naj a tak naprawde nic nie potrafi chodzi i kuci ludz i nażeka na kierownika a jak by mugl to wzioł by mu do buzi fałszywa [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jakich mało
1
ziommmm 2015-12-03 17:37
sama nominacja synów kierownika na kierownika hali i prowadzącego daje obraz całej firmy
kto mądrzejszy to ucieka z firmy a lubiący włazić w tyłek Smoluchom i Szajbie są wniebowzieci bo nikt im pracy nie zabierze
przepracowałem tam ponad rok i powiem wam ze stan psychofizyczny w stanie opłakanym
teraz prowadze mała firme i spokojnie zarobie to co w tej pseudofirmie a zyje sie o wiele lepiej
2
dr strug dedfv 2015-12-10 13:51
O jaki biedy chłopczyk nakrzyczeli na ciebie o jaka szkoda co mamusi nie bylo w poblizu zeby poglaskala po glowce nie dosyć że sam jestes analfabetą same błędy to jeszcze szukasz winnych tego że nie potrafisz pracować i pewnie cię wystąpili więc żeby być maczo to się zwała na innych niepowodzenia albo jest jeszcze jedną opcja jesteś pedałem bo tylko takie panienki tak narzekają wszyscy piszą negatywne opinię szkoda że nie odeżwia się ci z pozytywnymi opiniamipanowie odwagi
Fredi 2015-12-11 13:41
Do Szajby - pozytywnych opinii nie ma, patałachu. Tylko ty i tobie podobni je wstawiacie. Poza tym, synku spójrz na swój styl i błędy - potem komentuj.Jednak czego się spodziewać po cieciu.
1
Jurek 2016-01-08 11:02
Chciałbym tylko ci przypomnieć(dekarzyno spod Lublina - "Mordko") , że na tym forum wypowiadamy się na temat pracy. To znaczy, warunków - również psychicznych,ochrony pracownika, płac. Ty natomiast odnosisz sie tylko do komentarza. Napisz coś o pracy i spostrzeżeniach dotyczących tego problemu. Napisz, że jestes ciągnięty przez wujka, który na budowie był nieudacznikiem i wykorzystywał pracowników.A jak już się zesr...łeś, tak jak pisałeś, to mam nadzieję, że wujek pieluchę ci zmienił. Karol świetnie wszystko opisał , lepiej tego nie można było zrobić. dodam jedynie, że wszystko opanowane jest przez klany kierownik, ich synów i sygnowanych przez nich brygadzistów. Prym wiedzie smoluch ze swoją świtą . Dodam również, że wypracowane przez was pieniążki , premie ida właśnie do nich. Dla was sa jedynie ochłapy i masa godzin do wypracowania. Jak macie możliwość bierzcie inną firmę - uczciwą.
3
Leszczyna 2016-01-09 23:22
No i to mi się podoba...Chłopcy jadą z Prefazjebami jak z dziką świnią.Normalnie,aż miło czytać.Precz z wyzyskiem przez kartofli zapyziałych.Niech Helmuty z arbeitsamtu zamkną ten burdel a Pajac z warszawy pt.regu....frajer ...gucki niech zabuli za wzystkie nadgodziny i zaległe delegacje.Tępe chu..e musieliby chyba zony arabom sprzedać.hahaha
1
Tomek mordak 2016-01-19 23:39
Jurek kimkolwiek jesteś to nie mam zamiaru dowiadywac się od osób trzecich że obrazasz mnie na tej stronie bo nawet jakbym coś napisał to mam odwagę się podpisać wiec pierwsze przemysl nim kogoś posadzisz ocos ,pracował em w sengenthalu 5 lat i uważam że da się przeżyć było czasem ciężko ale gdzie jest teraz łatwo,zjechalem tylko dlatego że chciałem pobyc trochę z żoną i corka ale może kiedyś wrócę ,pozdrowienia dla jozka chińczyka seby pająka dziadka i wielu innych
były pracownik tom 2016-01-20 19:31
Firma dno i tona mułu. Omijać szerokim łukiem. Zarobki kiepskie, nie płacą za nadgodziny, brak premii, podwyżek. Kierownictwo- buractwo-klany rodzinne, ma w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] pracowników. Dobrze mają wszelkiej maści kierownicy, brygadziści i oczywiście [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Lepsza kasa, częste wyjazdy do domu tylko dla nich.Obiady takie,że świnie chyba jedzą lepiej. Za telewizje muszą płacić tylko niektórzy, w myśl zasady na kogo padnie na tego bęc, niemałe kwoty. A wynagrodzenie nie zawsze jest na czas. Co się dziwić typowo polska, katolicka atmosfera i warunki pracy.Teraz robię u Niemca, w budowlance. 1800 euro, płatne nadgodziny, co trzy tygodnie w domu. Nigdy nie idźcie robić w polskiej firmie za granicą.
2
pracownik 2016-02-04 19:34
jest ok polecam wiatraki osteronfeld kwatery spoko zarobki też trzeba z sobą coś reprezentować niema nic zadarmo
pracownik 2016-02-10 15:14
syneeek nie trzeba znać języka pracujemy z polakami od kontaktów z niemcami jest kierownik i majster oczywiście dobrze jest znać język duzo to ułatwia w zyciu poza pracą ale i bez tego jest ok a co do kwater są bezpłatne co daje duży plus
PRACOWNIK 1 2016-02-11 14:44
Firma dno [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] złodzieja pogania.W Aachen 12-14h roboty 8 pisane.W Hamminkeln podobnie, na betonach 8 pracy pisane 4. Jako zbrojarze minimum godzina dla firmy bywa że dwie. w Liebenau co miesiąc po 40h w plecy bywa i więcej a na betonach robota od 5/6 rano do oporu aż zaleją 8 zapisane.W Sengenthal tylko rodzinka ma dobrze. NIE DAJCIE SIĘ NABRAĆ NA PIĘKNE SŁOWKA.
TRZEBA Z TYM SKOŃCZYĆ. KONIEC ZE ZŁODZIEJSTWEM
3
Złodziej 2016-02-11 15:25
Szukaj dobrej firmy PRACOWNIKU 1 i moze cos lepszego znajdziesz. Powodzenia zycze.
Ja pracuje juz 7 lat i nie jest tak zle jak piszesz.
Pracowalem prawie w kazdym zakladzie.
Tyrac trzeba to fakt ale i kasa punktualnie na koncie i wszystko legal to jest wazne. Sprobuj innej firmy tam beda ciebie zlotem obsypywac i wszystko na czas bedzie i zus zaplacony.
Ja juz swoje przerobilem w innych firmach i moge cos na ten temat powiedziec.
POWODZENIA
1
PRACOWNIK 1 2016-02-12 18:50
MASZ RACJE TRZEBA TYRAĆ(ROBOTA DOBRA TYLKO DZIEŃ ZA KROTKI) A ZAPISANE 8 LUB MNIEJ. A CZY WSZYSTKO JEST LEGALNIE TO ZOSTAWIE BEZ KOMENTARZA.POWODZENIA W DALSZEJ PRACY. TYLKO CZEKAĆ JAK CIĘ W DU... WYR....AJĄ. HAHAHA
1
xxx 2016-02-26 22:18
Witam. Pracowalem w Sengenthalu 2 lata i pracujesz od 10 godzin do 12 godzine zabieraja na przerwe i godzine dla firmy. Praca jak w kazdej polskiej firmie jak jestes potrzebny gdy jest duzo pracy to jest ok a jak jest mniej albo sie nie spodobasz to jestes odpalony. Jeden wali z dupy drugiego zeby zablysnac a najbardziej emeryci ktorzy nie maja juz przyszlosci. To prawda ze sa klany rodzinne i trzeba na wszystkich uwazac. Kierownictwo to buractwo ktore trzyma sie rekoma i nogami jak pracujesz i nic od kierownika nie potzrebujesz to jest ok a jak pojdziesz z problemem albo zachorujesz to jest wielki problem i nie ma kto jechac z toba do lekarza i najlepiej zebys pojechal z choroba do Polski. Placa rewelacji nie ma podobnie jak w innych polskich firmach platne do okolo 2 tygodni opoznienia.
3
kol anonim 2016-03-07 13:11
a co będzie jak kierownik rozwali busa firmowego po pijaku?
1
awwwww 2016-03-17 10:25
Nic nawet zabrali mu prawko ,teraz wożą jego prywatnym autem na D....
1
yyyy 2016-03-23 18:40
jureczek co ty chrzanisz to że nie ma ofert to dzwonią bezpośrednio do ludzi którzy są na kadencji lub są przerzucenia między budowami więc użyj mózgu.
Pracownik 2016-04-24 18:32
Rotacja jest i to bardzo duża. Ludzie odchodzą bo im za dużo godzin odpisują (pracujesz 10 płacą za 8). Ogłoszenia wychodzą z lugry gdzie zajmują się budowami a prefamax to prefabrykacja i nie polecam. Prefamax powstał tylko dla tego żeby uniknąć odprowadzenia składek do soka bau. Prefa- prefabrykacja, max- maksymalny wyzysk.
2
pracownik 2016-05-12 21:01
Witam..Mam pytanie do pracownikow z Hamminkeln..Fa.Max Boegel-czy nadal Lugra jest tam na kontrakcie?Na jakim dziale?Mam oferte do pracy na hali-sciany-czy firma jest uczciwa
były 2016-05-13 00:11
Z uczciwością to ta firma nie ma nic wspólnego. Możesz jechać do Jasiny i się przekonać na własnej skórze.
Łysy 2016-05-22 13:24
Witam. Zakład Pod Kiel jest ok. 3 kierownicy pomagają( załatwią urlop do lekarza zawiozą). Troche mają pecha bo ciągle coś psują Niemcy. Kwatery ok, dojazd do pracy może być(busami). Kasa -jak coś prezentujesz i nie ściemniasz to dadzą.
klaus 2016-05-31 18:29
Witam a jak jest panowie w kleve.
mały 2016-06-24 15:59
Totalny obóz pracy w Niemczech, praca po kilkanaście godzin dziennie a i tak im zawsze za mało. Jedno wielkie oszustwo na godzinach. Warunki też słabe bez telewizji i internetu na strasznym odludziu, gdzie nie ma nawet sklepu.
1
Jan-Werk 2016-07-24 23:43
Zainteresowanych praca na prefabrykacji zapraszam do skladania CV(prefabrykacja- betonowa@o2.pl)
Szczegoly dla zainteresowanych ktorzy napisza na maila
xxx 2016-07-24 23:51
7,30 netto to zapewne brutto ok 12,50 a moze i wiecej..do tego mieszkanie i dupsko dowiezione do pracy.Poza tym chyba nie pracujesz w delegacji tylko jestes oddelegowany-dieta nie przysluguje z tego co ja sie orientuje
Na dzien dzisiejszy to sie wogole dziwie ze zatrudniaja i przywoza Was z Polski,taniej by wyszlo zatrudnic miejscowych i mniej problemow i nie tak pyskaci i wcale nie gorsi fachowcy
młody 2016-07-31 22:17
Coś ci się w główce pomieszało. Miejscowy nie będzie pracował za 12,50. Ta praca , którą wykonują chłopaki na betonach i specjaliści zbrojarze wyceniona jest na około 20 euro na godzinę . Tyle bierze za was firma Prefamax od Niemców , płacąc wam połowę. Dodatkowo macie zapewnione poniżanie przez kierownictwo i ciecia będącego na ich usługach.
1
xxx 2016-08-01 00:06
...a i pracuja za 10 brutto miejscowi bys sie zdziwil,a fakt praca jest wyliczana na okolo 20 to wlasnie jest jeszcze mniej niz ten miejscowy co dostanie 10-12 brutto.To dlatego przede wszystkim polskie-wegierskie czy slowackie firmy sa brane pod uwage przy zatrudnieniu,bo nadal sa z ta cena jeszcze konkurencyjne.
A jesli chodzi o "specjalizacje"przy zbrojeniu to pozostawie bez komentarza,sami wiecie jacy ludzie przyjezdzaja
1
Jurek 2016-09-05 13:01
Firma krzak, oszuści ,do zamkniecia.
1
jeszcze pracujący 2016-09-18 10:50
To prawda firma bez perspektyw i ludzie w niej pracujący nie maja perspektyw.
As 2016-10-05 19:15
Brawo Wojtek święte slowa
1
ef 2016-10-05 19:51
@but to wszystko przecież zależy od stanowiska tak na prawde na jakim będziesz pracowal warto o to tez zapytać podczas rozmowy kwalifikacyjnjej jednak
@ursus 2016-11-30 17:12
piszesz tak bo jestes takim samym pajacem analfabetom
1
x111 2016-11-30 20:42
a zakładasz sprawe w sadzie firmie ??? podobno juz maja zalozona sprawe przez pracownikowo o niewyplacone godziny
x111 2016-11-30 20:47
podobno firma PREFAMAX ma juz założona sprawe przez pracownikow o niewyplacone godziny i nadgodziny ..
Andrzej 2017-03-19 10:51
Omijać tą firmę z daleka. Jeśli jesteś inteligentny i pracowity - ta forma nie potrzebuje cię. Potrzebują silnych półgłówków, których mogą oszukiwać na wypłatach i godzinach pracy. Dobrze rozważcie to co napisałem, zanim zdecydujecie się podjąć tam pracę. Pozdrowienia dla wszystkich uczciwych.
! 2017-04-05 07:08
Co tam u Szajby-konfidenta i jego promotora , siwej kobry z okularami jak denka od słoika. Jeszcze Bóg ich nie pokarał za dręczenie tych najsłabszych i obcinanie godzin na rzecz innych.
2
Maja 2017-04-05 15:37
Przypominam, że komentarze muszą spełniać wymogi Regulaminu forum. Nie mogą dotyczyć konkretnych osób, ani zawierać pomówień. Forum jest miejscem do umieszczania wypowiedzi i opinii na temat faktów, a nie insynuacji.
Zbrojarz1990 2017-04-27 20:29
Firma krzak. Za wszystko sam sobie musisz płacić. Firma i tak jest zadowolona i sie szczyci ze kwatere daja za darmo he he ale to kazda firma w delegacji musi zapewnic zakwaterowanie. A w tej firmie robisz dziennie 2 lub 3 godziny za darmo na poczet kwatery smieszne!!!! Nie podejmujcie pracy dla nich chyba ze chcecie pracowac za marne grosze. Pozdrawiam
3
Zorientowana 2017-06-15 14:43
Zmajomy pracowal w Segenthal i rok jakoś wytrzymał. Potwierdzam mówił ze 1200 euro zarabiał na prefabrykacji, mial doswiadczenia 8 lat!!!!
Zrezygnował i pracuje znów w swojej poprzedniej firmie. 1700 na reke dostaje a jak lepszy miesiąc czyli lato i jesien 1900.
Zakwaterowanie muszą zapewnic pracownikom i na dodatek jeśli odbijaja z wynagrodzenia to mozna odliczyc od podatku.
Kadrowa musi wystawić zaświadczenie ile pracownik placi za mieszkanie.
A co do ponizania jak ktos ma problem to nie idzie sie do Polaków na skarge tylko do niemcow oni zapewne szybko sprawe wyjaśnia.
Powodzenia
Maja 2017-07-18 10:42
Możecie powiedzieć coś więcej o tym jak wygląda praca w prefamax? Na jakie warunki mogą liczyć obecnie pracownicy?
nim 2017-08-03 20:55
dajcie sobie spokuj bagienko
nim 2017-08-03 21:00
dajcie sobie spokój ,bagienko
Maja 2017-08-22 13:51
@nim - a czy możesz napisać więcej o swoich doświadczeniach związanych z Prefamax? Co jest powodem Twojego negatywnego nastawienia do firmy? Czy firma aktualnie poszukuje nowych pracowników? W sieci nie znalazłam nowych ofert pracy - czy firma prowadzi zatem rekrutacje wewnętrzne? Na jakie stanowiska są najczęściej poszukiwani kandydaci?
Zostaw swoją opinię o prefamax - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie prefamax