brak logo

Eaton Automotive

Tczew

Opinie o Eaton Automotive

sułtankosmitów 2015-11-08 08:48
NIE POLECAM. Brygadziści [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wiedzą, tępi jak druga strona ostrza, wymagają Bóg wie czego, zarobki słabe. Najgorsza firma na świecie
2
przepis 2015-11-15 22:59
wątek chyba już nieaktualny ;)
Zostaw swoją 2015-11-29 19:09
Z tego co mówią wszelkie rekrutacje na zewnątrz są na razie wstrzymane, ale nie szkodzi spróbować.
Jeszcze pracujący 2015-12-10 02:07
Dział kadr prowadzi regularne rekrutacje w związku z tym że ludzie się z tego zwalniają zarówno pracownicy fizyczni jak i biurowi, ponieważ żadnej rewelacji w tym zakładzie nie ma. W wielu zakładach płacą lepiej i są lepsze warunki. Kiedyś ten zakład miał dobrą opinie, a teraz to jest to samo co wszędzie, tyle że tu się jeszcze ludziom wciska jakąś ciemnotę że niby tam jest jakaś etyka, zasady bo to korporacja. Tak naprawdę chodzi tylko o to że to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] z tanią siłą roboczą, liczą się tylko zyski i nikt się nie liczy z pracownikiem. Sam niedługo z tego zakładu odchodzę i nie polecam JUŻ pracy w nim.
dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwię 2015-12-10 19:53
Szczerze to nie polecam pracy w Eaton - to co się tam teraz dzieje to jest nienormalne.. zresztą chyba Ci bardziej ogarnięci się już zwolnili albo planują odejść..
4
aa 2015-12-25 16:45
krudon
jakie zarobki ??
w auto operator jak ma 1700-1850 to jest dobrze.
NAdgodziny ? rozloza to na zmiany i nie ma nadgodzin bo po co. w ETC starsi panowie sie nie daja w bambuko robic i przychodza w soboty za 100%, ale maja zwiazki a nas w EAC robia co chca..
ozzi 2016-01-06 01:26
zapraszam na magazyn do Eaton Automotive w Tczewie tam trwa rekrutacja caly rok .XXI wiek a tam jak za krola swieczka jak sobie nachuchasz to bedziesz mial cieplo;/;/ BHP na to pozwala?moze inspekcja pracy by sie tym zainteresowala ?
wspolczuje pracownikom,bo naprawde trzeba miec mocne nerwy i zdrowie aby wytrzymac w takich warunkach .oby do wiosny trzymam za was kciuki
4
AS 2016-03-05 01:28
TO PRAWIE 2 X WIECEJ NIZ WE MARNYM FLEXIE. IDE DO WAS
Marek G 2016-03-08 18:56
Bas 2359zł brutto
kurczak ryż kreatyna 2016-04-08 13:54
Fajny Pan pracuje w tej firmie.Na śniadanie zawsze je ryż i kurczaka.Jest prześmieszny,ma wzrost karła w cyrku i lubi nawiązywać bliższe kontakty z brygadzistami,żeby lepiej mu się tam żyło.Jego poczucie humoru jest wręcz niesamowite.Ale uważajcie!Kiedy będziecie śmieszkować sobie lekko z niego przy jego kolegach,to może was zwyzywać przy ludziach na drodze transportowej.Zacznie krzyczeć:"Wypier*alaj robić normę!!",straszy swoją szczęką,a wtedy można już sobie pomyśleć,że w tym ryżu i kurczaku jest coś więcej niż tylko składniki odżywcze ;)
1
Przypudruj nosek 2016-04-22 21:05
Przypudruj nosek bo Cie melanż poniósł. I za uprzejmie donosze nic nie zyskasz, trzeba bylo isc jednak do tej policji... ale coz nic Ci w zyciu nie wyszlo... no moze troche brzucha poza spodnie...Powodzenia w nowej firmie. :-)
były 2016-05-04 18:31
zależy jakie masz doświadczenie i czy coś kumasz - dobry inżynier zarabia w granicach 5500-6500 brutto, świeżaki po 1-2 lat doświadczenia - 4000-5000 brutto plus premia roczna - od 2 lat była wypłacana, inżynier dostawał ok 5-6k na rękę
byly 2016-05-11 20:58
Staż płatny ok 1,6-1,7 k PLN na rękę za 160h/mc co jest naprawdę bardzo dobrą ofertą jeśli chodzi o staże w pomorskim. Nie biorą wszystkich, rozmowy są naprawdę konkretne i na wysokim poziomie. Jak nie traktujesz tego jak staż a jak robotę w której chcesz coś osiągnąć i pokazać swoje dobre strony (jeśli masz) to po stażu zdażało się i to nieżadko że ludzie zostawali w firmie. Znam takiego który 2 lata po stażu został managerem ale co by nie mówić...był zajebistym (w wielu dziedzinach) gościem.
Pigmeju 2016-05-25 17:26
Pigmeju,nie chodź więcej na siłownię,bo więcej Cię w poziomie niż w pionie ;) ale tak to jest,jak ma się nudne życie i trzeba było łapać,co wpadło..W domu mumia,to trzeba jakieś hobby na szybko znaleźć ;) ale po wpisie wnioskuje,że sterydy już Ci się nie mieszczą w kuchni ;) nie pozdr,powodzenia w bezowocnej pracy
Eatonmaniacy 2016-08-26 13:14
wielki E powinien nazywać się fabryką minionków kiedy się ludzie obudzicie robicie za grosze siostra lepiej zarabia w biedronce ;)ja na szczęście już nie muszę zaciskać pasa zmieniłem firmę i okazało się że wszystko jest lepiej np.socjal na święta nie jak w E 170 zł to jest wstyd dla tej firmy sieci spożywcze dają około 1tyś na święta a już o paczkach dla dzieci już nie wspominam ścinek papieru naprawdę dajecie na bogato!dobra rada dla pracowników szukajcie nowej przyszłości świat na eaton się nie kończy ,z tego co się dowiedziałem to ostatnie podrygi tej firmy pozdrawiam
2
znaFca tematu 2016-09-09 20:24
Buehe co ty chłopie masz tutaj za szanse na rozwój? Pewnie 5 lat siedzisz na produkcji i Ci oczy mydlą, że możesz być kimś , a codziennie przerzucasz sprężareczki i co najwyżej pseudo PO brygadzisty zostaniesz. No chyba z w tyłek wchodzisz to może do jakości pójdziesz? Rozwijasz się? heh chyba papier toaletowy się lepiej z rolki rozwija :P
5
hjol 2016-09-09 22:12
@ znaFca tematu - co wy wszyscy z tym wchodzeniem nie powiem gdzie? Boże nie każdy musi sie podlizywac zeby coś osiągnac, fajnie gdyby niektórzy to zwyczajnie zrozumieli.... a poszukuja własnie mechanika utrzymania ruchu do Bielsko - Białej. Zain teresani?
Ziom 2017-02-20 17:33
Hjol, jesli mowisz, ze nie trzeba wchodzic w tylek aby cos osiagnac to prawdopodobnie sam to robisz a nie dostrzegasz ( albo o zgrozo dostrzegasz (hipokryta)). Zobaczcie kto sie dostaje do chociazby jakosci lub utr? Swoi kolesie( czasem nawet bez rozmowy kwalifikacyjnej) Jedyny dzial, gdzie nie trzeba wchodzic w tylek to produkcja. Tu zatrudniaja z łapanki, bo nikt nie chce przyjsc za 2500 w dodatku przez posrednika. Patrzac przez pryzmat Tczewskiego rynku pracy to co najmniej slaba opcja.
Jest w tym zakladzie wiele problemow, jednym z nich to "M.M dzial personalny.." bardzo mi sie nie podobaja jego ciecia kosztow. Leca ludzie z doswiadczeniem aby na ich miejsce przyjac świeżego za jakies smieszne pieniiadze. Powiedz mi panie M czym my sie wyrozniamy na tle fleksa czy innych tam vetreksow?
don 2017-03-12 17:27
Chyba nikogo nie mogą przyjąć za tą śmieszną stawkę. Kiero Miro pozbywa się ludzi na inny dział,na dwóch maszynach jedna osoba musi robić a norma w góre. Tylko niech się dobrze zastanowi nad tym bo wszyscy jego podopieczni na rekrutacje do innych firm jeżdżą.
6
rebus 2017-03-16 19:07
Zagadka dla pana M.M. Dla czego w zakładzie jest wysoka absencja? Bo kiepsko płacą!
6
Bez nazwy 2017-03-19 01:51
Poczekaj, ostrzegł nas, ze beda weryfikowac zwolnienia:) najbardziej etyczna z pośród etycznych :) glupiej stowy nie przywroci na kawartal pracownikowi bo po co? Lepiej wziac ja dla siebie w postaci premii uznaniowej za oszczednosci, oszczednosci np. wynikajace ze zwolnien kadry.
Don, co do podopiecznych to nie tylko Mirek sie zdziwi niebawem..
4
dobry szef 2017-03-19 11:43
Czy to w porządku że operator zarabia 1800 zł netto(norma w góre), a kierownik który w sumie za dużo nie robi 12000zł. Panie nowy dyrektorze trzeba by chyba coś tu zmienić. Jeden kierownik to dobra podwyżka przynajmniej dla 50 osób.
2
ktoś 2017-03-20 21:30
Po prostu wszystko h........
1
Best regards 2017-03-23 12:14
We łbach Wam sie poprzewracalo.. W eatonie nie jest zle. Masz umowe, robisz w prestizowej branzy automotive, nie masz ukraincow wokol siebie.. Zakladam, ze wiekszosc ludzi piszacych tu to produkcja. Zarabiacie minimum 2 tysiace netto a z nadgodzinami jeszcze wiecej I ciagle Wam zle..
5
without regards 2017-03-23 18:27
Ciekawe kto zarabia minimum 2000 netto? Czy 2500 brutto i umowa przez pośrednika to ta rewelacja.
3
radomir 2017-03-23 23:31
Nadgodziny? Wolny czas jest dla dziewczyny( chłopaka w zależności co kto lubi) lub żony,dzieci . A prestiżowa branża to bardziej supermarkety bo więcej płacą. Ciekawe czy któryś z kierowników by chciał walić nadgodziny.
3
każdy pisze troche o sobie 2017-03-24 07:52
Co za język w większości wpisów. Nawet negatywne opinie można napisać w sposób przyzwoity. Np. walić nadgodziny? To jest praca, nie powiem co można w... .Może i kierownik chciałby pracować w nadgodzinach ale nadgodziny nie są dla kierowników :).
1
Wiosna 2017-03-27 18:35
Czy ktos wie ile dadzą podwyżki,bo nie wiem czy czekać do lipca.
1
kropek 2017-03-30 14:43
50zł brutto
1
Robin z lasu 2017-03-31 23:32
I ja stąd idę.... swiat na E. się nie konczy, płacą lepiej juz na dzień dobry w innych firmach, calkiem nie daleko. Zarzadzanie przez przedszkole czy teletubisie , jak kto woli, prowadzi do takich opinii.ma sie krecic , cytują korpogadki -chyb na pamięć wykute. nie doceniają doświadczanie i wiedzy.... a szkoda bo nie bylo źle. Efekt taki , ze morale spadlo , co mozna wyczytac na forum.
Pozdrawiam tych co tkwią dalej w tym toksycznym związku z E.
Agnieszka 2017-04-13 22:00
Witam. Czy zatrudniaja kobiety? Na czym polega praca?
Robert 2017-04-18 21:18
Witam, myslalem zeby starac sie o prace w Eaton. Jestem z wyksztalcenia technikiem mechanikiem w specjalnosci obrabiarki CNC. Czytalem opinie starsze i nowsze ale czy ktos jest w stanie powiedzieć na co moge teraz tam liczyc? O jakich podobno LEPSZYCH firmach w tczewie byla mowa? Z góry dziekuje i pozdrawiam
sowa 2017-05-10 10:52
no to wykrakales obcokrajowcow,w sumie nic do nich nie mam,pracuja i chca pracowac tak jak i my na zachodzie. problem w tym ze jest to rownoznaczne z tym ze sznsa na podwyzki maleje, z takiej przyczyny ze maja tansze zastepstwo ,wiec po co maja stawki podwyzszac skoro aktualnie chyba jest juz 20 ukraincow
1
szalowiec 2017-05-18 17:59
no obecnie zrezygnowali z agencji pracy ale i tak start 2500 brutto.
ukraincow bedzie ponad 15 napewno.
nie jest to juz renoma tczewa jak kilka lat temu.
sporo ludzi sie zwolnilo kilku firma zwolnila.
najgorszy z wszystkich to pan m.m przyjezdzac na 6 rano i patrzec co pracownicy robia to on potrafi brak slow.
podwyzki smieszne ludzie pracuja po kilka ladnych lat i nie maja nawet 1900netto a normy na sprezarce z kosmosu i dzwigac 30kg co 2 minuty trzeba.
nie polecam pracy w tej firmie, zreszta ankieta mowi sama za siebie panie m.m
4
Blade 2017-06-04 11:06
Pracuje w Eaton prawie 7lat i jedno co mogę powiedzieć że jest tam coraz gorzej z roku na rok robi się gorzej zresztą widać to w ankiecie pracowniczej, ogólnie są w tej firmie dwa światy, że jeden to produkcja a drugi administracja jeśli chcesz jakiegokolwiek rozwoju i zaczynasz od produkcji to możesz sobie dać spokój bo nie masz najmniejszych szans na jakikolwiek awans, każda rekrutacja jest z góry ustalona, przykładów na to mogę podać z milion, nawet zanim ogłosza jakąś rekrutację na jakieś stanowisko to już jest wybrana osoba a żeby nie było afery to "oficjalnie" odbywa się rekrutacja, kiedyś Eaton wyróżniał się na tle innych firm w Tczewie, że zatrudniając się na początku miałem około 500zl brutto więcej niż w innych firmach, teraz po tylu latach mam mniej o 500 niż w innych firmach, inne firmy potrafiły dać ludziom w miarę dobre pieniądze żeby utrzymać swoich pracowników lub pozyskać nowych, jednak Eaton stanął w miejscu a wręcz się cofa, wykwalifikowani pracownicy się zwalniają a szefostwo nie da im nawet złotówki żeby ich zatrzymać, Wola zatrudniać nowych, że lecz tu pojawia się nowy problem, bo nikt już nie chce pracować za takie pieniądze dlatego Eaton ma mega problem z brakującymi ludźmi do pracy, zamówienia maja ogromne, a rąk do pracy brakuje, ale związki zawodowe w tej firmie to kpina, robią tylko pod siebie przykładem może być Pan o pseudonim "pompka" który pracuje na wydziale hartowni i wszystko co stara się wywalczyć to tak żeby jego wydział miał dobrze, że dzięki temu najlepiej trafić na hartownie tam mają nawet dwukrotnie większe stawki niż na innych wydziałach, jeden z przykładów, że jak zniesli dodatek 20% za 4brygadowke to hartownie dostała 10% podwyżki do pensji inne wydziały nawet o tym nie widziały, a niby w Eatonie jest etyka hahhaha chyba na papierze, jednym słowem mega nie polecam chyba że wydział hartowni lub administracja, sam właśnie zacząłem szukać nowej pracy i żałuję że dopiero teraz.
6
ktos 2017-06-08 09:45
M.M. z hr czai się na pracowników jak kot na myszy. Tylko kociego sprytu mu brak.
2
józef 2017-06-08 22:42
Koszt zatrudnienia obcokrajowca jest wyższy od polaka, tylko mało kto o tym wie.
3
AES 2017-07-11 00:07
Robie we flexie i chcialem do was przyjsc ale jak sie dowiedzialem, ze tu u was robia te wschodnie nieudaczniki to myslalem, ze sie zrzygam ..oznacza to, ze u was jest dno jesli zatrudniaja Ukraine...u nas 0 ukraincow...HAHAHAAA
1
bumio 2017-07-19 21:05
zgadza sie. jeszcze wola ich niz polakow.
Edyta 2017-07-24 00:21
Obecnie dostępna jest oferta pracy w Bielsko-Białej, ale może ktoś z Was wie coś na temat zatrudnienia w Tczewie? Może kogoś szukają? Opinie o pracodawcy i informacje o warunkach zatrudnienia będą bardzo pomocne dla osób chcących podjąć pracę w Eaton Automotive.
toja 2017-07-24 17:14
Pozwolę sobie wkleić pewien fragment, myślę że autorka wypowiedzi ("Onaa88") się nie obrazi, komentarz sprzed 2 tygodni.
"(...)Byłam na kilku rozmowach o pracę. Również w Eatonie. Proponowali mi dokładnie 2390 brutto jako operator sprężarki. Praca po 8 h, na nogach i dyspozycyjność przynajmniej raz w miesiącu na nadgodziny obowiązkowa. (...)

Wg reklamy na stronie z której pochodzi powyższy fragment oferują: "atrakcyjne warunki". Atrakcyjne?! Chyba dla pracodawcy!!!
3
jato 2017-07-27 13:16
Ja dostalem 2500. Jak gadalem z innymi to dostali tyle samo. Niestety trzeba robic na 3 zmiany.
1
Gem 2017-07-29 13:29
Tragedia, widać nie tylko w Gemalto taki syf.
kot 2017-08-02 08:51
mało tego chleją na nockach ciekawe kiedy coś się stanie .
kkk 2017-08-02 08:54
to już tak zostanie przykro mi po 10 latach może 500bruto więcej zarobisz taki mają klimat .
robotautoM 2017-08-02 09:00
zgadza się wszystko co Blade piszę nie wspomiał o socjalu rodem z bangladeszu (180zł brutto na święta i paczki dla dzieci za 50zł brutto)3tyś brutto to chyba po 12latach pracy można tu zarobić ogólnie lipa .
3
M. Juniorek 2017-08-05 18:40
Dlatego kto tylko może, niech ucieka jak najdalej z tego kołchozu. Pracowałem w eatonie od 2010 do 2013 i widzę, że jest tam tylko gorzej. Jak się przyjąłem w 2010 roku, to było zupełnie inaczej niż teraz. Pamiętam nawet premie jednorazową w wysokości 500zl, do tego kasa na święta, kwartalna. Na 4 brygadier z dodatkiem 20% to były najlepsze zarobki w Tczewie w tamtym okresie. A teraz? Lepsza kasę dostaniesz w Lidlu czy Biedronce. Do tego sami podpierdzielacze w tej "firmie"...tragedia. Pozdrawiam starą gwardię. Dżunior.
3
Kadra mówi na mnie robol 2017-08-07 19:09
Ja przeszłem z Flexa do Eatona i żałuję. Zarobki te same a praca cięższa. Kadra niekompetentna przez co jest kompletny chaos na produkcji. Szukam już innej pracy.
4
toja 2017-08-08 09:50
Zmieniać pracę bez jakiejkolwiek podwyżki? To trzeba mieć coś z głową...
3
takitam 2017-08-09 10:39
Pewnie młody, niedoświadczony zachęcony obietnicami na rekrutacji. Wiem z doświadczenia że potrafią zamącić w głowie. Dobrze że przejrzał na oczy że to tylko bajki aby ściągnąć ludzi.
1
Zostaw swoją opinię o Eaton Automotive - Tczew
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Eaton Automotive