Z.M. Wiromet S.A.

Mikołów

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 53 ocen.

Opinie o Z.M. Wiromet S.A.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Z.M. Wiromet S.A.

Kajtek

Co tam jest taka rotacja pracowników? Praktycznie nonstop wiszą ogłoszenia o pracę

Nick
@Kajtek 24.11.2017 11:13
Co tam jest taka rotacja pracowników? Praktycznie nonstop wiszą ogłoszenia o pracę

Poniewaz nikt tu nie chce przyjsc ,a jak juz przychodza to na 3 miesiace i uciekaja

Igor

Mnie nie dziwi rotacja. Zawsze była, jest i będzie. Teraz ludzie zmieniają pracę z wielu powodów.

Kajtek
@Igor 24.11.2017 18:00
Mnie nie dziwi rotacja. Zawsze była, jest i będzie. Teraz ludzie zmieniają pracę z wielu powodów.

A to sami nie wywalają ludzi?

K.K

Z takimi mistrzami jak są teraz to daleko nie zajada

Marta

@J.J. dlaczego Ty osobiście nie polecasz pracy w Z.M. Wiromet S.A.? Dla osób oszukujących pracy w Mikołowie każda rozbudowana wypowiedź może pomóc w podjęciu decyzji o aplikowaniu na daną ofertę pracy.

J.J.

Jak nie masz innej możliwości to możesz tam iść do pracy, w przeciwnym razie nie polecam. Chyba że będziesz mierny i wierny i będziesz dzieci od prezesa woził do katolickiego przedszkola, to zrobisz karierę...

Mastalesz

Konkurs na hasło reklamowe Wirometu! Moja propozycja: Wiromet? Nie, dziekuje.

Oli
@Mastalesz 05.05.2017 14:23
Konkurs na hasło reklamowe Wirometu! Moja propozycja: Wiromet? Nie, dziekuje.

Today, tomorrow, Toyota Today, yesterday, Wiromet

Jarz

Skrzypomet

ew1223

na jakie zarobki można liczyć na tokarkach konwencjonalnych? ewentualnie cnc?

Edwart

Jeszcze troche i na skrzypka z płótnem nie bedzie miał kto robić. Jak najdalej od tej firmy bo długo nie pociągnie

Ciekawy
@Edwart 07.03.2017 14:08
Jeszcze troche i na skrzypka z płótnem nie bedzie miał kto robić. Jak najdalej od tej firmy bo długo nie pociągnie...

A to dlaczego? Zwalniają ludzi?

Edwart
@Ciekawy 09.03.2017 18:42
A to dlaczego? Zwalniają ludzi?

Nic im tak nie wyszło jak doświadczeni i wykwalifikowani praciwnicy z firmy. Ludzie sami odchodzą. Ciekawe jak dlugo dżej dżej bedzie ich trzymał.

Tokarz

Nie szanują ludzi, nie dotrzymują slow danych, krętactwo i świństwo

tg

Branża energetyczna czy elektromechaniczna i telekomunikacyjna rzeczywiście może być skomplikowana, ale zarobki dają radę.

energetyk

Hej:) jak aktualnie wygląda praca w Wiromet? Interesuje mnie oferta konstruktora tylko nie wiem jak wygląda aktualnie atmosfera? czy płacone jest w terminie? :)

misza
@energetyk 24.07.2016 15:01
Hej:) jak aktualnie wygląda praca w Wiromet? Interesuje mnie oferta konstruktora tylko nie wiem jak wygląda aktualnie atmosfera...

Wypłata zawsze jest w czasie, to trzeba przyznać. Umowa o pracę też od 1 dnia (ktoś pytał wcześniej). Prawdą jest jednak żę: -zarządzanie to tragedia, -wypłaty średnie/marne, -premie są dla działu handlowego za sprzedaż, dla mistrzów, kierowników i tych co umieją lizać, -kary finansowe za wybraki to też fakt - wybieranie nadgodzin i wyrzucanie na wolne to norma Generalnie zbieramy doświadczenie i uciekamy :)

samo Prowda

Śmieje się czytając te wpisy. postaram się obiektywnie : 1. Zarządzanie : tragedia ( musisz być elastyczny na każdy telefon ), praca jest za chwile jej nie ma - cały czas pod telefonem. 2. Nadgodziny - niepłatne, sobotę chętnie zabiorą - oddadzą np: wtorek 3. Atmosfera - spychologia poziom ekspert. A po za tym, jak wszędzie. 4. Premie ( są jak Yeti ) - ale Yeti ponoć ktoś widział. 5. Urlop dostaniesz - na telefon 4razy/ rok i planowane 2 tyg. Reszta do dyspozycji pracodawcy, jak nie będzie roboty to dostaniesz. 6. Do tego jeszcze, jeżeli pracujesz na produkcji - licz się z karami finansowymi za wykonane wybraki 7. Zarobki - słabo 8. Okres rozliczeniowy ( 4 miesiące ) - oni nazywają to "kwartalny"

śmiech

hahahahahahaha inż_z_wiro pojechał po bandzie

inż_z_wiro

W pracy jest dobra atmosfera, poza tym firma jest dobrze zarządzana co przekłada się na zamówienia i ciekawe realizacje i można się uczyć od lepszych.

kura_z_pazurem

Nie rozumiem tych komentarzy, nigdy w tej firmie nie było kwasow, zawsze wszystko wyjasniane i z szacunkiem. chyba do prawdziwej roboty musicie isc, zeby zobaczyc co i jak.

ciekawy
@mądry 20.01.2016 00:23
dokładnie, firma dobrze funkcjonuje i liczy się z pracownikami

Czym sie zajmujesz @mistrz?

mistrz
@ciekawy 21.01.2016 07:21
Czym sie zajmujesz @mistrz?

Obrabiarki CNC. Tak jak mówie, w porównaniu z poprzednią firmą - klasa

ciekawy

W akcie desperacji łatwo jest oczerniać anonimowo na forum. Tak jest we wszystkich firmach i Wiromet nie jest jedyny. Może ktoś obiektywnie napisać czy warto starać sie o zatrudnienie w tej firmie?

mistrz
@ciekawy 17.01.2016 18:59
W akcie desperacji łatwo jest oczerniać anonimowo na forum. Tak jest we wszystkich firmach i Wiromet nie jest jedyny. Może kt...

Atmosfera w firmie jest przyjazna, pracuje wielu miłych, a co najważniejsze, doświadczonych ludzi, od których można sie wiele nauczyć. Zarobki są wyższe niż w okolicznych zakładach. Ja polecam.

Anonim2

Przez cztery lata 10 opini. Wwiromecie pracuje ponad dwieście osób, jest bardzo mała rotacja, zakłady dookoła płacą gorzej. To chyba najlepszy dowód, że zakład jest ok.

Współpracownik Mariusza

Chłopie wyleciałeś bo na to zasłużyłeś, dwa lata nie miałeś zamówień. I tak byli cierpliwi.

prawa rączka

Pozdro Mariusz :)

anonim

Nie słuchajcie opinie pozytywnych o tej firmie to same prawe rączki piszą. Prawda jest taka że ta firma to masakra a ludzie w niej pracujący na podobnym poziomie. Nie radzę tam startować.

Na nie

To ja dziękuję za opinie i tej firmie, szkoda papieru na nich i zbędnej jazdy. Buraki i cwaniaki w opini nie jednej mi wystarczą. Niech sobie szukają.

wołodia

Dwa minusy dają plus :D :D :D

nadszyszkownik cicho

Prezes ma wizje prowadzenia firmy niestety otacza się gamoniami których jedynym celem jest nie podpaść prezesowi. Do tego burackie i aroganckie zachowanie tych kretynów to zdecydowany minus firmy.

pepe

Wymagania stawiane kandydatowi na stanowisko handlowca... wykształcenie wyższe, doświadczenie handlowe, znajomość języka. Propozycja pracy za 2k netto, auto służbowe dostępne z firmy - do firmy trzeba dojechać swoim środkiem transportu. Po odmowie przyjęcia pracy telefony z kadr i pytanie o powody :) ŻENADA!

tepich

W wiromecie można sie dorobić tylko garba a nie jakiś dobrych pieniędzy bo płaca jest naprawde kiepska... zarobki na poziomie 1600zł netto to naprawde żenada. Sama atmosfera hmmm zależy od wydziału i stanowiska...W niektórych działach i komórkach jest ok ale tylko dzięki ludziom, którzy tam pracują. Szefostwo, niektórzy dyrektorzy i kierownictwo tragiczne. Brak szacunku dla pracownika, kombinatorstwo i naciąganie przepisów to norma...Duzo by tu pisać....trzeba zobaczyc na własne oczy i trochę tu popracować aby docenić każdą inną prace. Generalnie firma na minus

Pucek
@tepich 10.01.2015 20:07
W wiromecie można sie dorobić tylko garba a nie jakiś dobrych pieniędzy bo płaca jest naprawde kiepska... zarobki na poziomie 1...

Witam i podziwiam za spostrzegawczość! Niedługo będziecie pracować za "BÓG zapłać". Dlaczego Matka Boska toleruje to ...

Korner

Pracuje tu już trochę i wydaje mi się, że opinie są nieobiektywne. W firmie panuje miła atmosfera, a z każdym da się dogadać. Płaca jest naprawdę niezła, a i perspektywy wydają się być obiecujące.

ToYa
@Korner 16.08.2012 12:09
Pracuje tu już trochę i wydaje mi się, że opinie są nieobiektywne. W firmie panuje miła atmosfera, a z każdym da się dogadać. P...

Zarządzający firmą nie dbają o relacje pracodawca-pracownik. Polecam tylko tym którzy nie dbają o własną reputację...

gosc

beznadziejna firma z ludzi robia szmaty, kierownictwo do niczego mysla tylko o wlasnich tylkach, [usunięte przez moderatora]

wiromeciok

Fajnie się robi bo ludzie są wspaniali.Zarobki? Nie dajcie się zwieść mamonie! Nie wyobrażam sobie pracy gdzie indziej.Na serio.Ja wójt Wam to mówię to wierzcie!

Anonim

I znowu zwolnienia. W tym zakładzie nie da się nic zaplanować. A niby taki uczciwy i chrześcijański a zwalniają tych co są w potrzebie!

Anonim

Nigdy więcej Wirometu!!! [usunięte przez moderatora]

anonim

w tej firmie można sobie tylko popsuć dobry nastój i stracić ochotę do pracy firma kiepsko zarządzana i przy współpracy z niektórymi osobami można stracić wiele nerwów.

anonim

beznadzieja zarzadzanie( usunięte przez administratora ) pomysly zaarobki marne brak mozliwosci rozwoju

anonim

Dobrze wyposażone biuro konstrukcyjne i technologiczne, dużo fachowców chętnie przekazujących wiedzę, niestety zarobki na tak niskim poziomie, że po roku trzeba szukać lepiej płatnej pracy.

Zostaw opinię o Z.M. Wiromet S.A. - Mikołów

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Z.M. Wiromet S.A.