Oferty pracyOpinie o pracodawcachSzkoły policealne
Dla pracodawcówLogowanie / Rejestracja

Sektory działalności

Oferty pracyOpinie o pracodawcachBlogPoradnik
Dla pracodawców
Regulamin i polityka prywatności

3. Opinie o pracodawcach Mikołów
  5. Opinie o Z.M. Wiromet S.A.

Opinie o Z.M. Wiromet Mikołów

ReviewUserIconPytanie

08.03.2026 20:45

Mam pytanie czy na zakładzie są posiłki regeneracyjne czy karta kafeteryjna kartki lub coś podobnego
    #PracownikFizyczny

11.03.2026 07:10

Tak, część pracowników Zakładu, zatrudnionych na określonych stanowiskach, otrzymuje posiłki regeneracyjne. Świadczenie to przyznawane jest zgodnie z przepisami Rozporządzenia Rady Ministrów w sprawie profilaktycznych posiłków i napojów. Jednocześnie wszystkim pracownikom oferowane są dodatkowe benefity, takie jak: prywatna opieka medyczna, karta sportowa, ubezpieczenie grupowe na życie, dofinansowanie do wypoczynku oraz świadczenia świąteczne.

ReviewUserIconHdnxlslamzn

09.02.2026 12:17

Jak zwykle poniedzialek, na RM (usunięte przez administratora)st, kaloryfery zakręcone. Chodzi tylko ta śmieszna pompka ciepla co nic nie daje.(usunięte przez administratora)

ReviewUserIconXXX

01.01.2025 21:30

Świetna firma na początek, ciekawa tematyka, ludzie z doświadczeniem.
    ReviewUserIconMarcin

26.07.2024 17:39

Rozmowa rekrutacyjna na profesjonalnym poziomie, jednakże oferowane zarobki o 3000 brutto niższe niż konkurencja. Dlatego wystawiam neutralną opinię
    ReviewUserIconScheduler

06.11.2024 15:20

Ja tam byłem na rozmowie, mając 10 lat doświadczenia w zarządzaniu produkcją, a oni mi proponowali pracę na hali xD Już kiedyś pisałem złożoną opinię, ale oczywiście pieniądz nie śmierdzi i te merytoryczne trzeba usuwać.

28.10.2024 13:08

Pracownik da logistyki - kierowca , czy to praca dla pań ?

13.06.2024 16:00

Na czym polega praca w dziale logistyki ,czy jest to praca dla kobiet?
    ReviewUserIconPracodawca

13.06.2024 18:52

Do obowiązków pracownika w Dziale Logistyki należeć będzie : - kompletowanie, pakowanie i przygotowanie towaru do wysyłki - transport wewnętrzny - dostarczanie towaru do klienta Na tym stanowisku wymagane jest: - czynne prawo jazdy kt. B /warunek konieczny/ a mile widziane: - aktualne uprawnienia UDT do obsługi wózków jezdniowych podnośnikowych - doświadczenie na podobnym stanowisku. Zachęcam do aplikowania na w/w stanowisko.

13.06.2024 16:05

Na czym polega praca w dziale logistyki,czy jest to praca dla kobiet

Wywiadu udzielił/aWłodzimierz Janus

12.03.2024 16:50

Chcemy Cię lepiej poznać. Napisz proszę, jaką historią chcesz się z nami podzielić?

Do Wirometu trafiłem przez przypadek, w lipcu 1976 roku. Pojechałem tam z kolegami, aby zorientować się w warunkach pracy i zostałem w firmie.

Na jakim stanowisku pracowałeś/aś i na czym ono polegało? Napisz, co robiłeś/aś na co dzień w firmie, czym się zajmowałeś/aś?

Zaczynałem jako tokarz po szkole zawodowej w Miechowie. Pracowałem i uczyłem się w Technikum Mechaniczno-Elektrycznym dla pracujących. Nie było łatwo. W międzyczasie zaproponowano mi pracę w dziale kontroli jakości na tzw. łopatkowni. Tam realizowałem swoje zainteresowania metrologią. Trafiłem do fajnego zespołu. Mile wspominam ten czas. Niestety los sprawił, że musiałem zająć się rodziną po śmierci ojca.

Czy miałeś/aś możliwość pracy zdalnej? Jeżeli nie, z czego wynikała ta decyzja?

Wtedy nie było takiej możliwości.

Co było powodem zakończenia współpracy z firmą? Czy z pracy zrezygnowałeś/-aś sam, czy zwolniono Cię? Czy jakaś konkretna sytuacja wpłynęła na zakończenie Twojej współpracy z firmą?

Zdarzenie losowe, wskutek którego musiałem zrezygnować z pracy i zaopiekować się mamą oraz siostrą.

Jakie są widełki wynagrodzeń na tym stanowisku (kwoty netto)?

W ostatniej wypłacie zarabiałem 19 złotych na godzinę, to była 9 grupa.

Jak długo pracowałeś/aś w tej firmie?

Przepracowałem 5 lat i 2 miesiące.

Jakie dwa (lub więcej) pozytywne aspekty pracy w tej firmie mógłbyś/mogłabyś wskazać?

Zapoznanie się z nowoczesnymi obrabiarkami. Poznanie fajnych ludzi, doskonałych fachowców.

Jakie dwa (lub więcej) negatywne aspekty pracy w tej firmie mógłbyś/mogłabyś wskazać?

Ja akurat nie mogę znaleźć negatywów.

Jakie były możliwości rozwoju na Twoim stanowisku / w Twoim dziale? Z czego to wynikało?

Edukacja szeroko pojęta. Uczęszczałem do Tech. Mech.-Elektr., należałem do SIMP i byłem na wielu wycieczkach edukacyjnych.

Czy firma planowała szkolenia i jak często się odbywały? Napisz jakich obszarów/ tematyki dotyczyły.

Kto chciał, to korzystał z takich możliwości, do których należały wycieczki edukacyjne i szkolenia BHP.

W przypadku braku szkoleń, jak myślisz, z czego to wynikało? W jakich obszarach chciał(a)byś być szkolony/-a i dlaczego?

Obecnie kwestia szkoleń jest zupełnie inaczej postrzegana, trudno się odnieść.

Jak oceniasz atmosferę pomiędzy pracownikami firmy?

Atmosfera była koleżeńska, mimo że ludzie pochodzili z różnych regionów. Graliśmy w piłkę. Nie było antagonizmów.

Jak oceniasz atmosferę pomiędzy pracownikami a pracodawcą/kadrą zarządzającą?

W moim wypadku spotykałem się z życzliwością i pomocą ze strony majstra, brygadzisty i kierownika.

Co najbardziej wpływało, według Ciebie, na atmosferę w firmie. Wskaż przykłady sytuacji i zachowań.

To wszystko zależy od osób i ich podejścia do młodych pracowników. Ja mam szacunek wobec starszych fachowców. Zapamiętałem sentencję: "myśl, gdy machasz ręką, aby twoja praca nie była udręką".

Czy pracodawca wywiązywał się z ustalonych warunków współpracy? Jeśli nie, co nie było zgodne z ustaleniami?

Nie mam zastrzeżeń.

Dzięki GoWork masz właśnie możliwość zasugerowania swojemu byłemu CEO/ Właścicielowi istotnych zmian. Co byś mu powiedział/a o organizacji i doradził/a co poprawić w firmie?

Miłe są spotkania integracyjne, warto je organizować, bo poprawiają atmosferę. Warto rozmawiać z ludźmi.

ReviewUserIconartur

16.02.2024 21:49

Na jakie widełki wynagrodzeń można liczyć na stanowisku kontrolera jakosci? Dla osoby z 3 letnim doswiadczeniem w programowaniu tych maszyn.
    ReviewUserIconDorota

31.08.2023 11:39

Czy ktoś mógłby wypowiedzieć się na temat pracy w biurze w dziale handlowym? Jaka atmosfera, warunki pracy? Czy warto próbować?

28.09.2019 00:00

ReviewUserIconpraca

30.09.2019 09:10

Skoro jest Pan tak dobrym fachowcem, zastanawiam się dlaczego Pan szuka pracy? Wszyscy cenni pracownicy są zatrzymywani przez swoich pracodawców i bardzo dobrze wynagradzani. Być może nie jest Pan tak dobry jak się Panu wydaje i dlatego pracodawcom na Panu nie zależy.

01.10.2018 10:23

ReviewUserIconRozsądny

25.10.2018 08:44

Pani Marto i @joł., proponuję by Państwo umówili się na kawę i porozmawiali o jakże interesujących Was tematach a nie prowokowali negatywnych opinii o Spółce. "WIROMET" S.A. jest poważnym pracodawcą i zatrudnia wielu wysokiej klasy specjalistów i wspaniałych pracowników. Jest wiele osób, które pozytywnie identyfikują się ze Spółką a być może takie osoby jak @joł. źle pracują i psują atmosferę w firmie.
    ReviewUserIconJestem_tylko_cieniem

23.01.2019 01:09

@Marta dla Twojej informacji czy nick "@rozsadny" pracuje w tej Firmie. Otóż forma w jakiej pisze "brzmi" jak by sam (usunięte przez administratora)spółki WIROMET się wypowiadał. A co do atmosfery to jest bardzo ciężka, obecnie firma ma bardzo słaba kondycję finansową co przelewa się na emocje pani Aleksandry; a wiadomo ja u góry źle to na dole jeszcze gorzej. Z tego co wiem już kilka osób złożyło wypowiedzenia, a to dopiero początek....
    ReviewUserIconAdministrator

26.05.2018 10:04

Czy ktoś z Was dysponuje newsami o Z.M. Wiromet S.A.? Dawno nikt z Was się nie udzielał w tym wątku.

Oferty pracy - Z.M. Wiromet S.A.

OPERATOR OBRABIAREK CNC/FREZER (K/M)

Mikołów

OSOBA NA STANOWISKU MANAGER DS. SPRZEDAŻY - KRAJ / EKSPORT (K/M)

operator/ka CNC – dla absolwentów szkół technicznych

WalletIcon

4806 - 5500 PLN / m

25.04.2018 16:51

ReviewUserIcon.joł.

04.07.2018 16:19

Ha ha ha niedoczekanie. Oby uzyskać podwyżkę trzeba rzucić papierami. Pracodawca niema pojęcia jak dziś rynek pracowników wygląda. (usunięte przez administratora)Na rękę to minimum A jak to wygląda w Wiro? Sami wiecie
    ReviewUserIconBobo

10.04.2018 10:34

Tak zgadza się pracodawcą jest dobrym choć płace niskie ale obsadzenia niektórych stanowisk przypadkowymi ludzimi nie mającymi zielonego pojęcia o tym co mają robić napewno nie sprzyja rozwojowi firmy a wręcz przeciwnie
    ReviewUserIconAdministrator

08.02.2018 12:56

Jakie są mocne strony pracodawcy Z.M. Wiromet S.A.? Te informacje są przydatne w poszukiwaniu pracy.
    ReviewUserIconKajtek

24.11.2017 11:13

Co tam jest taka rotacja pracowników? Praktycznie nonstop wiszą ogłoszenia o pracę
    ReviewUserIconJ.J.

19.05.2017 21:26

Jak nie masz innej możliwości to możesz tam iść do pracy, w przeciwnym razie nie polecam. Chyba że będziesz mierny i wierny i będziesz dzieci od prezesa woził do katolickiego przedszkola, to zrobisz karierę...
    ReviewUserIconMastalesz

05.05.2017 14:23

Konkurs na hasło reklamowe Wirometu! Moja propozycja: Wiromet? Nie, dziekuje.
    ReviewUserIconOli

05.05.2017 20:15

Today, tomorrow, Toyota Today, yesterday, Wiromet
    ReviewUserIconJarz

14.04.2017 10:15

Skrzypomet

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Z.M. Wiromet?

ReviewUserIconew1223

26.03.2017 17:43

na jakie zarobki można liczyć na tokarkach konwencjonalnych? ewentualnie cnc?
    ReviewUserIconEdwart

07.03.2017 14:08

Jeszcze troche i na skrzypka z płótnem nie bedzie miał kto robić. Jak najdalej od tej firmy bo długo nie pociągnie
    ReviewUserIconCiekawy

09.03.2017 18:42

A to dlaczego? Zwalniają ludzi?
    ReviewUserIconEdwart

16.03.2017 13:26

Nic im tak nie wyszło jak doświadczeni i wykwalifikowani praciwnicy z firmy. Ludzie sami odchodzą. Ciekawe jak dlugo dżej dżej bedzie ich trzymał.
    ReviewUserIconTokarz

17.01.2017 13:26

Nie szanują ludzi, nie dotrzymują slow danych, krętactwo i świństwo
    ReviewUserIcontg

30.08.2016 15:50

Branża energetyczna czy elektromechaniczna i telekomunikacyjna rzeczywiście może być skomplikowana, ale zarobki dają radę.
    ReviewUserIconenergetyk

24.07.2016 15:01

Hej:) jak aktualnie wygląda praca w Wiromet? Interesuje mnie oferta konstruktora tylko nie wiem jak wygląda aktualnie atmosfera? czy płacone jest w terminie? :)
    ReviewUserIconmisza

22.08.2016 21:07

Wypłata zawsze jest w czasie, to trzeba przyznać. Umowa o pracę też od 1 dnia (ktoś pytał wcześniej). Prawdą jest jednak żę: -zarządzanie to tragedia, -wypłaty średnie/marne, -premie są dla działu handlowego za sprzedaż, dla mistrzów, kierowników i tych co umieją lizać, -kary finansowe za wybraki to też fakt - wybieranie nadgodzin i wyrzucanie na wolne to norma Generalnie zbieramy doświadczenie i uciekamy :)
    ReviewUserIconsamo Prowda

25.04.2016 09:44

Śmieje się czytając te wpisy. postaram się obiektywnie : 1. Zarządzanie : tragedia ( musisz być elastyczny na każdy telefon ), praca jest za chwile jej nie ma - cały czas pod telefonem. 2. Nadgodziny - niepłatne, sobotę chętnie zabiorą - oddadzą np: wtorek 3. Atmosfera - spychologia poziom ekspert. A po za tym, jak wszędzie. 4. Premie ( są jak Yeti ) - ale Yeti ponoć ktoś widział. 5. Urlop dostaniesz - na telefon 4razy/ rok i planowane 2 tyg. Reszta do dyspozycji pracodawcy, jak nie będzie roboty to dostaniesz. 6. Do tego jeszcze, jeżeli pracujesz na produkcji - licz się z karami finansowymi za wykonane wybraki 7. Zarobki - słabo 8. Okres rozliczeniowy ( 4 miesiące ) - oni nazywają to "kwartalny"

Kontakt - Z.M. Wiromet S.A.

Wyzwolenia 27 43-190 Mikołów

Branże: Maszyny i urządzenia

ReviewUserIconśmiech

30.01.2016 16:46

hahahahahahaha inż_z_wiro pojechał po bandzie
    ReviewUserIconinż_z_wiro

23.01.2016 15:29

W pracy jest dobra atmosfera, poza tym firma jest dobrze zarządzana co przekłada się na zamówienia i ciekawe realizacje i można się uczyć od lepszych.
    ReviewUserIconkura_z_pazurem

18.01.2016 08:39

Nie rozumiem tych komentarzy, nigdy w tej firmie nie było kwasow, zawsze wszystko wyjasniane i z szacunkiem. chyba do prawdziwej roboty musicie isc, zeby zobaczyc co i jak.
    ReviewUserIconciekawy

21.01.2016 07:21

Czym sie zajmujesz @mistrz?
    ReviewUserIconmistrz

25.01.2016 21:39

Obrabiarki CNC. Tak jak mówie, w porównaniu z poprzednią firmą - klasa
    ReviewUserIconciekawy

17.01.2016 18:59

W akcie desperacji łatwo jest oczerniać anonimowo na forum. Tak jest we wszystkich firmach i Wiromet nie jest jedyny. Może ktoś obiektywnie napisać czy warto starać sie o zatrudnienie w tej firmie?
    ReviewUserIconmistrz

19.01.2016 11:56

Atmosfera w firmie jest przyjazna, pracuje wielu miłych, a co najważniejsze, doświadczonych ludzi, od których można sie wiele nauczyć. Zarobki są wyższe niż w okolicznych zakładach. Ja polecam.
    ReviewUserIconAnonim2

16.01.2016 12:36

Przez cztery lata 10 opini. Wwiromecie pracuje ponad dwieście osób, jest bardzo mała rotacja, zakłady dookoła płacą gorzej. To chyba najlepszy dowód, że zakład jest ok.
    ReviewUserIconWspółpracownik Mariusza

14.01.2016 16:36

Chłopie wyleciałeś bo na to zasłużyłeś, dwa lata nie miałeś zamówień. I tak byli cierpliwi.
    ReviewUserIconprawa rączka

14.01.2016 10:32

Pozdro Mariusz :)

11.01.2016 13:00

Nie słuchajcie opinie pozytywnych o tej firmie to same prawe rączki piszą. Prawda jest taka że ta firma to masakra a ludzie w niej pracujący na podobnym poziomie. Nie radzę tam startować.
    ReviewUserIconNa nie

25.11.2015 06:24

To ja dziękuję za opinie i tej firmie, szkoda papieru na nich i zbędnej jazdy. Buraki i cwaniaki w opini nie jednej mi wystarczą. Niech sobie szukają.
    ReviewUserIconwołodia

27.08.2015 20:13

Dwa minusy dają plus :D :D :D
    ReviewUserIconnadszyszkownik cicho

18.08.2015 20:39

Prezes ma wizje prowadzenia firmy niestety otacza się gamoniami których jedynym celem jest nie podpaść prezesowi. Do tego burackie i aroganckie zachowanie tych kretynów to zdecydowany minus firmy.
    ReviewUserIconpepe

13.02.2015 19:23

Wymagania stawiane kandydatowi na stanowisko handlowca... wykształcenie wyższe, doświadczenie handlowe, znajomość języka. Propozycja pracy za 2k netto, auto służbowe dostępne z firmy - do firmy trzeba dojechać swoim środkiem transportu. Po odmowie przyjęcia pracy telefony z kadr i pytanie o powody :) ŻENADA!
    ReviewUserIcontepich

10.01.2015 20:07

W wiromecie można sie dorobić tylko garba a nie jakiś dobrych pieniędzy bo płaca jest naprawde kiepska... zarobki na poziomie 1600zł netto to naprawde żenada. Sama atmosfera hmmm zależy od wydziału i stanowiska...W niektórych działach i komórkach jest ok ale tylko dzięki ludziom, którzy tam pracują. Szefostwo, niektórzy dyrektorzy i kierownictwo tragiczne. Brak szacunku dla pracownika, kombinatorstwo i naciąganie przepisów to norma...Duzo by tu pisać....trzeba zobaczyc na własne oczy i trochę tu popracować aby docenić każdą inną prace. Generalnie firma na minus
    ReviewUserIconPucek

20.01.2015 19:10

Witam i podziwiam za spostrzegawczość! Niedługo będziecie pracować za "BÓG zapłać". Dlaczego Matka Boska toleruje to ...
    ReviewUserIconKorner

16.08.2012 12:09

Pracuje tu już trochę i wydaje mi się, że opinie są nieobiektywne. W firmie panuje miła atmosfera, a z każdym da się dogadać. Płaca jest naprawdę niezła, a i perspektywy wydają się być obiecujące.
    ReviewUserIconToYa

17.11.2013 10:45

Zarządzający firmą nie dbają o relacje pracodawca-pracownik. Polecam tylko tym którzy nie dbają o własną reputację...

Zostaw merytoryczną opinię o Z.M. Wiromet S.A.

Nie przegap nowości o Z.M. Wiromet S.A.!