Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o WILLSON & BROWN - WB SP. Z O.O. S.K.A.

Pracowałeś w firmie WILLSON & BROWN - WB SP. Z O.O. S.K.A. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Jamaika - 2014-10-15 18:47:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam
Pracowałem jeden dzień i mi się ode chciało, ale sporo się dowiedziałem o firmie i pracownikach na zlecenia.
Zacznijmy od początku. Zadzwonili do mnie, czy chcę pracować w tej firmie (ja kojarzyłem ją mylnie z firmą poligraficzną). Praca lekka, oklejanie słoiczków tudzież składania pudełek 10,80 brutto od 6.00 do 16.00. No i dobra. Zgodziłem się, bo mieszkam 2km od firmy.
Zajeżdżam rowerem o 6:10. Opierdol, 10min spóźnienia. No dobra spoko. Torby nie miałem już gdzie zostawić. Rower, tutaj falstart panika w firmie, co z nim robić. Nie ma gdzie pozostawić. W końcu dostałem pozwolenia pozostawienie go na korytarzu.
Przygotowanie podzespołów do pracy zajęło 2h. Po czym dowiaduję się, że nie jest to obklejanie słoiczków tylko czyszczenie szkła rozpuszczalnikami. Zero wentylacji, ktoś obok pali papierosa, kierowniczka dyryguje tu plamka tam plamka i w nogi na ploty. Tania i ogłupiająca siła robocza.

Dowiedziałem się, że ta tania siłą robocza jest z Radomia. Dobroduszny pracodawca zapewnia dojazd busem za darmo, bo motłoch z Warszawy jest za drogi.

Przydzielili mi się koleżankę z Radomia. Marudna. Jaka to warszawa brzydka. Jak Tusk dobrze dba o gospodarkę Polską. Wstaje o 3.15 w Radomiu, stawka wiadomo, przyjeżdża na 18.xx. Wyjeżdżam raz w roku zagranicę, stawki są marne, ale jest świetnie. Myślę sobie, na jakiej planecie się ja znalazłem.

Aha, mało istotne. Pozostawiany rower mi przedziurawili i dniówka poszła na dętki. Nie radzę przyjeżdżać samochodem i w torbie mieć coś wartościowego {komórka, dowód, portfel, karta kredytowa}
zdjecie uzytkownika
Marta - 2014-10-30 00:29:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Cześć wszystkim :) jak wygląda sytuacja w dziale sprzedaży ? jak atmosfera między pracownikami ? jak relacje między szefem i pracownikami ? jakiego rzędu zarobki ? Jak wygląda sprawa z jakimiś szkoleniami ? jak wygląda tydzień pracy ( godzinowo jakie dni tygodnia ) ? Ogólnie polecacie firmę wilson & brown jako pracodawcę ? Dzięki za wszystkie odp.
zdjecie uzytkownika
Sprzedaż - 2014-12-02 13:24:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Marta - 2014-10-30 00:29:19]:
Wyścig szczurów, wspieranie koleszkowców,układy,układy,układy!
zdjecie uzytkownika
frank - 2014-12-14 00:35:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ale to co Radom to jedyne miejsce z którego organizowane są dojazdy czy jest tez jakieś inne miejsce pod Warszawą? Wg jakjest z rozliczeniami @jamaika? W sensie po tymjednym dniu pracy od razu Ci wypłacili kase czy musiałeśczekać do końca miesiąca? Będę wdzięczny za info zastanawiam się nad tą pracą
zdjecie uzytkownika
wiety - 2015-01-16 13:32:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wllson Brown to najgorsza ferma w jakiej pracowałem-wyzysk ludzi na 100% !!!!
zdjecie uzytkownika
bolek - 2015-01-18 16:21:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jakich kwalifikacji oczekuje willson & brown od osób chcących zacząć u nich pracę? jest coś szczególnego na co zwracają uwagę? możecie mi coś podpowiedzieć? a no i czy jest rozmowa rekrutacyjna? bo jej szczerze mówiąc boje się najbardziej bo jest dla mnie bardzo stresująca. za wszelkie info będę bardzo wdzięczy
zdjecie uzytkownika
poważnapani - 2015-01-26 21:14:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
czy znacie Państwo Takiego pana jak Robert Jankowski pracujący jako uzdrowiciel?
zdjecie uzytkownika
rozpuszczalny - 2015-02-05 23:30:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej, trochę mnei martwi stan atmosfery między pracownikami jaki opisaliście, bo tez mam blisko do firmy i zastanawiam sie, ze nie próbowac swoich sił. Ale przebite dętki i pracaz rozpuszczalnikiem w kiepsko zabezpieczonych warunkach to chyba nei najlepszy pomysł. A przy tych słoikach to ciężka praca dla studenta zaocznego?
zdjecie uzytkownika
cssssquoi - 2015-02-24 22:13:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a jakie układy sa w tej firmie...może ktoś napisac jak przygotować się do rozmowy kwalifikacyjnej u nich,jak wykorzystać swoją szansę i zrobić dobre wrażenie na pracodawcy? o czym pamiętać, jakich pytań się spodziewać, miękkie i twarde kryteria, eliminacja stresu itp. Pomożecie z tym i z kwestią dotyczącą wynagrodzenia?
zdjecie uzytkownika
gonzo - 2015-02-24 23:01:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A na jakie stanowisko chcesz się tam dostać?
zdjecie uzytkownika
cinek - 2015-02-28 19:58:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
praca w Willsonie jest spełnieniem moich marzeń,polecam tą firmę,gwarantowane wysokie zarobki po przepracowaniu kilku lat:)
zdjecie uzytkownika
amVF - 2015-03-01 20:43:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Konstruktor
zdjecie uzytkownika
orongo - 2015-03-11 01:23:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja się zastanawiam jakie stanowisko stwarza największe możliwości rozwoju w tej firmie, czy przypadkiem nie jest tak, że w Warszawie każdy w tej firmie zaczyna od najniższego stanowiska i na bieżąco jest awansowany jeżeli osiągnie jakiś kolejny określony poziom? I druga sprawa - czy wysoka kasa jest możliwa dopiero po przepracowaniu kilku lat?
zdjecie uzytkownika
adi - 2015-03-14 23:06:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
dawno temu pracowalem w tej firmie i widze po wpisach ze jest tam coraz gorzej niestety , czyli kolesiostwo wsrod starych pracownikow itd wiekszosc technologow swego czasu to poprostu glaby zero pojecia o robocie tylko teoria , przyklad niejaka Agnieszka technolog do pewnego projektu zamowila swietlowki okazalo sie ze niete co potzeba ,potrzebne byly dl 100 ( 10 cm ) a ona zamowila 1000 ( 1 M ) no i lipa stoimy z robota pamietam wpadla na hale wystraszona bo noz na gardle cisnienie na projekt jest i wieci jaki padl tekst z jej ust a raczej zapytanie CZY NIEDALO RADY BY SKROCIC TYCH SWIETLOWEK zeby ruszyc z robota
zdjecie uzytkownika
wakel - 2015-03-18 10:24:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Praca ogłupiająca, robisz jak parobek, pracują menele,pijacy, i.t.p musisz liza [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] aby się utrzymać, a kierownicy pozatrudniani przez znajomości i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] aby szybciej pracować za marnę pieniądze. Sami nic nie potrafią dać takiemu kierownikowi pracą po 10 godzin i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] kierowniku za grosze!!!Stracić zdrowie i nabawić się nerwicy to tylko w firmie Willson & Brown. Uciekać jak najdalej od tej firmy a najlepiej to zgłosić sprawę wyżej tak dalej ta firma nie może postępować z ludźmi!!!Ogłoszenia są notorycznie w internecie!!!
zdjecie uzytkownika
serwus - 2015-03-29 16:28:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Chwila moment, czy to oznacza, że pracujecie w Willson & brown po dziesięć godzin? Pytam bo jednak standardowy tydzień pracy to 40 godzin i liczony jako 5 dni po 8 godzin. to tutaj macie dwie godziny nadgodzin dziennie i to płacone jakoś ekstra, czy pracujecie 4 dni w tygodniu i jest jakiś trzydniowy weekend?
zdjecie uzytkownika
ktostam - 2015-04-08 11:53:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowalem tam przez 2 miesiace,nigdy wiecej. ( usunięte przez administratora )zdecydowanie odradzam !!!
zdjecie uzytkownika
aa - 2015-04-15 08:46:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [adi - 2015-03-14 23:06:10]:
Chyba zartujesz. Od kiedy tak jest?? Moze w Japonii, nie w Polsce.
zdjecie uzytkownika
mariolka - 2015-04-22 14:34:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dowiedziałam się że poszukują teraz do siebie do pracy konstruktora technologa, więc uprzejmie was proszę o więcej nieco szczegółów na temat tego stanowiska
zdjecie uzytkownika
Pawełek - 2015-04-26 22:55:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ta firma to dno pod każdym względem!! Pierwsze primo : To prawda , że ludzie tam pracują za 4-5 zł. Są to ludzie z Radomia i okolic o tego jeszcze im odliczają koszt dojazdu od każdej osoby 200zł !!!!!! SZok !!! Drugie primo : Gość, który zarządza tą firmą naśmiewa się z swoich pracowników, że robią za takie grosze tyle godzin. Na sitodruku kierownik prawie co dzień piany do pracy przychodzi ( Raz miał problem z rozpoznaniem mnie ) . Biura ładne ale na stałą prace nie liczcie gdyż przyjmują tylko na większą produkcję. Na montażu sprawa wygląda INACZEJ 8 zł h a po ósmej godzinie 10 zł h na rękę. Robota jest na zlecenie i jak jest to przychodzisz do pracy jak jej nie ma to nie przychodzisz. Maks. w miesiącu możesz zarobić 1000- 1200zł. Na dziale drewna kierownikiem jest jakiś pacan szkoda gadać. Suma sumaru szkoda czasu i zdrowia na tą gó...aną firmę. I po trzecie primo ULTIMO!! : Dzieci są kierownikami działów na montażu itp. średnia wieku 20 -25 lat . Atmosfera pracy bardzo zła. Ludzie chamscy ordynarni dosłownie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] NIE POLECAM ! JEDYNIE CO DOBRZE WSPOMINAM Z TEJ PRACY TO POWRÓT Z NIEJ !!! POZDRAWIAM
zdjecie uzytkownika
Pracownik Wilson były - 2015-04-27 09:05:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Pracowałem tam 3 miesiące. Kolesiostwo starszych pracowników. Mobbing. Praca w ciągłym stresie. Nie da się normalnie pracować. Wyścig szczurów. Licytują się na głos kto więcej zrobił starsi pracownicy wywyższając się i poniżając w ten sposób nowych. Pozdrowienia dla Moniki oraz Igora oraz Technologa Sylwii bo to o nich. Dużo cwaniaczków z prowincji.
zdjecie uzytkownika
23576 - 2015-05-08 16:41:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak już do pracy w tej firmie to na dział wtryskarek pracują tam kompetentni ludzie np. P. Wojtek znający sie na swojej pracy jest miła atmosfera poszanowanie do pracownika oczywiscie nie na wszystkich zmianach
zdjecie uzytkownika
Kolony - 2015-05-22 22:00:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tak jak kolega nade mną, ja również słyszałem same dobre rzeczy na temat tej firmy. Chociaż z tymi negatywnymi opiniamii też nie sposób się nie zgodzić, bo wszędzie zdarzają się problemy. Ale grunt, że ogólnie firma jest solidna i pieniądze są wypłacane na czas. Liczyłbym na jakieś większe premie no ale nie można mieć wszystkiego.
zdjecie uzytkownika
OLA - 2015-06-25 13:22:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [adi - 2015-03-14 23:06:10]:
na awans nie masz co liczyć, liczą się układy, chyba że będziesz wazelinował komu trzeba. Na podwyżkę nie masz co liczyć, górna granica 2500 pln, później zwalniają starych pracowników którzy upominają się o kasę a zatrudniają młodych bez kwalifikacji na następny rok dwa
zdjecie uzytkownika
mania - 2015-06-25 16:31:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@ola nie wierzę w takie teorie spiskowe które produkujesz, ja nie wierzę w układy ale własną pracę i osiągnięcia w życiu zawodowym. nawet jeśli jest prawdą to co piszesz i się zarbaia netto 32500 to uważam to za wysokie wynagrodzenie jak na nasz kraj i nie sądzę żeby było na co aż tak bardzo narzekać
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie WILLSON & BROWN - WB SP. Z O.O. S.K.A.

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy WILLSON & BROWN - WB SP. Z O.O. S.K.A.?
Zadaj pytanie
alert