WILLSON & BROWN - WB Sp. z o.o. Sp. k.

Warszawa

Opinie o WILLSON & BROWN - WB Sp. z o.o. Sp. k.

Kolony 2015-05-22 22:00:34
Tak jak kolega nade mną, ja również słyszałem same dobre rzeczy na temat tej firmy. Chociaż z tymi negatywnymi opiniamii też nie sposób się nie zgodzić, bo wszędzie zdarzają się problemy. Ale grunt, że ogólnie firma jest solidna i pieniądze są wypłacane na czas. Liczyłbym na jakieś większe premie no ale nie można mieć wszystkiego.
OLA 2015-06-25 13:22:23
na awans nie masz co liczyć, liczą się układy, chyba że będziesz wazelinował komu trzeba. Na podwyżkę nie masz co liczyć, górna granica 2500 pln, później zwalniają starych pracowników którzy upominają się o kasę a zatrudniają młodych bez kwalifikacji na następny rok dwa
3
mania 2015-06-25 16:31:20
@ola nie wierzę w takie teorie spiskowe które produkujesz, ja nie wierzę w układy ale własną pracę i osiągnięcia w życiu zawodowym. nawet jeśli jest prawdą to co piszesz i się zarbaia netto 32500 to uważam to za wysokie wynagrodzenie jak na nasz kraj i nie sądzę żeby było na co aż tak bardzo narzekać
Pikuś 2015-08-21 23:51:37
WILLSON & BROWN witam - do ludzi którzy chcą tam pracować - ja tam pracowałem zaczynając od najniższego szczebla czyli produkcja , w szybkim czasie osiągnąłem wyższe stanowisko a wiadomo wyższe stanowisko = większa kasa, ze swoich obowiązków wywiązywałem się najlepiej jak potrafiłem i szczerze mówiąc bardzo lubiłem swoją pracę,zdarzało się zostawać po godzinach itp,itd, a po 4 latach przyszedł Pan xxxxx i dał mi wypowiedzenie nie wyjaśniając dlaczego (wiem że nie musiał) , zostałem potraktowany jak śmieć i dlaczego? bo miałem inne zdanie od przełożonego ???? i nie tańczyłem jak mi zagrali ????a Pan prezes chyba nawet nie wie co się w jego firmie dzieje, nie ma pojęcia że wyrzucają dobrych pracowników którzy mają doświadczenie a w ich miejsce przyjmują laików którzy nawet porządnie spiąć palety nie potrafią, a najlepsza Pani Magda która przez krótki czas zarządzała MOLDEM weszła w komitywę z niejaką Jolantą która ponoć zastępowała jednego z kierowników i tak się zbratały że przez nie zostało zwolnionych kilka osób (za coś czego nie zrobiły),więc szczerze nie polecam tej firmy i tylko stałych pracowników z wtryskarek mi żal .reasumując- kolesiostwo fałsz,zawiść i wyzysk na porządku dziennym a jak już wycisną z was wszystko to dostaniecie kopa tam gdzie słońce nie dochodzi , Pozdrawiam pana xxxxxx i panią Jolę na którą Radom i okolice patrzeć już nie mogą :)
4
Geronimo 2015-08-25 18:43:56
"Pikuś" to odpowiedni nick dla osoby tego pokroju . Zaczynałeś od stanowiska kierowniczego nie mając pojęcia o produkcji co powodowało strach przed podejmowaniem koniecznych decyzji . Pani Jolanta jest Twoim wrogiem chyba od momentu kiedy nie przyjęła dwuznacznej propozycji za otrzymanie wyższego stanowiska pracy z czego jednak skorzystała inna osoba . Skoro Pani Magda wspólnie z Panią Jolantą mają taki wpływ na ludzi to dalsza dyskusja nie ma sensu . Odpowiednie osoby na odpowiednich stanowiskach .
1
MIKI 2015-08-27 20:33:18
Kierownik i schodzi do takiego poziomu aby użalać się nad sobą na forum ? Słaba psychika . Odpowiedż powyższa jest konkretna ale mnie interesuje dlaczego wiedząc o zwalnianiu wielu niewinnych osób nic Pan kierownik nie zrobił aby to przerwać . Przecież cyt. "za coś czego nie zrobiły" nie mogły być zwolnione a co Pan zrobił w tej kwestii ? Czy obie te Panie są aż tak niebezpieczne ?
tomek 2015-08-31 02:20:50
nie rozumiem niektórych Waszych wypowiedzi, to że ktoś dostał wypowiedzenie nie znaczy jeszcze, że pracodawca nie doceniał Waszej pracy. Jakoś nikt nie wspomniał nawet czy miał umowe o prace czy zlecenie, jak to było z urlopami a na innych forach pisza, że zawsze kasa była na czas i sporo było umów o prace...
Pikuś 2015-09-06 14:35:26
Miki nie ja byłem kierownikiem tych osób , i nie mam problemu ze słabą psychiką ale Ty za to masz problem z czytaniem ze zrozumieniem,czy pan kierownik coś powinien zadziałać w kwestii tych osób - powinien , a czy zadziałał - chyba nie , chociaż podobno nie miał pojęcia że zostaną zwolnione, a z drugiej strony jeżeli by mu zależało na dobrych pracownikach to by do tego nie dopuścił więc odpowiedź sama się nasuwa, a i jeszcze coś , ja się nad sobą nie użalam tylko piszę na forum DYSKUSYJNYM i ostrzegam ludzi przed tą firmą bo wiem jak tam jest
burek 2015-09-18 22:54:25
Ta firma to kołchoz a nie firma. Nie docenia się dobrych zwykłych roboli. Najważniejsze żeby zwiększyć kadrę zarządzającą. Dobrych pracowników wyzbywa się od lat a zatrudnia zielonych. Co z tego że wypłacają regularnie jak zasuwa się jak bury osioł. To coraz bardziej zaczyna przypominać chińskie firmy. A poza tym zakład się sypie więc nie polecam nikomu tej firmy. Zero perspektyw. Firma "DZIOD"
lewatywa 2015-09-24 16:14:20
no i cześć pieśni.... a tak się chwaliłem że tam pracowałem :(
4r5 2015-09-30 13:37:06
wiem że jakiś czas temu w firmie WILLSON & BROWN - WB SP. Z O.O. Sp. K. poszukiwali osób do zatrudnienia na stanowisko specjalisty do spraw rozliczeń produkcji i stanów magazynowych, konstruktora technologa, operatora wytłaczarki w Warszawie, mieli naprawdę sporo ofert, szkoda że obecnie nie mają żadnych..
Luljan 2015-10-05 19:56:27
Super praca :)
7zł za godzinę.
Atrakcyjny system premiowy
Możesz zostawać nadgodziny
Możesz pracować w weekendy i święta
Gorąco polecam!
3
egito 2015-10-27 23:09:23
piszecie o produkcji i montazu,a jak w biurze?
aska 2015-10-30 16:42:49
zawsze mozna trafic gorzej, poza tym w pracy w takich firmach gdzie zatrudnianych jest kilkadziesiat osob, nie wszystkie zawsze musza nam podpasowac, zawsze trafi sie ktos kto wałasnie psuje atmosfere w zespole, a nie oszukujmy sie ponieważ ona jest najważniejsza by w komforcie psychicznym pracowac
pikuś 2015-11-02 15:38:53
czy wiesz może gdzie są podobne firmy do willsona w Warszawie ?
aaa 2015-11-02 21:48:01
Ok, produkcja, montaż...
Jak wygląda kwestia pracy na kontroli jakości? Jak ludzie, kierownictwo, stabilność zatrudnienia i wynagrodzenie?
monia 2015-11-11 11:44:08
a ja tam mimo wszystko chyba sprobuje swoich sil w WILLSON & BROWN - WB SP. Z O.O. S.K.A., a teraz poszukuja cos w sam raz dla mnie. stanowisko Key Account Manager für den deutschsprachigen Markt, gdzie wymagaja znajomosci technik sprzedazy, znajomosc jezyka angielskiego czy niemieckiego biegle, no i co najwazniejsze doswiadczenie min 3 letnie w sprzedazy b2b, wiec pewnie i pieniazki sa niezle
2
65 2015-11-13 17:54:11
@monia no i dobrze ja uważam że samemu warto się przekonam i dopiero wtedy oceniać jak jest naprawdę
Kret 2015-11-15 22:47:37
Chyba nie ma przepychu w kandydatach, bo przecież niewiele osób zna biegle i niemiecki i angielski wg mnie przynajmniej.
wiks 2015-11-18 01:49:35
No to uwierz, że jest jakiś tam odsetek ludzi, którzy nie mają problemów z porozumiewaniem się w tych językach. Większym problemem są pieniądze za które ktoś zgodzi się pracować.
tryker 2015-11-26 14:00:53
a ja mam pytanie jaka umowe dostaje sie na poczatek pracy na wtryskarce? i pierwsza wyplata jest po 2 tygodniach ? dzieki z gory za odpowiedzi
trtr 2015-12-03 15:41:36
szkoda że już nie ma nich żadnych ogloszeń z ofertami pracy..niestety nie załapałem się na rekrutacje gdy jeszvze była prowadzaona..no cóż może za jakiś czas
ash 2016-01-21 14:53:21
Na wtryskach jest uwaga ponad 9zl/h na reke.. praca jest w porzadku nic trudnego.. zespol jest przedewszystkim bardzo mily gdzie czytajac opinie innych to na to nie wskazywalo bo duzo osob ma kiepskie zdanie o firmie wiec jak dla mnie jest calkiem w porzadku. Kwestia dogadywania sie z innymi.. :)
erupao 2016-01-21 15:47:07
są nadal oferty pracy, teraz też dodali jako Kierowca kat. B+C, wiec pojawiają się teraz już co jakiś czas po prostu i raczej od razu daja też umowe o prace z tego co widze.
popek 2016-01-21 18:44:15
spalić tą firmę trzeba!!!!!
cezik 2016-01-23 18:00:18
@erupao, co jakiś czas mają i inne oferty, teraz dla przykładu poszukiwany jest również pracownik produkcji. Co jest fajne, to umowa o prace od 1 dnia i system pracy 1 zmianowy.
artur 2016-01-31 17:38:24
a czy piszecie o kierowniku, który wcześniej był jednym z brygadzistów na wtryskarkach?
Jeżeli o niego chodzi to życzę powodzenia.
Sami go wepchneliście na miejsce byłego kierownika,
więc teraz nie płaczcie
frank 2016-01-31 21:26:21
dla osób które typowo już siedzą w pracy fizycznej czy też produkcyjnej z kolei to mają oferta dla Operatora Pras Krawędziowych . Wydaje mi się to całkiem interesujaca oferta
break 2016-02-11 11:56:03
oferty wszystkie są ciekawe, jak dla mnie. Teraz wpadło, że szukają stażysty czy tam praktykanta do działu HR. To fajna sprawa dla studenta, który później chciałby w HRze siedzieć.
nordo 2016-02-16 15:03:41
Jest to dobry sposób aby złapać doświadczenie @break. Szukają bowiem albo absolwentów albo studentów ostatnich lat studiów. Ma się swojego opiekuna z tego co wiem.
workit 2016-02-18 20:51:32
fajna sprawa, jak ktoś wprowadza cię w zawód, ktoś doświadczony i jednocześnie to doświadczenie tobie przekazując, super + dla firmy. poza tym szukają też brygadiszty np. z tego co wiem, tylko trzeba mieć paroletnie doświadczenie na podobnym stanowisku pracy
e fakto 2016-02-20 22:17:52
Popieram
emilek 2016-03-11 20:11:30
popierasz opinię poniżej? Jeśli tak, to widzę, że firma wcale źle nie wygląda. Chętnie wyślę do nich CV na operatora DTP, choć boję się trochę nowego miejsca pracy
Popkao 2016-03-13 20:13:24
@emilek nie masz co się obawiać nowego miejsca pracy. Tym bardziej, że jako operator DTP masz u nich zapewnioną umowę o pracę tak samo jak i ubezpieczenie i prywatną opiekę medyczną.
Cosmo 2016-03-31 10:41:04
Witam. Przykro mi stwierdzić ale firma nadal jest kiepska.
-8zł na godzinę na montazu,
-10h harówka
-strach przed oceną
-czasem jest robota, czasem nie ma,
-wyczerpanie psychiczne

Jak juz pracować to za wyższą stawkę
tomek 2016-03-31 10:47:14
tylko, że prywatna opieka medyczna nie jest niewiadomo czym.. w sumie jest teraz oferta pracy jako Młodszy Specjalista w Dziale Zakupów i tu na pewno można zarobić troche do studiów.
łapa 2016-04-04 20:47:40
jak dla mnie 8 złotych na godzinę, to dość niskie stawki. W sumie oferty wyglądają ciekawie, ale pewnie nie mają wielu chętnych za takie pieniądze, które są dość niskie
spinacz22 2016-04-07 15:49:50
Cosmo nie jest tak 8 masz tylko na początek, później o 50% więcej. Do reki wychodzi 12 za godzinę. Do tego możesz mieć premie.
Ja przez pół roku co miesiąc mam premię i robota jest cały czas, kierownik też w porządku. Ludzie są naprawdę spoko i robota wcale nie wyczerpuje psychicznie
krzysiek43 2016-04-13 17:12:16
Witam, mam pytanko do "spinacz22" lub kogoś innego kto może odpowiedzieć. Póżniej o 50% więcej, czyli po jak długim okresie?
helios 2016-05-04 21:53:58
nie wiem o co chodzi, ale widzę, że firma znowu ma sporą rekrutację :) podoba mi się ogłoszenie, szczególnie na pracownika montażu
Maj 2016-05-05 21:22:10
No to @helios możesz wysłać im swoje cv, lepiej się pośpiesz, bo ktoś może cię uprzedzić, a fajna ta praca na montażu.
henio 2016-06-02 22:56:02
chętnych nioe brakuje, ale i tez rekrutacji sporo, jest niejedno stanowisko akurat do obsadzenia - ja chcę się ogarnąć na stanowisko Pracownik Montażu bo podobno wymaganie nie są jakoś wysokie a to proste prace manualne
w3 2016-06-08 22:18:31
no właśnie a ja bym się jednak konkretnie chciała dowiedzieć co to są konkretnie za praca manualne - ktoś opisze?
janek 2016-06-09 10:29:25
w3, w Willsonie, robi się materiały reklamowe. Głównie takie stojaki, ktore widzisz w sklepie stoją na nich kosmetyki albo napoje. Faceci pracują często z wkrętarką albo małą nitownicą. Kobietki często przy pracach manualnych łaczenie elementów lub skręcanie. pracuje sie w zespolach kazdy robi swoje zadanie.
henio 2016-06-09 22:08:37
@janek to chyba lepiej w tym wypadku być kobieta, bop chyba jednak te praca własnie nie wymagają jakichś szczególnych kwalifikacji, natomiast ciekawi mnie czy poradziłbym sobie jednak z wkrętarką albo nitownicą, no a przynajmniej z ta drugą bo z nią nie miałem do czynienia nigdy
rgb4 2016-06-24 16:15:45
widze ze u nich rekrutacaj caly czas trwa..szukaja na przyklad operatora wtryskarki w Warszawie wymagane jest miedzy innymi wykształcenie min. zawodowe, mile widziane doświadczenie w obsłudze wtryskarek
kuygg 2016-07-06 12:42:55
a poza tym co piszesz @rgb4 poszukują też na dwa inne stanowiska - Brygadzista Montażu Końcowego do warszawy oraz monatżystre do wykonywania prostych prac manualnych także do warszawy., Czy ktoś wie ile można zarobić w WILLSON & BROWN - WB Sp. z o.o. Sp. k.?
Takzetego 2016-07-07 10:51:54
100 zł dniówka na montażu 10h
tiko 2016-07-07 14:20:31
Brygadzista podejrzewam, ze zle nie ma, chociaz nawet jako operator wtryskiwarki tez niezle placa podbno jest umowa o pracę i 2500netto juz jestes w stanie w stanie zarobic, tylko nie wiem czy po jakims czasie czy od razu tyle dostajesz, musisz dopytać kogoś kto sie lepiej orientuje
ew 2016-07-29 18:12:33
mnie w sumie zaitneresowala oferta na stanowisko pracownika montażu w Warszawie oferuja stałą pracę miłą atmosferę wynagrodzenie podstawowe plus system premiowy tylko ciekawe wlasnie ile wynagrodzenie wynosi
Zostaw swoją opinię o WILLSON & BROWN - WB Sp. z o.o. Sp. k. - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie WILLSON & BROWN - WB Sp. z o.o. Sp. k.