Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Profil firmy: WILLSON & BROWN - WB Sp. z o.o. Sp. k.


Oceniono 57 razy
Otrzymuj powiadomienia
o nowych wpisach!
WILLSON & BROWN - WB Sp. z o.o. Sp. k.
ul. Muszkieterów 15C
Warszawa
02-273 Warszawa
Otrzymuj powiadomienia
o nowych wpisach!
zdjecie uzytkownika
cinek - 2015-02-28 19:58:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
praca w Willsonie jest spełnieniem moich marzeń,polecam tą firmę,gwarantowane wysokie zarobki po przepracowaniu kilku lat:)
zdjecie uzytkownika
amVF - 2015-03-01 20:43:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Konstruktor
zdjecie uzytkownika
orongo - 2015-03-11 01:23:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja się zastanawiam jakie stanowisko stwarza największe możliwości rozwoju w tej firmie, czy przypadkiem nie jest tak, że w Warszawie każdy w tej firmie zaczyna od najniższego stanowiska i na bieżąco jest awansowany jeżeli osiągnie jakiś kolejny określony poziom? I druga sprawa - czy wysoka kasa jest możliwa dopiero po przepracowaniu kilku lat?
zdjecie uzytkownika
wakel - 2015-03-18 10:24:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Praca ogłupiająca, robisz jak parobek, pracują menele,pijacy, i.t.p musisz liza [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] aby się utrzymać, a kierownicy pozatrudniani przez znajomości i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] aby szybciej pracować za marnę pieniądze. Sami nic nie potrafią dać takiemu kierownikowi pracą po 10 godzin i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] kierowniku za grosze!!!Stracić zdrowie i nabawić się nerwicy to tylko w firmie Willson & Brown. Uciekać jak najdalej od tej firmy a najlepiej to zgłosić sprawę wyżej tak dalej ta firma nie może postępować z ludźmi!!!Ogłoszenia są notorycznie w internecie!!!
zdjecie uzytkownika
serwus - 2015-03-29 16:28:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Chwila moment, czy to oznacza, że pracujecie w Willson & brown po dziesięć godzin? Pytam bo jednak standardowy tydzień pracy to 40 godzin i liczony jako 5 dni po 8 godzin. to tutaj macie dwie godziny nadgodzin dziennie i to płacone jakoś ekstra, czy pracujecie 4 dni w tygodniu i jest jakiś trzydniowy weekend?
zdjecie uzytkownika
ktostam - 2015-04-08 11:53:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Pracowalem tam przez 2 miesiace,nigdy wiecej. ( usunięte przez administratora )zdecydowanie odradzam !!!
zdjecie uzytkownika
aa - 2015-04-15 08:46:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Chyba zartujesz. Od kiedy tak jest?? Moze w Japonii, nie w Polsce.
zdjecie uzytkownika
mariolka - 2015-04-22 14:34:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dowiedziałam się że poszukują teraz do siebie do pracy konstruktora technologa, więc uprzejmie was proszę o więcej nieco szczegółów na temat tego stanowiska
zdjecie uzytkownika
23576 - 2015-05-08 16:41:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak już do pracy w tej firmie to na dział wtryskarek pracują tam kompetentni ludzie np. P. Wojtek znający sie na swojej pracy jest miła atmosfera poszanowanie do pracownika oczywiscie nie na wszystkich zmianach
zdjecie uzytkownika
Kolony - 2015-05-22 22:00:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tak jak kolega nade mną, ja również słyszałem same dobre rzeczy na temat tej firmy. Chociaż z tymi negatywnymi opiniamii też nie sposób się nie zgodzić, bo wszędzie zdarzają się problemy. Ale grunt, że ogólnie firma jest solidna i pieniądze są wypłacane na czas. Liczyłbym na jakieś większe premie no ale nie można mieć wszystkiego.
zdjecie uzytkownika
OLA - 2015-06-25 13:22:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
na awans nie masz co liczyć, liczą się układy, chyba że będziesz wazelinował komu trzeba. Na podwyżkę nie masz co liczyć, górna granica 2500 pln, później zwalniają starych pracowników którzy upominają się o kasę a zatrudniają młodych bez kwalifikacji na następny rok dwa
zdjecie uzytkownika
mania - 2015-06-25 16:31:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@ola nie wierzę w takie teorie spiskowe które produkujesz, ja nie wierzę w układy ale własną pracę i osiągnięcia w życiu zawodowym. nawet jeśli jest prawdą to co piszesz i się zarbaia netto 32500 to uważam to za wysokie wynagrodzenie jak na nasz kraj i nie sądzę żeby było na co aż tak bardzo narzekać
zdjecie uzytkownika
Pikuś - 2015-08-21 23:51:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
WILLSON & BROWN witam - do ludzi którzy chcą tam pracować - ja tam pracowałem zaczynając od najniższego szczebla czyli produkcja , w szybkim czasie osiągnąłem wyższe stanowisko a wiadomo wyższe stanowisko = większa kasa, ze swoich obowiązków wywiązywałem się najlepiej jak potrafiłem i szczerze mówiąc bardzo lubiłem swoją pracę,zdarzało się zostawać po godzinach itp,itd, a po 4 latach przyszedł Pan xxxxx i dał mi wypowiedzenie nie wyjaśniając dlaczego (wiem że nie musiał) , zostałem potraktowany jak śmieć i dlaczego? bo miałem inne zdanie od przełożonego ???? i nie tańczyłem jak mi zagrali ????a Pan prezes chyba nawet nie wie co się w jego firmie dzieje, nie ma pojęcia że wyrzucają dobrych pracowników którzy mają doświadczenie a w ich miejsce przyjmują laików którzy nawet porządnie spiąć palety nie potrafią, a najlepsza Pani Magda która przez krótki czas zarządzała MOLDEM weszła w komitywę z niejaką Jolantą która ponoć zastępowała jednego z kierowników i tak się zbratały że przez nie zostało zwolnionych kilka osób (za coś czego nie zrobiły),więc szczerze nie polecam tej firmy i tylko stałych pracowników z wtryskarek mi żal .reasumując- kolesiostwo fałsz,zawiść i wyzysk na porządku dziennym a jak już wycisną z was wszystko to dostaniecie kopa tam gdzie słońce nie dochodzi , Pozdrawiam pana xxxxxx i panią Jolę na którą Radom i okolice patrzeć już nie mogą :)
zdjecie uzytkownika
Geronimo - 2015-08-25 18:43:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Pikuś - 2015-08-21 23:51:37]:
"Pikuś" to odpowiedni nick dla osoby tego pokroju . Zaczynałeś od stanowiska kierowniczego nie mając pojęcia o produkcji co powodowało strach przed podejmowaniem koniecznych decyzji . Pani Jolanta jest Twoim wrogiem chyba od momentu kiedy nie przyjęła dwuznacznej propozycji za otrzymanie wyższego stanowiska pracy z czego jednak skorzystała inna osoba . Skoro Pani Magda wspólnie z Panią Jolantą mają taki wpływ na ludzi to dalsza dyskusja nie ma sensu . Odpowiednie osoby na odpowiednich stanowiskach .
zdjecie uzytkownika
MIKI - 2015-08-27 20:33:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Pikuś - 2015-08-21 23:51:37]:
Kierownik i schodzi do takiego poziomu aby użalać się nad sobą na forum ? Słaba psychika . Odpowiedż powyższa jest konkretna ale mnie interesuje dlaczego wiedząc o zwalnianiu wielu niewinnych osób nic Pan kierownik nie zrobił aby to przerwać . Przecież cyt. "za coś czego nie zrobiły" nie mogły być zwolnione a co Pan zrobił w tej kwestii ? Czy obie te Panie są aż tak niebezpieczne ?
zdjecie uzytkownika
tomek - 2015-08-31 02:20:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie rozumiem niektórych Waszych wypowiedzi, to że ktoś dostał wypowiedzenie nie znaczy jeszcze, że pracodawca nie doceniał Waszej pracy. Jakoś nikt nie wspomniał nawet czy miał umowe o prace czy zlecenie, jak to było z urlopami a na innych forach pisza, że zawsze kasa była na czas i sporo było umów o prace...
zdjecie uzytkownika
Pikuś - 2015-09-06 14:35:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [MIKI - 2015-08-27 20:33:18]:
Miki nie ja byłem kierownikiem tych osób , i nie mam problemu ze słabą psychiką ale Ty za to masz problem z czytaniem ze zrozumieniem,czy pan kierownik coś powinien zadziałać w kwestii tych osób - powinien , a czy zadziałał - chyba nie , chociaż podobno nie miał pojęcia że zostaną zwolnione, a z drugiej strony jeżeli by mu zależało na dobrych pracownikach to by do tego nie dopuścił więc odpowiedź sama się nasuwa, a i jeszcze coś , ja się nad sobą nie użalam tylko piszę na forum DYSKUSYJNYM i ostrzegam ludzi przed tą firmą bo wiem jak tam jest
zdjecie uzytkownika
burek - 2015-09-18 22:54:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ta firma to kołchoz a nie firma. Nie docenia się dobrych zwykłych roboli. Najważniejsze żeby zwiększyć kadrę zarządzającą. Dobrych pracowników wyzbywa się od lat a zatrudnia zielonych. Co z tego że wypłacają regularnie jak zasuwa się jak bury osioł. To coraz bardziej zaczyna przypominać chińskie firmy. A poza tym zakład się sypie więc nie polecam nikomu tej firmy. Zero perspektyw. Firma "DZIOD"
zdjecie uzytkownika
lewatywa - 2015-09-24 16:14:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no i cześć pieśni.... a tak się chwaliłem że tam pracowałem :(
zdjecie uzytkownika
4r5 - 2015-09-30 13:37:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wiem że jakiś czas temu w firmie WILLSON & BROWN - WB SP. Z O.O. Sp. K. poszukiwali osób do zatrudnienia na stanowisko specjalisty do spraw rozliczeń produkcji i stanów magazynowych, konstruktora technologa, operatora wytłaczarki w Warszawie, mieli naprawdę sporo ofert, szkoda że obecnie nie mają żadnych..
zdjecie uzytkownika
Luljan - 2015-10-05 19:56:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Super praca :)
7zł za godzinę.
Atrakcyjny system premiowy
Możesz zostawać nadgodziny
Możesz pracować w weekendy i święta
Gorąco polecam!
zdjecie uzytkownika
egito - 2015-10-27 23:09:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
piszecie o produkcji i montazu,a jak w biurze?
zdjecie uzytkownika
aska - 2015-10-30 16:42:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zawsze mozna trafic gorzej, poza tym w pracy w takich firmach gdzie zatrudnianych jest kilkadziesiat osob, nie wszystkie zawsze musza nam podpasowac, zawsze trafi sie ktos kto wałasnie psuje atmosfere w zespole, a nie oszukujmy sie ponieważ ona jest najważniejsza by w komforcie psychicznym pracowac
zdjecie uzytkownika
pikuś - 2015-11-02 15:38:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [egito - 2015-10-27 23:09:23]:
czy wiesz może gdzie są podobne firmy do willsona w Warszawie ?
zdjecie uzytkownika
aaa - 2015-11-02 21:48:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ok, produkcja, montaż...
Jak wygląda kwestia pracy na kontroli jakości? Jak ludzie, kierownictwo, stabilność zatrudnienia i wynagrodzenie?
zdjecie uzytkownika
monia - 2015-11-11 11:44:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
a ja tam mimo wszystko chyba sprobuje swoich sil w WILLSON & BROWN - WB SP. Z O.O. S.K.A., a teraz poszukuja cos w sam raz dla mnie. stanowisko Key Account Manager für den deutschsprachigen Markt, gdzie wymagaja znajomosci technik sprzedazy, znajomosc jezyka angielskiego czy niemieckiego biegle, no i co najwazniejsze doswiadczenie min 3 letnie w sprzedazy b2b, wiec pewnie i pieniazki sa niezle
zdjecie uzytkownika
65 - 2015-11-13 17:54:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@monia no i dobrze ja uważam że samemu warto się przekonam i dopiero wtedy oceniać jak jest naprawdę
zdjecie uzytkownika
Kret - 2015-11-15 22:47:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Chyba nie ma przepychu w kandydatach, bo przecież niewiele osób zna biegle i niemiecki i angielski wg mnie przynajmniej.
zdjecie uzytkownika
wiks - 2015-11-18 01:49:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No to uwierz, że jest jakiś tam odsetek ludzi, którzy nie mają problemów z porozumiewaniem się w tych językach. Większym problemem są pieniądze za które ktoś zgodzi się pracować.
zdjecie uzytkownika
tryker - 2015-11-26 14:00:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a ja mam pytanie jaka umowe dostaje sie na poczatek pracy na wtryskarce? i pierwsza wyplata jest po 2 tygodniach ? dzieki z gory za odpowiedzi
zdjecie uzytkownika
trtr - 2015-12-03 15:41:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
szkoda że już nie ma nich żadnych ogloszeń z ofertami pracy..niestety nie załapałem się na rekrutacje gdy jeszvze była prowadzaona..no cóż może za jakiś czas
zdjecie uzytkownika
ash - 2016-01-21 14:53:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Na wtryskach jest uwaga ponad 9zl/h na reke.. praca jest w porzadku nic trudnego.. zespol jest przedewszystkim bardzo mily gdzie czytajac opinie innych to na to nie wskazywalo bo duzo osob ma kiepskie zdanie o firmie wiec jak dla mnie jest calkiem w porzadku. Kwestia dogadywania sie z innymi.. :)
zdjecie uzytkownika
erupao - 2016-01-21 15:47:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
są nadal oferty pracy, teraz też dodali jako Kierowca kat. B+C, wiec pojawiają się teraz już co jakiś czas po prostu i raczej od razu daja też umowe o prace z tego co widze.
zdjecie uzytkownika
popek - 2016-01-21 18:44:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
spalić tą firmę trzeba!!!!!
zdjecie uzytkownika
cezik - 2016-01-23 18:00:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@erupao, co jakiś czas mają i inne oferty, teraz dla przykładu poszukiwany jest również pracownik produkcji. Co jest fajne, to umowa o prace od 1 dnia i system pracy 1 zmianowy.
zdjecie uzytkownika
artur - 2016-01-31 17:38:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [tomek - 2015-08-31 02:20:50]:
a czy piszecie o kierowniku, który wcześniej był jednym z brygadzistów na wtryskarkach?
Jeżeli o niego chodzi to życzę powodzenia.
Sami go wepchneliście na miejsce byłego kierownika,
więc teraz nie płaczcie
zdjecie uzytkownika
frank - 2016-01-31 21:26:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [cezik - 2016-01-23 18:00:18]:
dla osób które typowo już siedzą w pracy fizycznej czy też produkcyjnej z kolei to mają oferta dla Operatora Pras Krawędziowych . Wydaje mi się to całkiem interesujaca oferta
zdjecie uzytkownika
break - 2016-02-11 11:56:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
oferty wszystkie są ciekawe, jak dla mnie. Teraz wpadło, że szukają stażysty czy tam praktykanta do działu HR. To fajna sprawa dla studenta, który później chciałby w HRze siedzieć.
zdjecie uzytkownika
nordo - 2016-02-16 15:03:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jest to dobry sposób aby złapać doświadczenie @break. Szukają bowiem albo absolwentów albo studentów ostatnich lat studiów. Ma się swojego opiekuna z tego co wiem.
zdjecie uzytkownika
workit - 2016-02-18 20:51:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
fajna sprawa, jak ktoś wprowadza cię w zawód, ktoś doświadczony i jednocześnie to doświadczenie tobie przekazując, super + dla firmy. poza tym szukają też brygadiszty np. z tego co wiem, tylko trzeba mieć paroletnie doświadczenie na podobnym stanowisku pracy
zdjecie uzytkownika
e fakto - 2016-02-20 22:17:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Popieram
zdjecie uzytkownika
emilek - 2016-03-11 20:11:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
popierasz opinię poniżej? Jeśli tak, to widzę, że firma wcale źle nie wygląda. Chętnie wyślę do nich CV na operatora DTP, choć boję się trochę nowego miejsca pracy
WILLSON & BROWN - WB Sp. z o.o. Sp. k.
WILLSON & BROWN - WB Sp. z o.o. Sp. k.
"Wywiad z Dariusz Rutczyński - Członek zarządu w firmie WILLSON & BROWN - WB Sp. z o.o. Sp. k."
Firma Willson & Brown jest aktywna od dawna. W jaki sposób budowaliście swoją pozycję rynkową? Istniejemy od 1995 roku. Od początku konsekwentnie inwestowaliśmy w ludzi oraz rozwijaliśmy nasze możliwości technologiczne i produkcyjne. Jakość, innowacyjność oraz doskonały design produktów szybko stały się naszym znakiem rozpoznawczym. Rozszerzaliśmy działalność na kolejne branże, wzbogacając ofertę, a jednocześnie stawiając na coraz głębszą specjalizację. Jesteście Państwo liderem branży w tej części Europy. Na czym polega Państwa przewaga? Szeroki wachlarz technologii, skupionych pod jednym dachem, i ekspercka wiedza – to kluczowe elementy, które budują naszą przewagę. Mamy pełną kontrolę nad procesem produkcji, a co za tym idzie – również nasi Klienci. Dzięki temu mają poczucie bezpieczeństwa i pewność, że ich zamówienia zostaną ukończone zgodnie z najwyższymi standardami, jakości i dostarczone o czasie. Jest to najistotniejsze, bowiem nasze produkty odgrywają bardzo znaczącą rolę w kampaniach sprzedażowych. Jak ważna dla firmy jest strategia? Ważna, bo wyznacza horyzont, pozwala ogarnąć rozwój firmy w sposób systemow...
zdjecie uzytkownika
Popkao - 2016-03-13 20:13:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@emilek nie masz co się obawiać nowego miejsca pracy. Tym bardziej, że jako operator DTP masz u nich zapewnioną umowę o pracę tak samo jak i ubezpieczenie i prywatną opiekę medyczną.
zdjecie uzytkownika
Cosmo - 2016-03-31 10:41:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam. Przykro mi stwierdzić ale firma nadal jest kiepska.
-8zł na godzinę na montazu,
-10h harówka
-strach przed oceną
-czasem jest robota, czasem nie ma,
-wyczerpanie psychiczne

Jak juz pracować to za wyższą stawkę
zdjecie uzytkownika
tomek - 2016-03-31 10:47:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tylko, że prywatna opieka medyczna nie jest niewiadomo czym.. w sumie jest teraz oferta pracy jako Młodszy Specjalista w Dziale Zakupów i tu na pewno można zarobić troche do studiów.
zdjecie uzytkownika
łapa - 2016-04-04 20:47:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jak dla mnie 8 złotych na godzinę, to dość niskie stawki. W sumie oferty wyglądają ciekawie, ale pewnie nie mają wielu chętnych za takie pieniądze, które są dość niskie
zdjecie uzytkownika
spinacz22 - 2016-04-07 15:49:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Cosmo nie jest tak 8 masz tylko na początek, później o 50% więcej. Do reki wychodzi 12 za godzinę. Do tego możesz mieć premie.
Ja przez pół roku co miesiąc mam premię i robota jest cały czas, kierownik też w porządku. Ludzie są naprawdę spoko i robota wcale nie wyczerpuje psychicznie
zdjecie uzytkownika
krzysiek43 - 2016-04-13 17:12:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, mam pytanko do "spinacz22" lub kogoś innego kto może odpowiedzieć. Póżniej o 50% więcej, czyli po jak długim okresie?
Ogłoszenia pracy odpowiedz
2016-05-09
Żródło: Gowork.pl
Warszawa
(mazowieckie)
Magazynier Miejsce pracy: Warszawa Obowiązki: Praca w systemie 2- zmianowym Wydawanie towaru Przyjmowanie dostaw Prowadzenie ewidencji magazynowej Wymagania: Minimum roczne doświadczenie w pracy na podobnym stanowisku (mile widziane doświadczenie w obsłudze wózków wysokiego składowania) Uprawnienia na wózki widłowe Mile widziane uprawnie
zdjecie uzytkownika
helios - 2016-05-04 21:53:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie wiem o co chodzi, ale widzę, że firma znowu ma sporą rekrutację :) podoba mi się ogłoszenie, szczególnie na pracownika montażu
zdjecie uzytkownika
Maj - 2016-05-05 21:22:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No to @helios możesz wysłać im swoje cv, lepiej się pośpiesz, bo ktoś może cię uprzedzić, a fajna ta praca na montażu.

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie WILLSON & BROWN - WB Sp. z o.o. Sp. k.!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie WILLSON & BROWN - WB Sp. z o.o. Sp. k.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert