WILLSON & BROWN - WB Sp. z o.o. Sp. k.

Warszawa

Opinie o WILLSON & BROWN - WB Sp. z o.o. Sp. k.

wiety 2015-01-16 13:32
Wllson Brown to najgorsza ferma w jakiej pracowałem-wyzysk ludzi na 100% !!!!
gonzo 2015-02-24 23:01
A na jakie stanowisko chcesz się tam dostać?
1
cinek 2015-02-28 19:58
praca w Willsonie jest spełnieniem moich marzeń,polecam tą firmę,gwarantowane wysokie zarobki po przepracowaniu kilku lat:)
4
amVF 2015-03-01 20:43
Konstruktor
wakel 2015-03-18 10:24
Praca ogłupiająca, robisz jak parobek, pracują menele,pijacy, i.t.p musisz liza [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] aby się utrzymać, a kierownicy pozatrudniani przez znajomości i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] aby szybciej pracować za marnę pieniądze. Sami nic nie potrafią dać takiemu kierownikowi pracą po 10 godzin i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] kierowniku za grosze!!!Stracić zdrowie i nabawić się nerwicy to tylko w firmie Willson & Brown. Uciekać jak najdalej od tej firmy a najlepiej to zgłosić sprawę wyżej tak dalej ta firma nie może postępować z ludźmi!!!Ogłoszenia są notorycznie w internecie!!!
2
ktostam 2015-04-08 11:53
Pracowalem tam przez 2 miesiace,nigdy wiecej. ( usunięte przez administratora )zdecydowanie odradzam !!!
3
aa 2015-04-15 08:46
Chyba zartujesz. Od kiedy tak jest?? Moze w Japonii, nie w Polsce.
23576 2015-05-08 16:41
Jak już do pracy w tej firmie to na dział wtryskarek pracują tam kompetentni ludzie np. P. Wojtek znający sie na swojej pracy jest miła atmosfera poszanowanie do pracownika oczywiscie nie na wszystkich zmianach
2
OLA 2015-06-25 13:22
na awans nie masz co liczyć, liczą się układy, chyba że będziesz wazelinował komu trzeba. Na podwyżkę nie masz co liczyć, górna granica 2500 pln, później zwalniają starych pracowników którzy upominają się o kasę a zatrudniają młodych bez kwalifikacji na następny rok dwa
4
Pikuś 2015-08-21 23:51
WILLSON & BROWN witam - do ludzi którzy chcą tam pracować - ja tam pracowałem zaczynając od najniższego szczebla czyli produkcja , w szybkim czasie osiągnąłem wyższe stanowisko a wiadomo wyższe stanowisko = większa kasa, ze swoich obowiązków wywiązywałem się najlepiej jak potrafiłem i szczerze mówiąc bardzo lubiłem swoją pracę,zdarzało się zostawać po godzinach itp,itd, a po 4 latach przyszedł Pan xxxxx i dał mi wypowiedzenie nie wyjaśniając dlaczego (wiem że nie musiał) , zostałem potraktowany jak śmieć i dlaczego? bo miałem inne zdanie od przełożonego ???? i nie tańczyłem jak mi zagrali ????a Pan prezes chyba nawet nie wie co się w jego firmie dzieje, nie ma pojęcia że wyrzucają dobrych pracowników którzy mają doświadczenie a w ich miejsce przyjmują laików którzy nawet porządnie spiąć palety nie potrafią, a najlepsza Pani Magda która przez krótki czas zarządzała MOLDEM weszła w komitywę z niejaką Jolantą która ponoć zastępowała jednego z kierowników i tak się zbratały że przez nie zostało zwolnionych kilka osób (za coś czego nie zrobiły),więc szczerze nie polecam tej firmy i tylko stałych pracowników z wtryskarek mi żal .reasumując- kolesiostwo fałsz,zawiść i wyzysk na porządku dziennym a jak już wycisną z was wszystko to dostaniecie kopa tam gdzie słońce nie dochodzi , Pozdrawiam pana xxxxxx i panią Jolę na którą Radom i okolice patrzeć już nie mogą :)
5
Geronimo 2015-08-25 18:43
"Pikuś" to odpowiedni nick dla osoby tego pokroju . Zaczynałeś od stanowiska kierowniczego nie mając pojęcia o produkcji co powodowało strach przed podejmowaniem koniecznych decyzji . Pani Jolanta jest Twoim wrogiem chyba od momentu kiedy nie przyjęła dwuznacznej propozycji za otrzymanie wyższego stanowiska pracy z czego jednak skorzystała inna osoba . Skoro Pani Magda wspólnie z Panią Jolantą mają taki wpływ na ludzi to dalsza dyskusja nie ma sensu . Odpowiednie osoby na odpowiednich stanowiskach .
1
MIKI 2015-08-27 20:33
Kierownik i schodzi do takiego poziomu aby użalać się nad sobą na forum ? Słaba psychika . Odpowiedż powyższa jest konkretna ale mnie interesuje dlaczego wiedząc o zwalnianiu wielu niewinnych osób nic Pan kierownik nie zrobił aby to przerwać . Przecież cyt. "za coś czego nie zrobiły" nie mogły być zwolnione a co Pan zrobił w tej kwestii ? Czy obie te Panie są aż tak niebezpieczne ?
Pikuś 2015-09-06 14:35
Miki nie ja byłem kierownikiem tych osób , i nie mam problemu ze słabą psychiką ale Ty za to masz problem z czytaniem ze zrozumieniem,czy pan kierownik coś powinien zadziałać w kwestii tych osób - powinien , a czy zadziałał - chyba nie , chociaż podobno nie miał pojęcia że zostaną zwolnione, a z drugiej strony jeżeli by mu zależało na dobrych pracownikach to by do tego nie dopuścił więc odpowiedź sama się nasuwa, a i jeszcze coś , ja się nad sobą nie użalam tylko piszę na forum DYSKUSYJNYM i ostrzegam ludzi przed tą firmą bo wiem jak tam jest
burek 2015-09-18 22:54
Ta firma to kołchoz a nie firma. Nie docenia się dobrych zwykłych roboli. Najważniejsze żeby zwiększyć kadrę zarządzającą. Dobrych pracowników wyzbywa się od lat a zatrudnia zielonych. Co z tego że wypłacają regularnie jak zasuwa się jak bury osioł. To coraz bardziej zaczyna przypominać chińskie firmy. A poza tym zakład się sypie więc nie polecam nikomu tej firmy. Zero perspektyw. Firma "DZIOD"
2
lewatywa 2015-09-24 16:14
no i cześć pieśni.... a tak się chwaliłem że tam pracowałem :(
Luljan 2015-10-05 19:56
Super praca :)
7zł za godzinę.
Atrakcyjny system premiowy
Możesz zostawać nadgodziny
Możesz pracować w weekendy i święta
Gorąco polecam!
8
egito 2015-10-27 23:09
piszecie o produkcji i montazu,a jak w biurze?
pikuś 2015-11-02 15:38
czy wiesz może gdzie są podobne firmy do willsona w Warszawie ?
aaa 2015-11-02 21:48
Ok, produkcja, montaż...
Jak wygląda kwestia pracy na kontroli jakości? Jak ludzie, kierownictwo, stabilność zatrudnienia i wynagrodzenie?
tryker 2015-11-26 14:00
a ja mam pytanie jaka umowe dostaje sie na poczatek pracy na wtryskarce? i pierwsza wyplata jest po 2 tygodniach ? dzieki z gory za odpowiedzi
ash 2016-01-21 14:53
Na wtryskach jest uwaga ponad 9zl/h na reke.. praca jest w porzadku nic trudnego.. zespol jest przedewszystkim bardzo mily gdzie czytajac opinie innych to na to nie wskazywalo bo duzo osob ma kiepskie zdanie o firmie wiec jak dla mnie jest calkiem w porzadku. Kwestia dogadywania sie z innymi.. :)
popek 2016-01-21 18:44
spalić tą firmę trzeba!!!!!
2
artur 2016-01-31 17:38
a czy piszecie o kierowniku, który wcześniej był jednym z brygadzistów na wtryskarkach?
Jeżeli o niego chodzi to życzę powodzenia.
Sami go wepchneliście na miejsce byłego kierownika,
więc teraz nie płaczcie
e fakto 2016-02-20 22:17
Popieram
Cosmo 2016-03-31 10:41
Witam. Przykro mi stwierdzić ale firma nadal jest kiepska.
-8zł na godzinę na montazu,
-10h harówka
-strach przed oceną
-czasem jest robota, czasem nie ma,
-wyczerpanie psychiczne

Jak juz pracować to za wyższą stawkę
3
spinacz22 2016-04-07 15:49
Cosmo nie jest tak 8 masz tylko na początek, później o 50% więcej. Do reki wychodzi 12 za godzinę. Do tego możesz mieć premie.
Ja przez pół roku co miesiąc mam premię i robota jest cały czas, kierownik też w porządku. Ludzie są naprawdę spoko i robota wcale nie wyczerpuje psychicznie
1
krzysiek43 2016-04-13 17:12
Witam, mam pytanko do "spinacz22" lub kogoś innego kto może odpowiedzieć. Póżniej o 50% więcej, czyli po jak długim okresie?
janek 2016-06-09 10:29
w3, w Willsonie, robi się materiały reklamowe. Głównie takie stojaki, ktore widzisz w sklepie stoją na nich kosmetyki albo napoje. Faceci pracują często z wkrętarką albo małą nitownicą. Kobietki często przy pracach manualnych łaczenie elementów lub skręcanie. pracuje sie w zespolach kazdy robi swoje zadanie.
1
Takzetego 2016-07-07 10:51
100 zł dniówka na montażu 10h
PulaP 2016-09-22 17:50
Trafiłam do firmy przez agencję PracaInfo i jestem wrażenia mam bardzo pozytywne zarówno co do Pani Izy z agencji jak i Pani Kasi z semego Willsona.
1
Miętus 2016-09-29 16:42
Polecam praktyki/staże. Na moich praktykach nauczyłem się bardzo dużo. Nie polegała na parzeniu kawy i porządkach w papierach, a opiekun naprawdę miał dużą cierpliwość i wiele mi tłumaczył.
1
Gonia 2016-10-29 10:25
witam! Pracuję w tej firmie parę dni. To jest śmieszne noezę w torbie BUTY KOSZULE szafki oczywiście brak. Tyrasz 10h.Stołówka w opłakanym stanie . zgadzam się układy i jeszcze raz układy.Są ludzie mili ale są też wręcz bezczelni( kierownictwo) p. Kasia bryg ani kultury ani kontaktu z pracownikami(z wyjątkiem koleżaneczek)Pracownicy zatrudnieni przez agencję są żucaani do pracy na różne działy w zależnosci gdzie brakuje na daną chwilę pracownika.Pracuję 5 dni i własnie zaliczam TRZECI budynek@Taki pracownik jak ja zawsze będzie nowy i będzie dostawał najgorszą robotę.To są uroki pracy przez agencję. Mogłabym jeszcze dużo wymieniać . Ale najlepiej zrobię poprostu treba z........ć i szukać coś innego.(ale co !!!! czyli to samo) Gonia
1
zuza 2016-11-24 00:43
Ja byłam zatrudniona przez agencję pracy mg Solutions i też było ok. Jak już chcesz pracować przez agencję to najważniejsze są warunki umowy, żeby nie oddawać za dużo z pensji agencji :)
Bańka 2017-01-03 23:00
Oj biedaku tak mi cię żal. Zmień pracę na leżącą.
Bańka 2017-01-19 17:47
Czy praca dla ,magazyniera w firmie jest jeszcze aktualna? Chciałbym jeszcze wiedzieć jakie stawki obecnie są w firmie ? Poza tym słyszałem o jakich s dodatkach socjalnych?
kika 2017-02-09 16:48
:)no to pieknie...rezygnuje i nie jade!!
Bartosz 2017-02-13 08:47
Pracuję dla nich i jestem bardzo zadowolony z pracy, zarobków i kolegów
1
Bronio 2017-02-19 11:38
Pracuję tu i mogę powiedzieć , że to dobra firma. Niestety jak się czyta wpisy to już brak słów jeden wielki hejt.
1
Paulina 2017-02-28 13:29
Zaglądaliście już w zakładkę 'wywiad', gdzie zamieszczona jest rozmowa z Członkiem Zarządu WILLSON & BROWN - WB Sp. z o.o. Sp. k.? Dowiedzieliście się czegoś ciekawego? :)
koszmar 2017-03-30 12:41
Ta firma to jeden wielki syf, masz znajomości to masz luksus a jak nie to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] W kiblach smród, bród wolałbym w miejskim ToiToi się załatwić niż tam. Kafelki odpadają sciany cale zabrudzone.
Co do hali to nie przestrzeganie przepisów BHP.
Ja się postaram by odpowiednie służby zrobiły tam kontrole jak do samej czystości pomieszczeń z których korzystają pracownicy jak i samego przestrzegania przepisów BHP. Nie wspomnę już o szatniach ale kto był ten wie to wszystko.
3
Paulina 2017-04-03 08:47
A co możecie powiedzieć o pozytywnych stronach pracy w tym miejscu? Może być to cenna informacja dla przyszłych kandydatów.
taki sobie 2017-05-04 17:19
Firma do D...., traktuja ludzi jak by byli prezesem swiata calego.... ludzie z dzialu handlowego sa kompletnemi debilami ktorzy dobrze umieja lizac D... i sprzedawac sie dobrze... a poza tym proponowane wynagrodzenia sa smieszne... tak smieszne ze nie wiem jak sobie tam radza...debile
Bodzio 2017-05-05 11:12
WILLSON & BROWN - WB to świetna firma a potwierdzeniem tego faktu są hekjterzy piszący bzdury na tym forum.
1
pracownik Willson&Brown 2017-05-05 19:01
Ludzie to jest firma jak inne , jak komuś nie pasuje to nie musi tam pracować .
Każda firma rządzi się swoimi prawami zgodnymi z prawem pracy , jak to jest dla niektórych pierwsza praca to morze być w szoku , bo nie jest łatwo. W innych firmach jest może inaczej nie koniecznie lepiej ,ale niestety trzeba mieć porównanie a nie się mądrzyć i w taki sposób oceniać .
1
??? 2017-05-05 19:28
a to ciekawe
Bańka 2017-05-09 12:55
W ciągu ostatnich 10 lat otrzymali ponad 120 nagród w międzynarodowych konkursach branżowych m.in.POPAI PARIS 2016 to komentarz do wypowiedzi innych.
Ania134 2017-05-10 23:11
Liczą się układy jak koleżanka jest na wysokim stanowisku to nie trzeba się znać na pracy i można w czasie pracy posiedzieć na internecie popisać na fb ,
Bańka 2017-05-16 09:31
Niektórzy wszystkie swoje frustracje wyrzucają na forum. Samo zło i nieszczęście w tej firmie ich dotyka. Może warto spojrzeć w lusterko i pomyśleć o sobie, czy z całą pewnością jestem solidnym pracownikiem?
1
Dobry były pracownik 2017-05-16 17:50
Z całą pewnością byłem bardzo dobrym pracownikiem. Niestety moje poprzednie wpisy zostały usunięte. Szkoda... Będę osobiście interweniował gdzieś "wyżej". W każdym razie nie jest dobrą sytuacją gdy wpisy nie obrażające absolutnie nikogo, które tylko opisują szczerą prawdę są brutalnie kasowane. To nie chodzi o frustracje, zło czy nieszczęście tylko o prawdę. Niestety w tej firmie nie jest dobrze. Każdy ma prawo to wiedzieć. Dziękuję.
3
Paulina 2017-05-17 08:41
@Bodzio to bardzo dobrze, że jesteś zadowolony z pracy. Co więcej możesz napisać o pozytywach pracy w tym miejscu? Z czego jesteś szczególnie zadowolony?
@pracownik Willson&Brown piszesz, że praca w firmie nie należy do łatwych. Co masz konkretnie na myśli? O pracy na jakim stanowisku piszesz?
Zostaw swoją opinię o WILLSON & BROWN - WB Sp. z o.o. Sp. k. - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie WILLSON & BROWN - WB Sp. z o.o. Sp. k.