WILLSON & BROWN - WB Sp. z o.o. Sp. k.

Warszawa

Opinie o WILLSON & BROWN - WB Sp. z o.o. Sp. k.

mania 2015-06-25 16:31:20
@ola nie wierzę w takie teorie spiskowe które produkujesz, ja nie wierzę w układy ale własną pracę i osiągnięcia w życiu zawodowym. nawet jeśli jest prawdą to co piszesz i się zarbaia netto 32500 to uważam to za wysokie wynagrodzenie jak na nasz kraj i nie sądzę żeby było na co aż tak bardzo narzekać
Pikuś 2015-08-21 23:51:37
WILLSON & BROWN witam - do ludzi którzy chcą tam pracować - ja tam pracowałem zaczynając od najniższego szczebla czyli produkcja , w szybkim czasie osiągnąłem wyższe stanowisko a wiadomo wyższe stanowisko = większa kasa, ze swoich obowiązków wywiązywałem się najlepiej jak potrafiłem i szczerze mówiąc bardzo lubiłem swoją pracę,zdarzało się zostawać po godzinach itp,itd, a po 4 latach przyszedł Pan xxxxx i dał mi wypowiedzenie nie wyjaśniając dlaczego (wiem że nie musiał) , zostałem potraktowany jak śmieć i dlaczego? bo miałem inne zdanie od przełożonego ???? i nie tańczyłem jak mi zagrali ????a Pan prezes chyba nawet nie wie co się w jego firmie dzieje, nie ma pojęcia że wyrzucają dobrych pracowników którzy mają doświadczenie a w ich miejsce przyjmują laików którzy nawet porządnie spiąć palety nie potrafią, a najlepsza Pani Magda która przez krótki czas zarządzała MOLDEM weszła w komitywę z niejaką Jolantą która ponoć zastępowała jednego z kierowników i tak się zbratały że przez nie zostało zwolnionych kilka osób (za coś czego nie zrobiły),więc szczerze nie polecam tej firmy i tylko stałych pracowników z wtryskarek mi żal .reasumując- kolesiostwo fałsz,zawiść i wyzysk na porządku dziennym a jak już wycisną z was wszystko to dostaniecie kopa tam gdzie słońce nie dochodzi , Pozdrawiam pana xxxxxx i panią Jolę na którą Radom i okolice patrzeć już nie mogą :)
5
Geronimo 2015-08-25 18:43:56
"Pikuś" to odpowiedni nick dla osoby tego pokroju . Zaczynałeś od stanowiska kierowniczego nie mając pojęcia o produkcji co powodowało strach przed podejmowaniem koniecznych decyzji . Pani Jolanta jest Twoim wrogiem chyba od momentu kiedy nie przyjęła dwuznacznej propozycji za otrzymanie wyższego stanowiska pracy z czego jednak skorzystała inna osoba . Skoro Pani Magda wspólnie z Panią Jolantą mają taki wpływ na ludzi to dalsza dyskusja nie ma sensu . Odpowiednie osoby na odpowiednich stanowiskach .
1
MIKI 2015-08-27 20:33:18
Kierownik i schodzi do takiego poziomu aby użalać się nad sobą na forum ? Słaba psychika . Odpowiedż powyższa jest konkretna ale mnie interesuje dlaczego wiedząc o zwalnianiu wielu niewinnych osób nic Pan kierownik nie zrobił aby to przerwać . Przecież cyt. "za coś czego nie zrobiły" nie mogły być zwolnione a co Pan zrobił w tej kwestii ? Czy obie te Panie są aż tak niebezpieczne ?
tomek 2015-08-31 02:20:50
nie rozumiem niektórych Waszych wypowiedzi, to że ktoś dostał wypowiedzenie nie znaczy jeszcze, że pracodawca nie doceniał Waszej pracy. Jakoś nikt nie wspomniał nawet czy miał umowe o prace czy zlecenie, jak to było z urlopami a na innych forach pisza, że zawsze kasa była na czas i sporo było umów o prace...
Pikuś 2015-09-06 14:35:26
Miki nie ja byłem kierownikiem tych osób , i nie mam problemu ze słabą psychiką ale Ty za to masz problem z czytaniem ze zrozumieniem,czy pan kierownik coś powinien zadziałać w kwestii tych osób - powinien , a czy zadziałał - chyba nie , chociaż podobno nie miał pojęcia że zostaną zwolnione, a z drugiej strony jeżeli by mu zależało na dobrych pracownikach to by do tego nie dopuścił więc odpowiedź sama się nasuwa, a i jeszcze coś , ja się nad sobą nie użalam tylko piszę na forum DYSKUSYJNYM i ostrzegam ludzi przed tą firmą bo wiem jak tam jest
burek 2015-09-18 22:54:25
Ta firma to kołchoz a nie firma. Nie docenia się dobrych zwykłych roboli. Najważniejsze żeby zwiększyć kadrę zarządzającą. Dobrych pracowników wyzbywa się od lat a zatrudnia zielonych. Co z tego że wypłacają regularnie jak zasuwa się jak bury osioł. To coraz bardziej zaczyna przypominać chińskie firmy. A poza tym zakład się sypie więc nie polecam nikomu tej firmy. Zero perspektyw. Firma "DZIOD"
lewatywa 2015-09-24 16:14:20
no i cześć pieśni.... a tak się chwaliłem że tam pracowałem :(
4r5 2015-09-30 13:37:06
wiem że jakiś czas temu w firmie WILLSON & BROWN - WB SP. Z O.O. Sp. K. poszukiwali osób do zatrudnienia na stanowisko specjalisty do spraw rozliczeń produkcji i stanów magazynowych, konstruktora technologa, operatora wytłaczarki w Warszawie, mieli naprawdę sporo ofert, szkoda że obecnie nie mają żadnych..
Luljan 2015-10-05 19:56:27
Super praca :)
7zł za godzinę.
Atrakcyjny system premiowy
Możesz zostawać nadgodziny
Możesz pracować w weekendy i święta
Gorąco polecam!
3
egito 2015-10-27 23:09:23
piszecie o produkcji i montazu,a jak w biurze?
aska 2015-10-30 16:42:49
zawsze mozna trafic gorzej, poza tym w pracy w takich firmach gdzie zatrudnianych jest kilkadziesiat osob, nie wszystkie zawsze musza nam podpasowac, zawsze trafi sie ktos kto wałasnie psuje atmosfere w zespole, a nie oszukujmy sie ponieważ ona jest najważniejsza by w komforcie psychicznym pracowac
pikuś 2015-11-02 15:38:53
czy wiesz może gdzie są podobne firmy do willsona w Warszawie ?
aaa 2015-11-02 21:48:01
Ok, produkcja, montaż...
Jak wygląda kwestia pracy na kontroli jakości? Jak ludzie, kierownictwo, stabilność zatrudnienia i wynagrodzenie?
monia 2015-11-11 11:44:08
a ja tam mimo wszystko chyba sprobuje swoich sil w WILLSON & BROWN - WB SP. Z O.O. S.K.A., a teraz poszukuja cos w sam raz dla mnie. stanowisko Key Account Manager für den deutschsprachigen Markt, gdzie wymagaja znajomosci technik sprzedazy, znajomosc jezyka angielskiego czy niemieckiego biegle, no i co najwazniejsze doswiadczenie min 3 letnie w sprzedazy b2b, wiec pewnie i pieniazki sa niezle
2
65 2015-11-13 17:54:11
@monia no i dobrze ja uważam że samemu warto się przekonam i dopiero wtedy oceniać jak jest naprawdę
Kret 2015-11-15 22:47:37
Chyba nie ma przepychu w kandydatach, bo przecież niewiele osób zna biegle i niemiecki i angielski wg mnie przynajmniej.
wiks 2015-11-18 01:49:35
No to uwierz, że jest jakiś tam odsetek ludzi, którzy nie mają problemów z porozumiewaniem się w tych językach. Większym problemem są pieniądze za które ktoś zgodzi się pracować.
tryker 2015-11-26 14:00:53
a ja mam pytanie jaka umowe dostaje sie na poczatek pracy na wtryskarce? i pierwsza wyplata jest po 2 tygodniach ? dzieki z gory za odpowiedzi
trtr 2015-12-03 15:41:36
szkoda że już nie ma nich żadnych ogloszeń z ofertami pracy..niestety nie załapałem się na rekrutacje gdy jeszvze była prowadzaona..no cóż może za jakiś czas
ash 2016-01-21 14:53:21
Na wtryskach jest uwaga ponad 9zl/h na reke.. praca jest w porzadku nic trudnego.. zespol jest przedewszystkim bardzo mily gdzie czytajac opinie innych to na to nie wskazywalo bo duzo osob ma kiepskie zdanie o firmie wiec jak dla mnie jest calkiem w porzadku. Kwestia dogadywania sie z innymi.. :)
erupao 2016-01-21 15:47:07
są nadal oferty pracy, teraz też dodali jako Kierowca kat. B+C, wiec pojawiają się teraz już co jakiś czas po prostu i raczej od razu daja też umowe o prace z tego co widze.
popek 2016-01-21 18:44:15
spalić tą firmę trzeba!!!!!
cezik 2016-01-23 18:00:18
@erupao, co jakiś czas mają i inne oferty, teraz dla przykładu poszukiwany jest również pracownik produkcji. Co jest fajne, to umowa o prace od 1 dnia i system pracy 1 zmianowy.
artur 2016-01-31 17:38:24
a czy piszecie o kierowniku, który wcześniej był jednym z brygadzistów na wtryskarkach?
Jeżeli o niego chodzi to życzę powodzenia.
Sami go wepchneliście na miejsce byłego kierownika,
więc teraz nie płaczcie
frank 2016-01-31 21:26:21
dla osób które typowo już siedzą w pracy fizycznej czy też produkcyjnej z kolei to mają oferta dla Operatora Pras Krawędziowych . Wydaje mi się to całkiem interesujaca oferta
break 2016-02-11 11:56:03
oferty wszystkie są ciekawe, jak dla mnie. Teraz wpadło, że szukają stażysty czy tam praktykanta do działu HR. To fajna sprawa dla studenta, który później chciałby w HRze siedzieć.
nordo 2016-02-16 15:03:41
Jest to dobry sposób aby złapać doświadczenie @break. Szukają bowiem albo absolwentów albo studentów ostatnich lat studiów. Ma się swojego opiekuna z tego co wiem.
workit 2016-02-18 20:51:32
fajna sprawa, jak ktoś wprowadza cię w zawód, ktoś doświadczony i jednocześnie to doświadczenie tobie przekazując, super + dla firmy. poza tym szukają też brygadiszty np. z tego co wiem, tylko trzeba mieć paroletnie doświadczenie na podobnym stanowisku pracy
e fakto 2016-02-20 22:17:52
Popieram
emilek 2016-03-11 20:11:30
popierasz opinię poniżej? Jeśli tak, to widzę, że firma wcale źle nie wygląda. Chętnie wyślę do nich CV na operatora DTP, choć boję się trochę nowego miejsca pracy
Popkao 2016-03-13 20:13:24
@emilek nie masz co się obawiać nowego miejsca pracy. Tym bardziej, że jako operator DTP masz u nich zapewnioną umowę o pracę tak samo jak i ubezpieczenie i prywatną opiekę medyczną.
Cosmo 2016-03-31 10:41:04
Witam. Przykro mi stwierdzić ale firma nadal jest kiepska.
-8zł na godzinę na montazu,
-10h harówka
-strach przed oceną
-czasem jest robota, czasem nie ma,
-wyczerpanie psychiczne

Jak juz pracować to za wyższą stawkę
tomek 2016-03-31 10:47:14
tylko, że prywatna opieka medyczna nie jest niewiadomo czym.. w sumie jest teraz oferta pracy jako Młodszy Specjalista w Dziale Zakupów i tu na pewno można zarobić troche do studiów.
łapa 2016-04-04 20:47:40
jak dla mnie 8 złotych na godzinę, to dość niskie stawki. W sumie oferty wyglądają ciekawie, ale pewnie nie mają wielu chętnych za takie pieniądze, które są dość niskie
spinacz22 2016-04-07 15:49:50
Cosmo nie jest tak 8 masz tylko na początek, później o 50% więcej. Do reki wychodzi 12 za godzinę. Do tego możesz mieć premie.
Ja przez pół roku co miesiąc mam premię i robota jest cały czas, kierownik też w porządku. Ludzie są naprawdę spoko i robota wcale nie wyczerpuje psychicznie
krzysiek43 2016-04-13 17:12:16
Witam, mam pytanko do "spinacz22" lub kogoś innego kto może odpowiedzieć. Póżniej o 50% więcej, czyli po jak długim okresie?
helios 2016-05-04 21:53:58
nie wiem o co chodzi, ale widzę, że firma znowu ma sporą rekrutację :) podoba mi się ogłoszenie, szczególnie na pracownika montażu
Maj 2016-05-05 21:22:10
No to @helios możesz wysłać im swoje cv, lepiej się pośpiesz, bo ktoś może cię uprzedzić, a fajna ta praca na montażu.
henio 2016-06-02 22:56:02
chętnych nioe brakuje, ale i tez rekrutacji sporo, jest niejedno stanowisko akurat do obsadzenia - ja chcę się ogarnąć na stanowisko Pracownik Montażu bo podobno wymaganie nie są jakoś wysokie a to proste prace manualne
w3 2016-06-08 22:18:31
no właśnie a ja bym się jednak konkretnie chciała dowiedzieć co to są konkretnie za praca manualne - ktoś opisze?
janek 2016-06-09 10:29:25
w3, w Willsonie, robi się materiały reklamowe. Głównie takie stojaki, ktore widzisz w sklepie stoją na nich kosmetyki albo napoje. Faceci pracują często z wkrętarką albo małą nitownicą. Kobietki często przy pracach manualnych łaczenie elementów lub skręcanie. pracuje sie w zespolach kazdy robi swoje zadanie.
henio 2016-06-09 22:08:37
@janek to chyba lepiej w tym wypadku być kobieta, bop chyba jednak te praca własnie nie wymagają jakichś szczególnych kwalifikacji, natomiast ciekawi mnie czy poradziłbym sobie jednak z wkrętarką albo nitownicą, no a przynajmniej z ta drugą bo z nią nie miałem do czynienia nigdy
rgb4 2016-06-24 16:15:45
widze ze u nich rekrutacaj caly czas trwa..szukaja na przyklad operatora wtryskarki w Warszawie wymagane jest miedzy innymi wykształcenie min. zawodowe, mile widziane doświadczenie w obsłudze wtryskarek
kuygg 2016-07-06 12:42:55
a poza tym co piszesz @rgb4 poszukują też na dwa inne stanowiska - Brygadzista Montażu Końcowego do warszawy oraz monatżystre do wykonywania prostych prac manualnych także do warszawy., Czy ktoś wie ile można zarobić w WILLSON & BROWN - WB Sp. z o.o. Sp. k.?
Takzetego 2016-07-07 10:51:54
100 zł dniówka na montażu 10h
tiko 2016-07-07 14:20:31
Brygadzista podejrzewam, ze zle nie ma, chociaz nawet jako operator wtryskiwarki tez niezle placa podbno jest umowa o pracę i 2500netto juz jestes w stanie w stanie zarobic, tylko nie wiem czy po jakims czasie czy od razu tyle dostajesz, musisz dopytać kogoś kto sie lepiej orientuje
ew 2016-07-29 18:12:33
mnie w sumie zaitneresowala oferta na stanowisko pracownika montażu w Warszawie oferuja stałą pracę miłą atmosferę wynagrodzenie podstawowe plus system premiowy tylko ciekawe wlasnie ile wynagrodzenie wynosi
PulaP 2016-09-22 17:50:28
Trafiłam do firmy przez agencję PracaInfo i jestem wrażenia mam bardzo pozytywne zarówno co do Pani Izy z agencji jak i Pani Kasi z semego Willsona.
tiko 2016-09-22 19:17:16
Hej,czy na Magazynie równiezpanuje stawka 10zł na godzinę? Zastanwiam się czy koniecznie trzeba 10 godzin pracowac, czy pracujesz 8 a reszte robisz jakieś nadgodziny? Widzę, że czesto poszukują pracowników, zastanwiam sie czy wszyscy odchodzą czy po prostu jest tyle pracy?
Zostaw swoją opinię o WILLSON & BROWN - WB Sp. z o.o. Sp. k. - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie WILLSON & BROWN - WB Sp. z o.o. Sp. k.