WILLSON & BROWN - WB Sp. z o.o. Sp. k.

Warszawa

Opinie o WILLSON & BROWN - WB Sp. z o.o. Sp. k.

23576 2015-05-08 16:41
Jak już do pracy w tej firmie to na dział wtryskarek pracują tam kompetentni ludzie np. P. Wojtek znający sie na swojej pracy jest miła atmosfera poszanowanie do pracownika oczywiscie nie na wszystkich zmianach
2
OLA 2015-06-25 13:22
na awans nie masz co liczyć, liczą się układy, chyba że będziesz wazelinował komu trzeba. Na podwyżkę nie masz co liczyć, górna granica 2500 pln, później zwalniają starych pracowników którzy upominają się o kasę a zatrudniają młodych bez kwalifikacji na następny rok dwa
4
Pikuś 2015-08-21 23:51
WILLSON & BROWN witam - do ludzi którzy chcą tam pracować - ja tam pracowałem zaczynając od najniższego szczebla czyli produkcja , w szybkim czasie osiągnąłem wyższe stanowisko a wiadomo wyższe stanowisko = większa kasa, ze swoich obowiązków wywiązywałem się najlepiej jak potrafiłem i szczerze mówiąc bardzo lubiłem swoją pracę,zdarzało się zostawać po godzinach itp,itd, a po 4 latach przyszedł Pan xxxxx i dał mi wypowiedzenie nie wyjaśniając dlaczego (wiem że nie musiał) , zostałem potraktowany jak śmieć i dlaczego? bo miałem inne zdanie od przełożonego ???? i nie tańczyłem jak mi zagrali ????a Pan prezes chyba nawet nie wie co się w jego firmie dzieje, nie ma pojęcia że wyrzucają dobrych pracowników którzy mają doświadczenie a w ich miejsce przyjmują laików którzy nawet porządnie spiąć palety nie potrafią, a najlepsza Pani Magda która przez krótki czas zarządzała MOLDEM weszła w komitywę z niejaką Jolantą która ponoć zastępowała jednego z kierowników i tak się zbratały że przez nie zostało zwolnionych kilka osób (za coś czego nie zrobiły),więc szczerze nie polecam tej firmy i tylko stałych pracowników z wtryskarek mi żal .reasumując- kolesiostwo fałsz,zawiść i wyzysk na porządku dziennym a jak już wycisną z was wszystko to dostaniecie kopa tam gdzie słońce nie dochodzi , Pozdrawiam pana xxxxxx i panią Jolę na którą Radom i okolice patrzeć już nie mogą :)
5
Geronimo 2015-08-25 18:43
"Pikuś" to odpowiedni nick dla osoby tego pokroju . Zaczynałeś od stanowiska kierowniczego nie mając pojęcia o produkcji co powodowało strach przed podejmowaniem koniecznych decyzji . Pani Jolanta jest Twoim wrogiem chyba od momentu kiedy nie przyjęła dwuznacznej propozycji za otrzymanie wyższego stanowiska pracy z czego jednak skorzystała inna osoba . Skoro Pani Magda wspólnie z Panią Jolantą mają taki wpływ na ludzi to dalsza dyskusja nie ma sensu . Odpowiednie osoby na odpowiednich stanowiskach .
1
MIKI 2015-08-27 20:33
Kierownik i schodzi do takiego poziomu aby użalać się nad sobą na forum ? Słaba psychika . Odpowiedż powyższa jest konkretna ale mnie interesuje dlaczego wiedząc o zwalnianiu wielu niewinnych osób nic Pan kierownik nie zrobił aby to przerwać . Przecież cyt. "za coś czego nie zrobiły" nie mogły być zwolnione a co Pan zrobił w tej kwestii ? Czy obie te Panie są aż tak niebezpieczne ?
Pikuś 2015-09-06 14:35
Miki nie ja byłem kierownikiem tych osób , i nie mam problemu ze słabą psychiką ale Ty za to masz problem z czytaniem ze zrozumieniem,czy pan kierownik coś powinien zadziałać w kwestii tych osób - powinien , a czy zadziałał - chyba nie , chociaż podobno nie miał pojęcia że zostaną zwolnione, a z drugiej strony jeżeli by mu zależało na dobrych pracownikach to by do tego nie dopuścił więc odpowiedź sama się nasuwa, a i jeszcze coś , ja się nad sobą nie użalam tylko piszę na forum DYSKUSYJNYM i ostrzegam ludzi przed tą firmą bo wiem jak tam jest
burek 2015-09-18 22:54
Ta firma to kołchoz a nie firma. Nie docenia się dobrych zwykłych roboli. Najważniejsze żeby zwiększyć kadrę zarządzającą. Dobrych pracowników wyzbywa się od lat a zatrudnia zielonych. Co z tego że wypłacają regularnie jak zasuwa się jak bury osioł. To coraz bardziej zaczyna przypominać chińskie firmy. A poza tym zakład się sypie więc nie polecam nikomu tej firmy. Zero perspektyw. Firma "DZIOD"
2
lewatywa 2015-09-24 16:14
no i cześć pieśni.... a tak się chwaliłem że tam pracowałem :(
Luljan 2015-10-05 19:56
Super praca :)
7zł za godzinę.
Atrakcyjny system premiowy
Możesz zostawać nadgodziny
Możesz pracować w weekendy i święta
Gorąco polecam!
8
egito 2015-10-27 23:09
piszecie o produkcji i montazu,a jak w biurze?
pikuś 2015-11-02 15:38
czy wiesz może gdzie są podobne firmy do willsona w Warszawie ?
aaa 2015-11-02 21:48
Ok, produkcja, montaż...
Jak wygląda kwestia pracy na kontroli jakości? Jak ludzie, kierownictwo, stabilność zatrudnienia i wynagrodzenie?
tryker 2015-11-26 14:00
a ja mam pytanie jaka umowe dostaje sie na poczatek pracy na wtryskarce? i pierwsza wyplata jest po 2 tygodniach ? dzieki z gory za odpowiedzi
ash 2016-01-21 14:53
Na wtryskach jest uwaga ponad 9zl/h na reke.. praca jest w porzadku nic trudnego.. zespol jest przedewszystkim bardzo mily gdzie czytajac opinie innych to na to nie wskazywalo bo duzo osob ma kiepskie zdanie o firmie wiec jak dla mnie jest calkiem w porzadku. Kwestia dogadywania sie z innymi.. :)
popek 2016-01-21 18:44
spalić tą firmę trzeba!!!!!
2
artur 2016-01-31 17:38
a czy piszecie o kierowniku, który wcześniej był jednym z brygadzistów na wtryskarkach?
Jeżeli o niego chodzi to życzę powodzenia.
Sami go wepchneliście na miejsce byłego kierownika,
więc teraz nie płaczcie
e fakto 2016-02-20 22:17
Popieram
Cosmo 2016-03-31 10:41
Witam. Przykro mi stwierdzić ale firma nadal jest kiepska.
-8zł na godzinę na montazu,
-10h harówka
-strach przed oceną
-czasem jest robota, czasem nie ma,
-wyczerpanie psychiczne

Jak juz pracować to za wyższą stawkę
3
spinacz22 2016-04-07 15:49
Cosmo nie jest tak 8 masz tylko na początek, później o 50% więcej. Do reki wychodzi 12 za godzinę. Do tego możesz mieć premie.
Ja przez pół roku co miesiąc mam premię i robota jest cały czas, kierownik też w porządku. Ludzie są naprawdę spoko i robota wcale nie wyczerpuje psychicznie
1
krzysiek43 2016-04-13 17:12
Witam, mam pytanko do "spinacz22" lub kogoś innego kto może odpowiedzieć. Póżniej o 50% więcej, czyli po jak długim okresie?
janek 2016-06-09 10:29
w3, w Willsonie, robi się materiały reklamowe. Głównie takie stojaki, ktore widzisz w sklepie stoją na nich kosmetyki albo napoje. Faceci pracują często z wkrętarką albo małą nitownicą. Kobietki często przy pracach manualnych łaczenie elementów lub skręcanie. pracuje sie w zespolach kazdy robi swoje zadanie.
1
Takzetego 2016-07-07 10:51
100 zł dniówka na montażu 10h
PulaP 2016-09-22 17:50
Trafiłam do firmy przez agencję PracaInfo i jestem wrażenia mam bardzo pozytywne zarówno co do Pani Izy z agencji jak i Pani Kasi z semego Willsona.
1
Miętus 2016-09-29 16:42
Polecam praktyki/staże. Na moich praktykach nauczyłem się bardzo dużo. Nie polegała na parzeniu kawy i porządkach w papierach, a opiekun naprawdę miał dużą cierpliwość i wiele mi tłumaczył.
1
Gonia 2016-10-29 10:25
witam! Pracuję w tej firmie parę dni. To jest śmieszne noezę w torbie BUTY KOSZULE szafki oczywiście brak. Tyrasz 10h.Stołówka w opłakanym stanie . zgadzam się układy i jeszcze raz układy.Są ludzie mili ale są też wręcz bezczelni( kierownictwo) p. Kasia bryg ani kultury ani kontaktu z pracownikami(z wyjątkiem koleżaneczek)Pracownicy zatrudnieni przez agencję są żucaani do pracy na różne działy w zależnosci gdzie brakuje na daną chwilę pracownika.Pracuję 5 dni i własnie zaliczam TRZECI budynek@Taki pracownik jak ja zawsze będzie nowy i będzie dostawał najgorszą robotę.To są uroki pracy przez agencję. Mogłabym jeszcze dużo wymieniać . Ale najlepiej zrobię poprostu treba z........ć i szukać coś innego.(ale co !!!! czyli to samo) Gonia
1
zuza 2016-11-24 00:43
Ja byłam zatrudniona przez agencję pracy mg Solutions i też było ok. Jak już chcesz pracować przez agencję to najważniejsze są warunki umowy, żeby nie oddawać za dużo z pensji agencji :)
Bańka 2017-01-03 23:00
Oj biedaku tak mi cię żal. Zmień pracę na leżącą.
Bańka 2017-01-19 17:47
Czy praca dla ,magazyniera w firmie jest jeszcze aktualna? Chciałbym jeszcze wiedzieć jakie stawki obecnie są w firmie ? Poza tym słyszałem o jakich s dodatkach socjalnych?
kika 2017-02-09 16:48
:)no to pieknie...rezygnuje i nie jade!!
Bartosz 2017-02-13 08:47
Pracuję dla nich i jestem bardzo zadowolony z pracy, zarobków i kolegów
2
Bronio 2017-02-19 11:38
Pracuję tu i mogę powiedzieć , że to dobra firma. Niestety jak się czyta wpisy to już brak słów jeden wielki hejt.
1
Paulina 2017-02-28 13:29
Zaglądaliście już w zakładkę 'wywiad', gdzie zamieszczona jest rozmowa z Członkiem Zarządu WILLSON & BROWN - WB Sp. z o.o. Sp. k.? Dowiedzieliście się czegoś ciekawego? :)
koszmar 2017-03-30 12:41
Ta firma to jeden wielki syf, masz znajomości to masz luksus a jak nie to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] W kiblach smród, bród wolałbym w miejskim ToiToi się załatwić niż tam. Kafelki odpadają sciany cale zabrudzone.
Co do hali to nie przestrzeganie przepisów BHP.
Ja się postaram by odpowiednie służby zrobiły tam kontrole jak do samej czystości pomieszczeń z których korzystają pracownicy jak i samego przestrzegania przepisów BHP. Nie wspomnę już o szatniach ale kto był ten wie to wszystko.
3
Paulina 2017-04-03 08:47
A co możecie powiedzieć o pozytywnych stronach pracy w tym miejscu? Może być to cenna informacja dla przyszłych kandydatów.
taki sobie 2017-05-04 17:19
Firma do D...., traktuja ludzi jak by byli prezesem swiata calego.... ludzie z dzialu handlowego sa kompletnemi debilami ktorzy dobrze umieja lizac D... i sprzedawac sie dobrze... a poza tym proponowane wynagrodzenia sa smieszne... tak smieszne ze nie wiem jak sobie tam radza...debile
Bodzio 2017-05-05 11:12
WILLSON & BROWN - WB to świetna firma a potwierdzeniem tego faktu są hekjterzy piszący bzdury na tym forum.
1
pracownik Willson&Brown 2017-05-05 19:01
Ludzie to jest firma jak inne , jak komuś nie pasuje to nie musi tam pracować .
Każda firma rządzi się swoimi prawami zgodnymi z prawem pracy , jak to jest dla niektórych pierwsza praca to morze być w szoku , bo nie jest łatwo. W innych firmach jest może inaczej nie koniecznie lepiej ,ale niestety trzeba mieć porównanie a nie się mądrzyć i w taki sposób oceniać .
1
??? 2017-05-05 19:28
a to ciekawe
Bańka 2017-05-09 12:55
W ciągu ostatnich 10 lat otrzymali ponad 120 nagród w międzynarodowych konkursach branżowych m.in.POPAI PARIS 2016 to komentarz do wypowiedzi innych.
Ania134 2017-05-10 23:11
Liczą się układy jak koleżanka jest na wysokim stanowisku to nie trzeba się znać na pracy i można w czasie pracy posiedzieć na internecie popisać na fb ,
Bańka 2017-05-16 09:31
Niektórzy wszystkie swoje frustracje wyrzucają na forum. Samo zło i nieszczęście w tej firmie ich dotyka. Może warto spojrzeć w lusterko i pomyśleć o sobie, czy z całą pewnością jestem solidnym pracownikiem?
1
Dobry były pracownik 2017-05-16 17:50
Z całą pewnością byłem bardzo dobrym pracownikiem. Niestety moje poprzednie wpisy zostały usunięte. Szkoda... Będę osobiście interweniował gdzieś "wyżej". W każdym razie nie jest dobrą sytuacją gdy wpisy nie obrażające absolutnie nikogo, które tylko opisują szczerą prawdę są brutalnie kasowane. To nie chodzi o frustracje, zło czy nieszczęście tylko o prawdę. Niestety w tej firmie nie jest dobrze. Każdy ma prawo to wiedzieć. Dziękuję.
6
Paulina 2017-05-17 08:41
@Bodzio to bardzo dobrze, że jesteś zadowolony z pracy. Co więcej możesz napisać o pozytywach pracy w tym miejscu? Z czego jesteś szczególnie zadowolony?
@pracownik Willson&Brown piszesz, że praca w firmie nie należy do łatwych. Co masz konkretnie na myśli? O pracy na jakim stanowisku piszesz?
nun1235 2017-05-28 19:05
szkoda ze duzo wpisów jest usuniętych ,mamy demokrację i kazdy ma prawo do własnego zdania,a moje zdanie na temat tej firmy;to praca nie jest taka zła,tylko nie ma organizacji,druga sprawa,to donosy walka o miejsce pracy[mowa tu o produkcji]ktoś błędy popełnia a zwala na kogoś aby się wybielić,trzecia sprawa ;chamstwo ,odzywki wulgarne w stosunku do ludzi ,mowa tu o kierownictwie i panie z kontroli,w ten sposób zastrasza się ludzi,i łatwiej nimi kierować,to błędne koło ,nie mają ludzi do pracy i nie będą mieć jeśli nie zmienią podstawy do ludzi,czasy się zmieniają,moim zdaniem pownii oczyścić starą ekipę pracowników ,bo wszystko zrobią żeby nowe osoby nie miały szans w tej firmie,bo czują się zagrożone,przykro mi to stwierdzić ale atmosfera na produkcji jest bardzo zła ,a wtedy i pracownik jest mniej wydajny i będzie uciekał ,zmieńcie podstawę,a będzie większa wydajność,nie krzykiem
5
Norbi 2017-06-06 20:15
Dbałość o szczegóły realizacji projektów pozwoliły osiągnąć wiodącą pozycję wśród liderów branży POS w Polsce oraz w Europie. W zależności od rodzaju i zakresu projektu firma oferuje wsparcie w instalacji rozwiązań w punktach sprzedaży. Taka firma wymaga od pracowników dużego zaangażowania.
Piotrek 2017-06-11 23:36
Miałem mieć umówione spotkanie w tej firmie przez agencję Praca info...nie zostałem poinformowany o dokładnym terminie spotkania przez agencję, a dziś po godzinie 23 dostałem z nieznanego nr smsa o spotkaniu na ul. Muszkieterów 15c...Co to za spotkanie, do jakiej firmy i kto wgl o tym informuję abstrahując już zupełnie od pory poinformowania co tylko potwierdza negatywne komentarze z góry...po zadania w smsie pytania kto piszę mi takie informację zadzwoniła do mnie koordynator z pretensjami, a niestety nikt wcześniej nie dał mi dokładnych informacji, oczywiście kłóciła się i starała mi się pokazać, że to ona robi chyba wielką łaskę, że zadzwoniła...oczywiście się nie przedstawiła z imienia i nazwiska...nie chcę pisać opinii na wyrost negatywnych, ale jeśli ktoś piszę w niedzielę o 23 po czym dzwoni z pretensjami i wyrzutem to świadczy o podejściu i poziomu, a mianowicie o poziomie Żuław Wiślanych:)odradzam
Piotrek 2017-06-11 23:38
Miałem mieć umówione spotkanie w tej firmie przez agencję Praca info...nie zostałem poinformowany o dokładnym terminie spotkania przez agencję, a dziś po godzinie 23 dostałem z nieznanego nr smsa o spotkaniu na ul. Muszkieterów 15c...Co to za spotkanie, do jakiej firmy i kto wgl o tym informuję abstrahując już zupełnie od pory poinformowania co tylko potwierdza negatywne komentarze z góry...po zadania w smsie pytania kto piszę mi takie informację zadzwoniła do mnie koordynator z pretensjami, a niestety nikt wcześniej nie dał mi dokładnych informacji, oczywiście kłóciła się i starała mi się pokazać, że to ona robi chyba wielką łaskę, że zadzwoniła...oczywiście się nie przedstawiła z imienia i nazwiska...nie chcę pisać opinii na wyrost negatywnych, ale jeśli ktoś piszę w niedzielę o 23 po czym dzwoni z pretensjami i wyrzutem to świadczy o podejściu i poziomu, a mianowicie o poziomie Żuław Wiślanych:)odradzam
Bańka 2017-06-12 08:33
WILLSON & BROWN nie jest winien tego, że ludzi są dla siebie wrogami. Słyszałem o firmie sporo dobrego.
Kubek 185 2017-06-12 17:35
Witam. Jak dla mnie opinia jest negatywna. Ogólnie nie miła atmosfera brak kulturt co drugie słowo k.... a s..... itp kierownictwo też nie przebieralo w słowach a kontrola jakosci pożal się Boże . Co do przepisów BHP wiele zyczenia. Jak dla mnie brak organizacji zawsze czegos brakuje no chyba że akurat taki pech byl i co mnie wkurzało że jak niebylo pracy na montażu bo sie skończył temat towar to szło się na stołówkę i za te godziny nie byłooo płaconee!!!
Bańka 2017-06-19 11:51
Pracuję w WILLSON & BROWN i mam zasadę, że praca jest najważniejsza. Dziwię się ludziom, że tak zwracają na wszystko uwagę.
Zostaw swoją opinię o WILLSON & BROWN - WB Sp. z o.o. Sp. k. - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie WILLSON & BROWN - WB Sp. z o.o. Sp. k.