WILLSON & BROWN - WB Sp. z o.o. Sp. k.

Warszawa

Opinie o WILLSON & BROWN - WB Sp. z o.o. Sp. k.

Tomasz 2014-08-14 20:07:07
Witam, zdecydowanie odradzam podjęcie pracy w tej firmie na jakimkolwiek stanowisku. Firma przechodzi obecnie niby okres zmian a tak naprawdę jest to tylko wielkie oszustwo.Wszyscy nowo zatrudnieni pracownicy szczebla zarządzającego zostali ostatnio zwolnieni prawie grupowo z bardzo błahych powodów, które się to wymyśla na poczekaniu . Staży pracownicy dobrze dbają o to,żeby nie udało się w firmie nić dobrego zrobić. Umowy śmieciowe są standardem , o którym się nie mówi na pierwszych rozmowach o pracę.
Wieczny bałagan i gaszenie pożarów.
to ja 2014-08-16 17:07:28
wielki brat na was czeka jak chcecie to do niego bo bez pozwolenia jego pracować się nie da szykujcie więc krocza to jest zakład wielkiego brata zaczyna się na M-kończy się na-A A JAK NIE TO MASZ PRZESRANE
1
swoj 2014-08-18 09:28:06
Firma tragedia, wieczny bałagan czasami pracy wogóle nie ma to na przymus dają urlopy a potem musisz brać l4 bo już nie masz dni urlopowych a ja nie to wywalają z pracy.
Kierownicy myślą o swojej kasie i firmie a nie o ludziach w niej pracujących.
Odradzam pracę w której wykorzystują człowieka a potem zwalniają!!!
1
nie koleżka 2014-08-27 15:19:32
Wszystkie powyższe opinie są raczej negatywne i ja również przychylam się do negatywnej opinii o tej firmie. Ludzie, którzy w niej pracują to albo cwaniacy albo znajomi znajomków, którzy bez większego doświadczenia i wiedzy realizują chorą wizję nawet nie wiadomo czyją. Wszystkie wymagania odnośnie doświadczenia nowych pracowników są bardzo wysokie a później i tak całość sprowadza się do prostych zadań pod dyktando nielicznej grupki będącej przy korycie. Aplikowanie do pracy to tylko strata czasu , bo po krótkim okresie i tak zwalniają.
adam 2014-10-15 16:23:31
pracowalem tam jakis czas temu ,i widze ze nic sie niezmienilo
1
Jamaika 2014-10-15 18:47:24
Witam
Pracowałem jeden dzień i mi się ode chciało, ale sporo się dowiedziałem o firmie i pracownikach na zlecenia.
Zacznijmy od początku. Zadzwonili do mnie, czy chcę pracować w tej firmie (ja kojarzyłem ją mylnie z firmą poligraficzną). Praca lekka, oklejanie słoiczków tudzież składania pudełek 10,80 brutto od 6.00 do 16.00. No i dobra. Zgodziłem się, bo mieszkam 2km od firmy.
Zajeżdżam rowerem o 6:10. Opierdol, 10min spóźnienia. No dobra spoko. Torby nie miałem już gdzie zostawić. Rower, tutaj falstart panika w firmie, co z nim robić. Nie ma gdzie pozostawić. W końcu dostałem pozwolenia pozostawienie go na korytarzu.
Przygotowanie podzespołów do pracy zajęło 2h. Po czym dowiaduję się, że nie jest to obklejanie słoiczków tylko czyszczenie szkła rozpuszczalnikami. Zero wentylacji, ktoś obok pali papierosa, kierowniczka dyryguje tu plamka tam plamka i w nogi na ploty. Tania i ogłupiająca siła robocza.

Dowiedziałem się, że ta tania siłą robocza jest z Radomia. Dobroduszny pracodawca zapewnia dojazd busem za darmo, bo motłoch z Warszawy jest za drogi.

Przydzielili mi się koleżankę z Radomia. Marudna. Jaka to warszawa brzydka. Jak Tusk dobrze dba o gospodarkę Polską. Wstaje o 3.15 w Radomiu, stawka wiadomo, przyjeżdża na 18.xx. Wyjeżdżam raz w roku zagranicę, stawki są marne, ale jest świetnie. Myślę sobie, na jakiej planecie się ja znalazłem.

Aha, mało istotne. Pozostawiany rower mi przedziurawili i dniówka poszła na dętki. Nie radzę przyjeżdżać samochodem i w torbie mieć coś wartościowego {komórka, dowód, portfel, karta kredytowa}
Sprzedaż 2014-12-02 13:24:41
Wyścig szczurów, wspieranie koleszkowców,układy,układy,układy!
wiety 2015-01-16 13:32:59
Wllson Brown to najgorsza ferma w jakiej pracowałem-wyzysk ludzi na 100% !!!!
gonzo 2015-02-24 23:01:52
A na jakie stanowisko chcesz się tam dostać?
1
cinek 2015-02-28 19:58:10
praca w Willsonie jest spełnieniem moich marzeń,polecam tą firmę,gwarantowane wysokie zarobki po przepracowaniu kilku lat:)
2
amVF 2015-03-01 20:43:59
Konstruktor
wakel 2015-03-18 10:24:43
Praca ogłupiająca, robisz jak parobek, pracują menele,pijacy, i.t.p musisz liza [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] aby się utrzymać, a kierownicy pozatrudniani przez znajomości i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] aby szybciej pracować za marnę pieniądze. Sami nic nie potrafią dać takiemu kierownikowi pracą po 10 godzin i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] kierowniku za grosze!!!Stracić zdrowie i nabawić się nerwicy to tylko w firmie Willson & Brown. Uciekać jak najdalej od tej firmy a najlepiej to zgłosić sprawę wyżej tak dalej ta firma nie może postępować z ludźmi!!!Ogłoszenia są notorycznie w internecie!!!
ktostam 2015-04-08 11:53:03
Pracowalem tam przez 2 miesiace,nigdy wiecej. ( usunięte przez administratora )zdecydowanie odradzam !!!
1
aa 2015-04-15 08:46:54
Chyba zartujesz. Od kiedy tak jest?? Moze w Japonii, nie w Polsce.
23576 2015-05-08 16:41:24
Jak już do pracy w tej firmie to na dział wtryskarek pracują tam kompetentni ludzie np. P. Wojtek znający sie na swojej pracy jest miła atmosfera poszanowanie do pracownika oczywiscie nie na wszystkich zmianach
2
OLA 2015-06-25 13:22:23
na awans nie masz co liczyć, liczą się układy, chyba że będziesz wazelinował komu trzeba. Na podwyżkę nie masz co liczyć, górna granica 2500 pln, później zwalniają starych pracowników którzy upominają się o kasę a zatrudniają młodych bez kwalifikacji na następny rok dwa
4
Pikuś 2015-08-21 23:51:37
WILLSON & BROWN witam - do ludzi którzy chcą tam pracować - ja tam pracowałem zaczynając od najniższego szczebla czyli produkcja , w szybkim czasie osiągnąłem wyższe stanowisko a wiadomo wyższe stanowisko = większa kasa, ze swoich obowiązków wywiązywałem się najlepiej jak potrafiłem i szczerze mówiąc bardzo lubiłem swoją pracę,zdarzało się zostawać po godzinach itp,itd, a po 4 latach przyszedł Pan xxxxx i dał mi wypowiedzenie nie wyjaśniając dlaczego (wiem że nie musiał) , zostałem potraktowany jak śmieć i dlaczego? bo miałem inne zdanie od przełożonego ???? i nie tańczyłem jak mi zagrali ????a Pan prezes chyba nawet nie wie co się w jego firmie dzieje, nie ma pojęcia że wyrzucają dobrych pracowników którzy mają doświadczenie a w ich miejsce przyjmują laików którzy nawet porządnie spiąć palety nie potrafią, a najlepsza Pani Magda która przez krótki czas zarządzała MOLDEM weszła w komitywę z niejaką Jolantą która ponoć zastępowała jednego z kierowników i tak się zbratały że przez nie zostało zwolnionych kilka osób (za coś czego nie zrobiły),więc szczerze nie polecam tej firmy i tylko stałych pracowników z wtryskarek mi żal .reasumując- kolesiostwo fałsz,zawiść i wyzysk na porządku dziennym a jak już wycisną z was wszystko to dostaniecie kopa tam gdzie słońce nie dochodzi , Pozdrawiam pana xxxxxx i panią Jolę na którą Radom i okolice patrzeć już nie mogą :)
5
Geronimo 2015-08-25 18:43:56
"Pikuś" to odpowiedni nick dla osoby tego pokroju . Zaczynałeś od stanowiska kierowniczego nie mając pojęcia o produkcji co powodowało strach przed podejmowaniem koniecznych decyzji . Pani Jolanta jest Twoim wrogiem chyba od momentu kiedy nie przyjęła dwuznacznej propozycji za otrzymanie wyższego stanowiska pracy z czego jednak skorzystała inna osoba . Skoro Pani Magda wspólnie z Panią Jolantą mają taki wpływ na ludzi to dalsza dyskusja nie ma sensu . Odpowiednie osoby na odpowiednich stanowiskach .
1
MIKI 2015-08-27 20:33:18
Kierownik i schodzi do takiego poziomu aby użalać się nad sobą na forum ? Słaba psychika . Odpowiedż powyższa jest konkretna ale mnie interesuje dlaczego wiedząc o zwalnianiu wielu niewinnych osób nic Pan kierownik nie zrobił aby to przerwać . Przecież cyt. "za coś czego nie zrobiły" nie mogły być zwolnione a co Pan zrobił w tej kwestii ? Czy obie te Panie są aż tak niebezpieczne ?
Pikuś 2015-09-06 14:35:26
Miki nie ja byłem kierownikiem tych osób , i nie mam problemu ze słabą psychiką ale Ty za to masz problem z czytaniem ze zrozumieniem,czy pan kierownik coś powinien zadziałać w kwestii tych osób - powinien , a czy zadziałał - chyba nie , chociaż podobno nie miał pojęcia że zostaną zwolnione, a z drugiej strony jeżeli by mu zależało na dobrych pracownikach to by do tego nie dopuścił więc odpowiedź sama się nasuwa, a i jeszcze coś , ja się nad sobą nie użalam tylko piszę na forum DYSKUSYJNYM i ostrzegam ludzi przed tą firmą bo wiem jak tam jest
burek 2015-09-18 22:54:25
Ta firma to kołchoz a nie firma. Nie docenia się dobrych zwykłych roboli. Najważniejsze żeby zwiększyć kadrę zarządzającą. Dobrych pracowników wyzbywa się od lat a zatrudnia zielonych. Co z tego że wypłacają regularnie jak zasuwa się jak bury osioł. To coraz bardziej zaczyna przypominać chińskie firmy. A poza tym zakład się sypie więc nie polecam nikomu tej firmy. Zero perspektyw. Firma "DZIOD"
2
lewatywa 2015-09-24 16:14:20
no i cześć pieśni.... a tak się chwaliłem że tam pracowałem :(
Luljan 2015-10-05 19:56:27
Super praca :)
7zł za godzinę.
Atrakcyjny system premiowy
Możesz zostawać nadgodziny
Możesz pracować w weekendy i święta
Gorąco polecam!
6
egito 2015-10-27 23:09:23
piszecie o produkcji i montazu,a jak w biurze?
pikuś 2015-11-02 15:38:53
czy wiesz może gdzie są podobne firmy do willsona w Warszawie ?
aaa 2015-11-02 21:48:01
Ok, produkcja, montaż...
Jak wygląda kwestia pracy na kontroli jakości? Jak ludzie, kierownictwo, stabilność zatrudnienia i wynagrodzenie?
tryker 2015-11-26 14:00:53
a ja mam pytanie jaka umowe dostaje sie na poczatek pracy na wtryskarce? i pierwsza wyplata jest po 2 tygodniach ? dzieki z gory za odpowiedzi
ash 2016-01-21 14:53:21
Na wtryskach jest uwaga ponad 9zl/h na reke.. praca jest w porzadku nic trudnego.. zespol jest przedewszystkim bardzo mily gdzie czytajac opinie innych to na to nie wskazywalo bo duzo osob ma kiepskie zdanie o firmie wiec jak dla mnie jest calkiem w porzadku. Kwestia dogadywania sie z innymi.. :)
popek 2016-01-21 18:44:15
spalić tą firmę trzeba!!!!!
1
artur 2016-01-31 17:38:24
a czy piszecie o kierowniku, który wcześniej był jednym z brygadzistów na wtryskarkach?
Jeżeli o niego chodzi to życzę powodzenia.
Sami go wepchneliście na miejsce byłego kierownika,
więc teraz nie płaczcie
e fakto 2016-02-20 22:17:52
Popieram
Cosmo 2016-03-31 10:41:04
Witam. Przykro mi stwierdzić ale firma nadal jest kiepska.
-8zł na godzinę na montazu,
-10h harówka
-strach przed oceną
-czasem jest robota, czasem nie ma,
-wyczerpanie psychiczne

Jak juz pracować to za wyższą stawkę
1
spinacz22 2016-04-07 15:49:50
Cosmo nie jest tak 8 masz tylko na początek, później o 50% więcej. Do reki wychodzi 12 za godzinę. Do tego możesz mieć premie.
Ja przez pół roku co miesiąc mam premię i robota jest cały czas, kierownik też w porządku. Ludzie są naprawdę spoko i robota wcale nie wyczerpuje psychicznie
krzysiek43 2016-04-13 17:12:16
Witam, mam pytanko do "spinacz22" lub kogoś innego kto może odpowiedzieć. Póżniej o 50% więcej, czyli po jak długim okresie?
janek 2016-06-09 10:29:25
w3, w Willsonie, robi się materiały reklamowe. Głównie takie stojaki, ktore widzisz w sklepie stoją na nich kosmetyki albo napoje. Faceci pracują często z wkrętarką albo małą nitownicą. Kobietki często przy pracach manualnych łaczenie elementów lub skręcanie. pracuje sie w zespolach kazdy robi swoje zadanie.
Takzetego 2016-07-07 10:51:54
100 zł dniówka na montażu 10h
PulaP 2016-09-22 17:50:28
Trafiłam do firmy przez agencję PracaInfo i jestem wrażenia mam bardzo pozytywne zarówno co do Pani Izy z agencji jak i Pani Kasi z semego Willsona.
Miętus 2016-09-29 16:42:43
Polecam praktyki/staże. Na moich praktykach nauczyłem się bardzo dużo. Nie polegała na parzeniu kawy i porządkach w papierach, a opiekun naprawdę miał dużą cierpliwość i wiele mi tłumaczył.
Gonia 2016-10-29 10:25:39
witam! Pracuję w tej firmie parę dni. To jest śmieszne noezę w torbie BUTY KOSZULE szafki oczywiście brak. Tyrasz 10h.Stołówka w opłakanym stanie . zgadzam się układy i jeszcze raz układy.Są ludzie mili ale są też wręcz bezczelni( kierownictwo) p. Kasia bryg ani kultury ani kontaktu z pracownikami(z wyjątkiem koleżaneczek)Pracownicy zatrudnieni przez agencję są żucaani do pracy na różne działy w zależnosci gdzie brakuje na daną chwilę pracownika.Pracuję 5 dni i własnie zaliczam TRZECI budynek@Taki pracownik jak ja zawsze będzie nowy i będzie dostawał najgorszą robotę.To są uroki pracy przez agencję. Mogłabym jeszcze dużo wymieniać . Ale najlepiej zrobię poprostu treba z........ć i szukać coś innego.(ale co !!!! czyli to samo) Gonia
1
zuza 2016-11-24 00:43:27
Ja byłam zatrudniona przez agencję pracy mg Solutions i też było ok. Jak już chcesz pracować przez agencję to najważniejsze są warunki umowy, żeby nie oddawać za dużo z pensji agencji :)
Zostaw swoją opinię o WILLSON & BROWN - WB Sp. z o.o. Sp. k. - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie WILLSON & BROWN - WB Sp. z o.o. Sp. k.