brak logo

BMF LEZAJSK

Leżajsk

Opinie o BMF LEZAJSK

mario 2014-05-14 19:43
Nie znam tej firmy a kcial bym pracowac i niewiem czy ona jest wyplacalna na czasc czy mozecie mi doradzic
4
JA 2015-07-31 20:41
Kiedyś w tej firmie można było spokojnie pracować i uczciwie zarobić ale jak władzę przejął Daruś to lipa totalna myśli tylko jak ludziom zabrać i jak głęboko wleźć w dupsko właścicielowi jak przyjeżdża z Niemiec. Dziadostwo, bałagan i nic więcej ,walki kręcą a świętych udają. Zarobki marne wszystko co złe na Niemców zwalają. Nadzieja jest że Dariusz Kol długo już nie porządzi i wszystko wróci do normy a te utrzyj-dupki co są u władzy wylecą z wielkim hukiem.
4
marian 2015-08-10 14:41
Łysy na plastikach BMF POLSKA to drań wyzyskuje kobiety za 1240zł 3zmiany a premię daje 32zł smiech.Jeżdzi firmowym samochodem prywatnie rodzinę wozi czy Smidt o tym wie...2 panie biurowe robią co chcą mają niego haka w dupsko wchodzą,więc 2000zł mają czas na porządek...
Ja11 2015-08-14 08:47
Ciekawe jest to co piszesz i widać ze go...no wiesz bo na plastikach nie ma dwóch pan w biurze piszesz to co usłyszysz albo ktoś ci doniesie.
Wolny Polak 2015-08-18 15:09
Mile wspominam dawne czasy za rządów Pana kierownika Jerzego S
2
******* 2015-08-19 00:17
Powiem tak moim zdaniem z każdym rokiem jest coraz gorzej w tej firmie tzn panuje jakaś taka dziwna gospodarka demotywowania pracowników do pracy która wygląda następująco zabierzmy co im się należy żeby oni pracowali więcej za mniej pieniędzy i postraszmy ich ze w innych firmach jest gorzej i mogą być zwolnienia. i tak na koniec w tej firmie nikt nie liczy się z ludźmi i prawami do urlopu który jest normalnie w świecie WYPRACOWANY dla pracownika czy dobra atmosfera w pracy tylko praca praca praca chorować też nie można bo choroby są strasznie dziwne w tej firmie wręcz nie dopuszczalne i wypadki w pracy również. Pozdrawiam
Ryszard 2015-08-27 23:22
Chciałbym pracować w ten firmie proszę o rzetelna opinie,a nie jakieś tam żale czy głupie komentarze odnośnie pracowników czy kierownictwa. Interesuje mnie to czy można się w tej firmie rozwijać nie interesują mnie duże pieniądze bo jak powszechnie wiadomo ciężko teraz o prace a zależy mi na tym aby pracować w zawodzie.
też Ja 2015-09-03 10:03
Wchodzą mu w dupsko? Mało poiedziane ona (bo jest jedna w biurze) mu daje, a nie włazi.
2
Ryszard 2015-09-06 17:26
Ładnie tu komuś żal dupe ściska.
3
******* 2015-09-06 23:40
Zadasz opinii tak wiec pracujesz za najniższa krajowa bo nie chcesz dużo zarabiać żeby Ci się w głowie nie przewróciło praca na czas 3 miesiące próbne potem kilka umów na czas określony i przerwa miesięczna ,powrót do firmy na tych samych warunkach bez premii jeśli sam sie nie rozwiniesz firma BMF ci nie pomoże :)
Tomi 2015-09-07 23:23
No tak najlepiej siedzieć w domu i mieszać kogoś z błotem jak to źle się dzieje ludzie zacznijcie od wykształcenia bo najlepsi to są ci co ledwo technikum czy zawodowe skończyli a chcieli by zarabiać tyle co mgr ogarnijcie się no jak czytam te wasze komentarze to ewidentnie widzę ze kogos żal za [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] trzyma i dziwić się ze w Polsce tak się dzieje siedzą i hejtuja weźcie się za robotę. I tak złoże podanie do tej firmy.pozdrawiam
1
:) 2015-09-23 22:12
W tym zakładzie musi zmienić się kierownik . Bo obecny mysli tylko jak tu ludziom zabrać a nie dać !!!
Żeby zarabiać 1350 zł to jest chore ! I podwyżki 60 gr . Głodowe .
Jak tu żyć za takie pieniądze.
A no ja 2015-10-08 18:18
Na plastikach koleś jest jedna i zarabia 2 tysiaki, bo przecież ciągnie dwa etaty :-) k......... i sekretarki.
2
Tez ja 2015-10-28 00:24
O ,to tak jak twoja dziewczyna "koleś" a tak poważnie to znajdę cie chodzbym cie miał z podziemi wyciągnąć i wtedy pogadamy o tych zarobkach twarzą w twarz pozdrawiam i do zobaczenia.
Xoxo 2015-10-28 00:35
No to już kodeks karny się kłania masz pan rację złożyć wniosek do policji i prokuratury chętnie pomogę niech ten cwaniak poniesie odpowiedzialność karna w razie czego służę pomocą proszę o kontakt myśli ze może bezkarnie kogoś obrażać to się myli.
A no ja 2015-11-10 09:50
Widzę że zostałam zle zrozumiana bo wszyscy maja na myśli brzydkie słowo - popatrzcie ludzie na ilość kropek po "k"!!!!,to wyjdzie kierownik, bo to miala m na myśli, ale to pewnie czytali sami faceci i od razu tylko jedno im przychodzi do głowy. Nie chciałam nikogo obrazić ale faktycznie ona ciągnie dwa etety i gdyby nie to to ten bałwan co jeździ firmowym autem już dawno by zginą. Jeśli przez mój wpis ktos się obraził to przepraszam ale naprawdę nie mailam niczego złego na myśli.
pomidor 2015-11-22 09:28
chyba wymiekles koles wszyscy wiemy o co ci chodzilo ale fakt faktem Arturek to ladny [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
kicek 2015-11-24 18:30
Witam, proszę o info na temat atmosfery oraz zarobków w dziale sprzedaży (tworzywa sztuczne). j ang koniecznie biegły? czy obsługa głównie polskiego rynku? z góry dzięki.
O Arturku 2015-12-30 17:07
Widzę, że gościowi na plastikach dalej na wszystko pozwalają, nawet mu dali auto firmowe na święta - dziś go widziałam tym autem w Rzeszowie. A przecież firma nie pracuje cały okres świąteczny. I dziwić się potem że gościowi Szajba bije jak mu na wszystko pozwalają - kupił sobie nowe auto a i tak jeździ służbowym. Toz to czysta paranoja, albo jedna wielka mafia - ręka rękę myje. Że Niemcy jeszcze tego nie zauważyli!!! Pora skończyć z tą samowolką "plastikowego krola"!!!!!!!
1
Jakotako 2016-01-11 19:32
Tak starać się smiech na sali !trzeba mieć dobre plecy i układy żeby dostać się do biura wszystko po znajomości albo szantażem tam nie ma przyszłości i wcale się nie dziwię ze ludzie się wkurzają jak widzą to wszystko nie dość że mało płacą to jeszcze mają ludzi za nic.
1
Hey 2016-01-24 09:15
Zgadzam się z tobą z tego co jestem zorientowany to pracują tam wykwalifikowane osoby i również wątpię w to że po znajomosciach bo gdyby się nie znali i nie pracowali dobrze to dawno już by ich tam nie bylo a jest to taka firma w której trzeba być ambitnym i pracowitym a nie byle kim.
@ 2016-02-05 14:44
gdyby nie Niemcy, to ta firma z tym zarządem już dawno by była pogrzebana. Taka prawda.. niestety
ja 666 2016-02-26 19:08
WALI MNIE TO!!!!
2
ja 2016-03-01 12:26
Jedyna firma która daje 20 gr podwyżki !!!!!
6
fioo 2016-05-11 17:33
Atmosfera rzeczywiście jest dobra @gatunek, ale myślę, że to nie jedyny powód dla którego w firmie ludzie się nie zwalniają, jest umowa o pracę i można dostać podwyżki
1
Chyba se żartujesz 2016-11-12 17:02
Chyba sobie kpisz. Jakie podwyżki? 60 groszy ty nazywasz podwyzką? To jest jałmużna nie podwyzka, a kierownictwo tak się podnieca jak dadzą komus tyle podwyżki jakby dali drugą wypłatę wszystkim. Teraz jak zwykle na koniec roku robią zakaz pracy w soboty, bo by ludzie za dużo zarobili i pewnie zaraz zaczna ucinac premie żeby tylko Niemiec nie czepił się ich ze ludzie mają za dużo kasy na wyplaty. A niech on sprubuje żyć za 1500. Ta firma to jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a nie zakład - radzę wszystkim omijać ten łagr z daleka.
2
Chyba se żartujesz 2016-11-12 17:03
Chyba sobie kpisz. Jakie podwyżki? 60 groszy ty nazywasz podwyzką? To jest jałmużna nie podwyzka, a kierownictwo tak się podnieca jak dadzą komus tyle podwyżki jakby dali drugą wypłatę wszystkim. Teraz jak zwykle na koniec roku robią zakaz pracy w soboty, bo by ludzie za dużo zarobili i pewnie zaraz zaczna ucinac premie żeby tylko Niemiec nie czepił się ich ze ludzie mają za dużo kasy na wyplaty. A niech on sprubuje żyć za 1500. Ta firma to jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a nie zakład - radzę wszystkim omijać ten łagr z daleka.
7
oddany pracownik 2017-02-17 13:21
Ta firma to fenomen w skali kraju jak i nie świata…
Zakład z którego w zimie wywozi się śnieg. W lecie staż pożarna myje asfalt a po podwyżce zarabia się mniej niż przed nią. Nie trzeba pracować, wystarczy stać na baczność i na wszystko się zgadzać. Najważniejsze jest nie myśleć. Do tego majster który nie może uwierzyć, że komuna się skończyła. Albo śpi albo myje podłogę, nic więcej nie potrafi. Psa bym mu nie dał wyprowadzić, bo by go ten pies zagryzł i w lesie zakopał, wesoło merdając ogonem. Nie lepszy jest kierownik. Gość zabiera połowę premii i mówi, że to w ramach ‘’motywacji’’ Tylko kogo on w ten sposób motywuje, mnie? Czy siebie? Poprzedni kierownik gdy ciął premie z dwudziestu na piętnaście procent mówił, że trzy noce nie spał, tylko myślał. A ty Jacek jak sypiasz?
W tym wszystkim, najbardziej szkoda ludzi, bo zdecydowana większość to świetni fachowcy, ludzie którzy naprawdę wiedzą co robią, są w tym wybitni, lubią to i od których bardzo dużo można się nauczyć. Mam tylko taką cicha nadzieję, że któregoś dnia po prostu powiedzą dość!!! Staną!!! I podyktują swoje warunki.
16
oddany pracownik 2017-02-19 20:43
Podwyżka.
Moje prośby zostały wysłuchane, moje modlitwy dotarły do najwyższego, moje marzenia się spełniły… Dostałem podwyżkę! Czekałem na nią dwa lata. Wiedziałem, że sumiennie i uczciwie pracując w końcu doczekam tego dnia. I to dziś, jest ten właśnie dzień.
Jestem prze szczęśliwy, niesamowicie zadowolony. Euforia która wypełnia całe moje ciało, momentami odcina mi dopływ tlenu do mózgu co objawia się przyjemnymi zawrotami głowy. Podpisując dziś aneks chciałem krzyknąć na cały głos Jolka kocham cię! Kocham cię Jolanto. Z trudem się powstrzymałem. Wróciłem na halę. Tam oczywiście gratulacje od kolegów z brygady, mocny, solidny uścisk dłoni majstra. Wiem, że w dużej mierze to jemu zawdzięczam ten sukces, może powinienem mu jakąś wędkę kupić albo chociaż robaków na wiosnę mu nakopię, wybiorę te najdłuższe, te najładniejsze.
Zadzwoniłem do żony. Po powrocie czekał na mnie uroczysty, świąteczny obiad. Schabowe w kształcie serduszek (moje ulubione) Syn w końcu powiedział „Tato jestem z ciebie dumny” Pies wesoło pomachał ogonem. Obdzwoniłem całą rodzinę, znajomych, przyjaciół, wszyscy musieli się dowiedzieć o moim sukcesie. W końcu czuje się doceniony, taki spełniony a co najważniejsze to finansowo ustawiony na kolejne dwa lata!!!
Nie zadawałem sobie sprawy, nie wiedziałem, że tak wiele w moim życiu może zmienić 60 groszy.
26
ttt 2017-02-22 23:59
Firma ma potencjał
1
Nowy 2017-02-23 13:30
"Oddany pracownik" napisz coś jeszcze o tej firmie. Ciekawie się czyta Twoje teksty. Może tym razem coś pozytywnego?
2
nowy 2017-02-23 23:30
Nie ma pozytywów na temat tej firmy. To jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jak Aushwitz.
5
XXL 2017-03-02 08:48
Oddany pracownik zapomniał dodać ze po podwyżce zarabia mniej niz przed 60gr dostał ale zabrali 7.5% premii tylko szukać innej roboty i uciekać
8
Zainteresowany 2017-03-14 21:36
Oddany pracowniku a jak wygląda obecnie sytuacja na plastikach?
Paulina 2017-03-28 16:17
Na stronie firmy możecie znaleźć ich oferty pracy - http://www.bmf-polska.pl/pl/stellenangebote/ Aplikujecie?
nono 2017-04-24 21:35
Najgorsza firma na świecie
9
Paulina 2017-04-28 14:13
@nono, dlaczego tak uważasz? Co jest powodem Twojego negatywnego nastawienia do firmy? Uargumentuj swoją wypowiedź. Czekamy na Twoją ocenę.
1
Spawacz 2017-06-25 13:00
@nono. Popieram. Najgorsza jaka może być. Zakładem rządzi kadrowa - jak sobie kogoś upatrzy tak już koniec z nim, nawet jakby był najlepszym pracownikiem to ona i tak go zwolni, kierownik nie ma nic do tego bo się jej boi. Będzie go (pracownika bie kierownika) tak obserwować w kamerach aż znajdzie na niego haka. Niby w innych firmach kamery są dla bezpieczeństwa, ale nie w tym zakladzie tu są po to żeby gnoic ludzi. Trzeba będzie zapytać w inspekcji pracy czy takie prostactwo jak kadry mają prawo do obserwowania pracowników przy pomocy kamer i w ten sposób do oceniania jego wydajności. Kadry oceniają pracowników po zachowaniu a nie po tym jakim ktoś jest pracownikiem - nie powiesz dzień dobry do kadrowej to już jesteś skończony.
Kierownik technologow - drugi ewenement w skali świata. Nie zna się na robocie, tylko gania po halach i patrzy czy ludzie czasami nie stoją, ale żeby zapytać się czy nie mamy jakichś problemów to już nie, byleby tylko nas podaj... I to jeszcze wymyśla głupoty i że o 14ej już nic nie robimy tylko stoimy, a jak popatrzeć to o 15ej to zawsze pierwsi są ttechnolidzy na bramie -
to ciekawe o której a oni kończą prace. No ale tak przecież im wszystko wolno bo kierownikiem zakładu jest były technolog i jego zastępca tez, to przecież nie będą na kolegów donosić. Gość wcale nie interesuje się produkcja a powinien. I niby jest zastępcą kierownika zakładu, a jak chcemy żeby coś załatwił to się wypiera że on nie jest zastepcą a premie zabrać człowiekowi za to że się kawy napije to do tego jest pierwszy.
Po zmianie kierownictwa myśleliśmy że będzie lepiej, ale nie - jest coraz gorzej. Kazdy kierownik mówił że zrobi porządek z kadrowa i co? Jest już chyba trzeci albo czwarty kierownik a kadrowa dalej ta sama - nawet kandydaci do pracy się boją pprzychodzic, bo na okolice wiedzą
jaka jest. Kiedys jak starałem się do pracy to już przez telefon była taka nie miła, że jakbym to nagrał to na pewno wygralaby plebiscyt na najgorsza kadrowa roku, albo na największego chama - takie odzywki jak ,,o już przez telefon słyszę jak pan/pani się pali do pracy,, albo ,,o nie wierzę i ktoś taki stara się do nas do pracy, my ciecia nie potrzebujemy,,? Tak właśnie zachowują się kadry w tym zakładzie - według niej to wszyscy jesteśmy nierobami i zlodziejami. Fabryka maszyn padła ale jakoś nie widać kolejek za praca przed bramą. A to dlatego że nawet tam wiedzą że tu jest obóz pracy a nie zakład produkcyjny. Przecież jak fabryka maszyn funkcjonowała to tam pracownikom kierownicy mówili tak: ,,nie pasują ci zarobki i praca u nas to idź do bmf tam dorobisz się najwyżej garba a nie zarobisz,,. Śmieszne ale prawdziwe i to jest rzeczywistość. Niby firma niemiecka i z potencjałem, ale ten potencjał mają chyba do gnebienia ludzi.
12
4H 2017-06-29 19:56
@Spawacz ma rację. Trzeba zainteresować inspekcję tym czy taka prostaczka jak kadrowa ma prawo do obserwowania pracowników przy pomocy kamer i do wpływania na nasze premie. Prawo do tego mają raczej przełożeni, a ona nie jest naszym przełożonym i ma g...o do tego. Proponuję złożyć oficjalne zapytanie do pipu w tej sprawie. Mi to pachnie mobbingiem - jeśli oczywiscie kadry nie będą miały takiego prawa. Skoro kierownictwo z tym (nią) nic nie robi to zrubmy to my. Czas wziąć sprawy w nasze ręce.
7
SZCZĘSLIWY 2017-07-12 23:06
Jest tyle do opisania ze nawet nie wiadomo od czego zacząć . A więc od początku . Jak na zakład w Leżajsku to prezentuje się bardzo dobrze , na tle innych . Duży parking i w ogóle . I mogło by się wydawać ze tam jest miejsce w którym można dobrze zarobić i rozwinąć swoje kwalifikacje .Ale pozory mylą i to się tu sprawdza w 100% . Zaczynając prace człowiek myśli ze lepiej trafić nie mógł . Ale szybko się dowiaduje jakie dziadostwo tu panuje i z każdym dniem emocje opadają . Zarobki bardzo ważna rzecz ale nie tu . Tu się cały czas zarabia w przedziale 1500 do 1900 tak żeby nie przekroczyć 2000 tyś złotych bo to już by za dużo było . Majstry myślą ze dobrze zarabiamy i jak się człowiek odezwie o podwyżkę to jest wielka złość albo w ogóle o tym nie chcą rozmawiać bo po co ? jak się samemu dobrze zarabia to co ich będzie obchodził jakiś szary człowiek . Jak już się stanie cud i dostaniesz podwyżkę to powinien się człowiek cieszyć ale również w tym temacie wypada to mizernie , jak to wogole można nazwać podwyżką . Ile wynosi podwyżka ? odp 60 groszy !!!!!! niemożliwe ale prawdziwe . Była premia 20 % później bardzo dobroduszny kierownik zabrał bo będą soboty na 15 % a nowy kierownik pomyślał ze on będzie lepszy i zabierze połowę i teraz jest 7,5 % . i chodzi zadowolony ze więcej kasy dla nich . A ludzie jak robili tak robią . Robiłem już wielu zakładach ale żeby ludziom do picia dawać wodę z kranu to już totalnie przegięcie . i nie mogę zrozumieć tych ludzi jak się mogli na to zgodzić ?! to już zakład nie stać na wodę mineralną ? to az tak duzy wydatek ? Panie kierowniku nie wstyd Panu ? Nie ma tam ani jednego człowiek w biurze i na halach który by o nich walczył . Brygadzistom dają podwyżki co roku żeby cicho siedzieli i gonili swoich ludzi do pracy . po prostu nie mogę znaleźć w tym zakładzie żadnego pozytywu . Kiedyś BMF miał bardzo dobrą opinię w Leżajsku a teraz to najgorszy zakład w tym mieście . az się nieraz wstyd przyznać ze się tam pracuje bo można się narazić na pośmiewisko . Na szczęście ja już tam nie pracuje i nie żałuję tej decyzji ani przez chwile . Teraz wiem co to znaczy dostać godziwą wypłatę za swoją pracę . I wszystkim niezadowolonym polecam zrobić to samo .WARTO .
7
Zostaw swoją opinię o BMF LEZAJSK - Leżajsk
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie BMF LEZAJSK