logo Akademia Kształcenia OMNIBUS

Akademia Kształcenia OMNIBUS

Pruszcz Gdański

Opinie o Akademia Kształcenia OMNIBUS

nela 2010-04-09 19:28:54
Życzę powodzenia :)
Dorota 2010-04-21 11:21:48
Mój syn uczęszcza na zajęcia z Omnibusa i ja , i on jestesmy bardzo zadowoleni.Denerwują mnie niektóre opinie ludzi , którzy krytykują cos o czym nie mają pojęcia.Podpisując umowe czyta sie ją,a potem mozna mówic o jakimkolwiek oszustwie.Podpisując jakąkolwiek umowe trzeba sie z niej wywiązać.A jezeli jestescie na tyle głupi ,ze piszecie o żle skonsruowanej umowie , to moge tylko współczuć.
pracownik 2010-04-26 19:25:43
znowu... co za ludzie może jakieś konkrety? Może byśmy sobie ułatwili życie i jak ktoś ma coś do napisania to napisze CO konkretnie mu nie odpowiada i czemu żenada??
rocky 2010-05-06 22:02:51
Alex, a ty byłeś instruktorem czy przedstawicielem?
mkkm 2010-05-09 22:28:11
O czym Wy piszecie, firma płaci normalnie za wykonaną pracę, ma prawo nie wypłacić za oszustwa, których dopuszcza się pracownik, tylko o takich przypadkach słyszałam a pracuje 1,5 roku. Jest ok, polecam.
zainteresowany 2010-05-09 22:38:07
lipa .. to znaczy?? trochę konkretów poproszę nie dla każdego lipą jest to co dla Ciebie, opisz proszę
Maniulo 2010-05-09 22:38:34
Zenada anonim zenada. Pracuje 2 lata i owszem kilkudniowe poslizgi bywaja, szczególnie w krótkich miesiącach, ale miesiącami???? Poniosło Cię.....
pracownik 2010-05-09 22:40:07
płaci płaci spokojnie, zawsze znajdzie się jakiś mądrala, któremu nie wyszło i jest zły:)
nela 2010-07-12 20:51:53
Dlaczego jak zwykle ktoś wrzuca wszystkich trenerów do jednego worka. Ciekawa opinia "moja ciocia... to i to"
Wypraszam sobie też jestem trenerem i jakoś dzieciaki i młodzież, które uczyłam były zadowolone. Uwielbiam opinie w których wszystko się generalizuje i to na dodatek na podstawie cudzych słów
nika 2010-07-21 11:14:14
Też popieram tą inicjatywę
mkkm 2010-07-30 12:33:52
brawo nic tylko do sądu lecieć, jak było oki to wspaniale jak sa przejściowe kłopoty to już katastrofa i zbiorowy pozew. Firma jest w porządku, każdemu zdarza sie coś zawalić w okresie kryzysu, ale jest coraz lepiej a wypłaty zostaną wypłacone do końca.
Gratuluje podejścia pieniaczy...
anonim 2010-08-27 14:50:35
effa - 2010-08-26 21:27:35

Znalazłam tą stronę w miesiącu marcu, kiedy miałam zacząć pracę w AKO jako trener, w celu poznania opinii ludzi na temat wspomnianej
DZIEKI
pełnoletnia 2010-08-31 11:48:50
Witam serdecznie! Pragę zdementować panujące tu negatywne opinie na temat AK Omnibus. Widzę, że konkurencja nie śpi, a i "wspaniali" byli pracowicy znaleźli miejsce swoich osobistych wycieczek. Jesteście śmieszni w swej błazenadzie. Z całą odpowiedzialnością polecam pracę w tej szkole oraz zajęcia przez nią organizowane.
pracownik AO 2010-09-05 18:42:20
Pracuję w tej firmie od dwóch lat.Zawsze dostaję wynagrodzenie w terminie .Moją pracę doceniają szefowie w przeciwieństwie do innych firm, a jak ktoś nie potrafi pracowac to najlepiej pisać złe opinie.Dla mnie Akademia to super firma.
rozważający 2010-09-08 23:50:35
czy ktoś z wielkopolski dostał propozycję wyjazdu na szkolenie w najbliższy weekend do siedziby firmy w pruszczu gdańskim? Po przeczytaniu tych wszystkich opinii n/t niewypłacalności firmy głęboko zastanawiam się nad wyjazdem. Czy jest ktoś w podobnej sytuacji?
Rafa 2010-09-10 16:58:16
Dobrze ze chociaż kilka osób nie dało się złapać na lep jak my.
Dolnośląskie 2010-09-11 19:02:18
Umowa mówi jasno, chcesz pracować to pracujesz. Nie pracujesz zwracasz koszta.
Wielkopolanka 2010-09-20 22:26:41
Ja również otrzymałam zaproszenie na szkolenie w Pruszczu
Gdańskim.Również zastanawiam się czy jechać. Proszę mi
napisać czy była Pani/ Pan na tym szkoleniu. Jeżeli tak to czy
warto.
pomorzanin 2010-09-21 21:25:18
Szkolenie wyczerpujące,ale mnie się podobało,firma i właściciele wydają się być ok,bardzo fajna główna trenerka,naprawdę profeska
trener 2010-09-21 21:31:39
ja jestem zadowolony,tak jak mi mówili na rekrutacji-nocleg(całkiem przyzwoity)na ich koszt,była całkiem smaczna kolacja,obiad już trochę gorzej,zaraz po szkoleniu otrzymałem laptop , rzutnik i już prowadzę grupy,nie ma się do czego przyczepić
krycha 2010-09-21 21:40:40
zaryzykowałam i na razie nie żałuję,szkolenie trudne,ale wieczorem na kolacji całkiem fajna atmosfera,jeden z właścicieli(krótkie włosy)przezabawny chociaż trochę mądraliński
Nike 2010-09-21 21:51:06
Ja byłam dwa tygodnie temu- szkolenie to była jadna wielka śmiechoterapia. Rzeczywiście było wyczerpująco, intensywnie, ale jestem już po pierwszym spotkaniu z dzieciakami.
górnik 2010-09-21 22:10:28
skoro tak wesoło to chyba pojadę,ale mnie zaproszono na przedstawiciela,warto?napiszcie bo mam prawie 600km,muszę wiedzieć czy nie stacę????
zyro 2010-09-21 22:17:22
ryzyko istnieje-możesz się nie sprawdzić,ale za to przejdziesz fajne szkolenie,ja nie dałem rady,ale to fakt poznałem w regionie osoby,które zarabiają naprawdę niezłą kasę,trochę mnie denerwował dyrektor,jak na mój gust nie ma zdolności kierowniczych,ale to już sprawa właścicieli
mrozo 2010-09-21 22:22:02
brałem udział w rekrutacji w szczecinie- fajnie było,ale praca głownie w weekend więc nie dla mnie
mirojack64 2010-09-22 09:47:14
Potrzeba nam jeszcze 7 osób. Zapomniałam podać email do siebie, przepraszam zainteresowanych. ( usunięte przez administratora )
Marcin 2010-10-21 18:42:29
Zacząłem pracować w Omnibusie razem z kumplem. On po 2 weekendach sam zrezygnował wymieniając wszystkie wady tej pracy, twierdząc, że to praca nie dla niego. W sumie, on mnie na nia namówił, podobała się jemu niezaleznosc tej pracy oraz zarobki. Problem polegał na tym, że nie potrafił rozmawiać w naturalny sposob z ludzmi, zrozumiec potrzeby ich dziecka, być doradcą, a tylko zalezało mu na kasie. Dlatego jego skutecznośc wynoisiła 0 %. Ludzie mu nie ufali. Ja od początku podszedłem do tego bardziej pedagogocznie oraz z ciekawości, poniewaz lubie poznawac nowe osoby, rozmawiać z nimi i móc im ewentualnie pomóc. Pracuje już 5 mc i jestem ogólnie zadowolony. Mam kontakt telefoniczny z niektórymi rodzicami by sledzic postepy ich dzieci lub zgłaszac uwagi jesli dziecko na cos się skarży, co do tej pory zdarzyło się jedynie raz. Praca tu po prostu mnie cieszy! Zarabiam ( usunięte przez administratora ) ale jak na 3 weekendy pracy zupełnie mi to wystarcza. Praca ta jednak nie jest dla wszystkich lecz tylko dla takich ludzi którzy potrafią być "dla ludzi".
anonim 2010-11-19 18:29:30
No niestety ,firma bidniusia ,jakich dość już dużo w kraju ,żadne rewelacje ,kilku zestresowanych właścicieli ,mącących nieźle między soba? innymi? jacyś tacy "niedopowiedziani" chociaż na dzień dobry czarują nieźle,potem jak ruszysz w teren opada entuzjazm ,bo ludzie kasy nie maja ,mało wierzą w takie czary mary ,nastawieni są sceptycznie słyszałem ,że nikt tam pracować nie chce ,ludzie uciekaja ,zmieniają się jak rękawiczki,chciałem pracować ,podjął pracę brat i dzisiaj smieje się do łez ,to magia na wysokim poziomie przy miernych efektach ,opłakanych skutkach ,dużym zmęczeniu,jak chcecie zużywać się jak głąby to lećcie do omnibusa!!
Kraków 26-27 MAR 2011-03-24 21:24:57
Witam
Mam zaproszenie na szkolenie dla przedstawicieli. Jak wygląda sytuacja na dziś jeśli chodzi o Śląsk. Płacą czy nie warto się z nimi wiązać?
nowy 2011-04-06 22:01:50
To praca dla nielicznych. Jak jesteś dobry masz większy zarobek. I dlatego część jest niezadowolonych. Ale jeśli firma działa to znaczy że kursy się sprawdzają i są chetni do pracy. Szkolą za darmo, weksli nie ma. Uczciwa sytuacja. Tylko chcieć pracować i robić to dobrze.
znawca 2011-04-24 10:12:09
Odnośnie zajęć to są wartościowe, ale rodzice kochani nie możecie odpowiedzialności za efekty zrzucać w 100 % na szkołę. Dużo zależy też od zaangażowania dziecka. Poza tym wiele zależy od tego co Wam przedstawiciel w domu powiedział na temat zajęć. Jak koloryzował za bardzo to takich się usuwa z firmy, bo pracują na złą opinię firmy. W tego typu sprzedaży sprawdza się 5 na 100 zrekrutowanych, reszta rezygnuje po kilku tygodniach. Dlatego można tyle zarobić. Jak ktoś nie chce niech idzie na etat za ( usunięte przez administratora )
Marzena*** 2011-04-30 17:13:43
WITAM! Jestem tzn.byłam trenerem AO, potwierdzam zaległości w wypłatach, zamierzam w maju założyć sprawę cywilną w sprawie zaległości, a przy okazji wyjdzie trochę niefajnych spraw, na które przymykałam oko. Jeśli ktoś się chce dołączyć w sprawie swoich roszczeń to zapraszam. Mój mail: [usunięte przez administratora] Pozdrawiam.
anonim 2011-05-19 22:21:27
Byłbym ostrożny z używaniem tak ostrych słów sugerujących, że komuś brakuje rozumu. Ja też podpisałem umowę z Omnibusem z Pruszcza Gdańskiego. Zapłaciłem całość stawki za kurs w ustalonym terminie. Niestety z uwagi na zbyt małą liczbę chętnych nie doszło do zawiązania grupy. Tak bywa, tylko dlaczego do dzisiaj mimo wielokrotnych interwencji telefonicznych, mailowych i listownych nie mogę odzyskać swoich pieniędzy. Czy to nie jest oszustwo?
Kazimierz Stasiński
trener omnibusa 2011-08-29 14:24:08
Odradzam wszystkim pracę w Omnibusie!!! Wszystko jest pięknie na szkoleniu w Pruszczu Gdańskim. Ale jak zaczyna się praca to zaczynają się problemy. TA FIRMA JEST NIEWYPŁACALNA. od pierwszego miesiąca pracy musiałam prosić o wypłatę należnych mi pieniędzy. Za dojazdy wogóle nie zwracają. Mój przypadek nie jest pojedyńczy. Oni nie płacą nikomu, mam kontakt z osobami które były ze mną na szkoleniu- im też nie zapłacili!!! i nie są to małe kwoty. A jeszcze najlepiej to swoim samochodem dowozić dzieci na zajęcia, nabijając kilometrów a z kasy nici... Omnibus szuka nowych trenerów bo starzy przestają jeździć na zajęcia bo nie mają kasy za pracę, a od rodziców biorą po 2tyś za kurs!! Dobrze wszystkim radzę: TRZYMAJCIE SIĘ OD NICH Z DALEKA. (trener Omnibusa czekający na wypłatę zaległych pensji i kosztów dojazdów)
siostra 2011-10-25 08:49:55
nie wypłacają w terminie zadnych pieniedzy. mialem kontakt z mnostwem ludzi i pytałem. kto tak pisze jest bezposrednio z biura Omnibusa i kłamie!!! nie warto nie warto. Przykro mi ale nie warto!
Ae 2012-02-22 21:36:06
Trzymajcie się z dala i rodzice jak i kandydaci na trenerów. Firma nierzetelna zalega z wypłatą jak i kaską za paliwo, a to dość duże koszty, gdyż dojeżdżałam w jedną stronę 70km. Dyrektor unika telefonów albo obiecuje tylko obiecuje. A Pani [usunięte przez administratora]a jak zawsze głupio zdziwiona - i te teksty psychologiczne unikające odpowiedzi- prostactwo. Unikajcie AKO i rodzice i kandydaci na trenerów, trzymajcie się z dala. Ja mam już sprawę w sadzie bo to [usunięte przez administratora]
itp 2012-02-27 22:59:11
Wszystkich niepewnych jaką mieć opinię skierowuję do neta - zanim podejmą się pracy lub jak ich traktować wykonując pracę - nazwiska i stanowiska nomen - omen powielają sie w szeregu quasi - naukowych firemkach , to jest tak jakby raptem znalazla się masa fachowców do błyskawicznej produkcji inteligentów.
Sama metoda nie podlega dyskusji , ale( usunięte przez administratora ) przez wyrobników w rodzaju wymienianych przez was objazdowych cyrkach.
W dodatku są to tymczasowe inicjatywki, których głównym zadaniem jest narąbać kasy i zniknąć z firmanentu , co w dziedzinie nauki jest zwykłym grandziarstwem
1
Marko 2012-08-21 16:31:44
W Częstochowie organizowane są kursy kroju i szycia przez Omnibus i proszę sobie wyobrazić moja żona dowiedziała się już po kursie za który zapłaciła i straciła dużo czasu - że prowadząca ten kurs jest tylko po szkole zawodowej, nie ma żadnej praktyki, żadnych papierów czeladniczzych czy innych. Jak się dowiedziała w Ce [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] tor dla mojej żony może to oznaczać, że kurs który ukończyła jest nieważny. Ciekawy jestem kto zwróci pieniądze na ten kurs i za starcony czas.
malwasz 2012-08-27 23:50:06
Córka uczęszczała na pożal się kurs,który w połowie został przerwany bez podania przyczyny Teraz ani świadectwa,ani kasy.niby wykształceni a DZIADOSTWO TOTALNE!!!!! /nie dotyczy Trenerów/.Nie odpowiadają na telefony i e-maile,sprawę trzeba będzie zakończyc w sądzie.
Gosia 2012-12-18 10:51:18
Wynagrodzenie rzeczywiście dostaja na czas... Przedstawiciele. Jednak trenerzy czasem nie moga sie o pieniądze doprosic kilka misięcy, szczególnie w wakacje praktyka by ła taka, że dwa lata z rzędu wynagrodzenie za czerwiec spływało ...we wrzęsniu..a to i tak tylko jesli sie pwiedziało, że inaczej nie pojedzie sie na zajęcia. W firmie brak szacunku dla pracownika i dla kogokolwiek. Radze sie trzymac z daleka...
Anna 2013-11-26 09:21:22
OMNIBUS, a obecnie ERASMUS / PRYMUS (ci sami właściciele) to niestety oszuści i wyzyskiwacze. Od 2 lat zalegają mi z pensjami za 3 miesiące i choć przeciwko OMNIBUSOWI toczy się postępowanie w sprawie wyłudzeń, to jednak póki co firma jest bezkarna, za to zakładane są kolejne spółki (ERASMUS / PRYMUS), kontynuujące ten sam proceder.
ilona 2014-07-04 14:06:21
Sekretariat szkoły omnibus, przetrzymał moje skierowanie na staż do tego stopnia, że musiałam pojechać do Urzędu Pracy w Szczecinie i zgłosić zaistniałą sytuację. Jak nagrałam się na sekretarkę i pojechałam do Urzędu Pracy to dopiero w piątek o godz.14.00 jedna pani zadzwoniła do mnie i nawet nie usłyszałam słowa przepraszam.
klaraX90 2015-01-19 15:09:01
od koleżanki jak byłyśmy o kosmetyczki usłyszałam że Akademia Kształcenia OMNIBUS poszukuje teraz nowych pracowników. czy to prawda? to byłaby moje pierwsza praca. chciałabym dostać pracę biurową i lekką, z w miarę elastycznym grafikiem bo czasem trzeba wyskoczyć na miasto w środy rano mam pilates. warto do nich iść?
xxx 2015-02-08 18:51:14
to firma krzak
Rodzic 2015-02-11 13:14:54
Szukam namiaru, kontatktu telefonicznego na dawną akademię OMNIBUS , mój e-mail grabowska_w@o2.pl z góry dziękuję.
Rodzic 2015-03-25 08:21:57
Próbuję juz od trzech lat ściągnąc z tej firmy jakiekolwieg pieniądze. Mam wyrok sądowy w tej sprawie. Czuję się oszukana, bo po 2 miesiącach zajęcia przestały się odbywać. W tej chwili właściciele "nie mają nic",oczywiście w papierach :), więc horrorem jest wydobycie od nich pieniędzy.
Zadowolona 2015-08-07 19:34:03
A ja jestem zadowolona z pracy. Fajne kursy, fajni udzie i fajna kasa
Rodzic 2015-09-10 13:39:21
@Toni, komornik wszczął już dawno egzekucje, ale niestety jak pisałam wcześniej okazuje się że Panowie na dzień dzisiejszy są "bez środków do życia". Dlatego też szukam jakichkolwiek namiarów na ową firmę bądź ich właścicieli.
Rodzic 2015-09-10 13:39:36
@Toni, komornik wszczął już dawno egzekucje, ale niestety jak pisałam wcześniej okazuje się że Panowie na dzień dzisiejszy są "bez środków do życia". Dlatego też szukam jakichkolwiek namiarów na ową firmę bądź ich właścicieli.
si 2016-10-06 23:18:41
czy ktoś może mi powiedzieć czy młoda osoba znajdzie jakąś pracę administracyjną aktualnie u was?
Zostaw swoją opinię o Akademia Kształcenia OMNIBUS - Pruszcz Gdański
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Akademia Kształcenia OMNIBUS