logo BPX S.A.

BPX S.A.

Wrocław

Opinie o BPX S.A.

Micky 2015-06-12 11:13:00
Firma na ktora szkoda czasu i tyle. Sprawia na pierwszy rzut oka calkiem dobre wrazenie(usunięte przez administratora)
8
monk 2015-07-21 17:06:50
a wg mnie bardzo spoko firma... szefostwo wyluzowane, można fajnie zarobić no i – przede wszystkim - połaczyć studia dzienne z pracą ;)
1
zigi 2015-08-07 10:52:43
Wszędzie jest tak samo, takie umowy to standard. Najpierw się studenciak rzuca na zaj*bistą robotę za kasę jakiej w życiu nie widział, a potem ma pretensje do całego świata. Dorośnij!
5
123 2015-08-15 17:08:23
Młoda osobo, bo raczej taka będzie tutaj szukać opinii i raczej tylko takie zatrudnia firma. Osób z doświadczeniem, szczególnie po ostatnim exodusie (bardzo dużo pracowników odeszło), ta firma nie zatrudnia i ma niewiele. A dlaczego?

Owszem na początku atmosfera wydaje się miła, ale po głębszym poznaniu odkrywa się wręcz bizantyjskie podejście osób zarządzających. Moje doświadczenia, jak i wielu osób, które odeszły (a trzymamy ze sobą kontakt, bo wszystkich bardzo brzydko potraktowano i każdemu jest przykro) pokazują na to, że firma pomiędzy wierszami nie ma szacunku do Ciebie jako człowieka. Nastawiona jest na to aby Cię maksymalnie wyzyskać.

Także przygotuj się na to, że będziesz regularnie robił rzeczy o których nie masz pojęcia i bez żadnego wsparcia! Absolutnie wymagane od Ciebie jest to, że będziesz siedział/a po godzinach i po nocach! Nawet nie zakłada się inaczej. Kiedy np. stwierdzisz, że pracowałeś/aś wczoraj 16h, to Pan Prezes potrafi Cię podsumować:
"Żalisz się, czy chwalisz? Nie wyrabia się w osime godzin, do zwolnieania!" Śmiejąc się przy tym.

Parafrazując anegdotę powyżej, przygotuj się na to, że podczas urlopu regularnie będziesz otrzymywał telefony, tonem pretensjonalnym będzie się od Ciebie wymagało aby coś zrobić, chociaż każdego dnia będziesz z siebie wypruwać flaki, to i tak będzie źle. Przygotuj się na to, że np. będąc na wakacjach na Majorce, będziesz się logować do pracy, aby każdego dnia trochę popracować! To również przykład z pracy.

Także przygotuj się na to wszystko i to, że Ty będziesz zasuwał, a w tym czasie na maila będzie Pan Prezes przysyłał swoje zdjęcia na stoku narciarskim jak siedzi i pije szampana, czy w Ferarii itd.

Większość problemów pracowników wynika z tego, że byli przeładowani, dostając za dużo rzeczy. Także zastanów się nad tym bardzo mocno. Sporo nas odeszło i wszyscy byli niezadowoleni i wręcz przerażani tym jak byli traktowani. Pozmieniali firmy i są zadowoleni. Ty się zastanów czy chcesz tak pracować i być mocno wykorzystywanym. Zarząd zarabia dobre pieniądze i do tego ma prawo, ale Ty odpowiedz sobie na pytanie czy chcesz aby było to robione Twoim kosztem?

Rynek w tej chwili jest bardzo silny, bardzo dużo firm rekrutuje, większość ma zdecydowanie lepsze warunki, przede wszystkim finansowe. Przemyśl to. Dla Twojego spokoju ducha i szczęścia w życiu, ja swoje zrobiłem i Cię do tego zachęciłem. Reszta należy do Ciebie.

Niedługo to się pewnie zacznie pewnego rodzaju wojna pod komentarzami. Firma będzie się bronić i pojawią się różne, atakujące, broniące, już jeden obrażający byłego pracownika przeczytałem (tak Ty jako potencjalny pracownik przygotuj się na to, że będziesz obrażany!), a w odpowiedzi pojawi się więcej od byłych osób...

15
anonim 2015-09-14 00:10:04
Jak najbardziej polecam firmę BPX, ze względu na miłą atmosferę w biurze, świetną komunikację między pracownikami, oraz wiele udogodnień.
Dla mnie najważniejszą rzeczą jest połączenie studiów dziennych z pracą, firma BPX pomaga w wykonaniu tego celu. Dzięki elastycznym godzinom, oraz możliwości zdalnej pracy bez problemu można kontynuować studia, a dodatkowo zarobić trochę pieniędzy.
Szczególnie polecam pracę w tej firmie, młodym osobom, które zaczynają swoją karierę, gdyż BPX pomaga w rozwoju, poprzez różne szkolenia i wyjazdy.
3
bepeiksiarz 2015-10-15 23:13:50
firma dobra na start gdy nie możesz załapać się do lepszych, ale jeśli chodzi o podejście do pracownika to często jest ono bardzo opresyjne. Pracownik nie jest niewolnikiem, nawet jeśli płacicie mu średnią krajową.
2
Amicis 2015-11-03 21:30:41
Witam,
czy ktos może powiedzieć mi więcej o Business Partners eXcellence we Wrocławiu ? Jestem osoba już rok po studiach, pracuje ale chciałbym się przebranżowić. Oczywiscie wiem że muszę zacząć od praktyk, ale mam parę pytań.
1) Czy faktycznie po praktykach oferują pracę ?
2) Czy faktycznie na praktykach można się dużo nauczyć ?
3) Czy praktyki/staż jest płatny, oraz ile netto może liczyć osoba po przejscu praktyk i zaczynająca pracę w tej firmie.
4) Ostatnie, ale nie mniej ważne pytanie, czy człowiek który ma doświadczenie w IT, jednak nie w SAPie ma szansę żeby się tam dostać na praktyki.

Bardzo bede wdzięczny za odpowiedzi.
1
ten 2015-11-04 13:27:13
po stażu raczej 90% osób zostaje w pracy - jeśli się sprawdzają. oczywiście zostajesz w swoim dziale i pracujesz z osobą, która była za Ciebie odpowiedzialna. tak na prawdę przez cały okres stażu jesteś trochę pod taką opieką, co jest fajne, bo jak czegoś nie rozumiesz, to zawsze możesz zgłosić problem i od razu konsultant Ci pomaga. Zresztą wszyscy pomagają, a atmosfera jest mega.
Jeśli chodzi o kasę to raczej się dostaje na stażu. Tak przynajmniej było w przypadku moim i trzech innych stażystów, którzy przyszli ze mną na staż. A po stażu, to dokładnie nie powiem Ci ile, bo stawki są indywidualnie ustawiane, ale myślę że starczy na więcej niż na waciki ;)
Doświadczenie w IT na pewno będzie przydatne, ale SAPa nie musisz ogarniać, bo tak na prawdę wszystkiego się nauczysz.
cońo 2016-02-04 15:51:47
Wiesz co, tutaj masz info nt. stanowisk na które rekrutują. Nawet nie musisz wychodzić z tego panelu: http://www.gowork.pl/opinie_czytaj2,383132,0,0,kariera Na swojej stronce też mają w zakłądce kariera oferty. Praktyki podobno są super, ale warto powalczyć o prawdizwą robote. A nóż widelec... J
cońo 2016-02-05 13:35:06
@jaco tak, właśnie to miałem na myśli. I to jest dobre. Tzn. jak nie praktyki to może normalna umowa o pracę. Chociaż i tak pewnie mają okres próbny...
Co do admina IT, to gdzie masz informację o wynagrodzeniu? Bo ja nie widziałem. Chyba w żadnej ofercie nie mają kwot. Chociaż na takim stanowisku jest fajny rozwój, więc pewnie można negocjować wysokość pensyjki
noone 2016-04-14 11:14:24
@maja - była oferta praktyk/stażu do FI, ale nikogo nie przyjęli w ostateczności. Okazało się, że nie było takiej potrzeby, by kogoś wziąć. Czy ja wiem, że tak niby wszystkich praktykantów zatrudniają? - w 2015 roku mieli bodaj 8 praktykantów SAP przyjęli 1 osobę... Więc musi być potrzeba, by kogoś ostatecznie przyjąć.

@Maaaaa - chyba na końcu nie mówisz o BPX :D Jednak sporo osób odeszło... Nie dzieje się dobrze.

Najważniejsze, ze atmosfera jest bardzo dobra - serio.
2
BPX S.A. 2016-04-21 10:13:59
konsultanci telefoniczni również pracują u nas na zasadzie umowy o pracę :)
1
BPX S.A. 2016-09-05 10:11:37
Witamy, dziękujemy za to pytanie.
Tak, jest to oferta pracy etatowej (umowa o pracę).
Pozdrawiamy i zachęcamy do kontaktu.
---
BPX S.A.
BPX S.A. 2016-09-06 09:15:50 [pracodawca]
Witamy, systematycznie dodajemy nowe oferty pracy do zakładki "Kariera" na naszej stronie: http://www.bpxglobal.pl/business-partners-excellence/kariera/ Zachęcamy do aplikowania na wybrane pozycje. Pozdrawiamy --- BPX S.A.
ayganet 2016-09-12 01:12:50
Jakiej pensji można sie spodziewać jako asystent/ka?
BPX S.A. 2016-09-12 09:56:25 [pracodawca]
Witamy!
Wszystko zależy od tego, jak bardzo porwie nas osobowość i profesjonalizm kandydata/ki na to stanowisko. Nie bez znaczenia jest również chęć rozwoju i komunikatywność. Zapraszamy do kontaktu!
---
Pozdrawiamy
BPX S.A.
BPX S.A. 2016-09-12 10:33:06 [pracodawca]
Oczywiście, podobnie jak pisaliśmy wyżej, systematycznie dodajemy nowe oferty pracy do zakładki KARIERA na naszej stronie: http://www.bpxglobal.pl/business-partners-excellence/kariera/
Zachęcamy do aplikowania na wybrane pozycje.
Pozdrawiamy
---
BPX S.A.
BPX S.A. 2016-09-12 11:27:43 [pracodawca]
Witamy,
tak, oferujemy zarówno praktyki jak i staże. Jeśli chodzi o praktyki, są one u nas bezpłatne. Wynagrodzenie jest za okres stażu. Zachęcamy do zapoznania się ze wszystkimi informacjami dot. praktyk i staży na naszej stronie: http://www.bpxglobal.pl/akademia-bpx/praktyki-i-staze/
---
Pozdrawiamy
BPX S.A.
Stoprocent 2016-10-06 22:15:56
@BPX, ile razy jeszcze wkleisz ten link do bezpłatnych praktyk ? Żenua.

@123 tnx za opis realiów 2015-08-15 17:08:23
BPX S.A. 2016-10-07 09:16:01 [pracodawca]
@Stoprocent- staramy się odpowiadać na zapytania najlepiej jak możemy. Jeśli widzimy, że ktoś jest mocno zainteresowany praktykami, dajemy taką możliwość. Jeśli zaś zauważamy zainteresowanie płatnym stażem, również zapraszamy do nas. Wychodzimy z założenia, że jeśli przyszłemu pracownikowi zależy na zdobyciu doświadczenia, to jest to najlepsza ku temu okazja.
Jeśli zaś chodzi o "realia" przedstawione w sierpniu ubiegłego roku, ku naszej radości, nie mają one nic wspólnego ze stanem faktycznym. Zasugerujemy więc tylko, że warto czasami wziąć pod uwagę również zdanie innych osób.
I specjalnie dla Ciebie, Twój ulubiony link: http://www.bpxglobal.pl/akademia-bpx/praktyki-i-staze/
---
Pozdrawiamy
BPX S.A.
er 2016-10-07 18:44:40
no to jak dla mnie to na prawdę super świadczy o firmie że jednak chce przyjmować takie osoby na praktyki
Zostaw swoją opinię o BPX S.A. - Wrocław
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie BPX S.A.