UNIT4

Wrocław

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 41 ocen.

UNIT4
3 41 6 1

Opinie o UNIT4

Pablo

Nie polecam, zero profesjonalizmu od pierwszej rozmowy z Panią z HR-u po rozmowę face to face z managerem i TL. Ponad dwugodzinne maglowanie, wymagania z kosmosu a oferta zupełnie odbiega od propozycji ze strony internetowej. Brak feedbacku po zakończonej rekrutacji (firma sama obiecuje, że odezwie się w ciągu tygodnia). Nie polecam, nie dziwię się, że większość ludzi ucieka z UNIT 4.

Gutek

Żadna firma nie oddzwania. Przecież wyraźnie zastrzegają , że będą się kontaktować z wybraną osobą!!

Stefan

Jak komuś nie odpowiada praca lepiej żeby szukał jej w innym miejscu!!

gość

Pomimo zapewnień po zakończonej rekrutacji nie udzielają informacji zwrotnej - totalny brak profesjonalizmu i zero szacunku dla kandydata!

Joanna

@Pracownik, możesz powiedzieć coś więcej o tym w jakim celu UNIT4 miałaby wykorzystywać wizerunek swoich pracowników? Czy podpisanie tej zgody jest warunkiem koniecznym w trakcie rekrutacji, który wpływa na ewentualne zatrudnienie w tej firmie? Proszę Cię o wypowiedź w tej kwestii.

Pracownik

Firma oczekuje od pracowików podpisania zgody na wykorzystywanie wizerunku, nie uprzedzając o tym podczas procesu rekrutacyjnego.

lolek222

nie polecam tego miejsca ciagle zwalniaja ludzi za nic!!! ostatnio polecialo 2 TL, ja jeszcze pracuje ale juz szukam czegos nowego, brak organizacji i niekompetetni managerzy...nie polecam

kek
@lolek222 15.01.2016 15:05

Bzdura, brak konkretow.

alfons

mam pytanko,a szkolenia sa w Szwecji?

bob
@alfons 26.02.2016 09:59

nie ma żadnego szkolenia

Luis Fonsi
@alfons 26.02.2016 09:59

szkolenia sa wewnetrzne i zewnetrzne. Wiekszosc szkolen jest prowadzona na miejscu we Wroclawiu.

Bolo

Fajna praca dla studenta humanisty z 4 językami. Ludzie techniczni uciekają w popłochu. Szkolenie to kpina.

Humanista
@Bolo 19.03.2016 15:44

Humanista bedzie mial pelne rece roboty i duzo stresu zeby sie odnalezc. Praca wymaga technicznego umyslu a jezy obcy to niezbedny atut gdyz centrum jest globalne i wspiera caly swiat.

Rysiek

Nieuki nie znają przepisów prawa nie potrafią prawidłowo obliczać wypłaty jak się biorą za księgowość powinni znać kodeks pracy i przepisy prawa a nie liczyć wypłaty systemem komputerowym ..Nie polecam tej firmy.

RysiekNieCierpliwy
@Rysiek 12.06.2017 19:50

Komentarz pisany pod wplywem emocji, wniosek wyciagniety po jak mniemam jednorazowej sytuacji.

Joanna

@Solidarny wspominasz o tym, że w firmie zwiększa się rotacja pracowników. Co jest jej powodem? Mógłbyś napisać jaka jest jej skala i czy dotyczy szczególnie pracy w jakimś konkretnym dziale firmy?

Solidarny
@Joanna 22.06.2017 09:10

W CSS (Customer Service Support) - slabe zarobki na poczatek biorac pod uwage IT i Wroclaw, brani sa ludzie bez doświadczenia w IT a praca jest bardzo techniczna. Jednak polityka jest taka, że zamiast zatrudnić 1 pracownika z doświadczeniem, który sobie będzie dobrze radził i zostanie w firmie na dłużej, zatrudnia się za te same pieniądze 2 osoby bez doświadczenia do tzw. "przyuczenia" Efekt jest taki, że jak ktoś się już troche nauczy to po roku - półtorej zmienia firmę na inną gdzie dostanie lepsze wynagrodzenie. Stąd też wynika rotacja, o której wspominałem we wcześniejszym poście. Pracodawca jednak nie zwraca na to uwagi, bo wychodzi z założenia, że "przyuczy" nowych. Sam pracuje już ponad rok i niedługo zmieniam na coś gdzie firma choć troche będzie dbała o pracownika i motywowała do pozostania

Nie Solidarny
@Solidarny 29.06.2017 16:40

Kompletnie mylna analiza polityki firmy. Fakty sa takie ze firm dosc odwaznie przeniosla centrum do Polski a sukces w doprowadzeniu supportu na poziom z przed zmiany przyszedl szybciej niz sama firma sie tego spodziewala.

Patryk

Słyszałem sporo dobrego o firmie. Czy mógłby ktoś podpowiedzieć jak przebiega rekrutacja? Widziałem , że mają potrzeby kadrowe więc może się uda. Mam obawy ponieważ jestem jeszcze dość mało doświadczony zawodowo i to może być przeszkoda. Z góry dziękuję za info

employee
@Patryk 21.08.2017 11:47

Doswiadczenie to najmniejszy problem w Unit4. Liczy sie analityczny umysl i motywacja.

Joanna

@Marcin, Twoja opinia odnośnie do zatrudnienia w UNIT4 brzmi zachęcająco. Wspomniałeś o tym, że firma ta zapewnia możliwość rozwoju, awansu oraz oferuje podwyżki. Czy do tego wszystkiego wchodzą jakieś benefity lub spotkania integracyjne lub wyjazdy?

Marcin
@Joanna 10.04.2018 20:25

Naturalnie, firma oferuje pełen pakiet, dopłaty do ubezpieczenia zdrowotnego i ubezpieczenia na życie. Dodatkowo są dopłaty do benefit system oraz karty sodexo. Firma regularnie organizuje imprezy intergracyjne mniejsze i duże 4 razy w roku. Co roku jest losowanie o wyjazd na dużą impreze sportową organizowaną przez firme w 4 gwiazdkowym hotelu (w zeszlym roku Melia Villaitana). Całość dopełniają wyjazdy służbowe (Oslo/Dublin/Granada/Bristol), które są okazjonalnie ale są! Firma dba o pracownika od A do Z. Zarzucanie firmie że płaci za mało jest bezpodstawne, gdyż żadna firma nie zapłaci dużych pieniędzy pracownikowi który jest money driven i za kilka stówek sprzeda dusze diabłu.

Marcin

Pracuje w Customer Support juz 3 lata, przez te 3 lata dostalem awans juz kilkakrotnie a zarazem i godziwa podwyzke. Unit4 bardzo dba o pracownikow ktorych motywatotem nie jest pieniadz i ktorzy nie skocza za dodatkowe 200zl do kolejnej korporacji. Nagradza natomiast tych ktorzy ciezko pracuja i z zaangazowaniem wykonuja swoje obowiazki. Tacy pracownicy dostaja szybko nie tylko awans i podwyzke ale takze mozliwosci dalszego rowozju polaczanego z platnymi przez firme szkoleniami. Najlepsza korporacja we Wroclawiu. Goraco polecam.

Człowiek pracy, małpa w zoo.

Piszę o Shared Service Center we Wrocławiu, ponieważ nie wiem jest w R&D i innych dzialach. Problem polega na tym, że praca jako application support consultant nie jest łatwa, trzeba mieć nie tylko znajomość systemu, ale rownież jezyków obcych oraz zdolności interpersonale. Zatrudniają głównie młodych ludzie bez doświadzenia, którzy często zachowują się trochę tak jak nastolatki w liceum. Brakuje ludzi z doświadzeniem, na których można polegać, a z tego powody całe to customer centre zbliża się coraz bardziej swoim poziomem do przedszkola!

nastolatek
@Człowiek pracy, małpa w zoo. 12.04.2017 11:52

Jestem 'nastolatkiem' z Customer supportu i jak najbardziej pasuje mi zarowno praca jak i placa. Jesli nie wykazuje sie w pracy inicjatywy i zaangazowania albo poprostu czlowiek sie nie nadaje na dane stanowisko techniczne to sie potem pisze takie bajki w internecie.

Administrator

Wiesz jak wygląda wynagrodzenie w UNIT4? Podziel się swoją opinią. Ta informacja może okazać się bardzo ważna!

Nick

A ja bym chciała poruszyć temat płatnych praktyk UX designera w tej firmie. Czy ktoś orientuje się jak to wygląda?

Nick

A ja bym chciała poruszyć temat płatnych praktyk UX designera w tej firmie. Czy ktoś orientuje się jak to wygląda?

Nick

W kwestii rasizmu... cudzoziemiec odpowiedzial na ogłoszenie o pracę w Unit4 i wtedy dostał odpowiedz od pracownika, która przesadziła o jego zwolnieniu. Można nie lubić firmy, lubić tego pracownika, ale On sam mógłby tez pomyśleć, choćby o własnym tylku.

Joanna

@Niesolidarny rozumiem, że takie zachowania jak rasizm nie są w firmie tolerowane oraz są aktywnie zwalczane. Czy w takim razie firma mocno zwraca uwagę na tworzenie środowiska pracy, które nie dyskryminuje mniejszości? Mógłbyś powiedzieć coś więcej o kulturze jaka panuje w UNIT4, szczególnie w tym zakresie?

Solidarny

Ta firma to nieporozumienie. Ostatnio zwolnili jednego z doświadczonych Team Leaderów, który cieszył się dużym zaufaniem wśród pracowników, bo podobno napisał komuś w prywatnej konwersacji że "nie chce arabów w biurze". (Trudno zeby ich chcial patrzac na to co sie dzieje na swiecie) Totalna kpina, zaczynam rozglądać się za czymś nowym

Niesolidarny
@Solidarny 06.06.2017 02:07

"Prywatna konwersacja"? Na służbowym komputerze, w biurze, z przywołaniem nazwy firmy? Kpisz? Twój komentarz to jedna wielka (choć niezamierzona) pochwała. Cytowane słowa, które nie podobno, lecz z pewnością padły, to i tak jedynie drobna próbka rasistowskich możliwości tego tzw. "lidera". Ogromny plus dla firmy za natychmiastową reakcję.

Solidarny
@Niesolidarny 09.06.2017 22:05

Ta firma to niedlugo bedzie liderem na rynku jezeli chodzi o rotacje pracowników. A co do tamtej sytuacji to czytam to co piszesz i widze ze jestes daleko od prawdy. Ktos skutecznie zamydlil Tobie oczy, zeby wyszlo ze firma jest "cacy" a pracownik winny. Typowe zagranie pod PR. Zreszta nie pierwsze w historii firmy.

Joanna

@Człowiek pracy, małpa w zoo.rozumiem, że osoby obecnie pracujące na stanowiskach nie mają odpowiednich kwalifikacji. Jakie szkolenia mogłaby zapewnić firma, by zniwelować te braki?

Joanna

@Epic00co rozumiesz, przez dużo spotkań? Czemu jest to dla Ciebie minus?

tak

Jak wyglądają widełki płacowe dla nowych programistów .net regular/senior?

Korea

House of Snakes.

Epic00

Z perspektywy programisty: + praca fajna, ludzie dobrze dobrani. Zespoły dobrane idealnie proporcjami( testerzy, BA, programiści) + nie ma ostrych deadlinów, ani przemęczania się + nie ma aż tak sztywnego korpo drylu jak w innych firmach. Masz 5 h core hours, a reszte sobie regulujesz + sprzęt komputerowy ok + managerowie są ok, bo zazwyczaj wywodzą się z zespołów. - dużo spotkań - przestarzałe technologie, jeśli chcesz się rozwijać i uczyć to tylko po pracy. - klepanie utartego schematu, duża powtarzalność rozwiązań - wszystkie ciekawsze tematy głównie zgarniają Hiszpanie Podsumowując jest to dobra praca jak ktoś chce się nie stresować, odrobić swoje i odkładać na emeryturę.

anonim

Czy ktoś z Was pamięta jak wygląda test na logiczne myślenie i test z IQ na rozmowie kwalifikacyjnej?

Joanna

@pracownik dziękuję za przybliżenie pracy w firmie z Twojej perspektywy. Długo już pracujesz w firmie? Mógłbyś opowiedzieć czy do firmy trudno się dostać? Co doradzisz osobom szukającym informacji o firmie przed rozmową kwalifikacyjną?

pracownik

Tty, nie bardzo rozumiem Twoją wypowiedź, dlaczego w UNIT4 Teta jest masakra. Wielu moich znajomych tam pracuje i nie narzeka. Kilka szczegółów na temat samej firmy: Firma UNIT4 w Polsce rozpoczęła swoją działalność poprzez wykupienie firmy TETA S.A. TETA S.A. była bardzo znaną firmą w kręgach dużych i średnich systemów ERP, szczególnie ze swojego ERP'a desktopowego - TETA Constellation (wg mnie jeden z najlepszych ERP'ów na rynku), starego dobrego ERP'a TETA 2000, Biznes Partnera, trochę mniej z HRM'a czy TETA Galatica (aplikacji webowych). W pewnym momencie UNIT4 postanowił przenieść rozwój swojego sztandarowego produktu (Agresso, obecna nazwa Unit4 Business World On!, produkt ciekawy ale i dla nas Polaków specyficzny, przeznaczony na rynki zagraniczne) do Polski, do Wrocławia. Obecnie więc we Wrocławiu firma dzieli się na 3 cześci: * biznes lokalny - rozwój i utrzymanie produktów byłej TETY: programiści, analitycy, testerzy itd. Dosyć mała ilość osób w porównaniu z R&D. Swego czasu konsultanci jeżdżący do klientów zostali wydzieleni do osobnej firmy (Milestone... - nie pamiętam dokładnej nazwy). * R&D UNIT4 - rozwój i utrzymanie produktów ogólnoświatowych UNIT4: programiści, analitycy, testerzy itd. Wielu dobrych programistów, testerów zostało przejętych z biznesu lokalnego, sporo nowych, mniej doświadczonych osób. Głównie tu zatrudniani są obecnie programiści, testerzy i analitycy. * support produktów UNIT4 - konsultanci? Tej gałęzi w ogóle nie znam, ale z tego, co się orientuję wszystkie powyższe uwagi dotyczą właśnie tej gałęzi (sami nowi ludzie, brak starej kadry Tetowej), niewielki kontakt pomiędzy dwoma pierwszymi i tą. Tu obecnie zatrudniani konsultanci. Kadrę zarządzającą pomijam. Cała firma mieści się w centrum, na początku Powstańców Śląskich, więc lokalizacja fajna (pod warunkiem, że nie jeździ się do pracy samochodem, bo z miejscami parkingowymi jest źle). Jeżeli chodzi o R&D źle tam nie jest. Firma jest typową korporacją, czyli pewne rzeczy idą lepiej, pewne gorzej, ale starają się dbać o pracowników. Można trafić na nowe technologie, można - na bardzo stare. Jak to w korporacjach bywa: procesy wszelkie sporo wydłużone. Duży kontakt z Hiszpanią, Norwegią, USA itd., zależy, do którego teamu się trafi. Część socjalna - nie ma co narzekać (multisporty, dofinansowania, opieka medyczna, wyjścia team'owe itd.). Jeżeli chodzi o biznes lokalny - jest mniej dofinansowany, ale za to ludzie świetni. Niestety, z tego co wiem, jest tam sporo nowej kadry zarządzającej, która miała wiele naprawić, "miała". I tu i tu nie ma tam czegoś takiego, co wyżej opisujecie. Więc zakładam, że piszecie wszyscy o supporcie, o którym ja niestety niewiele wiem.

tty

W Unit4 jest nieźle - jak komuś nie przeszkadza, że nie ma roboty, a jak coś się trafi, to pracuje się w archaicznych technologiach i przy archaicznych systemach. Fajne nowe biuro. Ludzie całkiem spoko. Ale w Unit4 Teta - tam jest masakra.

Zostaw opinię o UNIT4 - Wrocław

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie UNIT4