brak logo

MPL Power Elektro Sp. z o.o.

Gliwice

Opinie o MPL Power Elektro Sp. z o.o.

Dandro 2012-04-30 21:07:40
Nie polecam tej firmy. Praca słabo płatna, płaca nie jest adekwatna do wysiłku wkładanego w pracę.(Wynagrodzenie + premia minimalnie powyżej minimalnego wynagrodzenia ) Rozmowy na temat wynagrodzenia rozpoczynają się w czasie oddania wypowiedzenia :) Nierówne traktowanie pracowników. Brak możliwości rozwoju. Słaba organizacja, brak jednej osoby powoduje straszne zamieszanie.

Anonimowy 2012-05-06 17:22:45
Witam.Powiem tak - sama robota w MPL Power Elektro jest wciągająca i fajna, jeżeli ktoś jest elektronikiem i lubi elektronikę - montaż. Z jednym małym wyjątkiem - dział produkcji to pionki robocze, a zarabiają \\\"prawdziwe pieniądze\\\" tylko handlowcy; wiem, bo troszkę czasu tam przepracowałem. Atmosfera niby ok, ale zależy to wszystko od dnia i humoru \\\"ludzi z góry\\\". Straciłem dużo nerwów, pracując za najniższą krajową a premie to były znikome, jeszcze jak wiatrem zawiało...jak mam być szczery do bólu, to NIE Polecam...nikomu, chyba, że się zmieniło na lepsze, ale jak znam ludzi tam zarządzających to nie, bo firma nastawiona typowo na zysk kosztem pracownika. Dają tylko tyle, ile muszą a na więcej nie masz co liczyć, o premiach to zapomnij w ogóle. Popieram wszystkie opinie moich przedmówców powyżej, bo piszą niestety samą prawdę...
anonimka 2012-12-13 13:56:59
Właczę się do syskusji- jak się domyślam opinie pisze jedna i ta sam a osoba. Pracuję w MPL trochę dłużej niż Ty pracowałeś. Ludzie są zadowoleni i i chwalą pracodawcę.Problem,że czasem pracodawca trafi na takiego... jak ty.I potem prawie taki ... pisze opinie.Może nadajesz się do innej pracy skoro MPL Cię przerósł. Ale żeby odrazu jadem chlapać?Było Ci żal ,że po 2 dniach nie dostałeś tyle co inni?Litości.Geniuszu.
klientka Mpl 2012-12-13 14:26:33
Witam . oczekiwales ze szef w ciagu 48 h zapropomuje ci mercedeszasu kokosy co miesiac? Dobre. I jak smial nie podziekowac ze chciales sie zatrudnic. Czlowieku ile ty masz lat?MPL to duza firma i przyjazny pracodawca. Mam nadzieje .ze inni cie nie zatrudnia. Czysta stratana opini i czasu ni i koszty uczenia.
Robert 2013-01-05 00:27:41
Bez przesady w tym samym dniu na przestrzeni godziny pisza dwie niby różne panie ... w rzeczywistości pewnie jedna z zarządu firmy MPL ... poziom przedszkola i jeszcze śmiecie innym zarzucać że pisze ta sama osoba ... gdyby mój imiennik mógł dać 500zł na miesiąc to by dał i oczekiwał że jeszcze w rączkę go należy pocałować ... typowy kapitalizm polegajacy na wyzysku robotnika ... w piramidzie finansowej jest podobnie zawsze wierzchołek zarabia grube pieniądze a Ci na dole tylko dostają ochłapy
baby 2013-01-31 20:42:35
ogólnie to tam jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] zgrzybnią ,jeśli tak dalej tam będzie to zamkną tą bude.Pierdolnik niesamowity,he.he;)
bąbelek 2013-02-21 16:25:19
ciekawe że wszyscy tak psioczą, a zatrudnionych jest co raz więcej, firma się rozwija ma nowe produkty itd. jak się nie podoba to nikt tam nikogo na na siłę nie trzyma. pokażcie mi jedną firmę handlową, w której robotnik z linii produkcyjnej, na okresie próbnym pracujący od tygodnia, zarabia tyle samo co handlowiec. nie chciało się do szkoły chodzić to nie można oczekiwać że będą kokosy, takie życie. każdy ze szkołą dostał szansę i z niej skorzystał... nie ma zmiłuj, jak ani me ani be w języku obcym, zdania z podmiotem i orzeczeniem złożyć składnie nie potrafi to się na handlowca nie nadaje i zarabiać jak handlowiec nie będzie, sorry ale widać dokładnie że narzekają tylko ludzie prości i bez pokory na sobą i swoimi możliwościami czy "osiągnięciami". Jesteś gieroj za komputerem ale jak przyszło co do czego to prosta praca na produkcji Cię przerosła...
baby 2013-02-26 21:07:05
Kochaniutki jak byś zarabiał 1100 zł na rękę i miał utrzemać żonę z dwójką dzieci to też byś był taki kozak?nikt nie mówi że chce zarabiać tyle co szanowny handlowiec w waszej firemce,tylko chodzi o to żeby też uszanować pracę na produkcji,wcale nie jest tak lekko jak się innym wydaje.
Anonim 2013-02-27 18:08:49
Do szanownego "handlowca" z wpisu powyżej - czytaj "bąbelek". Jak napisał kolega wyżej - jakbyś zarabiał "najniższą krajową" na rękę i miał utrzymywać rodzinę z dziećmi za te pieniądze, to wtedy szanowny kolego przejrzałbyś na "oczy" jak to jest pracować na produkcji...za taką kasę. Fajnie się gada i "handluje", jak się siedzi za biurkiem i pizza do ciebie sama przyjeżdża, a ty tylko za nią płacisz a na dodatek jeszcze inni na ciebie harują jak woły...I nie pisz mi o wykształceniu, bo sam jestem wykształconym człowiekiem na poziomie i wiem, że samemu też trzeba się szanować, a nie tylko być "gnojonym" za obecnie - 1600 brutto, że o braku jakiejkolwiek premii nie wspomnę...
xxxyyy 2013-03-02 18:37:57
do "handlowca" co z tego ze sa handlowcy z "lepszym" wyksztalceniem jak myla prad z moca co to oznacza ze kiedys w szkole mieli taki przedmiot jak fizyka i cos tam mowili o pradzie ale maja papierek na ktorym pisze magister lub inzynier ale nie elektryk czy elektronik Na produkcji znajda sie ludzie ktorzy maja wieksza wiedze i doswiadczenie w dziedzinie elektroniki od niejednego handlowca i pewnie sprawdziliby sie jako handlowcy ... tylko pytanie czy handlowcy daliby rade przepracowac tydzien na produkcji? watpie sa tylko wygadani i mocni w gebie ... po tygodniu 70% handlowcow wylecialoby z produkcji na "zbity pysk" jako malo efektywni a reszta zrezygnowalaby sama jakby dowiedziala sie za jakie pieniadze pracuje ... przydaloby sie to "szefowi dzialu sprzedazy" bo po tygodniu na produkcji schudlby o 5 kg pod warunkiem ze kregoslup wytrzymalby i nie mialby zawalu dodatkowo nie byloby samochodu sluzbowego i musialby zaplacic za dojazd a to wszystko z 1600 brutto na miesiac ... ech szmaty handlowe bez honoru ze macie odwage cos tu pisac ...
1
baby 2013-03-11 20:41:53
Proszę nie podszywać się pod nick baby.
Gonzales 2013-03-26 20:05:29
Witam
widzę, że masz kolego podobne opinie do moich
tylko, że ja przepracowałem w MPL Power półtora miesiąca
chetnie nawiążę prywatną konwersację
Były pracownik MPL-a 2013-04-04 13:49:30
Ja powiem tak ja pracowałem na produkcji kiedy to produkcja należała do grupy MPL Power to powiem że było całkiem znośnie sama praca ok,co do ludzi pracujących w tedy na produkcji a było ich tam aż 4-ry to dwie w porządku a pozostałe dwie to tylko jak hieny patrzyły na zegarek czemu tak długo robisz,że zawolno,10-razy szybciej itp.teksty w tym byli nieźli i czekając kiedy ci się nóżka podwinie,ty zasuwaj a oni przeglądali sobie gazetki z promocjami w marketach albo umilali sobie czas grając w gierki typu The Settlers on-line,a kiedy to do spółki podłączył się nowy udziałowiec nie jaki pan(usunięte przez administratora) to się co poniektórym wogóle we główce poprzewracało na produkcji.Powiem tak MPL Tronik bo teraz tak się zwie produkcja ,to taka w cudzysłowu oczywiście produkcja która zmierza w tą stronę mi się wydaje że ludzie tam pracującym na produkcji mają pracować jak w Hinach chyba za przysłowiową miskę ryżu,co do handlowców to szkoda gadać zgadzam się z moimi przedmówcami wyżej bo niestety mówią prawde!!!
Gonzales 2013-06-28 12:50:55
Do Robert...
Dobrze zrobiłeś kolego, że po dwóch dniach zrezygnowałeś z pracy. Ja "przeorałem" miesiąc. Pracuję w branży ponad 10 lat, w handlu ponad 15. Nigdy w żadnej firmie nie spotkałem się z określeniem handlowca "oracz" który "obsikuje" firmy czy też potencjalnych klientów. Co więcej, znam bardzo dużo firm, właścicieli tych firm i handlowców osobiście. Nikt z MPL nie zna tych ludzi a nazywają tych porządnych przedsiębiorców b( usunięte przez administratora ). Dla taka sytuacja jest chora i woła o pomstę. Takim postępowaniem MPL, niby potężna i dobrze rozwijająca się firma, szybko skończy. Szanujące się firmy przestały i już przestają współpracować z MPL. Owszem niewielkie firemki, których interesuje tylko niska cena będą współpracować z MPL. Rok 2013 jest bardzo trudnym rokiem w branży alarmowej. Jeżeli chodzi o mnie to zostałem potraktowany jak [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie wypłacili mi wynagrodzenia za kilka dni pracy a panie z kadr już bardzo długo sprawdzają ile i czy mi się należy. ( usunięte przez administratora ) Całe szczęście nie udało im się. Mam własną godność i szacunek do samego siebie. Nie mam zamiaru pracować za( usunięte przez administratora ) netto na rękę a warunki premiowe są niejasne i niezrozumiałe.
anonim 2013-06-28 23:03:08
Zauważyliscie ze tylko ci co przepracowali max 1 miesiac plują na tę firmę. Cała reszta pracuje i ma sie dobrze. Ten ostani wpis to pożal się boże koszmarny stek bzdur facia który został zwolniony za chlanie w pracy. Twój nowy szef pewnie będzie bardziej wyrozumiały. Sto lat zatem człowieku z branży alarmowej, pracowniku 10 firmy w ciągu 2 lat..
baby 2013-07-10 20:49:54
TAK,TAK MAJĄ SIĘ BARDZO DOBRZE!
1
dziziuś 2013-07-17 11:33:16
Nie, umowa na 10 lat, samochód, komórka, mieszkanie, bezpłatne leczenie,( usunięte przez administratora )brak wymogu chodzenia do pracy, 60 dni urlopu / kwartał, darmowe tickety na jedzenie w wszystkich restauracjach w UE i 10k na miesiąc.
Zainteresowany 2013-07-30 13:36:55
Nie da rady, musi być kolorowa :-(
1
luki 2013-08-07 02:10:39
słuchajcie, a na staż z PUP warto tam przyjść?? Widziałem ofertę do pracy w księgowości, możecie coś więcej powiedzieć?
niezdecydowany 2013-08-09 16:02:33
czytajac te wszystkie opinie zastanawiam się czy warto tam iść do pracy.....z jednej strony strach się bać jak się czyta te opinie,z drugiej strony to jak obóz pracy jakiś wygląda.....teraz jestem w kropce.
baby 2013-08-11 09:52:19
szkoda twojego czasu i nerwów.
Jastszempie rulez 2013-08-13 11:06:35
Na jasnecie najlepszy towar!!!
Składy sprzętu rolniczego 2013-08-13 12:31:25
Ale nie jest bita?
xxxyyy 2013-08-15 16:47:23
luki - 2013-08-07 02:10:39

słuchajcie, a na staż z PUP warto tam przyjść?? Widziałem ofertę do pracy w księgowości, możecie coś więcej powiedzieć?
za mich czasów panie w księgowości były wporzo
1
mein got 2013-08-24 14:15:58
Lepiej napisz swoje imie i nazwisko, wtedy uwiarygodnisz swoją opinię. Obrażanie innych incognito to przejaw najwiekszego tchórzostwa. Wieć podaj swoje dane, wtedy inni beda mogli odniesc sie do twoich osiagnięć. A tak to jestes zwyklym psem burkiem szczekającym za płota.
Poslugujesz sie mendo inicjałami ludzi, więc uważaj, zebys nie musiał tego odszczekiwać publicznie, bo wtedy bedziesz musial oglosic upadlosc konsumencką.
szambonurek 2013-08-24 14:27:10
Dyskusja na tym forum przypomina polski sejm. Ci co mają się dobrze - chwalą, a ci co im nie wyszło - krytykują. Nic nowego się nie dowiesz dzięki temu forum. Najlepiej sprawdzić samemu. Pewnie lepiej miec pracę, w której przelew przychodzi na konto regularnie, niż wcale albo płacą ludziom pod stołem.
Ktoś miał nieplacony zus, brak wypłaty, zmiana wynagrodzenie bez uprzedzenia, lub nagle kogos zwolniono kto miał kredyt na mieszkanie. Ludzie - piszcie o czymś takim a nie o tym, że komuś sie nie podobało, bo inni się mieli lepiej. Zawsze kierownictwo zarabia wiecej. To mnie akurta nie dziwi, a zazdrość to dość powszechna cecha polaków. Napiszcie czy ta firma placi ludziom na czas, pracowalem gdzie indziej 3 miesiace i mam sprawę w sadzie pracy, bylem zwodzony, oklamywany, na koniec sie okazało że zusu tez nie placili. Zwolnilem się, jestem na lodzie, szukam pracy gdzie dostanę przelew a nie obietnicę. Prosze o opinie w tej sprawie.
nieRAZnieDWA 2013-11-25 03:29:51
jestem obecnym pracownikiem, pieniadze pojawiaja sie ostatniego dnia miesiaca lub pierwszego dnia miesiaca w dzien roboczy
3
prapra 2013-12-02 20:50:22
to trzeba przyznać,ale bardzo nędzne pieniądze
2
nikt ważny 2014-01-07 16:58:39
Czy ja wiem. Z Handlowego jedynie przestrzegać się Pań. Kłamią, knują, zazdrość bije im z oczu, wywyższają się ale gdyby jeszcze miały ku temu powody :].(usunięte przez administratora)
1
kooooooo 2014-02-18 08:51:43
jasne
1
hmm 2014-04-18 15:48:37
Robert pisales, ze po dwoch dniach zrezygnowales. Nie masz pojecia co sie tam dzieje i jak jest no chyba,ze to byl sarkazm, firma polozona jest w gliwicach na ul. floriańskiej, wiecej miejsca (nowe projekty) nowe zatrudnienia. Ale z jesli chodzi o umowe to to jest jakis ŻART!
1
kochana córeczka 2014-05-18 22:09:50
jestem w firmie co jakiś czas i nie uważam żeby ludzie tam pracujący byli hienami czy czymś podobnym. Wszyscy chodzą z uśmiechem i są zadowoleni. z tego co zauważyłam są przyjacielsko do siebie nastawieni i nie mówią do nikogo "per ty". Według mnie panuje tam miła atmosfera, lecz wiadomo że każdy może przechodzić kryzys lub być w złym humorze. Oczywiście w ludzkiej naturze leży zazdrość i chęć zemsty nawet w tak bezsensowny sposób. Zawsze znajdą się ludzie którzy będą mieli Ci coś za złe i za coś będą Cię nie lubić. Nie wiem jak to wygląda z wynagrodzeniem ale ludzie z tego co wiem nie narzekają. Ja bym nie wyrażała swojej opinii gdybym przepracowała tylko dwa dni. Ale nie jestem osobą siedzącą po drugiej stronie.
2
były_pracownik 2014-05-20 22:51:48
Pracowałem tam trochę czasu. Na początku było ok ale potem coraz gorzej. Wszystko na czas, jakość zostawała w tyle a atmosfera stawała się napięta. Praca na 2 zmiany z tym, że czasem miesiąc robiłem na 2 a niektórzy cały czas na 1... BHP na bardzo słabym poziomie - polecam siedzieć godzinę albo i kilka nad miską z rozpuszczalnikiem, bez żadnego wyciągu, wentylacji. Znam też przypadki, że ktoś przez długi czas miał umowy śmieciowe lub wcale. Reasumując: robota dobra zaraz po szkole, żeby zacisnąć zęby i zdobyć doświadczenie jeżeli ktoś chce pracować w zawodzie elektronika - dzięki temu jestem teraz tam, gdzie jestem. Jeżeli jednak szukamy pracy nie koniecznie w elektronice to lepiej iść na strefę za lepsze pieniądze i gdzie człowiek jest lepiej traktowany.
2
heh 2014-06-24 23:51:36
Drogi Larry,
osoba po studiach dostaje umowe o dzielo na nie wiadomo jak dlugo moze nawet i rok + 1680 brutto.
jedna z wielu 2015-01-02 22:38:30
W MPL pracuje nas kobiet z 30.Warto przyjść do pracy i samemu przekonać się ,że jednak przekonać się, że na świecie są dobrzy pracodawcy a nie tylko pretensjonalni nieudacznicy.Potem taki wypisuje na forum.
jedna z wielu 2015-01-02 22:40:14
W MPL pracuje nas kobiet z 30.Warto przyjść do pracy i samemu przekonać się ,że jednak na świecie są dobrzy pracodawcy a nie tylko pretensjonalni nieudacznicy.Potem taki wypisuje na forum.
Baron 2015-01-12 22:41:20
MPL - musicie tak samoistnie doceniać się na forum?. Jaka jest rzeczywistość wszyscy to widzą po rotacji pracowników. Jednym słowem żenada - nie polecam. Nowi handlowcy przyjmowani są tylko po to aby elita MPL-u przejęła nowe kontakty do klientów.Smutne ale prawdziwe
.... 2015-01-28 22:21:53
Więcej handlowców i zarządu niż pracowników na produkcji, a "nas kobiet z 30", gdzie ja się pytam, a płaca jak wszędzie NA STREFĘ TYRAĆ PO 12H JAK CHCECIE ZAROBIĆ KOKOSY, najczęściej wypowiadają się TE osoby które przepracowały MAX MIESIĄC
. 2015-04-10 16:52:24
płaca 1350 netto, jedna zmian 7-15, idą na rękę z urlopami, zadnych podwyżek, premii tylko obiecanki, bhp poziom 1 w skali 20, liderzy zmian ludzie bez matury i lubiący trochę się wyżyć, oczywiście lutowanie przy wyciągu słabszym niż oddech, na start umowa o dzieło(są ludzie, którzy tak pracują x lat), malowanie plastikiem, mycie benzyną i birolem BEZ wyciągiem, mało inteligentna większość załogi, wbrew temu co na stronie net piszą nie zwracają uwagi na umiejętności, doświadczenie lub kwalifikacje na produkcji.
Pracaowalem długo, ok rok.
,,, 2015-04-14 20:24:32
Zastanów się co ty piszesz za głupoty, jak się obijało to się nie dostaje ni podwyżki, ni premii.Jeśli chodzi o liderów to skąd wiesz czy mają maturę,czy nie?widocznie mają więcej w głowie niż ty skoro zostali tymi liderami.Naprawdę długo,aż za długo tam pracowałeś.Życzę ci powodzenia w nowej pracy o ile ją maszzzzz!
Seba 2015-06-10 10:42:43
Witam serdecznie, za parę dni jadę na rozmowę w sprawie pracy na Floriańską 51a.
Chciałbym aby ktoś konkretnie napisał jak praca wygląda itp.
Moje Gadu-Gadu: 13758344

Pozdrawiam
jedna z wielu 2015-07-24 00:15:59
Powiem tak. 98 procent to ludzie którzy pracuja w MPL lata a 2 procent to tacy jak ci co piszą bzdury bo nie wyszło. Naprawdę trzeba się postarać, być zerem i leserem aby wylecieć czy nie dać rady. Wiecej nie trzeba komentować.
Mario 2016-02-25 08:04:05
Miałem pracować jako asystent głównego projektanta, zostałem handlowcem,bo okazało się że za dużo potrafię, nikt nie chciał kupować produktów MPL, dostałem 850 zł za cały miesiąc styczen, zwolniłem się, polecam innym frajerom pracę w tej firmie
Mario 2016-02-25 08:12:35
Wczasie gdy tam pracowałem to rotacja pracowników była duża i mogę policzyć na wszystkich palcach włącznie z nogami to około 15 w ciągu 5 miesięcy czyli 50 procent zatrudnionych
1
STARY 2016-02-25 11:09:55
No cóż. Jednym się udaje innym nie!
Szostak 2016-02-29 16:25:14
Ile za godzinę płacą ?
Ela 2016-04-08 20:59:56
Witam poszukuje pracy na ranna zmiane , mozecie mi napisac o co chodzi z umowami i jaka stawka na konkretnych umowach i o co chodzi z tym wpisem ze bhp kuleje i jest na poziomie 1 na 20 pkt pozdrawiam Ela
M. 2016-05-25 14:59:55
Z tego, co wiem zależy do jakiego trafi się działu. Niektórym jest dobrze, innym nie, firma bardzo się rozrosła. Dla mnie szefostwo zawsze było w porządku, nie mogę narzekać. Pensja zawsze na czas na koncie. Odkąd pracowałem zawsze dawali szansę nowym osobom- ale teraz nie jest łatwo nowym handlowcom, rynek zaorany, ciężko zarobić kokosy. Szkoda, że nie ma żadnego socjalu.
SAMO ZLO 2016-10-01 00:02:16
Jak dla mnie firma dno pelno falszywych nieinteligentnych ludzi na wyzszych stanowiskach ktorzy nawet nie potrafia dobrze wytlumaczyc jak co zrobic bo sami tegoo dobrze nie potrafia i oczywiscie zazdrosne babska.Umowe najszybciej dostaja ludzie ze stopniem NIEPELNOSPRAWNOSCI a zdrowi to maja umowe o dzielo i obiecanki duzo by tu pisac zlego ale szkoda czasu na ta firme Nie polecam.
4
kobaltowy dż 2016-10-01 17:12:16
ja mimo wszystko nadal chcę się zatrudnić u was, pozostaje tylko kwestia czy jako pracodawca możecie być konkurencyjni w kwestii premii i prowizji dla opiekuna klienta
Zostaw swoją opinię o MPL Power Elektro Sp. z o.o. - Gliwice
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MPL Power Elektro Sp. z o.o.