brak logo

sutco polska

Katowice

Opinie o sutco polska

Rolnik szuka żony 2016-04-21 16:57
Nie kukurydza tylko pieczarki. Taką mam wizję dalszego istnienia tej firmy. Pieczary tam będą rosły jak tralala
Radd 2016-04-21 21:20
to teraz już wiadomo po co trzymają tych wieśniaków z Olkusza. A i sprawa stawek się wyjaśniła ostatnio " bo wam wszystkim chodzi tylko o pieniądze" - cytat szanownego Mistrza T.N.
Tak Panie Tomku na tym polega praca - wykonuje się jakąś czynność za co otrzymuje się wynagrodzenie. Ale rozumie że pan swoje pobory przelewa na biedne dzieci w Somalii a sam pracuje dla i za idee.
proffesor 2016-04-22 05:56
Aby w pełni zrozumieć idee Obra należy spojrzeć na historię zakładu. A nie sięga ona wcale do Olkusza lecz innego miasta na O leżącego bardziej na zachód. Tam w 1940 też pewien Niemiec otworzył swój "zakład" i też za pomocą sprzedanych polaczków szerzył swoją idee. Sami wiecie co pisało nad bramą wjazdową.
ST CLAUS 2016-05-11 01:48
Ja wiem jedno nie pracuję już tam bo fakt mała płaca.Według mnie trzeba rozmawiac ale kulturalnie dialog jest potrzebny. Podwyżka napewno! Nie nalezy się według mnie byle pierwszej łajzie która przez osiem godzin sciemę wali a potem najwięcej się stawia. Jak widzę te wpisy to jesteście wszyscy fachowcy (nawet byście się nie ogarneli gdyby nie garnuszek u rodziców) każdy z was myśli że jest zdolny ale dla mnie to nie udolni jesteście więc młodzieży mniej narzekania więcej myślenia o robocie a nie o browarze czy wódzie po niej.który zakład pozwoli na alkohol przy robocie?? chyba prywatny jak sobie otworzycie!! Pogarda dla nierobów! ja bym wam jeszcze ZSW przywrócił pedały i nieroby z wymaganiami wsadzcie nos w tableta albo telefon. Ludzie obudzcie się i zacznijcie funkcjonowac bo przyjdą ukraince lub inni turyści i będziecie w DUPIE ale czarnej!!BEZ ROBOTY!!
1
Adam 2016-05-18 20:30
Jak wygląda praca w Kontroli? Finanse?
1
joojoo 2016-06-03 23:24
nowy dyrektor techniczny!!!
budowlaniec nadzorujący latarnie uliczne!!!!!
zero doświadczenia w konstrukcjach stalowych,produkcji maszyn i urządzeń.
PIONEK w rękach P.Bańdo i P.Kopca. jedno z pierwszych rzeczy to jaki jest w SUTCO system kar finansowych!!!!!!
PRZEJE.....
G R O M A D K A W R A C A J !!!!!!!!!!
4
COBRA 2016-06-10 20:43
DO JOO JOO NA RAZIE KOLEGO TO NIE WIESZ NIC O NOWYM DYREKTORZE PONIEWAŻ SIĘ WDRAŻA...ZACZEKAJMY Z TYM JAK ROZWINIE SKSZYDŁA ALE PO TYM CO ZAOPSERWOWAŁEM TO PAN DYREKTOR NIE UWŁACZAJĄC LUDZIOM PO STUDIACH MAJĄC TAKIE POMYSŁY KTÓRE WYWODZĄ SIĘ Z SYSTEMU 555555----SSSSSSS I NAJLEPSZEJ SZKOŁY W CAŁEJ POLSCE CZYLI WSB-DĄBROWA GÓRNICZA ....NIE MA SZANS PONIEWAŻ ZAŁOGA ZJE GO RAZEM Z KORZENIAMI I NI ON PIERWSZY I NIE OSTATNI KTÓRY SPRAWUJE TĄ FUNKJE....SZKODA TYLKO ŻE PENSJA DLA PANA DYREKTORA NIE JEST PRZEWIDZIANA NA PODWYŻKI DLA LUDZI KTÓRZY NAJBARDZIEJ TEGO POTRZEBUJĄ.........A PR MAMY NOWEGO MISTRZA WYDAJE SIĘ NORMALNY CHOCIAŻ TEŻ MNIE OSTATNIO WKURW....IA ...TAK ŻE UWAŻAJMY CO MÓWIMY BO NIBY JEST Z HALI ALE TO FIZYCZNY..........////
3
bf 2016-06-15 21:58
Nowy dyrektor został zatrudniony po to zeby luden mial kogo zwolnic a prokurenci mieli dupochron. Ot co. Wdrazac to sie bedzie 5 lat a jak zaczyna prace o porzadkow i bhp to raczej nic z tego nie bedzie :( a szkoda bo przydalby sie ktos z wiedza i jajami :/
3
????? 2016-06-16 20:02
witam kiedyś znajomy robił w sutco i mówił że są tu dwie firmy sutco i bodex i podobno lepiej płacą w bodexie prawda to? i czy są jakieś przyjecia na ślusarza suwnicowego? i jakie są stawki? dzięki za info
odp: ??? 2016-06-21 07:55
z bodexu juz tylko niedobitki pracuja. w sutco zarobki marne. to co dostaniesz na start plus po okresie probnym to jest max co bedziesz zarabial w tej firmie do KONCA ZYCIA czyli 13/h brutto. o podwyzkach moze kazdy zapomniec.

Ogolnie: OMIJAC SZEROKIM ŁUKIEM
3
Kamil 2016-06-22 12:24
Biuro inzynieryjne to totalna porazka, chamstwo, niedouczenie, slabe zarobki, mobbing. Niektorzy np slawny malarz nosza sie bardzo wysoko, bo sa niby kierownikiem. Pracowalem tam przez pare lat, i dramat. Najgorsza firma inzynieryjna w mojej karierze. Zero jakiejkolwiek wspolpracy,a w biurze pracuja amatorzy po studiach, i stare zgredy.
2
joojoo 2016-07-07 16:12
Kolego Cobra ! uważać to trzeba na "kolegów" z którymi się pracuje bo tu zdarza się najwięcej kap... Co do wdrażania się nowego P.dyrektora pracuje on już ponad miesiąc i co nowego wdrożył? wolne soboty!!!! nawet majstry mają w d.... prace w sobote bo za dużo papierkowej roboty żeby mogło w sobotę przyjść paru ludzi do pracy!!!! za niedługo zamiast robić swoją robotę będziesz wypisywać tony makulatury. tylko gdzie oni będą ją przechowywać??????? może wiesz coś Panie Cobra
7
kwa 2016-09-08 21:00
Niema wpisów nikt nie pisze a w firmie kabaret, wszyscy strach gdzie fotoreporter dyrektor zrobi zdjęcie.
Dobra zmiana dyrektor kadrowa jeden głos w pracowników celny cios
7
KAMERA 2016-10-21 15:41
UWAGA dla przyszlych chetnych na prace w sutco.
Bede kamery na halach wiec jak lubicie pracowac pod taka presja to zapraszamy :)
abc 2016-10-25 17:31
ile zarabia operator lasera bo widze ze jest nabór
Kolo 2016-10-27 13:45
12,50 zł brutto/h
Szczery 2016-11-24 17:34
Za niedługo,nazwa firmy "Sutco Polska" przekształci się w "Sutco Ukraina" !Coraz więcej Ukraińców napływa.W firmie pracuje już ok.25 !To wszystko za sprawą nowego dyrektora!Bardzo swobodnie się u nas czują i jeszcze warunki stawiają,że chcą pracować po 12h,bo po 8h to im się nie opłaca.Cwaniaki!Wiem ile kosztuje życie na Ukrainie i jakie są ceny,dlatego niech kitu nie wciskają!A skoro twierdzą,że im się tu nie opłaca pracować po 8h,to niech wyp. do siebie!Gdyby się im nie opłacało,to by tu nie przyjeżdżali,proste!Na dodatek chodzą sobie po hali jak na majówce!Powyżej 8 h to już ściemniają jak tylko się da!Na szatni to praktycznie już tylko ukraiński język słychać!Dość,że podczas wojny nas gnębili,mordowali i gwałcili polskie kobiety,pozabierali nam ziemie,między innymi Lwów... to teraz zabierają miejsca pracy Polakom i chodzą dumni!Gdyby Dyrektor Przemysław M. oraz prokurenci byli prawdziwymi patriotami,to nie doprowadzili by do takiej sytuacji!Już wystarczy,że Niemiec nami dyryguje i rządzi!
8
Witek 2016-12-06 10:20
Szczery, Ty to nie jesteś czasem ten Francuz z S-ki? Ten Piere d'Olige-Gupoty? Ukraińcy Ci nie pasują, Dyrektor Ci nie pasuje, prokurenci Ci nie pasują, Herr Praesident Ci nie pasuje... Ty weź rozluźnij poślady, bo hemoroidów dostaniesz. Jak na tej Ukrainie tak tanio, to pomyśl o zmianie miejsca zamieszkania? Jak się dobrze ogarniesz to może Cię nie zgwałcą i jeszcze Lwów Ci oddadzą? Chociaż w zasadzie to nie Ukraińcy Ci go zabrali. Ale powiesz Ruskim, to oni to załatwią. Za parę flaszek siwuchy, to gratis tych zdrajców ojczyzny i odszczepieńców do gułagu wyślą. Ciekawe czym Ci ten dyrektor za skórę zaszedł? Chce coś zmienić i trzeba będzie za tym nadążyć? A tu już lata nie te? Daj mu szansę. Może i Tobie te zmiany wyjdą na dobre. A tak poważnie, to szczujesz na siebie ludzi i wprowadzasz zamęt. I tu cytat: "kto sieje wiatr, ten zbiera burzę". Pozdrawiam.
Szczery 2016-12-07 19:59
Francuz z S-ki? Francuza to Ty możesz,ale zrobić Pedalini! Wracając do tematu,mylisz pojęcia!Chodziło mi dokładnie o jedną kwestię,mianowicie dotyczącą napływu Ukraińców.Bo to już lekka przesada!Rozumiem 5-ciu,7-miu,ale nie prawie 30 Ukraińców!Bodex mają zwolnić całkowicie,a Ukraińcy mają furtkę otwartą.Jak nie wiadomo o co chodzi,to wiadomo,że chodzi o pieniądze!Przez takich jak Ty,nigdy nie będzie dobrze w tym zakładzie!Wolicie przyjmować obcokrajowców niż Swoich ,czyli Polaków!W pewnym momencie obróci się to przeciwko nam wszystkim!Dbacie o swój własny interes,naszym kosztem!To jest właśnie Polska mentalność.Polak Polakowi wrogiem! Po za tym nie mam nic do nowego Dyrektora,bo widzę,że się stara.Zrobił dużo więcej w ciągu pół roku,niż jego poprzednik (Gromadka) przez 5 lat! Pozdrawiam!
5
Chłopek nie z Olkusza 2016-12-10 21:20
Wituś jak Ci tak dobrze z Ukraińcami to weź ich do siebie do domu, będą mieli taniej. Albo mam lepszy pomysł - otwórz swoją firmę i ich zatrudnij, kolo wyżej ma rację w 100 % . Sutco - Ukraine in Poland. Po co tacy ludzi, nawet nigdy na budowę nie pojadą, machać fajką przed halą to każdy może. Co do Dyrektora to fajnie że chce robić porządek ale uważam, że za szybko to robi, góra nie nadąża. Fajnie jest pokazywać palcem Ty to Ty to.
5
spawacz 2016-12-11 18:48
słucham was i nie rozumie firma do której przyjmuje sie ukrainców to porażka nigdy bym w takiej firmie nie pracował szkoda nerwów przecież tam żadnych podwyżek nie będzie a ludzi traktuje sie jak tanią siłe roboczą ludzie zrozumcie im szybciej będzie cie szukac nowej pracy tym szybciej zrozumiecie że takie firmy jak sutco min caterpillar siosnowiec to wyzkiwacze gdzie was nie szanują pracy dla spawaczy jest mnóstwo byłem w sutco na rozmowie o prace jak pogadałem z panem Noconiem śmiac mi sie chciało ze takie stawki jeszcze proponują obudzcie sie im szsybciej olejecie ta robote tym lepiej dla was spawacz musi sie szanowac pracowałem w catepillerze w sosnowcu zwolniłem sie pracuje teraz jako spawacz w firmie która bardzo docenia pracowników i gdzie człowiek jest szanowany odpowiednim wynagrodzeniem do zajmowanego stanowiska i wam tego zycze
3
Ciekawy 2016-12-13 20:48
Witam. Dostałem ofertę pracy od firmy SUTCO. Głównie chodzi o kwestie produkcji montaż, składanie i wiadomo prace rysunkiem technicznym, co do kwestii stawki i opisane tutaj to jestem zdziwiony bo propozycja była większa od Pana Dyrektora i wygląd jak i podejście do kwestii pracy jak i płacy ni jak się miały do podanych opisów. Co do "Ukraińców " to chyba będzie wymiana bo wspominał o 30 osobach których chce zatrudnić od nowego roku. Chciałem się dopytać osoby pracujące czy naprawdę jest tam jak w obozie ? Czy jak co niektóre osoby opisały lajt, pogaduchy itd Komu wierzyć ? Jak w każdej pracy są osoby zadowolone i mniej zadowolone i wszędzie trzeba pracować, a nie wszędzie socjalne dają tylko stawka i praca w soboty i jeśli ktoś chce to i niedziele za te same pieniądze plus ewentualnie 50% , a jeśli chodzi o monterów to może by się ktoś wypowiedział w tym temacie ? Czy ekipa jakaś zgrana i czy warto pracować albo szukać innej pracy
1
Krzysiek 2016-12-15 11:09
Nie warto pracować w tej firmie i tracić zdrowie
Ciekawy 2016-12-15 21:04
Mimo tego, że są wyjazdy do Niemiec ? Tam raczej inaczej ludzi traktują. Nie wiem czy tam pracujesz czy pracowałeś bo to też jest różnica, każdy może mieć swoje zdanie, na tyłu pracowników.
Marcin 2016-12-16 13:05
Ja pracowaem w Krakowie biurze projektów, chamstwo niesamowite i wyzysk, szzególnie przez kierownika
BYŁY MONTER 2017-01-10 10:18
nie polecam ,omijajcie te "firmę"z daleka.OSZUŚCI
2
Ja to ja 2017-01-27 18:25
Jak Wam Tak źle popracujcie w Caterpillar Sosnowiec Pozdrawiam
Sprawiedliwy 2017-02-03 18:44
Jak dla mnie firma ok. Pracuję tam 3 miesiące (na hali) i żadnego obozu nie ma. Wręcz na luzie.. Co do kasy to masz tyle ile na umowie na co sie godzisz i nikt nikogo nie oszukuje... Wypłaty zawsze w terminie bez ani jednego dnia spóźnienia.. Sprzęt do pracy mają odpowiedni i wyposażenie dają odrazu. Także te opinie nie są adekwatne do tego co tam obecnie jest!!!
2
wiesiek z eski 2017-03-08 17:15
witam , pracowałem jeżeli można to tak nazwać, w Katowicach to dramat jeden [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] drugiego, brygadzista nie zna się na rysunku z żadnego wydziału, bylem na delegacji i wózkowy kocek i taki młody magazynier wilk, walili wódę, a sami później [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a ten magazynier to pozorant i bandyta od razu z rączkami jak mu coś powiesz a już za to kiblował, synka zlali w robocie i jeszcze pracują, nie jaki ober to tez przychlast straszy cie a później prosi o soboty, szkoda czasu chyba ze dla tych co sie uczą dziadostwa, pozdro
5
Stary dobry WILKU 2017-03-10 13:33
Witam Cię wiesiu po nicku widać że tempak. Jeśli nie masz co powiedzieć tonie otwieraj gęby kłapiesz głupim rumem jak byś sam był święty. Jeśli mam być szczery cieszę sie że ktoś poruszył kwestię wyjazdów. Mowisz ze byłeś z moją skromną osobą wiec z tego co pamiętam każdy piję. Co do podpierdalania zastanów się nad sobą. Pozorant twoje drugie imię. Jeśli chcesz mogę Ci opowiedzieć całą historię nacpanego dopalaczami kolegi którego pobilem w samoobronie. Dwóch świadków widziało jak zostałem zaatakowany więc sorry Stary ale nie pyłki Ci. Ze pracuję a i zgodzę się jeśli znam sie na tym co robię to firma mnie docenią Ty nie pracujesz UPS chyba jesteś życiowym nieudacznikiem .
1
ktoś lepszy niż ty 2017-03-10 14:21
Komuś tu chyba żal du*e ściska że wolą bardziej 'ogarniętych' do pracy, tak tak 'wiesiunio' bardziej od Ciebie. Gdybyś miał tak czystą kartę na jaką próbujesz tu wszystkich nabrać to do tej pory byłbyś pracownikiem Sutco. A tak to ARRIVEDERCI ! takich jak Ty co sieją ferment tutaj nie trzeba.
A pobicie? tacy jak ty zawsze mają coś do powiedzenia.: nie obronisz się jesteś pi*da, staniesz we własnej obronie - jesteś bandyta.
i po co ci było szczekać..
4
kolo 2017-03-10 17:16
śmieszna firma wykorzystywanie naiwnych ludzi za gówniane pieniądze szkoda czasu i nerwów
1
Mat 2017-03-16 17:36
Najśmieszniejsze jest biuro projektów i ludzie którzy tam pracują a szczególnie malarz obrazów
Inzynier 2017-04-20 20:43
Zrob mi shure'a za pinscet euro
Qq 2017-04-25 22:59
Dred to ty?
Marcin 2017-05-05 00:20
Biuro projektów to istny dramat. Kierownik J.Malcz. to chyba pozjadal wszystkie rozumy, tak samo reszta ekipy inzynieryjnej, zero szkolen, chamstwo i wykorzystywanie. Pozal sie boze, dlugo jeszcze musi minac zanim wiejski polski narod sie zmieni i zacznie ze soba wspolpracowac.
Tomek 2017-05-13 17:54
Inżynier w 2008 roku zarabial 1500 na reke dramat. Jak mozna projektowac przenosniki za taka kwote szkoda studiow i nauki. W macu sie lepiej zarabia
nik 2017-05-14 21:19
Zapraszamy wszystkich alkoholikow i narkomanow. praca od zaraz, ciezko ja stracic bo ludzi malo ;)
1
Marcin 2017-05-17 12:46
Najlepszy jest pan T.Sracz ktory robi glupie kawaly pracownikom. Gosc powinien wyleciec od razu z tej firmy. Niebywale chamstwo jest w biurze projektow, nie dziwie sie w sumie zarobki na poziomie 2000 zl w tej dziurze.
POMYSL ZACZYM SIE ZATRUDNISZ 2017-05-18 19:28
UWAGA ZAROBKI BEZNADZIEJNE jeszcze troche i ukraincy nie beda chciec pracowac w tym dziadostwie wyzysk niesamowity oszustwo na kazdym kroku o szacunku moze cie zapomniec OMIJAC Z DALEKA
3
Marcin 2017-05-19 11:17
Najmniej szacunku mają inżynierowie do siebie w biurze projektów.
Wyścig szczurow za marną kasę.
Nie polecam tego biura nikomu.
Dziwne że niemca jest stać na autocada za 10000 a placi ludziom po 1500, 2000
1
Marcin 2017-05-31 13:23
Zero szkoleń, chamstwo w biurze projektów, kierownik rzuca projekt na stół i mówi "COŚ NIE WYSZŁO", zamiast grzecznie wytłumaczyć o co chodzi. Gość nie wiem jak się znalazł w tej firmie ale jest kupą chama. W ogóle nie ma pojęcia o projektowaniu i podejściu do pracownika. Reszta ekipy z biura projektów to burole ze wsi Ojców. Też nie wiem jak oni ukończyli studia i się znaleźli w tej firmie.

oti 2017-06-30 01:54
Firma wygląda jak by tam bomba wybuchła , zarobki nedza praca nędzna szkoda czasu nie polecam nikomu.
Jak cos to operator wypalarki ma stawkę 12,5 zł i na obróbce tez tyle maja
Zainteresowany 2017-07-02 19:03
Znajomy mi powiedział, że od dwóch lat wasza firma szuka pracowników - na stronie są faktycznie ogłoszenia. Poczytałem opinie powyżej i nie wiem co jest prawdziwe. Może ktoś rzetelnie mi coś napisze jaka praca, ile na rękę się zarabia. Podobno najlepsze pieniądze są za wyjazdy do zakładu w Niemczech albo na budowy ale tam cos nie tak jest z nadgodzinami i z wypłatami. Czy chodzi o obcinanie nadgodzin - bo czasami tak się robi? Dzięki za info
robert 2017-07-02 20:23
Zainteresowany zarobki na starcie jakieś 12,5 starzy pracownicy pewnie maja cos około 14-15 zł z premia oczywiście brutto. Jeśli masz 12,5 przez pośrednika to jak przejdziesz pod firmę dostaniesz coś więcej z 11 brutto + 20% premii wyjdzie ci coś około 13,2 brutto.
Jak byś chciał za granice jechać to musisz jakoś 2-3 lata przerobić w firmie wtedy masz szanse jechać jako niewolnik np. do Niemiec wtedy robisz po 6 dni w tyg po 12h za te 11 zł brutto (polska wypłata w PLN) bo premia Ci nie przysługuje wtedy + dostajesz około 50 euro diety dziennie. I jak byś chciał np za granica robić po 8h to zapomnij...
Ja tam coś około pond pół roku robiłem na obróbce i na wyjazdach nie byłem od kilku osób dowiedziałem sie jak jest. Dorobić dorobisz ale jadać za granice byle co robić to masz z 9euro min to przy 12h dziennie masz znaczenie więcej.
śmieszna firma 2017-07-11 19:19
firma dno dno dno dno dno ogólnie dno
Rozczarowani 2017-07-11 23:02
Coś jest na rzeczy, bo ostatnie miesiące jest coraz gorzej. Ludzi jest na tyle mało i teraz jak urlopy to nie ma komu robić. Podobno nawet firmy nie chcą brac od nas roboty - mało płacą. Ja i kolego zastanawiamy się nad zmianą firmy.
Pola 2017-07-16 22:59
Witam,
pojawiła się oferta pracy na asystenta projektanta. Czy ktoś pracował na tym stanowisku i jest w stanie coś więcej powiedzieć?
Marcin 2017-07-17 19:09
Ja pracowałem, nie wiem jak teraz, ale zarobki tragiczne, chamstwo totalne w stosunku do pracownika, współpracownicy robią głupie kawały, złoślwi są i chamscy, nie warto tam pracować, są lepsze firmy inżynieryjne.
Pola 2017-07-18 21:40
dzięki! chyba więcej nie muszę nic wiedzieć ;)
Zostaw swoją opinię o sutco polska - Katowice
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie sutco polska