HAGS Polska

Sosnowiec

Ocena pracodawcy 4/6

na podstawie 32 ocen.

Opinie o HAGS Polska

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie HAGS Polska

Kkk

Jest praca w hags dla spawaczy? Czy wogole jest robota?

Niuniuś
@Kkk 15.01.2018 15:35

Kicha!

mikuś

BHP - leży poniżej dna ostatnio pożar jednego z urządzeń gaszony przez firmę zewnętrzną a nie przez pracowników ( no ale jak zatyczki i okulary najważniejsze to się nie ma co dziwić )! 3 prysznice na całą halę ludzi, kadra zamotana Spawacze poodchodzili z nerwów ( 15 robót przerywanych co kilka minut i nic nie skończone ).Kontrola PIP , ciekawe kiedy PSP tam przyjedzie.Ewakuacja budynku przez pana ,który hydrantem zaczął zbiornik napełniać.Sam JOHN tego nie wytrzymał i zrezygnował - NIE POLECAM

bzik
@mikuś 05.01.2018 12:50

Chyba kolego troszkę coś ubarwiłeś.

PerpetumMobile

Na wstępie/ skoro dodaje opinie to już jestem takim baranem jak reszta z Was co zrobiła to samo. Narzekacie na pierdoły typu sanitariaty itp- Zwolnijcie się skoro wam nie odpowiada. Nikt nie pisze o zarobkach- a to zawsze podstawowy temat( wiec chyba są dobre-hmmm!!??) ja tak uważam,chociaż cześć ludzi nie zasługuje na swoje wynagrodzenia. Co do pewnych osób- w każdej firmie jest koleżeństwo i ściąganie po znajomosci baranów lub dobrych pracownikie( tu akurat to pierwsze ) ale Hags nie jest wyjątkiem. Ogólnie początek ciężki i haotyczny ale idzie do przodu. Dajcie sie rozkręcić firmie a z czasem ocenimy. Tych pierdzących w stołki raczej nie ruszą żale na Go work-u wiec sami nie róbmy syfu a dla tych lizusów,podpier.... i karierowiczów kiedyś powinie się noga.

Siwy
@PerpetumMobile 18.11.2017 21:21

Kiedy będę szafki w męskiej szatnu

Rokko
@PerpetumMobile 18.11.2017 21:21

Niesyrty juz inne zsklady prxebijaka hags a w zarbkach wlasnie slprzydtalem!

Nierób

Zdrowych i Wesołych Świąt !!!! Hagsiarze

Karzeł

Dziękujemy za dofinansowanie przyjęć Wigilijno integracyjnych , było SUPER!!!

Nick
@Karzeł 18.12.2017 20:54

No było miło :)

Ktoś.

To co piszecie jest tak śmieszne, że aż żałosne...niby dorośli ludzie a w głowach pustaki ????, ja wiem że głupich nie sieją więc powiedzcie skąd tacy się biorą? Wymagacie kultury, szacunku, a sami jesteście z nim do tyłu, poszecie jak to sobie ludzie nie radzą, a taka jest prawda, że to od was zależy, do kogo macie pretensje skoro sami źle robicie? Jak czytam wasze wypowiedzi to tak jak bym słyszała dzieci w przedszkolu "prosze pani bo on powiedzial ze mnie nie lubi to ja go wyzwalem" tylko tam to mozna zrozumiec bo to dzieci, a wy? Stare konie a zachowanie gorsze jak u 3 latka ???? "kochane" dzieciaczki zapamietajcie ze punkt widzenia zalezy od miejsca siedzenia i zamiast szukac winy w innych ktorzy pewnie czesto nadstawiaja za was karku kiedy wam przypadkiem wygnie sie w zla strone, albo wstawiaja sie za was o podwyzki to moze wezcie sie za siebie i ta energie wykorzystajcie na cos bardziej przydatnego i moze pokarzcie ze potraficie robic cos innego niz tylko narzekac i wyzywac sie jak smarkacze na boisku...to świadczy tylko i wyłacznie o was. Piszecie ze wasz przelozony nie ma kultury i szacunku a czym wy teraz sie wykazujecie? Śmiech na sali ????

Robol
@Drakula. 05.11.2017 18:43

Właśnie!!! prawda w oczy kole !!! głowy, karzeł , bogu magazyn, mazenka, A reszta myśli że ogarnia :)

kareł
@Ktoś. 04.11.2017 09:05

pustak to cię upierdo..ł a ty masz wszystkie jego wady genetyczne włącznie z niedorozwojem umysłowym

zenek

coś o zarobkach ktoś podpowie? biurowe nie kierownicze - jakiś przedział?

Nikodem

W zarobkach już inne firmy przebijają HAGS-a

Tortilla z pip-i

Pytanie do Firmy HAGS i Pana z BHP a kiedy zaczniecie dawać ludziom środki czystości typ: mydło do twarzy, czyli kąpieli, z podajnika płynnego mydła do rąk nie zamierzamy myć ciała, szczególnie twarzy, gdzie ręczniki, PYTAM/Y.

...

Lidera spawalni to.chyba ponioslo. Ja rozumiem ze koledzy z dareczkiem ale wrzucac zdjecia z dywanem na (usunięte przez administratora) i kradzionymi fantami to chyba przesada co?

Tak bywa.

Brak łazienek umywalek, prysznicy, ciepłej wody, szafek na narzędzie, odzież, wiele by jeszcze wymieniać, dojazd Fatalny brak zjazdu z S1 z Dąbrowy i potem w kierunku Katowic. Organizacja wszyscy wszystko wiedzą a nic nie działa, wszystko zganiają na pracownika, z jakością pytam gdzie inżynierowie są którzy biorą grubą kasę! gdzie są przed produkcją, pretensje potem po produkcji z gotowym elementem, jak wychodzą buble. Brak czytelnych rysunków technicznych na dodatek pismo w języku obcym, czasami montaż bez przyrządów bo ich brak, pytanie do lidera a to jakoś złóż aby było dobrze!? ciekawe co nie a potem rozczarowanie, gdzie są do tego inżynierowie do objaśnienia rysunków! Pracowni ma Prawidłowo odczytać nie zawsze zrozumiały rysunek zmontować element, oddać po produkcji i dostać potem jeszcze opier?ie?. za innych robotę. To jest w tym zakładzie żenujące!!!

Grot łan.

Dojazd do tych firm gorzej aniżeli fatalny! nie wiem dlaczego powstało tyle firm na tym terenie, i nie interweniują w urzędzie Miasta Sosnowiec o zrobienie zjazdu z S1 w stronę Dąbrowy Górniczej i Jaworzna tylko objazdy koszmarne przez Dańdówkę! A o firmie fatalne warunki sanitarne, brak łazienek pryszniców, ciepłej wody po stronie niby szatni o magazynów. Brak szafek, brak szafek na czystą odzież po praniu, totalny bałagan i chaos.

Hanys Hans

W firmie rzeczywiście panuje chaos. Jest to jednak chaos kontrolowany i pewnie za jakieś... pół roku minie. Firma powoli idzie naprzód,rozkręca się. Mówię to obiektywnie bo byłem świadkiem podobnego chaosu kiedyś w jednej firmie za granicą,która podobnie jak Hags miała kilka miesięcy działalności. Początki bywają trudne,a niektóre decyzje liderów niezrozumiałe i śmieszne. Czasami niektórym liderom najzwyczajniej brak kompetencji. Mimo wszystko atmosfera jest całkiem ok i można w tym chaosie znaleźć dla siebie miejsce. Zarobki rzędu 3000 zł przez agencje i ok 3500(brutto) po przejściu pod firmę. To "goła" wypłata, jest jednak możliwość pracy w nadgodzinach i w weekendy-praktycznie co tydzień. Odnośnie poprzednich wpisów- to warunki sanitarne polepszyły się. Pojawiły się brakujące szafki dla pracowników ,a miejsca w kantynie na śniadaniu dla nikogo nie brakuje. Sporym mankamentem są na pewno brakujące miejsca na parkingu.Ocena 4/6 jak najbardziej obiektywna. Firma solidna,ale...nic ponadto-póki co.

Karzeł

Kto po PIP zadzwonił przecież w zakładzie wszystko jest idealnie według naszych managerów hahahaha

Ooooooooooooo
@Karzeł 26.10.2017 19:02

Czyżby to ja? rudy ze 102-ha, ha, ha..................ha.

anonim

(usunięte przez administratora)

ktoś

A czym tak zalazł ci za skóre ze wypisujesz takie głupoty. Bardzo wporzadku gość i zapewne robi wiecej niż ty :)

Uber

BODEX= HIV

Szwedzki kucharz

Na jakim dziale jest warto się przyjąć? Jakie są? Produkcja, magazyn,kontrola jakości?

Karzeł
@Szwedzki kucharz 16.10.2017 21:54

Przyjmują tylko do biur bo za mało ich tam , jeszcze paru i będą musieli biurowiec wynajmować, a robić nie ma komu

Byłem, przeżyłem! wiem.

Wciskają ludziom kit, że będzie GIT a jest jak zwykle DNO Powiem tyle BU?DE?!!! Nie POLECAM.

Nick Cave

Napiszcie jak wygląda praca w tej firmie czy dalej są takie słabe warunki sanitarne? Skąd tak dobre oceny o tej firmie na tej stronie? Głosują tylko ci z wyższych stanowisk ?

ktoś

partnertech praca do kitu tam macie wszystko

Scanfilak (raczej były)

Witam, pracuję w Scanfil już kilka lat na montażu. I zaczęło się dziać źle przydupasy dostają awanse, Konfidenci na każdym kroku. Opłaca się do was przejść? Jak z atmosferą?

Trol

Warunki sanitarne pożal się, brak szafek ludzie przebierają się na korytarzach nie którzy na parkingu! Brak pryszniców łazienek, totalny zamęt.

Karzeł

Około zniknęło kilka wpisów !!!

Super Mario

Głupie uje od tej firmy to jak naj dalej.

Anonim

Super juz pierwsze podwyżki 15% jeszcze premia i zarobki beda godne. Ogolnie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jest ale kwestia czasu i bedzie dobrze.

Bomi
@Anonim 24.09.2017 16:01

I na obietnicach się kończy.

pracownik

co tam u was? jak się tam pracuje zastanawiam sie czy nie przyjsc do was

John

John to nasz dyrektor,naprawdę super gość, widzi zaangażowanie garstki ludzi na hali która chce coś zrobić dla firmy, zawsze przyjdzie zapyta jak leci ,macha z daleka ,niestety jak idze na gemba walk i słucha tych nieudaczników z biur (oczywiście nie wszystkich)to mina i humor mówią wszystko , banda matołów z rockwela i scanfila myśla że mają ciepłe posadki i wszystko zrobi się samo ......John kiedy się obudzisz i wywalisz tych lewusów niby managerów z produkcji i jakości!!!!!!!!!! To główny problem zakładu!!!!!!

Gienek

Firma, która wydawała się że daje perspektywy i możliwości rozwoju. Okazało się, jak wspomnieli przedmówcy, że jakiekolwiek zarządzanie leży i nie idzie to w dobrą stronę. Tylko kilku ludzi ciągnie to jakoś do przodu. Dodatkowo dochodzi wiele nadgodzin, bo ilość pracy jest nie do przerobienia, ale i tak non stop są pretensje i pytania dlaczego i kiedy to zostanie zrobione. Pozdrowienia dla pracowników, nie dajmy się zwariować ????

Szwedzkie standarty

A miało być tak pięknie,a zapowiada się kolejny Polski obòz pracy!

Gepetto

Widzę, że w ogłoszeniach o pracę szukją ludzi do obróbki drewna , stolarzy etc... Jak to tam wygląda? Jestem stolarzem i chcę ominąć firmy pośredniczące. Jak się skontaktować bezpośrednio z kadrową?

gałowy

very skilled dzialy 'hulają ' ale nie jest to zasługa menago z bozej łaski tylko ludzi z produkcji ktorzy swoje doswiadczenie przekladaja na zielone slupeczki jesli jestes naprawde very skilled to sie nie interesuj ta firma bo jako nie kolega kierownika produkcji to twoje szanse marne a jak jestes jego best friend to przeciez masz numer dzwon powiedz kim chcesz byc a dario ci zalatwi nie bedziesz pierwszy i jesli tylko czas pozwoli nie ostatni zdrowia zycze i pamietajcie ziemniaki kopiemy caly rok pozdro600

Very Skilled

A czy cała produkcja jest już uruchomiona? Tzn. czy wszystkie działy już "hulają"? Ta firma bardzo mnie ciekawi. A z doświadczenia napiszę, że niekompetencje pracowników stanowią bardzo duży koszt dla firmy zwłaszcza jeśli właściciel jest bardzo daleko.

Wujek

Witam, chciałbym spróbować swoich sił w tej firmie i tu mojej pytanie. Jaka agencja przyjmuje/prowadzi rekrutację do Hags? Czy może są przyjęcia bezpośrednio pod firmę? , dzięki i pozdrawiam

ciocia
@Wujek 17.07.2017 14:07

jesli lubisz malo zarabiac to zapraszamy w pakiecie dostaniesz szafke na hali magazynowej bo szatnia jest przepelniona sniadania na stojaco bo brak krzesel i kierownictwo dla ktorego okulary ochronne i stopery sa wazniejsze niz odciagi na spawlni polecam tez codzienny kabaret GEMBA WALK warto posluchac trudno uwierzyc pytales tez przez jaka agencje czy pod firme to powiem tylko ze jeden ch** bo w martwym sezonie miedzy listopadem a marcem zostanie tu tylko gastka czytaj magiczne slowo "budżet" serdecznie NIE polecam

karzeł wielki
@ciocia 18.07.2017 20:13

Ojjj chyba ktoś czyta komentarze bo na stołówce dokupili stoły i krzesła :D

Kolega kolegi

Ja tylko pozdrowie darka (celowo z malej litery) i jego maskotke michalka meed wiecie kogo budujecie ten zaklad tak ze szwed sie w grobie przewraca

Wanda co Niemca nie chciała

Szwedzka firma z tradycjami, kupiona przez Amerykanów i powierzona Polakom - jak to może się zakończyć... ? Odsyłam do lektury... :) Potwierdzam jak wyżej, banda przypadkowych ludzi, koledzy kolegów, ściągnięci z firmy Scanfil i Rockwell, kompletnie nie radzący sobie na swoich ciepłych stołeczkach i posadkach, dla których transfer firmy ze Szwecji do Polski to za wysokie progi !! stosują więc zasadę spychologi czyli rozwiązywania problemów przez innych, a na czele tej grupy największą bezmyslnością wyróżnia się pan "ziemniak" - zwany również "karłem", który nomen omen ani minuty nie był w Szwecji, ale przecież jak się jest kolegą kolegi czyli niekompetenego "krzywonogiego" to nie trzeba jeździć, bo stołeczek dostaję się z urzędu !! Ziemniak to typowy kapuś i "gamoniusz" bez wykształcenia i języka, na bakier z ortografią, słownictwem, manierami i wiedzą na temat produkcji, ale za to do poganiania ludzi nadający się idealnie !! Obrał scieżkę kariery poprzez donosicielstwo ! Dać mu tylko jeszcze bat do ręki to odnajdzie się wreszcie na hali, bo próbowano Go zrobić "kiero" ale nie podołał, potem "team leaderem" ale to też była katastrofa, no to szukają kolejnego stanowiska dla Niego, żeby tylko jakoś dał sobie rade, bo przecież na produkcję nie może trafić ten urodzony przywódca !! Ogólnie kuleje wszystko, począwszy od działu planowania, poprzez kontrolę jakości czy raczej jej braku, bo jak nazwać brak umiejętności operowania przyrządami pomiarowymi, brak wiedzy na temat norm jakośći oraz materiałoznawsta - bo czy grubość i rodzaj materiału to to samo ?! - takie pytania można czasem usłyszeć !!! a skończywszy na dziale bhp, gdzie tylko liczą sie oklulary, reszta jest bez znaczenia... !! ale ciągnie ten wózek paru ogarniętych fajnych ludzi, mających zapał, chęć do działania, charyzmę, doświadczenie i wiedzę jak to zrobić... jednak wszechobecna niekompetencja menagementu powoduje że giną w tłumie, także zapraszamy do tej firmy mlekiem i miodem płynącej...

Ziemniak

Jestem ziemniak , ziemniak chciał pogonić ludzi na hali, ziemniaka ludzie pogonili :)))) Ps . ziemniak to oczywiście były pracownik scanfila ( wybitny specjalista od gnojenia ludzi)

Kuku ryku.
@Ziemniak 05.07.2017 21:02

Żeby ziemniak nie trafił na swojego, to może nie ciekawie się skończyć! Woził wilk razy kilka..........?

Twoja Staro

Najśmieszniejsze jest to że sami nie ogarniają i jeszcze swoich lizusów ściągają i robią z nich liderów,a oni wogóle nie maja pojęcia o procesie ;)a jak to ich zachwalają jacy to specjaliści huehue

Laska Ptaszka

Fajna Firma , Super ludzie , Tylko managering ze skanfila i rockwela nie ogarnia totalnie co się w zakładzie dzieje, to są ludzie którzy nie mają pojęcia jak budować zakład od podstaw. Wynagrodzenia jak na strefę ekonomiczną całkiem przyzwoite

Zostaw opinię o HAGS Polska - Sosnowiec

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie HAGS Polska