HAGS Polska

Sosnowiec

Ocena pracodawcy 4/6

na podstawie 54 ocen.

Opinie o HAGS Polska

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie HAGS Polska

mickiewicz

Robota w Hagsie jest na relaksie.

flipyyy

Dobra firma z perspektywami. Na ten moment borykająca się z problemami wynikającymi z przeniesienia produkcji z Szwecji do Polski. Każdemu wydaje się że to takie proste przenieść firmę i w zasadzie zbudować ją na nowo. Trzeba trochę czasu ,ciężkiej pracy i cierpliwości. Hags moim zdaniem ma potencjał . Na pewno prędzej czy później jak tylko wyjdzie na prostą pojawią się dodatkowe świadczenia. Na ten moment można sobie narzekać jak to już w mentalności naszej bywa. Przytoczę jeszcze przysłowie że wszędzie dobrze gdzie nas nie ma.

Aszibka
@flipyyy 21.04.2018 09:16

Firma HAGS była przeniesiona na początku roku 2017 . Więc już trochę czasu temu. Problemy biorą się ze złego zarządzania firma a nie z przeniesienia firmy. W firmie HAGS po drugim zebraniu z Dyrektorem tak naprawdę wiadomo jeszcze mniej. W miesiąc czasu firma podniosła się niczym Fenix z popiołów hehehe . To mydlenie oczu pracownikom nic więcej. Czas pokaże co będzie dalej ale na razie jest do du... i tyle.

głos_rozsądku

Drodzy koledzy, koleżanki trochę żal patrzeć jak dobra i ciekawa powoli jest rozkładana na łopatki ale z drugiej strony jak mogło być inaczej skoro do działu produkcji i technologii już na samym początku przyjęto ludzi z fabryk gdzie był prosty montaż prostych elementów a detali się nie produkowało tylko kupowało? Pa "darkach" z RA przychodzili tylko ich koledzy i znajomi znający właśnie prosty montaż i znają się tylko na: "bo w RA było tak i to działało" nie wspominując tutaj engineering managera, dla którego wszystko ma być "lean'owe" czyli jakie? - tutaj bardziej przestroga dla przyszłego pracodawcy aby nie dał sobie na samym początku nawinąć makaronu na uszy szeroko pojętym lean manufacturing bo zapenwe ten jegomość po zakończeniu kontraktu będzie ponownie szukał pracy i/lub obecnie poszukuje. Generalnie firma mogłaby być w porządku i mogłaby być alternatywą dla prostych montowni, na chwilę obecną jednak raczej nie ma sensu się tam pchać, może nowa władza zatrudni fachowców z poszczególnych działów do stanowisk dezyzyjnych i jakoś się ułoży. Dziękuję i pozdrawiam wszystkich pracowników produkcyjnych firmy HAGS a managerów nie pozdrawiam:)

głos_rozsądku
@Robol 02.03.2018 21:44

Od kolegi robola zapachnialo kimś z rockwell'a może skanfila tudzież z ciepłej biurowej posadki otóż byłem tam od prawie samego początku i nie było mi po drodze z chłopcami od maili ,safety glasses i quasi lean tracąc czas w tej firmie. Generalnie praca na produkcji w porządku. Pozdrawiam wszystkich oprócz managierów i robola:)

Tajeminczy HAGS'iak

To może i ja się wypowiem na temat tej firmy. Pracuję już tam jakiś czas. Nie zdradzę na jakim dziale ale powiem, że praca jest w porządku. Fajna atmosfera co prawda dużo pracy ale nikt nie stoi i nie każe ci (usunięte przez administratora) Zarobki w porządku. Jeśli chce się zarobić to trzeba dać od siebie i zostać na nagodzinach lub przyjść w sobote. Co prawda wprowadzili 3 zmiany ale myślę, że dla osoby która chce pracować nie będzie stanowiło to problemu. Jeśli ktoś szuka spoko pracy to zapraszam do HAGS'a a co do poprzednich opinii że trzeba uciekać z tej firmy to ich nie słuchajcie - Nikt nikomu nie dogodzi a myśle ze kwestia socjalu i innych rzeczy w koncu nastapi - Wystarczy przeczekać "złe" czasy firmy. - Nie pisze to żaden pracownik biurowy tylko zwykły pracownik fizyczny. Pozdrawiam ;)

Aszibka
@Tajeminczy HAGS'iak 16.04.2018 19:48

Zgadzam się z Tobą oprócz kwestii związanej z zarobkami. Tutaj na pewno nie jest ok :))) Nie wiem dlaczego ale myślę iż pisze to osoba /kobieta/ z biura HAGSa hehehe :) I tutaj trzeba powiedzieć że zarobki w biurze są jak najbardziej OK :))) Proszę nie wprowadzać ludzi w błąd . Używanie słów " Jeśli chce się zarobić to trzeba dać od siebie " to nic innego jak słowa Dyrektora z pierwszego spotkania z pracownikami hehehe Dopóki Dyrektor nie zwolni kilku osób z biura odpowiedzialnych za terminy dostaw, za umowy z dostawcami np; drewna to nic się w tej firmie nie zmieni i non stop będą straty tak jak do tej pory. To wiąże się z tym że obiecanej premii nikt nigdy nie zobaczy. Nie było wspomniane o zwolnieniach ludzi które się zaczęły :) Nadal nie wiem w jakim kierunku idzie ta firma.

Oiooo

Gglr

Siwy

Do lolka nic się nie przejmuj skladaj papiery różnie bywa ale jeżeli się dostaniesz klimat jest ok zależy na ktorą zmianę trafisz bo z tego co legenda mowi i krąży trzeba uważać co się mówi byly lider Rudy jest konfidentem czyli nie wiadomo kiedy i gdzie ponownie sprzeda bo już sprzedał chłopaków z lakierni typowa gnida fałszywa i wredna. Pozdro

Lolek

Witam mam pytanko czy są przyjęcia na lakiernię proszkową proszę o info jakie zarobki jaki panuje klimacik pozdrawiam

Aszibka
@Lolek 15.04.2018 04:03

Witaj nie ma przyjęć na lakiernie proszkową. Jak jest potrzeba większej ilości ludzi to bierze się chłopaków z montażu do pomocy. Są przyjęcia np na magazyn, spawalnie.

Tortilla

Hech, Hags chce wprowadzić na spawalni 3 zmianówkę, ha,ha,ha po tym ruchu zostanie im ludzi na skompletowanie zaledwie jednej zmiany! Dziadowska firma nawet nie była wstanie wywiesić pracownikom życzeń świątecznych. Jednym słowem dziad, dziadem pogania.

Rudy
@Aszibka 06.04.2018 08:57

Proponuje niech nowy dyrektor sprzeda służbowe pasaty zakupi narzędzia a oficjieli biurowych którzy wożą się paskami niech korzystają z komunikacji miejskiej lub własnego transortu to dopiero będą oszczedności !dla firmy o których dyrekor nic nie wspomniał

Pimpek

Czas spadać z tej firmy, na 100% Na nic ciekawego się nie zanosi, jak zresztą robi się większości tego typu zakładach "WYZYSK"

Stefan

Jak się tu pracuje? Potrzebują ludzi?

Aszibka
@Stefan 24.03.2018 20:46

Pracuje się dobrze ale po pierwszym zebraniu z nowym dyrektorem firmy ręce wszystkim opadły. Nie ma na ten rok żadnego socjalu, podwyżek, premii, czy opieki zdrowotnej w tzw pakiecie. Szykują się odejścia ludzi gdyż nikt nie będzie pracował non stop za te same pieniądze. Największą motywacja dla pracownika jest kasa a gdy tego nie ma to to nikt nie przykłada serca w to co robi.

Unga bunga

Hags zakupił prysznice, no w końcu można się będzie wykąpać ale dopiero od czerwca, jak w na dworze w beczkach woda się nagrzeje :) śmiać się czy płakać???

Tedi

Od marca w hags daje ponoć social, ile da na święta do zakupu "KACZKI", lub "ZAJĄCA"? :)

Oooooooooo
@Tedi 18.03.2018 17:53

Ponoć tyle że nie da się przejeść :) Ooooooooo

Stary

Tragedia ! Dziś w dzienniku wyczytałem że grypa znów atakuje na Śląsku, masakra po raz kolejny narazimy firmę na straty:-D

ancymon

Czy jako spawacz powinienem znac rysunek techniczny ?

o ja nie mogę
@ancymon 15.03.2018 22:42

Eee co ty. Możesz walić lagi jak i gdzie popadnie. Na spawaniu też nie musisz się znać.

Nikita

Powiem tyle, większość ludzi czeka do wiosny, a potem spada z tego zakładu HAGS myśli jak da parę groszy więcej to ludzi będzie trzymał, a to się zdziwi jak się obudzi z ręką w nocniku. Zakłady zaczynają dorównywać płacą, w tym social w GAGS-ie niema! A co miało nie być, a skończyło się jak w większości tego typu zakładach na obiecankach. Brak podstawowych narzędzi do produkcji, co tu więcej mówić o jakości wykonania. Szkoda gadać i w ogóle zawracać sobie tym zakładem głowę.

Aszibka
@Nikita 08.03.2018 19:54

Faktycznie z tego co się słyszy obietnic było sporo ale za starego dyrektora. Obecny nie wzbudza zaufania gdy się na niego popatrzy. Nie widać żadnych efektów pozytywnych po jego przybyciu Nie potrafi powiedzieć nawet "dzień dobry" gdy jest wśród zwykłych pracowników a nie kadry. Nie widać światełka na to aby było dobrze na te chwilę. Zarobki to 3000 zł brutto jeśli jesteś z agencji pracy tymczasowej. Szał to nie jest. Najlepiej zarabiają spawacze, lakiernia mokra, lakiernia proszkowa. Przejście z agencji pod firmę HAGS jest mało realne. Nadal ludzie czekają na wypłacanie premii która miała być od tego roku. Tak samo jak na uruchomienie socjalu który też już miał funkcjonować. Ludzie odchodzą i nowi przychodzą jak wszędzie. Faktycznie można mieć odczucie że panuje chaos choćby w kwestii odpowiedzialności za kontrolę półproduktów typu spawanie, malowanie, zakupy materiałów np drewna itp. Może ktoś powiedzieć że to pierdoła ale jakby zebrać to w całość to za pewne zakład ma straty i to nie małe na tego typu "bublach". Jestem ciekaw innych opinii i spostrzeżeń . Pozdrawiam cały magazyn , stolarnię i resztę :)

Jurand ze Spychowa

Witam, Czy ktoś może orientuje się czy będą jakieś przyjęcia na operatora maszyn, albo na utrzymanie ruchu, i w jaki sposób aplikować, osobiście przynieść cv, przez jakiegos pośrednika, czy jakimis innymi nadprzyrodzonymi mocami? Z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi.

Tołdi
@Robol 20.02.2018 17:51

Powiem tyle kto ma inny jakiś zakład niech się tam zatrudni, szału nie ma obiecywali i na tym się skończyło. Wystarczy wejść do łaźni w mrowisku bywa luźniej jedna umywalka i jeden sedes na 45 osób, produkcja to jeden wielki bur?el, a jego opiekunowie jemu dorastają, tyle na temat nikt nic nie wie i nie wie dla czego.

Rafonix

Jest o wiele lepiej niż kilka miesięcy wstecz, nie jest to jeszcze to co powinno być ale jak to się mówi nie odrazu Rzym zbudowano, firma dopiero ma rok czasu. Chaosu już conajważniejsze nie ma, ale jeszcze są niedociągnięcia i nieporozumienia które można ogarnąć, tylko potrzeba czasu i co najważniejsze chęci. Ogólnie panuje fajna atmosfera w pracy ;)Co prawda parking mógłby być większy i szatnie również ale tragedii nie ma. Czytałem niektóre opinie i nie wiem czy mam się śmiać czy płakać, niektórzy potraficie tylko krytykować i narzekać a sami nie wnosicie czy też nie wnosiliście nic dobrego do tej firmy zapewne.. Do kamieniołomów was dać i tam (usunięte przez administratora) za taką samą kasę jak tutaj, zobaczymy czy nie zatęsknicie :)))

anonymous
@Rafonix 01.02.2018 01:29

Firma ma ponad 60 ale zawsze była w rękach Szwedów. Potem przyszli Angole i policzyli że więcej zarobią gdy będą produkować w Polsce. A Polacy wykończyli komunizm, z Hagsem też sobie poradzą i wykończą.

Nik

Miałem minimalna szansę aby się tam dostać i niestety przepadła. Wy sobie na to nie pozwólcie. Tamten dzień był naprawdę pechowy.. brak prądu od samego rana jak na złość gdy już był drukarka odmówiła posłuszeństwa a na koniec pakiet w telefonie się nie aktywował i nie mogłem nawet zadzwonić.. kto by mi w to uwierzył? Trzy dni później dzwoni do mnie Pani z randstadu z propozycją pracy w hagsie mówię jak jest.. miałem mieć już rozmowę itp.. no ale niestety od razu z góry miałem być i mnie nie było to i nie ma sensu na starcie odmowa będzie. To musi być poważnie dobra firma.

Nowy
@Nik 19.02.2018 13:05

A moze to byl znak? :) pomysl o tym

racombeck

Może będzie dobrze zaczeły sie powroty do RA , DP już, Łukasz niedługo a Lechu za chwilę patrzeć jak wróci :) a już w RA czekają aż jak Paweł za Darkiem wrócii .

Trol

Powiem tyle coraz większe G?wn? się tama robi, było dobrze ale się skończyło!!!

Karzeł
@Trol 18.02.2018 00:41

Dopiero się zacznie :)

Natalia

HAGS Polska to bardzo dobry pracodawca ale jak czytam opinie na forum to niestety ma swoich hejterów!!

Były pracownik
@grubo 09.02.2018 10:46

Kultura kulturą ale brak kompetencji w tej firmie jest porażający. To mogła być fajna firma ale została zniszczona przez "polactwo". Co się dziwić,że jest bałagan jak znajomek znajomka wciska na stołki i rozdaje podwyżki. Nie liczą się kompetencję , wystarczy że ktoś jest mierny,ale wierny. Wierny dziwnym i głupim zasadom. A później dziwicie się że jeden drugiego obwinia za cokolwiek. Ale taki stan rzeczy długo nie potrwa. Sami na siebie ukręciliście bicz. Rockwell górą...Firma ma budżet na zatrudnianie kolejnych dyrektorów i kierowników,ale nie ma na przejęcia szeregowych pracowników spod Adecco (itp wynalazków) pod firmę. Śmiechu warte...

Zenon

Jest praca?

Kkk

Jest praca w hags dla spawaczy? Czy wogole jest robota?

Niuniuś
@Kkk 15.01.2018 15:35

Kicha!

mikuś

BHP - leży poniżej dna ostatnio pożar jednego z urządzeń gaszony przez firmę zewnętrzną a nie przez pracowników ( no ale jak zatyczki i okulary najważniejsze to się nie ma co dziwić )! 3 prysznice na całą halę ludzi, kadra zamotana Spawacze poodchodzili z nerwów ( 15 robót przerywanych co kilka minut i nic nie skończone ).Kontrola PIP , ciekawe kiedy PSP tam przyjedzie.Ewakuacja budynku przez pana ,który hydrantem zaczął zbiornik napełniać.Sam JOHN tego nie wytrzymał i zrezygnował - NIE POLECAM

bzik
@mikuś 05.01.2018 12:50

Chyba kolego troszkę coś ubarwiłeś.

PerpetumMobile

Na wstępie/ skoro dodaje opinie to już jestem takim baranem jak reszta z Was co zrobiła to samo. Narzekacie na pierdoły typu sanitariaty itp- Zwolnijcie się skoro wam nie odpowiada. Nikt nie pisze o zarobkach- a to zawsze podstawowy temat( wiec chyba są dobre-hmmm!!??) ja tak uważam,chociaż cześć ludzi nie zasługuje na swoje wynagrodzenia. Co do pewnych osób- w każdej firmie jest koleżeństwo i ściąganie po znajomosci baranów lub dobrych pracownikie( tu akurat to pierwsze ) ale Hags nie jest wyjątkiem. Ogólnie początek ciężki i haotyczny ale idzie do przodu. Dajcie sie rozkręcić firmie a z czasem ocenimy. Tych pierdzących w stołki raczej nie ruszą żale na Go work-u wiec sami nie róbmy syfu a dla tych lizusów,podpier.... i karierowiczów kiedyś powinie się noga.

Rokko
@PerpetumMobile 18.11.2017 21:21

Niesyrty juz inne zsklady prxebijaka hags a w zarbkach wlasnie slprzydtalem!

Nierób

Zdrowych i Wesołych Świąt !!!! Hagsiarze

Karzeł

Dziękujemy za dofinansowanie przyjęć Wigilijno integracyjnych , było SUPER!!!

Nick
@Karzeł 18.12.2017 20:54

No było miło :)

Ktoś.

To co piszecie jest tak śmieszne, że aż żałosne...niby dorośli ludzie a w głowach pustaki ????, ja wiem że głupich nie sieją więc powiedzcie skąd tacy się biorą? Wymagacie kultury, szacunku, a sami jesteście z nim do tyłu, poszecie jak to sobie ludzie nie radzą, a taka jest prawda, że to od was zależy, do kogo macie pretensje skoro sami źle robicie? Jak czytam wasze wypowiedzi to tak jak bym słyszała dzieci w przedszkolu "prosze pani bo on powiedzial ze mnie nie lubi to ja go wyzwalem" tylko tam to mozna zrozumiec bo to dzieci, a wy? Stare konie a zachowanie gorsze jak u 3 latka ???? "kochane" dzieciaczki zapamietajcie ze punkt widzenia zalezy od miejsca siedzenia i zamiast szukac winy w innych ktorzy pewnie czesto nadstawiaja za was karku kiedy wam przypadkiem wygnie sie w zla strone, albo wstawiaja sie za was o podwyzki to moze wezcie sie za siebie i ta energie wykorzystajcie na cos bardziej przydatnego i moze pokarzcie ze potraficie robic cos innego niz tylko narzekac i wyzywac sie jak smarkacze na boisku...to świadczy tylko i wyłacznie o was. Piszecie ze wasz przelozony nie ma kultury i szacunku a czym wy teraz sie wykazujecie? Śmiech na sali ????

kareł
@Ktoś. 04.11.2017 09:05

pustak to cię upierdo..ł a ty masz wszystkie jego wady genetyczne włącznie z niedorozwojem umysłowym

zenek

coś o zarobkach ktoś podpowie? biurowe nie kierownicze - jakiś przedział?

Nikodem

W zarobkach już inne firmy przebijają HAGS-a

Zostaw opinię o HAGS Polska - Sosnowiec

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie HAGS Polska