HAGS Polska

Sosnowiec

Ocena pracodawcy 4/6

na podstawie 62 ocen.

HAGS Polska
4 62 6 1

Opinie o HAGS Polska

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie HAGS Polska

Magazyn

Podobno produkcja dostala podwyzki tylko nie magazyn wytlumaczenie bo nie zarabiaja to produkcja zarabia a magazyn nie? Produkcja sie nie wyrabia przez co dystrybucja stoi ale produkcja podwyżki dostaje słabe....

Aszibka
@Stary wyjadacz 13.07.2018 15:56

Tym razem jest coś na rzeczy heheh Kierownicy mają pełne gacie :)))

Dryblas

Firma HAGS jest bardzo, bardzo dobrym zakładem!!! ale w obiecywaniu ludziom gruszek na wierzbie. Czy firma HAGS wie że jeżeli na hali temperatura przekracza powyżej 28 stopni C, to pracodawca powinien zapewnić dłuższą przerwę? A na hali niejednokrotnie przekroczenie jest ponad 30 stopni C. O zapyleniu dodatkowo nie wspomnę, wystarczy wejść na malarnię czy halę spawalniczą. Tam idzie zasłabnąć, zamknięte pomieszczenie + zapylenie i wysoka temperatura, mówi wszystko za siebie.

Stop lewusom
@Dryblas 10.07.2018 15:43

Ja tylko jestem ciekaw czemu się wszyscy z tej chajowej firmy nie pozwalniacie. Taka jest kapa tam. Ciekaw jestem ile Ci przerw w Amazonii dadzą, bo w hagsie ponoć są dwie. Ciekawe na ile fajeczek będziesz mógł wyjść hahahaha. Jak takie g jest to wyp..

Mick

Jest robota dla spawaczy w hags? Jak skladac do nich cv?

Też Idę do optimy
@Slawek_zibi 09.07.2018 02:55

No nawet pośredniczy jak ktoś potrzebuje tej noo, jak nie ma z kim na wesele iść czy jakieś inne przyjęcie rodzinne albo na prywatkę. Polecam.

Cyk

Kto się chce przyjąć do HAGS-?, bo ja NIE.....................blllleeeeeeeee!

dzik
@Dkm 26.06.2018 19:57

Chęci to trochę mało.

Tortilla

Hech, Hags chce wprowadzić na spawalni 3 zmianówkę, ha,ha,ha po tym ruchu zostanie im ludzi na skompletowanie zaledwie jednej zmiany! Dziadowska firma nawet nie była wstanie wywiesić pracownikom życzeń świątecznych. Jednym słowem dziad, dziadem pogania.

Antybadura
@Rudy 06.04.2018 19:26

Zazdrość zżera o te paski, co?

Wrangler

Czy prawdą jest że firma HAGS staje się, szamb?m? szczególności interesuje mnie spawalnia, czy warto tam składać dokumenty, gdzie słyszy się że liderzy to tępe mł?tki. Cwaniactwo i arogancja, wobec pracowników, pracował tam znajomy w zeszłym roku i mi odradzał. Czy coś zmieniło się na lepsze?

Cyn Dav
@Wrangler 05.06.2018 15:29

A co niektórym liderom, to jak się dopadli do atramentu w akwarium, a pochodzenie się ma chłopo/robotnicze, słoma ciągnęła się dwa metry z butów za nimi jak przyszli do firmy. Teraz nie pogadasz pany, śmiać się chce z tego typu BURAKÓW! Bądź człowiekiem to i ludzie Cię szanują i coś sobą będziesz reprezentował panie P.....

Toldi

Według moich doświadczeń w Hags-ie to ta Firma nie ma przyszłości. Ostatnio jest znikoma ilość zleceń... Jeśli chodzi o kierownictwo a szczególnie szanownego Pana M, który jest nie sympatyczną osobą przez co pracownik ma brak jakiejkolwiek chęci konwersacji z nim, siedzi non stop w swojej budzie, z której od czasu do czasu "musi" wyjść, zero jakiekolwiek zainteresowania pracownikiem, a jak już to tylko by poganiać i zwracać uwagę na drobne szczegóły, zmusza ludzi z innych działów do robienia rzeczy nie podlegających pod obowiązki umowy (chodzi o przenoszenie przykładowo na lakiernie proszkową gdzie pracownik nie miał zrobionych badań lekarskich na dany dział oraz są różne stawki godzinowe, co i tak nam daje prace za damski ch..) Jeśli nie ma zleceń na montażu (co ostatnim czasem jest po prostu tragedia), jedyną opcją jest właśnie Lakiernia, ale wiadomo wtedy już lepiej iść przepracować te 8h tam, niż zwolnić się w danym dniu i być na minusie w dniu wypłaty. Jeśli chodzi o atmosferę na montażu pomiędzy pracownikami jest jak najbardziej ok, każdy traktuje każdego tak samo, nie ważne czy pracujesz miesiąc czy rok i to jest jedyna zaleta tej firmy. Jeśli chcesz się przyjąć właśnie do Hags, przemyśl to kilka razy, bo możesz znaleźć lepiej płatną pracę, ja sam odradzam. Pozdrawiam

Told
@Aszibka 26.05.2018 14:37

Co do jakości wykonywanych przykładowo ławek czy stołów masz rację. Montażysta składający ławki czy tak jak też wspomniałem stoły, widzi z jednej strony widoczne pęknięcia, co powinno pójść na NOK-a. Nawet jeśli jest to drewno tzw. VIP ja jako pracownik nie puściłbym takiego bubla, ale oczywiście by zaoszczędzić na materiale, każą montować pęknięcia na nie widocznej stronie podczas postawiania ławki w parku. Cóż nie za to mi płacili w dodatku takie pieniądze bym miał się udzielać co do jakości, robiłem to co kazali więc nie dziwota że firma traciła klientów i dostawali reklamacje :)

Lujidżi

Są plusy i są minusy pracy w tej firmie. Z plusów to na pewno luźna atmosfera- przynajmniej na dziale mechaniczno-spawalniczym, niezłe warunki pracy, w miarę czysto, idzie się dogadać z każdym. Minusy to na pewno brak odpowiedniej szatni, pryszniców, miejsc parkingowych, chaos między różnymi działami, niskie zarobki zwłaszcza spawaczy- 3000zł, kadra zarządzająca bez odpowiedniej wiedzy, ciągłe braki w planowaniu produkcji. Firma jako miejsce pracy 6/10.

hefcik
@krzys 23.05.2018 08:33

Lechu

Stary

W Hagsie fajnie jest nikt nikogo nie goni , luźna atmosfera , wyników niema , wszyscy chcą więcej pieniędzy a mniej pracują , inzyniering produkcji nie wie gdzie jest i co się w firmie dzieje , magazyn nie ogarnia , po godzinie już nie wiedzą gdzie zniknął wyprodukowany element :-), w biurach już się nie mieszczą bo tylu ich zatrudnili i nic się nie zmieniło prucz rozłożenia się odpowiedzialności , super się pracuje polecam firmę !!!!

Aszibka
@Stary 25.04.2018 20:31

W sumie muszę przyznać racje Tobie hehehe :) oprócz tekstu - " nikt nikogo nie goni " gdyż kierownicy mają obiecaną jakąś super premie jeśli ustawią ludzi i stłumią wszelkie wymagania pracowników. Po ostatnim zebraniu było widać ile dla ludzi znaczą liczby wyświetlane przez dyrektora na ścianie hehehe - połowa załogi poszła do szatni i do domu a zebranie trwało dalej. Niestety ale w tej firmie nie ma socjalu, opieki medycznej, podwyżek gdyż podpisujesz umowę na 3 miesiące, 1 rok, czas bezterminowy i cały czas ta sama stawka Cie obowiązuje hehehe . Krótko mówiąc nie ma przyszłości w tej firmie . Pracownicy maja szatnie w kontenerach metalowych hehehe . Sporo ludzi już odeszło, sporo ludzi wkrótce odejdzie gdyż praca za ok 3300 brutto nie jest szczytem marzeń :)

Lidia

@Stary czy możesz określić na jakiej podstawie wyciągnąłeś takie, a nie inne wnioski? Co rozumiesz pod pojęciem luźna atmosfera? Może mógłbyś opisać jak wygląda praca w firmie Hags Polska z punktu widzenia Twojego stanowiska.

Stary
@Lidia 17.05.2018 14:02

Na podstawie obserwacji i porównania z innymi korporacjami , przejdź się po halach po godzinie 16 to zrozumiesz o czym mówię , w biurach 80% to ludzie bez doświadczenia i podstawowej wiedzy o produkcji , logistyce i planowaniu .

Patryk

Firma do (usunięte przez administratora) i tyle w temacie to riposta do Tomasza;

Tomasz

Trudno dowiedzieć się jak jest naprawdę. Tak skrajnie różne opinie, dlaczego tak piszecie?

flipyyy

Dobra firma z perspektywami. Na ten moment borykająca się z problemami wynikającymi z przeniesienia produkcji z Szwecji do Polski. Każdemu wydaje się że to takie proste przenieść firmę i w zasadzie zbudować ją na nowo. Trzeba trochę czasu ,ciężkiej pracy i cierpliwości. Hags moim zdaniem ma potencjał . Na pewno prędzej czy później jak tylko wyjdzie na prostą pojawią się dodatkowe świadczenia. Na ten moment można sobie narzekać jak to już w mentalności naszej bywa. Przytoczę jeszcze przysłowie że wszędzie dobrze gdzie nas nie ma.

Aszibka
@flipyyy 21.04.2018 09:16

Firma HAGS była przeniesiona na początku roku 2017 . Więc już trochę czasu temu. Problemy biorą się ze złego zarządzania firma a nie z przeniesienia firmy. W firmie HAGS po drugim zebraniu z Dyrektorem tak naprawdę wiadomo jeszcze mniej. W miesiąc czasu firma podniosła się niczym Fenix z popiołów hehehe . To mydlenie oczu pracownikom nic więcej. Czas pokaże co będzie dalej ale na razie jest do du... i tyle.

mickiewicz

Robota w Hagsie jest na relaksie.

Tajeminczy HAGS'iak

To może i ja się wypowiem na temat tej firmy. Pracuję już tam jakiś czas. Nie zdradzę na jakim dziale ale powiem, że praca jest w porządku. Fajna atmosfera co prawda dużo pracy ale nikt nie stoi i nie każe ci (usunięte przez administratora) Zarobki w porządku. Jeśli chce się zarobić to trzeba dać od siebie i zostać na nagodzinach lub przyjść w sobote. Co prawda wprowadzili 3 zmiany ale myślę, że dla osoby która chce pracować nie będzie stanowiło to problemu. Jeśli ktoś szuka spoko pracy to zapraszam do HAGS'a a co do poprzednich opinii że trzeba uciekać z tej firmy to ich nie słuchajcie - Nikt nikomu nie dogodzi a myśle ze kwestia socjalu i innych rzeczy w koncu nastapi - Wystarczy przeczekać "złe" czasy firmy. - Nie pisze to żaden pracownik biurowy tylko zwykły pracownik fizyczny. Pozdrawiam ;)

Aszibka
@Tajeminczy HAGS'iak 16.04.2018 19:48

Zgadzam się z Tobą oprócz kwestii związanej z zarobkami. Tutaj na pewno nie jest ok :))) Nie wiem dlaczego ale myślę iż pisze to osoba /kobieta/ z biura HAGSa hehehe :) I tutaj trzeba powiedzieć że zarobki w biurze są jak najbardziej OK :))) Proszę nie wprowadzać ludzi w błąd . Używanie słów " Jeśli chce się zarobić to trzeba dać od siebie " to nic innego jak słowa Dyrektora z pierwszego spotkania z pracownikami hehehe Dopóki Dyrektor nie zwolni kilku osób z biura odpowiedzialnych za terminy dostaw, za umowy z dostawcami np; drewna to nic się w tej firmie nie zmieni i non stop będą straty tak jak do tej pory. To wiąże się z tym że obiecanej premii nikt nigdy nie zobaczy. Nie było wspomniane o zwolnieniach ludzi które się zaczęły :) Nadal nie wiem w jakim kierunku idzie ta firma.

Oiooo

Gglr

Siwy

Do lolka nic się nie przejmuj skladaj papiery różnie bywa ale jeżeli się dostaniesz klimat jest ok zależy na ktorą zmianę trafisz bo z tego co legenda mowi i krąży trzeba uważać co się mówi byly lider Rudy jest konfidentem czyli nie wiadomo kiedy i gdzie ponownie sprzeda bo już sprzedał chłopaków z lakierni typowa gnida fałszywa i wredna. Pozdro

Lolek

Witam mam pytanko czy są przyjęcia na lakiernię proszkową proszę o info jakie zarobki jaki panuje klimacik pozdrawiam

Aszibka
@Lolek 15.04.2018 04:03

Witaj nie ma przyjęć na lakiernie proszkową. Jak jest potrzeba większej ilości ludzi to bierze się chłopaków z montażu do pomocy. Są przyjęcia np na magazyn, spawalnie.

Pimpek

Czas spadać z tej firmy, na 100% Na nic ciekawego się nie zanosi, jak zresztą robi się większości tego typu zakładach "WYZYSK"

Stefan

Jak się tu pracuje? Potrzebują ludzi?

Aszibka
@Stefan 24.03.2018 20:46

Pracuje się dobrze ale po pierwszym zebraniu z nowym dyrektorem firmy ręce wszystkim opadły. Nie ma na ten rok żadnego socjalu, podwyżek, premii, czy opieki zdrowotnej w tzw pakiecie. Szykują się odejścia ludzi gdyż nikt nie będzie pracował non stop za te same pieniądze. Największą motywacja dla pracownika jest kasa a gdy tego nie ma to to nikt nie przykłada serca w to co robi.

Unga bunga

Hags zakupił prysznice, no w końcu można się będzie wykąpać ale dopiero od czerwca, jak w na dworze w beczkach woda się nagrzeje :) śmiać się czy płakać???

Tedi

Od marca w hags daje ponoć social, ile da na święta do zakupu "KACZKI", lub "ZAJĄCA"? :)

Oooooooooo
@Tedi 18.03.2018 17:53

Ponoć tyle że nie da się przejeść :) Ooooooooo

Stary

Tragedia ! Dziś w dzienniku wyczytałem że grypa znów atakuje na Śląsku, masakra po raz kolejny narazimy firmę na straty:-D

ancymon

Czy jako spawacz powinienem znac rysunek techniczny ?

o ja nie mogę
@ancymon 15.03.2018 22:42

Eee co ty. Możesz walić lagi jak i gdzie popadnie. Na spawaniu też nie musisz się znać.

Nikita

Powiem tyle, większość ludzi czeka do wiosny, a potem spada z tego zakładu HAGS myśli jak da parę groszy więcej to ludzi będzie trzymał, a to się zdziwi jak się obudzi z ręką w nocniku. Zakłady zaczynają dorównywać płacą, w tym social w GAGS-ie niema! A co miało nie być, a skończyło się jak w większości tego typu zakładach na obiecankach. Brak podstawowych narzędzi do produkcji, co tu więcej mówić o jakości wykonania. Szkoda gadać i w ogóle zawracać sobie tym zakładem głowę.

Aszibka
@Nikita 08.03.2018 19:54

Faktycznie z tego co się słyszy obietnic było sporo ale za starego dyrektora. Obecny nie wzbudza zaufania gdy się na niego popatrzy. Nie widać żadnych efektów pozytywnych po jego przybyciu Nie potrafi powiedzieć nawet "dzień dobry" gdy jest wśród zwykłych pracowników a nie kadry. Nie widać światełka na to aby było dobrze na te chwilę. Zarobki to 3000 zł brutto jeśli jesteś z agencji pracy tymczasowej. Szał to nie jest. Najlepiej zarabiają spawacze, lakiernia mokra, lakiernia proszkowa. Przejście z agencji pod firmę HAGS jest mało realne. Nadal ludzie czekają na wypłacanie premii która miała być od tego roku. Tak samo jak na uruchomienie socjalu który też już miał funkcjonować. Ludzie odchodzą i nowi przychodzą jak wszędzie. Faktycznie można mieć odczucie że panuje chaos choćby w kwestii odpowiedzialności za kontrolę półproduktów typu spawanie, malowanie, zakupy materiałów np drewna itp. Może ktoś powiedzieć że to pierdoła ale jakby zebrać to w całość to za pewne zakład ma straty i to nie małe na tego typu "bublach". Jestem ciekaw innych opinii i spostrzeżeń . Pozdrawiam cały magazyn , stolarnię i resztę :)

anonim

(usunięte przez administratora)

Robol

Wnioskuję że jesteś jedną z osób które od 1.03.2018 już nie pracują w hagsie , co śmieszniejsze piszesz o fachowcach na poszczególnych działach :-),szkoda że zmiany zaczęli od Ciebie !!!

Jurand ze Spychowa

Witam, Czy ktoś może orientuje się czy będą jakieś przyjęcia na operatora maszyn, albo na utrzymanie ruchu, i w jaki sposób aplikować, osobiście przynieść cv, przez jakiegos pośrednika, czy jakimis innymi nadprzyrodzonymi mocami? Z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi.

Tołdi
@Robol 20.02.2018 17:51

Powiem tyle kto ma inny jakiś zakład niech się tam zatrudni, szału nie ma obiecywali i na tym się skończyło. Wystarczy wejść do łaźni w mrowisku bywa luźniej jedna umywalka i jeden sedes na 45 osób, produkcja to jeden wielki bur?el, a jego opiekunowie jemu dorastają, tyle na temat nikt nic nie wie i nie wie dla czego.

Rafonix

Jest o wiele lepiej niż kilka miesięcy wstecz, nie jest to jeszcze to co powinno być ale jak to się mówi nie odrazu Rzym zbudowano, firma dopiero ma rok czasu. Chaosu już conajważniejsze nie ma, ale jeszcze są niedociągnięcia i nieporozumienia które można ogarnąć, tylko potrzeba czasu i co najważniejsze chęci. Ogólnie panuje fajna atmosfera w pracy ;)Co prawda parking mógłby być większy i szatnie również ale tragedii nie ma. Czytałem niektóre opinie i nie wiem czy mam się śmiać czy płakać, niektórzy potraficie tylko krytykować i narzekać a sami nie wnosicie czy też nie wnosiliście nic dobrego do tej firmy zapewne.. Do kamieniołomów was dać i tam (usunięte przez administratora) za taką samą kasę jak tutaj, zobaczymy czy nie zatęsknicie :)))

anonymous
@Rafonix 01.02.2018 01:29

Firma ma ponad 60 ale zawsze była w rękach Szwedów. Potem przyszli Angole i policzyli że więcej zarobią gdy będą produkować w Polsce. A Polacy wykończyli komunizm, z Hagsem też sobie poradzą i wykończą.

Nik

Miałem minimalna szansę aby się tam dostać i niestety przepadła. Wy sobie na to nie pozwólcie. Tamten dzień był naprawdę pechowy.. brak prądu od samego rana jak na złość gdy już był drukarka odmówiła posłuszeństwa a na koniec pakiet w telefonie się nie aktywował i nie mogłem nawet zadzwonić.. kto by mi w to uwierzył? Trzy dni później dzwoni do mnie Pani z randstadu z propozycją pracy w hagsie mówię jak jest.. miałem mieć już rozmowę itp.. no ale niestety od razu z góry miałem być i mnie nie było to i nie ma sensu na starcie odmowa będzie. To musi być poważnie dobra firma.

Nowy
@Nik 19.02.2018 13:05

A moze to byl znak? :) pomysl o tym

Trol

Powiem tyle coraz większe G?wn? się tama robi, było dobrze ale się skończyło!!!

Karzeł
@Trol 18.02.2018 00:41

Dopiero się zacznie :)

Zostaw opinię o HAGS Polska - Sosnowiec

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie HAGS Polska