logo Euro Bank S.A.

Euro Bank S.A.

Wrocław

Opinie o Euro Bank S.A.

djclub19993 1 2016-10-18 21:29
Euro Bank To Naj Wiekrzy Złodziej Dla Ludzi z Emereturom i retom eurobank
9
zdecydowanie nie 2016-10-19 08:59
Odradzam podejmowania zatrudnienia w eurosyfie. jeden wielki syf.
10
E 2016-10-23 19:47
i jak Alicja pracujesz w Eurobanku ? jak Ci się podoba ?
8
bmgktop 2016-10-31 16:11
Nie polecam pracy w IT.
Opieszałość i arogancja dyrektorów. Traktują Cię jak śmiecia i mówią klasycznie "Na Twoje miejsce mam 30 innych."
Ciągłe gróżenie "bo utne CI premie"
11
nobody 2016-11-02 20:14
Tam przynajmniej lepiej płaca hehe
8
jer 2017-01-02 11:57
Witam
Pracowałem w EB pięć lat i mam w odróżnieniu od większości negatywnych opinii, swoją jak najbardziej pozytywną. Odszedłem z powodu likwidacji stanowiska pracy. Korporacja jak każda inna, stawia określone wymagania i jeżeli się w nich nie profilujesz, to jest to twoja wina a nie pracodawcy. Jeżeli tobie to nie odpowiada, to masz wolną wolę i zmień pracę !
7
XY 2017-01-07 23:44
Pani Aniu,

Skąd ta gorycz i niskie mniemanie o pracownikach Biedronki i Lidla? To tacy sami ludzie jak ja czy też Pani.
Uprzedzając pytanie: Nie, nie pracuję ani w EB ani w Biedronce ani Lidlu ani w niczym pokrewnym.

pozdrawiam.
7
Bubelek 2017-01-18 14:47
Ludzie często tak mają, jak komuś do kopia to się lepiej czują. Ja tu pracuję i jest mi dobrze pod każdym względem. Ten rodzaj pracy nie jest łatwy i nie dla każdego
6
Angela 2017-01-26 17:22
Ja bylamna dwóch eozmowach przeszły ogólnie dobrze, rozmówki sprzedażowe standard. Pewnie mnie zatrudnia bo jestem z kilkuletnim doswiadczeniem, mam jechać też na tydzień do Wrocławia na szkolenie. Czy ktos był na takim szkolenieu? Jak wyglada,ile godzin, jak z czasem wolnym gdzie sie nocuje? Prosze pisac
9
Angela 2017-01-26 17:24
Ja bylamna dwóch eozmowach przeszły ogólnie dobrze, rozmówki sprzedażowe standard. Pewnie mnie zatrudnia bo jestem z kilkuletnim doswiadczeniem, mam jechać też na tydzień do Wrocławia na szkolenie. Czy ktos był na takim szkolenieu? Jak wyglada,ile godzin, jak z czasem wolnym gdzie sie nocuje? Prosze pisac
6
Edyta 2017-01-29 18:55
Koleżanka nocowała w Hostelu , nie dość że musiała wydać swoje własne pieniądze, to jeszcze okradła ją murzynka która nocowała w 10 osobowym pokoju . Pamiętam jak narzekała na całą rekrutacje w Eurobanku , okazało się że będzie miała 2500 brutto !!! zrezygnowała i w Zgierzu znalazła pracę w Lildu za 3000 brutto . Można ? można !
10
Bombelek 2017-02-12 12:08
Mam pełną satysfakcję jak czytam takie nieudolne wpisy. One tylko utwierdzają mnie, że pracuję w fajnej firmie. Narzekanie na pracę to stały element takich portali.
6
xyz 2017-02-14 08:22
Z tego co wiem to eurobank zapewnia noclegi we Wrocławiu wszystkim pracownikom, którzy przyjeżdżają na szkolenie.
7
Przybyła 2017-02-15 21:15
Fajnie, że są nowe oferty pracy dla doradcy klienta. Jakie wymagania stawiane są na rozmowie? Ile można dostać na starcie?
10
DKT teren 2017-02-19 01:56
Hehh.. Te tysiące bezsensownych raportów powodowały że mój "zadaniowy czas pracy" robił się 12-13godzinnym czasem pracy.. Ku uciesze centrali ale ze stratą dla mojego wyniku i mojej rodziny .. wyliczyłem że w skali miesiąca zbędnej ale obowiązkowej tabelkologii itp. było około 70 godzin!!! Traciłem ja ale przede wszystkim moja rodzina bo byłem w domu tylko teoretycznie
Teraz pracuję czwarty rok w budowlance w Norwegii. Miesięcznie z wszystkimi dodatkami zarabiam 25-28 tys NOK, szefostwo dmucha i chucha aby było nam dobrze i bezpiecznie i bez nerwówki.
Pozdrowienia dla Andrzeja, Mariusza i reszty bandy z Pomorskiego;)
T




6
DKT teren 2017-02-19 01:56
Hehh.. Te tysiące bezsensownych raportów powodowały że mój "zadaniowy czas pracy" robił się 12-13godzinnym czasem pracy.. Ku uciesze centrali ale ze stratą dla mojego wyniku i mojej rodziny .. wyliczyłem że w skali miesiąca zbędnej ale obowiązkowej tabelkologii itp. było około 70 godzin!!! Traciłem ja ale przede wszystkim moja rodzina bo byłem w domu tylko teoretycznie
Teraz pracuję czwarty rok w budowlance w Norwegii. Miesięcznie z wszystkimi dodatkami zarabiam 25-28 tys NOK, szefostwo dmucha i chucha aby było nam dobrze i bezpiecznie i bez nerwówki.
Pozdrowienia dla Andrzeja, Mariusza i reszty bandy z Pomorskiego;)
T
6
Budek 2017-02-20 09:55
Jak dobra firma to nie ma ofert pracy, te lokalizacje są za daleko.
3
Zuzanna 2017-03-01 08:47
Na jakie formy zatrudnienia mogą liczyć Państwa pracownicy?
Na jakie formy zatrudnienia mogą liczyć Państwa pracownicy?
Na te i więcej pytań odpowiada w wywiadzie specjalnie dla naszego portalu przedstawicielka Euro Banku. http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,3580,wywiad-aleksandra-kowal Co Was najbardziej zaskoczyło?
3
kaz 2017-03-24 14:21
Ile Ci bombelku zapłacili za ten wpis?
3
Gregor 2017-03-28 11:09
@DKT teren Euro Bank S.A. jest miejscem pracy dla osób odpowiedzialnych. Widać , że teraz znalazłeś swoje miejsce!
3
zyk 2017-04-04 16:41
Ja to bym chciał ostrzec ludzi którzy chcieli by tam oszczędzać!! Pamiętajcie zawsze sprawdzajcie sobie oprocentowanie!!
3
Zielona 2017-04-05 10:24
Czy Euro Bank posiada jeszcze ofertę pracy dla doradcy klienta w Poznaniu? Widziałam takie ogłoszenie w marcu.
3
Pracownik eurobanku. 2017-04-06 20:00
Pracuję w Eurobanku od roku i nie mogę powiedzieć, że to moja najgorsza praca. Jak każda korporacja ma swoje wady i zalety...trzeba się umie po prostu odnaleźć. Odnosząc się do kwestii finansowych..tak, to co wynegocjujesz to masz przez najbliższy rok, dwa...dużo w gruncie rzeczy należy do nas..to nasza broszka aby dobrze się sprzedać i mieć dobre warunki. Jak czytam wpis, że dziewczyna z doradcy klienta poszła do lidla to pytam się co ona robiła w banku..strasznie czyta się te wszystkie wpisy ludzi, którzy ni w ząb nie mają doświadczenia w branży a oczekują kokosów...Na wysokie wynagrodzenie trzeba sobie zapracować, a jeśli decydujesz się na pracę w korporacji to decydujesz się na jeden wielki wyścig. W każdy banku sa plany a raportowanie swoje codziennej pracy to standard wśród korpo. Reasumując polecam na początek ! Nie jest źle :)
8
Zuzanna 2017-04-07 08:42
@Pracownik eurobanku. A na jakie możliwości rozwoju mogą liczyć pracownicy? Czy firma zapewnia dodatkowe szkolenia?
3
Daria 2017-05-03 21:54
Euro Bank to rzeczywiście typowa korporacja i tu nie ma miejsca na użalanie. Twarda rywalizacja, wypracowywanie zadań , komu nie odpowiada taki system musi szukać innej firmy. Firma jest dobra jedynie my nie nadajemy się.
5
Bubelek 2017-06-01 10:19
@Piotr Polas..k Zanim zaczniesz oczerniać firmę to pomyśl trochę! Nikt nie zmusza Cię do kredytu w tym banku , każda firma ma swoje stawki i jak będą wygórowane to nikt nie będzie korzystał. Pracuję tu i nie narzekam. Generalnie to forum dla pracowników a nie dla klientów.
3
Nie ma ludzi niezastąpionych 2017-07-11 15:47
Jak ja się cieszę, że mnie tam już nie ma.
2
Zuzanna 2017-07-13 12:26
@Nie ma ludzi niezastąpionych
cieszysz się, że nie pracujesz już w Euro Bank S.A.. Mógłbyś powiedzieć dlaczego? Jak wspominasz swoją pracę w tym banku? Jakie miałeś do niej zastrzeżenia? Takie konkretne informacje będą bardzo pomocne dla osób, które rozważają aplikację na którąś z licznych ofert pracy.
1
Maciej 2017-07-17 11:07
Osobom czytającym opinie na temat tego "banku" serdecznie odradzam korzystanie z usług. Natkniecie się Państwo na bardzo wysokie opłaty w zamian otrzymując bardzo słabą obsługę. Bank wymaga od klientów wszystkiego, w tym ponoszenia każdej nawet najdrobniejszej opłaty za jakikolwiek ruch. Z kolei jeżeli klientowi należy się zwrot nadpłaconej pożyczki/kredytu ze strony banku, występują nagle niezwykłe okoliczności uniemożliwiające zwrot. A to brakuje jakiegoś dokumentu, a to kogoś nie ma, a to jakaś szara eminencja wypowiedziała się gdzieś w centrali negatywnie, a to ktoś czegoś nie doczytał. Zawsze jest jakiś powód i batalia o zwrot swoich pieniędzy potrafi trwać nawet rok. Jeżeli macie alternatywę polecam inny bank. Eurobank to byle jaki bank dla ludzi bez wyjścia.
2
Amatorka 2017-07-23 16:58
Czy może mi ktoś powiedzieć jaki jest powód tak długiej listy ofert pracy? Jakiś nowy oddział otwierają?
1
Ktośś 2017-08-10 22:43
Witajcie.
Niedługo rozpoczynam prace w oddziale wroclawskim na stanowisku Młodszy Do radca ds. Wierzytelności. Czytajac niepochlebne opinie nabieram watpliwosci. Az tak.jest tam zle?
1
Bartek 2017-08-12 13:32
Wygląda na to, że bank otwiera nowy oddział? Taka lista potrzeb kadrowych w jednym mieście na to wskazuje. Czy wiecie coś więcej na ten temat? Aplikowałem na doradcę.
1
Pytanie 2017-08-14 07:51
Mam pytanie-jak aktualnie wygląda praca w windykaci terenowej oraz czy nadal Dyrektorami Regionu zostają wybitni fachowcy w dziedzinie windykacji i bardzo ciężko pracujący na wynik regionu?
4
Ewelina 2017-08-15 21:14
Bardzo mało piszecie opinii. Czym to jest spowodowane? Czyżby wakacje odciągnęły od komputerów? Każda opinia pracownika znacznie ułatwia podjęcie decyzji przez nowych kandydatów o ewentualnym aplikowaniu do formy.
3
Zuzanna 2017-08-31 12:46
@Pytanie według tego, co widnieje na stronie internetowej banku większość Dyrektorów Stref awansowała w ramach programu rekrutacji wewnętrznych. Może zainteresują Cię też dodatkowe informacje https://www.eurobank.pl/sciezki-awansu-w-sprzedazy,94,162.html
wiesiek 2017-09-01 23:00
W windykacji kołchoz, masa bzdurnych tabelek, raportów, raporcików itp.
Wszechobecna presja i darcie mordy na pracowników.
Stawki nie powalają, premie coraz mniejsze - ZA WSZYSTKO SĄ CIĘCIA a oczekiwania rosną - ciągle jesczcze więcej tabelek do wypełniania.
ODRADZAM STANOWCZO
eurobankowiec 2017-09-03 14:11
Pracuje juz 3-rok w Eurobanku. (ogólnie to jeden z dłuższych stazow) na stanowisku specjalisty. Ds. Sprzedazy. Jeśli aplikujecie do firmy to musicie ugrać sobie jak najwyższa podstawę bo potem nie ma możliwości na podwyżkę a jak jest to oczekują Bóg wie czego. Jak masz plany zrobione to inwestycji nie zrobiłeś to tajemniczego klienta zawaliłeś itd. Nowe osoby zarabiają więcej i to jest powód ciągłych rotacji. Zamiast nagrodzić pracownika wieloletniego to każą mu pracować za mniejsza stawkę, gdzie nowy zanim sie wdroży i zacznie robić plany mija 6miesiecy. Regulamin premiowania sie zmienił na plus natomiast juz zobaczyli ze ludzie zaczęli zarabiać na premiach normalne pieniądze to lada dzień wprowadza aneksy i mnóstwo obcinek do premii,
1
Bartek 2017-09-04 23:02
Czy jesteście pewni, że nie można napisać, coś pozytywnego o firmie? Może mocno wyśrubowane procedury są bardzo męczące i dlatego tak źle sie pracuje? A jak sądzicie czy poprawa atmosfery w pracy zmieni coś na lepsze?
Laa 2017-09-08 21:40
Niestety najgorsze jest to że w każdej korporacji praca związana ze sprzedażą wygląda podobnie i będzie coraz gorzej ... To wina konkurencji oraz postępującej cyfryzacji ( oddziały będą wypierane przez aplikacje mobilne i internetowe - młodsi klienci obsługują się sami) . Efektem tego jest coraz większa desperacja firm na wyniki i co za tym idzie mobbing, stres i wogóle syf ... Podobnie robi się w sieciach komórkowych, ubezpieczeniach itp ... W przyszłości prace obsługowo - sprzedażowe będą powoli zanikać i jeśli ludzie nie będą mieli dobrego zawodu typu programista, lekarz, inżynier to traficie pod most
1
Bum 2017-09-11 11:24
Jak się pracuje w Euro Bank-u, atmosfera dobra czy korpo?
Zuzanna 2017-09-11 13:34
@Ktośś czy rozpocząłeś już pracę w Euro Bank S.A.? Możesz powiedzieć coś więcej o swoich wrażeniach? Jak wyglądają pierwsze dni jako Młodszy Doradca ds. Wierzytelności? Chętnie dowiem się więcej o Twoich pierwszych doświadczeniach w nowym miejscu zatrudnienia.
Keli 2017-09-12 10:22
Szukam właśnie nowej pracy bo EB to tylko procedury i wymagania jest tyle kontroli EKJ, QSM, AUDYT, DS, QUIQ CHEQ, TAJEMNICZY itp, nowy system premiowania nawet niezły ale już są spore odcinki nawet za śmieszne błędy. Polecam ale tylko osobą bardzo zdeterminowanym albo mającym wszystko w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
Zuzanna 2017-09-20 15:31
@Keli rozumiem, że praca ta jest związana z dużą liczbą procedur, których trzeba przestrzegać. Piszesz, że polecasz, ale tylko dla niektórych. Możesz powiedzieć kto, według Ciebie dobrze znajdzie się na tym stanowisku? Co sprawia, że warto polecić pracę w Euro Bank?
Mil (i)czec nie bede 2017-09-28 17:19
Praca w eb w moim mieście to tragedia. Pracowałam ja i kierowniczka. Od początku byłam zdana wyłącznie na siebie. Żadnej pomocy. Wiecznie sama bo kierowniczka musiała akurat iść do fryzjera, kosmetyczki, zrobić paznokcie. Nigdy nic nie pomogła a później pretensje że coś nie tak. Dodatkowo jawne oszukiwanie klientów przez kierowniczke a później mi tych klientów zostawiła na głowie. Nie podobało jej się że ja przedstawiam warunki dokładnie takie jak są a nie tak jak ona chciała. Wszyscy klienci to byli jej klienci nawet jak przyszedł mój znajomy i wprost mówił że przyszedł bo ja do niego zadzwonilam. Współczuję chłopakowi który z nią siedzi. Na koniec zostałam oskubana ż wypłaty bo zgodziłam się na umowę na pół etatu a pracowałam na cały etat. Pozdrawiam Cię Karolino.
Zuzanna 2017-09-29 09:00
@Mil (i)czec nie bede jeśli masz takie zastrzeżenia co do pracy któregoś z pracowników, to warto przesłać takie informacje wewnętrznie i bezpośrednio do firmy. Próbowałaś to zrobić?
Tabby 2017-10-04 21:52
A ja pracuje już 4 lata i jestem bardzo zadowolona. Po prostu trzeka robić swoje to i awans przyjdzie i podwyżka.
Polecam :)
1
Zuzanna 2017-10-05 09:23
@Tabby wspominasz o możliwości awansu. Wiele osób ten aspekt na pewno interesuje. Możesz powiedzieć o tym coś więcej? Jak szybko można liczyć na awans? Czy pracownicy z niektórych działów mają na to większą szansę?
Werona 2017-10-16 11:10
Osoby ambitne i pracowite zawsze potrafią sobie radzić i właśnie takie mogą pracować w Euro Bank-u. Swoją drogą to firma ma spore potrzeby kadrowe, dlaczego?
ANIA 2017-10-18 22:20
Taaa , awans :-) :-) :-) Prawie sie poplakalam ze śmiechu. Osoby ambitne? W eb-chyba naiwne. Kazdy ucieka bo poziom kultury w stosunku do pracownika jest bliki 0. Opiekun klienta, specjalista czy doradca wszystko to samo tylko nazwe zmieniaja wielki mi awans. Siedzisz i wciskasz kredyty i karty na kazdym stanowisku. Jak to mozliwe ze osoba majaca 20%planu ma przedłużona umowe na czas nieokreslony a osoba majaca 78%zostaje zwolniona. Tak bylo u mnie w Oddziale. Taka polityka firmy, robia co chca, sprawiedliwości i logiki tam nie ma. Malo osob z kompetencjami na wyzszych szczeblach. Rzadza Toba osoby ktore do piet Ci nie dorastaja. I pytanie dlaczego sa kasowane niektóre negatywne komentarze??? W jeden dzien sa a w drugi kasujecie. Zenada
ANIA 2017-10-18 22:21
Taaa , awans :-) :-) :-) Prawie sie poplakalam ze śmiechu. Osoby ambitne? W eb-chyba naiwne. Kazdy ucieka bo poziom kultury w stosunku do pracownika jest bliki 0. Opiekun klienta, specjalista czy doradca wszystko to samo tylko nazwe zmieniaja wielki mi awans. Siedzisz i wciskasz kredyty i karty na kazdym stanowisku. Jak to mozliwe ze osoba majaca 20%planu ma przedłużona umowe na czas nieokreslony a osoba majaca 78%zostaje zwolniona. Tak bylo u mnie w Oddziale. Taka polityka firmy, robia co chca, sprawiedliwości i logiki tam nie ma. Malo osob z kompetencjami na wyzszych szczeblach. Rzadza Toba osoby ktore do piet Ci nie dorastaja. I pytanie dlaczego sa kasowane niektóre negatywne komentarze??? W jeden dzien sa a w drugi kasujecie. Zenada
Zostaw swoją opinię o Euro Bank S.A. - Wrocław
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Euro Bank S.A.