logo Euro Bank S.A.

Euro Bank S.A.

Wrocław

Opinie o Euro Bank S.A.

szukam pracy 2016-01-31 22:53
Może ktoś wie na jakie wynagrodzenie może liczyć menadżer małej placówki bankowej. Chce aplikować na to stanowisko. z góry dziękuje za odp
17
Były 2016-02-01 11:56
Pracowałem w tej korporacji dla nich pracownicy to śmieci które można wywalić do śmieci na podstawie wymyślonych faktów. Póżniej przegrywają w sądach ale ciebie wywalili i to dla nich najważniejsze. Nie potrafią przyzwoicie powiedzieć do widzenia. A Panowie Dyrektorzy to dopiero elita kłamczuchów i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w
15
Paweł 2016-02-12 20:12
Nie powiedziałbym, żeby najlepiej zarabiał LOB (menadżer w małej placówce), nie licz na więcej niż 3700zł brutto + ewentualne premie.
5
no tak 2016-02-18 15:13
Praca wg mnie sama w sobie ok, dobra pensja dla nowych pracowników ("starym" nie podciągają podstawy i tym samym mają mniejszą niż nowi sic!) Praca dla osób o stalowych nerwach i nie mówię tu o klientach tylko o przełożonych i o blisko położonych oddziałach. Pracowałam w kilku oddziałach i wszędzie niestety jest tak samo, że po jakimś czasie mimo Twoich chęci do pracy to i tak psychika zostaje zdewastowana ciągłymi mailami i obrażaniem Twojej godności wprost. Jeżeli chcesz zdobyć doświadczenie i związać swoją przyszłość z sektorem bankowym aplikuj. Ja nie dałam rady wysłuchiwać ciągłych pretensji do wszystkich zatrudnionych. Pracuję w innym charakterze i niestety zraziłam się do pracy w banku, pomimo że na początku byłam zachwycona. Na stanowiskach MOB znajdują się często nieodpowiednie osoby i to jest główny mój zarzut do EB. Pozdrawiam silnych i zmotywowanych i powodzenia!
8
ebix 2016-02-28 20:23
zgadza sie i tylko potrafia byc mocni w genbie i pouczac,a niechby sie usiedli na sali sprzedazowej i przelozyli te teorię na praktykę.Ponadto te żenujące standarty obsługi klienta...masakra,dziadowski bank który chce uchodzic za taki na poziomie...
13
carmen 2016-03-02 23:10
JEŻELI CHCESZ WYKOŃCZYĆ SIĘ NERWOWO, TO ZACZNIJ PRACĘ W EUROBANKU. PRACOWAŁAM TAM PÓŁ ROKU, WŁAŚNIE SIĘ ZWOLNIŁAM BO NIE CHCIAŁAM WYLĄDOWAĆ W PSYCHIATRYKU . PRACA OD RANA DO PÓŹNEGO WIECZORA , JA W PALCÓWCE PRACOWAŁAM PO 10 H, MENADŻERKA WREDNA , ZAROBKI MARNE 2500 BRUTTO , NA ROZMOWIE OBIECUJĄ ZŁOTE GÓRY WIELKIE PREMIE, PLAM WYROBIONY A PREMII JAK NIE MA TAK NIE MA , BO KOLEŻANKA , KTÓRA DOSTAJE GOTOWE WNIOSKI OD MULTIBROKERÓW PRZEZ MENADŻERKĘ ZGARNIA WSZYSTKO, WIELKA NIESPRAWIEDLIWOŚĆ I MOBBING, WYKORZYSTYWANIE PRACOWNIKA NA MAXA , NIGDY WIĘCEJ PRACY W TYM BANKU, ODRADZAM WSZYSTKIM !
19
ania23 2016-03-16 21:09
Pracowałam w Eurosyfie 8 miesięcy i nigdy w życiu tam nie wrócę. Przez 8 miesięcy ciągła rotacja pracownikow i LOB w oddziale, praca po 10 h dziennie niekiedy 5 dni w tygodniu, bo w kółko pracownikow brakuje. Plany oddziałowe, wiec jak Teoja koleżanka/kolega z oddziału planu nie zrobi to ty tez nic nie dostajesz. Podział na kredyty pierwotne i powtórne. Zrobisz 200% w kredytach pierwotnych,a w powtórnych 50% to nic nie dostaniesz. Masz sprzedaż kredytów ale produktów dodatkowych(kok, lwk) brak to dostajesz 100 zł premii. Nigdy nie dostałam wiecej niż 500 zł premii. Leady? Nikt nie odbiera, baza od początku istnienia banku ta sama i obdzwoniła z góry do dołu. Mam dzwonić do Pana Zenka, ktory w 2006 roku ostatni raz był w placówce i sprzedać mu kredyt. Zero szacunku do ludzi, zero szkoleń. Na szkolenia zapisuje sie 6 osób z całej strefy, bo wiecej miejsc nie ma-przyszłam do pracy i pierwsze szkolenie odbyłam w 6 miesiącu pracy-tylko dlatego,ze ktoś sie wykruszył. Pseudo-menagerowie nie mający pojęcia o zarządzaniu. Opiekun klientka nie raz ma podstawę niższa niż DK. Mobbing, ciągła rotacja i brak poszanowania dla człowieka. Wysługują sie jak pachołkami i pracownikow traktują jak szmaty nic niewarte. Jak ktoś sie nie szanuje i nie szanuje swojego czasu to zapraszam do EUROSYFU
22
Ania23 2016-03-16 21:24
Ah... Zapomniałam jeszcze dodać. Ładowanie bankomatów w gwoli oszczędności przez pracownikow. A nawet jak zrobi sie plan-o ile zrobi i juz dostanie te 100 zł, to zawsze jest za mało sprzedane, zawsze sprzedawcy są do [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i zawsze są pretensje. Premie uwalane za shoppera, za audyt, za aktywnego klienta(ale nikt nie wie o co chodzi),bo w papierach jest błąd. Plik premiowy jest-ale nikt nie wie jak sie tam coś wylicza-po co pracownik ma wiedzieć? I tak uwala. Także polecam prace masochista ;)
12
newton 2016-04-07 00:17
widze że nie tylko u mnie taka masakra :) taki bank jak każdy inny i będzie coraz gorzej niestety ale trzeba chyba zaczać szukac posady gdzieś na fabryce :D
5
aaaaaaa 2016-04-11 19:01
Nie czytasz tołku co napisali wcześniej. Chcesz takiego zaperdzielu źe nie wiesz jak się nazywasz? Źycia nie szkoda
6
Kate 2016-04-28 20:42
Czy wiecie jakie są zarobki w mniejszych miejscowościach? Oraz jak to wygląda jeżeli nie wyrobimy planu sprzedażowego?
11
Max 2016-05-17 22:40
A jak w eurobanku żyje się programistom? Widzę, że jest oferta na stanowisko Projektant Programista Java i zastanawiam się czy nie aplikować. Ile zarabiają programiści w eurobanku? Jak z jakością kodu, terminami, ilością pracy, atmosferą itd.? Polecacie czy lepiej szukać czegoś innego?
10
Wiolka 2016-05-30 12:57
Chyba musiałaś pracować w Gliwicachi juz wiem w jakim i z kim w oddziale współczuję faktycznie
9
alicja 2016-07-08 21:58
ja od poniedziałku idę do eurobanku na doradcę klienta i jestem bez doświadczenia w dodatku po studiach pedagogicznych. pracę w przedszkolu zamieniam na eurobank. zarobki oferują na pewno lepsze niż w przedszkolu a jak będzie naprawdę to nie wiem.... a co do szkoleń to za tydzień jadę na tygodniowe szkolenie do Wrocławia a wcześniej mam jeszcze jednodniowe także we Wrocławiu.
6
Kamil 2016-07-12 10:37
Euro to totalna patologia w każdym obszarze, ale jak ktoś długo szuka pracy i nie ma innej alternatywy to niech tam idzie i pracuje. Trzeba byc odpornym psychicznie ale i tak Cię złamią po jakimś czasie, że sam zrezygnujesz. Bo normalny człowiek nie wytrzyma tego gnojenia przez zwierzchników całymi dniami. Zamiast zająć się pracą to odpisujesz na e maile dlaczego nic dzisiaj nie sprzedałeś itd. Wyzwiska na porządku dziennym
16
EX MOB 2016-07-20 23:05
Bravo! Jestem ex pracownikiem na moje szczęście! W pełni się z Tobą zgadzam, IDEALNIE OPISANY SYSTEM PRACY. TO NIE JEST BANK A TZW DYREKTORZY STREF I WYŻEJ BAWIĄ SIĘ W BANK. Byłam Lob czy jak to zwą i mówię wprost, że w tej firmie potrzebny jest dobry psychiatra dla dyr stref i wyżej. MASAKRA!!!!!!
11
EX MOB 2016-07-20 23:15
100% RACJI TO MAŁO :) A i jeszcze komitety jakości! I to słownictwo zlekka żenujące..... Na prawdę Pan Krystian K powinien poczytać to forum........
Pozdrawiam :)
14
astarh 2016-07-30 19:58
Czesc, jak wyglada atmosfera oraz praca na dziale " Doradca ds. Wierzytelności", pracuje od roku w windykacji ubezpieczen, i chcialbym zalapac sie na cos innego.
4
astarh 2016-07-30 19:58
Czesc, jak wyglada atmosfera oraz praca na dziale " Doradca ds. Wierzytelności", pracuje od roku w windykacji ubezpieczen, i chcialbym zalapac sie na cos innego.
2
NIE POLECAM 2016-09-14 09:20
Eurosyf to najlepsze określenie dla pracy w centrali COK. Kierownicy, Liderzy tragiczni , patrza tylko jak swoja rodzinę i młodszych przydupasów na górę pchnąć. Zero orientacji na pracownika przez co jest ciągła rotacja. Ogłoszenie już dają na OLX. Syf, kiła i mogiła. Traktują ludzi jak śmiecie, płacą gorzej niż w Biedronce, a wymagania mają . Nie polecam pracy na COK ani w Eurosyfie. Jedyny plus to żałośnie niska pensja wypłacana na czas i umowa o pracę.
13
Widz 2016-09-15 09:34
Niczego się nie nauczysz! Będziesz białym murzynem do najgorszej roboty.
13
Don 2016-09-22 22:34
Słabawo. Trzeba MOCNO negocjować kasę na wejściu i nie schodzić z wysokich widełek, bo kwota, którą dostaniesz na wstępie będzie na stale - nie ma podwyżek w ogole (!) przez kilka lat. Nowi maja wiecej niz starzy z doswiadczeniem, wiec sa kwasy.

Szkolenia - niestety tylko jak Cie wysle kierownik, czyli zalezy z kim masz układy.
8
Srik 2016-09-29 15:35
Uwaga, przestrzegam wszystkich przed podejmowaniem pracy w COK (call center). Siedzisz jak młot przy telefonie i dzwonisz i dzwonisz i dzwonisz. Obiecują złote góry, awanse, przejście do innych działów, ostatecznie lepsze fuchy są zarezerwowane dla znajomych, rodzin i kochanków. ZDECYDOWANIE NIE POLECAM, SZKODA CZASU!
9
Srik 2016-09-29 15:37
Uwaga, przestrzegam wszystkich przed podejmowaniem pracy w COK (call center). Siedzisz jak młot przy telefonie i dzwonisz i dzwonisz i dzwonisz. Obiecują złote góry, awanse, przejście do innych działów, ostatecznie lepsze fuchy są zarezerwowane dla znajomych, rodzin i kochanków. ZDECYDOWANIE NIE POLECAM, SZKODA CZASU!
9
djclub19993 1 2016-10-18 21:29
Euro Bank To Naj Wiekrzy Złodziej Dla Ludzi z Emereturom i retom eurobank
5
zdecydowanie nie 2016-10-19 08:59
Odradzam podejmowania zatrudnienia w eurosyfie. jeden wielki syf.
5
E 2016-10-23 19:47
i jak Alicja pracujesz w Eurobanku ? jak Ci się podoba ?
5
bmgktop 2016-10-31 16:11
Nie polecam pracy w IT.
Opieszałość i arogancja dyrektorów. Traktują Cię jak śmiecia i mówią klasycznie "Na Twoje miejsce mam 30 innych."
Ciągłe gróżenie "bo utne CI premie"
8
nobody 2016-11-02 20:14
Tam przynajmniej lepiej płaca hehe
4
jer 2017-01-02 11:57
Witam
Pracowałem w EB pięć lat i mam w odróżnieniu od większości negatywnych opinii, swoją jak najbardziej pozytywną. Odszedłem z powodu likwidacji stanowiska pracy. Korporacja jak każda inna, stawia określone wymagania i jeżeli się w nich nie profilujesz, to jest to twoja wina a nie pracodawcy. Jeżeli tobie to nie odpowiada, to masz wolną wolę i zmień pracę !
3
XY 2017-01-07 23:44
Pani Aniu,

Skąd ta gorycz i niskie mniemanie o pracownikach Biedronki i Lidla? To tacy sami ludzie jak ja czy też Pani.
Uprzedzając pytanie: Nie, nie pracuję ani w EB ani w Biedronce ani Lidlu ani w niczym pokrewnym.

pozdrawiam.
3
Bubelek 2017-01-18 14:47
Ludzie często tak mają, jak komuś do kopia to się lepiej czują. Ja tu pracuję i jest mi dobrze pod każdym względem. Ten rodzaj pracy nie jest łatwy i nie dla każdego
3
Angela 2017-01-26 17:22
Ja bylamna dwóch eozmowach przeszły ogólnie dobrze, rozmówki sprzedażowe standard. Pewnie mnie zatrudnia bo jestem z kilkuletnim doswiadczeniem, mam jechać też na tydzień do Wrocławia na szkolenie. Czy ktos był na takim szkolenieu? Jak wyglada,ile godzin, jak z czasem wolnym gdzie sie nocuje? Prosze pisac
2
Angela 2017-01-26 17:24
Ja bylamna dwóch eozmowach przeszły ogólnie dobrze, rozmówki sprzedażowe standard. Pewnie mnie zatrudnia bo jestem z kilkuletnim doswiadczeniem, mam jechać też na tydzień do Wrocławia na szkolenie. Czy ktos był na takim szkolenieu? Jak wyglada,ile godzin, jak z czasem wolnym gdzie sie nocuje? Prosze pisac
3
Edyta 2017-01-29 18:55
Koleżanka nocowała w Hostelu , nie dość że musiała wydać swoje własne pieniądze, to jeszcze okradła ją murzynka która nocowała w 10 osobowym pokoju . Pamiętam jak narzekała na całą rekrutacje w Eurobanku , okazało się że będzie miała 2500 brutto !!! zrezygnowała i w Zgierzu znalazła pracę w Lildu za 3000 brutto . Można ? można !
5
Bombelek 2017-02-12 12:08
Mam pełną satysfakcję jak czytam takie nieudolne wpisy. One tylko utwierdzają mnie, że pracuję w fajnej firmie. Narzekanie na pracę to stały element takich portali.
1
xyz 2017-02-14 08:22
Z tego co wiem to eurobank zapewnia noclegi we Wrocławiu wszystkim pracownikom, którzy przyjeżdżają na szkolenie.
2
Przybyła 2017-02-15 21:15
Fajnie, że są nowe oferty pracy dla doradcy klienta. Jakie wymagania stawiane są na rozmowie? Ile można dostać na starcie?
4
DKT teren 2017-02-19 01:56
Hehh.. Te tysiące bezsensownych raportów powodowały że mój "zadaniowy czas pracy" robił się 12-13godzinnym czasem pracy.. Ku uciesze centrali ale ze stratą dla mojego wyniku i mojej rodziny .. wyliczyłem że w skali miesiąca zbędnej ale obowiązkowej tabelkologii itp. było około 70 godzin!!! Traciłem ja ale przede wszystkim moja rodzina bo byłem w domu tylko teoretycznie
Teraz pracuję czwarty rok w budowlance w Norwegii. Miesięcznie z wszystkimi dodatkami zarabiam 25-28 tys NOK, szefostwo dmucha i chucha aby było nam dobrze i bezpiecznie i bez nerwówki.
Pozdrowienia dla Andrzeja, Mariusza i reszty bandy z Pomorskiego;)
T




2
DKT teren 2017-02-19 01:56
Hehh.. Te tysiące bezsensownych raportów powodowały że mój "zadaniowy czas pracy" robił się 12-13godzinnym czasem pracy.. Ku uciesze centrali ale ze stratą dla mojego wyniku i mojej rodziny .. wyliczyłem że w skali miesiąca zbędnej ale obowiązkowej tabelkologii itp. było około 70 godzin!!! Traciłem ja ale przede wszystkim moja rodzina bo byłem w domu tylko teoretycznie
Teraz pracuję czwarty rok w budowlance w Norwegii. Miesięcznie z wszystkimi dodatkami zarabiam 25-28 tys NOK, szefostwo dmucha i chucha aby było nam dobrze i bezpiecznie i bez nerwówki.
Pozdrowienia dla Andrzeja, Mariusza i reszty bandy z Pomorskiego;)
T
2
Budek 2017-02-20 09:55
Jak dobra firma to nie ma ofert pracy, te lokalizacje są za daleko.
Zuzanna 2017-03-01 08:47
Na jakie formy zatrudnienia mogą liczyć Państwa pracownicy?
Na jakie formy zatrudnienia mogą liczyć Państwa pracownicy?
Na te i więcej pytań odpowiada w wywiadzie specjalnie dla naszego portalu przedstawicielka Euro Banku. http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,3580,wywiad-aleksandra-kowal Co Was najbardziej zaskoczyło?
kaz 2017-03-24 14:21
Ile Ci bombelku zapłacili za ten wpis?
Gregor 2017-03-28 11:09
@DKT teren Euro Bank S.A. jest miejscem pracy dla osób odpowiedzialnych. Widać , że teraz znalazłeś swoje miejsce!
zyk 2017-04-04 16:41
Ja to bym chciał ostrzec ludzi którzy chcieli by tam oszczędzać!! Pamiętajcie zawsze sprawdzajcie sobie oprocentowanie!!
Zielona 2017-04-05 10:24
Czy Euro Bank posiada jeszcze ofertę pracy dla doradcy klienta w Poznaniu? Widziałam takie ogłoszenie w marcu.
Pracownik eurobanku. 2017-04-06 20:00
Pracuję w Eurobanku od roku i nie mogę powiedzieć, że to moja najgorsza praca. Jak każda korporacja ma swoje wady i zalety...trzeba się umie po prostu odnaleźć. Odnosząc się do kwestii finansowych..tak, to co wynegocjujesz to masz przez najbliższy rok, dwa...dużo w gruncie rzeczy należy do nas..to nasza broszka aby dobrze się sprzedać i mieć dobre warunki. Jak czytam wpis, że dziewczyna z doradcy klienta poszła do lidla to pytam się co ona robiła w banku..strasznie czyta się te wszystkie wpisy ludzi, którzy ni w ząb nie mają doświadczenia w branży a oczekują kokosów...Na wysokie wynagrodzenie trzeba sobie zapracować, a jeśli decydujesz się na pracę w korporacji to decydujesz się na jeden wielki wyścig. W każdy banku sa plany a raportowanie swoje codziennej pracy to standard wśród korpo. Reasumując polecam na początek ! Nie jest źle :)
2
Zuzanna 2017-04-07 08:42
@Pracownik eurobanku. A na jakie możliwości rozwoju mogą liczyć pracownicy? Czy firma zapewnia dodatkowe szkolenia?
Daria 2017-05-03 21:54
Euro Bank to rzeczywiście typowa korporacja i tu nie ma miejsca na użalanie. Twarda rywalizacja, wypracowywanie zadań , komu nie odpowiada taki system musi szukać innej firmy. Firma jest dobra jedynie my nie nadajemy się.
1
Bubelek 2017-06-01 10:19
@Piotr Polas..k Zanim zaczniesz oczerniać firmę to pomyśl trochę! Nikt nie zmusza Cię do kredytu w tym banku , każda firma ma swoje stawki i jak będą wygórowane to nikt nie będzie korzystał. Pracuję tu i nie narzekam. Generalnie to forum dla pracowników a nie dla klientów.
Zostaw swoją opinię o Euro Bank S.A. - Wrocław
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Euro Bank S.A.