brak logo

NOVA-ST Sp.zo.o

Czeladź

Opinie o NOVA-ST Sp.zo.o

Man 2009-12-08 11:25:23
moze tak bylo kiedys, ale nie w ostatnich latach. Jesli nie wierzycie, a pracujecie tam to sprawdzcie sobie stany kont w ZUS i sami zobaczycie. Pozyjecie, zobaczycie.
piotr 2009-12-09 08:50:33
Ale głupoty ktoś wypisuje, pracuję w tej firmie i pierwsze słyszę żeby nie wypłacali wynagrodzenia
babis 2010-01-03 22:17:30
Prosze napisać więcej o pana pracy w tej firmi czy był pan na kontrakcie w hanowerze,czy płaca na czas wynagrodzenia
anonim 2010-06-27 10:01:13
mam zamiar podjac prace w tej firmie , obiecano mi wyjazd do Niemiec czytajac opinie o tej firmie zaczynam sie wahac moze ktos mi doradzic cos w tej sprawie?
anonim 2010-07-13 09:41:16
mają teraz bardzo dobry kontrakt w Niemczech także polecam
marek 2010-07-13 09:43:40
tak to prawda , idzie nieźle zarobić na tym nowym kontrakcie
waldek 2010-07-15 09:18:05
z tego co wiem firma miała kiedyś małe problemy z kasą ale teraz wyszli na prostą bo załapali niezły kontrakt , nie mam żadnych zastrzeżeń, polecam
franek 2010-07-15 09:48:24
jest kontrakt mozna zarobic tylko jak sie nie umie spawac lub sie liczy ze moze jakos bedzie to nawet jak bedzie sie siedzialo w robocie to jest zle a szuka sie dziury w calym
anonim 2010-09-04 17:41:00
harry - 2010-08-24 08:36:00

960 euro to jest kasa lapia kogo sie da

bo jak się jezdzi do domu co miesiąc to 960 się zarabia!!!! Ja nie jezdze i mam 2 tysiaki.....
spaw 2010-11-20 18:11:09
Czy mógłby ktoś coś więcej napisac o tym kontrakcie w Niemczech.
Gdzie dokładniej jest jaka miejscowośc i co tam spawają i jakie stawki oferują.Może mógłby ktoś napisac jakie tam warunki panują , może ktoś kto tam teraz pracuje lub niedawno pracował.
anonim II 2010-11-22 21:59:59
idzie zarobić tyle co na innych kontraktach w niemczech nic lepiej nic gorzej a praca spokojna
kule 2010-11-24 12:23:27
nie prawda , teraz mają dobry kontrakt. zaryzykowałem i jestem na razie zadowolony
anonim 2010-11-27 12:00:08
Czy mozna cos wiecej na temat tego kontraktu dobrego .
W jakiej miejscowosci albo firmie Niemieckiej.A sa tam jakies przyjecia?.
uk 2011-03-17 19:51:12
A gdzie te kontrakty na północy Niemiec jak tak to jaka miejscowosc albo firma jestem ciekaw bo znów jest ogłoszenie o pracy od nich. Tak że jak mozna to napiszcie w jakiej firmie albo miejscowosci. Z góry dzięki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
czary mary 2011-03-31 22:18:01
Zgadzam się ja też , że firma niestety ale nie jest godna zaufania, ani zachodu. Czytajcie dobrze umowę nim podpiszecie . A dla tych co myślą że dobrze zarobia to najpierw zastanów się bo starcisz tak jak ja.Po miesiącu auf wiedersehen bo nie ma pracy.
anonim 2011-08-22 15:12:31
Witam , mam pytanie moj mąz wlaśnie dostał propozycje pracy w tej firmie w Niemczech na budowę . Właśnie przczytalam opinie jestem zszokowana , chyba mu odrodze . Nie wiem czy mnie posłucha? Może cos wiecej na temat tej firmy i wyplacalnosci . Pozdrawiam
anonim 2011-10-12 22:43:52
koledzy czy mógł by mi ktoś napisac jak ta firma stoi teraz,mam możliwośc jechac koło Bremen.Może ktoś coś napisze kto tam pracuje , jakie warunki i płaca.
ala 2012-11-25 18:05:19
Obecnie nic nie mają mąż tam pracował 2 m.ce umowe podpisał na rok a po 2 m-cach dostał wypowiedzenie i wypowiedzenie ,bo nie ma pracy i 7 euro na godzinę płacą.
dalem sie nabrac 2013-01-17 13:01:20
przede wszystkim przeczytajcie dokladnie umowe zanim podpiszecie, nie polecam , tak jak wszedzie jak potrzebuja pracownikow to sa gotowi wszystko obiecac
katarzyna 2013-03-27 18:06:51
Firma niewiarygodna,niewyplacalna,bez jakiejkolwiek wiarygodności.Nie wypłaca pracownikom pieniędzy na które ciężko zapracowali.Do tej pory nie wyplacili pieniędzy za PRACE w HOLANDII.Wiem że wszystkich pracowników zwolnili żeby pozbyć się kłopotu. Sprawa skończy się w Sądzie. (usunięte przez administratora)
aaa 2013-04-20 16:41:51
NIE POLECAM!!!!!
aaa 2013-04-20 16:46:12
(usunięte przez administratora)Obiecują duże pieniądze a na miejscu okazuje się że zarobki są niższe niż można zarobić w Polsce. Unikajcie tej firmy.
madzia 2013-05-17 14:36:52
to może jakiś pozew zbiorowy? lepsze rezultaty osiągniemy, poza tym, wiem,że paru pracowników chętnie tez by dołączyło
111 2013-05-30 22:03:47
pozew zbiorowy??? nikt na to nie pójdzie!!! musisz się sama starać. takie czasy. ale powiem że warto
111 2013-05-30 22:10:30
do wszystkich którzy pracowali w NOVA-ST-BIS. poczytajcie sobie umowę o pracę. wynagrodzenie wynosi 1350€ brutto na miesiąc, czyli ok tyś netto + diety!!! a ile wy dostaliście? pozdrawiam. ps. dla zainteresowanych to ja oddałem sprawę o 16 tyś za 6 miesięcy. napiszę więcej po sprawie
lola 2013-06-05 09:42:04
co przegrałeś ? z
Dana 2013-06-17 20:40:12
(usunięte przez administratora) Ludzie uważajcie na firmę bo szkoda nerw,
lola 2013-06-19 12:39:09
przegrałeś sprawę ? nie do wiary, zawsze mi się wydawało, że sądy pracy są przychylne pracownikowi, coś mi tu nie pasuje
D.J. 2013-06-19 15:10:38
Firma niejasno precyzuje umowy. Pracownik do końca nie wie na jakich zasadach pracuje i jak długo. Traktują ludzi jak przedmioty. N(usunięte przez administratora)
lola 2013-06-19 15:29:21
mojemu mężowi i innym pracownikom, którzy razem pracowali, do dziś nie wypłacili całości wynagrodzenia, mamy zamiar założyć im sprawę w sądzie o wypłatę zaległego wynagrodzenia. Myślę, że tu nie powinno być większego problemu z odzyskaniem pieniędzy, tylko czas zleci i nerwy człowiek sobie psuje .
Ale dość już mają wszyscy obiecywanek i zwlekania z tygodnia na tydzień, ten człowiek (szef znaczy) nie trktuje ludzi poważnie i myśli ,że ma do czynienia z (usunięte przez administratora).. żenujące,
W każdym razie, my nie odpuścimy tej sprawy!
D. J. 2013-06-19 15:52:33
Proszę powiedzieć mi jak długo państwo czekacie na pieniądze. Interesuje mnie to , gdyż jesteśmy w tej samej sytuacji. Jak było u Was z umową?
olka 2013-07-12 15:11:37
nie zaciągaj się, chyba ,że chcesz się później prosić o swoje pieniądze.
do tej pory mąż nie otrzymał zaległego wynagrodzenia. skierowaliśmy sprawę do sądu, czekamy na finał .
2013-09-24 08:41:23
pracowalem w firmie w czerwcu 2012 mialem wypadek czy ktos pracowal tam w tym czasie nie poznalem ludzi(usunięte przez administratora)
111 2013-12-03 21:24:09
UWAGA!!! nova w ostatnim czasie szuka pracowników!!! nie dajcie się namówić!!! poczytajcie opinie!!! wiem co mówię, bo pracowałem tam parę lat.
111 2013-12-04 18:36:24
ja założyłem sprawę i wygrałem. teraz czekam na to kiedy komornik ściągnie pieniądze, bo z tym jest problem. firma ma puste konta bankowe
111 2014-01-09 18:58:03
ta firma to bankrut. nie warto tam pracować!!!
111 2014-01-14 20:12:19
dla wszystkich wierzycieli firmy. możecie złożyć wniosek do sądu o upadłość firmy a później będzie strzelczyk wam musiał wszystko zwrócić...hehehe niech ma za swoje...
111 2014-01-14 20:19:53
a i jeszcze jedno... ja ze swojej strony zadbam o to że firma jako mój dłużnik trafiła na wszystkie strony europejskich dłużników, tak żeby już nigdzie nie znalazła kontraktów. pozdrawiam wszystkich oszukanych przez tą firmę.
mono 2014-03-28 23:02:37
to po co taka firma szuka ludzi do pracy jak nie ma z czego zapłacić?
Anonim24 2014-04-29 14:50:21
Witam jeśli ktoś zamierza podjąć prace w tej firmie niech sie najpierw dobrze zastanowi co innego mówią w biurze a co innego jest na miejscu warunki mieszkalne gdyby nie spanie na podłodze lub w troje na jednym łużku i jedna kuchenka z lodówką na 10 osób to nawet dobre a odnośnie pieniędzy to tak jak osoby piszące wyżej ja się zraziłem a też myślałem że będzie tak super.
GIPS 2014-09-15 20:27:24
firma ta jest wspomagana przez szefa niemieckiej firmy oni są w zmowie i golenie na kase jest normą jeśli macie coś innego to szkoda waszych nerwów i pieniedzy i robienia dobrze tego z czeladzi
Saxon 2014-10-13 19:19:47
Pracowalem w tej firmie i niestety jest jaka jest nic dodac nic ujac kantuja i tyle dzis dostalem polecony z ZUS-u okazuje sie ze pracujac w tej firmie oplacali skladki jakbym pracowal w polsce a ze tak nie bylo ponad rok nie podlegalem polskiemu ubezpieczeniu teraz jak chce to sad pracy oraz sad okregowy wiec dla wszystkich nowych pracowanikow lepiej zastanowcie sie nad ta firma wiekszosc z tych negatywow jest sluszna i prawdziwa
gips 2014-11-16 12:39:10
firma płaci nie na czas na przykład 24 grudnia a na umowie do 10 i jak chcecie to ci powiedzą i obiecają co chcesz usłyszec
miro 2015-02-03 17:44:35
a napisz mi proszę na temat warunków zatrudnienia bo tu właśnie chyba brakuje jeszcze komuś takich informacji. Chce znać konkrety dotyczące ubezpieczenia i wynagrodzenia w tej firmie. Skoro ktoś już miał problem z ZUS-em to chyba nie do końca wszystko jest jak należy a ja staram się unikać problemów jak tylko mogę
Miki 2015-12-30 18:00:40
Pracowałem kiedyś w Novej ST to jedno bagno niema pasków za przepracowany miesiąc płacą ile chcą mnie zabrał 250 euro nie powiem że oddał po jakimś czasie ale musiałem się ciągle upominać za urlop nie wiesz czy masz wszystko zapłacone czy nie ja się pytasz księgowej to co cię odsyła do szefa a szef do księgowej a pasków nigdy niema żeby cokolwiek wiedzieć urlopy wypisują ci jak chcą jest też urlop wypisywany z banku godzin ja do tej pory nie wiem o co to chodziło a i zwalniają cie jak chcą z dnia na dzień dają wypowiedzenie
WASZ PAN 2016-03-11 21:05:35
Witam. Ta Firma To jedno wielkie bagno!!!!! Prezes firmy Strzelczyk zmienił samochod na nowy. Jak przyjezdza do firmy w Neustrelitz tam gdzie ma ludzi to nigdy nie ma pieniędzy. Razem z gospodarzem Axzion kroją ludzi. W novej mają przydupasa KORZENIOWSKIEGO a w AXZION ZBIGNIEWA. WIEM co piszę bo zwolnili mnie z dnia na dzień. W piątek o 12. dostałem wypowiedzenie i to własnie jak sie dowiedziałem przez takich przydupasów. Jeden pracował w czechach to mu wszystkie opony po przebijali za podpier...e ludzi. A wracajac do novej-st czy bis to wypłaty nie na czas i nie wiecej niz 1500e nie zarobisz. A w biurze w czeladzi pracuje najwieksza SWINIA i ZLODZIEJ!!!! Chcesz ryzyko jest TWOJE!
ADAS 2016-04-04 10:44:00
Zgadzam się z toba. Mnie tez zwolnili z dnia na dzien. Racja ze sa tam takie swinie ktorzy kopia pod innymi dolki. Wyplata nigdy nie byla na czas!!! nawet nie placili ZUS-u. Zlodzieja i oszusci!!! A ten zbigniew to prawda pijak i podpierdalaka!!! Teraz mam prace i jestem zadowolony. Ludzie normalni.
domino 2016-04-14 16:15:03
Witam.Ta Firma to masakra ciągle brakuje pieniędzy nikt nic nie wie,LUDZIE! szkoda czasu pracowałem tam poprostu Masakra!!
luki 2016-07-07 13:53:22
Witajcie, czy obecnie firma poszukuje spawaczy z uprawnieniami? Chodzi mi o wyjazdy do Niemiec.
Szczery 2016-12-06 05:43:00
Koledzy jeżeli ktoś chce być okradany,
Dostawać wynagrodzenie kiedy to akurat firmie pasuje, pracować bez zachowania jakich kolejek norm BHP to proszę sie rekrutowac. Rotacja jest taka ze jak dziś akurat nie ma pracy to jutro na pewno sie coś znajdzie.
Na koniec jak już będziecie się zwalniać róbcie to po wpłynięciu pieniędzy na konto chyba że nie szkoda wam paru setek euro.
Zostaw swoją opinię o NOVA-ST Sp.zo.o - Czeladź
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie NOVA-ST Sp.zo.o