RE/MAX Polska

Warszawa

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 54 ocen.

Opinie o RE/MAX Polska

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie RE/MAX Polska

Zuzanna

@Myślący, post został zgłoszony do moderacji, dziękuję jeszcze raz za zwrócenie uwagi. Dla porządku RE/MAX Polska ma swoją siedzibę w Warszawie i zajmuje się nieruchomościami. Przed dodaniem postu najlepiej sprawdzić firmę w googlach i przeczytać czym się zajmuje. Tak, żeby nie wprowadzać innych użytkowników w błąd.

Zuzanna

@Myślący dzięki za informacje. Generalnie sam post nie narusza regulaminu forum, więc tutaj reakcja nie do końca jest wskazana. Warto podkreślić czym zajmuje się firma i dla kogo jest odpowiednim miejscem pracy, ale poza tym - możliwość manewru nie jest za wielka.

Myślący
@Zuzanna 20.09.2017 08:49
@Myślący dzięki za informacje. Generalnie sam post nie narusza regulaminu forum, więc tutaj reakcja nie do końca jest wskazana....

Posty, o których piszemy nie dotyczą RE/MAX Polska - firmy związanej z rynkiem pośrednictwa nieruchomościami, a zupełnie innych firm, z innych branż, o podobnie brzmiącej nazwie. Dla kogoś, kto śledzi ten wątek jest to oczywiste, jednak przypadkowy Gość może zostać wprowadzony w błąd. Stąd prośba o moderację.

Opener

Czy dowiem się na tym forum coś więcej w temacie -Agent Nieruchomości - Gdańsk? Dobrze jest wiedzieć coś więcej zanim zgłoszę się do RE/MAX-u. Może znajdzie ktoś chwilkę żeby napisać kilka informacji jak się współpracuje z firmą? Czy jest to dobra współpraca?

Zuzanna

Czyli w takim razie @myślący można w RE/MAX Polska liczyć teraz na zatrudnienie? Wiele osób szuka pracy Warszawie, dlatego taka informacja na pewno będzie dla nich przydatna.

Myślący
@Zuzanna 06.09.2017 10:57
Czyli w takim razie @myślący można w RE/MAX Polska liczyć teraz na zatrudnienie? Wiele osób szuka pracy Warszawie, dlatego taka...

W RE/MAX zawsze można liczyć na współpracę jako niezależny przedsiębiorca, rozwijający swój biznes z pełnym wsparciem, narzędziami i możliwościami Międzynarodowej Sieci Biur Nieruchomości. Nie jest to oferta dla osób szukających zatrudnienia na etacie.

Myślący
@Zuzanna 06.09.2017 10:57
Czyli w takim razie @myślący można w RE/MAX Polska liczyć teraz na zatrudnienie? Wiele osób szuka pracy Warszawie, dlatego taka...

Zuzanna jeżeli jesteś moderatorem gowork: opinia anonimowego432 dotyczy innej firmy o podobnej nazwie, działającej w branży pośrednictwa pracy. Nie ma nic wspólnego z RE/MAX POLSKA. Zareaguj proszę.

Myślący

RE/MAX Polska (branża pośrednictwa nieruchomości - proszę nie mylić z podobnie brzmiącymi nazwami w innych branżach, które nie są w żaden sposób powiązane), szuka do współpracy Partnerów Handlowych - Niezależnych Przedsiębiorców, a nie pracowników. Kontrahentom udostępnia kompletne rozwiązania i wszelkie narzędzia, pozwalające prowadzić niezależną działalność w branży pośrednictwa nieruchomości. Jest to oferta skierowana do Przedsiębiorców, stąd może wiązać się z koniecznością posiadania wkładu własnego przez potencjalnych Kontrahentów.

Zuzanna

@kpina z jakiego tytułu te opłaty? Możesz wyjaśnić dokładniej? @Magda pytam, dlatego, że takie jest moje zadanie. Jestem pracownikiem gowork.pl i moderuje forum. Moje pytania mają służyć nie tylko mi, ale wszystkim osobom, które wchodzą na forum w poszukiwaniu informacji.

kpina

Jestem po rozmowie w jednym z oddziałów RE/MAX i to jest chyba jakaś kpina! Każą płacić na wejście 5000zł netto, a potem co miesiąc 500zł opłaty członkowskiej. Myślałam, że się przesłyszałam ale jednak nie bo dwa razy o to zapytałam właściciela podczas rozmowy. Który pracodawca w Polsce każe płacić za to, żeby się u niego pracowało??? Przecież to jest chore. Nie, dziękuję za taką pracę.

Agent

RE/MAX Polska to fajna firma o dobry pracodawca , brak ofert!

Zuzanna

@Magda o cenie za jakie szkolenie mówisz? Byłaś pracownikiem RE/MAX Polska, czy też dopiero planowałaś zatrudnienie się w tej firmie i stąd znasz te warunki? Możesz opowiedzieć coś więcej?

Magda
@Zuzanna 21.08.2017 17:02
@Magda o cenie za jakie szkolenie mówisz? Byłaś pracownikiem RE/MAX Polska, czy też dopiero planowałaś zatrudnienie się w tej f...

Zuzanno prosisz wszystkich żeby napisali coś więcej,proponuję zebyś sama umówiła się na rozmowę o pracę i wtedy będziesz najlepiej wiedziała jakie są warunki.Moze Tobie zaproponują inne ? Byłam ,zapoznałam się z pracą i zgadzam się ze wszystkimi negatywnymi opiniami na tej stronie.

Agentka

Prawda jest taka, że każdy ma możliwość wyboru a RE/MAX nie kryje systemu w jakim pracuje. Jest to jakieś novum na rynku nieruchomości ale małe agencje nie mają już szans na utrzymanie się. Jak w innych branżach.

agent
@Agentka 19.08.2017 09:30
Prawda jest taka, że każdy ma możliwość wyboru a RE/MAX nie kryje systemu w jakim pracuje. Jest to jakieś novum na rynku nieruc...

Żartujesz prawda? Zobacz jak pracują inne agencje i wtedy mozesz porównać efekty pracy.U Pani z REMAX 4 sprzedane mieszkania w ostatnim czasie,wg mnie szału nie ma

RE/MAX Home Expert

Model który oferujemy, jest najbardziej rozpowszechnionym sposobem pracy w branży nieruchomości na świecie. Z powodzeniem pracujemy w tym modelu biznesowym od ponad 44 lat w 100 krajach. Współpracując z najlepszymi Agentami, oferując im najlepszy na rynku serwis, największe możliwości rozwoju i współpracy, a Klientom usługi najwyższej jakości, staliśmy się siecią nr. 1 w branży nieruchomości na świecie. Również życzymy Pani powodzenia w sferze zawodowej. Zainteresowanym z Warszawy z przyjemnością udzielę szczegółowych informacji w biurze RE/MAX przy ul. Krasińskiego 16. Pozostałych zapraszam do najbliższego biura RE/MAX w Polsce. unka.mijakowska@remax-polska.pl +48 607 038 214

RE/MAX Home Expert

RE/MAX współpracuje jedynie z PRZEDSIĘBIORCAMI, czyli w modelu biznes to biznes. Wyraźnie to zaznaczamy zarówno w ogłoszeniach, jak i w trakcie rozmów z kandydatami. Po szkoleniach wstępnych (bardzo podstawowe informacje: http://remax-szkolenia.pl/akademia-remax/ ) Agenci mają zagwarantowaną współpracę stosowną umową. Agent pracuje tam, gdzie jest mu wygodnie - nie ma obowiązku przebywania w biurze "od - do", natomiast ma taką możliwość. Zachęcam, aby przed przesłaniem aplikacji do potencjalnego pracodawcy, zapoznawać się bardziej wnikliwie z jego profilem działania. Zaoszczędzi to przyszłych rozczarowań. Oferta RE/MAX skierowana jest do dojrzałych przedsiębiorców, którzy rozumieją, że w biznesie zwykle dostaje się dokładnie to, za co się płaci. W RE/MAX w 100 krajach pracuje ponad 115.000 Agentów, którzy są najbardziej efektywni - przeprowadzają najwięcej transakcji na jednego Agenta na świecie. Zainteresowanym z Warszawy z przyjemnością udzielę szczegółowych informacji w biurze RE/MAX przy ul. Krasińskiego 16. Pozostałych zapraszam do najbliższego biura RE/MAX w Polsce. unka.mijakowska@remax-polska.pl +48 607 038 214

Magda
@RE/MAX Home Expert 18.08.2017 12:04
RE/MAX współpracuje jedynie z PRZEDSIĘBIORCAMI, czyli w modelu biznes to biznes. Wyraźnie to zaznaczamy zarówno w ogłoszeniach,...

Człowiek dojrzały, z wieloletnim stażem zawodowym ,szybko wyciągnie odpowiednie wnioski.W swojej karierze zawodowej NIE ZNAM firmy,ktora pobiera opłaty /i to duże 5000zł / za szkolenia .W zamian dając niby 50% prowizji ale po odjęciu wszystkich kosztów jest to znacznie mniejsza kwota.Natomiast prowizja pobierana od klienta tj 5%...chyba jedna z najwyzszych na rynku .Życzę sukcesów w pracy

magda

NIE POLECAM.Przedstawiciel firmy proponuje otwarcie dzialalnosci gospodarczej i 5000zł opłaty wstepnej .W ramach tej opłaty maja byc przeprowadzone szkolenia. Odnosze wrażenie ,ze firma chce pozyskac NAIWNE osoby na drogie szkolenia,nie dając nic w zamian

Daniel

Słyszałem o agencji sporo dobrych opinii. Teraz widzę jak fajnie tłumaczą ludziom mechanizmy działania agenta. To się może przydać w trakcie pracy. Takie wpisy na forum rzeczywiście są potrzebne dla nowych.

Zuzanna

To rzeczywiście ważne w nowej pracy @RE/MAX home expert i ważne, że szukający pracy mogą na forum znaleźć informacje od pracodawcy, które są najbardziej wiarygodne. Przed kontaktem z biurem czy można zapytać w imieniu innych poszukujących, po jakim czasie od zatrudnienia, agent uzyskuje samodzielność i zaczyna naprawdę zarabiać?

RE/MAX Home Expert
@Zuzanna 11.08.2017 10:37
To rzeczywiście ważne w nowej pracy @RE/MAX home expert i ważne, że szukający pracy mogą na forum znaleźć informacje od pracoda...

Agent uzyskuje samodzielność po 2 tygodniach intensywnych szkoleń wstępnych. Przygotowują one również do podjęcia świadomej decyzji, w jakim rejonie chce pracować, w jakich typach transakcji i rodzajach nieruchomości chce się specjalizować. Biuro wspiera Agenta w jego działaniach, pomaga, ukierunkowuje. Czas, w którym zaczyna się "naprawdę zarabiać" - zależy od jego zaangażowania i motywacji. Zainteresowanym z Warszawy z przyjemnością udzielę szczegółowych informacji w biurze RE/MAX przy ul. Krasińskiego 16. Pozostałych zapraszam do najbliższego biura RE/MAX w Polsce. unka.mijakowska@remax-polska.pl +48 607 038 214

Agentka

Dla mnie RE/MAX ma pracę wartą zainteresowania o ile sie to lubi.

Agentka

Jeśli ktoś nie potrafi odnaleźć się w pracy jako agent nieruchomości to może lepiej poszukać spokojnej pracy?

RE/MAX Home Expert
@Agentka 13.07.2017 09:44
Jeśli ktoś nie potrafi odnaleźć się w pracy jako agent nieruchomości to może lepiej poszukać spokojnej pracy?...

Praca w nieruchomościach to tak naprawdę praca "w biznesie Ludzi" - warto ich lubić. Jest to spokojna praca, jeżeli pracuje się systematycznie, w uporządkowany sposób - w firmie, która zapewnia wszystkie narzędzia, w tym wszechstronną wiedzę i wsparcie. Dodajmy do tego możliwość budowania swojego wizerunku Agenta i biznesu - bardzo ważny czynnik w tej branży. Praca profesjonalnego Agenta Nieruchomości nie polega na przypadkowym bieganiu po mieście - to uporządkowany ciąg zdarzeń, który zmierza od pierwszego kontaktu do sprzedaży nieruchomości Klienta. Bo pracujemy właśnie dla Niego i to on ma być zadowolony z efektów. Jak to osiągnąć? Zainteresowanym z Warszawy z przyjemnością udzielę szczegółowych informacji w biurze RE/MAX przy ul. Krasińskiego 16. Pozostałych zapraszam do najbliższego biura RE/MAX w Polsce. unka.mijakowska@remax-polska.pl +48 607 038 214

Agent

Słyszałem, że to dobra firma i mam zamiar zostać agentem. Opinie są raczej nie zachęcające ale wiadomo, że często piszą ludzie na bakier z firmą.!

Zyga

SYF a nie robota !

Agent

Czy RE/MAX daje swoim agentom swobodę w działaniu?

Ja
@Agent 23.06.2017 23:03
Czy RE/MAX daje swoim agentom swobodę w działaniu?

Tak. Pełna swoboda w działaniu Agentów.

Ja
@Agent 23.06.2017 23:03
Czy RE/MAX daje swoim agentom swobodę w działaniu?

Tak. Pełna swoboda w działaniu Agentów.

Olga

Czy praca agenta nieruchomości jest opłacalna przez RE/MAX ? Może ktoś podpowiedzieć mi w tym temacie?

cycek
@Olga 18.06.2017 17:57
Czy praca agenta nieruchomości jest opłacalna przez RE/MAX ? Może ktoś podpowiedzieć mi w tym temacie?...

Każda praca jest opłacalna jak się przykładasz. Ogólnie nie pracuję w Remax-też jestem Agentem nieruchomości, ale nie w sieciówce. Mam kilku kolegów, którzy pracują w Agencji Remax. Odpowiedź brzmi tak: praca Agenta nieruchomości to nie jest pierdzenie w stołek ;) Musisz czuć przede wszystkim pewność siebie. Wykonujesz setki telefonów, spotykasz się, przyjmujesz nieruchomości, faktycznie nie raz to 12h pracy...ale co z tego masz? Masz zarabiać! A jak masz zarabiać? Ustal sobie przede wszystkim priorytety. Podpowiem Ci Olgo jak innym agentom. Ja pozyskuję oferty na wyłączność pod wynajem jak i na sprzedaż. 2-3 pok. i w górę ;) Dalej-lokalizacja, nie biorę ofert które są na totalnym zadupiu. Chyba, że klient przyjdzie do biura (warto to przemyśleć ) i zobaczyć co ma do zaoferowania. Jeśli daje wyłączność to jest szansa, że Ci się uda sprzedać. Przede wszystkim staraj się przekonywać właścicieli do wyłączności-takie oferty dają Ci zarobek. Mam umów otwartych kilkaset-jedna sprzedana nieruchomość. Przy wyłącznościach zarabiam. Jak to robię? Przede wszystkim...jestem uśmiechnięty! Warto czasem z klientami wyluzować! Najważniejsza rzecz to być profesjonalistą. Wielu agentów...brakuje im tego. Pozyskując daną nieruchomość jeśli przejdziesz szkolenie weryfikuj czy właściciel jest faktycznym właścicielem mieszkania. Jeśli nie chce pokazać aktu notarialnego albo podać numer księgi wieczystej odradzam współpracę od razu! A i najważniejsza kwestia! Szanuj siebie i swój czas! Ty decydujesz ile zarobisz. A Ci co narzekają na paliwo? Panowie...nie musicie jeździć autem..znam wielu agentów, którzy jeżdżą metrem. Też tak robię. Zdecydowana oszczędność i na paliwie i...na czasie! Problem z parkowaniem w Centrum jest bardzo często spotykany. Olgo polecam Ci nie pracować w sieciówce-z tego względu, że tam szybko odpadniesz. Ogólnie lepiej iść do małej Agencji, ale będziesz miała kolejny argument dla klienta.! Klienta przekonasz tym, że mała agencja będzie bardziej się starała niż sieciowa typu np.metrohause.

RE/MAX Home Expert
@Olga 18.06.2017 17:57
Czy praca agenta nieruchomości jest opłacalna przez RE/MAX ? Może ktoś podpowiedzieć mi w tym temacie?...

Postaram się odpowiedzieć na kilka powyższych pytań. RE/MAX zapewnia kompletne środowisko pracy niezależnym przedsiębiorcom, którzy chcą współpracować jako Agenci. Dodatkowo daje bardzo duże wsparcie szkoleniowe i najwyższy na rynku tzw. split % pomiędzy biurem a Agentem, bez planów do wykonania. Nie ma "targetów", "deadlinów" i innych korporacyjnych wymysłów. Agenci są niezależnymi przedsiębiorcami, mają pełną swobodę działania. Jeżeli są zaangażowani i pracują mądrze (o tym jak to robić mądrze Agenci są uczeni podczas szkoleń) są usatysfakcjonowani na wielu płaszczyznach, również finansowej. Zainteresowanym z Warszawy z przyjemnością udzielę bardziej szczegółowych informacji w biurze RE/MAX przy pl. Wilsona. Pozostałych zapraszam do najbliższego biura RE/MAX w Polsce.

krzysiek89

Witam Prosze napisac jak ktos sie zapisywal do Firmy REMAX to ja dlugo musial czekac na wyjazd do pracy i czy ktos ma moze numer telefonu do Opola REMAX prosze napisz na krzysiek-55@o2.pl

Zuzanna

@Jerzyk@Damian @WR Radom chętnie dowiemy się więcej na temat tego jak oceniacie RE/MAX Polska jako pracodawcę. Co uważacie za plusy pracy, a co warto by jeszcze zmienić? Merytoryczne wpisy mogą być bardzo istotne dla osób zastanawiających się nad wysłaniem swojej aplikacji.

RE/MAX Home Expert
@Zuzanna 18.05.2017 12:49
@Jerzyk@Damian @WR Radom chętnie dowiemy się więcej na temat tego jak oceniacie RE/MAX Polska jako pracodawcę. Co uważacie za...

Trudno zrozumieć w pełni model biznesowy firmy i ocenić, czy posiada się odpowiednie predyspozycje do współpracy (rezultatem czego będzie satysfakcja lub jej brak), na podstawie lakonicznych opinii i pojedynczych zdań wyrwanych z kontekstu. Aby mieć pełny obraz, czy współpraca będzie korzystna, warto porozmawiać przez pryzmat swoich oczekiwań i potrzeb bezpośrednio z potencjalnym partnerem biznesowym - właścicielem najbliższego/wybranego biura. Zainteresowanym z Warszawy z przyjemnością udzielę szczegółowych informacji w biurze RE/MAX przy ul. Krasińskiego 16. Pozostałych zapraszam do najbliższego biura RE/MAX w Polsce. unka.mijakowska@remax-polska.pl

Damian

RE/MAX to fajna agencja , potrafią działać ponieważ maja dobrych ludzi.

Sylwester

Podobno dają tam pieniądze do ręki a nie na konto ,też tak macie ?

Jerzyk

Pracuję w RE/MAX-ie jako agent i chwalę sobie taką pracę. Niezłe zarobki mi wychodzą ale to zależy w dużym stopniu od mojego zaangażowania a czasami trzeba się napracować.

Andrew

Witam Proszę o informację o skuteczności sprzedaży nieruchomości i prowizji jaką pobiera Pozdrawiam

Zuzanna

@Remax mógłbyś przybliżyć nam jakiego szkolenia dotyczyła opłata? Chętnie również usłyszymy więcej na temat warunków proponowanych przez firmę.

Remax

Za obowiązkowe szkolenia żądali odemnie 5000 zł NETTO. Do tego opłaty miesięczne. NIE POLECAM!!!

AGENT 1
@Remax 05.03.2017 15:57
Za obowiązkowe szkolenia żądali odemnie 5000 zł NETTO. Do tego opłaty miesięczne. NIE POLECAM!!!

Zgadzam się z tobą,również nie polecam tej firmy.Jestem po rozmowie wstępnej i na dzień dobry zaproponowano mi otworzenie działalności gospodarczej oraz wpisowe 5000 zł.Ta kwota niby ma być przeznaczona na szkolenia???? Ale jakie szkolenia i na jakim poziomie -nie wiadomo.Po odbyciu szkoleń firma nie gwarantuje żadnej współpracy/bo przeciez mam własna działalnosc/.Odnoszę wrażenie ,ze chcą pozyskać naiwne osoby na drogie szkolenia.Praca niby ze wsparciem ze strony biura ale początkujący agent pracuje... w DOMU Brak narzędzi pracy typu laptop,telefon czy aparat.Niby dostaje się jakies hasła i loginy do systemu ale tj owiane wielką tajemnicą.Po kilku spotkaniach w agencjach nieruchomosci ,oceniam ze REMAX jako współpracodawca?/bo nie jest pracodawcą/ jest NAJGORSZĄ FIRMĄ .

Zuzanna

@Agent co najbardziej podoba Ci się w pracy w firmie RE/MAX Polska?

Agent

Re/Max to dobra firma i w sumie daje możliwość rozwoju pracownikom i agentom. Pracuję dla nich prowadząc własną działalność i to mi odpowiada, sam pewnie nie odważyłbym sie rozpocząć takiej pracy. Super

Adrian

A praca przy demontażu RTV i AGD był ktoś co to warte ,trudna to jest praca i czy warto ?

jerry

Zapomniałaś dodać @katarzyna, że z tej transakcji to nie masz mniej tylko 80% więc robiąc jedną rzecz masz wypłatę na cały miesiąc i przecież nikt nie każe ci tutaj na wyłączność pracować swoją działalność też możesz przy tym mieć

anonim

(usunięte przez administratora)

RE/MAX Polska
pracodawca

Specjalista IT jest poszukiwany przez Biuro Regionalne RE/MAX Polska. Agentów poszukujemy do biur nieruchomości, w związku z rozwojem.

Myślący

Jeżeli chce się BYĆ ZATRUDNIONYM, to wybiera się przykładowo sklep spożywczy albo korporację... Własną działalność prowadzą przedsiębiorcy, nie pracownicy. Trzeba mieć odpowiednią osobowość, predyspozycje i chęć do podjęcia ryzyka. Są ludzie, którzy nie wyobrażają sobie pracy bez etatu, inni doskonale radzą sobie "na swoim"... Na szczęście są również oferty pracy, skierowane przez różne firmy, do różnych grup osób. Każdemu według potrzeb :).

Myślący

Wszedłem na ogłoszenie rekrutacyjne firmy. Gołym, nieuzbrojonym okiem widać, że RE/MAX szuka Przedsiębiorców, a nie Pracowników: "Chcesz prowadzić własny biznes, ale pod znaną i rozpoznawalną marką? (...) Nasi agenci prowadzą własny, samodzielny biznes oparty na działalności gospodarczej...". Wystarczy naprawdę odrobina dobrej woli i umiejętność czytania ze zrozumieniem, aby uniknąć późniejszych rozczarowań :).

anonim

(usunięte przez administratora)

nikt ważny

Przeczytaj uważnie wpis powyżej swojego wpisu a później pytaj;)

agent nie z remax

a czy ktoś z Was był na ich stronie? Skoro interesuje się "pracą" w Remax? Bo czytając te wypowiedzi i pytania, wnioskuję że nie... Cytat z ich strony: "Nasi agenci prowadzą swój własny, samodzielny biznes oparty na działalności gospodarczej i bazujący na sprawdzonym systemie, i pracują w oparciu o unikalny oraz wysoce motywacyjny prowizyjny system wynagrodzenia, uzależniony od własnego zaangażowania i liczby przeprowadzonych transakcji. (...) "Poszukujemy pośredników i agentów z doświadczeniem zawodowym, jak również osób planujących rozpoczęcie nowej kariery. Lubisz kontakty z ludźmi? Jesteś dobry w sprzedaży? Jesteś zainteresowany prowadzeniem własnej firmy i byciem niezależnym? Chciałbyś zatrzymywać do 80% wypracowanego przez siebie wynagrodzenia?" wysokość wynagrodzenia... ile płacą...? "chcą skrócić godziny pracy bo ogłosili nabór" rany boskie litości... wy nie wiecie o czym piszecie... Remax poszukuje agentów / kandydatów na agentów, którzy w ramach marki remax założą własne działalności gospodarcze, pracując na własny rachunek. WŁASNA DZIAŁALNOŚĆ GOSPODARCZA. Chcesz działać w nieruchomościach jako agent, zakładasz własne biuro, albo dołączasz się do sieci np. Remax: jako agent (własna działalność gospodarcza w ramach sieci Remax przypisana do lokalnego biura) albo zostajesz franczyzobiorcą (czyli zakładasz własne lokalne biuro w sieci remax i poszukujesz do współpracy agentów) Pytania o etat, wynagrodzenie i pisanie że nie warto bo nic nie płacą są jakąś kuriozalną pomyłką. Albo ktoś nie wie o co chodzi, albo się tam zatrudnił i myślał że idzie na etat...??? Jak zakładasz własną firmę - jednoosobowa działalność gospodarcza to nikt ci pensji nie płaci, ani stawki za przepracowane godziny... Płacą Ci klienci - jak ich nie masz. Masz 0. Wszystko zależy od Twojej własnej pracy.

Katarzyna Janik
@agent nie z remax 29.09.2015 13:40
a czy ktoś z Was był na ich stronie? Skoro interesuje się "pracą" w Remax? Bo czytając te wypowiedzi i pytania, wnio...

A ja tego wszystkiego niestety nie rozumiem.... Jak mam założyć swoją własną działalność, pozyskiwać oferty, wykonywać steki telefonów, jeździć na spotkania z klientami = wydawać pieniądze na paliwo itd, itp...... To dlaczego na koniec, jak sprzedam nieruchomość mam dostać tylko jakiś % od transakcji jeśli mogę dostać całość robiąc DOKŁADNIE to samo ale sama dla siebie ( bo mam swoją firmę przecież) Czyli co ta firma RE/MAX ( oraz inne agencje, które zatrudniają i płacą tylko prowizje) daje MNIE? telefon? laptopa? szkolenia? Do tego wszystkiego oni nie są mi potrzebni. Wszyscy piszą, że trzeba się na prawdę napracować żeby coś zarobić. Oczywiście, że trzeba! Tak samo trzeba pracować mając swoją firmę jak będąc u nich "zatrudnionym". Więc po co skoro praca się niczym nie różni a tylko na swoim zarobki mam większe? JAk rozumiem, że pracując dls biura nieruchomości (nie tylko RE/MAX ale też innych) - ja - pracownik, poświęcam swój czas DLA nich i to ONI powinni mi płacić jakąś podstawę + procent od prowizji. Jeśli chodzi o pracę bez podstawy, tylko na prowizji - to wolę to robić sama dla siebie...

NIEPOKORNY

moim zdaniem nie warto wiązać sie z tą siecią, jeśli nie pracujesz co najmniej 12 godzin dziennie. Nie dają nic oprócz marki. Jednym wychodzi innym nie.Wszystko zależy od przyjmowanych nieruchomości. Promocja słaba niestety!!!

gość

Nie polecam...

Aktywna
@gość 15.04.2015 17:47
Nie polecam...

Polecam pracuję , zarabiam To nie jest branża dla leni

Zadowolona z RE/MAX
@Aktywna 08.05.2015 20:55
Polecam pracuję , zarabiam To nie jest branża dla leni

Dokładnie, to nie jest branża dla leni, szukających tylko wymówek jak to jest źle w pracy, w kraju. Jestem z RE/MAX 4 lata , jest trudno jak wszędzie w każdej branży, ale tu mogę pracować z godnością i szacunkiem do Klientów i siebie! Polecam

agentka

Pracuję w RE/MAX już kilka lat, i jest tutaj bardzo wielu agentów z bardzo długim stażem. Nie jest to zawód dla osób, które nie potrafią się zmobilizować do pracy i co miesiąc robią sobie urlopy. Trzeba ciężko pracować, żeby były efekty ale zarobki są nieporównywalnie wysokie w porównaniu do pracy na etacie. Fakt płaci się w RE/MAX opłaty miesięczne ale przy tak wysokich prowizjach to naturalne, biuro też musi mieć z czego się utrzymywać. Taką politykę ma ta sieć i taka jest na całym świecie. Szkoleń jest dużo ale tak naprawdę dopiero praktyka dużo daje. Z wyłącznością nie mam problemów i nie rozumiem jak ktoś pisze: "Proszę mi pokazać agenta, który z samej wiedzy teoretycznej pozyskuje klientów na wyłączność". Z samej wiedzy teoretycznej nic się nie zrobi jeśli ktoś siedzi i czeka aż oferty same do niego przyjdą. Nie uda się za pierwszym razem to uda się za piątym ale praktyka jest niezbędna. Dzisiaj pracuję już tylko na poleceniach i nie muszę pozyskiwać - ale to trzeba sobie wypracować. Ja bardzo zachęcam do przyłączenia się do RE/MAX.

anonim

(usunięte przez administratora)

Nick

Nie warto.

AGENTKA

Moi drodzy widze że większość komentarzy ma na celu zniszczenie Remaxa. Proponuję każdemu chętnemu do pracy jako agent na umówienie się na spotkanie z właścicielem biuro i szczerą rozmowę odnosnie pracy. Budowanie wizerunku na podstawie wpisów w necie osób sflustrowanych swoimi niepowodzeniami zawodowymi i osobistymi, jest co najmnie krzywdząca dla tej znanej na całym świecie marki. Zawsze mogą Państwo porozmawiać z pracującymi agentami i każdy z nich odpowie Państwu na Wasze dylematy. Pewne jest jedno JEŚLI PRACUJESZ TO ZARABIASZ, JEŚLI SIEDZISZ,NIC NIE ROBISZ I CZEKASZ AŻ KTOŚ ŁASKAWIE ZADZWONI nie osiągniesz w tej pracy nic i szkoda Twojego czasu.

zadowolona1

Ja współpracuje z remax w bielsku. Nie jest to moja pierwsza nieruchomość którą sprzedaję i bardzo sobie ich chwalę. Nie spotkałam jeszcze tak rzetelnego biura i agenta z którym współpracuje. Teraz są już dwa oddziały więc oznacza to że się rozrastają.I dobrze bo tak powinny wyglądać agencje nieruchomości. obecnie korzystam z remaxu przy ul. Wyzwolenia 1. Polecam to biuro.

Nutella

Witam, czy mogę prosić o kontakt? marta.w@onet.eu

kamil

jestes genialna! Twoja wypowiedz poprostu jak to sie mówi \"made my day\"! pozdrawiam

agentka

Widzę że wypowiadają się frustraci . Praca w biurze nieruchomości to nie lekki kawałek chleba , ale ktoś kto faktycznie pracuje ma wyniki i zarabia sporą kasę . W większości przypadków ludziom wydaje się że przyjdą do pracy podpiszą umowę i będą leżeć i pachnieć . Otóż trzeba ciężko pracować , uczyć się i świadomie działać . Jak ktoś ma wątpliwości wystarczy wziąć za telefon i zadzwonić do agentów w Bielsku -Białej, Katowicach czy innych miastach , zapytać, rozmawiać z agentami którzy mają wyniki - to w RE/MAX widać na każdym profilu agenta - sprzedane , wynajęte , zarezerwowane . Nie czyta się frustratów którym nie wyszło bo byli leniwi ....na pewno nie bierze ich pod uwagę wybierając pracę często na całe życie .

prawda

Ale , może policzysz to prawidłowo: 15.000 pln prowizji, ale odjąć od tego VAT 23%, podatek dochodowy 18%, płacony przez kilka miesięcy działalności ZUS, plus caaaaała reszta innych kosztów - powodzenia

Ola

W RE/MAX jestem ponad rok. Pracuję kiedy chcę, dostaję fajne pieniądze za sprzedaż, nikt niczego ode mnie nie wymusza. Pozyskuję umowy na wyłączność, bo tylko to daje gwarancję dobrej pracy. Nie rozumiem jaki cel miałby właściciel biura, który rozwiązuje umowę z agentem, który pozyskał mu umowę na wyłączność ?! Wtedy dopiero praca się zaczyna! Pozyskać nieruchomość to "małe piwo"! Trzeba ja promować, pracować z klientami itp. Widocznie Anonimie zrobiłaś-eś coś wbrew etyce. A poza tym chyba nie sądzisz, że właściciel biura siedzi tam charytatywnie. Współpracuje z Tobą, żeby na Tobie zarobić - proste. Ale ON zarabia, TY zarabiasz i jest ok ! Ale skoro ktoś chce pracę "czy się robi, czy się leży, 2000 się należy" to nie w RE/MAX. Polecam ludziom operatywnym i inteligentnym !

Bea

Pracuję, a raczej współpracuję z RE/MAX już prawie rok - zarobiłam całkiem niezłą kasę... Prawda jest taka, że jeśli ktoś oczekuje manny z nieba, kasy za nic - w RE/MAX nie ma czego szukać. Jeśli naprawdę przykładasz się do pracy - można nieźle zarobić, ale trzeba chcieć!

WR Radom
@Bea 17.08.2011 00:58
Pracuję, a raczej współpracuję z RE/MAX już prawie rok - zarobiłam całkiem niezłą kasę... Prawda jest taka, że jeśli ktoś oczek...

Witam powiem szczerze że naprawdę nie znam tej firmy ale wyjeżdżam właśnie przez to biuro i powiem wprost jeśli ktoś całe życie trzyma się mamusi spódnicy to do pracy w żadnym kraju się nie nadaje życie jest ciężkie w dzisiejszych czasach i większość z nas niestety jest zmuszona opuścić swoje rodziny przyjaciół żeby zarobić na przysłowiowy chleb tylko żeby zarobić trzeba wbić siebie do głowy że za granicą trzeba ciężko pracować A potem wymagać od pracodawcy większych pieniędzy nikt nikomu nic za darmo nigdy nie dał A jak dał to miał w tym interes A więc jeśli nie chcesz jeden z drugim pracować zostań u Polsce i jedź u mamy zalewajke i kop doły za 8 zł na czarno A nie pojedziesz na tydzień i jaki to zostałem oszukany.

WR Radom
@Bea 17.08.2011 00:58
Pracuję, a raczej współpracuję z RE/MAX już prawie rok - zarobiłam całkiem niezłą kasę... Prawda jest taka, że jeśli ktoś oczek...

Witam powiem szczerze że naprawdę nie znam tej firmy ale wyjeżdżam właśnie przez to biuro i powiem wprost jeśli ktoś całe życie trzyma się mamusi spódnicy to do pracy w żadnym kraju się nie nadaje życie jest ciężkie w dzisiejszych czasach i większość z nas niestety jest zmuszona opuścić swoje rodziny przyjaciół żeby zarobić na przysłowiowy chleb tylko żeby zarobić trzeba wbić siebie do głowy że za granicą trzeba ciężko pracować A potem wymagać od pracodawcy większych pieniędzy nikt nikomu nic za darmo nigdy nie dał A jak dał to miał w tym interes A więc jeśli nie chcesz jeden z drugim pracować zostań u Polsce i jedź u mamy zalewajke i kop doły za 8 zł na czarno A nie pojedziesz na tydzień i jaki to zostałem oszukany.

Zostaw opinię o RE/MAX Polska - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie RE/MAX Polska