2.7/5

Poznań - RE/MAX Experts

3. Opinie o pracodawcach Bielsko-Biała
  5. Opinie o RE/MAX Polska

Opinie o RE/MAX Polska Bielsko-Biała

Nie przegap nowości o RE/MAX Polska!

Krzysztof

16.09.2021 11:17

Bardzo ciekawy model współpracy, jasne zasady !
    Zadowolona Agentka

03.09.2021 11:33

Od kilku lat jestem agentem RE/MAX, wcześniej nie pracowałam w branży, wszystkiego nauczyłam się tutaj na wieloetapowych szkoleniach i konferencjach. Najlepiej jednak chyba uczy nas praktyka i codzienny kontakt z klientem. Mogę podsumować jednym zdaniem: w branży nieruchomości naprawdę można zarobić jak mało gdzie, ale trzeba dawać z siebie bardzo dużo! RE/MAX daje gotowy przepis na sukces, trzeba tylko z tego czerpać i słuchać bardziej doświadczonych od nas samych.
    Weronika

30.08.2021 12:47

Byłam pod wrażeniem rozmowy, którą przeprowadził ze mną jeden z agentów RE/MAX, co zwróciło moją uwagę na firmę. Profesjonalnie, nienachalnie, dużo interesujących i pomocnych informacji o tym jak skutecznie sprzedać mieszkanie. Rzadko dziś spotkać pośredników, którzy najpierw chcą dać coś od siebie i szczerze pomóc zamiast skupiać się tylko na podpisaniu kolejnej umowy i wystawieniu zdjęć w internecie. Gratuluje podejścia.
    Basia

21.08.2021 21:31

Fajna firma, daje możliwość zostania agentem, który działa nie tylko w swoim mieście i okolicach, ale i w całej Polsce, Europie oraz na Świecie.
    Robert

28.08.2021 09:36

Jak to jest możliwe, żeby agent nie miał ograniczeń geograficznych i mógł przeprowadzać transakcje w dużej odległości od swojego biura? Komu to się opłaca?
    Braveheart

16.08.2021 13:51

Firma jest ok
    NoWiecJakToJest

27.08.2021 19:39

Możesz powiedzieć coś więcej? Rozważam dołączenie a opinie są mocno mieszane. Zastanawiam się z czego to wynika. Nie mam póki co doświadczenia w branży.
    Alina

15.08.2021 14:08

Czy w RE/MAX istnieje możliwość wykorzystania języka obcego (rosyjski, angielski) w codziennej pracy?

23.08.2021 09:33

Model współpracy RE/MAX daje możliwość przeprowadzania transakcji z pomocą agentów i lokalnych biur na całym świecie. Znajomość języka obcego zdecydowanie w takich sytuacjach pomaga. Ponadto, wiele kampanii i materiałów szkoleniowych w platformie szkoleniowej RE/MAX jest dostępna w języku angielskim.
    Wiem

02.05.2021 16:03

Widać że nad opiniami czuwa moderator Negatywy usunięte. Więc dla przypomnienia odradzam pracę i wkładanie kasy w ten biznes. Osoby które są właścicielami są nastawione na nie wasz sukces a wasz wkład 5k netto. Za te pieniądze jesteście w stanie na samym początku się dokształcić w kursach i nieco tańszych szkoleniach. A karierę polecam rozpocząć tam gdzie jie trzeba ładować własnych pieniędzy to tyle nt remax w Polsce
    Agnieszka

15.08.2021 14:05

Ciekawe jak długo współpracowałeś/łaś z REMAX, żeby z przekonaniem stwierdzić, że nie warto zainwestować 5 tys. na starcie, aby rozpocząć swój WŁASNY biznes, który (przy odpowiedzialnej i ciężkiej pracy) może w dość krótkim czasie przynieść 6 cyfrowe wynagrodzenia w skali roku. W jakim innym własnym biznesie istnieje tak niski próg wejścia, przy możliwie wysokim zwrocie z inwestycji? Czy możliwe jest dokształcenie się na początku kariery w tej branży taniej? Możliwe. Tylko czy wchodząc w rolę profesjonalnego agenta nieruchomości potrzebujesz szkolenia wstępnego, czy regularnego wsparcia firmy na każdy etapie rozwoju?
    Irek

15.08.2021 13:49

Czy żeby rozpocząć współpracę z RE/MAX konieczna jest jakaś inwestycja finansowa? Jeżeli tak to w jakim czasie powinna się ona zwrócić i od czego to zależy?
    Grzegorz

15.08.2021 13:44

Byłem na rozmowie rekrutacyjnej i ogólne wrażenia pozytywne. Wyczuwa się miłą atmosferę i profesjonalne podejście do kandydata. Niestety nie podjąłem współpracy ze względu na brak poduszki finansowej, która jest niezbędna żeby komfortowo móc rozpocząć ten biznes (tak jak każdy inny biznes, który prowadzi się w ramach własnej działalności). Przekonałem się, że warto odczekać i wrócić ponownie za kilka miesięcy jak będe miał gotowość finansową.
    Małgorzata

02.02.2019 12:04

Należałoby Wam przypomnieć, że dzisiejsza pozycja RE/MAX to milowy krok naprzód w rozwoju firmy – RE/MAX dziś to niemal 7000 biur nieruchomości zrzeszających ponad 100 000 agentów, którzy działają w ponad 95 krajach, w tym oczywiście w Polsce. Zapewne wielu z Was zastanawia się nad aplikowaniem do tego przedsiębiorstwa. Mogę Wam powiedzieć, iż aktualnie poszukują tam zarówno pośredników i agentów z doświadczeniem, jak również osób planujących rozpoczęcie nowej kariery. https://www.remax-polska.pl/dolacz-do-remax-agent.aspx - tu znajdziecie dużo więcej informacji, które dotyczą rekrutacji. Czy interesowałaby Was praca w takiej branży? Czekam na opinie z Waszymi przemyśleniami!
    @I

24.10.2020 19:20

W Krakowie nie jest tak że od lat jest jedno biuro. W roku 2011 zostało otwarte biuro REMAX Prestige, pod tą marką zakończyło działanie w 2019 roku. W roku 2019 powstało nowe biuro w Krakowie nie związane w żaden sposób w poprzednim biurem.
    Joanna

15.08.2021 13:12

@Rozbawiona W Krakowie od niedawna funkcjonuje kolejne biuro RE/MAX. Byłam u nich niedawno na rozmowie i rozważam możliwość dołączenia. Podejmując decyzję o wejściu do branży nieruchomości, spędziłam dużo czasu analizując sytuację na rynku i to jak obecnie działają rozmaite agencje nieruchomości w Polsce. RE/MAX praktycznie jako jedyny oferuje model współpracy, w którym to nie Właściciel a Agent znajduje się na górze przysłowiowej piramidy (nie, nie chodzi o piramidę finansową), jest przedsiębiorcą, myśli i chce zarabiać jak przedsiębiorca. W otoczeniu innych agentów, którzy funkcjonują podobnie, aktywnie współpracuje z Właścicielem biura i pomaga skalować biznes w oparciu o KNOW-HOW jaki daje 50 lat doświadczenia RE/MAX - zainteresowanych odsłyłam na YT, gdzie znajdziecie jak dokładnie działa model biznesowy REMAX i dlaczego model ten NIE jest pewnie dla każdego. Pozdrawiam

25.02.2021 10:32

Zdecydowanie polecam, jestem z RE/MAX związany od wielu lat i mogę polecić każdemu!
    Alex

09.02.2021 21:42

RE/MAX jest według mnie doskonałym miejscem dla osób, które nie posiadają doświadczenia w branży nieruchomości, a chcą rozwijać się jako agent. Od zawsze wiadomo, że zawód ten wiąże się z prestiżem i wysokimi zarobkami. Jednak nie jest on dla wszystkich. Z doświadczenia wiem, że początek pracy w tej branży to trudna sprawa. Pewnie dlatego też większość osób rezygnuje w przedbiegach. Jako początkujący agent otrzymałem wszystkie możliwe wskazówki, informacje, wiedzę właśnie w RE/MAX. Uważam, że sam nie doszedłbym do takiego poziomu w tak szybkim czasie. POLECAM współpracę z RE/MAX każdemu , kto chce rozpocząć nową drogę w tym zawodzie.
    Pan X

31.12.2020 00:46

Dopóki ktoś nie zrozumie modelu biznesowego RE/MAX, tak często inni zainteresowani będą czytali nieprawdziwe i niewiarygodne informacje. Dyskusje tutaj jak widać uskuteczniają głównie Ci, którzy nie pojęli zasad współpracy z biurem RE/MAX, albo w ogóle nie udali się na rozmowę do biura, aby mogli się dowiedzieć na czym faktycznie ta współpraca polega. Jednak w internecie okazują się być ekspertami, którzy udzielają "mądrych rad". A ktoś inny czyta takie wyssane z palca komentarze i opinie rezygnuje ze spotkania z firmą. 1. RE/MAX NIE PROPONUJE PRACY / ETATU ! Czy tak trudno to pojąć? RE/MAX jest biurem, w którym możesz zbudować SWÓJ BIZNES, możesz zacząć działać samodzielnie i niezależnie, przy wsparciu dużej, znanej, międzynarodowej marki, w której NIE JESTEŚ PRACOWNIKIEM a partnerem biznesowym. Stąd konieczność posiadania własnej działalności lub gotowość do jej podjęcia (znany system B2B). To miejsce dla przedsiębiorczych osób, które chcą być agentami nieruchomości a jednocześnie chcą prowadzić własną firmę, chcą mieć swój biznes, jednak nie chcą ryzykować założenia własnego biura nieruchomości, ponieważ nie mają doświadczenia, potrzebnych narzędzi i dużego zaplecza finansowego.   2. Agent stowarzyszając się z RE/MAX wnosi opłatę wstępną, która jest niejako wkładem agenta, jest jego inwestycją w biznes. Cokolwiek postanowisz zbudować, jakikolwiek inny biznes zechcesz rozkręcić - koszty jakie musisz zainwestować są OBOWIĄZKOWE, OGROMNE I OBARCZONE OGROMNYM RYZYKIEM, tym większym jeśli nie masz doświadczenia, sprawnie działającego modelu biznesowego, pomysłu, potrzebnych narzędzi. W tym przypadku jest to więc TYLKO 5000 zł...i masz podany na tacy działający od 47 lat model biznesowy, wsparcie, szkolenia i doświadczenie. Oczywiście nadal jest ryzyko: czy Ci się uda, czy się sprawdzisz, czy będziesz w tym świetny, czy będziesz zarabiał...ale ryzyko jest wszędzie tam, gdzie ktoś podejmuje decyzję o SAMODZIELNOŚCI ZAWODOWEJ. Comiesięczne koszty nadal ponosi biuro, niejako sponsorując agenta, kredytując go ...do czasu kiedy będzie bardziej samodzielny i skuteczny. Biuro w tym momencie również ryzykuje. Ponieważ koszty jakie biuro ponosi na rzecz agenta są znacznie wyższe, niż jednorazowa opłata wstępna. Jednocześnie nowy agent to dużo nauki, wsparcia, poświęconego czasu, zaangażowania. To czas, który jest czyimś czasem, który również kosztuje. Przecież nikt nie poświęca go za darmo. Jednak oczywiście większość ludzi (co widać nawet w tutejszych komentarzach) oczekuje mieć i dostać za darmo. A nauka od podstawówki jest prosta:- z pustego się nie naleje, - jak chcesz mieć więcej, to musisz zaryzykować, - jak chcesz coś wyjąć- najpierw musisz w to zainwestować. Czy najprostsza- za darmo nic nie dostaniesz. Jeśli coś jest warte swojej ceny, nikt tego nie "sprzeda" za zero złotych ! 3. "W tych kosztach lepiej otworzyć swoje biuro nieruchomości "? Hahaha. Na serio? Jeśli ktokolwiek myśli, że koszt prowadzenia własnego biura to 5000 zł w ciągu roku to brawo !!!  Pojęcie o przedsiębiorczości i o realiach prowadzenia własnego biznesu na poziomie żadnym. Sorry. Własne biuro nieruchomości to m.in - szkolenie - jakiekolwiek chyba odbędziesz ?- ubezpieczenie OC pośrednika - obowiązkowe !- biuro - klienci często chcą spotkać się w biurze- koszty utrzymania biura - oczywiste - osoba w biurze - Ty będziesz agentem, więc ktoś musi być w biurze- strona www -  gdzieś musisz się zareklamować- portale / reklama ofert - gdzieś musisz zaprezentować obsługiwane nieruchomości- materiały marketingowe - zawsze są mile widziane- dokumentacja - umowy pośrednictwa - WAŻNE, zgodne z UOKiK, prawnie skonsultowane i sprawdzone- obsługa prawna - doradztwo- wsparcie/konsultacje - na bieżąco Licz człowieku. Licz dobrze. Oczywiście z wielu elementów możesz zrezygnować lub je ograniczyć. Ale to również ograniczy Twoje możliwości oraz szanse. W RE/MAX tych kosztów nie widzisz, bo ich po prostu nie masz. 4. W RE/MAX Agenci mogą pracować w najwyższych systemach prowizyjnych na rynku nieruchomości. Uzyskują od 50-80 %. prowizji Mogą wspólnie przeprowadzać transakcje i dzielić się wynagrodzeniem - co wzmacnia szybkość transakcji a agenci mają większe szanse na zarobienie $. System poleceń- agenci mogą przekazywać klientów do innych biur RE/MAX, z innych miast, krajów z obowiązującą prowizją za polecenie 25%. W ten sposób mogą obsługiwać nieruchomości właściwie w całej Polsce, jak i na świecie. Mogą budować swoje zespoły w obrębie biura, prowadząc własny team a jednocześnie ograniczając koszty prowadzenia własnego biura i korzystając nadal ze wsparcia i pomocy biura.  Nikogo nie zamierzam przekonywać do RE/MAX. Namawiać. Pisać ochy i achy. Niemniej...zawsze warto zapytać, dowiedzieć się, poznać firmę, miejsce, ludzi. Nawet jeśli miałbyś stwierdzić "to nie dla mnie"... Ile osób tyle gustów, potrzeb i opinii.Jednak zanim coś napiszesz, pamiętaj, że coś co nie jest dla Ciebie, może być jednak czymś doskonałym i ciekawym dla kogoś innego
    Pan X

03.01.2021 17:41

Pani Olgo, w wielu biurach nieruchomości wymagane jest conajmniej 12 miesięczne doświadczenie w branży, gdyż biura te nie chcą "bawić" się w to, czy ktoś sobie poradzi, czy też nie ale przede wszystkim biura te, nie chcą tracić czasu na uczenie kogoś fachu, tym bardziej, że nie wiadomo czy ktoś będzie chciał być dobrym agentem. RE/MAX poświęca czas i środki na przygotowanie i nauczenie każdej osoby, która chce. Należy zrozumieć, że RE/MAX jest świetną opcją dla wszystkich osób, które chcą działać SAMODZIELNIE w branży nieruchomości, myślą o własnej działalności, o niezależności, nie chcą pracować na etacie ale nie mają potrzebnego doświadczenia, środków, narzędzi ani dużego zaplecza finansowego.Nie zdaje sobie Pani sprawy, ile osób podejmuje się otwarcia swojego, jednoosobowego biura nieruchomości z wizją wysokich zarobków i "fajnego" prestiżowego zajęcia, ale bardzo szybko zawieszają lub likwidują swój biznes, bo nie do końca wszystko przemyśleli i zaplanowali, lub nie zdawali sobie sprawy, z iloma rzeczami trzeba się liczyć chcąc obsługiwać nieruchomości. W RE/MAX jest szkolenie, wsparcie, prowadzenie za rękę, narzędzia, materiały i doświadczenie firmy. Dlatego zamiast skakania samemu na tę głęboką wodę, czy nie lepiej złapać kogoś za rękę, aby zrobić to wspólnie? Inna rzecz...każdy z nas kiedyś czegoś nie umiał i nie potrafił...a jednak jeśli chciał i miał motywację - nauczył się i zdobył doświadczenie. Zgadzam się z Panią w 100%, że aby być dobrym agentem trzeba mieć odpowiedni charakter, trzeba być bardzo dobrze zorganizowaną osobą i mieć przede wszystkim wizję i plan. Nie każda osoba może być przedsiębiorcą, parterem biznesowym. Natomiast rotacja jest wszędzie i jest naturalną sprawą. Nie zawsze wynika ona ze złych intencji lub braku potencjału pracodawcy/firmy, ale często jest spowodowana tym, że ludzie nie zawsze chcą, nie zawsze się starają, nie zawsze im zależy i nie zawsze się nadają. Praca agenta jest wymagająca a jednocześnie można bardzo dobrze zarobić. I najczęściej ludzie myślą tylko o tym - jak duże będę mieć z tego pieniądze. Ale zapominają, że aby te pieniądze zdobyć, najpierw trzeba wykonać trudną i ciężką pracę. Niemniej do odważnych świat należy a sukces jest gwarantowany ludziom pracowitym i ambitnym. I takim, którzy potrafią zaryzykować bo wiedzą na ile ich stać i nie boją się ciężkiej pracy, aby osiągnąć upragniony cel.
    Maria

04.01.2021 19:08

Gdzie znajduje się biuro? Myślę o dołączeniu.

Oferty pracy - RE/MAX Polska

Agent Nieruchomości

Mińsk Mazowiecki

Pablus85

23.12.2020 14:03

Szukają Jelenii pracujących za psi grosz na górę pławiąca się w luksusach,oczywiście jako narybek caly czas zwodzony jestes rychlymi profitami i możliwością rozwoju, którego tak naprawę w ogóle nie m. Ta firma to idealnie odzwierciedlenie "krwiożerczego kapitalizmu." NIE POLECAM !
    Agentka

19.08.2017 09:30

Prawda jest taka, że każdy ma możliwość wyboru a RE/MAX nie kryje systemu w jakim pracuje. Jest to jakieś novum na rynku nieruchomości ale małe agencje nie mają już szans na utrzymanie się. Jak w innych branżach.
    agent

19.08.2017 14:11

Żartujesz prawda? Zobacz jak pracują inne agencje i wtedy mozesz porównać efekty pracy.U Pani z REMAX 4 sprzedane mieszkania w ostatnim czasie,wg mnie szału nie ma
    Ivo

24.10.2020 19:33

Bzdura, proszę sprawdzić ile jest biur w Polsce, a ile sieci. Warto zadzwonić do agentów i pytać wybrać 10, wyrobić sobie pogląd.
    Zielona Góra szuka agentów

12.08.2020 17:38

Zastanawiam się, czy zgłosić się do do tego biura w sprawie pracy. Interesuje mnie praca na własną rękę z elastycznym czasem pracy. Posiadam wieloletnie doświadczenie w sprzedaży różnych firm, głównie branża przemysłowa i budowlana. Opinia Pana Pawła poniżej nie zachwyca... Ktoś mógłby coś na temat tego biura napisać?
    RE/MAX Speedway Zielona Góra

15.09.2020 13:42

Dzień dobry, Nazywam się Kinga Cebula i prowadzę biuro RE/MAX w Zielonej Górze. Serdecznie zapraszam Panią do kontaktu pod nr tel. +48 786 105 370. Z przyjemnością umówię się z Panią na spotkanie w dogodnym dla Pani terminie, chętnie opowiem o współpracy z RE/MAX, odpowiem na wszelkie pytania, postaram się rozwiać wątpliwości. Spotkanie jest niezobowiązujące i sądzę, że najwięcej prawdziwych informacji zasięgnie Pani właśnie podczas takiego spotkania. Zapraszam i pozdrawiam.

13.08.2020 21:43

Byłem na spotkaniu w Katowicach jedyne co usłyszałem jake osiągnięcia ma wlascicielaka Remax gold trzeba zapłacić 5000 tysięcy za szkolenie i miesięcznie 500 zł za korzystanie z biura spotkanie typu amway i nic więcej nie polecam
    Zielona Góra szuka agentów

12.08.2020 21:14

Interesuje mnie praca na własną rękę z elastycznym czasem pracy. Posiadam wieloletnie doświadczenie w sprzedaży różnych firm w branży przemysłu i budowlanej. Czy ktoś może się wypowiedzieć na temat biura w Zielonej Górze?

20.07.2020 14:02

Nie miła Pani z Kielc, krzycząca na kandydata, nie może zrobić przelewu na konto walutowe, każe wieźć całą sumę zarobioną do Polski.
    Iza Invest

06.06.2019 11:42

Praca dla ludzi, którzy potrafią konsekwentnie dążyć do swoich celów. Jestem w RE/MAX już kilka lat i nie wyobrażam sobie teraz innej pracy. Tutaj Agentem każdy jest z wyboru - nie konieczności, zasady są od początku jasno przedstawione. Jeśli ktoś chce naprawdę dużo zarabiać to trzeba po prostu się zaangażować...

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w RE/MAX Polska?

Bartek

09.06.2018 17:56

Może podpowiecie jak jest atmosfera? Czy warto aplikować?
    Lea

03.06.2019 00:10

Atmosfera amerykańska tak jak franczyza, czyli wszyscy very happy a tak naprawdę to polowanie na klientów i przepychanki w wciskaniu swojej wizytowki
    Irek

23.07.2018 10:19

Jeśli komuś odpowiada taka forma zatrudnienia to czy da się w miarę dobrze zarabiać?
    Sylwia Gajek-Zielińska Agent

04.09.2018 18:13

To nie jest kwestia „w miarę zarabiania” tylko wyznaczenia sobie celu ile chcę zarabiać. Forma współpracy determinuje do osiągnięcia wyniku... To Ty decydujesz kiedy i jak się angażujesz a to ma bezpośredni wpływ na Twoje wynagrodzenie. Jesteś statkiem, sterem i żeglarzem... po morzu nieruchomości. A poważnie od Ciebie zależy ile chcesz i ile będziesz zarabiać.
    Lea

03.06.2019 00:06

Guzik prawda, jestem agentem remax i staram się jak mogę, od 5 miesięcy nie zarobiłam nic, koszty są moje a zyskami jak uda się coś wypracować to muszę się podzielić i to oddając 60%!
    Ciekawski obserwator

22.11.2017 10:00

A ja poszedłem o krok dalej i po rozmowie kwalifikacyjnej przedzwoniłem do kilku agentów remax, żeby dowiedzieć się jak jest naprawdę, bo na rozmowie to wszystko wygląda pięknie i cudownie ale w rzeczywistości to już chyba tak nie jest. Tylko jedna osoba sobie chwaliła tę pracę, a kilka do dzisiaj się zastanawia co tam jeszcze robi i czeka czy uda im się odzyskać z jakiejś transakcji zainwestowane wcześniej pieniążki. Zresztą dali mi też cenną wskazówkę - jeżeli jeszcze się nie zdecydowałem to żebym obserwował ich stronę i zobaczył ile osób rozpoczyna współpracę i jak szybko stamtąd ucieka. No to teraz obserwuję, bo podobno przesiew jak na I roku studiów!
    zorro

09.01.2019 08:16

fajny biznes można tak pracować najpierw dorobię sobie kilku ........... będę miał 500 plus i mogę działać darmowa kasa fajnie będzie

23.01.2019 11:00

Panie Sebastianie, w RE/MAX Polska jest rekrutacja ciągła i jak najbardziej w każdej chwili można dołączyć jako agent nieruchomości do jednego z istniejących biur. Proszę o wiadomość na maila [email protected] z informacją w jakim mieście docelowo chciałby Pan rozpocząć współpracę, przekażemy Pana wiadomość do odpowiedniego biura. Jeśli chodzi o doświadczenie w branży nieruchomości nie jest ono wymagane, mamy bardzo rozbudowaną sieć szkoleń w Akademii RE/MAX i wszystkiego uczymy od podstaw. Najważniejsze by lubił Pan kontakt z ludźmi, był zorganizowany i zmotywowany do pracy :)
    MojaOpinia

29.11.2018 17:24

Rekrutacja z jedną ze współwłaścicielek na stanowisko administracyjne - porażka. Pani chyba nigdy nie nie miała okazji poznać zasad prowadzenia rozmów rekrutacyjnych. Nie przeczytała wcześniej nawet mojego CV a cała rozmowa trwała 10 min - rekord!! Dodatkowo w ogłoszeniu była informacja że jest to umowa o prace, a w rzeczywistości okazało się że jest to staż z UP plus umowa o dzieło. Odpowiedź miała być po kilku dniach a minął już ponad miesiąc i zero odzewu. Jeśli taki profesjonalizm wyznaje firma na co dzień, to życzę powodzenia...
    właściciel

10.01.2019 14:23

Miła Pani. Z pewnością miała Pani przyjemność rozmawiać ze mną. Więc spieszę z wyjaśnieniami:) Rozmowy rekrutacyjne prowadzę od 6 lat, przeprowadzając średnio 6 rozmów tygodniowo. Odnośnie rozmowy z Panią mogę stwierdzić tylko tyle iż: rozmowy trwają tyle ile rozmówca pozwala, jeżeli trwałą 10 minut to znaczy (nie obrażając Pani), że po pierwsze nie byłam zainteresowana Pani kandydaturą, a Pani nie miała za wiele mi do powiedzenia i zaoferowania...czyli po prostu Pani "się nie sprzedała" a ja Pani "nie kupiłam". Przy rozmowach kwalifikacyjnych wychodzę z podstawowego założenia-SZANUJMY SWÓJ CZAS. Jeśli osoba z którą rozmawiam kompletnie mi nie odpowiada to po prostu kończę rozmowę. Po drugie-CV zawsze przeglądam, aczkolwiek nie ono jest podstawą zatrudniania osoby- dlatego zawsze proszę kandydatów o opowiedzenie mi swojej historii pracy i doświadczenia, pozwala mi ono poznać kandydata. Na rozmowie zawsze zaznaczam też iż, tak jak w większości firm w Polsce, skontaktuję się tylko i wyłącznie z wybranymi kandydatami, których kandydaturą jestem zainteresowana i z którymi będę chciała prowadzić dalsze rozmowy. Wnioskując po Pani wpisie, rozumiem iż chciała Pani rozpocząć współpracę z nami. Proszę mi wierzyć,że kandydatek na to stanowisko była bardzo dużo. Liczę jednak iż Pani równie szybko znajdzie swoją wymarzoną pracę:)
    kropka

04.09.2018 20:18

Ja pracuje w Remax portugalia i bardzo sobie chwale. nie mamy wpisowego 5000 zl na eu 1200, nie mamy miesiecznej oplaty a placimy 116eu co pol roku za uzywanie komputerow, wifi i biura, wracam do plski za jakis czas i bardzo bym chciala kontunuowac przygode z remax. moge prosic o info?
    Ramt

09.11.2018 02:34

Ale ściema, gość z firmy która jest w Portugalii chce pracować w Polsce i pyta o to na takim forum, żenada i kpina.
    kropka

14.11.2018 12:41

zadna zenana i nie gosc a gosciowa. tak, wracam do polski i chce pracowac nadal. kocham remax w portugalii, to ze za granica nie znaczy ze droga kwiatami uslana, chce do domu, do rodziny. za glupie komentarze dziekuje. a do remax to Bialystok sie klania, juz jestem w kontakcie.
    Zuza

23.08.2018 10:34

Czy trzeba spełniać jakieś konkretne warunki żeby podpisać umowę z firmą o współpracy?

04.09.2018 17:48

Nie trzeba spełniać żadnych szczególnych warunków aby podpisać z nami umowę. Agentem może zostać każdy kto lubi rozmawiać z ludźmi oraz chce się uczyć i rozwijać. Zachęcam do zapoznania się z zakładką "Zostań agentem". Jeśli pojawią się jeszcze jakieś bardziej szczegółowe pytania proszę o maila: [email protected] lub zapraszam na rozmowę do konkretnego biura RE/MAX w Twoim mieście - z chęcią odpowiemy na wszystkie pytania.

Kontakt - RE/MAX Polska

ul. Lipnicka 4 43-300 Bielsko-Biała

Branża główna: Patenty i licencje
    Dominika Dąbrowska

22.08.2018 22:13

Jestem Agentką RE/MAX od 3 lat i nie zamieniłabym tej firmy na żadną inną. To praca dla dojrzałych emocjonalnie i chcących się rozwijać przedsiębiorców. Działam na terenie Krakowa i okolicy. Jak ktoś ma ochotę porozmawiać - zapraszam do kontaktu. Mój nr telefonu łatwo znaleźć :) Dominika (usunięte przez administratora) biuro RE/MAX Prestige w Krakowie.
    Tomek

29.08.2018 22:02

Nawet regulaminu serwisu pani nie czytała, a ja mam powierzyć pani załatwianie moich spraw?
    Konrad

11.07.2018 18:23

Jaka jest atmosfera w firmie? Czy firma potrzebuje aktualnie pracowników?
    marika

16.07.2018 17:38

nie pracowników tylko tzw "współpracowników" - czyli przedsiębiorców , którzy zarobią na koszty franczyzy
    Jan

15.06.2018 23:30

pisze o innym Re/Maxie z poludnia Polski. Model biznesowy ciekawy, do teraz zasatnawiam sie czy w niego nie wejsc - czy inwestowac we wlasna marke. Umowmy sie - posrednik w PL to jesszcze nie jest zawod zaufania publicznego - jakim byc pownien. Mam nadzieje, ze dozyje czasow kiedy kazda transakcja bedzie musiala byc robiona przez posrednika - celem zabezpiecznia (tak jak u notariusza). Innym piszacycm - to nie jest ogloszenie o prace - tylko o WSPOLPRACE z wlasnym kapitalem.

29.03.2018 16:51

@Marika wszelkie opinie mogą być usuwane w sytuacji gdy łamią regulamin https://www.gowork.pl/regulamin A więc, gdy zawierają min. pomówienia, wulgaryzmy i oszczerstwa. Każda wypowiedź, pozytywna jak i negatywna ma istotę bycia na forum, gdy jest uargumentowana.
    Marika

11.04.2018 22:04

"mogą być usuwane ...." brakuje stwierdzenia gdy zawierają słowa prawdy :)
    pośrednik nie w remax

12.03.2018 10:11

Ludzie przecież to jest proste jak budowa cepa! Chcecie wiedzieć jak się pracuje w firmie to dzwonicie do 4-5 agentów (ich telefony i maile są na każdej remaxowej stronie) i pytacie w prost co sądzą o pracy i czy teraz też (po takim czasie jakim są w remax) związali by się z tą marką. Sam tak zrobiłem i po tym co usłyszałem nawet nie poszedłem na umówioną rozmowę. Proste!
    agent nie z remax

29.09.2015 13:40

a czy ktoś z Was był na ich stronie? Skoro interesuje się "pracą" w Remax? Bo czytając te wypowiedzi i pytania, wnioskuję że nie... Cytat z ich strony: "Nasi agenci prowadzą swój własny, samodzielny biznes oparty na działalności gospodarczej i bazujący na sprawdzonym systemie, i pracują w oparciu o unikalny oraz wysoce motywacyjny prowizyjny system wynagrodzenia, uzależniony od własnego zaangażowania i liczby przeprowadzonych transakcji. (...) "Poszukujemy pośredników i agentów z doświadczeniem zawodowym, jak również osób planujących rozpoczęcie nowej kariery. Lubisz kontakty z ludźmi? Jesteś dobry w sprzedaży? Jesteś zainteresowany prowadzeniem własnej firmy i byciem niezależnym? Chciałbyś zatrzymywać do 80% wypracowanego przez siebie wynagrodzenia?" wysokość wynagrodzenia... ile płacą...? "chcą skrócić godziny pracy bo ogłosili nabór" rany boskie litości... wy nie wiecie o czym piszecie... Remax poszukuje agentów / kandydatów na agentów, którzy w ramach marki remax założą własne działalności gospodarcze, pracując na własny rachunek. WŁASNA DZIAŁALNOŚĆ GOSPODARCZA. Chcesz działać w nieruchomościach jako agent, zakładasz własne biuro, albo dołączasz się do sieci np. Remax: jako agent (własna działalność gospodarcza w ramach sieci Remax przypisana do lokalnego biura) albo zostajesz franczyzobiorcą (czyli zakładasz własne lokalne biuro w sieci remax i poszukujesz do współpracy agentów) Pytania o etat, wynagrodzenie i pisanie że nie warto bo nic nie płacą są jakąś kuriozalną pomyłką. Albo ktoś nie wie o co chodzi, albo się tam zatrudnił i myślał że idzie na etat...??? Jak zakładasz własną firmę - jednoosobowa działalność gospodarcza to nikt ci pensji nie płaci, ani stawki za przepracowane godziny... Płacą Ci klienci - jak ich nie masz. Masz 0. Wszystko zależy od Twojej własnej pracy.
    Klassechris

09.03.2018 16:01

Bardzo prosze. Pidstawa 1000zl i prowizja 10%. Deal?
    Klassechris

09.03.2018 16:01

Prosze bardzo. 1000zl + 15% prowizja. Deal?

05.03.2018 08:26

Czy ktoś ma jakieś ciekawe informacje o RE/MAX Polska? Zawsze warto dzielić się z użytkownikami fajnymi ciekawostkami z życia firmy.
    Marika

08.03.2018 11:03

Fajną ciekawostką jest , że usunięto moją wypowiedź :)
    Zainteresowana

14.01.2018 17:29

Czy może mi ktoś wyjaśnić o jakiej wpłacie mówicie?
    ex agentka

02.02.2018 17:23

Chodzi zapewne o 5000zł netto opłaty wpisowej do RE/MAX czyli musisz na wstępie zapłacić, żeby tam pracować oraz 500zł netto opłaty miesięcznej, żeby korzystać z ich drukarek, papieru, prądu w biurze itd.; dodatkowo za wszystkie szkolenia, konwencje, wyjazdy płacisz sam bo firma nie zainwestuje w ciebie ani złotówki. Taki o to pracodawca :)

20.09.2017 08:49

@Myślący dzięki za informacje. Generalnie sam post nie narusza regulaminu forum, więc tutaj reakcja nie do końca jest wskazana. Warto podkreślić czym zajmuje się firma i dla kogo jest odpowiednim miejscem pracy, ale poza tym - możliwość manewru nie jest za wielka.

05.10.2017 16:37

Posty, o których piszemy nie dotyczą RE/MAX Polska - firmy związanej z rynkiem pośrednictwa nieruchomościami, a zupełnie innych firm, z innych branż, o podobnie brzmiącej nazwie. Dla kogoś, kto śledzi ten wątek jest to oczywiste, jednak przypadkowy Gość może zostać wprowadzony w błąd. Stąd prośba o moderację.
    Opener

10.09.2017 22:13

Czy dowiem się na tym forum coś więcej w temacie -Agent Nieruchomości - Gdańsk? Dobrze jest wiedzieć coś więcej zanim zgłoszę się do RE/MAX-u. Może znajdzie ktoś chwilkę żeby napisać kilka informacji jak się współpracuje z firmą? Czy jest to dobra współpraca?

06.09.2017 10:57

Czyli w takim razie @myślący można w RE/MAX Polska liczyć teraz na zatrudnienie? Wiele osób szuka pracy Warszawie, dlatego taka informacja na pewno będzie dla nich przydatna.

06.09.2017 11:33

W RE/MAX zawsze można liczyć na współpracę jako niezależny przedsiębiorca, rozwijający swój biznes z pełnym wsparciem, narzędziami i możliwościami Międzynarodowej Sieci Biur Nieruchomości. Nie jest to oferta dla osób szukających zatrudnienia na etacie.

08.09.2017 09:27

Zuzanna jeżeli jesteś moderatorem gowork: opinia anonimowego432 dotyczy innej firmy o podobnej nazwie, działającej w branży pośrednictwa pracy. Nie ma nic wspólnego z RE/MAX POLSKA. Zareaguj proszę.

30.08.2017 10:40

RE/MAX Polska (branża pośrednictwa nieruchomości - proszę nie mylić z podobnie brzmiącymi nazwami w innych branżach, które nie są w żaden sposób powiązane), szuka do współpracy Partnerów Handlowych - Niezależnych Przedsiębiorców, a nie pracowników. Kontrahentom udostępnia kompletne rozwiązania i wszelkie narzędzia, pozwalające prowadzić niezależną działalność w branży pośrednictwa nieruchomości. Jest to oferta skierowana do Przedsiębiorców, stąd może wiązać się z koniecznością posiadania wkładu własnego przez potencjalnych Kontrahentów.
    Agent

25.08.2017 22:08

RE/MAX Polska to fajna firma o dobry pracodawca , brak ofert!

21.08.2017 17:02

@Magda o cenie za jakie szkolenie mówisz? Byłaś pracownikiem RE/MAX Polska, czy też dopiero planowałaś zatrudnienie się w tej firmie i stąd znasz te warunki? Możesz opowiedzieć coś więcej?
    Magda

21.08.2017 21:15

Zuzanno prosisz wszystkich żeby napisali coś więcej,proponuję zebyś sama umówiła się na rozmowę o pracę i wtedy będziesz najlepiej wiedziała jakie są warunki.Moze Tobie zaproponują inne ? Byłam ,zapoznałam się z pracą i zgadzam się ze wszystkimi negatywnymi opiniami na tej stronie.

Zostaw merytoryczną opinię o RE/MAX Polska