2.7/5

Poznań - RE/MAX Experts

3. Opinie o pracodawcach Bielsko-Biała
  5. Opinie o RE/MAX Polska

Opinie o RE/MAX Polska Bielsko-Biała

Nie przegap nowości o RE/MAX Polska!

18.08.2017 16:07

Model który oferujemy, jest najbardziej rozpowszechnionym sposobem pracy w branży nieruchomości na świecie. Z powodzeniem pracujemy w tym modelu biznesowym od ponad 44 lat w 100 krajach. Współpracując z najlepszymi Agentami, oferując im najlepszy na rynku serwis, największe możliwości rozwoju i współpracy, a Klientom usługi najwyższej jakości, staliśmy się siecią nr. 1 w branży nieruchomości na świecie. Również życzymy Pani powodzenia w sferze zawodowej. Zainteresowanym z Warszawy z przyjemnością udzielę szczegółowych informacji w biurze RE/MAX przy ul. Krasińskiego 16. Pozostałych zapraszam do najbliższego biura RE/MAX w Polsce. [email protected] +48 607 038 214

18.08.2017 12:04

RE/MAX współpracuje jedynie z PRZEDSIĘBIORCAMI, czyli w modelu biznes to biznes. Wyraźnie to zaznaczamy zarówno w ogłoszeniach, jak i w trakcie rozmów z kandydatami. Po szkoleniach wstępnych (bardzo podstawowe informacje: http://remax-szkolenia.pl/akademia-remax/ ) Agenci mają zagwarantowaną współpracę stosowną umową. Agent pracuje tam, gdzie jest mu wygodnie - nie ma obowiązku przebywania w biurze "od - do", natomiast ma taką możliwość. Zachęcam, aby przed przesłaniem aplikacji do potencjalnego pracodawcy, zapoznawać się bardziej wnikliwie z jego profilem działania. Zaoszczędzi to przyszłych rozczarowań. Oferta RE/MAX skierowana jest do dojrzałych przedsiębiorców, którzy rozumieją, że w biznesie zwykle dostaje się dokładnie to, za co się płaci. W RE/MAX w 100 krajach pracuje ponad 115.000 Agentów, którzy są najbardziej efektywni - przeprowadzają najwięcej transakcji na jednego Agenta na świecie. Zainteresowanym z Warszawy z przyjemnością udzielę szczegółowych informacji w biurze RE/MAX przy ul. Krasińskiego 16. Pozostałych zapraszam do najbliższego biura RE/MAX w Polsce. [email protected] +48 607 038 214
    Daniel

15.08.2017 22:00

Słyszałem o agencji sporo dobrych opinii. Teraz widzę jak fajnie tłumaczą ludziom mechanizmy działania agenta. To się może przydać w trakcie pracy. Takie wpisy na forum rzeczywiście są potrzebne dla nowych.
    Zuzanna

11.08.2017 10:37

To rzeczywiście ważne w nowej pracy @RE/MAX home expert i ważne, że szukający pracy mogą na forum znaleźć informacje od pracodawcy, które są najbardziej wiarygodne. Przed kontaktem z biurem czy można zapytać w imieniu innych poszukujących, po jakim czasie od zatrudnienia, agent uzyskuje samodzielność i zaczyna naprawdę zarabiać?

11.08.2017 12:07

Agent uzyskuje samodzielność po 2 tygodniach intensywnych szkoleń wstępnych. Przygotowują one również do podjęcia świadomej decyzji, w jakim rejonie chce pracować, w jakich typach transakcji i rodzajach nieruchomości chce się specjalizować. Biuro wspiera Agenta w jego działaniach, pomaga, ukierunkowuje. Czas, w którym zaczyna się "naprawdę zarabiać" - zależy od jego zaangażowania i motywacji. Zainteresowanym z Warszawy z przyjemnością udzielę szczegółowych informacji w biurze RE/MAX przy ul. Krasińskiego 16. Pozostałych zapraszam do najbliższego biura RE/MAX w Polsce. [email protected] +48 607 038 214
    Agentka

16.07.2017 12:05

Dla mnie RE/MAX ma pracę wartą zainteresowania o ile sie to lubi.
    Agentka

13.07.2017 09:44

Jeśli ktoś nie potrafi odnaleźć się w pracy jako agent nieruchomości to może lepiej poszukać spokojnej pracy?

14.07.2017 15:09

Praca w nieruchomościach to tak naprawdę praca "w biznesie Ludzi" - warto ich lubić. Jest to spokojna praca, jeżeli pracuje się systematycznie, w uporządkowany sposób - w firmie, która zapewnia wszystkie narzędzia, w tym wszechstronną wiedzę i wsparcie. Dodajmy do tego możliwość budowania swojego wizerunku Agenta i biznesu - bardzo ważny czynnik w tej branży. Praca profesjonalnego Agenta Nieruchomości nie polega na przypadkowym bieganiu po mieście - to uporządkowany ciąg zdarzeń, który zmierza od pierwszego kontaktu do sprzedaży nieruchomości Klienta. Bo pracujemy właśnie dla Niego i to on ma być zadowolony z efektów. Jak to osiągnąć? Zainteresowanym z Warszawy z przyjemnością udzielę szczegółowych informacji w biurze RE/MAX przy ul. Krasińskiego 16. Pozostałych zapraszam do najbliższego biura RE/MAX w Polsce. [email protected] +48 607 038 214

06.07.2017 21:22

Słyszałem, że to dobra firma i mam zamiar zostać agentem. Opinie są raczej nie zachęcające ale wiadomo, że często piszą ludzie na bakier z firmą.!
    Zyga

06.07.2017 19:54

SYF a nie robota !

23.06.2017 23:03

Czy RE/MAX daje swoim agentom swobodę w działaniu?

06.07.2017 23:11

Tak. Pełna swoboda w działaniu Agentów.

06.07.2017 23:13

Tak. Pełna swoboda w działaniu Agentów.
    Olga

18.06.2017 17:57

Czy praca agenta nieruchomości jest opłacalna przez RE/MAX ? Może ktoś podpowiedzieć mi w tym temacie?
    cycek

22.06.2017 23:32

Każda praca jest opłacalna jak się przykładasz. Ogólnie nie pracuję w Remax-też jestem Agentem nieruchomości, ale nie w sieciówce. Mam kilku kolegów, którzy pracują w Agencji Remax. Odpowiedź brzmi tak: praca Agenta nieruchomości to nie jest pierdzenie w stołek ;) Musisz czuć przede wszystkim pewność siebie. Wykonujesz setki telefonów, spotykasz się, przyjmujesz nieruchomości, faktycznie nie raz to 12h pracy...ale co z tego masz? Masz zarabiać! A jak masz zarabiać? Ustal sobie przede wszystkim priorytety. Podpowiem Ci Olgo jak innym agentom. Ja pozyskuję oferty na wyłączność pod wynajem jak i na sprzedaż. 2-3 pok. i w górę ;) Dalej-lokalizacja, nie biorę ofert które są na totalnym zadupiu. Chyba, że klient przyjdzie do biura (warto to przemyśleć ) i zobaczyć co ma do zaoferowania. Jeśli daje wyłączność to jest szansa, że Ci się uda sprzedać. Przede wszystkim staraj się przekonywać właścicieli do wyłączności-takie oferty dają Ci zarobek. Mam umów otwartych kilkaset-jedna sprzedana nieruchomość. Przy wyłącznościach zarabiam. Jak to robię? Przede wszystkim...jestem uśmiechnięty! Warto czasem z klientami wyluzować! Najważniejsza rzecz to być profesjonalistą. Wielu agentów...brakuje im tego. Pozyskując daną nieruchomość jeśli przejdziesz szkolenie weryfikuj czy właściciel jest faktycznym właścicielem mieszkania. Jeśli nie chce pokazać aktu notarialnego albo podać numer księgi wieczystej odradzam współpracę od razu! A i najważniejsza kwestia! Szanuj siebie i swój czas! Ty decydujesz ile zarobisz. A Ci co narzekają na paliwo? Panowie...nie musicie jeździć autem..znam wielu agentów, którzy jeżdżą metrem. Też tak robię. Zdecydowana oszczędność i na paliwie i...na czasie! Problem z parkowaniem w Centrum jest bardzo często spotykany. Olgo polecam Ci nie pracować w sieciówce-z tego względu, że tam szybko odpadniesz. Ogólnie lepiej iść do małej Agencji, ale będziesz miała kolejny argument dla klienta.! Klienta przekonasz tym, że mała agencja będzie bardziej się starała niż sieciowa typu np.metrohause.

07.07.2017 00:49

Postaram się odpowiedzieć na kilka powyższych pytań. RE/MAX zapewnia kompletne środowisko pracy niezależnym przedsiębiorcom, którzy chcą współpracować jako Agenci. Dodatkowo daje bardzo duże wsparcie szkoleniowe i najwyższy na rynku tzw. split % pomiędzy biurem a Agentem, bez planów do wykonania. Nie ma "targetów", "deadlinów" i innych korporacyjnych wymysłów. Agenci są niezależnymi przedsiębiorcami, mają pełną swobodę działania. Jeżeli są zaangażowani i pracują mądrze (o tym jak to robić mądrze Agenci są uczeni podczas szkoleń) są usatysfakcjonowani na wielu płaszczyznach, również finansowej. Zainteresowanym z Warszawy z przyjemnością udzielę bardziej szczegółowych informacji w biurze RE/MAX przy pl. Wilsona. Pozostałych zapraszam do najbliższego biura RE/MAX w Polsce.
    krzysiek89

05.06.2017 12:17

Witam Prosze napisac jak ktos sie zapisywal do Firmy REMAX to ja dlugo musial czekac na wyjazd do pracy i czy ktos ma moze numer telefonu do Opola REMAX prosze napisz na [email protected]

Oferty pracy - RE/MAX Polska

Agent Nieruchomości

Mińsk Mazowiecki

Zuzanna

18.05.2017 12:49

@Jerzyk@Damian @WR Radom chętnie dowiemy się więcej na temat tego jak oceniacie RE/MAX Polska jako pracodawcę. Co uważacie za plusy pracy, a co warto by jeszcze zmienić? Merytoryczne wpisy mogą być bardzo istotne dla osób zastanawiających się nad wysłaniem swojej aplikacji.

07.07.2017 02:00

Trudno zrozumieć w pełni model biznesowy firmy i ocenić, czy posiada się odpowiednie predyspozycje do współpracy (rezultatem czego będzie satysfakcja lub jej brak), na podstawie lakonicznych opinii i pojedynczych zdań wyrwanych z kontekstu. Aby mieć pełny obraz, czy współpraca będzie korzystna, warto porozmawiać przez pryzmat swoich oczekiwań i potrzeb bezpośrednio z potencjalnym partnerem biznesowym - właścicielem najbliższego/wybranego biura. Zainteresowanym z Warszawy z przyjemnością udzielę szczegółowych informacji w biurze RE/MAX przy ul. Krasińskiego 16. Pozostałych zapraszam do najbliższego biura RE/MAX w Polsce. [email protected]
    Damian

25.04.2017 13:43

RE/MAX to fajna agencja , potrafią działać ponieważ maja dobrych ludzi.
    Sylwester

24.04.2017 13:54

Podobno dają tam pieniądze do ręki a nie na konto ,też tak macie ?
    Jerzyk

19.04.2017 11:17

Pracuję w RE/MAX-ie jako agent i chwalę sobie taką pracę. Niezłe zarobki mi wychodzą ale to zależy w dużym stopniu od mojego zaangażowania a czasami trzeba się napracować.
    Andrew

04.04.2017 22:33

Witam Proszę o informację o skuteczności sprzedaży nieruchomości i prowizji jaką pobiera Pozdrawiam

19.02.2017 09:31

Re/Max to dobra firma i w sumie daje możliwość rozwoju pracownikom i agentom. Pracuję dla nich prowadząc własną działalność i to mi odpowiada, sam pewnie nie odważyłbym sie rozpocząć takiej pracy. Super
    Adrian

16.02.2017 17:55

A praca przy demontażu RTV i AGD był ktoś co to warte ,trudna to jest praca i czy warto ?
    jerry

16.10.2016 10:00

Zapomniałaś dodać @katarzyna, że z tej transakcji to nie masz mniej tylko 80% więc robiąc jedną rzecz masz wypłatę na cały miesiąc i przecież nikt nie każe ci tutaj na wyłączność pracować swoją działalność też możesz przy tym mieć

03.12.2015 17:15

06.02.2016 20:42

Specjalista IT jest poszukiwany przez Biuro Regionalne RE/MAX Polska. Agentów poszukujemy do biur nieruchomości, w związku z rozwojem.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w RE/MAX Polska?

Myślący

18.11.2015 13:53

Jeżeli chce się BYĆ ZATRUDNIONYM, to wybiera się przykładowo sklep spożywczy albo korporację... Własną działalność prowadzą przedsiębiorcy, nie pracownicy. Trzeba mieć odpowiednią osobowość, predyspozycje i chęć do podjęcia ryzyka. Są ludzie, którzy nie wyobrażają sobie pracy bez etatu, inni doskonale radzą sobie "na swoim"... Na szczęście są również oferty pracy, skierowane przez różne firmy, do różnych grup osób. Każdemu według potrzeb :).
    Myślący

09.11.2015 13:26

Wszedłem na ogłoszenie rekrutacyjne firmy. Gołym, nieuzbrojonym okiem widać, że RE/MAX szuka Przedsiębiorców, a nie Pracowników: "Chcesz prowadzić własny biznes, ale pod znaną i rozpoznawalną marką? (...) Nasi agenci prowadzą własny, samodzielny biznes oparty na działalności gospodarczej...". Wystarczy naprawdę odrobina dobrej woli i umiejętność czytania ze zrozumieniem, aby uniknąć późniejszych rozczarowań :).

Kontakt - RE/MAX Polska

ul. Lipnicka 4 43-300 Bielsko-Biała

Branża główna: Patenty i licencje

10.10.2015 14:12

nikt ważny

17.10.2015 14:42

Przeczytaj uważnie wpis powyżej swojego wpisu a później pytaj;)
    NIEPOKORNY

03.09.2015 23:11

moim zdaniem nie warto wiązać sie z tą siecią, jeśli nie pracujesz co najmniej 12 godzin dziennie. Nie dają nic oprócz marki. Jednym wychodzi innym nie.Wszystko zależy od przyjmowanych nieruchomości. Promocja słaba niestety!!!
    gość

15.04.2015 17:47

Nie polecam...
    Aktywna

08.05.2015 20:55

Polecam pracuję , zarabiam To nie jest branża dla leni
    Zadowolona z RE/MAX

23.06.2015 16:08

Dokładnie, to nie jest branża dla leni, szukających tylko wymówek jak to jest źle w pracy, w kraju. Jestem z RE/MAX 4 lata , jest trudno jak wszędzie w każdej branży, ale tu mogę pracować z godnością i szacunkiem do Klientów i siebie! Polecam
    agentka

10.02.2015 14:13

Pracuję w RE/MAX już kilka lat, i jest tutaj bardzo wielu agentów z bardzo długim stażem. Nie jest to zawód dla osób, które nie potrafią się zmobilizować do pracy i co miesiąc robią sobie urlopy. Trzeba ciężko pracować, żeby były efekty ale zarobki są nieporównywalnie wysokie w porównaniu do pracy na etacie. Fakt płaci się w RE/MAX opłaty miesięczne ale przy tak wysokich prowizjach to naturalne, biuro też musi mieć z czego się utrzymywać. Taką politykę ma ta sieć i taka jest na całym świecie. Szkoleń jest dużo ale tak naprawdę dopiero praktyka dużo daje. Z wyłącznością nie mam problemów i nie rozumiem jak ktoś pisze: "Proszę mi pokazać agenta, który z samej wiedzy teoretycznej pozyskuje klientów na wyłączność". Z samej wiedzy teoretycznej nic się nie zrobi jeśli ktoś siedzi i czeka aż oferty same do niego przyjdą. Nie uda się za pierwszym razem to uda się za piątym ale praktyka jest niezbędna. Dzisiaj pracuję już tylko na poleceniach i nie muszę pozyskiwać - ale to trzeba sobie wypracować. Ja bardzo zachęcam do przyłączenia się do RE/MAX.

04.07.2014 14:18

12.08.2014 12:36

Nie warto.
    AGENTKA

14.06.2013 14:07

Moi drodzy widze że większość komentarzy ma na celu zniszczenie Remaxa. Proponuję każdemu chętnemu do pracy jako agent na umówienie się na spotkanie z właścicielem biuro i szczerą rozmowę odnosnie pracy. Budowanie wizerunku na podstawie wpisów w necie osób sflustrowanych swoimi niepowodzeniami zawodowymi i osobistymi, jest co najmnie krzywdząca dla tej znanej na całym świecie marki. Zawsze mogą Państwo porozmawiać z pracującymi agentami i każdy z nich odpowie Państwu na Wasze dylematy. Pewne jest jedno JEŚLI PRACUJESZ TO ZARABIASZ, JEŚLI SIEDZISZ,NIC NIE ROBISZ I CZEKASZ AŻ KTOŚ ŁASKAWIE ZADZWONI nie osiągniesz w tej pracy nic i szkoda Twojego czasu.
    zadowolona1

05.06.2013 22:21

Ja współpracuje z remax w bielsku. Nie jest to moja pierwsza nieruchomość którą sprzedaję i bardzo sobie ich chwalę. Nie spotkałam jeszcze tak rzetelnego biura i agenta z którym współpracuje. Teraz są już dwa oddziały więc oznacza to że się rozrastają.I dobrze bo tak powinny wyglądać agencje nieruchomości. obecnie korzystam z remaxu przy ul. Wyzwolenia 1. Polecam to biuro.
    Nutella

01.11.2012 09:53

Witam, czy mogę prosić o kontakt? [email protected]
    kamil

30.10.2012 10:38

jestes genialna! Twoja wypowiedz poprostu jak to sie mówi \"made my day\"! pozdrawiam
    agentka

17.06.2012 22:04

Widzę że wypowiadają się frustraci . Praca w biurze nieruchomości to nie lekki kawałek chleba , ale ktoś kto faktycznie pracuje ma wyniki i zarabia sporą kasę . W większości przypadków ludziom wydaje się że przyjdą do pracy podpiszą umowę i będą leżeć i pachnieć . Otóż trzeba ciężko pracować , uczyć się i świadomie działać . Jak ktoś ma wątpliwości wystarczy wziąć za telefon i zadzwonić do agentów w Bielsku -Białej, Katowicach czy innych miastach , zapytać, rozmawiać z agentami którzy mają wyniki - to w RE/MAX widać na każdym profilu agenta - sprzedane , wynajęte , zarezerwowane . Nie czyta się frustratów którym nie wyszło bo byli leniwi ....na pewno nie bierze ich pod uwagę wybierając pracę często na całe życie .
    prawda

16.06.2012 21:14

Ale , może policzysz to prawidłowo: 15.000 pln prowizji, ale odjąć od tego VAT 23%, podatek dochodowy 18%, płacony przez kilka miesięcy działalności ZUS, plus caaaaała reszta innych kosztów - powodzenia
    Ola

02.09.2011 10:40

W RE/MAX jestem ponad rok. Pracuję kiedy chcę, dostaję fajne pieniądze za sprzedaż, nikt niczego ode mnie nie wymusza. Pozyskuję umowy na wyłączność, bo tylko to daje gwarancję dobrej pracy. Nie rozumiem jaki cel miałby właściciel biura, który rozwiązuje umowę z agentem, który pozyskał mu umowę na wyłączność ?! Wtedy dopiero praca się zaczyna! Pozyskać nieruchomość to "małe piwo"! Trzeba ja promować, pracować z klientami itp. Widocznie Anonimie zrobiłaś-eś coś wbrew etyce. A poza tym chyba nie sądzisz, że właściciel biura siedzi tam charytatywnie. Współpracuje z Tobą, żeby na Tobie zarobić - proste. Ale ON zarabia, TY zarabiasz i jest ok ! Ale skoro ktoś chce pracę "czy się robi, czy się leży, 2000 się należy" to nie w RE/MAX. Polecam ludziom operatywnym i inteligentnym !
    Bea

17.08.2011 00:58

Pracuję, a raczej współpracuję z RE/MAX już prawie rok - zarobiłam całkiem niezłą kasę... Prawda jest taka, że jeśli ktoś oczekuje manny z nieba, kasy za nic - w RE/MAX nie ma czego szukać. Jeśli naprawdę przykładasz się do pracy - można nieźle zarobić, ale trzeba chcieć!
    WR Radom

18.05.2017 12:37

Witam powiem szczerze że naprawdę nie znam tej firmy ale wyjeżdżam właśnie przez to biuro i powiem wprost jeśli ktoś całe życie trzyma się mamusi spódnicy to do pracy w żadnym kraju się nie nadaje życie jest ciężkie w dzisiejszych czasach i większość z nas niestety jest zmuszona opuścić swoje rodziny przyjaciół żeby zarobić na przysłowiowy chleb tylko żeby zarobić trzeba wbić siebie do głowy że za granicą trzeba ciężko pracować A potem wymagać od pracodawcy większych pieniędzy nikt nikomu nic za darmo nigdy nie dał A jak dał to miał w tym interes A więc jeśli nie chcesz jeden z drugim pracować zostań u Polsce i jedź u mamy zalewajke i kop doły za 8 zł na czarno A nie pojedziesz na tydzień i jaki to zostałem oszukany.
    WR Radom

18.05.2017 12:38