logo Coroplast Sp. z o.o.

Coroplast Sp. z o.o.

Krapkowice

Opinie o Coroplast Sp. z o.o.

? 2016-08-28 22:17
Dobrze zauwazylas Ludzi przez duze L. !!!!!!!!!!!!!!Czasami glowa ruszysz chyba i sie udalo. :)Ludzie kochaja mnie BARDZO. CI ,ktorzy chcE, zeby mnie kochali, a ich ja.!!!!!!!!!!Milosci mam dosc duzo i to mi starcza ,od ciebie nie oczekuje:),Obrazilabys mnie jak bys mnie lubila. :))))) Proste a na reszcie mi nie zalezy, nie wszyscy wszystkich kochaja a jezeli mysla ze tak jest to na dopalaczach i w glowkach sie poprzewracalo:)Oszukuja sie wzajemnie i udaja ,a nozy w plecach mnostwo. Karma oczywiscie wraca do kazdego . ZA DOBRO I ZLO WYRZADZONE. MNIE NA PEWNO NIE OMINIE, JESTEM PRZYGOTOWANA:). GORZEJ Z TOBA , POKORY TROCHE I POMYSL CO ZROBILAS DOBREGO I ILE ZLEGO I CZEKAJ!!!! Ty tO KTO ?:)niewiasto? Taka poirytowana ciut jestes,Ty to masz problem widze ze soba. Sugerujesz, ze nie znam ?Kogo/?Gubisz sie:) 1500 osob napewno ,nie da rady zapamietac tyle :)Pozdrawiam
1
marjolain 2016-08-31 13:11
Weszłam znowu po dłuższym czasie na to forum i napiszę tylko tyle - jak ja się cieszę, że się stamtąd zwolniłam :))))))))) Ludzie poszukajcie innej pracy i uciekajcie z tego corosyfu jak najprędzej bo pracy naprawdę wokół pełno, wystarczy poszukać i to w zupełnie innej atmosferze i za PIENIĄDZE!!! a nie taką jałmużnę jaką daje cudowne coro :)
5
zyczliwa 2016-10-02 14:06
Klaudyna zeszlas juz ?Jak to jest ty psychiczna sadystko, wladczyni syfoplastu:) Wlaca cie podnieca:)Co?
2
Pracownica 2016-10-02 17:54
Imozna a raczej powinno sie pracowac w soboty i niedziele z ominieciem czasu na odpoczynek o kturym mowa w kodeksie pracy ja sie pytam od czego jest PIP i dlaczego sie tym faktem nie interesuje czyzby siedział w kieszeni firmy
3
Luke 2016-10-03 21:15
A czy zgłosiłaś cokolwiek do PIP? Czy ktokolwiek zgłosił cokolwiek do PIP? Sami się nie domyślą, że może być coś takiego jak Coroplast w Dylakach, Krapkowicach czy Strzelcach Opolskich. Ludzie, pomyślunku trochę. Jak nikt nie zgłosi konkretów to żadna komisja nie przyjedzie.
1
Pracocholiczka 2016-10-04 14:50
Dzwonilam do PIP, pytalam co robic bo mobbing przekracza jakiekolwiek granice. W mobbingu w nich brak. Pan mi powiedzial , ze nie maja prawa dokuczac, ponizac, wkraczac tam gdzie nie pozwalam, moje zycie osobiste itp ja mam przyjsc do pracy i spokojnie 8 godz pracowac, inne zachowania pracownikow, przelozonych jest to karalne. Majstrowa, bygadzistki , nawet Pan dyrektor wie o wszystkim.Oczywiscie blla, blla, blla. Wszyscy to wiemy. A uprzedzil, ze strace prace:) przeciez PIP jest od tego , zeby pilnowac taki zaklad pracy i nadzorowac . Strace guzik mnie to obchodzi, w tym syfie pracowac za grosze.Smiechu warte. Aha trzeba zlozyc zawiadomienie oficjalne do Opola i walczyc samemu lub w grupie o swoje prawa. Debili mozna wytepic , zlozysz zawiadomienie i wtedy musza ruszyc [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Chociaz to jedna mafia, przekupiona wiedza o takich przypadkach raczej. A probowac warto bo zlo sie rozprzestrzenia szybko . Powodzenia.
4
nowy 2016-10-05 03:55
Czytając powyższe wypociny mam wrażenie, że w tej firmie pracują sami ........
Ja piernicze idź jeden z drugim pracować gdzie indziej.
Wszędzie jest podobnie.
Sami sobie jesteście winni.
Prowokujecie a później wielkie żale, pretensje,inspekcje.....
A jak się zwalniacie to wracacicie potulnie z podwinietym ogonem.
Po co skoro tak jest źle.
Paranoja.
A ABS-y to biją na głowę wszystkich tam to dopiero pracują talenty.
Masakra.
Oj głupi ten naród .
Pozdrawiam i życzę zdrówka no może jeszcze troszkę rozumu.
Może jeszcze nie jest za późno.
5
Patka 2016-10-05 20:43
Na ABS-ach pracuje osoba, która zatruwa powietrze(puszcza bąki). Kobieto, nie pracujesz sama, powstrzymaj się!!!. Wszyscy wiedzą, kto to ale głupio im zwrócić uwagę!?? Hamuj się troszkę, to nie Holandia!!!
13
jeden zmc 2016-10-07 18:09
Klaudyna wes się do roboty i nie odpowiadaj głupot o sabinie G.wszyscy mają tego dość :)
3
df 2016-10-07 21:34
hej a mam pytanie czy ktoś z was pracował może jako operator extudera w Strzelcu Opolskim? bo się wydaje ze to jest jakas aktualna oferta pracy od nich tylko się zastanawiam na czym to dokładnie polega
jolkipolkimenlubwomen 2016-11-01 16:25
polega na tym samym co kazde stanowisko w tej firmie - ZAPIER....Ć i to zdrowo
czyl iwciskasz kabelki przez 8 godzin az ci palce spuchna i krzyz wysiadzie
6
Buba 2016-11-01 21:22
Pieprzysz glupoty wiesz?
1
jeden zmC 2016-11-04 18:43
Klaudyna, jak Klaudyna przynajmniej pracuje!!! Ale Ewelina, leser nad leserami. Na niczym się nie zna, nic nie robi, obibok jakich mało. Chodzi i się trzęsie!!! Jakby wzięła się do roboty, to by było jej ciepło. Tylko pogratulować takiego leserstwa;!
11
Lol 2016-11-06 15:07
A ile mozna zarobic pracujac w tygodniu i w soboty na produkcji? Moze ktos dac info?
Pasion 2016-11-07 16:48
Witam wszystkich pracowałem w agencji Paretti w coroplascie teraz mam firmę ale tu w Strzelcach brak klientów nawet na chleb nie zarobisz to te miasto to jest aczkolwiek ten kraj Wielki grobowiec i nic więcej nie cóż chyba będę zawieszal firmę .pozdrowienia lukasz Wachholz Strzelce opolskie moja strona www. Pasionex-Lukasz.mamfirme.pl
Gogo 2016-11-14 18:19
Pracuje ktoś na magazynie?
3
Taka jedna pracownica Coro. 2016-11-18 22:26
Niestety to prawda co piszesz :( Taki jest cały Coroplast W Krapkowicach. Rządzący jak i pracownicy. Bardzo malutko jest ludzi NORMALNYCH tam.. :/
5
Taka jedna pracownica Coro. 2016-11-18 23:06
Jaka jest ta firma? :) Wystarczy spojrzeć na komentarze tutaj, ludzi tam pracujących ;) [sarkazm]
Coroplast w Krapkowicach ---> NIE POLECAM komuś kto ma możliwości podjęcia pracy z godnym zarobkiem stosownym do warunków pracy. Praca jako MONTER WIĄZEK czy OPERATOR MASZYN bo o takim stanowisku mogę się wypowiedzieć na podstawie swojego doświadczenia to praca całkiem fajna, choć ciężka. Jej MINUSEM sporym to fakt, że to praca na 3 zmiany i niezły zapiernicz za który ten biedny ''robol'' dostaje NAJNIŻSZĄ KRAJOWĄ przy tym jeszcze z nałożoną NORMĄ, którą musi wyrabiać na swej zmianie. Wyzysk jak jasna cholera. Idąc dalej - w zakładzie pracy panuje toksyczna atmosfera - że tak to nazwę - JEDEN JEST GOTOWY ''POŻREĆ'' DRUGIEGO NA ŻYWCA dla kawałka materiału do pracy (przed obawą o brak normy, kiedy w zakładzie brakuje materiału do pracy). Atmosfera podsycana jest przez brygadzistów, kontrolę jakości, majstrów i samego kierownika (którego z resztą i WRESZCIE już zwolniono za mobing). To takie koło wzajemnego nacisku i poganiania, jak krowy na pastwisku.
Na dokładkę i wisienkę na torcie dodam, że w czasie Audytu panuje atmosfera jeszcze dziwniejsza. Zamiast zapieprzać jak co dzień z normalną produkcją - robią z nas jakieś niedojdy - każą spowolnić tempo nagle do minimum, heh.. aby wyglądało niby na to że robimy dany materiał bardzo precyzyjnie a przy tym audytorzy mają się łudzić, że niby jeszcze MAGICZNIE WYRABIAMY NORMY heheh, śmiechu warte. Norma z Jakością jakiej od nas żąda zakład - NIGDY NIE IDZIE W PARZE, bo to nie wykonalne. Co dowodzą z resztą liczne reklamacje.
9
Pracownik 2016-11-19 17:46
Sporo ludzi jest zadowolonych z pracy :)A że atmosfera podsycana jest przez brygadzistów, kontrolę jakości to święta prawda.
8
Była pracownica 2016-11-30 15:01
Ludzie!!! Jak można być zadowolonym z takiej pracy? W takiej toksycznej atmosferze? I za takie grosze?
Jak dostawałam wypłatę (czytaj jałmużnę) to nie wiedziałam czy mam się śmiać czy płakać - i to na dodatek była wypłata powiększona o słynne SETKI (czytaj dalsza harówa w weekendy). Dodam jeszcze do tego, że jako testerka zawsze byłam winna ja i tylko ja, nieważne, że wcześniej bubla wylano na maszynie (przy takich" inteligentnych" jakościówkach jakie tam są to nie ma się co dziwić), dalej bubla nie zauważyło przygotowanie, a później zakładająca wiązkę na tablicę kolejna "genialna". O opierdalających się wiecznie brygadzistkach już nie wspomnę. Wytrzymałam 2 lata i z radością wręczyłam wypowiedzenie, teraz zarabiam normalne pieniądze i pracuję z normalnymi ludzmi a nie z obrabiającymi [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] na każdym kroku, wyrywającymi sobie każdą wiązkę "BO NORMY NIE BAJE " kretynkami. WYSTARCZY POSZUKAĆ LEPSZEJ PRACY-POLECAM!!! Nie dajcie się dalej wykorzystywać.
23
KREATOR 2016-12-21 19:14
WIELKIE NIC
JA 2017-01-15 08:32
''WIELKIE NIC ''TO MAŁO POWIEDZIANE
szukam pracy 2017-01-24 21:34
Jak obecnie wyglądają stawki w biurach w Coroplascie? Czy biurowi też są tak wyzyskiwani jak produkcja?
Bożenka 2017-01-26 16:52
To prawda, że zamykają AUDI? A co będzie z pracownikami? Pewnie znowu roześlą nas po innych wydziałach.
1
Pracownik 2017-01-27 20:18
Wydziału Audi praktycznie już nie ma ,zostały tylko 2 brygadzistki pani od jakości i kilka pracownic chronionych ;)
4
jolkipolkimanlubwoman 2017-02-06 23:23
jeszcze bardziej aż cud że nikt w tej firmie jeszcze nie strajkuje
STRAJK
STRAJK
STRAJK
7
jolkipolkimanlubwoman 2017-02-06 23:27
cała prawda o zakładzie - NIE ZATRUDNIAC SIE TAM _ SZKODA CZASU SA SPOKOJNE FIRMY GDZIE KRZYZ NIE BOLI I TRUJACEGO TALKU Z KABLI NIE WDYCHASZ - to gorsze niz regipsy - pluca zawalone - choroby zawodowe
TRAGEDIA LUDZKA - jak ERIN BROKOWICZ i TRUJACE KONCERNY MIEDZIĄ
4
jolkipolkimanlubwoman 2017-02-06 23:29
TYLE ZEBY NIE ZDECHNAC ALE PRZYJSC JUTRO PO KOLEJNA JALMUZNE
3
Pracownik 2017-02-09 19:17
Doroboty żółte a nie tylko kawka i papieros :)
12
Magazyn 2017-02-09 19:30
Tam
COROPLAST 2017-02-25 21:12
Toksyczna firma.
6
Nn 2017-03-01 23:22
Praca moze byc ale duzo kapusi w coroplast syrzelce opolskie
6
Szukajcie a znajdziecie ;) 2017-03-02 16:58
Nie zatrudniajcie się tam! Wyzysk i mobbing! Kobiety są stawiane na najcięższych stanowiskach , a postawni mężczyźni z Ukrainy na najłatwiejszych stanowiskach tylko dlatego, że łatwego szybciej się nauczą i nie trzeba koło nich chodzić i kontrolować, bo przecież jakość i brygadziści nie będą tracić swojego cennego czasu!
10
byla pracownica 2017-03-06 11:44
Zwolniłam się z corodramatu rok temu i pracuję w innym zakładzie, w którym też pojawia się coraz więcej pracowników z Ukrainy, jestem ciekawa czy u was też traktowani są jak " święte krowy", którym nawet uwagi nie wolno zwrócić bo od razu lecą do szefa na skargę. Ja osobiście absolutnie nie mam żadnych uprzedzeń co do ich narodowości, ale nie rozumiem tej chorej sytuacji. A już najlepsze jest jak któryś/aś zrobi coś nie tak i bezczelnie kłamie prosto w oczy "BO JA NIE ZROZUMIAŁ/ŁA" a chwile wcześniej doskonale porozumiewali się na przerwie po polsku.
7
sabi 2017-03-08 23:33
Wszyscy ludzie sa tam falszywi każdy na każdego gada chłopaki śląskie pasztety a baby puszczają baki i zatruwają powietrze cóż trzeba to wytrzymać
4
byku 2017-03-08 23:40
Dosc! Nie bede wiecej wachac nieprzyjemnych zapachow! Zwalniam sie bardzo prosze wszystkie dziewczyny myjcie sie i nie bojcie mydla! Woda nie ogien nie zabija! Ile mozna czuc smierdzace podpaski i dupska innych! Odchodze!
7
ciekawa 2017-03-09 07:03
Na jakim wydziale jest tak śmierdząco??
5
pracownik 2017-03-11 14:03
To dobrze, ze Pani wspomniała o tzw. audycie. Odsyłam z szacunkiem do mojego tekstu z 11.08.2016.
Audyt – niezależna ocena danej organizacji, systemu, procesu, projektu lub produktu.
Proszę przeczytać mój tekst z 15.07.2015.
Pan majster:
1.rzemieślnik prowadzący warsztat, szkolący uczniów w swoim rzemiośle
2. w fabryce lub na budowie: osoba nadzorująca pracę podległych sobie robotników»
3. dobry fachowiec)
żyje w poczyciu bezkarności ponieważ nie wie jaki jest czas przedawnienia wg KC.
Pozdrawiam.
1
Adam 2017-03-17 13:18
Pewnie chodzi o MQB i słynną "pachnącą inaczej" Mariolę F. ;)))
9
Ania 2017-03-29 12:50
Witam! Od jakiegoś czasu poszukuję pracy,dzisiaj w Tygodniku Krapkowickim widziałam, że Coroplast poszukuje monterów wiązek, proszę o informację czy ta oferta jest na dłużej bo słyszałam opinie, że po okresie próbnym najczęściej umowy nie są przedłużane. I ile tak mniej, więcej można na takim stanowisku zarobić?
martema 2017-04-03 19:34
Jak dobrze sie uwiniesz to na dobre patyczki do uszow wystarczy.Daj sobie spokoj
2
Ania 2017-04-04 09:08
Dzięki za info, udało mi się znaleźć pracę gdzie indziej, pozdrawiam
1
Pan Fortepian 2017-04-18 00:19
Witam.

W Strzelcach Op. budują halę produkcyjno magazynową. Wg mnie to tylko kwestia czasu jak produkcja z Dylak i Krapkowic będzie przeniesiona do Strzelec a tam już teraz więksxość to pracownicy z Ukrainy.
Ani ta praca pewna na lata ani kasa godna...

Odradzam.
Anka 2017-04-18 14:36
Czytałam artykuł ma temat rozpoczęcia budowy nowej hali w Strzelcach i pod artykułem w komentarzach ktoś napisał, że Coroplast do końca roku chce otworzyć zakład w Mołdawii oraz zamknąć Dylaki i Krapkowice, ciekawe czy to prawda? Słyszał może ktoś coś?
2
martema 2017-04-19 12:42
Na banka zamkna juz widac na hali jaki jest podzial pracy czas zbierac sie stamtad lepiej juz bylo
1
misia 2017-05-09 13:11
Witam chodzą plotki, że w Coroplascie podnieśli ostatnio wynagrodzenie, czy to prawda?
Pytam bo akurat szukam pracy a lepsza chyba taka niż żadna, proszę o info ile teraz można dostać na rękę?
KK 2017-05-10 15:08
3000 tys. na rękę.Miła atmosfera,kompetentni przełożeni.Polecam!
4
misia 2017-05-11 18:40
A tak serio??? Ale doceniam poczucie humoru :)))
2
Martema 2017-05-12 19:40
Tak na serio to daj sobie spokój z ta firma.
2
UROKLIWY 2017-05-20 15:00
ALE FANTAZJA PONIOSŁA :) KŁAMSTWO GONI KŁAMSTWO:) ATMOSFERA JAK MAFII, ZAROBKI JAK W WIEZIENIU . ZASTANOW SIE ZANIM TAM POJDZIESZ 100000000 RAZY. POWODZENIA I OPIEKI MICHALA ARCHANIOLA ZYCZE.
1
Zostaw swoją opinię o Coroplast Sp. z o.o. - Krapkowice
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Coroplast Sp. z o.o.