Witam! Ja radzę się przyjrzeć pracy, paniom z Ukrainy. Po co wogóle one zostały zatrudnione w naszym zakładzie ? Przecież te paniusie nie mają zielonego pojęcia o robocie, tylko wszystko ustawiać im trzeba , przygotować stanowisko do pracy. Powinny zostać wymienione na jakieś ambitniejsze kobiety ,które mają chęć do pracy i uczenia się , a u nas to typowe śpiące królewny.
Oczywiście że narzeka bo mają takie prawo z takimi zarobkami. Firma nie należy do biednych a szef ciagle mówi jaka to jest ciężka sytuacja gospodarcza i nie ma pieniędzy i nie wiadomo jak ze zleceniami. Wiele osób na produkcji zasługuje na większe pieniądze ale kierownictwo tego nie widzi. Zaangażowanie, umiejętności i wiedza nie jest tak doceniana co widać na stanowiskach u góry.
Witam.Niech ktoś mi powie jak to jest możliwe że kierownik zakładu ma wykształcenie podstawowe i jest na takim stanowisku? Czysta kpina
Trafiłem na niedawno wygasłą ofertę dot. stanowiska planisty produkcji, może będzie wznowiona za jakiś czas, to na wszelki wypadek o nią dopytam. Wymagana jest znajomość niemieckiego na poziomie komunikatywnym, w jaki sposób jest to sprawdzane, przeprowadzany jest test pisemny czy po prostu podczas rozmowy? Widzę, że oferują umowę na czas nieokreślony po okresie próbnym, a jaka jest w trakcie jego trwania? Okres próbny jest 3 miesiące, tak?
Tak jest przeprowadzany test pisemny. Z reguły dają test a b c i do napisania list z wakacji bądź odegranie scenki np w sklepie lub u lekarza.
Witam.Atmosfera w pracy nie ciekawa.Łysy budowlaniec( kierownik zmiany) myśli że się zna a kompletnie nic nie potrafi tak jak dwóch pracowników z jeden rodziny kablują ile się da i zwalają winę na poprzednią pracę. Kierownik nic z tym nie robi ponieważ z takim wykształceniem i podejściem nie ma czego sie spodziewać po nim.Pozdrawiam
Faktycznie bywali lepsi kierownicy zmiany. Jednak łysy mimo swojej ubogiej wiedzy nadrabia zaangażowaniem i jednak budzi szacunek jak się na niego patrzy...
Zaangażowaniem do czego? Pisania skarg na drugą zmianę i zwalania winnych na nich? Tylko to potrafi robić a jego zmiana jest idealna nigdy nie potrafi przyznać się do pomyłki albo że coś jego ludzie zrobili nie tak
Przynajmniej ktoś trzyma nad tym wszystkim rękę. To on powinien zostać Szefem Produkcji a nie ten niewykształcony pupilek prezesa który nie potrafi podjąć decyzji
Czy pracownicy w H. Niemeyer-Polserw Sp. z o.o. dogadują się między sobą?
Jak najbardziej. W brygadach panuje dobra atmosfera do momentu aż góru wszechwiedzacy kierujący nie węszy i nie mataczy co wychodzi mu nadzwyczaj dobrze patrzac na jego kompetencje
Dziwnie to brzmi, że ktoś z góry chciałby rozbić dobrą atmosferę. Z jakiej racji? No i ogólnie chcę zapytać o to, co pisano tu, że firma szuka ludzi z pasją, którzy chcą pracować. Ja taki jestem ale nie wiem, czy za to otrzymam odpowiednią zapłatę? Pensja jest na jakim poziomie? Doczytałem się też do tego, że i podwyżki nawet dają. Teraz jakieś były?
Jakie są warunki zatrudnienia w H. Niemeyer-Polserw Sp. z o.o.?
Warunki zatrudnienia są zawsze napisane na umowie o pracę. Firma szuka ludzi przede wszystkim z pasją , ludzi którzy pracy się nie boją ,bo na razie to dużo osób narzeka. Przede wszystkim trzeba mieć chęci do pracy , dużo pozytywnej energii do działania. No i mało chorować , bo za chorobowe to premie na rok zabierają. Dużo jest ludzi co nie chce się robić i idą na chorobowe. A podwyżki to pierwsi by chcieli. Na podwyżkę trzeba zasłużyć.
Żeby mieć chęci do pracy trzeba mieć jakąś motywację a co do chorobowego każdemu zdarza się zachorować a zabieranie za to premii pokazuje tylko jak płytkie myślenie jest kierownictwa.
To po ilu zwolnieniach lekarskich zabierają tą premię? Powiedziałbyś ile tej premii rocznej jest przyznawanej? :) Ktoś też napisał, że podwyżki miały być we kwietniu, były one w końcu przyznawane?

Co ty gadasz za głupoty, starają się i dobrze pracujo. Nie spowalniają roboty wręcz nadrabiają. Wydajność podskoczyła po zatrudnieniu pan z ukrainy. Nie jedna Ukrainę złapałbym na pien. Oby tak dalej. Firma rozwija się, inwestuje w nowe maszyny, podwyzki dla pracowników rowniez są.
Głupoty to sam gadasz. Przecież to widać jak one robią , omal nie zasypiają przy pracy. Każda na siedząco robi , jeszcze do tego ziewają i udają że wielce narobione paniusie jedne. Zatrudnienie tych pań to jedna wielka porażka tej firmy. A co do podwyżek to na tygodniu będzie informacja czy je dostaniemy czy trzeba będzie poczekać na lepsze czasy.
To mo hyba nie rozmawiamy o tych samych paniach. sa pracowite , szybkie i zangazowane. siedza bo taka maja prace. a ty zamist obgadywac wez sie do roboty bo przez takich jak ty nigdy nie bedzie dobrze w firmie.
O tych samych Ukrainkach rozmawiamy, one są w firmie po to żeby ładnie pachnieć i wyglądać. Zero ambicji czy chęci uczenia się czegoś nowego , tylko byle 8 godzin coś tam porobić i zadowolone.
Zgadza się. Pupuliki kierownika nic więcej. Bez produktywne, nie zaangażowane , firma coraz bardziej spada w dol . Do tego szef myśli że jak da 400 zł brutto dodatku to uspokoi pracowników . Nic bardziej mylnego
W końcu były te podwyżki? 400 brutto, jak pisałeś? Nie wiem, czy to dużo, czy nie, bo nie znam zarobków przed podwyżką. Ile w sumie się zarabia?
Podwyżek należy spodziewać się w kwietniu. Teraz dostaliśmy dodatek inflacyjny 400 zł brutto. Zarobki są większe niż minimalna krajowa, ale dużo osób narzeka że to mało dla nich. No wiadomo, że wszystko drożeje w szybkim tempie , ale też trzeba zacisnąć pasa , a nie wydawać pieniądze na prawo i lewo. I tak żyjemy dostatnio niż kiedyś. Trzeba wiedzieć jedno ,że pieniądze szczęścia nie dają.
Noo faktycznie mogłoby się do wydawać nie fair dla kogoś. Ale skąd takie info tak wgl jak to sprawdziliście? Bo raczej dokumentami nikt tu nie macha
Skąd wiesz że ma podstawowe? Wykształcenie nie odgrywa aż takiej roli. Liczy sie wiedza, umiejętności i doświadczenie a tego mu nie brakuje przecież.
Do kierownika to mu dużo jeszcze brakuje tak naprawdę. Żeby on interesował się produkcją , co się dzieje na poszczególnych działach produkcji,to by było wspaniale . Kierownik powinien być dla ludzi , wysłuchać problemów jakie są na produkcji , rozwiązywać problemy , nawet takie gesty jak podać rękę,przywitanie się z pracownikami nie zaszkodzą. No i teraz te podwyżki wynagrodzeń , też powinien negocjować z szefem o tym . Miejmy nadzieję, że lepsze czasy dla tego zakładu nadejdą.
Bo to nie jest kierownik tylko szefu. Nie gadaj , chłop lata wszędzie , ma oczy do około głowy . Problemy na produkcji? Wystarczy iść z tym do kierownika i od razu masz problem rozwiązany , wystarczy chcieć wspolpracowac
A te problemy, o których kiedyś tu wspominaliście to jakie mogłyby występować i jak były w ostatnim czasie rozwiązywane? Skoro da radę się z kierownictwem dogadać to można liczyć na indywidualne podejście?
W końcu ktoś przejrzał na oczy i pożegnaliśmy te piękne Panie z Ukrainy , które mimo starań różnych osób , zostały zwolnione. Powód zwolnienia jest prosty, wydajność w pracy , błędy produkcyjne , zero zaangażowania , brak efektów w pracy. Życzymy im kolejnych sukcesów na drodze życiowej jak i zadowodwej.
Witam.Prawnik został zatrudniony żeby złożyć pozew zbiorowy przeciwko kierownikowi zakładu ponieważ działa na szkodę pracowników, do siebie wszystko dla innych nic, nie przekazuje problemów szefowi firmy, bezczelnie kłamie, kto potrafi język niemiecki to z szefem może porozmawiać jak przyjeżdża i chodzi po firmie wtedy zdziwienie szefa jest ogromne co się dowiaduje o firmie.Pozdrawiam
Witam.Nie polecam tej firmy, totalna dziecinada co tam się dzieje, ocenianie pracowników na najgorsze oceny przez kierowników po to żeby tylko szefowi dobrze zrobić i pokazać ze tumany pracują w tej firmie a mu kierownicy jesteśmy najlepsi heh… oczywiście podwyżek obiecanych nie ma do teraz. Zarobki to najniższa krajowa wiec firma powie ze od nowego roku i tak dostaniesz odgórnie podwyżkę zamiast zachęcić i dać o około 400zl powyżej najniższej krajowej żeby zachęcić i zmotywować pracownika a tak zero motywacji i kierownik chodzi zdziwiony wielce, bo ludzie nie chcą pracować w tym (usunięte przez administratora).W grudniu się zdziwi co to znaczy nie szanowanie pracownika.
I jak tam, czy od nowego roku wzrosła jakoś stawka? Czy jest minimalna tak jak pisałeś kilka miesięcy temu?
Witam.Stawka została ta sama kiedyś Niemyer był przodującą firmą w powiecie tak teraz jest na samym końcu.Przykre to jest ale prawdziwe Ukraińcy są nie do ruszenia wszystkie soboty robią a Polak jest nikim i niczym dla szefa.
Sorki, chodzi o "nie do ruszenia". Fakt, faktem pracują na innych zasadach jak my na zachodzie? Poznałem ich i są ok :)
Czy w firmie H. Niemeyer-Polserw Sp. z o.o. są regularne szkolenia pracownicze?
Hahaha nigdy nie widziałem by były oprócz na widlaki by większość miało by w czasie wypadku byli zabezpieczeni i tak od wielu lat, a jak się pytałem o jakieś inne to nie ma, a jak chciałem prywatnie zrobić i zrobiłem to nie jest to ważne i nie ma za to nic nawet jak wydasz swoje
Witam jak się pracuje po przenosinach do Gogolina? Czy warto iść do tej firmy?
Witam,jakie zarobki oferuje firma ?
No to zaczynamy zamykać firmę :-) szef powiadomiony o wnioskach o podwyżki które do niego nigdy nie dotarły, kierownik no cóż sam się przekona co zrobił.TRZĘSIENIE FIRMY za 3…2…1…
Jakie jest zdanie pracowników na temat sprzątaczek w tej firmie? Czy dobrze wypełniają swoje obowiązki?
Jeżeli chodzi o sprzątanie to robotę wykonują bardzo dobrze. Natomiast jeśli ocenić je jako kobiety, to są mistrzyniami w plotkowaniu, po prostu chcą wiedzieć wszystko o tej firmie .Kto gdzie pracuje. A czemu. A z kim jest. A jakie ma życie prywatne. Niektóre lubią flirtować z pracownikami, a to już naprawdę przesada.
Niestety w tym miejscu trzeba przyznać, że Panie sprzątaczki wykonują swoja robotę bardzo dobrze zwarzywszy na to ze niektórzy do dzisiaj nie wiedza co to jest mydło, woda, ręcznik i kosz.
Nasze przątaczki som bardzo w porzondku pogołdajom, pożartujom, pośmiejom się , take richtig dziołchy do tańca i różańca.
Dobra i rzetelna firma wypłata na czas wszystkie świadczenia pracuję od wielu lat i nie narzekam
Witam.W tym zakładzie pije się alkohol pozwala na to kierownik zmiany i sam też pije i jedzie później do domu samochodem są na to świadkowie, policja zawiadomiona
Bardzo źle się dzieje w tej firmie. To co jest napisane na tablicy ogłoszeniowej to zwykle KŁAMSTWO I (usunięte przez administratora) Ciekawe kiedy była ta narada zarządu?? Szef nie ma na podwyżki , a kolejne maszyny kupuje do zakładu. Albo podwyżki albo całkowity koniec tej firmy. Żarty się skończyły.
Witam.W firmie hmm no źle się dzieje i to bardzo, w tym miesiącu albo będą decyzje dobre co do podwyżki albo szef może zamykać zakład na dobre lub znaleźć chińczyków za miskę ryżu bo niestety już każdy ma dosyć tego jak jesteśmy wykorzystywani, Covid szaleje w firmie a każą siedzieć cicho, no tak niech umierają nasi bliscy takie jest zarządzanie zakładałem? Kto na to pozwala? Ja się pytam kto?!!!!!!!!!!!!!!!
Czas z tego (usunięte przez administratora) uciekac. Brygadzisci (usunięte przez administratora) zamiast stawiac sie za ludzmi to nie robic wiecej i poganiac a stanac za ludzmi to nie bo sie boja wielkiego kierowniczka od siedmiu bolesci. Nie polecam tego zakładu nikomu
Proszę się nie łudzić na te zachęcające obietnice słyszane w radio podczas oferty pracy. Po kilku umowach na czas określony zostaniesz zwolniony. Nie ma milej atmosferyw pracy, wynagrodzenia tez nie jest godziwe. Premi nie ma, szef to typowy Niemiec co obiecuje a nic z tego nie ma. Kierownik M.N. lubi takich co kabluja, sam zas nic nie umie, nawet szacunku mu brak. Coraz gorszy się robi i to on psuje atmosferę. Jeden bedzie kosic drugiego. Dobrze ze to ostatnie chwile moje w tej firmie. Szkoda zycia na ten (usunięte przez administratora)
Witam.Robienie zdjęć (nawet z ukrycia) osobom bez ich zgody jest przestępstwem i grozi za to kara więzienia wiec proszę na to zwrócić szczególną uwagę.Kamery w zakładach są po to aby tylko i wyłącznie zostały użyte w razie włamania albo wypadku przy pracy a nie sprawdzania(mobbingowania) pracowników.Od pilnowania danej zmiany jest kierownik zmiany a jak on jeszcze zdjęcia robi i wysyła do kierownika zakładu to można go zaprosić na drogę sądową.
Jak się pracuje w H. Niemeyer-Polserw Sp. z o.o.?
Zobacz opinie na temat firmy H. Niemeyer-Polserw Sp. z o.o. tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 18.
Jakie są opinie pracowników o pracy w H. Niemeyer-Polserw Sp. z o.o.?
Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 17, z czego 2 to opinie pozytywne, 10 to opinie negatywne, a 5 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!