brak logo

NTP Group - Work Service

Kędzierzyn-Koźle

Opinie o NTP Group - Work Service

menager 2013-01-21 22:45:02
My menagrowie jesteśmy jedynymi kompetentnymi osobami do zarządzania a robotnicy są do niczego
chodzą na chorobowe
robią buble
[usunięte przez moderatora] wszyscy do zwolnienia
inny pracownik 2013-01-21 22:47:48
to nie trzeba być obłudnym
wystarczy się [usunięte przez moderatora] nazywać celowo z małej litery
magnezowianka 2013-01-22 16:05:38
Uwaga w czwartek o14-tej na magnezie nadejdzie dzien sadu ostatecznego lub jak kto woli blisze spotkanie trzeciego stopnia z dyrektorem [usunięte przez moderatora] :-)
Góra 2013-01-22 18:19:52
Co za sąd ostateczny. Żaden sąd. Zamykają odlewnę magnezu z początkiem lutego. Część projektów które wykonywane były na magnezie przechodzi do polmagu. Reszta nieopłacalnych dla Magny zostaje zaniechana. W zwiazku z tym pewnie cześć z was na bruk ,część na aluminium jak tam będą was chcieli bo czystki są wszedzie a może część do polmagu jak również będą tam was chceli . Tylko że prezes polmagu to z lekksza dziwny koleś i nie wiadomo co mu walnie do główki. Jeśli to was pocieszy to kolejny wydział na odstrzal to obróbka . Tu juz też pusto . 2 Maszyny na krzyż chodzą bo nic sie nie opłaca więc bruk, bo tak najlatwiej. A przede wszystkim wskaźniki pięknie wskoczą do góry i generalny oraz najlepsi magnatorzy będą wreszcie mięlił upragniony wzrost . Raporty wreszcie pokazą rosnące współczynniki. Ojców sukcesu będzie wielu solidniesię ich wynagrodzi.Tylko dzieki nim macie jeszcze robote więc bądźcie wdzięczni że Magnatorzy i ich kierowniki pozwolili wam jeszcz tu robić .A wy robole precz od koryta . Jesteście nierobami ,leniami,tumanami,nieudacznikami tkorporacja wstydzi się wami prostaczkami bruk .Canada sie ucieszy z wzorowego zarzadzania korporacją.
Magna Fan 2013-01-22 18:27:43
Panie dyrektorze generaly dziekujemy że oczyszczasz naszą firmę z wszelkiego robactwa,i brudu. Oby tak dalej. |Życzymy dalszych sukcesów na tej płaszczyźnie. Wiemy że dzieki pana decyzjom zostaną tylko najlepsi pracownicy którzy przyczynią się do szybiego wzrostu firmy. Dziekujemy za zrzucenie zbędnego balastu
Pracownik 2013-01-22 20:40:28
A teraz idź i zrób mu dobrze pod stołem, bo dzięki temu pewnie Magna fan jeszcze pracujesz!
co to jest?? 2013-01-22 21:57:00
komedia!
alex 2013-01-23 00:53:50
W Polsce na kłopoty jest prosta metoda. Prowadzi się firmę do upadłości by za ułamek jej wartości, później można ją było z powrotem wykupić. A żeby wszystkiego wcześniej nie rozkradziono zatrudnia się do pilnowania ochroniarzy. Ci którzy o tym postanowili z politowaniem pewnie patrzą na te słowne przepychanki tu na forum między pracownikami a zarządzajcymi zwanymi trędy menadżerami. Były zarząd rozdmuchał firmę przyjmując na potęgę nowych pracowników. Po sprzedaży firmy, kierunek odwrócono, czyli do plajty. Jeszcze tylko stare zobowiązania zostaną zrealizowane i będzie po sprawie. Taki oto mechanizm jest. O tym, że pracownicy nie są do kitu można było się przekonać we wrześniu, gdy trzeba było zwiększyć produkcję. Można? pewnie że można, tylko celowe zaciemnianie się wprowadza by niewygodne fakty ukryć.
mm 2013-01-23 07:40:11
nic panie [usnięto przez administratora]nie jest prawdą
[usnięto przez administratora] Ci tz. pracownicy to niedouczone lenie, robią same buble, są niezdyscyplinowani, donoszą jeden na drugiego
Korporacja potrzebuje posłusznych wykształconych i kreatywnych pracowników którzy będą stanowić wartość dodaną spółki a my mamy w większości samych hamulcowych.
Ciekawe co ty byś zrobił na miejscu zarządu obecnego
też wszystkich na bruk pewnie.
Pamiętajcie, że mamy to dzięki czemu dzisiaj jesteśmy potęgą - wskaźniki regulacyjne i to one w zasadzie odpowiadają za politykę kadrową.
Będziecie więcej produkować wasi koledzy będą mieli pracę
Dalej będziecie buble robić kolejni pójdą do zwolnienia za to opdpwiada wskanik nie Zarząd
wpływ na wskanik mają sami pracownicy
więc.....albo albo
zegarmistrz 2013-01-23 18:47:38
drogi panie mm
nie wystarczy mówić do roboli pracujcie nie róbcie bubli bądźcie kreatywni starajcie się ,angażujcie. Organizm korporacji to nie tylko robole które wypracowywują zysk to również trafne decyzje ciała kierowniczego . Poprawne zarządzanie które stwarza warunki pelnego rozwoju firmy. zgodnie z zasadą zarzadzania przez jakość najwieksze straty przynoszą błędne decyzje. błąd robola nie jest takim dużym uszczerbkiem dla korporacji, ale błąd zarządu może doprowadzić do upadku firmy. Najważniejsze pytanie Dlaczego za błędy poczynione przez kierownictwo nikt nie odpowiada. Ileż to juz nowych projektów zostało zawalonych, odwleczonych w terminie . zaniechanych. Popularne jest teraz hasło że to Canada nie odpowiedziała Canada podejmuje decyzje Canada zwleka itp. Więc traktujmy korporację jak jeden organizm w którym wszystkie narządy pracuja poprawnie . A nie jeden niszczy drugiego bo ma władzę . Władza to odpowiedzialność. A wy kerowniki i managery za co odpowiadacie? za zwolnienia . Resztę waszych porażek zwalacie na roboli . Odnośnie waszych wskaźników . Jak [usnięto przez administratora] ludzi właściwie obojętnie kogo bo liczy się tutaj sztuka to wskaźnik podskoczy . ale tylko na jeden miesiąc . w drugim w najlepszym układzie będzie taki sam a w kolejnych spadnie. Trzeba bedzie więcej sztuk poświęcić aby utrzymać zakład i tak do ostatniego robola . Cel takiego przedłuzania agoni jest jeden odwlec nieunikniony upadek firmy aby jeszcze wychapać dużą wypłate z nadzieją że jeszcze uda sie w kolejnym miesiacu. Ściemka o jakimkolwiek poprawnym odruchu z góry = kłamstwo.
szary 2013-01-23 18:53:50
[usnięto przez administratora] . Zrobiliście taką atmosferę w robocie że wisi nam czy [usnięto przez administratora] kogoś czy nie . Mamy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] na te wasze decyzje zwolninia polityke jakości i wskaźniki.
z aluminium 2013-01-28 21:35:57
Panie dyrektorze
Nareszcie dobre decyzje
Przegonić całą tą obróbkę
na aluminium sami sobie obrobimy
oni tam same straty i buble robili
informator 2013-01-29 21:22:54
[usnięto przez administratora] wraca na Blachownie

Będzie dobrze
odżyje stara obróbka i budowa maszyn
mówią też o tym, że odlewnie magnezu bierze pod swoje skrzydła
i znowu będzie się wszystko opłacać
realista 2013-01-30 00:30:26
obróbka ciągnie nas na dno
zlikwidować
będziemy lać detale strukturalne niewymagające obróbki
dawno trzebabyło sie pozbyc tego wydziału
info 2013-01-30 07:47:43
słuchajcie jest tak
galwanikę już przejęto
[usnięto przez administratora]
Biuro mają koło restauracji Meksykańska na mieście tam gdzie jest NTO
od marca będą rekruttować ludzi na budowę maszyn, starą obróbkę i odlewnie magnezu
Biura mają przenieść do biurowca na szkolnej
trzeba rękę na pulsie składać
podobno już niektórzy składają papiery
Mesjasz 2013-01-30 22:21:26
Hej pikusiu z odlewni . Jedziesz po obróbce ? Idź do swego inzyniera jakości i zapytaj na jaka kwotę macie w tym miesiącu reklamację . Jak ochłoniesz to zapytaj z jakiego powodu . )))) Zacznij więc dobrze pracowac na swoim wydziałe to może dostaniesz karpiowe w przyszłym roku.
menager 2013-02-03 19:57:29
Ja nie wiem tylko w tym zabitym dechami Kędzierzynie ludzie zamiast robić tylko filozofują
W innych zakładach magny tego nie ma
wszyscy [usnięto przez administratora]aż miło
i wszyscy są wdzięczni, że mogą w takiej dużej firmie pracować i zarabiać
a tu ja nie wiem
filozofowanie i robienie bubli - tyle potraficie
ale to się zmieni
jak jeszcze ze 100 wyleci
1
anty 2013-02-03 21:34:57
Nic się nie zmieni . Wy nie potraficie zmieniać . Sukcesy przypisujecie sobie porażki robolom. My filozofujemy bo wy nic nie potraficie . Powiedz co ci da że zwolnisz 100 reszta na pewno cię oleje już to robi . Jakbyś był inteligentny i to co mówisz o ludziach z kędzierzyna było prawdą to juz dawno byś zamknął ten zakład. A tak dalej kaparzysz nieudolnie i zwalniasz ludzi bo tylko to właściwie umiesz jako tako robić .Nawet nie umiesz zamknać firmy ,ogłosić upadłaśći czakasz na szefa z Austrii żeby kierowników takich jak wy wyręczał i za was decydował Bo wy w tym czasie ze strachu o stołki[usnięto przez administratora]. wielka mi magna . równość i sprawiedliwe traktowanie - paranoja
Error 2013-02-04 12:08:14
menager - 2013-02-03 19:57:29

Ja nie wiem tylko w tym zabitym dechami Kędzierzynie ludzie zamiast robić tylko filozofują

W innych zakładach magny tego nie ma

wszyscy [usnięto przez administratora] miło

i wszyscy są wdzięczni, że mogą w takiej dużej firmie pracować i zarabiać

a tu ja nie wiem

filozofowanie i robienie bubli - tyle potraficie

ale to się zmieni

jak jeszcze ze 100 wyleci
właśnie.
w innych zakładach Magny da się ZAROBIĆ a tutaj nie.
ciekaF 2013-02-05 23:45:30
ciekaw jestem co zrobią z nami z magnezu
robote se pokończyli
szans na nowe roboty nie widać
naszego managera od magnezu jakby odstrzelili
wielka mi firma
roboty na kilka maszyn nie umieją załatwić
najprościej wszystkich zwolnić ale kto na górę będzie wtedy pracował
zresztą mi już nie zależy, kiedyś się starałem, robiłem normy i inne głupoty co szefostwo wymyślało, liczenie, sprawdzanie, układanie, sortowanie, przebieranie a teraz czas zapłaty nadzeedł
chester* 2013-02-08 00:33:13
dostaniesz na pewno ja dostalem po 13-stu latach pracy w ntp i nie mam pretensji w magnie brak jest persnalego [usnięto przez administratora]
lewak 2013-02-08 18:16:00
tam i kadrowa i wszyscy kierownicy są do wymiany
jeszcze nie widziałem tylu niekompetentnych ludzi w 1 miejscu
xxxxxxxxxxx 2013-02-13 23:24:55
wezcie sie do roboty a nie tylko narzekacie od narzekania lepiej nie bedzie. Sa zebrania to nie ma kuzwa chetnych do powiedzenie co mu nie pasi wszyscy cicho siedza tylko tu na forum potraficie o wszystkim gadac.
yyyyyyyyyyyyy 2013-02-14 14:07:16
to może byś zorganizował jakiś projekt a nie pisał frazesów żeby wziąć się do roboty, ludzie są chętni tylko nie mają co robić
xxxxxxxxxxx 2013-02-15 19:57:49
od marca rusza nowe projekty
vvv 2013-02-15 23:39:13
ale 2016
a co do tego czasu?
xxxxxmenagerxxx 2013-02-19 22:03:33
chce na najblizszym zebraniu zobaczyc te madre osoby ktore tu ponizej wypisuja te pierdoly takie kozaki z was to powiedzcie to samo co tu wypisujecie na zebraniu
2
ttttttttttttttttt 2013-02-19 23:32:54
a hala jest w porządku?
ma odbiory?
miała trafo?
posadzka ma właściwą grubość?
ułożono wszystkie kable?
jest wentylacja?
grunt pod halą utwardzono właściwie?

[usnięto przez administratora]

[usnięto przez administratora]
. 2013-02-20 07:04:40
co za niedorzeczne brednie
nowa hala jak i inne zresztą są wybudowane zgodnie z obowiązującym prawem budowlanym z zachowaniem i poszanowaniem aktualnych norm odpowiednich dla tego zakresu prac
ona 2013-03-30 19:34:58
Co z nami będzie???
:(
rozbawiony były robol 2013-04-02 19:03:17
to z wami będzie że was w końcu [usnięto przez administratora]
bo ile można tolerować łebków, co zielonego pojęcia o uczciwej robocie nie mają
tylko czekać aż Niemcy się wyleją na całe NTP
bo przecież ile można znosić wałów, niewdzięczności i nieprzygotowań
mają możliwości, sprzęt i kadrę przez duże K
1
magna D.G 2013-04-26 16:39:24
he,he...ciekawie tu macie!
tylu poetów...u nas jakoś brak weny...a przydałoby się kilka poetyckich wierszy paru osobom z kadry kierowniczej...
Po za tym jak wszędzie -norma,[usnięto przez administratora],NORMA!!!
a normy[usnięto przez administratora] w kosmos,ręce odpadają,tak czasem bolą i robienie nadgodzin do padnięcia na ryj...
super! i jak tu mieć czas na życie prywatne?
Err 2013-04-26 16:53:37
magna D.G - 2013-04-26 16:39:24

he,he...ciekawie tu macie!

tylu poetów...u nas jakoś brak weny...a przydałoby się kilka poetyckich wierszy paru osobom z kadry kierowniczej...

Po za tym jak wszędzie -norma,[usnięto przez administratora],NORMA!!!

a normy[usnięto przez administratora] w kosmos,ręce odpadają,tak czasem bolą i robienie nadgodzin do padnięcia na ryj...

super! i jak tu mieć czas na życie prywatne?
ciekawie? raczej nieciekawie
wyrzucają z pracy samych ludzi zaangażowanych, którzy w swojej pracy wypruwali sobie żyły nieraz, by maszyny i produkcja szła sprawnie
tylko się likwiduje wydziały i szuka miejsca dla kolesiów z likwidowanych (czytaj: z magnezu bądź budowy maszyn) na jeden jedyny - odlewnia aluminium
ogólnie żenada
przyszli nowi ludzie co mieli wyciągnąć spółkę na prosto
a się chyli ku upadkowi... [usnięto przez administratora]
ktosik 2013-04-27 12:57:48
zapraszam do lektury praca jako kontroler jakości-wyssali z nas wszystkie soki pozbyli się zbędnego balastu a teraz szukają naiwnych [usnięto przez administratora]
gość z DG 2013-05-01 16:45:22
no,wreszcie będzie można normalnie powymieniać się newsami,bo na naszym forum[usnięto przez administratora]
Fajnie,że odzywają się pracownicy z Magna Tychy, jak u Was wygląda praca,zarobki?
Też tak musicie[usnięto przez administratora] nadgodziny?
U nas w DG nie mamy wolnych weekendów! w sobotę do roboty,w niedzielę na noc do roboty...o urlopy trzeba żebrać...
Może niektórym to pasuje,bo wiadomo,kasa jest większa,ale jakim kosztem,do cholery?!!!
Co produkujecie w Magna Tychy?
ruda DG 2013-05-01 19:36:08
gość z DG - 2013-05-01 16:45:22

no,wreszcie będzie można normalnie powymieniać się newsami,bo na naszym forum [usnięto przez administratora]

Fajnie,że odzywają się pracownicy z Magna Tychy, jak u Was wygląda praca,zarobki?

Też tak musicie [usnięto przez administratora] nadgodziny?

U nas w DG nie mamy wolnych weekendów! w sobotę do roboty,w niedzielę na noc do roboty...o urlopy trzeba żebrać...

Może niektórym to pasuje,bo wiadomo,kasa jest większa,ale jakim kosztem,do cholery?!!!

Co produkujecie w Magna Tychy?
Wiesz z jednej strony dobrze, bo mamy pracę, było by gorzej jakby nie było zamówień i na siłę wysyłali na urlopy albo postoje...albo zwalniali ..tfu...
Pracownik Magna 2013-05-03 16:24:05
Niekompetetni ale mogą zwolnić więc lepiej nie krytykujących tylko pracojmy dla naszego dobra.
2013-09-23 23:35:44
A ja sie tam cieszę że nie pracuje już w tej firmie:-)mam inne zajecie i z bananem na twarzy witam nowy dzień:-) i tego samego życzę wam kochani:-)pozdrowienia dla bylej ekipy z magnezu....
1
wszystkojedno 2014-02-02 18:58:48
Ogólnie wg mnie...cała ta pseudo firma;D powinna zakończyć żywot bo lepiej nie będzie. Kadra ''kierownicza'' za bardzo trzyma się stołka a to ona jest rakiem w kręgosłupie...zwalnianie zwykłych ''pocisków'' nic wam nie da , macie maszyny zmontowane ze starych rowerów i pralek ;D odlewników macie najlepszych ale tego nie doceniacie.
2
Poszukiwacz 2014-07-29 13:56:34
Witam,
Czy może mi ktoś podać adres e-mail na który można wysyłać CV?
Pozdrawiam!
operator 2014-08-08 09:21:16
Odradzam pracę w Magnie, z prostego powodu nie wypłacają sumiennie wynagrodzenia. Mi już wiszą kilka stów, a Pani z biura nie robi nic żeby to zmienić. Kasa też marna, 9zł a obowiązuje system czterobrygadowy więc się zastanówcie czy warto.
1
Praktykant 2014-09-02 21:30:32
Siemanko. :D szkoła zaproponowała mi praktyki w Magma i dzis na spotkaniu powiedziano mi ze Firma sie bardzo dobrze trzyma i nic złego sie nie dzieje a z komentarzy wynika ze jest strasznie :/ . Propozycja wyglada obiecujaco widziałem maszyny itp ale chodzi mi o opinie pracowników Magma S.A w K-Koźlu typu jak sie pracuje jaka atmosfera panuje itp. Pozdrawiam i
dziekuje z gory za info :D
daro 2014-11-17 12:54:25
Przejechałem się do tej firmy na rozmowę o pracę. Miałem nadzieję na coś normalnego, ale kiedy przedstawiono mi warunki pracy, miałem ochotę wysmiac gościa w twarz. Praca nie jest nawet bezpośrednio w firmie Magna, tylko u pośrednika randstadt. Daremne pieniądze i jeszcze ktoś będzie zbierał % za mnie? Wynagrodzenie to 9 zł/h BRUTTO + dodatek zmianowy 400 zł i uwaga... też brutto! Która firma reprezentuje sobą takie dno? To jest praca na produkcji, przy maszynach, gonią jak psa i w zamian za to mam dostać to kieszonkowe? Niech sobie sami obsługują swoje maszynki i z niecierpliwością czekam aż im ten cały cyrk upadnie :)
1
Siera 2014-12-01 11:34:39
Pracowałem na tej odlewni 2.5 roku. Nikomu nie polecam zatrudniać się tam przez Randstad. Zapierniczasz jak beduin na wyzysku zagranicznym i jeszcze uważają cię jako śmiecia który na niczym się nie zna w sytuacjach kiedy jest rozmowa na temat pracy maszyny czy bądź nawet jakiejś usterkowości, kiedy to odlewnik stoi przy maszynie codziennie przez 8 godzin czy to dzień czy w nocy. I ciesze się ze już tam nie pracuje. POZDRO dla starych ziomków którzy tam dalej trwają bądź już zrezygnowali.
1
Pawlik 2015-02-02 15:46:07
warunki niezaciekawe, ale powiedzcie mi gdzie teraz jest dobrze? jeżeli nie ma innej pracy to trzeba cieszyć się ze w ogóle jakaś jest- mi rachunki same się nie opłacą więc szukam cokolwiek aby tylko miećza co żyć. Skoro wypłacają na czas i umowa jest o pracę to chyba nie jest najgorzej. kiedyś ludzie pracowali głównie fizycznie i przeżyli.
karton 2015-02-14 07:09:47
Pare slow o CNC. Nie polwcam pracy na tym dziale. Bedziecie robic na kilku maszynach oczywiscie za glodowa stawke, na reke +/- 1550zl. Niektorzy pracownicy to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] kierownika, kabluja jak leci o bele [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Nie musze mowic o czynnikach szkodliwych jak chemia itp. Przyjmuja kazdego jak leci, zero wymagan. Rotacja ogromna
1
Pracownik Magny 2015-07-24 19:19:17
To może z innej beczki, pracuję w firmie Magna na zachodzie i tak jak większość z Was napisała zatrudniają oni również i u nas przez Randstat czyli typowe pośrednictwo pracy. Na początku masz przez pośrednika 8,50E później co 3,6,9 miesięcy podwyżka którą dopłaca Magna. Jak się sprawdzisz dostajesz umowę Magny zazwyczaj na trzy zmiany i tu pensja na początku z dodatkami to ok.1900E po pół roku podwyżka i zależy którą masz Ere możesz dostać nawet ok.2500-2800E, szefowie to idioci, noszący głowę wyżej niż im się wydaje ludzie którzy awansowali z wózka widłowego, ale reszta kadry ok, bez problemu z forsem, urlopami etc.
Dziadykiewicz T. 2015-09-30 22:52:47
ZLODZIEJEEEEEEEEEEE! NIE WIERZCIE W NADGODZINY ! RUDY GAWLIK TO TYPOWY SZCZUR WIEC TAK CZY OWAK I TAK WAS OPIERDOLA! ZDROWKA A TYM GNIDA NAJGORSZEGO ;D
4
pracownik15 2015-10-01 07:36:53
Podaj imię i nazwisko a także okoliczności zaistnienia sytuacji.
Obrażanie kierownictwa jest zachowaniem nagannym w naszej organizacji.
W spółce panuje sprawiedliwy system wynagradzania który jest adekwatny do wkładu pracy, doświadczenia i zaangażowania.
Adresy i tożsamość osób takich jak Ty zostaną ustalone i zostaną wyciągnięte konsekwencje za wpis który nie ma pokrycia w rzeczywistości
demon 2016-05-12 11:51:22
ja mam podobnie.. osobom zadowolonym z pracy nie chce się tracić czasu na pisanie, a zbyt wylewne negatywnie wpisy są podejrzane.
Zostaw swoją opinię o NTP Group - Work Service - Kędzierzyn-Koźle
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie NTP Group - Work Service