Opinie o Thoni Alutec Sp. z o.o.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Thoni Alutec Sp. z o.o.

Maja

@Adam rozumiem, że nie jesteś zadowolony jedynie z zarobków. Czy próbowałeś może rozmawiać o tym z pracodawcą? Może byłaby możliwość dostania podwyżki po jakimś okresie czasu pracy w firmie Thoni Alutec Sp. z o.o.

plujek
@Maja 08.09.2017 19:28
@Adam rozumiem, że nie jesteś zadowolony jedynie z zarobków. Czy próbowałeś może rozmawiać o tym z pracodawcą? Może byłaby możl...

maja uwiez mi ze jak chodzi o podwyzke to nie ma z kim rozmawiac

plujek

witam smiac mi sie chce jak widze te gwiazdki przy opini pracodawcy.to sa chyba opinie wytypowane przez administratora.napisalem kilka wiadomosci chyba niespodobaly sie tym ktozy to puszczaja bo nie zostaly opublikowane. a ja tam pracoje i napisalem tylko jak tam jest.pozdrawiam choc nie wiem czy to puszcza.

Manda

Witam, czy są zatrudniane kobiety?

TA
@Manda 06.12.2017 23:11
Witam, czy są zatrudniane kobiety?

na ten moment wolne miejsca są tylko na szlifierkach i to tylko 5 wakatów, ciężka praca fizyczna dedykowana dla mężczyzn.

anonim

(usunięte przez administratora)

Jan

Najlepsza praca w tych okolicach. Wyplata dobra kierownictwo w porzo. Tylko pracowac z calym sercem

slon
@Jan 29.01.2017 12:47
Najlepsza praca w tych okolicach. Wyplata dobra kierownictwo w porzo. Tylko pracowac z calym sercem

Totalna porażka ten zakład, wystarczy porozmawiać z ludźmi którzy tam pracowali.

dzieje się
@slon 25.10.2017 12:52
Totalna porażka ten zakład, wystarczy porozmawiać z ludźmi którzy tam pracowali.

Rozmawiałem ze spawaczem, który tam pracował i sam się zastanawiał, jak to możliwe, że po dwóch latach jako dobry, wykwalifikowany spawacz zarabiał mniej jak wcześniej?

jerolon

Pracuje tam juz ponad 6 lat na cnc ok praca spoko, bo człowiek nie przerzuci 2tys felg na zmianę, ale tylko tu to, co teraz zaczyna sie tam dziać to juz porażka tu mówią ze zakład sie rozwija a tu kasują nas za wszystko nawet urlopu z kasy juz okroili to jest złodziejstwo w biały dzień cud dyrektor juz chyba dawno te mu przestał myśleć, o co w tym chodzi słucha tych z biur a oni zawsze mówią mu ze jest ok kasa również nie jest adekwatna do tego, co się robi, bo to nie tłok czy felga ze zakładasz zielony i ognia tylko trzeba naprawdę często pokombinować żeby nie wywalić na pile odlewu za kilkaset tys. euro szczerze odradzam ten zakład na stałe miejsce pracy, chociaż jako inkubator do nabrania doświadczenia jest ok a później w świat rodacy

ziomek
@jerolon 09.10.2017 13:50
Pracuje tam juz ponad 6 lat na cnc ok praca spoko, bo człowiek nie przerzuci 2tys felg na zmianę, ale tylko tu to, co teraz zac...

coś chyba nie tak napisałeś, bo "urlopu z kasy juz okroili " jak urlop się liczy ze średniej z wynagrodzenia... http://www.kalkulatorypodatkowe.pl/artykul,185,4904,ustalenie-wynagrodzenia-pracownika-za-czas-urlopu.html, policz sobie i sprawdź, to raczej nie jest trudne :)

Maja

@nn a czy Ty dostałeś taką podwyżkę? Jaki czas już tutaj pracujesz? Czy powiesz coś o tym jak często są szkolenia w firmie Thoni Alutec Sp. z o.o.? @dobra zmiananie obrażaj nikogo na forum. Jeśli nie zapoznałeś się jeszcze z regulaminem forum to radze go przeczytać http://www.gowork.pl/regulamin

nn

tylko najgorsi pracownicy nie dostają podwyżek (i to nieliczni), reszta która pracuje, stara się zarabia dobre pieniądze. Podwyżka niestety zależy od jakości pracy, sądząc po komentarzach piszą Ci z 1500 pracowników, którzy tego tematu nie ogarniają :) podwyżki nie dostaje się za to że jesteś a za to jak pracujesz :)

adhd

Wielu pracownikow z wybijalni bedzie sie zwalniac bo za takie pieniadze za taka prace robic nie beda , w zeszlym roku byly wyplaty jeszcze do przyjecia a teraz sa takie wyplaty ktore motywuja do szukania innej pracy. Zwolnia sie starzy pracownicy ktorzy maja doswiadczenie i stanie produkcja bo robota na wybijalni jest tak specyficzna i ciezka ze nikt tam nowy robil nie bedzie a jak juz zostanie to tylko przy miotle .

Fejm

I zamiast iść na obrabiarki robisz za szlifierza ; ) Nikt o zdrowych zmysłach nie przyjmie się do mordowni : ) ile teraz tu się zarabia 2500? Premie są mniejsze niż 3 lata temu... Coraz mniej ludzi a podwyżek nie widać :) Niedługo zostaną tutaj sami kierownicy

Blecked

Czy są przyjęcia na Operatorów Cnc bez doświadczenia pracy , tylko z wykształceniem o specjalności operator Cnc?. Jak wygląda praca, czy pracownicy są chętni nauczyć coś "Świeżaka"?

cnc
@Blecked 09.09.2017 14:58
Czy są przyjęcia na Operatorów Cnc bez doświadczenia pracy , tylko z wykształceniem o specjalności operator Cnc?. Jak wygląda p...

przyjmują i po szkole i po kusie, zaczynasz od najprostszych obrabiarek. Mozna później się szkolić na ustawiacza lub programistę wewnątrz firmy

Adam

Alutec na tle firm w Stalowej Woli nie jest atrakcyjny ,niskie zarobki,dla nowych pracowników umowy co 2 miesiące ,to zniechęca ludzi do pracy ,poza tym jest całkiem ok. Idziesz do kazdej firmy w Stalowej np. Na felgi i dostajesz porządną stawkę ,tu trzeba przychodzić na nadgodziny aby dostać w miare dobra wypłatę. Poza tym jest w miare przyzwoicie ,chociaż aby zarobić 3000zl trzeba by z 5 dni nadgodzin robic .

szlifierz

na początek, później lepsza kasa, normalnie koło 3-ki na reke, ale robota cięzka

Oświęcim
@szlifierz 11.08.2017 09:26
na początek, później lepsza kasa, normalnie koło 3-ki na reke, ale robota cięzka

Ale to pewnie z nadgodzinami, ( sobotami lub na tygodniu po 10 godzin).. Tam jak byłem to do 2500 się dało zarobić za 170 godzin (etat) a z godzinami nawet 4000 zł bo buło po 90 nadgodzin.

Ziom

A ile mozna spodziewac sie wynagrodzenia np. za 160 godzin ? Jeśli chodzi o początek pracy bez doświadczenia . Pytam , bo nie wiem ile placa w takich zakladach.

ziomek
@Ziom 28.07.2017 14:45
A ile mozna spodziewac sie wynagrodzenia np. za 160 godzin ? Jeśli chodzi o początek pracy bez doświadczenia . Pytam , bo nie w...

2200 netto, chyba że system 4 brygadowy to więcej 2500 średnio na rękę

Nico
@ziomek 31.07.2017 15:56
2200 netto, chyba że system 4 brygadowy to więcej 2500 średnio na rękę

Za taka prace 2200 to nędza

Ziom

A są obecnie przyjecia bez doświadczenia jako operator ?

prac prod
@Ziom 27.07.2017 19:44
A są obecnie przyjecia bez doświadczenia jako operator ?

na operatora maszyn cnc - po kursie na operatora maszyn odlewniczych - można bez doświadczenia, nauczą na wydziale

Kukła

2500 z nadgodzinami parodia a nie robota

foreman
@Kukła 13.07.2017 04:12
2500 z nadgodzinami parodia a nie robota

chyba tylko na początku, bo później premie są większe...

Kukła
@foreman 17.07.2017 11:33
chyba tylko na początku, bo później premie są większe...

Tam jusz niema ruznicy czy jesteś świezy czy stały pracownik z doświadczeniem premie niby wieksze % a wypłata 100zł ruznicy tak niestety sie porobiło

Fejm

Nigdy i nikomu nie Polecam : ) firma to kpina na każdym dziale pracownik to robol utrzymujący górę a wypłaty teraz to dramat..... ledwo 2500 wychodzi na 4 brygadowce

Pytanie
@Fejm 07.07.2017 22:55
Nigdy i nikomu nie Polecam : ) firma to kpina na każdym dziale pracownik to robol utrzymujący górę a wypłaty teraz to dramat....

2500 zł na 4 brygadówce za czysty etat czy z 8 lub 16 nadgodzinami ( nadgdziny z dwd tzw. okienka) ??

Robotnik

Jak jest w Alutecu to jest, ale nie jest to zła firma. Problemem może być duża liczba nadgodzin i surowe podchodzenie do pracowników. A plusem to: - wypłata zawsze na czas, - dodatki pozapłacowe, np. zniżki na meble, do unimetu itp itd, - ciągłość zamówień, - szkolenia.

cnc

"Istnieje możliwość zatrudnienia po kursie z obsługi obrabiarek sterowanych numerycznie." jest napisane w ogłoszeniu

Maja

@mr jojeśli śledzisz stronę internetową firmy to możesz znaleźć tam niedawno zamieszczoną ofertę pracy na operatora cnc. Wymagana jest umiejętności obsługi obrabiarek CNC, jednak nie ma informacji o wymaganym doświadczeniu na tym stanowisku. Zawsze możesz spróbować przesłać swoje CV.

mr jo

poszukują dalej pracowników na operatorów cnc? ktoś wie czy po kursie można się dostać?

Arkadiusz

byłem widziałem zobaczyłem ....................?

Darek
@Arkadiusz 26.05.2017 14:25
byłem widziałem zobaczyłem ....................?

Gorzej jak w kamieniołomie

Maja

@pracownik A możesz powiedzieć coś więcej na temat tego jakie szkolenia są oferowane przez firmę? Czy są dostępne dla wszystkich pracowników?

Fantastiko

Wyplata na czas za kwiecien 2400 na 4 brygadowce

Zygzak
@Fantastiko 21.04.2017 21:50
Wyplata na czas za kwiecien 2400 na 4 brygadowce

2400 oczywiście netto na oczyszczalni co niekturzy dostali to jest kpina w zeszłym roku sie wzieło 3100zł czeszą nas jak niewiem co byle wiecej było dla nich nie dla pracowników .

Maja

@pracownik rozumiem, że firma zapewnia pracownikom dużo możliwości rozwoju. To bardzo istotna informacja dla osób szukających informacji o Thoni Alutec jako pracodawcy.

Maja

A co możecie powiedzieć o plusach pracy w Thoni Alutec? Chętnie usłyszymy Wasze doświadczenia.

Rysiek
@pracownik 15.03.2017 08:51
Plusy: - wypłata zawsze na czas - dodatkowe premie świąteczne - szkolenia - ponad 50 różnych obrabiarek na cnc, ciekawe det...

Zapomniałeś dodać ze premie świateczne przyznawane sa jesli nie chorujesz

pracownik
@Rysiek 18.03.2017 18:04
Zapomniałeś dodać ze premie świateczne przyznawane sa jesli nie chorujesz

tak jest w każdej dużej firmie.... zadna nowośc

Mati

Alutec zwany ostatnio tonącym Titanikiem

pawlos

Nie wierze że na wybijalnie nie ma miejsc :)

Danzel

obecnie chca zatrudnić operatorów maszyn cnc, automatyków i elektryków.

śifieś

W takich zakładach robota jest zawsze, ale na najgorszych wydziałach, skąd ludzie uciekają - zaczyszczalnia, odlewnia, szlifiernia, wybijalnia... Na CNC choćbyś miał doświadczenie i papierek dostanie się graniczy z cudem.

wtf
@śifieś 19.02.2017 21:21
W takich zakładach robota jest zawsze, ale na najgorszych wydziałach, skąd ludzie uciekają - zaczyszczalnia, odlewnia, szlifier...

szukają teraz operatorów cnc z rocznym doświadczeniem, dzwoniłem to na produkcji zero miejsc...

prac

Finansowo alutec nie jest już atrakcyjny.

Janusz

Przyjmują na odlewnika ?

?
@Janusz 10.02.2017 21:10
Przyjmują na odlewnika ?

wszyscy marudzą, a nie ma wolnych miejsc na produkcji... http://www.thoni-alutec.pl/praca.php

plujek

witam.nie wiem kto tak rewelacyjnie zarabia .ja pracoje tam 18 mies i jakos nie widzezeby mi się pensja zwiekszala mimo ze dostałem podwyzke.wrecz z miesiąca na miesiąc coraz słabsze pobory.a z ta premia wakacyjna to nie jest tak kolorowo bo zaraz dali nizsza premie i zero zysku

zygzak

Pracować można z całym sercem ale nie tam.To prawda za granica np na takim stanowisku jak oczyszczalnia czy odlewnia to ludzie zarabiają po 8 tys a tu ledwo 3 tys nawet nie bo zeby zarobic to trzeba nadgodziny robic wyzysk ludzi chcących zarobić

gruby i łysy

Podobno w tym roku znowu będą przyjęcia do pracy.

Pracownic

Parking dla pracowników to jakas kpina totalba porażka i wstyd

Waldek

Dużą liczbe pracowników wykopią na zielona trawke...

Franek

z tymi zwolnieniami to prawda? o co chodzi?;p

wdwfw

To tylko góra wie...

kieł

Automatyk i spawacz nadal są poszukiwani i też nie widzę powodów do rotacji bo podobno dają umowy pracę mam nadzieje, że to znajduje potwierdzenie w rzeczywistości?

Struś
@kieł 15.10.2016 16:59
Automatyk i spawacz nadal są poszukiwani i też nie widzę powodów do rotacji bo podobno dają umowy pracę mam nadzieje, że to zna...

Nie widzisz ich bo tam nie pracujesz. Dyrektor, który nachodzi Cię na fajce o 2 w nocy w sobotę i obcinający Ci za to 500zł też do przyjemnych nie należy.

Zyga
@Struś 09.03.2017 18:39
Nie widzisz ich bo tam nie pracujesz. Dyrektor, który nachodzi Cię na fajce o 2 w nocy w sobotę i obcinający Ci za to 500zł też...

500 zl za zlapanie na fajce? Niezle maja nawalone w glowach zeby tak ludzi traktowac za ciezka prace w porazajacych warunkach. Juz w alcatraz mieli lzej...

anonim

(usunięte przez administratora)

marcin

Czy to prawda że w Alutecu są teraz duże zwolnienia?

Mariusz

Witam, Słyszałem że firma rozpoczęła duże zwolnienia? Jakiś kryzys czy firma zmienia siedzibę na Indie na jeszcze tańsza siłę robocza?

Maciej

ile teraz jest normy na wybijalni odlewów? idzie wytrzymać, czy to istne piekło? pozdr

bagno

Szrek wybral by alutec

bagno

Szrek wybral by alutec

Franek

@ Am Na jakim stanowisku jest w porządku ? Bo chyba nie na wybijaniu odlewów? Tam jest gorzej jak w kopalni złota w Mozambiku.

zniknij

Hej, a jaka jest teraz atmosfera? Dziękuję za odpowiedź

rufi

Obecnie zakład idzie na pół gwizdka, de facto nie ma kto robić bo ludzi mało, ale np. na odlewni produkcja zminimalizowana na maxa.

anonim

(usunięte przez administratora)

dzida

Zapomnij o rozwoju.... jeżeli rozwój to nie ta firma

anonim

(usunięte przez administratora)

pracownik

Wszystko zależy od stanowiska. Na formierza czy oczyszczacza przyuczają, ale na cnc to już coś więcej trzeba umieć.

Jurek

Ukraiñcy się uspokoili czy dalej niszcza autobusy i przychodza na bani?

Zostaw opinię o Thoni Alutec Sp. z o.o. - Stalowa Wola

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Thoni Alutec Sp. z o.o.