Thoni Alutec

• Obojna
  • Pysznica
Stalowa Wola - Thoni Alute

3. Opinie o pracodawcach Stalowa Wola
  5. Opinie o Thoni Alutec Sp. z o.o.

Opinie o Thoni Alutec Stalowa Wola

Nie przegap nowości o Thoni Alutec Sp. z o.o.!

09.02.2022 21:30

Niestety, ale muszę stwierdzić, że ta firma to jedno wielkie nieporozumienie. Po podwyższeniu najniższej krajowej, tutaj nie ma żadnej waloryzacji pensji. Wszystko wypłacane w bonusach, a podstawą jest najniższa krajowa. Nie polecam tej firmy nikomu
    Mirek

13.02.2022 18:01

Zgadza się, pracodawca nie docenia ludzi z doświadczeniem. Jedna z mozliwowci otrzymania podwyżki jest wypowiedzenie umowy o pracę wtedy zaczynają rozmawiać. Ile doświadczonych osób w ten sposób zaklad straci, wladciciel taka kadrę powinien za jaja powiesić

02.02.2022 10:38

Pracuje w Thoni od jakiegoś czasu nie narzekam ani na tryb i formę pracy ani na ludzi z którymi wspolracuje praca lekka nie jest ale jak dla mnie nic innego w obecnym momencie by mnie nie interesowało.Takze sa ludzie którym taki system się podoba a sa tacy co boją się ubrudzić.
    nick

24.01.2022 19:59

Niestety zrównoważenie płac doprowadziło do masowych zwolnień pracowników z doświadczeniem. Szkoda, że podział obowiązków nie jest tak zrównoważony, dochodzi do sytuacji, że nowi pracownicy zarabiają kilkaset złotych więcej od pracowników z wieloletnim doświadczeniem.
    EasyRider

17.01.2022 17:27

Finansowo dobrze. To tyle z plusów. W Alutec obowiązuje selekcja negatywna- im większy cham,prostak,idiota i prymityw tym bardziej dopasuje się do klimatu,środowiska,atmosfery. Z uwagi na to kultura pracy,etyka pracy to tylko darcie mordy i szereg wulgaryzmów. Alutec afiszuje sie z podkreślaniem iż kierownicy wywodzą z niższych szczebli co ma niewąpliwie plusy ponieważ ten pracownik zna się na pracy natomiast ten sam pracownik będąc jak wspomniałem najprawprawdopodobnie chłopem o wąskich horyzontach nie potrafi myśleć abstrakcyjnie,kreatywnie,przekazać wiedzy ,rozwiązywać problemów- jest skażony już tym wzorcem myślenia towarzyszy od szlifierek,odlewni etc.
    Pan Pieniążek

03.11.2021 12:02

Czy będzie rewindykacja podstaw płacowych? Mamy czekać aż inflacja zje nam połowę wypłaty? Ludzie ogarnijcie sue bo sami będziecie stać przy piecach.
    Nemo

22.12.2021 00:17

Tak, tu jest klan wybrańców.
    Nemo

24.12.2021 11:47

To prawda, tylko (usunięte przez administratora) maja szanse na coś sensownego, wszędobylski beton zagrodzi dalszą drogę :)

07.07.2021 11:26

Ważne że liczą się znajomości, kto ma większe chody (umie lizać du.. E) ten ma lepsze stanowisko, mimo że jest po przysłowiowej podstawowce niz ten co zna się na robocie, nie pozdrawiam
    Coval

18.08.2021 00:28

To wszedzie tak jest cos ty sie z choinki urwał
    Nikt

21.11.2021 15:36

Nie trzeba (usunięte przez administratora) lizać, jak masz wykształcenie zawodowe budowlane to możesz zostać nawet kierownikiem np. wysylki ( tak jest na cnc) , do wyższego się nie przyznawaj bo dyro nie lubi
    Kasia

11.11.2021 00:08

Witam czy na oczyszczalni pracują kobiety ? Na jakie stanowiska są przyjęcia?
    @tv_Kwardy

04.10.2021 22:56

Dzień dobry, czy będą podwyżki dla wszystkich pracowników? Kiedy można się spodziewać dodatku inflacyjnego? Wszystko rośnie a podwyżka 150zl netto raz na dwa lata to dramat.
    Pudynk

05.10.2021 10:25

Podwyżki dostają wybrani. Ja po okresie próbnym miałem obiecane 2 stówy, których nie dostałem. Przypuszczam, że dla siebie wziął je lider z bożej laski. Za co? Chyba za donoszenie i spanie za wytaczarką od 5 do 7 rano.

26.10.2021 21:34

Gratuluje, że w ogóle coś dostałeś
    Lakiernik

23.06.2021 20:07

Pracuje trzy lata na rękę mam 3300 a jak przycisnę z nadgodzinami to 5 do 6 tysięcy jestem zadowolony
    Zwykly robol

19.09.2021 13:01

To gratulacje mieszkaj w robocie przez takich (usunięte przez administratora)własnie jak ty nigdy nie bedzie podwyżek bo po co dawać jak robol woli zostac
    Obibok

19.09.2021 13:08

To gratulacje mieszkaj w robocie przez takich harpaganow wlasnie jak ty nigdy nie bedzie podwyzek bo po co dawac jak robol woli zostać i sie jeszcze z tego cieszy a najbardziej sa zadowoleni pracodawcy ze znaleźli wkoncu g.a.m.o.n.i.a
    Pablo

13.09.2021 21:38

Nie jest źle. Robota jak wszędzie a cieniasów i nie dorobów to przyjmują w cel fascie. Nara
    majster

30.08.2021 09:20

Dzień Dobry . Szanowni "władcy"' Aluteku , najwidoczniej tutaj ktoś to czyta . Robole , mrówki mogą się wypluwać na produkcji opowiadać po 1000 razy brygadzistom, kierownikom co najlepiej zmienić na produkcji ,ale niektóre rzeczy zmieniają się dopiero jak ktoś odchodzi i pisze komentarz na gowork . Jak widzicie lokalny rynek pracy jest wydrenowany a wschodni już niedługo też będzie więc jak tu przyciągnąć i zatrzymać młodego pracownika np na taką oczyszczalnię? Mam tu na myśli kokile ,aczkolwiek część rozwiązań można wprowadzić też na innych działach . 1.Zrobić pojedyńcze ! kabiny z jakimkolwiek wyciągiem 2. Zrobić je w miejscu "chłodnym" a nie na środku odlewni ! Tak to odlewnia produkcja i tu się ciężko pracuje ale świat nie stoi w miejscu ,, a na stronie www piszecie , że jesteście najnowocześniejszą odlewnia ,, to chyba zobowiązuje ? 3. Wprowadzić przejrzysty system wynagrodzeń . MOJA propozycja : GODNA Podstawa , która POWINNA być waloryzowana raz w roku PRZYNAJMNIEJ o inflacje(krajowy wzrost cen i usług) o ile pracownik nie miał wpadek typu "dmuchanie" . Plus dodatek miesięczny zależny od frekwencji i od wydajności. 4. więcej żurawi lub suwnic , wciągarek dla najcięższych odlewów Podsumowując całkowicie przeorganizować oczyszczalnię no chyba że chcecie przyszli kandydaci maseczkę na ciało z pyłu aluminiowego ?
    Thoni Alutec Sp. z o.o.

30.08.2021 10:15

Dziękujemy za merytoryczną opinię. Pracujemy obecnie nad nowymi rozwiązaniami. Wprowadzanie zmian w tak dużej organizacji wymaga jednakże szczegółowych analiz i czasu.
    Skiba

10.09.2021 14:38

Czyli Panie Majster, nie próbowałeś rozmawiać z dyrektorem działu lub jego zastępcą albo z mistrzem, bo przecież BHP jest najważniejsze.
    Zainteresowany

04.08.2021 19:33

Jak wygląda w firmie stanowisko Specjalisty Lean ? Dużo jest ich na produkcji, czy w większości to siedzenie w tabelkach ? Trzeba mieć specjalistyczną szkołę i kursy czy można się nauczyć ?
    Tłumoku

08.08.2021 18:07

Jak takie pytnia zadjesz to myslisz widocznie że z piekarza staniesz się specjalistą LEAN, Na tkie stanowisko trzeba mieć specjasistyczne studia podyplomowe a do tego doświadczenie, certyfikaty, Pasy Green BELT. Z twoją wiedzą i takim pytaniem zaprasazam na oczyszczalnię...
    Również zainteresowany

10.09.2021 14:31

Nie wychylałbym się z tym tłumokiem skoro piszesz o "pasie belt", widać dobrze płacą na tej oczyszczalni, że masz z czego pisać głupie komentarze ... Wystarczyło powiedzieć, że nie masz pojęcia, na czym polega praca na tym stanowisku i dać się wypowiedzieć komuś innemu.
    J.

02.09.2021 17:53

Superior czy Thoni Alutec? Gdzie lepiej? Jakie zarobki na start?
    Rajmund

03.09.2021 14:42

Ani tu ani tu. Wszędzie płacą podobnie, a atmosfera w robocie jest bardzo ważna. I uwierz mi, że w żadnej z wymienionych przez ciebie nie panuje dobra atmosfera.
    Operator Cnc

19.08.2021 09:38

Witam. Jestem operatorem CNC z kilkuletnim doświadczeniem. Aktualnie pracuję za granicą ale zamierzam wrócić i moje pytanie brzmi czy warto aplikować do tej firmy na wspomniane stanowisko? Zarobki, atmosfera w pracy? Z góry dziękuję za odpowiedzi.

17.08.2021 11:28

Od dzieciństwa marzyłem by być pracownikiem tej firmy, jak w piosence -- marzenia czasami się spełniają.
    M

15.07.2021 08:31

Witam. Na jakie wynagrodzenie może liczyć doświadczony operator CNC? Jak wygląda praca czy wymaga wiedzy i doświadczenia czy jest to zwykła wymiana sztuk? Dziekuję za odpowiedź
    Sławek

10.06.2021 11:03

Hej ktoś mi podpowie z starszych pracowników wytapiacz czy oczyszczacz wybrać które stanowisko jest lepsze
    Grochówa

26.07.2021 11:51

Wyższe biurowe. Jeno pamiętaj, że w tej firmie utrzymują się tylko indywidua o mentalności szmalcowników i konfidenci.
    Sławek

10.06.2021 12:23

Czy ktoś z pracowników jedzi swoim samochodem przez Zaklików można się dołączyc oczywiście za opłatą

09.06.2021 23:12

Witam, jest ogłoszenie o pracę na stanowisko Technologa Obróbki Skrawaniem. Warto aplikować, jaka praca, atmosfera, i zarobki?
    H5

18.05.2021 23:07

Pracownik z 10 letnim stażem pracy dostaj 2800 netto, a nowy pracownik który przepracuje kilka miesięcy dostaje tyle samo. Czy to jest normalne ? Wlazudupki w czerwonych kaskach.

19.05.2021 12:25

To po co tam pracuje 10letni pracownik jeszcze?
    H5

08.06.2021 22:54

Dzisiaj się zwolnił

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Thoni Alutec?

Kontakt - Thoni Alutec Sp. z o.o.

Przyszowska 1 37-450 Stalowa Wola

NIP:8652067187

Branże: Hutnictwo i metalurgia

04.06.2021 13:47

Jeśli liczysz na satysfakcjonującą pensję po kilku latach pracy to możesz się zdziwić, niestety firma nie motywuje takich pracowników w żaden sposób. System premiowania nie istnieje. Ludzie odchodzą stadami a dyrektorstwo dalej zastanawia się o co chodzi, ale zarazem są pewni, że to nie w pensjach leży problem. Klapki na oczach i znieczulica. Jestem pewny, że ten zakład byłby miejscem pracy w którym ludzie pracowaliby z satysfakcją, gdyby płacono ludziom adekwatnie za staż i samą pracę.
    Kowalski

27.05.2021 11:35

Mam pytanie;firma thoni-alutec ma 2 siedziby? co znajduje sie na ul.przyszowskiej?a co na ul.kwiatkowskiego? gdzie sa jakie wydzialy?ktos cos wie?

13.04.2019 23:43

Oczyszczalnia

22.12.2019 20:13

A ja dostałem 2800 na rękę na start bez nadgodzin, coś to dawno temu robiłeś aluteku, albo ja jestem taki zawodnik ha
    Hell

26.05.2021 00:40

Jakby bylo pieknie i kolorowo to nie bylo by tyle ogloszen o prace, nawet kierownikow hehe ;) a ta 4 kolego to za ile nadgodzin robisz ?
    Łysy z Brazzers

21.05.2021 16:55

W nowym systemie 3 zmianowym święta i niedziele wolne czy do tyrki ?
    ta2

24.05.2021 08:59

od pon do piątku - jeden weekend w miesiacu do tyrki
    browni

26.05.2021 00:37

Wszystkie swieta na tygodniu pracujesz normalnie jakby ich nie bylo [nie liczac Wielkanocy, Boze Narodzenie], a co do weekendow to nie dokonca jak kolega pisze jest kolorowo. W jednym tygodniu 2 x 12h pracujesz, 2 masz sobote 1 zmiane pracujaca, 3 tydzien nocek to w sobote schodzisz rano ;) a no i jeden tydzien masz oczyswiscie WOLNY :D Pozdro dla kolegow ;)
    Mistrzu

21.05.2021 10:34

Co prawda pracowałem krótko ale bardzo miło wspominam doświadczenie pracy jako operator CNC. Pracownicy bardzo pomocni i empatyczni może poza paroma niechlubnymi wyjątkami ale jak to w życiu. Pieniądze zawsze były na czas i wszystko się zgadzało. Wielu z was może się zastanowić że sokoro było tak cudownie to czemu tam dalej nie pracuję, otóż mi nie podszedł system cztero brygadowy do którego nie mogłem się przyzwyczaić, gdyby nie to to pewnie dalej bym tam pracował.

16.05.2021 08:28

Nie polecam pracy na operatora cnc praca na dwie obrabiarki jeszcze trzeba poprawiac detale w międzyczasie nic lepszego nie wymyslono jak niemiecka firma pod polskim nadzorem w

15.05.2021 11:06

Tragedia
    Bolek

13.05.2021 09:02

Jak wygląda system pracy ? Czterobrygadowy czy 3 zmiany ?
    Biały Murzyn

12.05.2021 23:16

(usunięte przez administratora)Pracownik jest zatrudniony na stanowisku operator CNC, a pracuje z szlifierką w rękach i musi poprawiać detale... Premiera do wypłaty jest, oczywiście zawsze można dostać mniej lub w ogóle... Młodzi pracownicy nie chcą przyjąć lub zaraz po zatrudnieniu rezygnują. Wiele jest złożonych wypowiedzeń przez pracowników z paroletnim stażem, więc coś jest na rzeczy... Jesteś Młody lub Ambitny?? Nie idź do alutecu..

11.05.2021 12:23

Czy ktoś pracował lub pracuje na oczyszczaniu? Jakaś opinia proszę
    Dziewczyna

22.04.2021 12:40

Czy w Thoni Alutec pracują dziewczyny? Np operator maszyn CNC? Czy odradzacie? Szczerze, bez niepotrzebnych złośliwości. Dziękuję

24.04.2021 23:06

Pracują ale nie licznie jest chyba 2
    XD

10.05.2021 23:21

załóż, ściągnij tak

19.02.2021 12:45

A jak jest z tą premia która jest doliczana do brutto? Jeśli np. wykorzystam nawet dzień urlopu to mogę ją stracić?
    XD

10.05.2021 23:14

Premia jest uznawana dobrowolnie, zazwyczaj idąc na chorobowe możesz tą premię łatwo stracić :) Normalnie pracując, wywiązując się z umowy którą zawieramy z pracodawcą ta premia po prostu jest..... ale na pewno nie idąc na urlop haha :d
    Łukasz Sobon

01.05.2021 23:21

Chciałbym pracować w pracy w firmie Thoni Alutec ,na odlewni
    Marcin

03.05.2021 10:06

Ambitnie
    Goguś

13.03.2021 08:04

Witam ten nowy system 3 zmianowy mam się rozumieć jest od poniedziałku do piątku tak jak w innych zakładach ? Dla chętnych sobota oczywiście nadliczbowo ?
    Może może

23.02.2021 19:39

Witam istnieje możliwość zatrudnienia kilka miesięcy po ukończonym kursie (gdy będzie nabór)organizowanym w firmie czy też kurs i odrazu do roboty
    Cywil

04.03.2021 20:45

Wyślij CV a zobaczysz ze zadzwonią tego samego dnia lub następnego, teraz aby pracować trzeba mieć chęci nie koniecznie doświadczenie.
    Pracownicy

11.02.2021 12:19

Witam kiedy firma przejrzy na oczy...??? Parkingi są najgorsze z całych firm w stalowej. Teraz w zimie nieodśnieżone a powiększymy deszczu zalane wodą do kostek.. Wstyd firma że światowym kapitałem.. A zaplecze dla pracowników woła o pomstę do nieba...
    Lamus

27.02.2021 15:51

Najlepszy parking jaki miałem. Jedź do superiora lub do huty "Cognor" to zobaczysz. Huta nie daje parkingów. Wszystkie dzikie, a po pracy jest loteria, tzn. kto dziś dostał mandat:D
    Slowik

04.03.2021 20:41

Parking na Ta2 był nie lepszy, ale co to obchodzi kierownictwo które za brama parkowało na odśnieżonym.
    Lysy

12.05.2020 15:15

Ile na rękę dostanie taki operator cnc
    iceman

04.12.2020 22:46

po 12 latach 3500 śmiech na sali , ale jaki pracownik taka wypłata
    Smigu

04.03.2021 20:37

Na cnc kokosów nie zarobisz, nauczyć sie tez wiele nie nauczysz, czasy kiedy operator 3 miesiace sie szkolił juz dawno minęły. Teraz młody jak małpka ma zarzucić sztuke i ściągać. Kasa zależy od nadgodzin których w nowym systemie pracy nie ma. Z przykroscia stwierdzam ze jest coraz gorzej i na lepiej sie nie zapowiada. Starzy pracownicy uciekają a to powinno dać do myślenia. Jak nie przeszkadza Ci praca na 3 zmiany i raz w miesiącu 2 dni po 12 H to wysyłaj CV
    Operator

15.02.2021 15:43

Cześć. A jest wydział gdzie pracuje się na dwie zmiany??
    Pit

17.02.2021 19:46

Pakownia i spawalnia na TA2
    Lamus

27.02.2021 15:48

Hartownia i prostownia na aerospace
    Nowik

18.02.2021 09:23

Witam a jak wygląda praca na stanowisku wytapiacz ?

17.02.2021 18:51

Kael

25.02.2021 06:10

Bo to jest alutek i tam nic nie jest w porządku. Szczególnie współpracownicy (usunięte przez administratora)Po przepracowanym czasie człowiek jest kłębkiem nerwów workiem stresu.(usunięte przez administratora)Z dala!!!

Zostaw merytoryczną opinię o Thoni Alutec Sp. z o.o.