wifama prexer

Łódź

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 50 ocen.

Opinie o wifama prexer

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie wifama prexer

Dominika

@nowa dziękuję za odpowiedź. Pewnie dużo też zależy od tego na jakim stanowisku się pracuje. Przeglądam właśnie oferty pracy i zauważyłam, że oprócz wynagrodzenia z tytułu zatrudnienia na umowę o pracę i premii, pracodawca oferuje również możliwość nieoprocentowanej pożyczki na cele mieszkaniowe, paczki świąteczne oraz opcję dofinansowania kształcenia. Możecie powiedzieć coś więcej o tej ostatniej kwestii? Ktoś z Was miał możliwość uzyskania takiego dofinansowania?

Max

Nie polecam nikomu tego syfu zarobki takie że nie opłaca się z domu wychodzić. W markecie na kasie więcej zarobi i chociaż w cieple. Pozdrawiam (usunięte przez administratora).

Daniel86

Jakie zarobki na start na wózkach? Da rade 3 tyś wyciągnąć?

Dominika

@Radipracujesz już trochę dłużej. Jak teraz oceniasz pracę w wifama prexer? Mógłbyś powiedzieć jak wyglądały Twoje pierwsze dni pracy? Czy mogłeś liczyć na pomoc innych pracowników, czy też kurs wprowadzający?

Radi

Robię tu dopiero tydzień na okres próbny dostałem 2650 brutto to jest 1900 na rękę. Praca jak praca są trzeba robić pracuję na cnc atmosfera ok kierownictwa jeszcze nie poznałem dobrze jeśli chodzi o przyjęcie do pracy stawkę negocjowałem warunki pracy jak wszędzie w Łodzi na trzy z dwoma szynami ale niestety w naszym kochanym mieście to norma rygorów specjalnych nie ma ale swoje trzeba zrobić poprzednio pracowałem w primie tam to naprawdę jest piekło i brak szacunku dla fachowców i płace gorsze

chubaka

Nie wiem jak tam mistrz ale widać że znalazł się gospodarz i zaczął dbać o wygląd. Nasza łazienka nie była remontowana z 30lat a tu proszę nowe kafelki i takie tam podobno to nie koniec robót.

Pracownica.

Witam wszystkich. Zaczynając od tematu mistrza z oczyszczalni, uważam iż wymienianie nazwiska w takich portalach jest dość nie na miejscu, widocznie ktoś ma mało jaj w sobie i odwagi żeby powiedzieć komuś prosto w oczy, a nie malować w Internecie takie rzeczy. Warunki są jakie są, zarobki chyba też nie najgorsze , ponieważ mi osobiście pieniążków nie brakuje. Ale pracy jest dużo można się zwolnić, nikt nikogo tutaj nie trzyma ( mistrz oczyszczalni również) . Osobiście uważam ze jakby poprawiła się atmosfera i było mniej fałszywych"koleżanek" byloby spoczko :) Ale...czego oczy nie widzą tego sercu nie żal. Pozdrawiam. M. :)

Weronika

Ta premie dostali wszyscy nawet ci którzy się obijali następna premia ma być za wydajnosc nam tak powiedział Jacek Bednarek mistrz z oczyszczalni

wolf

Proszę bardzo po świętach kasy brak a tu 6 stówek wpadło ekstra, warto było się postarać, z tą premia to nie ściema.

Lusi

Ja mam naszego Mistrza w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wogule się do tego nie nadaje mam nadzieję że nasz nowy dyrektor się na nim pozna i go zdegraduje słyszałam plotki że z oczyszczalni chcą podkablowac Jacusia do zarządu bo koleś nie ogarnia tematu trzymam za to kciuki

roz.ebe was kur.y

małe sprostowanie tomek z piwnej spoko on nie jest z tej zmiany co jaruś po.ebało mi się od tej roboty

Weronika
@roz.ebe was kur.y 16.12.2016 23:56
małe sprostowanie tomek z piwnej spoko on nie jest z tej zmiany co jaruś po.ebało mi się od tej roboty...

Witam ja obecnie pracuje w wifamie i nie narzekam mamy fajna załoge i super mistrza ktory o nas dba i walczy o nasze zarobki

Didzia
@roz.ebe was kur.y 16.12.2016 23:56
małe sprostowanie tomek z piwnej spoko on nie jest z tej zmiany co jaruś po.ebało mi się od tej roboty...

Masz racje mi tez sie fajnie pracuje a Jacek Bednarek też jest spoko podziwiam ze jiogarnia cały ten bałagan

ymaiakao

Wypłata jest raczej adekwatna do powierzanych obowiązków, zwłaszcza, że stawki są adekwatne właśnie. Ciekawe tylko wypłata jest terminowa? Dzięki za odpowiedź

anonim

(usunięte przez administratora)

Tom

nie wiem jak jest w marketingu, ale na produkcji dostaliśmy wszyscy dodatkowo po 200zł na rękę za zaangażowanie oczywiście są tacy co wolą symulować pracę i mam nadzieję że ci nie dostaną

tom

Zarobki są jak wszędzie ale powoli się zmienia na dobre my dostaliśmy w końcu regulaminowe premie i faktycznie zaczęto zwalniać tych co się obijali kierownictwo w końcu zaczęło zwracać uwagę na tych co pracują i na tych co się lenią.

kometa

ja tez tu pracuję od kilku lat, ostatnio ruszyło się z premiami i powstaje ocena pracownika są duże zmiany w kierownictwie i nareszcie kierownikami zaczynają być ludzie którzy chcą i mogą coś zrobić - uważam że jest coraz lepiej

Pracownik Wifamy

Pracuję w tej firmie od kilkunastu lat i to co warto podkreślić to duży postęp firmy, szczególnie pod kątem zarzadzania i jakości. Wiele się zmienia i to co najważniejsze zaczyna zwalniać pracowników który są tylko figurantami:)

pracuś

ostatnio dużo się zmienia, mówią że maja być premie, jest dużo nowych osób i zupełnie inaczej się teraz pracuje i przynajmniej nie na linii bo to było okropne

krzatek

Prysznice były 40 lat temu, teraz jest pozostałość po prysznicach.Temperatura zimą średnio 13 stopni. Powodzenia.

Olo.

Koń w stajni ma czyściej niż jest w tej firmie.Trafiłem na odlewnie,łeb od tego smrodu pęka,w kiblach syf totalny na dworcach w kiblu jest czyściej.na odlewni podłogi śliskie wyrypac sie można ale szafki ubraniwe bija wszystko lepiej w srodku wykleic gazetami bo taki syf.najniższa krajowa i lepiej nie liczyc na więcej.ludzie sie cieszą że mają umowe o prace ale jak ktos potrafi wmontowac umowe do gara i ja zjesc bo kasa mała to proszę bardzo.życzę chętnym powodzonka.

zoja

to może się umyj to nie będziesz wychodził śmierdzący po pracy bo prysznice z tego co wiem to są i specjalne mydło też

krzatek

Podwyżki są- napisał ktoś. Rzeczywiście wzrosła najniższa krajowa to była ta podwyżka. Jest najniższa krajowa + dodatek bhp co daje netto ok 1500 nie więcej, reszta to dodatek nocny i ewentualnie nadgodziny. Zgadzam się warunki dramatyczne. Zimno Hałas ogromny, wychodzisz śmierdzący, brudny.

Szukajacy pracy

A no wlasnie pisza tu ze maja 1850 i dalej ze na reke wychodzi 1500-1550 czy nawet 1600 to jakim cudem chyba ze z dodatkiem jakims bo1850 brutto to jest jakies 1350 netto

SzukajacyPracy

Witam do ktorego placa wynagrodzenie? I 1850 brutto to nie jest kolo 1350 na reke?pierwsza i kolejne umowy sa na jaki czas?

senior

a mnie się tu podoba pensja wpływa regularnie praca jest a odkąd jest nowy prezes to podwyżki tez są bo za starego prezesa to kase miał tylko ten co donosił

nowy

A mnie się teraz podoba jest nowy prezes i porzadek nie zaharowuje sie a pensja jest regularnie a wszyscy wiedza ze poprzedni prezes tylko pił i kradł

kluska
@michał 30.10.2016 18:28
Co ty pierd..... jakie zmiany na lepsze.Teraz większe wymaganie,bhp wliczyli w pensje zeby nie podwyzszyc na 2000 po nowym roku...

Cos ci się pomyliło człowieku, wliczyli ci BHP i teraz masz kasę niezależnie od wolnego a do tej pory nie miałeś to niby gdzie cie oszukują? i premie tez masz

PK
@kluska 03.11.2016 09:16
Cos ci się pomyliło człowieku, wliczyli ci BHP i teraz masz kasę niezależnie od wolnego a do tej pory nie miałeś to niby gdzie...

@michał i tak nie zrozumie

Ja

W takim chlewie jeszcze nie pracowałem. Nie da się opisać warunków jakie tu panują. Wszechobecny syf. Pierwsze dwa dni po nowym roku wszyscy pracownicy marzli, ponieważ wyłączono ogrzewanie w związku z czym temperatura na hali była zbliżona do tej na dworze. Toalety wyglądają gorzej niż na dworcach, wszędzie panuje brud. Przy umywalkach nie ma nawet mydła. Smród z odlewni rozchodzi się na cały zakład, panuje spore zapylenie, powietrze jest ciężkie, codziennie boli głowa. O łazienkach i szatniach nie ma co wspominać. Jak na tak dramatyczne warunki pracy pensja 1850 brutto wydaje się zdecydowanie zbyt niska. Do tego bardzo często zdarzają się pomyłki przy wyliczaniu pensji, oczywiście na niekorzyść pracownika. Omijać szerokim łukiem.

PK
@Ja 24.01.2016 16:57
W takim chlewie jeszcze nie pracowałem. Nie da się opisać warunków jakie tu panują. Wszechobecny syf. Pierwsze dwa dni po nowym...

Zwolniłeś się stamtąd? Bo jak nie, to może się zwolnij. Po się tak męczyć w tych dramatycznych warunkach.

szary89

A na jakie zarobki można liczyć na wydziale obróbki(frezarki,tokarki)po okresie próbnym?

rabo

jakie trzeba mieć kwalifikacje żeby do nich aplikować, ja szukam stałej pracy w Łodzi. Nie interesują mnie śmieciówki bo to już przerabiałem.

krzatek

Brud, smród i kiepska płaca, brak premii. Najlepiej żeby zasuwać na okrągło, wielu tak robi z wiadomych przyczyn. Jedyny plus to umowa o pracę i terminowe wynagrodzenie.

misza

1500-1550 na rękę a weekendy i święta to już nadgodziny ale tylko 100% nie ma żadnych premii i świadczeń typu bony na swieta a jedynie paczki dla dzieci do 16 roku zycia.

m.m

do czego to doszlo zeby cieszyc sie z umowy o prace i niewazne jakie warunki pracy i placy.w wifamie nigdy nie bylo wysokich zarobkow wiec nie mam sie co ludzic ze zarabia sie nie wiadomo ile.najnizsza krajowa i to wszystko i 3 zmiany.trzeba sie mocno zastanowic.

misza
@m.m 16.12.2015 15:14
do czego to doszlo zeby cieszyc sie z umowy o prace i niewazne jakie warunki pracy i placy.w wifamie nigdy nie bylo wysokich za...

Podstawa 1850 brutto to daje na reke jakies 1500-1550 ale mozna pracowac w soboty i w niedziele i swieta ale nie w tym sens zeby zapierdzielac nonstop

Balbina

Wypłata jest regularnie w zaplanowanym czasie, nie zdarzyło się żeby sie spóźniła. Można też brać gotówkę w kasie

grzegorz

firma warta i godna polecenia, w Łodzi ciężko znaleźć zatrudnienie z umową o pracę, tutaj jak najbardziej, chęć do pracy i zdyscyplinowanie osobiste to tylko jedyne warunki jakie należy spełnić. Kadry, super, empatia i uprzejmość to cechy pani Katarzyny, pracodawca solidny i godny dobrych słów.

Antygrzegorz
@grzegorz 04.12.2015 15:25
firma warta i godna polecenia, w Łodzi ciężko znaleźć zatrudnienie z umową o pracę, tutaj jak najbardziej, chęć do pracy i zdys...

Jaka płaca taka praca. Zarobki żałosne, im mniej umiesz tym lepiej. Jedyne szkolenie na jakie możesz liczyć to bhp. Nawet brak przeszkolenia stanowiskowego. Ludzie odchodzą drzwiami i oknami.

PK
@Antygrzegorz 25.07.2016 12:32
Jaka płaca taka praca. Zarobki żałosne, im mniej umiesz tym lepiej. Jedyne szkolenie na jakie możesz liczyć to bhp. Nawet brak...

co, zwolnili?

PK

wszyscy dostają umowe o pracę

karina

Fajnie macie że was szkolą, a jak z umowami śmieciówki, przez agencje, czy normalne na umowę o prace. Staram się o kredyt na mieszkanie i przeganiają mnie z banku bo pracuję przez agencje umowa max na 1tydzień.

pira

Zmieniło się kierownictwo i zaczęły się szkolenia może i coś poprawi się na lepsze. Zacznie się szanować ludzi którzy chcą pracować, a wywali leni którzy jadą na opinii.

konko

a płacą regularnie bo tu gdzie teraz robię kasę mamy na raty jak szefowi się zechce płacić, słyszałem że macie też nie oprocentowane pożyczki

Tomasz
@były 13.01.2016 22:21
pracowałem w tej firmie przez 4 lata (niestety nie polecam). Zimą zimno, latem jak w piekle, ale to tylko podstawowy minus. Zar...

w tym roku mieliśmy szkoleń jak nigdy i nie słyszałem żeby ktokolwiek lojalke podpisywał. A o szkolenia sami występujemy wiec mamy jakie chcemy chyba że przełożony oleje sprawę i nie zgłosi do kadr. Ale to się nie ma co dziwić w kadrach jasnowidze nie pracują to skąd mają wiedzieć czego szukać. Ja mam teraz minimalną 1850brutto co daje 1600 na rękę czasem biorę w kasie zaliczkę na poczet pensji bo jest ciężko ale raczej w pracy się nie przemęczam.

Florian
@Tomasz 14.01.2016 01:44
w tym roku mieliśmy szkoleń jak nigdy i nie słyszałem żeby ktokolwiek lojalke podpisywał. A o szkolenia sami występujemy wiec m...

na podwyżkę nie ma co liczyć, nie liczą się tu kwalifikacje, doświadczenie i wiedza. Kierowniczka sprzątaczek ustawia prezesa wprowadza dziwne zmiany w zakładzie, ogólnie było lepiej teraz jest lipa. nie polecam

anonim

(usunięte przez administratora)

miki

a ma jakieś zalety?

m.m

kiedys tam pracowalem nie polecam zarobki bardzo niskie wymagania jak dla profesora.jeden wielki syf.

lukas

odradzam ta prace tam jest syf zaierdziel taki że masakra,dzisiaj była kontrol przed kontrolą było tyle biegania.Poprostu syf

RazDwaTrzy

Praca w weekendy nie jest obowiązkowa, ale w zależności od wydziału raczej bardzo mile widziana. Myślę, że nie będziesz miał problemów z pogodzeniem nauki i pracy. Spawacze w Wifamie są, ale nie jestem w stanie Ci odpowiedzieć jakimi metodami spawają, bo się na tym nie znam ;)

Marek

Czy w wifamie prexer są spawacze i jakimi metodami się spawa ?

chetny do pracy

dobra

majka

Czy może ktoś się orientuje czy Wifama zatrudnia osoby niepełnosprawne?

tom
@majka 26.08.2014 20:37
Czy może ktoś się orientuje czy Wifama zatrudnia osoby niepełnosprawne?

nie wiem ale z grupą inwalidzka tak, pewnie zależy od niepełnosprawności

basia
@majka 26.08.2014 20:37
Czy może ktoś się orientuje czy Wifama zatrudnia osoby niepełnosprawne?

3 i pół tysiąca to zapitalasz soboty i niedziele non stop.Jak ktos nie ma rodziny albo rodzine do bani to niech nawet tam nocuje.Co niech pokaże,że zapitala non stop i co może premie dostanie-nie pisz głupot

tom

fakt nie zarabia się kokosów ale pensja jest regularnie, ja z godzinami dobijam do 3,5 na rękę. a wcześniej nie mogłem znaleźć roboty. Jak ktoś chce pracować i się pokaże to nie jest źle.

Gość

Ludzie pracowałem tam dwa lata Na średniej krajowej tam się nieda pracować. Taki mistrz Owczarek ktuóry stosuje mobing. to jest zwykły śmieć Jeżeli chcesz pracować w wifamie to się zastanów

Bolo
@Gość 30.05.2014 18:24
Ludzie pracowałem tam dwa lata Na średniej krajowej tam się nieda pracować. Taki mistrz Owczarek ktuóry stosuje mobing. to...

Ja nie narzekam

ocw

frajerstwo żałuje bonów na swięta a gdzie nasze socialne żeby [usunięte przez moderatora] dali przynajmniej paczki dla dzieci ale nie bo KRYZYS nauczyli się [usunięte przez moderatora] tego słowa i huj więc [usunięte przez moderatora] niech im ziemia lekką będzie

gapzon

niestety nic dobrego nie można na temat tej firmy napisać. Pracowałem tu ok 5 lat i wiem że dla prezesów najważniejsze sa tylko pieniądze nikt nie liczy się z ludźmi . Osoby które mają jakieś pojęcie o pracy na odlewni albo same się zwalniają albo są zwalniane bo mówią prezesom prawdę w oczy. [usunięte przez moderatora] jest zwykłym prostakiem ale czego sie spodziewać po chłopku który ledwo ukończył technikum natomiast pan w [usunięte przez moderatora] szanowny prezes [usunięte przez moderatora] mogło by sie wydawać inteligentny człowiek jest zwykłym c [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] em i kłamczuchem . jeszcze nigdy nie spotkałem tak fałszywego człowieka. w każdym razie nikomu nie polecam współpracy z tą firma ani przyszłym klientom ani pracownikom. całkowity brak profesjonalizmu i nie dotrzymywanie umów ( w obydwu przypadkach )

gość

Macie racje [usunięte przez moderatora] to kawał [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a ja zmarnowałem tam dwa lata na odlewni.Ale już jestem szczęśliwy bo tam nie pracuje.Na odlewni przy takich wysokich temperaturach nawet niema rękawic ochronnych a bechapowiec to tylko fikcja.

wierek

E tam, kiedyś to był pfajny zakład i miło się w nim pracowało tylko wtedy rządził [usunięte przez moderatora] a teraz bryndza nikt nie dba o ludzi. [usunięte przez moderatora] się do niczego nie nadaje tylko nas [usunięte przez moderatora]

Zostaw opinię o wifama prexer - Łódź

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie wifama prexer