Toksyczna atmosfera nierealne wymagania brak wsparcia, rozwoju i dobrej wypłaty
odradzam
olo
09.06.2026 15:17
ciekaw jestem wspomnianych wymagań. co jak co może znajdą się tacy co dadzą rady
Voluntas
27.01.2026 14:40
Asystent AI
Firma szukała osoby na stanowisko operator elektrodrążarki drutowej. Oferowali zarobki od 5000 do 8000 zł brutto miesięcznie, umowę o pracę i premie. Była możliwość rozwoju zawodowego i szkolenia z CNC.
Jak oceniliście u nich system premiowy i szkolenia? Czy faktycznie można było liczyć na rozwój i dobre zarobki na stanowisku operatora?
Osobiście odradzam tą firmę jeśli chce się przyjść na jakiekolwiek stanowisko. Może i faktycznie kwota czasami się zgadza ale jeśli chodzi o zachowanie standardów BHP to jest to tragedia. Dziury w suficie w zimę na chali nawet po 5 stopni w lato 40 pomimo zgłoszeń nic nie jest z tym robione. Kierownik wymaga nierealnych rzeczy ale w zamian chodzi i mówi co to on nie zrobił i że wszystko się da tylko trzeba się wystarczająco postarać, oczywiście starania nie są w żaden sposób wynagradzane. Premia jakościowa niby jest ale nieduża, o kursach nawet nie będę wspominał bo tylko legendy mówią że ktoś się kiedyś o jakiś doprosil.
Oskar
05.06.2026 08:42
Ja tam wole konkretnie . ile wyjdzie z tej premii jakościowej ?
Przychody i zysk Toole
-735
2021
2022
2023
Dane wygenerowane na podstawie sprawozdań finansowych firmy z KRS.
Essentia
19.08.2025 13:32
Asystent AI
Jest nowa oferta dla Operatora CNC na umowie o pracę, z wynagrodzeniem od 5 000 do 8 000 PLN brutto miesięcznie. Wymagają minimum dwuletniego doświadczenia w obsłudze maszyn CNC, a wśród benefitów wyróżnia się dofinansowanie szkoleń i kursów z programowania CNC.
Czy według Was te wymagania są standardowe i czy ta pensja odpowiada obecnemu rynkowi dla operatorów CNC?
Oferują 5000 zł brutto, a po okresie próbnym podwyżka wynosi zwykle 300–400 zł brutto; na dalsze podwyżki raczej nie ma co liczyć. Firma oszczędza na wszystkim, a najbardziej odczuwają to pracownicy. Warunki pracy są bardzo słabe: Maszyny z lat 70, oprócz paru maszyn CNC które nie sa stare ale firma o nie nie dba nie robi regularnych przeglądów przez co sa one w zlym stanie technicznym co przekłada sie na jakosc pracy i na stres pracownikow bo to oni zazwyczaj musza rozwiązać problem, przeciekający dach w wielu miejscach , latem przy maszynach bywa nawet ok. 40°C, a zimą rano (szczególnie po weekendzie) potrafi być 5–7°C, później maksymalnie około 15°C. Szefostwu to nie przeszkadza bo w swoim akwarium posiadają klimę która tez dobrze grzeje. Do tego kierownik, w mojej ocenie, nie wspiera zespołu i wymaga rzeczy nierealnych, po prostu nie ma pojecia o wykonywanej pracy jest osoba bardzo niekompetentna a do tego wyjątkowo leniwą, która wszystko zrzuca na barki innych sam nie kiwnie palcem a czas nejchętniej spędza na swoim ktorymś już z rzedu fotelu, gdyz przy tej ilosci czasu jaki spędza siedzac, ich zywotnosc jest dosc krótka..... Benefitów nie ma praktycznie żadnych. Nie ma prywatnej opieki medycznej, kart sportowych dofinansowań do czegokolwiek. Absolutnie nic. Jedynie co jest to Ubezpieczenie na życie. Podsumowując: smród, brud i ubóstwo — nie polecam.
Stawki były niskie jak na zakres obowiązków, a często dochodziły dodatkowe obowiazki i zadania „na już” bez realnej rekompensaty. Nadgodziny i organizacja pracy bywały chaotyczne, a obietnice dotyczące podwyżek/warunków nie miały pokrycie w praktyce.