brak logo

remsod

Inowrocław

Opinie o remsod

ciekawy 2015-05-20 09:41:04
Chciałbym podjąć pracę biurową w tej firmie, jakie macie opinie? Skąd takie informacje, ze upadnie? Widze wiele ogłoszeń o pracę
Remsod 2015-05-20 12:12:22
Cóż możemy zrobić w stosunku do anonimowych frustratów wypisujących bzdury. A firma faktycznie prowadzi nabór rekrutacyjny do pracy w Spółce.
1
omgin 2015-05-26 09:11:54
ciekawe opinie o firmie, szkoda że nie ma opinii pracowników biurowych co tam naprawdę się dzieje, ciekawe czy warto się tam zatrudniać, bo rekrutują ostatnio ambitnie. ciekawe czy tak firma się rozwija, czy ktoś odchodzi i dlatego są braki kadrowe
pracownik 2015-06-05 19:58:40
Biurowi ci nic nie napiszą bo i co mogą napisać przecież nie prawdę a pracownikom biurowym nowym to już podziękujemy co drugi tutaj jest biurowy i trzeba na tę bandę zarobić a to niełatwe.Tak firma prowadzi "rekrutacje" za najniższą krajową i najlepiej doświadczonych fachowców he he.
1
pracownik 2015-06-10 11:04:25
jak sie niema zlecen i bierze kredyt na wyplaty dla pracownikow to nic dodac nic ujac
długas 2015-07-10 19:37:12
Dlaczego brak kasy we firmie???? Bo prezes przeinwestował. Trzy nowe maszyny i śrutownia z malarnia troszke grosza kosztują a do tego trzeba jeszcze utrzymać największą pijawe firmy (K..- B..) wraz z obecnymi małymi pijaweczkami(gruby i jego cipkowaty piesek)
Dlaczego dla żadnego tokarza nie ma nadgodzin a te osobniki non stop chodza na 12 na nocki i w weekendy???
Może dyrektorzy K. i C. pomyśleli by troche i zastanowili sie nad jedną kwestia, a mianowicie ile człowiek pociagnie non stop po 12 i prawie wszystkie weekendy. Oni ciagna już tak kilkanaście miesiacy i rano nigdy po nich zmęczenia nie widać.
Odpowiedz jest prosta i każdy ją zna.
Po co robić 12 skoro można 6 a drugie 6 przespać, noooo ewentualnie jak jest fucha to robimy do rana
długas II 2015-07-12 13:43:45
Dać ich na rano na 12 i wszystkie weekendy. Okaże się czy są tacy wytrzymali.
Rura zmięknie
hejter 2015-08-06 14:44:10
radzą sobie chłopaki poprostu,długas, i w czym problem ,mozesz przeciez do nich dołączyc, bedzie was trzech
dlugasek :-) 2015-08-20 08:36:00
Normalni ludzie w nocy śpią pozaty nie chce być obiektem szyderstw, pośmiewiska i wyzwisk tak jak jest w ich przypadku
Hejter 2015-08-20 16:02:35
Ty im zazdrościsz ze robią w nocy? mi jakoś nie przeszkadza to. Nie rozumie twojego toku myślenia. Ty ich nie lubisz? Wielu ludziom to nie przeszkadza a ty jeden kwilisz jak zbite dziecko.
kaziuk 2015-08-21 17:07:31
Ludzie , czy wy na prawdę nie wiecie, że tym w fartuchach zależy i to bardzo na tym żebyście się między sobą kłócili, jednolita zbita masa potrafi skutecznie walczyć o swoje. Najlepszym sposobem by poróżnić pracowników, jest zasada "temu damy więcej, a tamtemu mniej" Na to poszły spore pieniądze, nie pamiętacie jak ze trzy lata temu pilnie biegali się uczyć ? a nauka w las nie poszła... były to szkolenia z zarządzania typu jak wyssać z pracownika wszystkie siły, płacąc mu grosze, a najlepiej wcale. Kłóćcie się dalej i więcej a za miskę ryżu będziecie robić. Wasza sprawa
6
patrzacy z boku 2015-08-24 08:24:01
Skoro tam jest tak strasznie i źle, wysysaja z Was wszystkie siły po co sie męczysz jeden z drugim i tam ciągle pracujesz, narzekacie tutaj od kilku lat ale ciagle tam jesteście. A może rzeczywistość jest jednak inna co? Wypłata zawsze na czas - cała, składki odprowadzane od całości, pół godziny przerwy, mozliwość dorobienia jak piszecie, środki ochrony osobistej i bhp bez problemu, zaplecze, czyste szatnie, stołówka. Czemu tam ciagle jesteście - moze lubicie sobie poprostu ponarzekać co?
XXX 2015-10-10 22:24:51
Niech wreszcie nastąpi trzęsienie zimie w zarządzaniu ta firma bo jeśli nic się nie zmieni wszytko umrze śmiercią naturalną. Firma Remsod naprawdę posiada potencjał i wieloletnie doświadczenie aby dosięgnąć najwyższych celów. Niech zarzad tego nie zmarnuje Prosze.......
2
pracownik 2015-10-12 20:06:05
No i zarząd wydał całą masę zakazów przy czym większość z tego jest w innych firmach oczywistą oczywistością , zakaz korzystania z telefonów albo przychodzenie na czas do pracy czy też wychodzenie o odpowiedniej porze to chyba normalka prawda ciekawe tylko czy dla wszystkich te kary będą stosowane po równo bo z kilkuletnich obserwacji widać że są ludzie kolesie panów z zarządu którzy wszystko i wszystkich mają gdzieś i obawiam się że nadal tak pozostanie więc ich te nowe zarządzenia nie będą dotyczyć a to źle wróży dla firmy a groźby o pozbywaniu się choćby najlepszych ludzi świadczą o słabości zarządu.
Pracownik 2015-10-13 10:08:22
Jeżeli nowe zakazy będą tak przestrzegane jak zakaz palenia papierosów w firmie to po tygodniu wszystko wróci do poprzedniego stanu. Może wypadałoby zacząć nakładać kary na palaczy bo Ci też czują się bezkarnie. Wypalenie 10-15 papierosów dziennie na pewno trwa dłużej niż napisanie jednego smsa czy jedna rozmowa telefoniczna w dodatku szkodliwie wpływa na zdrowie.
pracownik 2015-10-14 16:37:53
Święta prawda z tymi papierosami a w dodatku pięć palących osób w ubikacji to masakra siekierę idzie powiesić ,poza tym teraz zamiast wyjść i oddzwonić w ciągu 2 minut najpierw będę szukał przełożonego przez 10 minut no i zadzwonię i stracę 15 minut zamiast 2 lub 3 czysty zysk a ci co ryli w telefonach to i tak będą to robić tylko teraz będą się chować po ubikacjach i Bóg wie gdzie jeszcze.
Lopez 2015-10-20 06:31:03
Chodzą słuchy, że Krzysztof S. ma ponownie zostać dyrektorem produkcji. W końcu mądra decyzja. Może ktoś przejrzał na oczy, że wiejskie chłopaszki nie dają rady. Za ich rządów jest totalna klapa. Jesli to prawda to brawo...
stary 2015-10-24 15:29:44
Lopez czy ty aby na pewno pracujesz w tej firmie bo ja tak i wydaje mi się że akurat ten pan dyrektorem zostać nie powinien chyba że to twój znajomek i na tym skorzystasz a co do tych " wiejskich chłopaszków" dopóki rządzi prezes K. to nikt nie da rady bo nikt mu nie podskoczy i go nie przeskoczy a chłopaszki radzą sobie jak mogą a facet który technologie na produkcje robi na zasadzie kopiuj wklej i nawet nie wie jakie bzdury wypisuje na dyrektora moim zdaniem się nie nadaje
Lopez 2015-10-27 09:09:53
Stary. Tak pracuję w tej firmie. Cała praca technologów polega na kopiuj wklej. Widziałeś kiedys opracowaną porządnie technologie? Od doboru narzedzi, czasów, parametrów skrawania. Bo ja nigdy. Myślę, że Krzysztof ma jako jedyny jeszcze szacunek. Bo aktualni dyrektorzy (Flip i Flap) to koledzy wszystkich. Większość załogi robi jak uważa. Nie którzy z pracowników nawet stawiają warunki i ustawiaja pod siebie robote. Myślisz, że ostatnie zmiany regulaminu coś wniosły? Bo jakoś ludzie dalej korzystają z telefonów. Papierosy podobnie. Śmiech na sali i żenada. Domyśl się dlaczego każdy dyrektor z zewnątrz był odtrzeliwany za próby rewolucji. A może one były właściwie?
1
bolo 2015-10-28 22:44:38
Z tego co wiem Dyrektor K. jest kilka dyrektorem lat i firma nieźle sobie radziła. A szacunek i uznanie mają pracownicy którzy robią dobrą robotę a nie narzekające partacze bez wydajności partacząc co drugą robotę. Dziwię się tylko że tacy ludzie jeszcze pracują.
1
stary 2015-10-29 17:24:21
Pracują bo znają odpowiednich ludzi i są jakby nietykalni i to powinno się zmienić a nie sądzę by pan S. to zmienił po prostu się do tego dostosuje co do opracowania technologii skoro pan S. jest szefem technologów to może powinien to zmienić i pokazać że potrafi rządzić a nie olewać to. Nadal twierdzę że dopóki nie zmieni się prezes nie będzie żadnych zmian a czy będą to zmiany na lepsze czy gorsze to dopiero zobaczymy.
JONES 2015-10-30 11:43:57
Patrząc na to wszystko co dzieje się w firmie można pomyśleć, że wszyscy pracownicy na wyższych szczeblach mają żółte papiery. Ręce opadają z myślą o tym, że są to ludzie wykształceni i wybrani na stanowiska kierownicze (oprócz szefa CNC bo to nieuk). Dyrektor K. czyli Członek jest tylko dobrą osobą do reprezentacji firmy a tak naprawdę do urodzony rolnik z krwi i kości. Pozostała banda kolegów z ławki szkolnej, wioski, albo z PRL-lu. Szkoda bo jest potencjał i fachowcy też są.
pracownik 2015-11-14 16:20:56
Irek ty chyba nie pracujesz w tej firmie, ci panowie o których mowa nie założyli firmy założył ją pan K. a oni tylko tu pracują to po pierwsze a tak poza tym to się chyba czegoś napiłeś chłopie, to że w firmie są fachowcy i potencjał to jeszcze nic nie znaczy to wszystko jest marnowane. W marketingu pracują ludzie którzy poza znajomością języków nie mają pojęcia o możliwościach firmy. Pracy już teraz brak i zleceń brak. A raty trzeba płacić a to oznacza tylko jedno UPADEK.
Lopez 2015-11-15 20:53:44
Irek jak bym słyszał młodszego dyrektora. Piszesz tak samo jak on. Co do marketingu to racja, przez tyle lat zero pojęcia o możliwościach i działalności firmy. Tak samo można by zatrudnić kogoś z marketingu Viando lub Piekusia. Ta sama wiedza o obróbce skrawaniem tylko staż krótszy. Bez obrazy dla tamtych ludzi bo pewnie ciężej pracują. Ciekawe kiedy się zorientują, że przybyły dwie maszyny.
2
pracownik 2015-12-07 07:51:33
firma poszła w ślady Opakmetu i zaczeła mandaty wystawiać nie pamięta bhpowiec jak cielęciem był.Tylko czy pamięta jak skończyła pani z Opakmetu? Wózkowy po zeromie i teraz wielka szycha.hehehe
ja 2015-12-09 07:27:22
no to napisze jak kolega Lopez skoro usuwane są moje komentarze. pan krzysztof został przeniesiony z hali pc na pw z powodu wałków które robił i tylko dlatego że pan prezes K. mu tego nie udowodnił to nie wyleciał z roboty. zapomniałeś o tym Lopez czy może nie wiedziałeś?
pracownik 2016-02-06 19:50:18
Od dawna cisza na portalu czyżby nie było czego komentować firma bogata w system ewidencji czasu pracy zainwestowała jakieś 30 tyś a ponoć kiepsko się dzieje w firmie ciekawe czy jak będę przyłaził o 5.30 i wyłaził o 14.30 to czy mi ten system dołoży godzinkę złodzieje zasrane zleceń brak ludzie łażą z kąta w kąt i szukają se roboty a oni systemy zakładają ta firma nie dotrwa do drugiego półrocza tak myślę. A reszta ekipy co sądzi ?
Leszcz 2016-02-07 21:14:17
Kto ci powiedział ze taki system kosztuje 30 tys (chyba że kolumbijskich pesos). Ludzie pojęcia nie mają a głupoty piszą. Jedni że trzeba rejestrować sie w kasku inni że pod krawatem a inni że może w kompielówkach. Ludzie opamiętajcie się i zajmijcie swoją pracą, bo z takim podejściem jak wasze to nigdy w żadnej firmie dobrze nie będzie.
stary 2016-02-08 19:30:18
Leszcz widać że jesteś leszczem który z obróbką ma niewiele wspólnego zapewne jesteś z mechaniorów którzy zakładali to ustrojstwo skoro tak go bronisz. Nieważne ile to kosztowało za darmo tego nie dostali, pytanie jaki sens ma montowanie czegoś takiego, wydajności to nie podniesie. Żeby się zająć pracą to trzeba ją mieć a tego nie ma zbyt wiele bo zleceń brak marketing kuleje i to mocno. Ale ciebie to pewnie nie obchodzi ty swoją działeczkę co miesiąc dostajesz ale chyba już niedługo.
1
Ważny 2016-02-09 21:00:51
Stary nie bądź taki jary bo ty możesz szybciej wylecieć od Leszcza. I co zatkało kakao?
Obrońca 2016-02-09 21:26:30
Stary a co ty masz do chirurgów, kazali im to zamontować to zamontowali.Tobie coś powiedzą to też to robisz. Ja rejestracje czasu pracy mam w dupie bo pracuję uczciwie i mi to nie przeszkadza. Może już skończyło się kombinowania z godzinami co???
stary 2016-02-10 19:59:31
"ważny" to ty jesteś ale chyba tylko w swoich snach koleś. Do chirurgów nic nie mam coście tak nich uczepili, nie o tym była mowa na początku tylko o ustrojstwie bez którego firma działała wiele lat i to nawet sprawniej niż teraz. Od tych głupot bez związku z tym co pisałem wcześniej, które wypisujecie aż zapomniałem co mam napisać.
Obrońca 2016-02-10 22:04:42
Stary ile ty dziennie poświęcasz czasu na to ustrojstwo i w czym ci ono przeszkadza? Mi raczej przeszkadza to że w firmie jest coraz mniej zleceń z powodu marnej pracy marketingu który myśli że praca w takim dziale polega na czekaniu na maile ze zleceniami (znajomość języków obcych to nie wszystko). Przeszkadza mi brak kogoś z jajami który podejmnie decyzję w jakim kierunku ma dalej podążać firma. Jak na razie Zarząd jest pod wpływem rodziny Prezesa, a oni opowiadają mu że w firmię jest wszytko ok. Że nowe maszyny tak [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] e nie ma czasu załadować.
Według mnie może być sobie taki system, mogą być kamery a nawet można postawić Robusia Caputę na bramie. Róbmy swoje, odbijajmy czas pracy żeby góra nie miała powodu powiedzieć że ta sytuacja to nasza wina a nie ich brak decyzji. Golec chyba czas zakasać rękawy. Pozdrawiam
stary 2016-02-11 19:46:49
No nareszcie ktoś inteligentny, mnie ten system w niczym nie przeszkadza, nigdy nie pisałem że mi przeszkadza mogę ten czas odbijać zwisami to, chodzi o to w jakim czasie zostało to zamontowane nadgodziny zablokowane bo kasy brak narzędzia takiego czy owego nie kupią bo za drogie bo kasy brak a na to nie brakło. Te pieniądze można było spożytkować jakoś inaczej na pewno lepiej niekoniecznie na nadgodziny bo zaraz się ktoś oburzy że tylko na kasie mi zależy.
długas 2016-03-25 23:30:22
Teraz dopiero cyrki się zaczynają. Nowa miotła nowe porzadki, ale nie o tym chciałem napisać. Ilu z was dyrektor K. na pytanie, czy będa jakies podwyżki i czy można liczyc na większą kase odpowiadał cyt"... gdybym mógł to bym dał każdemu ale prezes blokuje..." Prezesa Kocieniewskiego nie ma i co? dostaliście?????
Odpowiedzcie sobie sami kto tu blokował. Gówniarz, bo tak naprawde większość z nas mogłaby być co najmniej jego ojcem poczuł troszkę kasy,jest ważniakiem i każdego z nas ma w d.u.p.i.e. Co prawda przynajmniej zna sie na robocie i potrafi podjąc decyzje (nie tak jak Robercik krzywousty)gdzie zawsze odchodzi bez słowa i sam stoisz jak taki głupi i nie wiesz czy robić czy nie.
Gdyby nie Dyrektor K. to ta firma już dawno by padła zreszta co oni mają do stracenia?? Zdążyli sie już ustawić, a ty martw sie sam.


1
stary 2016-03-26 17:58:35
No cóż coś w tym jest, jest nowy prezes, coś tam próbuje robić ale chyba nie od tej strony. Co do dyrektora K. to coś mi się widzie teraz to on już zupełnie nie ma nic do gadania. A to że teraz będzie cyrk to jest pewne bo ostatnie zmiany to jakaś szopka. A nowych zleceń jak nie widać tak nie widać ciągle 3 firmy i nic więcej ale czego się spodziewać po dyrektorze marketingu jak to kolega Prezesa i bankowiec nie mający zapewne pojęcia o tym czym zajmuje się firma. Dobrze to już było teraz będzie już tylko gorzej aż do upadku firmy. AMEN.
tokarz 2016-03-29 17:50:30
Dlatego mnie to boli bo dla mnie nadgodzin nie ma a dla nich sa i mało tego robią na mojej maszynie
programista 2016-03-31 10:43:53
Tego jeszcze nie grali głąb bibliotekarz został szefem hali. Nawet na programiste sie nie nadawał.
2
koleś 2016-03-31 18:28:47
Tej gościu skąd ty się urwałeś? Przecież gościu z tego co ja wiem to ma wykształcenie w obróbce skrawaniem. Może zaktualizuj wiadomości, może przespałeś kilka lat i czas się obudzić. Gościu pracuje w tej firmie od początku wprowadzenia maszyn numerycznych i wiedzę ma dużą, a ciekawe co ty sobą reprezentujesz? Z pewnością sam nie miałbyś się czym pochwalić. Widać niektórzy mu zazdroszczą.
stary 2016-04-02 21:20:51
A ty skąd się "koleś" urwałeś co z choinki. Z tego co wiem to on jednak jest bibliotekarzem może ma jakieś tam wykształcenie w kierunku obróbki skrawaniem ale jest bibliotekarzem. A to że jest w firmie długo to jeszcze nic nie znaczy wiedzy to za wielkiej nie ma niestety. Sam fakt że dobrowolnie rzucił się na to stanowisko mówi że nie ma pojęcia w co się wpakował ale to jego sprawa. Ogólnie ostatnie zmiany i mianowania nowych kierowników szefów i mistrzów to jakiś kiepski dowcip chyba na prima aprilis. Musisz go mocno lubić "koleś" albo za wczasu włazisz mu już w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a takich włazidupów niecierpię.






stary 2016-04-09 21:54:35
A ty co gościu jak tu nie pracujesz to się nie wcinaj ok. Z tego co wiem to raczej nikogo nie przyjmują bo dla roboty już prawie nie ma a jeszcze by mieli przyjmować a tak ogólnie chociaż mnie to nie obchodzi to jaka praca by cię interesowała?
1
programista 2016-05-06 08:20:48
nie widzisz ,,stary,, że on jest taki głupi że sam sobie odpisuje.hahahah
Admin 2016-05-10 11:20:19
Robert jeśli szukasz pracy jako spawacz to zgłoś się do działu kadr albo wyślij CV na adres email: kadry@remsod.pl. Poszukujemy także ślusarzy i monterów.
stary 2016-05-12 11:33:03
Admin ty może zejdź na dół na hale montażową i napisz co widzisz. Wiesz co zobaczysz kompletny brak pracy spawacze biorą sobie wolne bo spawać nie ma co tak samo ślusarze i tokarze trochę tylko frezerzy mają pracy i tyle ale papiery oczywiście można składać tylko poco będziesz siedział tak jak inni no chyba że lubisz brać kasę za frajer.
1
admin 2016-05-12 14:08:26
jednak wiele jest prawdy w powiedzeniu że jak stary to ślepy, coś w tym jest.
1
stary 2016-05-13 10:37:25
Może i ślepy ale na hali trudno potknąć się o robotę jakąś bo jej nie ma więc ślepota mi specjalnie nie przeszkadza. Za to ty admin zdejmij różowe okulary bo sie możesz obudzić w kolejce po kuroniówke.
4
admin 2016-05-13 12:40:45
hahaha dobre
1
ktoś 2016-06-02 15:20:58
Tak sobie wszedłem na stronke remsodu i czytam:
"... TOKARKĘ KARUZELOWĄ VTL-4500 ATC+C o średnicy toczenia 4800 mm i nośności stołu 30 ton...."
co prawda nie mój problem ale .....jak zamocujecie detal np o wadze 20 ton?
Nad karuzelą jeździ wciągarka ( bo nie nazywajmy tego czegoś suwnica) o Q-max 5t i druga suwnica która notabene nie dojeżdża do karuzeli :-)o Q-max 10 ton
2
stary 2016-06-02 16:26:11
Siłą woli koleś siłą woli nie słyszałeś nigdy o rycerzach Jedi.
7
ytr4e 2016-06-30 19:54:23
@Robet i co powiedz czy udalo Ci sie tam do nich dostac do pracy byles moze na rozmowie kwalifikacyjnej?
Zostaw swoją opinię o remsod - Inowrocław
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie remsod