logo Raben Logistics Polska Sp. z o.o.

Raben Logistics Polska Sp. z o.o.

Chorzów

Opinie o Raben Logistics Polska Sp. z o.o.

ona 2014-08-02 14:15:22
Drze sie na takich nierobow jak Ty a moze zajrzyj najpierw w jej papiery zanim stwierdzisz ze ktos jest po podstawowce bo z tego jak piszesz wyglada na to ze to Ty chyba ledwo ja skonczylas
1
Szukam pracy 2014-08-06 16:05:40
Witam serdecznie, wiecie może jak wygląda praca w Raben w chorzowie?
Interesuje mnie na wózek widłowy.
JAkie zarobki jaka atmosfera ? Warto iśc czy raczej nie ?
Prosiłbym o odpowiedź z góry dziękuje i pozdrawiam.
max 2014-08-08 11:02:03
Witam, w firmie Raben w Chorzowie, nie za dobrze się pracuje, praca bardziej męczy psychicznie niż fizycznie, żeby wyrobić normę to trzeba się bardzo ale to bardzo natyrać, czy to na wysokim składzie czy robiąc mixy palet, a jak w czasie miesiąca co wyrobisz normę uszkodzisz towar, paletę to i tak częściowo odliczają od premii, podstawa pensji około-nie więcej niż 1500zł netto + jak wyrobisz premię, a żeby dostać premię regulaminową to i tak musisz wyrobić 94% normy a jak nie zrobisz mniej to tylko goła wypłata, a żeby zrobić 94% normy to na wysokim składzie trzeba dziennie ściągnąć około 240 palet-bez udzkodzeń, za 1500zł i za taką naginkę w pracy to nie opłaca się tam pracować. TAK DELIKATNIE MÓWIĄC, NIE POLECAM NIKOMU, DUŻA A FIRMA A LIPA NA MAXA.
Matrix 2014-08-09 17:58:16
za darmo chcesz premię dostawać?
4
pracownik 2014-08-30 18:10:30
Tu nawet nie ma premii ani umowy,nie polecam pracy w tym zakładzie, TYLKO LIZUSY DOSTAJĄ PREMIE .........A reszta zapieprza bez premii
1
paweł 2014-09-04 21:40:07
Witam pracowałem w rabenie i powiem tak śniadanie zjesz jak nie ma aut a są zawsze czyli nigdy pięć osób na zmianie a ja jednej zmiznie od 1000 do 1100 palet wiec jak ktoś się zna to już wszystko wie.KIEROWNICY BURAKI NIE MA MIESIĄCA CO KTOŚ MA ZABIERANĄ PREMIE.I Ci mółwi bo tam niby miesiąc temu coś tam popsułeś a jak prosisz o zdjecia lub o udowodnienie ci winy to i tak ci nic nie pokaże ale premie weżmie ogólnie nie polecam ciągłe awantury i biegiem , biegiem i tyle.
zainteresowana 2014-09-11 20:42:50
witam
mam pytanie jak się pracuje w Rabenie bo dostałam propozycję pracy co tam się robi i czy warto iść do pracy tam i czy rabenki jeszcze też tam pracują proszę o szczere odpowiedzi
pracownik 2014-09-17 19:30:11
zależy gdzie idziesz do pracy na magazyniera czy na naklejanie etykiet. jesli etykiet to do dupy......mało jest pracy czyli postojowe, albo wczesniej sie wychodzi z pracy, lub dostaje sie telefon lub esemes że roboty..... tak jest w rabenie sosnowiec.
2
pracownik 2014-09-17 19:33:12
umowy sa tygodniowe i 1/2 etatu. mało pracy .......premie nie każdy dostaje tylko ulubieńcy kierownika M.......zawsze coś nie jest tak potrzeba, zawsze jedni pracuja a drudy nic nie robia bo dla nich pracy nie ma.....a sczególnie wtedy kiedy sa zmiany popołudniowe
1
max 2014-09-26 17:48:42
Kolego, nie za darmo ale też nie za taką naginke w pracy...
2
Krzysiek 2014-10-02 18:13:19
Witam,

Czy ktoś, kto pracuje jako pakowacz w Raben Sosnowiec, może opisać jak się tam pracuje? jakie zarobki? atmosfera? ludzie? Czy normę jest trudno wykonać czy nie. Czy są jakieś premie ?

Z góry dzięki za odpowiedź.
2
zs! 2014-10-08 22:28:54
Nie bede sie wypowiadac na temat pracy w rabenie teraz co sie tam porobilo to jest nie do opisania... Kierownikowi M.. Poprzestawialo sie w d..upie, jest 2 licowy! Sa lizodupuy ktore jak by mogly to niewiem co by zrobily , atmosfera bardzo nie fajna, jak chcecoe sprawcie sami co sie tam wyprawia, ja dobrze zrobilam ze odeszlam. Pozdrowiam. !
3
karolina78 2014-10-13 11:35:43
Witam wszystkich,

Czy mógłby mi ktoś powiedzieć na jakim przystanku najlepiej wysiąść i jak potem iść by dostać się do firmy Raben w Sosnowcu? Została zaproszona na rozmowę kwalifikacyjną i Pani z agencji nie potrafiła mi wyjaśnić jak to jest z dojazdem.
Czy da się jakoś od ulicy Długiej dotrzeć do siedziby firmy? Proszę o pomoc. Bardzo pilne. Rozmowa ma być w ten czwartek.

Z poważaniem,

Karolina S.
1
loila29 2014-10-14 12:40:15
Przy dworcu Pkp sosnowiec - też do mnie dzwonili ale ja się tam nie wybieram to jakiś zapieprz a ja nie ma siły bo już się narobiłam fizycznie z dziadkami u Niemca. Mam inną propozycje sprzedawcy w M1 .
1
karolina78 2014-10-14 17:09:53
Przy dworcu PKP w Sosnowcu? Skąd masz takie informacje? Dowiedziałam się swoimi sposobami jak tam dojechać. Wystarczy wysiąść na przystanku na ulicy Traugutta i stamtąd jest 15-20 minut na nogach.
haha--k 2014-10-15 19:31:40
Oj jaka szkoda,że się burzysz, tak się składa, że na mnie się nie drze tylko na nowych, na mnie nie ma prawa się wydzierać bo wyleciała by szybciej niż ci się wydaję, a skoro przez gigantyczna nadwagę nie daje rady.... hmmm, to do widzenia, nie chce się robić nierobowi, to niech idzie na zasiłek.
3
robotnicaMc 2014-10-21 01:05:17
Witajcie, pracowałam tam jakiś czas i nie jest tak źle dziewczyny przy stołach są nie miłe dla nowych i chamskie to fakt niestety, ale dałam rade jakiś czas tam popracować. Najgorsza to była taka jedna starsza pani strasznie krzyczała jak kierownik nie widział bo przy nim to strasznie miła była i taka z plastrami na uszach strasznie nerwowa, a tak to obleci. Normy były jakieś i wyrabiałyśmy chyba przy stole z tego co rozmawiałam z Panią prowadzącą stół, ale wiadomo raz lepjej a raz gorzej. Pieniądze nie są najlepsze ale z braku pracy i to na chwilę dobre. Ciężko tam dojechać z Mysłowic. PozDr ; - )
maniusiekDW 2014-10-27 17:30:24
witam. jak oceniacie prace w rabenie w sosnowcu na inwestycyjnej??
arakdiusz 2014-10-30 16:38:52
W jakim dziale?
1
kolo z 38 2014-11-26 21:15:01
patryk - musisz być cienias jak pytasz o takie rzeczy !!!
znaj swoją wartość o uderz na rozmowie a nie pytasz na forum - kto Ci tu prawde powie ???? <lol>
albo tak , Raben IT no tak 6 tyś na ręke , służbowy laptop i komóra no i samochód rzecz jasna , stado premii co m-ąc i w ogóle miodzio :0
pozdrawiam
mm 2015-01-26 12:27:05
jak wygląda praca w spedycji?
kolo z 45 2015-02-14 11:11:48
wygląda tak: "Spedytor jest to osoba prawna lub fizyczna (przedsiębiorca), której celem działania jest organizowanie przewozu ładunków. Spedytor za odpowiednią opłatą świadczy usługi spedycyjne na rzecz osób prawnych lub fizycznych, względnie na potrzeby własne. Organizuje przewóz, wystawia dokumenty spedycyjne (listy przewozowe w zależności od użytego do transportu towaru środka transportowego, np. CMR/list przewozowy- transport samochodowy; COTIF/SMGS- transport kolejowy;morski list przewozowy;lotniczy list przewozowy) W znaczeniu potocznym mianem spedytora określa się przedsiębiorstwa spedycyjne."
źródło-Wikipedia
K 2015-02-16 14:53:58
czy ktos mial doczynienia z praca na stanowisku specjalisty ds amd transportu i wie jak to to od srodka wyglada..? nie tyle o sama prace..co o otoczenie..
człek 2015-02-17 12:04:07
można ciężko pracować, ale trzeba wiedzieć za co...a za taką płace to byś kanarka nie wykarmił...
1
khaki_girl@op.pl 2015-02-19 22:34:21
Pozdrawiam Panią "Nogę" z 2013r (przywiązana noga streczem do palety- wybrańcy wiedzą o co biega) :D Dziewczyno- jesteś świetna (You made ma YEAR). I pana w katamaranach (czytaj: butach od garniaka) który nie pojmował kształtu UNek :D i pomimo zwolnienia ostro pracował dalej!
Było dużo z Wami uciechy, serio- nie szydzę z Was (!). Przyjemnie się pracowało :)
1
heheh 2015-02-26 21:01:55
W id logistics norma na wysokim składzie wynosi 250, lecz oni mają za zadanie wrzucać palety i wyrabiają to bez problemu. Co więcej, bardzo często przekraczają tę liczbę ;-)
1
Obsługa Klienta 2015-03-17 15:03:43
Czy ktoś tu pracuje w biurze w dziale obsługi klienta? chciałbym się dowiedzieć wiecej na temat obowiązków oraz $$$

Z góry dziękuję za odpowiedź.

Pozdrawiam,
Marek
5
mgr_statystyki_pakowacz 2015-04-05 14:37:02
Ja chętnie chciałbym podjąć się pracy jako pakowacz w centrum dystrybucyjnym Biedronki na Logistycznej 1.
Jak tam dojechać busem z Zagórza :)
Z drugiej strony oni przyjmują osoby która studiują na studiach doktoranckich dziennych (niedługo mam obronę).
A że po takich studiach ze statystyki i ekonometrii w tym regionie nie ma pracy to wolę z dr być już pakowaczem.

Pozdrawiam Profesor G. Trzpiot
narwany 2015-04-13 22:06:40
W dziale obsługi klienta spedycji międzynarodowej po kilku latach jako specjalista około 2700-2900 brutto może dostaniesz. Wyposażenie i narzędzia pracy ok, trochę kulejący system, ale to moja subiektywna opinia. Ludzie jak wszędzie dużo osób dwulicowych, ale znajdą się także takie, które są w porządku. Jak będziesz dla kierownictwa równy gość, zawsze chętny do pracy i do kielicha na "nieobowiązkowych" integracjach i do nieodpłatnych nadgodzin, to będziesz miał się dobrze :-)
Kalarepa 2015-08-12 09:39:43
Nie polecam zatrudniać sie tam przez Beetsma maja ludzi za idiotów, zero profesjonalizmu,kradną dniówki
2
Gość 2015-08-25 09:53:22
Skąd wiesz, że praca specjalisty ds. utrz. obiektów nie jest ciężka. Pracowałeś na tym stanowisku? Ile można wyciągnąć na rękę? Mógłbyś napisać coś więcej. Dzięki.
susu 2015-09-15 17:31:50
Ludzie na mojej "byłej zmianie" to osły i konfidenci w szczególności pani"M" sprzedadzą was żeby podlizać sie szefowi słyszałem że przez nich odszedł jakiś facet bo nie przypadł im do gustu i grozili mu smiercią, takze jest to robota dla opornych psychicznie
1
Daro 2015-09-19 15:53:01
jaki magazyn w Chorzowie 1, 2 ?
były niewolnik 2015-09-22 02:31:42
Zwolniłem się z tego niby magazynu 3 misiące temu. To była najlepsza decyzja jaką podjełem w ostatnim czasie. Przeniosłem sie do Tych i od razu zarobki poszły w górę. Już nie mam jakiś powalonych norm tylko normalna praca . Po miesiącu już dostałem premię. Ludzie można znaleźć pracę na normalnym poziomie i normalnym wynagrodzeniem. Pozdro dla chłopaków z nut. Męczcie się dalej z tymi NIBY KIEROWNIKAMI z panem z Mysłowic na czele.
Marcin 2015-10-01 10:43:37
5 miesięcy pracy mi wystarczyło pracy jako operator wózka widłowego, pierwszy miesiąc zanim ogarnąłem cała sytuacje ze skanerem i nauczyłem się wszystkie rampy itd i moja norma wyniosła 62% ok rozumiem ale w następnym jeżdziłem już normlanie szybko sprawnie a tu norma 47% , nie wiem jak to jest liczone i nie wiem czy da się wogóle szybciej jeździć coś chorego po prostu , następny miesiąc 74% normy i znów następny 38% a jeździłem cały czas tak samo szybko sprawniej jak w innych firmach i w polsce i anglii i raczej nie miałem problemów z normami , zarobki przez pierwsze 3 miesiące bezpośrednio pod Rabenem 1390zł a później 4 i 5 miesiąc 1500 netto. Jeśli chodzi o premie za normy to są nie do zrobienia chodź jak się widzi na liście i tak przy pracownikach jest 138% 102, 111% ale to u kilku przypadków ale jak się popracuje troszkę to wie się że to są znajomi kierowników i jak np mają coś do zrobienia to oni sobie robią normlanych tempem a kierownicy np przypiszą w ich pracy że przez 2 godziny przenosili palety czy coś komuś pomagali itd i wtedy takie normy mogą wynieść, za te pieniądze nie polecam od powiedziałku do piątku na trzy zmiany , praca w stresie, nerwach na innych po prostu masakra , nikomu nie polecam , praca praktycznie za najniższą krajową a operator wysokiego składu to chyba tyle nie powinien zarabiać
8
wm 2015-10-06 20:19:36
pracuję tam i powiem szczerze...kłamiesz.
driver 2015-11-09 11:07:17
normy na wysokim składzie 28 palet na godzine tak 28 to nie pomyłka,wózki szrot w większości,nieoświetlony częściowo magazyn,zasady bhp tam nie istnieją,wyśig szczurów na wysokim składzie o wyższą normę. to tak ogólnie...
Wyrocznia 2015-11-10 17:24:33
Siema. Jak tam praca przy kompletacji ? Jaka norma ? Wózki złomy czy dają rade? Ile wyciągacie średnio na miesiąc ? Dzięki za info..
Nio 2015-11-14 22:04:29
PO co Ci ta opinia? To kolejna firma gdzie co byś nie robił to na utrzymanie nie zarobisz.
1
juka 2015-11-24 11:34:46
Sosnowieś to już w ogóle porażka tam robić...
5
robaczek 2015-11-25 18:42:31
"Jak tam praca przy kompletacji ? Jaka norma ? Wózki złomy czy dają rade? Ile wyciągacie średnio na miesiąc ? Dzięki za info.. "

spokojna / nie do zrobienia przez xxx miesiecy / eksploatowane przez kilka lat / 1900 brutto /

* wpadnij do roboty :) trzeba sie przekonac na wlasnej skorze!
3
terrence 2015-11-26 06:57:56
wózki złomy, takie około 15 letnie , normy nie do wyrobienia np na Prymacie masz 4,5 palety do zrobienia a trafia Ci się taki mix z 144 oczek a zaraz po tym super kanapka z 7 oczek po dwa rzędy na każdym , to jest katastrofa, chopre jest to że znajomi kieronika zmiany czyli Ci co mają normy po 120% prawie nic nie robią, zawsze mają super łatwe palety np 20 czy 50 kg a ktoś z APT ma po 150 czy 200kg itd
1
Kruk 2015-11-26 21:50:39


Wiele się zmieniło od czasu otwarcia nowego Centrum Logistycznego Raben Sosnowiec. Wydawało się, że zakład będzie odstawał in plus od innych podobnych firm a jednak powoli, ale systematycznie warunki pracy i płacy równają do najgorszych wzorców. Duża rotacja pracowników, bo kto o zdrowych zmysłach będzie pracował na wyśrubowanych normach, których wykonanie niekoniecznie uzależnione jest od zaangażowania pracownika. Ludzie uwijają się jak w ukropie nie mając gwarancji, że zostanie to docenione podczas przyznawania premii. Największy problem to beznadziejna organizacja skutkiem czego praca 10 a w porywach 12 godzin nie jest czymś co Kodeks Pracy tłumaczy wyjątkową sytuacją pracodawcy a jest pokrywaniem nieudolności podstawowej kadry kierowniczej, prosto i tanio to wychodzi. Może gdyby zakład mieścił się w centrum miasta to by ludzie nie psioczyli. Niby jest od jakiegoś czasu autobus tylko obsługuje kursy dopasowane do normalnych godzin końca zmian. Powodzenia z wydostaniem się o godzinie pierwszej w nocy bez własnego samochodu, taki mały horrorek. Jeśli Raben będzie nadal szedł tą drogą to za chwilkę znajdzie się na liście firm omijanych szerokim łukiem do których się przyjmuje gdy wszystko inne zawiedzie ...i czeka tylko na lepszą ofertę by dać nogę do normalności. Nie tak to miało wyglądać. Czasem warto nie tylko przyglądać się pracy robotnika , ale i zerknąć stopień wyżej. Nie podaję ani imion , ani nazwisk i mam nadzieję, że nikogo nie obraziłem, po prostu szkoda, miało być tak ładnie, wyszło jak zawsze. Na dziś zakład polecam ludziom o mocnej psychice, lekko zdesperowanych brakiem pracy, ludziom nie mających własnego życia prywatnego, którzy z radością będą pracowali obowiązujące w Raben dziesięć godzin plus soboty nie wspominając o świętach i niedzielach. Człowiek w Raben wie na , którą ma do pracy przyjść, ale kiedy wyjdzie to już wielka tajemnica .. dziwić się trudno, że coraz częstsze są przypadki zasłabnięć, czasem dość spektakularnych Nie zraża Cię to przyszły pracowniku ..śmiało składaj CV, będziesz usatysfakcjonowany. Nie masz samochodu to nawet nie patrz w stronę Raben Sosnowiec chyba, że uwielbiasz nocne kilometrowe spacery po 10 godzinach pracy lub znasz kogoś kto cię przygarnie i podwiezie do najbliższego cywilizowanego miejsca. Poza tym firma naprawdę super, zarobki w okolicach minimum plus premia uznaniowa czyli trzęsiesz portkami cały miesiąc bo łaska pańska na pstrym koniu.
6
Polak 2015-11-30 09:22:47
A czego się spodziewałeś ? Ja idąc tam do pracy byłem pozytywnie nastawiony , fajna duża renomowana firma , samochody co chwila można spotkać jeżdżące po większych ulicach , mówię fajnie może coś z tego wyszło - ale nie na długo. Z każdym dniem pracując z niesympatycznymi ludźmi , wyścig szczurów , fochy stałych pracownic, zero pomocy, wyrozumiałości ze ktoś jest nowy, wymogi po tygodniu pracy masz szybko pracować jak ludzie którzy pracują tam 2-3 10 lat... to jest kpina po prostu. Kierownictwo fatalne oderwane od rzeczywistości. rozdzielając prace kierownik podchodzi i mówi ty ty i ty... nawet nie zna imion ludzi zatrudnianych. Zwalniają ludzi co chwila i zatrudniają nowych, jest wielki przemiał wywalają dobrych ludzi a zostawiają niekumate lemingi co kartonu złożyć nie potrafią. Nigdzie tak fałszywych ludzi nie widziałem jak tam na przepakowaniach . Sam odszedłem bo nie będę sie zniżać do czyjegoś niskiego poziomu intelektualnego niech sie tam zagryzają sami dla paru groszy premi . Dla ludzi nowych - szukajcie pracy gdzie indziej , tam gdzie jest taki duzy przemiał ludzi i ciągle sa nabory do roboty omijajcie takie firmy, oni sie wami pobawią i wywala na bruk , nikogo to nie obchodzi ze szukasz stałej pracy, musisz zyc, wykarmić rodzinę najważniejsza dla nich jest norma - jak można byc tak zimnym i bezdusznym człowiekiem... nie moglem patrzeć jak nowe kobiety są wykorzystywane przez stare pracownice... Kiedyś polak byl za polakiem a teraz wbije ci nóż w plecy, ma stalą umowę i myśli ze jest Bogiem, ale spoko wszystko wraca do człowieka wcześniej czy później i dobro i zło , kiedyś sami tego doświadczycie jak to jest być pomiatanym. Zgadzam sie z kolega wyżej dojazd fatalny. Kiedyś mi uciekł autobus , musiałem dymać parę kilometrów w deszczu aby dotrzeć do cywilizacji.
4
zaczarowana 2016-01-14 23:19:00
co do wypowiedzi Polaka jak sie robic nie chce to sie wypisuje takie glupoty same negatywne opinie od nierobow jakos innipracuja i nie narzekaja a polak ty akurat byles nierobem do potegi bo masz pecha kiedys powiedziales do nas ze ci autobus uciekl i musiales cisnasc z buta i wiemy kim jestes i sam nie odeszles tylko cie wywalili jak juz to pisz jak bylo
mkmkmk 2016-01-22 19:53:12
SOSNOWIEC.Wypowiedzenie z dnia na dzień od tak. Żadnych konkretnych wyjaśnień, wystarczyło 5 miesięcy wsłuchiwań się w komentarze dwulicowych kierowników, współpracowników. Każdy nadaje na siebie - atmosfera pozostawiająca wiele do życzenia. Pracy raz mniej raz więcej... nie ma na co narzekać aczkolwiek stresu sporo... praktycznie codziennie! to jest wielki minus tejże kariery :) ogólnie nie polecam, jeżeli macie szansę pracować gdzieś indziej to szukajcie pracy w innym zakładzie a RABEN omijajcie szerokim łukiem. Kierownicy nie doszkoleni nie potrafią nawet sprawdzić przesyłki ;) ani do końca nic wytłumaczyć. PLUS pracy: zadania do wykonania! Owoce do dyspozycji. MINUS: STRES, atmosfera panująca w pracy, wieczne obgadywanie, zachowanie na poziomie żłobka :) ja nic nie mówiłam tylko się wsłuchiwałam można by było film nakręcić :) Pozdrawiam
5
jin 2016-02-24 13:12:56
Kilka slow o cross. Sama robota jest prosta i przyjemna. Odechciewa sie, gdy zaczniesz cos ogarniac i widzisz co sie dzieje. Przychodzisz na czas i zostajesz odsylany na dzien wolny (urlopik leci albo odrabiasz), bo za duzo pracownikow na zmianie. Grafik zalezny od tego z kim i w jakiej ilosci wodke pijesz. Nie pijesz? Miedzyzmiany bez przerwy. Nie pasuje? Straszenie zwolnieniem i pogorszenie stosunkow z kierownikiem. 7h przekladasz palety (nie ma roboty, ale musisz cos robic) po czym lawina zaladunkow i konczysz 15-20min pozniej (nie, nieplatne, bo to mniej niz 60min). Dzien w dzien. Przerwa? Tak, jesli jestes twardym zawodnikiem lub zjadles w tej robocie zeby i nie musisz sie nikogo pytac. Recepta na raben - przyjdz 20min przed. Znajdz wozek (11 ludzi na zmianie i 10 wozkow), do tego NALADOWANY, dobry skaner (delikatny deficyt). Walcuj [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] przez pare godzin i dzwon z prywatnego telefonu do biura co 15min, pytac o robote. Przyjmij pare zaladunkow przed koncem zmiany. Na przerwe idz godzine po przyjsciu do pracy lub wcale. Pij wodke hektolitrami w weekendy z odpowiednimi osobnikami (o ile nie jestes w pracy). Sluchaj jak to oni pili wodke w weekendy i mow jacy sa zajebisci w chlaniu (najczestszy temat z kadra kierownicza). Zapomnij o studiach (bo przebijesz kadre wyksztalceniem kilkudziesieciokrotnie, a w weekendy pelna dyspozycyjnosc, bo raben nie spi). Przychodz w weekendy bez zajakniecia, ale nie wpisuj ZADNYCH nadgodzin w zeszycie, bo to tylko z kierownikiem "sie zalatwia". Wychodz 15-20min "po", bo cienka [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jestes, jak nie zdazyles zrobic 7 zaladunkow w godz. Wysluchaj, jak to inni pracownicy z kilkuletnim stazem robia 8 zaladunkow w godz. Wracajac po 8h i okolo 30min nadgodzin do domu, odbierz telefon od kierownika zmiany i wysluchaj absurdu, ze nie ma cie w robocie. Poczekaj, az kierownik sie wywrzeszczy, trzasnie sluchawka i zadzwon do niego grzecznie powiedziec, ze przed chwila mowiles mu "lece w chate, do jutra!" i wpisales sie w karte obecnosci. Do tego zapomij o szkoleniu BHP (podsuniecie pustej kartki i wymaganie podpisu), ubiegaj sie przez pare tygodni o zalegla umowe o prace, argumentujac, ze nie bedziesz chodzil do pracy na "czarno". W razie czegokolwiek, nikt nic nie wie, a winny jestes TY.
Chcesz tracic czas za najnizsza krajowa + pozal sie Boze premie? To zasuwaj, bo widze ze przyjecia 24/7/365 (w tym roku 366). Ja dojezdzalem we wlasnym zakresie, ale ktos wczesniej wspomnial o spoznianiu sie na autobusy z racji niedopasowanych godzin (i ciaglego naciagania pracownika na charytatywne nadgodziny). Osobiscie cisnalem przez 3 miesiace na miedzyzmiany i prosilem kierownika o chocby 1 tydzien na 1, 2 lub 3 zmiane. Zmiana byla chwilowa (na 1 dzien), po czym miedzyzmiany wracaly. Jesli mi sie nie podoba, to mam sie zwolnic. No i tak zrobilem. Mialem spora morde i kiepsko trzymalem z niektorymi z kierownictwa. Zdziwienie, gdy olalem temat i powiedzialem co mysle. "Jak to?! Nie chcesz tu pracowac?" - prosze was... Nie zaluje, bo teraz pracuje, a nie trace czas i nerwy w rabenie.
7
pomocy 2016-06-30 07:45:34
Witam, poszukuję osób które pracowały w firmie Raben w Sosnowcu i miały styczność z Bożeną była ona tam kierownicza lub brygadzistka około 2 lata temu.
3
zaczarowana 2016-07-20 17:48:21
ja z pracowalam z bozeno w czym moge pomoc?
Mamuska samotna 2016-11-01 10:27:37
Rekrutuja na stanowisko specjalisty ds. Sprzedazy. CY mozecie powiedziec cos wiecej na temat pracy i zarobkow?
Zostaw swoją opinię o Raben Logistics Polska Sp. z o.o. - Chorzów
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Raben Logistics Polska Sp. z o.o.