Jakiś czas temu zwolniłem się z Alby, więc zostawiam po sobie obiektywną opinie dla przyszłych potencjalnych pracowników - nie spodziewajcie się zalet zatrudnienia w tej firmie. Zaczynamy więc, pierwsza sprawa to charytatywna praca, nie marnujcie czasu ludzie, na rynku pracy jest ogrom firm, które w stosunku do zarobków zaoferują Ci o wiele, wiele więcej - to, że w albie zarabia się kokosy to tylko mit, bo zarabia się dwa razy mniej niż na przeciętnym magazynie, druga sprawa to załoga, mega toksyczna atmosfera, firma składa się prawie z samych starszych osób, co tam za 2-5 lat idą na emeryturę, tak zwana stara elita, która chodzi po firmie i opowiada jak to firma nie splajtuje jak oni z niej odejdą, a rzeczywistość jest taka, że musisz robić wszystko za nich, bo ich wszystko boli, więc pracujesz podwójnie za bardzo małe pieniądze. Z relacjami jest tam tak, że jeden na drugiego gada, jeden drugiego do kierownika podpieprza, ale są jedną wielką rodziną, haha. Kierownik powinien zostać prezydentem kraju, bo wie wszystko najlepiej, czasami jak widziałem brygadzistów, to miałem wrażenie, że każdy oddech kierownika czuli na karku, jak chcesz załatwić jakaś sprawę, to nie myśl, że załatwisz ją w czasie pracy, kierownik zawsze powie ci, że masz przyjść po pracy, a po pracy poczekasz sobie jeszcze godzinę pod drzwiami, bo nie ma czasu. Firma ma ogromne braki kadrowe, na każdej zmianie brakuje ludzi, przez co nie myśl, że dostaniesz jakiś urlop na żądanie, bo zawsze nie ma ludzi, zresztą pracownicy w firmie sami mawiają, że urlopy na żądanie są tylko dla wyjątkowych osób. Widziałem jakieś komentarze dotyczące ubrań, muszę je zdementować, bo akurat bez odpowiedniego wyposażenia brygadzista nie dopuści Cię do pracy, a firma akurat dba o to, aby pracownik miał kompletny i schludny ubiór. L4 też ciężko, bo ciagle są braki, wiec wrócisz do pracy i elita się rzuci na Ciebie, ze poszedłeś na L4. Młodzi nie mają lekko w tej firmie, głównie ze względu na starszyznę - pewnie dlatego nie zobaczycie tam ani jednej młodej osoby. W podsumowaniu - firma bez perspektyw, jeżeli interesuje Cię życie na zasadzie opłacenia rachunków i żywności, dla rozrywki wypicia butelki piwa, bo każdy pracownik to alkoholik - tez nic dziwnego, to śmiało możesz się zatrudnić w tej firmie :), tylko wyposaż się w alkomat jak każdy pracownik, bo na wejściu badają trzeźwość. Firma oczywiscie nie gwarantuje żadnego rozwoju, wózki jeżdżą, ale z zewnętrznych firm, także maksimum możesz po jakimś tam czasie zostać brygadzista i wypijać zamiast jednej butelki piwa to dwie, bo masz może 200 zł więcej do wypłaty, nie polecam i nie pozdrawiam
No spoko, ale masz pretensje o to, że badana jest trzeźwość na wejściu? No ja bym alkoholikom nie pozwolił zaczynać dniówki, chociaż sam firmy nie mam :) Szanujmy się.
Warunki w tej firmie są poniżej minimum.. Słabe, bardzo słabe wynagrodzenia. Sprzęt w opłakanym stanie, samochody zaniedbane dopóki się auto nie zatrzyma-jeździć dalej. Nie ważne że dalsza jazda zagraża życiu (może urwać się koło, zablokować czy samochod przewrócić na bok) Nie jest naprawiane dopóki jedzie, a pracownicze zmuszany do jazdy pod groźbą 'nie podoba się to wypowiedzenie' Wypłaty oszukane, nigdy nic się nie zgadza i niczego nie można się doliczyć. Wychodzi na to że kierowca zarabia niecałe 3tys na rękę, reszta to niby premie które do niczego się nie wliczają więc wrazie L4 dostaje się 80% z tych niecałych 3tys. Porażka, nie polecam pracy w tej firmie.
Na chwilę obecną zarobki to od 3500 -4000 netto, zależy ile nadgodzin. Chyba że chorujesz,to jak wszędzie, zabierają premię absencyjną.
21,80x160 h...do tego 15% premii od tej kwoty i 500 zł absencyjnej,4500 brutto cztli 3400 mniej więcej na ręke...plus pare groszy za nadgodziny czyli ze 100-200 zł netto i co 3miesiące premia do nadgodzin Stąd widełki
Znałem lepsza pracę poczebowali po zawodówce złożyłem z cv z średnim wykształceniem cv walbie traktowali mnie jak był po 3 klasach podstawówki a tam pytali czemu składam cv do nich firmy gdzie teraz pracuje po zawodówce szukam obojętnie jakiej pracy przyjęli A nawet lepsza kase niż w albie ale robie tez robote ciut lepsza robie tam niż (usunięte przez administratora)albie robiłem w śmieciach a tam też.. ale lepsza kase
Pracowałem i przez nich mam zniszczony kręgosłup paskudnie cały dzień na kołach prawie schylony 3 miesięczne leczenie rehabilicja nie polecam ich za grosze wam będą olac8c tam
Czy organizowane są wyjazdy, imprezy, spotkania integracyjne w ALBA Sp. z o.o. Przedsiębiorstwo Techniki Sanitarnej?
Nie ma żadnych spotkań, wigilijek czy innych podobnych. Nie ma nawet paczek dla dzieci na święta , kasy na 'karpia' itd
Pracodawca nic nie musi Ci oferować z benefitow. Obowiązkiem jego jest dać ci narzędzia do pracy, elementy ochrony indywidualnej, przerwę, warunki sanitarne, wypłatę na konto do danego dnia zgodnie z umową. Reszta to dodatni, które nie są warunkiem koniecznym.
Albo chcesz nazdać komuś i masz odwagę tylko przez internet oczerniać bo coś Ci nie siadło, albo nie pracowałeś w tej firmie. Spotkań nie ma, w tej branży to raczej samobój ;) Ale karty przedpłacone,karty na posiłki regeneracyjne, paczki dla dzieci,system premiowy,nawet premia II czasem wpada..wszystko jest.
Czasu wolnego prawie nie ma bynajmniej w Żorach, nadmierne wykorzystywanie nadgodzin przez pracodawcę, dziennie po min.10h pracy nikt nie chce się spotykać a ludzie nie są nastawieni do siebie przyjaźnie. W okresie zimowym dostajesz kartę przedpłaconą na 200 zł co miesiąc a latem ustawową wodę i co se z domu przyniesiesz to zjesz.
Jak ktoś chce pracować charytatywnie to drzwi alby stoją otworem, najniższą krajową to 3500 ale ty tyle nie dostaniesz bo nie wyrobiłeś godzin strasznie dziwny system rozliczeniowy tzn. taki żeby cię (usunięte przez administratora) dostajesz 22.50 brutto + 15 % premi żeby wyrównać do najniższej krajowej , ludzie przychodzą tam tylko tacy którym nie zależy na godnym życiu a chcą uciec przed komornikiem dostajesz do roboty jakieś stare ubrania na okresie próbnym i buty tak niewygodne że musisz zainwestować w prywatne , żeby odcisków nie dostać powiem tak jak masz chody u kierownika obchodzisz za nim do kibla żeby po sraniu (usunięte przez administratora) wylizać i jesteś kierowcą z kategorią C to zarobisz te 5000 ale jeśli jesteś zatrudniony jako ładowacz to dostaniesz miesięcznie 3200 a jak pójdziesz na L4 to nawet 3000 tysięcy nie zarobisz kadrowa cwana jak lis moim zdaniem to tam pip powinien być przynajmniej raz w tygodniu
Firma Alba od jakiegoś czasu ogłasza nabór na Konserwatora/Elektryka, czy warto się tym zainteresować ? Jak wygląda w tej firmie utrzymanie ruchu ?
Jak interesuje Ciebie minus 15% od podstawy wynagrodzenia to idź tam śmiało i praca na dwie zmiany.
W ogłoszeniu dla dyspozytora nie widzę wzmianki o nadgodzinach. Ale nawet jeśli występują to jak będą rozliczane?
Firma nie przewiduje nadgodzin, po godzinach zostaje się charytatywnie.
Regularnie pojawia się ogłoszenie na dyspozytora/ specjalistę ds. logistyki. Pytanie czy ludzie tak co chwilę rezygnują czy o co chodzi? Jakie są zarobki na tym stanowisku. Brak widełek podanych świadczy że nie ma się czym chwalić?
Firma ALBA jest firmą kogucik więc każdy dyspozytor odchodzi.
Mignęła mi oferta na pracy przy produkcie gotowym i wymagali orzeczenie. Z orzeczeniem przysługują lepsze warunki?
Cześć. jest tu może ktoś kto zna aktualne zarobki przypadające spedytorom? Na stronie widnieje oferta bez szczegółów w tym zakresie. piszą jednak, że występuje system premiowy. Na jakiej zasadzie działa?
Na czym dokładnie polega praca ładowacza taka codzienna?
Ile wynosi dodatek za brak absencji po okresie próbnym? Wyczytałem o tym w ogłoszeniu dla koordynatora maszyn i urządzeń.
Na ten czas firma jest stabilna finansowo i warto wysyłać CV na sortowacza? Gwarantowali wypłaty ale wolę podpytać w imieniu męża...
Trzeba mieć wykształcenie wyższe lub średnie na stanowisko ładowacza?
Dyspozytor – Specjalista ds. logistyki pracuje stale w tych samych godzinach, czy przysługuje grafik oraz praca w nocy?
Firma jest stabilna i ugruntowana na rynku na ten czas? Mąż planuje przesłać CV na kierowcę pow. 3,5 T / ładowacza. Dostanie UoP na czas nieokreślony na starcie czy po okresie próbnym?
Witam. Co sądzicie o Agencji MUNDUS jak i o samej pracy na sortowni w Albie Chorzów Kluczborska 9 ???? Pytam ponieważ często pojawia się oferta przez MUNDUS do Alby na sortownię wiem tyle że ta agencja jest Ukraińska i że brygadziści to ludzie z Ukrainy . Nie mam nic do ludzi z UK lecz zastanawia mnie ta częsta pojawiająca się oferta czy to na OLX , pracuj pl , pup , czy ich stronie MUNDUS . Będę wdzięczny za szczerą odpowiedź aby się nie nadziać w dzisiejszych czasach trudno o uczciwą pracę i uczciwą firmę .
Jak obecnie oceniacie możliwości rozwoju w firmie bo dawniej negatywnie...chłopak chciał się zatrudnić jako konserwator-koordynator. Tyle że też nie chce ciągle pracować na 1 stanowisku...co powiecie?
Cześć. Nie zatrudniajcie się w tej firmie pracowałam tam 15 mieści i kierownik zwolnił mnie bez żadnego wytłumaczenia. Z tego co się dowiedziałam to zekomo kierownikowi (usunięte przez administratora) obgadywałam tak inny pracownik powiedział kierownikowi. Co do pracy to pracujecie podwójnie za starych pracowników którym nie chce się pracować bo wszystko ich boli i to mlodzi powinni zasuwać a nie oni . Ogólnie mówiąc jeden wielki (usunięte przez administratora) na tej firmie
Witam w piątek 1 marca idę na dzień próbny jako kierowca na kat C,czy ktoś pracuje lub pracował w tej firmie i powie mi rzetelnie jak tam jest ? Zaznaczam że to będzie moja pierwsza praca jako kierowca a dwa że czytam tu wiele pomyji,na co mogę liczyć jako kierowca tam ?
Witam . Jestem rodakiem szukałem pracy wysyłałem CV na stronę Alba jak i na ogłoszenia rozczarowało mnie to że zadzwoniła do mnie Ukrainka która dobrze po Polsku nie rozmawiała . To już przesada że Polski są bezrobotni a Ukraińce już nawet w biurach siedzą ! Brygadzistami są !? I my rodaki mamy w Sobie na UK pracować ?!!! Nigdy w życiu
W firmie Alba Chorzów raczej pracują na stanowisku wyższym osoby nie kompetentne . Co miesiąc oferty na sortowacz / ładowacz / czy kierowca kat c . Gdy się wysyła CV na portalach a mają ogłoszenia wszędzie gdzie się da to nie raczą nawet zadzwonić , raczej szukają emeryta / że stopniem lub bardzo mile widziani z UK
Odpowiedz Sygnaliście i załóż darmowe konto Compliance Officera
Skorzystaj z usługi GoWhistle i porozmawiaj z autorem wpisu. Dowiedz się więcej o usłudze GoWhistle tutaj.
Etap 1 - Zgłaszasz nieprawidłowość w firmie
Etap 3 - Pracodawca udziela odpowiedzi
- sygnalista informuje, czy problem został rozwiązany
- dostajesz możliwość upublicznienia sygnału
- dostajesz możliwość podziękowania pracodawcy
Zostań Sygnalistą w ALBA Sp. z o.o. Przedsiębiorstwo Techniki Sanitarnej - Chorzów
Firma nie ma zarejestrowanego Compliance Officera. GoWork oraz GoWhistle nie zobaczą treści Twojego zgłoszenia! Dzięki nam będziesz miał gwarancję, że firma otrzyma Twoją informację o chęci zgłoszenia sygnału.
POTWIERDŹ EMAIL
Dziękujemy za zgłoszenie nieprawidłowości w ALBA Sp. z o.o. Przedsiębiorstwo Techniki Sanitarnej
Zgłoszenie sygnału wymaga weryfikacji. Prosimy o zapoznanie się z treścią przesłanej wiadomości na Twój adres e-mail i potwierdzenie. Po poprawnej weryfikacji poinformujemy Cię o kolejnych krokach.
Nie otrzymałem e-maila, wyślij ponownieZarejestruj Compliance Officera
i odpowiedz bezpłatnie sygnaliście
POTWIERDŹ EMAIL
Aby zarejestrować darmowe konto Compliance Officera, musisz jeszcze potwierdzić adres e-mail.
Wysłaliśmy wiadomość z linkiem aktywacyjnym na podany przez Ciebie adres. Po naciśnięciu w niego, poinformujemy Cię o kolejnych krokach.
Skontaktuj się z nami
Pracodawco, skorzystaj z naszych usług
Dzięki nam, Twój sygnał dotrze do Pracodawcy!
Etap 1 - Zgłaszasz nieprawidłowość w firmie
Etap 3 - Pracodawca udziela odpowiedzi
- sygnalista informuje, czy problem został rozwiązany
- dostajesz możliwość upublicznienia sygnału
- dostajesz możliwość podziękowania pracodawcy
Chcesz być na bieżąco z odpowiedziami?
Zapisz się na powiadomienia o nowej opinii już teraz
Psst! To jeszcze nie koniec!
Potwierdź swoją subskrypcję!
Odbierz maila
Na podany adres e-mail wysłaliśmy wiadomość z prośbą o potwierdzenie subskrypcji (RODO)
Potwierdź subskrybcję
Kliknij w link potwierdzający subskrypcję w mailu i bądź na bieżąco!
Podziel się wiedzą o zarobkach w firmie ALBA Sp. z o.o. Przedsiębiorstwo Techniki Sanitarnej.
Dziękujemy za wypełnienie formularza zarobków.
Chcesz być na bieżąco z odpowiedziami?
Zapisz się na powiadomienia o nowej opinii już teraz
Psst! To jeszcze nie koniec!
Potwierdź swoją subskrypcję!
Odbierz maila
Potwierdź subskrybcję
Kliknij w link potwierdzający subskrypcję w mailu i bądź na bieżąco!
Dziękujemy za wypełnienie formularza zarobków.
Znajdź firmę
Zapisz się na powiadomienie o nowej opinii już teraz!
Zapisz się na powiadomienie już teraz

Otrzymuj powiadomienia na temat firmy
Jak się pracuje w ALBA Sp. z o.o. Przedsiębiorstwo Techniki Sanitarnej?
Zobacz opinie na temat firmy ALBA Sp. z o.o. Przedsiębiorstwo Techniki Sanitarnej tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 28.
Jakie są opinie pracowników o pracy w ALBA Sp. z o.o. Przedsiębiorstwo Techniki Sanitarnej?
Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 17, z czego 1 to opinie pozytywne, 12 to opinie negatywne, a 4 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!
Jak wygląda rekrutacja do firmy ALBA Sp. z o.o. Przedsiębiorstwo Techniki Sanitarnej?
Kandydaci do pracy w ALBA Sp. z o.o. Przedsiębiorstwo Techniki Sanitarnej napisali 1 opinii na temat procesu rekrutacyjnego. Zobacz szczegóły tutaj.
- Bytkowska 15

- Wod-Kan Trans Patrycja Król
- Dusza Barbara Pphu Amba Bis
- Firma Produkcyjno Handlowo Usługowa Eko Aleksandra Borzucka
- Wioleta Kuchta Firma Transportowo Usługowo Handlowa Raf Max
- Gj-Utylizacja Sp. z o.o.
- Tadeusz Boczek Firma Handlowo Usługowa Bartad
- Eco MTM Sp. z o.o.
- Tosau Sp. z o.o.
Obowiązek informacyjny przedsiębiorcy
Szanowny Przedsiębiorco!
Poniżej znajdują się informacje na temat przetwarzania Twoich danych osobowych przez GoWork.pl Serwis Pracy Sp. z o. o.
- 1. Kto jest administratorem Twoich danych osobowych?
- Administratorem Twoich danych osobowych jest GoWork.pl Serwis Pracy Sp. z o. o. z siedzibą w Warszawie, ul. Wirażowa 124 A, 02-145 Warszawa.
- 2. Jak skontaktować się z wyznaczonym w GoWork.pl Inspektorem Ochrony Danych?
- Przestrzeganie zasad ochrony danych w GoWork.pl Serwis Pracy Sp. z o. o. nadzoruje wyznaczony Inspektor Ochrony Danych, z którym możesz skontaktować się poprzez adres e-mail: [email protected]
- 3. W jakim celu oraz w oparciu o jaką podstawę prawną przetwarzamy Twoje dane osobowe? Jak długo przechowujemy Twoje dane?
- W zakresie swojej działalności zajmujemy się pozyskiwaniem informacji na temat sytuacji panującej w przedsiębiorstwach. Umożliwiamy Użytkownikom Serwisu zapoznanie się z opinią oraz dokonanie oceny przedsiębiorcy, w szczególności jego wiarygodności i rzetelności jako pracodawcy lub partnera biznesowego.
Kategorie osób | Cel przetwarzania | Podstawa prawna | Retencja danych |
---|---|---|---|
Osoby fizyczne prowadzące własną działalność gospodarczą | Utworzenie i udostępnienie profili przedsiębiorców w serwisie GoWork.pl, w celu umożliwienia zapoznania się z opinią oraz dokonania oceny przedsiębiorców. | art. 6 ust. 1 lit. f) RODO (prawnie uzasadniony interes administratora - prowadzenie portalu internetowego umożliwiającego jego użytkownikom wyrażanie opinii o przedsiębiorcach) art. 6 ust. 1 lit. f) RODO (prawnie uzasadniony interes osób trzecich - możliwość zdobycia przez przedsiębiorców opinii na swój temat przydatnych do podnoszenia jakości warunków pracy oraz polepszania wizerunku) art. 6 ust. 1 lit. f) RODO (prawnie uzasadniony interes administratora lub osób trzecich – ustalanie, dochodzenie roszczeń, obrona przed roszczeniami związanymi z prowadzoną działalnością gospodarczą) | Dane będą przetwarzane do momentu wniesienia skutecznego sprzeciwu, z przyczyn związanych ze szczególną sytuacją osoby, której dane dotyczą, a następnie, po wniesieniu sprzeciwu dane będą archiwizowane przez okres przedawnienia ewentualnych roszczeń. Po wskazanym wyżej okresie dane osobowe będą usuwane lub anonimizowane. |
- 1. Komu przekazujemy Twoje dane osobowe?
- Odbiorcami Twoich danych osobowych będą podmioty świadczące usługi na rzecz GoWork.pl Serwis Pracy Sp. z o. o. (w szczególności usługi takie, jak obsługa systemów informatycznych) oraz GoWork.pl Andrzej Kosieradzki, a także podmioty upoważnione do odbioru danych na podstawie przepisów prawa.
- 2. Jakie jest źródło pochodzenia Twoich danych?
- Twoje dane pozyskaliśmy ze źródeł publicznie dostępnych, takich jak: Centralna Ewidencja i Informacja o Działalności Gospodarczej (CEIDG), inne publiczne rejestry, strony internetowe.
- 3. Jaki jest zakres danych osobowych, które przetwarzamy?
- Przetwarzamy Twoje dane osobowe w zakresie obejmującym: dane teleadresowe (takie jak: imię, nazwisko, nazwa firmy, adres siedziby firmy), dane kontaktowe (takie jak: adres email, numer telefonu).
- 4. Jakie przysługują Ci prawa w związku z przetwarzaniem Twoich danych osobowych?
- Zapewniamy realizację Twoich uprawnień wskazanych poniżej. Możesz realizować swoje prawa przez zgłoszenie żądania na adres e-mail: [email protected]
Prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania danych | Masz prawo w dowolnym momencie wnieść sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, jeżeli przetwarzamy Twoje dane w oparciu o nasz prawnie uzasadniony interes. Jeżeli Twój sprzeciw okaże się zasadny i nie będziemy mieli innej podstawy prawnej do przetwarzania Twoich danych osobowych, usuniemy Twoje dane, wobec wykorzystania których wniosłeś sprzeciw. |
Prawo do usunięcia danych | Masz prawo do żądania usunięcia wszystkich lub niektórych danych osobowych, jeżeli:
Prawo do ograniczenia przetwarzania | Masz prawo do żądania ograniczenia wykorzystania Twoich danych osobowych, gdy:
Prawo dostępu do danych | Masz prawo uzyskać od nas potwierdzenie, czy przetwarzamy Twoje dane osobowe, w związku z tym masz prawo:
Prawo do sprostowania danych | Masz prawo do sprostowania i uzupełnienia podanych przez siebie danych osobowych. Masz prawo żądać od nas sprostowania nieprawidłowych danych oraz uzupełnienia niekompletnych. |
Zgłaszania skarg | Jeżeli uważasz, że Twoje prawo do ochrony danych osobowych lub inne prawa przyznane Ci na mocy RODO zostały naruszone, masz prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych (www.uodo.gov.pl). |