brak logo

Intertim

Suwałki

Opinie o Intertim

k. 2010-11-27 23:59:22
Pracuje w tej firmie już trochę czasu i jedno mogę powiedzieć na pewno, nie zdarzały się problemy z niewypłacaniem pensji, nigdy nie zdarzyło się abym nie dostała pensji na czas, dziwi mnie w ogóle ton powyższej wypowiedzi, trochę żenujący :) Wiadomo, że czasami trzeba zostać trochę dłużej jak jest nawał roboty i co z tego, chyba w dzisiejszych czasach co najwyżej w sklepie spożywczym nie trzeba, zresztą takie sytuacje zdarzają się naprawdę rzadko (18.10 hmm... coś mi to przypomina):)). Ja cieszę się, że mam robotę bo tutaj nie jest o to łatwo, z drugiej strony tak sobie myślę, że jak się komuś nie podoba to zawsze pozostaje.... zmiana pracy lub bezrobocie (o co w Suwałkach łatwiej) tak, żeby nie trzeba było marudzić. ale może to już takie nasze polskie.
taki tam 2010-12-29 21:45:14
jest spoko. Chociaż jestem leniwy to stwierdzam, że jest spoko.
Krzysztof 2011-04-14 23:50:03
Hej, Praca w InterTIMie w Warszawie była początkiem mojej pracy zawodowej. Bardzo miło wspominam pracę w tej firmie ze względu na ludzi, których tam spotkałem. Choć sama praca nie jest bardzo twórcza i czasem robi się masówki przed komputerem, klikając setki tysięcy razy i przejeżdżając myszką dobre kilkadziesiąt kilometrów (autentycznie miałem zainstalowany licznik :)), to jest to dobra praca dla początkującego absolwenta. Nigdy nie miałem problemu z otrzymaniem pieniędzy za wykonywaną pracę, nigdy też nie miałem problemu z dogadaniem się odnośnie urlopów, wolnych dni, itp. Co więcej, na początku pracowałem tylko od wtorku do piątku, bo w poniedziałek miałem jeszcze zajęcia. Ówczesna "szefowa", która bardziej była dobrą koleżanką niż szefową, była osobą (wierzę, że nadal jest), z którą można było osiągnąć bardzo duże porozumienie. Ludzie, których tam spotkałem wnieśli bardzo dużo do mojego doświadczenia życiowego, zwłaszcza jeden charyzmatyczny mówca o imieniu zaczynającym się na( usunięte przez administratora )(Pozdrawiam i żałuję, żeśmy nie siedli do flaszki, może uda się kiedyś nadrobić ;)). Byli też ludzie, z którymi do dziś mam kontakt i daj Panie będę go jeszcze miał :-). Co prawda pracowałem tam w roku 2009 (chyba) i mogło się wiele zmienić, ale mimo to początkującemu geodecie mógłbym polecić tę firmę. Wiadomo, że były też sytuacje nieprzyjemne, jakieś spięcia i niedomówienia, ale takie sytuacje są w każdej firmie i w każdej firmie można coś zmienić na lepsze, tak samo w InterTIMie, wszak nie ma firmy idealnej :-). Faktem jest, że była jedna sytuacja, w której( usunięte przez administratora )potraktowała mnie z góry tylko dlatego, że jestem facetem, ale jeśli ktoś potrafi odpowiedzieć, to można sobie poradzić. Ja odpowiedziałem i miałem spokój :-) Czasem jest tak, że ludzie projektują swoje niepowodzenia na innych, niewinnych, ale takie jest życie i ludzie zawsze będą tak robić :-) to tylko ludzie :-) co do ( usunięte przez administratora ) więcej pisać nie mogę, bo w sumie widziałem ją ze 4 razy. Generalnie kurtuazyjnie można pogadać i wymienić uprzejmości :-)
1
rw 2011-06-08 13:21:12
Oj ludziska,ludziska. Takie rzeczy wypisywać. Jak ktoś jest taki mądry to niech se założy włąsną firmę i działa. Uważam, że Pani ( usunięte przez administratora ) jest fachowcem wielkiej skali. Zrobiła dla naszego regionu w dziedzinie geodezji chyba więcej niż sam( usunięte przez administratora ) Dzięki niej ludziska mają robotę, mogą rozwijać się zawodowo o szkoleniach, imprezach firmowych nie wspomnę. Mało takich firm w regionie. Ja pracowałem w firmie też aczkolwiek krótko bo zupełnie nie trafiłem z moim doświadczeniem - same plusy choć czasem dużo pracy. Polecam każdemu spotkanie z tą ciekawą, dynamiczną firmą. Pozdrawiam ( usunięte przez administratora ) całą resztę sympatycznych, młodych i inteligentnych ludzi.
Satisfied 2011-06-28 12:54:07
Hej, wreszcie coś sympatycznego z czym w 100% procentach się zgadzam, pracuję w tej firmie ładnych parę latek i czuję się wspaniale, jestem regularnie szkolona i mam regularne podwyżki, może to dlatego, że mi zależy i nie boję się dać z siebie trochę więcej niż mam napisane w aktach osobowych. Z czystym sumieniem mogę powiedzieć, że dostałam z InterTIM o wiele więcej niż się spodziewałam.
No a darmozjady będą pewnie zawsze pisać takie rzeczy jak powyżej, na nich się jednak poznają także inne firmy. Nie mniej jednak życzę powodzenia, przestańcie jednak wypisywać po sieci bzdury.
Obecnypracownik 2012-10-28 20:56:35
A ja z czystym sumieniem wystawiają ocenę pozytywna. Łatwo nie jest. Ale jak ktoś pracuje to jest doceniony zarówno finansowo jak i w awansach. Pracuje tam prawie 10 lat i nie narzekam. A ludzie do pracy tu się pchają a to chyba tez warte jest przemyślenia.
A 2012-12-02 14:38:45
Jak czytam niektóre opinie to, aż trudno mi pojąć co trzeba mieć pod czaszką, żeby takie rzeczy pisać. Jak widać pewnym osobom nie pozostaje nic innego jak anonimowe plucie jadem. Żenujące. Nic tylko pogratulować Pani ( usunięte przez administratora ), że nie ma takich ludzi już u siebie w firmie.
Człowiek 2013-09-05 22:48:35
Pewnie mój wpis nie spotka się z Waszym entuzjazmem, bo czy kogoś w tych czasach obchodzi prawda? Niestety mam przekonanie, że prawda i obiektywizm obchodzi niewielu. Każdy człowiek zasługuje jednak na szacunek i rozważną, obiektywną ocenę, zwłaszcza jeżeli jest osobą powszechnie znaną. Dlatego czuje się w obowiązku, żeby również się wypowiedzieć, mimo, że pogardzam tego rodzaju anonimową komunikacją. Od lat mam kontakt zawodowy z InterTIM a zwłaszcza z właścicielką firmy, której osoba budzi na tym forum tyle kontrowersji. Dla kontrastu do wpisów na tym forum zapewniam Was, że jest to osoba szlachetna, mądra i bezinteresowna. Potwierdzić by to mogło wiele osób, którym pomogła zarówno w rozwoju zawodowym jak i w życiu prywatnym. Ja także jestem taką osobą i boli mnie ten syf, który tutaj czytam. Powiedzcie ile daliście z siebie pracując w InterTIM-ie? Ile daliście ponad minimum, które wynikało z Waszych obowiązków? Każdy tylko oczekuje głaskania po głowie i nagradzania. Uwierzcie mi, szefowa tej firmy potrafi docenić i wynagrodzić uczciwą pracę, wybaczyć poważne błędy, warunkiem jest tylko uczciwość i zaangażowanie. Jedno jest pewne, intuicja, którą posiada ta Pani pomaga jej szybko wyczuć lenistwo, krętactwo i idące za tym brakoróbstwo. Rzeczywiście osoby z takimi predyspozycjami nie mogą liczyć na pochwały i nagrody. Tylko czemu Was to dziwi? Wierzę, że są osoby, które mają odwagę przeciwstawić się temu szambu, które wylewa się na tym forum. Oczywiście jest ryzyko, że pomyślicie, że to Pani (usunięte przez administratora)sama zrobiła ten wpis. Na tą chwilę jest mi to jednak obojętne. Wierzę, że są osoby zainteresowane prawdą i ten wpis uczciwie rozważą.
1
Sfrustrowana 2013-09-10 08:20:07
Pracuję w tej firmie już kilka ładnych lat i mam za sobą wiele różnych projektów.
Prawdą jest, że nie ma tutaj problemów z wypłatą pensji na czas. Nawet w czasie kryzysu nie było sytuacji, żebyśmy nie dostali pieniędzy co miesiąc. Jeżeli ktoś ma znajomych pracujących w konkurencyjnych firmach to wie że u innych bywa z tym różnie...
Dodatkowo dzięki realizacji przez firmę dużej ilości różnorodnych projektów (kompleksowe modernizacje egib, mapa zasadnicza, BDOT, e-mapa, v-mapa, opracowania z planowania przestrzennego, praca dla ARiMR i wiele innych) każdy pracownik ma szansę nauczyć się bardzo dużo, i zdobyć bardzo cenne doświadczenie, którego nigdzie indziej by nie uzyskał. Lat doświadczenia zdobytego w tej firmie nie zamieniłabym na nic innego.

Niestety w ciągu ostatnich kilku lat jakość pracy w firmie zmieniła się diametralnie. Nie jest to jednak, jak żalą się moi poprzednicy, w żaden sposób wina Pani Dyrektor. Odpowiedzialność leży niestety po stronie kierowników, którzy nieudolnie prowadzą powierzone sobie projekty, po czym całą winę za niewyrabianie się w terminach, bądź też źle wykonaną pracę przerzucają na swoich podwładnych.
Oczywiście zdarzają się pracownicy obijający się, siedzący na Internecie, bądź też po prostu "wolni" w swojej pracy, jednak są to przypadki a nie reguła.
Przy 99% projektów, przy których pracowałam, i które miałam okazję obserwować, kierownik po prostu rzucał pracownikowi (który nie pracował wcześniej przy danym projekcie) wytyczne techniczne po czym bez dalszego wprowadzenia oczekiwał, że pracownik sam się nauczy jak obsługiwać program (przecież można sobie "poklikać" godzinkę i "wszystkiego się człowiek nauczy") oraz sam się zorientuje co, i jak ma robić (przecież w końcu jest "geodetą"). Nie interesowało go co się dzieje dalej, brał sobie dodatek funkcyjny (a potem premię) za prowadzenie projektu i jedynym jego zadaniem był kontakt ze starostwem i cotygodniowe aktualizowanie harmonogramu dla zarządu firmy. Ciężko sprawić, żeby projekt był prowadzony prawidłowo i w terminie skoro kierownik nie kontroluje w żaden sposób pracy pracowników ani nie sprawdza czy prawidłowo wykonują swoje czynności. W żadnym z projektów, przy których pracowałam nie istniało nic takiego jak "kontrola wewnętrzna". Nawet wręcz kierownicy oczekiwali, że pracownik sam sobie skontroluje wykonaną przez siebie pracę. To co zrobił pracownik szło do zamawiającego bez jakiejkolwiek kontroli ze strony kierownika, który „nie miał czasu” tego sprawdzić. Smutne to ale prawdziwe. Następnie okazywało się, że są błędy (ciężko żeby nie były) i kierownik musiał "świecić oczami" przed Panią Dyrektor i oczywiście zwalał wszystko na pracowników. A, że biedny pracownik nie miał prawa głosu, bo jego o zdanie nikt się nigdy nie pyta, to został obciążony odpowiedzialnością za całe zło świata.

Nie dziwię się niektórym wyrzutom swoich poprzedników, lecz według mnie są one skierowane nie do tej osoby co trzeba. Pani Dyrektor jest osobą zajętą, musi prowadzić cała firmę i nie ma czasu spędzać każdej godziny w biurze kontrolując pracowników. Od tego ma kierowników poszczególnych projektów. Jej wiedza opiera się na informacjach przekazywanych przez nich, a dane te niekoniecznie są rzetelne i prawdziwe, bo czy ktoś kiedykolwiek przyzna się sam do swoich błędów przed zwierzchnikiem? Opisuję tutaj oczywiście tylko projekty przy których pracowałam i miałam okazję obserwować z boku. Możliwe, że zdarzają się także kierownicy, którzy rzeczywiście się starają i prowadzą projekt od początku do końca, ja po prostu z takimi nie pracowałam... Wystarczy tutaj wspomnieć, że każdy pracownik musi się "spowiadać" z wykonanych czynności w ciągu dnia, po czym jest rozliczany czy wyrobił swoją normę - każdy poza kierownikiem projektu, bo on tego nie musi robić, w związku z czym nie czuje żadnej presji wyrabiania swojej normy...

W tej firmie pracowały i pracują naprawdę zdolne, i pracowite osoby, jednak żeby kolejne projekty przebiegały sprawnie należałoby zmienić sposób kierowania projektami. Mam nadzieję, że kolejne lata okażą się pomyślne dla firmy, że przetrwa jakoś kryzys na runku przetargów i atmosfera w firmie się poprawi…. Życzę tego wszystkim.
3
marcin 2014-05-20 02:42:08
Na stronie Intertim pisza, że zatrudnia osoby z wykształceniem geodezyjnym, praca w Warszawie lub Suwałkach.
mnk 2014-12-02 23:23:20
hej wszystkim moze wiecie na jakich zasadach przyjmują do pracy ? trzeba posiadac kompetencje jak przebiega rekrutacja ogolnie czy jest to firma uczciwa czy sadzac po opiniach srednio uczciwa moze ktos wypowie sie na ten temat bardzo mnie interesuja praca w tej firmie zwiazana z moimi studiami zatrudnija tylko z wykształceniem geodezyjnym?
brzoza 2015-02-02 00:45:25
InterTIM świadczy szereg usług z zakresu geodezji, kartografii, katastru, systemów informacji geograficznej a także z zakresu fotogrametrii oraz topografii wraz z Bazą Danych Obiektów Topograficznych, opracowaniami sozologicznymi, hydrograficznymi oraz szeroko pojętymi mapami tematycznymi. Jeśli chodzi o usługi geodezyjne to zdecydowanie jedna z lepszych firm w naszym kraju
radex 2015-02-26 12:50:13
No dobrze, czym sie zajmuje intertim to orientacyjnie wiadomo, zresztą każdy zainteresowany tematem wie to już chyba zanim znajdzie to forum. Mnie bardziej interesowałaby informacja o aktualnych warunkach tutaj w firmie. Czy w ogóle co jakiś czas zatrudniają nowe osoby, bo jakoś nie znalazłem zbyt wielu ich ogłoszeń.
odpoweidzi? 2015-03-22 21:04:11
no widze, ze kazdy pyta, ale czy jest komu tutaj odpoweidziec. prosze bardzo napsizcie jakeis ogpowiedzi. Proszę bardzo was żęby w końcu ktoś odpowiedział coś konkretnego. Jestem studentem geodezji i poszukujęmiejsca gdzie bym mógł dostać jakieś praktyki. Możecie coś powiedziec czy są przyjmowani praktykanci tutaj na staowiskach ?
Mariusz 2015-05-04 22:23:33
ilosc postow (w tym moich), ktore zostaly usuniete jest zatrwazajaca!!!
1
kuzma 2015-08-10 19:02:11
@luna tyle superlatyw wymieniłaś, a o tym, że firma ma nonstop otwarty nabór (wystarczy wejść na stronę) to już nie wiesz.... tylko na ten nabór coś chętnych brak, praca dla ludzi o stalowych nerwach bądź dla takich, którzy w ogóle ich nie mają. Może i istnieje od 95 roku ale zapytaj ile tam jest osób które na chwilę obecną pracują tam dłużej niż 2 lata. Ogromna rotacja, brak doświadczonych ludzi (wszyscy już odeszli), ogromna liczba nadgodzin (usunięte przez administratora) długo by opowiadać....
(usunięte przez administratora)
szalona 2015-10-12 23:37:45
jak ktoś uczciwie pracuje zostanie doceniony na 100 %, a uczciwość pracy naprawdę da się wykryć po krótkim czasie, polecam, takiego doświadczenia nie da się zdobyć nigdzie w regionie; geodezja sama w sobie to stresująca i wymagająca, na wysokich obrotach praca więc trzeba się z tym obyć, dlatego też ja jako młoda, odpowiedzialna osoba szczerze polecam. Każdy z nas, jako człowiek, ma swoje wady i zalety, tak jak i szefowa (szczerze mówiąc gdybym miała szefować takiemu przedsiębiorstwu już dawno wyszłabym z siebie). Ale instynktu i samozachowawczości nie można jej odmówić. Dlatego też jeśli jesteś odpowiedzialnym, zdolnym, inteligentnym człowiekiem śmiało składaj aplikację. Nie będziesz żałował. I nie mówię tego jako jakaś reklama tylko szczery, NEUTRALNY pracownik tej firmy. Finansowo jak na warunki suwalskie też nie jest źle.
acha 2015-10-21 17:03:26
Zapomniałem dodać: pracownicy udają ze pracują
buahahahaha 2016-04-12 00:57:28
Żart roku. Firma w ostatnim czasie "pozbyła się" - tak niechcący, bo obniżając wypłaty prawie do najniższej krajowej w imię kryzysu oczywiście - doświadczonych, sumiennych, wieloletnich dobrych fachowców (którzy notabene zarabiali grzecznie tylko trochę więcej niż ta wspomniana najniższa krajowa). Po czym ogłasza nabór pracowników........ :D:D:D:D Dla myślących, sami wiecie o czym to świadczy i jaki jest tu stosunek do pracownika. Nie będę się tu rozpisywać bo post pewnie zniknie za jakiś czas jak wiele innych - to też o czymś świadczy...
maryyyyjusz 2016-04-19 03:57:27
chłopaczku, czy masz problem z niedowidzeniem, że nie widzisz tego na stronie?? nawet na PUP jest...
Ktoś tu kręci i wiadomo kto :D
maryyyyjusz 2016-04-19 03:59:47
zapomniałem dodać, iż zauważyłem, że znowu było czyszczenie postów :)
Zaskoczony 2016-08-26 15:13:04
Jak dla mnie jest nieźle. Spokój i porządek każdy wie co ma robic. Pieniadze jak chyba wszędzie w geodezji szalu nie ma ale atmosfera ok. Fajni ludzie przyjazni i normalni. Kierownicy ok. Polecam.
Zostaw swoją opinię o Intertim - Suwałki
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Intertim