logo ZWSE RZESZÓW SPÓŁKA Z O.O.

ZWSE RZESZÓW SPÓŁKA Z O.O.

Toruń

Opinie o ZWSE RZESZÓW SPÓŁKA Z O.O.

t6654r 2013-09-30 20:38
marna firma
10
5432 2013-10-08 12:40
Oj coraz marniej, wieją ludzie z tej firmy, jak szczury z tonącego statku.
12
Michał 2013-11-14 08:25
Miałem możliwość pracowania w tej "KORPORACJI". Firma próbuje się przekształcić w firmę czysto zarządzającą bez własnych zasobów fizycznych. Czy dobrze?, ciężko powiedzieć. Ludzie na dole narzekają - taka ich rola (brak wykształcenia - ale ambicje na wysokie zarobki królewskie). Jeżeli chcesz pracować umysłowo masz 2 możliwości - budowa lub biurowiec. Praca w biurowcu w zależności od stanowiska zaczyna się od 1800 netto wzwyż. Budowa - inżynier budowy 3000 brutto + dodatek abyś nie jęczał(a). Za co ten dodatek? - i tu uzasadnienie dla słowa KORPORACJA. Dodatek jest za to abyś nie miał prawa powiedzieć że już zakończyłeś prace. Budowa = delegacja (wielkopolska, pomorze, śląskie). Przy zatrudnieniu otrzymacie magiczne słowa - max 1 weekend w delegacji na miesiąc, możliwe że się uda być co weekend w domu - zapomnijcie. Dodatek jest za nadgodziny w pełnym wymiarze tego słowa. Do nadgodzin będą się zaliczały weekendy nawet do 3 po kolei (osobiście to przeżyłem). Masz szanse odebrać sobie dzień wolny - w delegacji (np w poniedziałek siedzisz sobie na jakimś (usunięte przez administratora). i nie masz nic do roboty)
Szczerość w firmie - jest tylko po to aby Ciebie zwolnić więc jak chcesz pracować zachowaj krytyke do kieszeni.
Pieniądze zawsze dostaniesz punktualnie, za delegacje też dostaniesz jak się doliczą (nawet do 1 miesiąca opóźnienia)
Ludzie na dolnych stołkach są bardzo mili, pomocni i serdeczni. Osoby zarządzające w większości znajomi prezesa - obłożeni tylko aby trzymać firmę na dyktandzie prezesa (nie koniecznie dla dobra firmy). Uważajcie na (usunięte przez administratora). - każdy w firmie Wam na jej temat powie tony brudów. Jest to znajoma prezesa - nie do ruszenia i bez jakieś wybitnej wiedzy odpowiadającej stanowisku.
Ocena końcowa: nie macie rodziny i lubicie podróżować to śmiało. Macie rodzine i chcecie ją dalej posiaać to szukajcie innej pracy
8
andrzej 2014-04-10 14:37
każdy kto nic w życiu nie osiągną tak napisze Ty pewnie żyjesz z pensji żony bo sam nic nie potrafisz zrobić
4
ktos 2014-06-26 20:00
dno dno dno kto morze to wieje.po za tym co bys nie pisał zaras znika .oszustwo ! ktos sie prawdy boi!.
4
nowy 2014-07-05 08:42
jak wyglada praca na stanowisku elektromonter?
5
pracownik 2014-11-28 19:22
Marna firma nie polecam
8
stary 2015-01-12 21:51
Elektromonter rotacja ok 70% kadry rocznie.
6
????@1 2015-01-24 09:59
widac to u was wielka kicha zaklad zacofany,ludzie jak w obozie !!prawnika na prezesa .wywiesc go na taczkach!!!!
7
Skowronek 2015-04-26 15:23
Zaklad wyprzedaje juz wciagarki hamowniki i brygadowki.
Nedza.
3
pigolec 2015-05-09 18:44
a jak wygląda praca na stanowisku elektromontera na poczatku czy naprawde az tak jest zle??? jaka jest atmosfera na budowie??? czy mozna sie czegos nauczyc?
Waldek 2015-06-11 00:29
Na początku wydaje się że firma wzorowa, ale pozory mylą.
Ostatnimi czasy bardzo duzo osob sie zwolnilo, więc będą przyjęcia.
W firmie rozdają karty kadrowa i operacyjny reszta łącznie z prezesem ma mało do powiedzenia.Jak mówi korytarzowa plotka w ZWSE można sie dorobić tylko choroby jakiejś i na tym zakoncze wypowiedz.
5
Konrad 2015-07-02 22:19
Na stronie internetowej mnóstwo ofert pracy.
Brak kadry,materiałów i sprzętu.
4
Zenon K 2016-04-25 14:49
Firma zarządzana na kształt feudalnego kołchozu. Zadaniem kadry zarządzającej jest wyciśnięcie z pracownika 2 razy więcej niż konkurencja za 2 razy mniejsze wynagrodzenie. Motywują pracowników rykiem i mobbingiem, do realizacji niemożliwych do zrealizowania wyssanych z palca planów. Za błędy na górze odpowiedzialność ponoszą ludzie na dole.
Jeżeli ktoś jest masochistą i lubi być poniżany to odnajdzie się w tym grajdole.
13
ZWSE nie polecam 2016-05-31 15:10
Drodzy

Ciesze sie że moge podzielic sie z Wami moimi spostrzeżeniami na temat tego Tworu ktorego kadra zarzadzajaca prubuje nazwac korporacja. Pracowalem w ZWSE kilkanascie miesiecy,Ciesze sie bardzo ze podjalem decyzje o odejsciu co prawda troche pozno gdyz jestem czlowiekiem honoru i realizacja wyznaczonych celow jest dla mnie sprawa priorytetowa.
NIE POLECAM !! a wrecz apeluje dla tych ktorzy zastanawiaja sie nad podjeciem pracy dla ZWSE nie ROBCIE TEGO !!. Mobbing i wyzysk charakteryzuja tego pracodawce, atmosfera jest tragiczna, dominuje strach przed kadra zarzadzajaca, ktora nie nalezy do kompetentnych.
Szkoda mi bardzo osbo strszych ktorzy sa bardzo pomocni, poswiecili polowe zycia dla ZWSE a ktorych zwalnia sie z dnia na dzien bez przyczyny.
Pracowalem dla kilku firm z branzy ZWSE wypada w ich gronie NAJGORZEJ.
PRACA TO NIE KOLONIA KARNA !! - ZASTANOW SIE 2 RAZY ZANIM SKOMPLIKUJESZ SOBIE ZYCIE :)
13
złotowłosy 2016-08-11 07:31
Marna firma, coraz gorzej :) nawet nie potrafia zalatwic szatni w delegacji i przebieramy sie jak zwierzeta na polu. Wyzysk za najnizsza stawke a od pewnego czasu wyplata nie przychodzi na czas. Chyba czas zmienic branze
6
redr 2016-08-11 08:24
Praca fizyczna przy budowie farm solarnych na pewno jest wymagająca @Wal, ale pewnie w zamian można liczyć na całkiem dobre zarobki adekwatne do powierzanych obowiązków. A wypłata jest terminowa? Dzięki
2
Krzysio M 2016-11-03 15:47
Same minusy, nie polecam tej firmy. Wyzysk wyzysk.......... dno.
6
Cho cho 2016-11-09 19:20
Zapytajcie w Krakowie o właścicieli . Okarze sie ze to klika stamtąd. Znane w Filip morris zwolnili ludzi ze cho cho
4
Krzysio M 2016-11-14 12:04
Kolego, przyczyna do zwolnienia zawsze się znajdzie. wystarczy że bąka puścisz będąc na słupie a już cię zwolnią za zatruwanie środowiska. Marna to firma i źle zarządzana. ale nie dziw się. Tam się licza kolorki, kwadraciki a nie robota. A bardzo mile widziane donosiki. Pozdro
5
chlewik 2016-12-19 16:02
W ostatnim czasie dużo fajnych chłopaków się zwolniło, zostały same odyńce i wsióry spod jasła co innej roboty se nie znajdą :) ogólnie rzecz biorąc praca jest w szczególności fizyczna, nie trzeba zbytnio myśleć :) nawet piekarz mógłby być majstrem, mimo wszystko nawet największemu wrogowi bym nie polecił pracy w tej "korporacji". Każdy mocny jest w gębie a większość robi w majty na widok kierownika A. Każdy zawsze ma dużo do powiedzenia a kiedy przyjdzie co do czego to chowają łeb pod miotłę, w szczególności tyczy się to majstrów po zawodówce i pracowników, którzy większość delegacji się alkoholizują i potrafią poganiać młodszych. Organizacja wygląda lepiej w obozie pracy bądź też gułagu niż w tej firmie, zaczynając chociażby od tego że nigdy nie ma załatwionego hotelu ani sprzętu przed wyjazdem. Pracownicy po 30 lat stażu czasami mniej wiedzą od tego co się dopiero zatrudnia. Jeśli ktoś lubi być poniżany i pracować w delegacji z pracownikami alkoholikami to świetnie się odnajdzie w takich klimatach. Pozdrawiam
6
Pirol 2017-01-12 12:18
Może Ty pomyliłeś miejsca pracy? Taki jad przez Ciebie przemawia, że aż sie czytać nie daje. Dziwię się że taka dobra firma trzyma u siebie takiego gościa. Zastanawiam się dlaczego inni nie robią z Tobą porządku. Wydaje mi się, że nie chcą ruszać, po co im nerwy.
3
Kolorowy 2017-01-14 12:25
Odradzam tą firmę każdemu, zero jakichkolwiek zasad. Cel zniszczyć pracownika a jak pójdziesz na chorobowe to zabrać premię a później do zwolnienia. W biurze nieudane rządy prowadzi taki przykry gość który będzie was niedaj Bóg przyjmował do tej firmy.
chlewik 2016-12-19 16:02:37 święta prawda Jasełko rządzi a szczególnie ta katarynka co go jeszcze nie widać a już go słychać "majsterek"
7
INŻ 2017-01-22 17:29
Czy ZWSE prowadzi jakieś nowe rekrutacje? Bardzo chciałbym się zatrudnić najlepiej na inż. budowy ale wcześniej przyda mi się parę informacji?
2
Jozef k 2017-01-22 22:22
Jesli chcesz byc wykonczony psychicznie i fizycznie to zatrudnij sie :) a nabor jest prowadzony caly czas, wystarczy wyslac CV i sie do Ciebie odezwą, rotacja kadry jest bardzo duza i malo kto tam wytrzymuje.
7
Kierownik 2017-01-25 19:30
ZWSE to dobra firma trzymająca standardy na wysokim poziomie.
5
Krzysio M 2017-02-14 12:33
Ciekawy jestem o jakich standardach mowa?
4
Kier 2017-02-16 16:54
Fajna firma ja tam nie narzekam, robić trzeba wszędzie.
1
Krzysio M 2017-02-17 11:35
Lizusem jesteś czy SKODE ci obiecali? A może już dali? Głupoty facet piszesz.
3
Krzysio M 2017-02-17 11:36
Lizusem jesteś czy SKODE ci obiecali? A może już dali? Głupoty facet piszesz.
3
Peter 2017-02-24 12:17
W każdej firmie trzeba pracować z zaangażowaniem wtedy mamy dobrą pozycję do awansu. Jestem u nich pracownikiem już długo. Właśnie takie myślenie dało mi wysoką pozycję w firmie i dobre zarobki i ogólnie jest super.
Krajek T 2017-02-25 08:27
Ogolnie zarobki sa w porzadku, pracodawca Cie nie oszukuje, od poczatku dostajesz umowe o prace. Z czasem rozne dodatki, masz zapewnione ubrania i jezeli pracujemy dluzszy czas to mozemy zrobic sobie rozne kursy na koszt firmy co jest wielkim plusem np. kategoria C na prawo jazdy. Jest paru komuchów i ubeków jak w kazdej firmie, nie radzę wspolpracowac wlasnie z tymi dziadkami, oni lubią donosiki z takimi polecam krotko. Zobaczycie ze jezeli zwolnicie sie to pozniej nie jest latwo znalezc dobrej pracy :) jak to mowia wszedzie dobrze gdzie nas nie ma. Pozdrawiam
1
kuba 2017-02-25 11:43
A lojalkę już podpisałeś? na ile kursów się wybierasz? kto ci kazał takie głupoty pisać?
4
Tomasz krajewski 2017-02-25 11:55
Kolego dlaczego podpisujesz się skrótem mojego imienia i nazwiska???Jak masz coś do powiedzenia na temat tej firmy to podpisz się swoim a nie podszywaj się pode mnie. Tomasz Krajewski ten prawdziwy.
3
kuba 2017-02-25 11:57
Pracujesz długo... to ile? 5 lat? To chyba wiesz jaka jest płynność kadr. Zwłaszcza wśród robotników. Zastanawiałeś się dlaczego tak jest? Bardzo ciężkie warunki pracy terenowej, brak zapewnienia godziwych warunków socjalnych na budowach, niskie zarobki. Pracuje się nie po to aby wegetować, ale żeby godnie żyć. Chyba że uważasz że najniższa krajowa to jest eldorado.
3
Dacia duster 2017-02-26 17:08
Do tych tomkow krajewskich :D to juz wiadomo kto ma najwiekszy udzial w postach tutaj, uwazaj kolego co mowisz bo jestes najwiekszym konfidentem jasielskim i lizodupem. Ciesz sie ze zwse zatrudnil takie cos jak Ty, bo w Twoim jasle najwyzej sprzatalbys ulice. Pamietaj ze kierownictwo czuwa i dobrze wie o waszych poczynianiach z alkoholem i wyrazaniu negatywnej opinii na temat kierownictwa i firmy, poki co przymykamy na to oko bo przed nami duze inwestycje. Jesli chcesz tu pracowac i Twoi koledzy to swoje zdanie zachowaj dla siebie bo w najblizszym czasie szykuje sie duza rotacja kadry i nie potrzebujemy osob ktorzy szkaluja dobre imie firmy. Jesli Tomku jestes ciekawy kim jestem to nie musisz wiedziec mozesz tylko dociekac, kierownictwo chce dla was jak najlepiej, jezeli nie umiesz tego docenic to przykro mi :)
8
Iza 2017-03-09 16:33
ZWSE RZESZÓW SPÓŁKA Z O.O. jest firmą nagradzaną, posiadającą wiele certyfikatów. Niestety w chwili obecnej nie posiadają żadnego zapotrzebowania na nowych pracowników.
1
kuba 2017-03-22 15:31
Dacia Duster to marnej jakości samochód, taki sam jak Ty Drogi Kolego. Zastanów się nad tym co napisałeś. Same bzdury i nieprawdziwe rzeczy. Piszesz o pijaństwie ..... problem znasz chyba z opowiadań innych. A kierownictwo naprawdę dba o ludzi zwłaszcza na budowach. Chyba wiesz że właśnie to kierownictwo w ramach dbania wysyła ludzi na budowę stłoczonych w pojazdach nieprzystosowanych do jazdy na długie trasy. A sprzątając ulice to żaden wstyd i hańba a płace są lepsze niż w zwse.
Dociekać nie musi nikt kim jesteś bo jesteś niegodnym osobnikiem do prowadzenia polemiki na temat wspaniałości tej firmy.
2
Gregor 2017-03-28 13:49
Nie wiem czy wiecie ale dla każdej firmy solidne podstawy do prowadzenia działalności tworzy efektywny system zarządzania, wysoko wykwalifikowana kadra specjalistów oraz znaczny potencjał produkcyjny i kapitałowy. ZWSE to poważny gracz na rynku pracy.
Tom 2017-05-15 10:00
Nie polecam tej firmy nie wytrzymałem nawet okresu próbnego zarobki marne praca często w niedzielę bez żadnych setek kierowniki straszą zwolnieniami a i majstry nie są święci
3
Peter 2017-05-18 10:50
@Tom Myślę, że osoba która nie wytrzymała w pracy pół roku nie ma podstaw do wypowiadania się na temat firmy. Inni pracują tu latami i jest im dobrze. Jest jeden problem a mianowicie nie uchroni sie żaden leniuch a to dlatego, że nikt nie ma chęci pracować za innych.
Mały 2017-05-18 15:20
Piszesz że innym jest tu dobrze ja jeszcze nie spotkałem kogoś kto by chwalił pracę w tej firmie. Sam planuję się zwolnić, ostatnio zwolniło się dużo młodych osób zostali tylko starsi pracownicy którzy tylko czekają do emerytury. A za najniższe krajowe przy tak ciężkiej i niebezpiecznej pracy nawet pracownicy z Ukrainy nie chcą tutaj robić
2
Pirol 2017-05-23 18:22
@Mały Zastanawiam się czy masz pojęcie o pracy na budowie? Budowa to miejsce o największych rotacjach pracowniczych.
Mały 2017-05-24 18:15
Ok przyznaję się nie mam pojęcia o pracy na budowie. Faktycznie na 20 pracowników zwolnionych się w ciągu 5 miesięcy, przyjęcie 4 osób na ich miejsce to jest rotacja. A na ogłoszeniach firmy nawet wymagań już ma.
1
Alkus 2017-05-24 19:20
Ludzie opanujcię się
Peter 2017-05-18 10:50 Akuratnie to że Tom wytrzymał tu aż pół roku nazwał bym cudem.
Jedna wielka kupa, żeby nie powiedzieć brzydko.
Jak może nie być rotacji skoro 95% kadry kierowniczej ma Cię w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] dla Nich ważne są papierki i straszenie a że Majstry ze strachem się nie rozstają no cóż... taki mamy klimat
Między zwykłymi pracownikami też trzeba wiedzieć z kim trzymać źle się do gościa odezwiesz i będziesz musiał zapiepszać po czekoladki żeby Cię nie podpierd....


1
Przerywacz 2017-05-24 19:47
Ta firma to dno jak najwięcej pracy najniższym kosztem jak by mogli to by nic nie płacili. Ludzie się tylko zwalniają a majstry narzekają że nie mają :kim" robić szczególnie jeden co nikogo nie szanuje. A w firmie to połowa ludzi nie wie po co tam jest większość stoi pod słupem bo na górę nie wyjdzie i włażą majstrom bez mydła aby tylko nic nie robić .
1
Zostaw swoją opinię o ZWSE RZESZÓW SPÓŁKA Z O.O. - Toruń
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ZWSE RZESZÓW SPÓŁKA Z O.O.