brak logo

Collect Consulting Sp. z o.o.

Katowice

Opinie o Collect Consulting Sp. z o.o.

kandydatka 2013-02-20 00:01:15
Prawda, firma fatalna, byłam na rozmowie tysiące pytań marketingowych na stanowisko konsultanta a pensja żenująca( usunięte przez administratora )brutto śmiech na sali Pan rekrutujący jeszcze nie pamiętał c.v. mojego tylko szukał info w lapku
kandydatka 2013-02-20 00:03:00
i jeszcze umowa zlecenie później powiedziano mi, że będzie dzień spotkania z kandydatami bo dużoooooooooooo chętnych dziwne, że ciągle się ogłaszają nikomu nie polecam!!!!!!!!!!!!
jontek 2013-03-14 12:10:44
A dlaczego miałby pamiętać twoje cv? bo było takie super? Ale chyba nie, skoro nie zatrudnili ciebie.
kandydatka 2013-03-24 14:34:25
podczas rozmowy z kandydatem, rekruter akurat powinien być przygotowany i mieć c.v przed oczyma
Sprzedawca 2013-04-16 13:04:36
Pracuję w firmie od kilku miesięcy. Nie zgadzam się z powyższymi opiniami. Rozmowa kwalifikacyjna - dwa etapy. Indywidualne podejście do mnie i moich oczekiwań. Powiem Wam, że po przeczytaniu kilku negatywnych opinii, zacząłem się wahać czy iść na drugi etap.

Zaryzykowałem i nie żałuję.

Jeśli ktoś chce zarabiać( usunięte przez administratora )zł i nic nie robić, niech szuka gdzie indziej. Każdy z nas wie, co ma robić. Jest podejście zdrowe, możliwość modyfikacji wielu rzeczy związanych z pracą. Szkolenia przez eksperta - bez nazwisk proszę:).

Sporo nauczyłem się w tym miejscu - o sobie i szeroko rozumianej sprzedaży.

Firma z dużym dorobkiem, co widać na stronie.

Prowadzimy nabór, zachęcam do aplikowania.....
Pracownik 2013-06-26 22:20:41
Co do pracy między 7, a 17. Możesz to "dograć". Co do komentarzy:

- poza jednym, nie widzę tu nikogo, kto u nas pracował. Nie szkoda Wam czasu na pisanie bzdur?

aby o czymś się wypowiadać, należy to najpierw sprawdzić, prawda?

Wszystkim czytającym, radzę "zaryzykować", sprawdzić i przekonać się osobiście.

Potem chętnie podejmę polemikę....

Pozdrawiam serdecznie.

Pracownik Collect Consulting Katowice.
1
Sprzedawca 2013-07-08 20:56:35
antek - 2013-07-08 15:38:19

No wiesz tak szczerze powiem że najlepiej to by było gdybyś napisał tutaj bo wiem że jak to się mówi bez ryzyka nie ma zabawy ale ja to tak nie lubie
Nie widzę pytania....:(

Pozdrawiam serdecznie.
ok 2013-10-27 10:48:22
ok
2
pracownik 2013-11-26 20:14:58
Pracuje w firmie od kilku miesięcy. Jak każdy zaczynałam od stażu (praktyk). Przyjemna atmosfera, fajny zgrany młody zespół. Wszystko zależy do jakiego działu aplikujesz - praca przyjemna :)
1
gt 2013-11-27 21:02:02
Jak można umiejętnie prowadzić sprzedaż ( telesprzedaz) jeżeli brak szkoleń produktowych. Zespół zarządzany w sposób następujący : pracuj bo zwolnimy. Co do wcześniejszych wypowiedzi dotyczących w/w działu POPIERAM w 100%
2
pracownik 2014-01-21 20:17:56
ale ściemy walicie !
wiadomo jak jest z telemarketerami wiecznie szukają nowej pracy i nic z siebie nie dają :/ jakich brak szkoleń ? nie pracuje w telemarketingu, ale z telemarketerami i jak tylko jest wprowadzany nowy produkt odbywa się szkolenie i przez cały czas można pytać co i jak :)
1
Najlepszy Sprzedawca Marzeń 2014-01-28 17:07:56
Trochę mało merytoryczna dyskusja o firmie w której pracowałem....

Serdecznie pozdrawiam całe CC, szczególnie załogę "Opena".

Najlepszy Sprzedawca Marzeń
Najlepszy Sprzedawca Marzeń 2014-02-26 22:24:35
W firmie nie pracuję od kilku miesięcy. Byłem telemarketrem i tylko o tym dziale mogę się wypowiadać. Miałem jasno wyznaczone cele i możliwości zarabiania premii - tu trochę było potrzebne czasem przysłowiowe szczęście, ale kto się do pracy przykłada - w perspektywie może liczyć na dodatkowe pieniądze. W temacie specyfiki, mogło się sporo zmienić. Porównując dział z innymi firmami:

- Nikt nie krzyczy Ci za plecami, że nie masz wyniku - znam "Liderów" w innych firmach myślących, że motywują w ten sposób. Oczywiście swoje należy robić.
- Możesz wyjść do toalety i zrobić sobie przerwę - co w innych Call Center nie zawsze jest proste..:)
- Wypłatę zawsze dostawałem na czas.
- Zawsze mogłem zapytać o kwestie, których nie byłem pewien. Sporo musisz dać z siebie, ale i nauczyć się nowych rzeczy, które zaprocentują w życiu.
- Aneks kuchenny do dyspozycji, co też nie bywa niestety standardem w wielu firmach.

A dla tych, którzy widzą tylko do połowy pełną szklankę:

- pensja zawsze może być wyższa.
- premie wyższe.
- weekendy dłuższe:)

A tak poważnie - polecam dostać się do firmy, a następnie spróbować zaczepić w którym z działów na stałe.

Bardzo dobrze wspominam wiedzę, którą podzieliło się ze mną tam kilka osób - za darmo. Jak wszędzie bywały sytuacje stresowe, gdzie czas deptał po piętach, ale daliśmy radę.

Sporo zależy w tej pracy od nastawienia, ale pamiętajcie:

- Człowiek może nauczyć się wszystkiego.

Mnie ostatnio zdarza się czegoś nauczyć i siebie i innych.

Udanych negocjacji z klientami życzę kandydatom i pracownikom "Opena".
płacząca 2014-04-06 14:07:41
taaaa... hmmm.... tak dobrze ci się tam pracowało.. wszyscy znamy te klimaty ;)
to tyle ode mnie
były pracownik 2014-10-12 23:01:36
Pracowałem ponad rok w CC jakiś czas temu musiałem odejść z powodów osobistych.
Polecam każdemu kto zaczyna karierę zawodową, wiadomo na początku trzeba się wykazać, później jest się docenionym. Ludzie pomocni, mili. Widać, że pracują ze sobą jako zespół. Rekrutacje są co jakiś czas bo ludziom się nie chce pracować i rozwijać. Każdy uważa, że jest najlepszy i wszystko mu się należy za nic. A na sukces trzeba pracować :) POLECAM !
1
Wiluś 2015-01-31 22:07:35
Problemy z rozliczeniami dotacji unijnymi komuś coś mówią? Sam wiele miałem (nie wspominając o firmach w których pracowałem) problemów by się właściwie rozliczyć z danych projektów unijnych. Jest to oczywiście związane z zagmatwaną papierologią. Tutaj na horyzoncie pojawia się Collect Consulting, który zajmuje się tym - chyba lepiej zlecać takie rzeczy specjalistom.
1
gutis 2015-07-08 15:54:10
Ktoś odbywał staż w wyżej wymienionej firmie i może coś o nim powiedzieć? Jakie są podstawowe obowiązki, czy jest możliwość elastycznego czasu pracy itd.
stereo 2015-08-22 22:19:06
Byłem kilka lat temu na 3-mies.stażu, potem na umowie o pracę.
Płacili minimalną (na szczęście terminowo), praca źle zorganizowana zlecana na gwałt. Nadgodziny są tam normą. Staż to umowa zlecenie płatna poniżej 1000 zł na pełen etat. Dało się czasem pracować z domu, jeśli pozwolił na to dyrektor działu. Pamiętam donoszenie na kolegów i plotkarzy przy recepcji.
Z innej pracy jestem dużo bardziej zadowolony. NIE WARTO
krystian 2015-10-17 18:24:00
Dla tych, którzy myślą o pracy w tej firmie: niskie zarobki, bardzo zła organizacja pracy, harmider, plotkarstwo w patologicznym wręcz wymiarze, starzy pracownicy bardzo nie życzliwi wobec nowych (na granicy mobbingu). Plusy: praca dobra dla absolwentów, pomaga otrzaskac się z życiem zawodowym; możliwość prowadzenia bogatego życia towarzyskiego przy licznych kawusiach.
1
yer 2015-12-12 00:31:26
@krystian swieta racja
potknie ci sie noga w pracy albo cos opowiesz o sobie - wie cala firma
jest zadanie do wykonania - nikt nic nie wie
yer 2015-12-12 00:35:24
+po stazu dostaniesz najnizsza pensje, bo rzekomo na wiecej nie zaslugujesz
isab 2015-12-12 20:35:46
Za staż płacą mniej więcej tyle, ile urząd pracy. Negocjować cokolwiek jest tam bardzo trudno a zwłaszcza $$$$$. Powiem wprost, jako stażystę mają cię za nic i służysz im tylko do wykonywania pracy. ci którym dziękują, czyt. nie dadzą sobie wejść na głowę albo nie radzą sobie psychicznie, po prostu nie dostają kolejnej umowy. Niejeden już odszedł po 1 lub 2 umowach. Nadzór nad twoją pracą ma dyrektor działu. Jeśli jesteś studentem, część dyrektorów pozwala wychodzić na zajęcia, u innych obowiązuje dyspozycyjność 40h + VAT ;))))) zależy do jakiego działu się zgłosisz na staż.
1
locky 2015-12-12 20:56:32
~Paweł podbijam pensja jest nie do negocjowania. Wysyłasz CV na staż. Jeśli na tej pierwszej rozmowie się nie zgodzisz na cokolwiek, to jest koniec rozmowy. Jeśli jednak się zgodzisz i przebrniesz ten staż to w następnej umowie dają ci minimalną, panuje po prostu takie podejście że więcej nie masz prawa dostać. Idzie lepiej zarobić dopiero pracując co najmniej rok dwa u nich (i mając twardą d.....)
staz 2016-01-05 21:58:16
Jak są w tej firmie widziane aplikacje spontaniczne, czyli wysłanie do nich po prostu CV z krótkim listem, czego się uczyłam i co chciałabym w tej firmie robić? Są szanse na odzew czy odrzucą? :P
nick 2016-01-11 12:09:17
Możliwość może i jest, ale NIE WARTO!!!
1
nick 2016-01-28 18:36:36
Atmosfera pracy jest psychopatyczna u pewnej pani dyr. U jednego pana dyr. wręcz przeciwnie, fajna. Reszta tak sobie, ale ogólnie nie opłaca się tam aplikować.
stukpuk 2016-02-09 22:40:30
"A waidomo czy atmosfera teraz jest tak samo dobra jak do tej pory? " I WIEMY ŻE OPINIE PISZE KTOŚ Z FIRMY :)
wnioski wyciągnąć samemu :)
ddrep 2016-02-12 00:20:21
hmmmm z powyższych opinii wynika raczej coś odwrotnego, że atmosfera jest do kitu, a problemów z płatnościami nie ma
gowork 2016-03-03 22:32:49
Co do wytrzymania. Wrogowi nie życzę, trafić do działu Z.Pub...
nick 2016-03-04 18:56:04
nie chodzi o znajomości, tylko jak ktoś wyżej pisze, firma działa na granicy mobbingu....
nick 2016-05-09 09:27:44
no właśnie NIEKTÓRYCH.Ci fair są w mniejszości.
Jan 2016-07-13 01:47:02
staże są oczywiście bezpłatne
lol 2016-07-18 23:10:19
staż jest płatny, praktyki są bezpłatne nawet nie wiesz jaką masz umowę ...
michał 2016-07-18 23:20:38
Raczej nie jest tak źle @buśka, skoro atmosfera się znacznie poprawiła bo każdy dba o pozytywne relacje między sobą.
Zostaw swoją opinię o Collect Consulting Sp. z o.o. - Katowice
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Collect Consulting Sp. z o.o.