brak logo

STS

Swarzędz

Opinie o STS

anonim 2009-03-15 03:38:59
Słowa kojarzące się z STS .solidna, profesjonalna, rozwojowa, :
Możliwość rozwoju i szkoleń oceniam jako bardzo dobrą.
Atmosfera i ludzie tam pracujący są Ok.

:
;/ 2010-05-05 21:37:41
hahaha...śmieszny post
STSa 2010-09-03 14:56:19
pracownicy-ok
managerowie- moga być
praca-ok
pozwalająca na rozwój i szkolenia-tylko we własnym zakresie
płaca-nie pytaj po prostu żal i podwyżek też nie dają
anonim 2011-06-12 19:29:39
Menagerów w tej firmie nie ma Pan (usunięte przez administratora) ma ciągle kryzys z pracy zadowolnony jest tylko Pan (usunięte przez administratora). ale przy jego wynagrodzeniu tez pewnie bym bGył i w ten sposób sie poswiecał ciężko mu jest miec coś za złe szkoda tylko że nigdy nie doświadczył jak to jest odmawiać sobie wielu rzeczy czy dziecią lodów trzeba oddac ze o kierowcach w koncu pomysleli a co z nami na magazynie firma kompletne dno ale pracowac gdzies trzeba ah i jeszcze jak zapytasz o podwyższkę to może to być Twoje ostatnie pytanie
exxxx 2013-02-13 12:16:12
panowie o czym mowa pada ka i tyle
2013-08-31 21:03:07
(usunięte przez administratora) kogo masz konkretnie na myśli? Reprezentatywny wygląd? W sts ważniejsza jest wiedza i podejście do obowiązków a dokładniej ujmując : odporność na stres bo dowalają tyle roboty jednej osobie że ciężko to przerobić, poza tym pozostaje kwestia atmosfery w poszczególnych działach która pozostawia wiele do życzenia.
2
ato 2014-02-07 22:03:35
jakoś ciężko zauważyć reprezentatywny wygląd wśród pracowników sts, w tej firmie pracownik nie ma nic do gadania, panuje ustrój autorytarny.
1
ato 2014-02-26 22:08:30
Gogola- niestety w sts pracownik nie ma nic do gadania... nie wiem czy kiedykolwiek miał
siatkarka 2014-03-05 21:21:23
(usunięte przez administratora) Trzymajcie się z daleka od tej firmy
2
anonim 2014-05-05 22:07:44
Giant, pomyliłeś firmy, nie o ten STS chodzi
1
anonim 2014-05-15 21:57:42
specjalistyczny transport samochodów
anna 2014-07-18 15:34:30
Straszny wstyd, że dziewczyny pracujące w STSie nawet 5-7 lat nadal zarabiają NAJNIŻSZĄ krajową, tyle co dostaje się na starcie, podwyżek firma nie uznaje po prostu. Praca jak praca, kiepskie są godziny, czasem pracujesz 4-5 dni po 12 godzin, później dzień przerwy i znowu. A później tydzień wolnego pod koniec trzymiesięczego okresu rozliczeniowego, dość niekorzystny układ oparty na wyzysku pracowników. Częste rzucanie na różne punkty, nawet w innych miastach. Telefon w dzień wolny i trzeba iść do pracy. A tłumaczenie menadżerki, że praca nie jest trdna, nie tłumaczy poniżająco niskich zarobków i braku podwyżek. WSTYD.
6
młody 2014-07-20 14:09:46
Anna, oczywiście masz racje, a dziewczynom pracującym w tym kołochozie radze rozglądać się za czymś innym, poza tym że firma nie uznaje podwyżek bo po co podziękować pracownikowi za przecież ,,łatwą,, pracę to również w żaden inny sposób nie motywuje ludzi. Ciekawe dlaczego w innych firmach można iść pracownikom na rękę i płacić za nadgodziny a tutaj wyjazd na wolne. jeśli masz telefon służbowy to zapomnij o świętym spokoju w urlop, zresztą jeśli nie masz służbowego będą dobijać się na tel. prywatny dlatego że tam nikt nie szanuje prywatności i prawa do odpoczynku drugiego człowieka. Tylko zapierdziel i zero do powiedzenia, tylko nieliczni mogą cokolwiek powiedzieć - donieść na kolegów.
2
anonim 2014-12-07 14:39:17
jaka robota jest latwa? czym się zajmujesz w stsie? poza tym tu nie chodzi o łatwość pracy. Są firmy które w politykę zarządzania mają wpisaną co roczną podwyżkę. I nie rozlicza swoich pracowników ze stopnia trudności wykonywanych obowiązków.
MIKI 2015-01-24 22:29:06
Kochani ja pracowałam w Fortunie i każde zakłady bukmacherskie są takie same nie ma szacunku dla pracownika Przyjezdza Menadzer i robi zadyme z byle czego pracowałam tam 6 lat i nie przedłuzyli mi umowy nie podajac przyczyny dla czego? Bo to miała byc umowa na stałe zmarnowałam 6 lat mojego zycia dla nich praca wszystkie łikendy swieta Robienie wszystkich dokumentów jezdzenie na zastepstwa z poswieceniem z braku dnia wolnego za co za najnizsza Krajowa ludzie Ogarnijcie sie lepiej isc gdzies na Strefe odwalisz 8 godzin i masz spokój i likendy wolne a jak idziesz w sobote to masz 100% płatnego i wierz za co robisz Nie polecam Nikomu tej pracy nie marnujcie swojego czasu Trzeba pracowac bo trzeba za cos przezyc ale nie kosztem dla nich bo oni nam nie dadza nic tylko lata uciekaja a my sie budzimy ale w tedy jest za puzno Pozdrawiam wytrwałych nie Marnujcie w zadnej Bukmacherskiej Firmie Swoich Lat Życia
1
mini 2015-01-29 14:53:49
MIKI, sts to nie zakłady bukmacherskie, popatrz na wpis z maja 2014
BYŁY 2015-03-13 22:16:16
W sts nie ma czegoś takiego jak listy rekrutacji, tam nie ma działu hr, nie ma miejsca proces o nazwie rekrutacja. Praca w rozumieniu pełnienia obowiązków jest jak w każdej innej firmie, natomiast cała reszta nie przedstawia się tak różowo. Firma nie jest przyjaznym środowiskiem pracy, nie ma pakietów socjalnych chociażby zfśs, czy innych benefitów jak między innymi coraz bardziej popularna w firmach karta multisport dla pracowników. Nie ma szkoleń dedykowanych, sporadycznie zdarzają się szkolenia zewnętrzne. Nie istnieje pojęcie kultury pracy, świadczenia pracy na wysokim poziomie, często słyszy się tzw. zj....ebki, od pracownika wymaga się,wymaga i jeszcze raz wymaga i nie ma informacji zwrotnej dot. jego pracy. Plusy to wynagrodzenie zawsze na czas, i jeżeli dobrze się ustawisz - możesz całkiem niezłą kaskę zarabiać, Pytanie jakim kosztem. Pozdrawiam.
anonim 2015-03-26 21:49:56
Nie wierze, myślisz że ktoś na forum napisze tobie o konkretnych sumach jakie się zarabia, nie ma szans. Skoro jesteś tak bardzo zainteresowany pracą w sts to po prostu idź tam pracować, podpiszesz umowę i będziesz wiedział ile zarobisz.
Pyskula 2015-04-08 11:53:00
Co tutaj dużo mówić
Pola 2015-04-09 13:41:11
uuuu, powiało pesymizmem
Gina0000 2015-05-04 14:59:10
Witam
A jak wygląda sytuacja z osobami niepełnosprawnymi - czy takie osoby są w ogóle zatrudniane? Znajoma ma umiarkowany stopień, jest chętna do pracy, jej niepełnosprawność nie przeszkadza w pracy jaką się wykonuje w STSie.
Emu 2015-07-06 15:58:31
Zarobki w sts to najnizsza krajowa raz na 3 lata wpadnie jakas premia :-( a pracujemy przeciez u jednego z bogatszych polakow . Wszystko jest na glowie pracownika nawet jesli idzie na urlop musi znalezc sobie zastepstwo , do tego wyjazdy na delegacje . Nasi klienci to zwykle menelstwo ,smierdzace i przepite i przewaznie bezrobotni .
2
Emu_ 2015-07-08 14:32:20
Klienci pana S. to bezrobotni menele? Coś Ci się chyba uroiło!!!
gość 2015-07-15 13:44:44
Zależy na jakim stanowisku chcesz pracować w tej firmy i czy przyjdziesz z ulicy czy będziesz protegowanym. Poza tym nie bardzo się zgadzam z owocnym doświadczeniem, które ma otworzyć drzwi do kariery.
1
ALia 2015-11-01 21:12:02
Pracuję w Stsie kilka ładnych lat. Mam dość. Ale nie mogę znaleźć pracy dlatego tam jeszcze siedzę....Zarobki to najniższa krajowa, zero podwyżek. Traktują pracowników jak śmieci. W szczególności managerki. Ciągle dokładają obowiązki i tylko wymagają. Oprócz pisania kuponów, użerania się z klientami ( a uwierzcie różne wariaty przychodzą), sprzedajemy bilety, zajmujemy się same całym punktem...dokumentacją, sprzątaniem, awariami komputera. Wszystkim!!!! Wszystkiego uczymy się same. Podstawiają nam tajemniczych klientów, ciągle robimy testy, mamy mieć wszystko w jednym paluszku. Dodam, że oni sami nie wiedzą wszystkiego. Przykładem są panie z info, które mają nam pomagać jak mamy jakiś problem, chcemy się czegoś dowiedzieć. Nie wiedzą. Praca w święta, zastępstwa. Obrażają nas, poniżają panie managerki. To jest totalny syf. Czasami psychicznie nie wyrabiam. Najgorsze jest to, ze z ta firma nie wygram ja sama.....
13
obserwator 2015-12-01 13:36:45
widzę że co poniektórzy mylą STS Specjalistyczny Transport Samochodów z siedzibą w Swarzędzu Jasinie z innymi firmami nie mającymi nic wspólnego z właściwym STS-em. Wyszukiwarka pokazuje: STS - SWARZĘDZ.
!!! 2015-12-05 14:30:19
w sts w Swarzędzu NIE MA i NIGDY NIE BYŁO przedstawicieli handlowych
Beatka 2015-12-21 13:39:25
Witam. Pracowałam w tej firmie ponad 7 lat. Początki pracy były całkowicie na innym poziomie, praca po 8 godzin, faktem też jest że weekendy i święta pracujące ale na podstawie grafiku:) czyli bywa różnie, raz pracujesz raz masz wolne to zależy, no chybaże koleżanka wywinie ci numer i zrobi sobie wolne, wówczas masz problem bo do pracy trzeba iść a o zastępstwie możesz często pomarzyć:P gdyż pani pseudo asystentka nie potrafi znaleźć ci zastępstwa bądź jej się nie chce. Hmm a początki...rekrutacja - więc o ile jest zapotrzebowanie na pracę u nich bo ktoś miał już dość bądź został zwolniony z mało racjonalnych powodów np. z takich że pani menadżer nie przepada za tobą itd. etc. składasz CV, jeśli cie wybiorą, zaproszą na rozmowę gdzie zazwyczaj jest menadżer danego obszaru Polski, wymagania...nic szczególnego, chęć pracy, jakaś tam komunikatywność no i czy oczywiste jest to czy przypadłaś do gustu :) ja miałam to szczęście że wówczas przyszła moja Pani Menadżer była kobietą która stawiała na pracowników tzw. dla klienta :) dziś wygląda to zupełnie inaczej, nie przytakujesz - masz problem. Menadżerowie mają pracownika za nic, być może nie wszyscy i głęboko w to wierzę :D Wracając do tematu...jeśli zostaniesz zaakceptowana jesteś zobligowana do zdanie egzaminu w Ministerstwie Finansów w W-wie oczywiście, sporo nauki na początek ale da się przyswoić materiał bardzo łatwo jeśli ktoś czyta i myśli nie będzie z tym problemu. Koszt pokrywa pracodawca łącznie z delegacją. Ponoć miał być zniesiony jak ostatnio zdawałam ja więc nie wiem czy nadal jest, zdawałam 2 lata temu :) STS masz umowę o pracę na czas określony, początkowo to są 3 miesiące potem na 7 lat, o ile się i tu nic nie zmieniło, płacą najniższa krajową bo przecież masz napiwki :)więc po co płacić więcej? Praca od 9 do 19-20 w zależności od miejscowości i grywalności stałych klientów :)grafik zazwyczaj ustalany przez panią asystentkę pani menadżer, bywa że można to trochę zgrać pod siebie, praca w weekendy, święta. Specyfika pracy...od sprzątaczki po informatyka :) czyli wszystko no chybaże już nie da się czegoś faktycznie naprawić. Praca wydaje się nie być ciężką, siedząca non stop przy komputerze, jeśli punkt jest oblegany możesz tak klikać w klawiaturę dobrych kilka godzin bez ustanku na 100% obrotach myśląc żeby nie zrobić sobie manka w kasie bo kasa zgadzać się musi, braki oczywiście sama dołożysz no ale to jak wszędzie. Osobiście lubię pracę z ludźmi bo czuję, że żyję a i klienci nawet ci najtrudniejsi są życzliwi:) wszystko zależy od naszego podejścia - sprawdzone :)Płaca na czas, z urlopem też nie miałam większych problemów fakt, że wdrożony jest jak już prawie w większości większych firm tzw. urlop planowany gdzie musisz skonsultować to też z współpracownikami nie tylko u siebie na punkcie ale też w innych o ile takowe istnieją w twoim mieście. Jeśli masz szczęście i trafisz na dobrego przełożonego i koleżanki z pracy może popracujesz jakiś czas:) ale nie zapomnij jednej zasady: nigdy bezgranicznie nie ufaj otoczeniu w pracy bo pewnego dnia może przyjść taka chwila, że to jakim byłaś dobrym pracownikiem czy jesteś człowiekiem nie ma zupełnie żadnego znaczenia :)życzę powodzenia wytrwałym...
4
anonim 2015-12-24 13:59:36
Aż tak źle Ci się pracowało u Pana Wojciecha S.???
Beatka 2015-12-28 20:56:19
Hm...Pamiętajcie proszę jedno i w sumie najważniejsze, że nie pracujecie w takich firmach dla tzw. "góry" a dla menadżerów i ich asystentek :) ponadto z różnymi ludźmi którzy często i gęsto mają was za nic jeśli dochodzi do sytuacji że będą cięcia na etatach:)akurat u mnie klienci byli bardzo zadowoleni z jakości obsługi przeze mnie, próbowali interweniować kiedy padło na mnie z wypowiedzeniem...ale cóż to za znaczenie jak decyduje nieobiektywna pseudo "pani" menadżer? Zerowe. A co do Firmy - nigdy nie miałam problemu z kontaktem z nimi, bardzo życzliwi ludzie o ile jest się pracownikiem w porządku, a te wszystkie sytuacje stresowe, wymuszone zastępstwa, telefony w dni wolne, że trzeba gdzieś jechać bądź stawić się do pracy w swój dzień wolny na który czekamy i ciągle szukanie dziury w całym to wina menadżerów i ich asystentek a nie ludzi Wyżej, akurat tamci mają co innego do roboty a bez nas by nie istnieli, jakość naszej obsługi w punktach STS ma bardzo duże znaczenie :) pozdrawiam cieplutko :D
1
mmm 2016-01-08 20:36:32
Byłam dzisiaj na rozmowie rekrutacyjnej. Jak usłyszałam praca po prawie 12godzin i najniższa krajowa to mi się słabo zrobiło. Po 3 miesiącach można dostać podwyżkę ( ale nie koniecznie ) do bagatela 1590zł netto. Śmiech na sali.
gosc 2016-01-09 06:28:14
Dlaczego nie bylo wczoraj wyplaty??? Ktos cos wie
agnesss 2016-01-23 21:33:18
Witam prcuje w sts od trzech lat i mam pytanie do was czy któraś z was próbowała cos drukowac w pracy z pendraiva lub własnego komputera. Ja próbowałam ale mi nie wyszło bo drukara jest zablokowana na inne urzadzenia i tu pytanie czy któraś z was doszła do tego jak ja odblokowac. Codzinnie dtukujemy mase ofery więc jak wydrukuje pare swoich plików nawet by tego nie odczuli. tylko nie wiem jak uporac sie z ta dtukarka. Podzielcie sie jeśli wiecie jak to zrobić:)
agnesss 2016-01-23 21:33:22
Witam prcuje w sts od trzech lat i mam pytanie do was czy któraś z was próbowała cos drukowac w pracy z pendraiva lub własnego komputera. Ja próbowałam ale mi nie wyszło bo drukara jest zablokowana na inne urzadzenia i tu pytanie czy któraś z was doszła do tego jak ja odblokowac. Codzinnie dtukujemy mase ofery więc jak wydrukuje pare swoich plików nawet by tego nie odczuli. tylko nie wiem jak uporac sie z ta dtukarka. Podzielcie sie jeśli wiecie jak to zrobić:)
2
GOŚĆ 2016-02-16 21:58:42
Czytając wasze opinie doszedłem do wniosku że przynajmniej od listopada 2015r rozpisują się na tym forum osoby które pomyliły firmy, ludzie czy wy nie widzicie że forum dotyczy pracodawcy ze Swarzędza, nota bene branża logistyczna!! W efekcie chcąc poczytać o STS Logistics, STS Centrum Dystrybucji Samochodów z siedzibą w Swarzędzu czytam o zupełnie innej firmie nie mającej żadnego związku z właściwą. Ogarnijcie się i nie zaśmiecajcie forum.
noname 2016-02-22 12:36:52
No jak ludzie mają mieć dobrze i mają nie narzekać jak oni nie wiedzą gdzie pracują i mają problemy z myśleniem. Strona jest o STS Logistic Swarzędz, który nie ma nic wspólnego z zakładami bukmacherskimi.
były sts 2016-02-24 15:29:42
Tomek, to że nazwy są podobne nie oznacza że trzeba bezmyślnie rozpisywać się na temat zupełnie innej firmy, strona rzeczywiście dotyczy STS Logistic Swarzędz która nigdy nie miała nic wspólnego z zakładami bukmacherskimi. Poza tym oferta pracy o jakiej piszesz NIE JEST OD NICH.
paw 2016-04-19 17:11:38
niektórzy pisza ze pracuja po 12 godzin.W Gorzowie Wlkp pracuje sie po 14 godzin z 10 cio godzinnym tylko odpoczynkiem.Kodeks Pracy wyraznie mowi ze max mozna pracowac 12 godzin na dobe z 11-o godzinnym nieprzerwanym odpoczynkiem.GDZIE JEST INSPEKCJA PRACY!!!
już nie pracująca 2016-07-02 01:41:18
boją się ,narzekają ale się boją
ribit 2016-07-20 08:48:22
jaka to jest wielkość?
aaaa 2016-07-21 18:48:28
Inspekcja pracy trzyma sztamę z pracodawcami ;. Ręka rękę myje :(
X 2016-08-05 13:24:28
w sts-sie w Swarzędzu nie poszukują na stanowisko przedstawiciela handlowego,
Y, pomyliłeś fora
x 2016-08-07 22:45:48
W warszawie rekrutuje jakaś firma sts s.c. która ani nie jest oddziałem tego STS-u ani nie ma nic z nim wspólnego. Ważna uwaga do wszystkich którzy rozpisują się na tym forum o różnych firmach pod nazwą"sts" - forum dotyczy firmy logistycznej ze Swarzędza pod Poznaniem. Zresztą pod nazwą firmy jest czarno na białym wskazana lokalizacja. Czy to tak trudno skumać?
STS-iak 2016-08-08 15:45:11
Firma STS z siedzibą w Swarzędzu której dotyczy TO FORUM, nigdy nie zatrudniała i nie potrzebuje do pracy przedstawicieli handlowych!!!!!!. Ert weź nie zaśmiecaj forum.
sts 2016-08-14 15:08:35
Nie na tym forum- chodzi o przedstawiciela
sts 2016-08-16 14:34:52
STS - SWARZĘDZ to firma ogromne centrum logistyczne mające swoją siedzibę w Swarzędzu pod Poznaniem, nigdy nie zatrudniało przedstawicieli handlowych o których tak namiętnie się dopytujecie. ERT jeżeli szukasz jakiś informacji dot. przedstawicieli handlowych to znajdź forum które odnosi się do firmy która zatrudnia przedstawicieli. Niestety dla wszystkich zainteresowanych - STS z siedzibą w Swarzędzu zatrudnia w główniej mierze kierowców transportu krajowego i miedzy narodowego na swoje autotransportery. Dla potwierdzenia proponuję odwiedzić stronę : http://stslogistic.com.pl/pl/strona-glowna/
daniel 2016-08-16 19:09:02
Jest wiele firm z podobną nazwą @sts może dlatego takie pomyłki..dzięki za takie informacje zatem na pewno poszukującym pracy się przydadzą
Grim 2016-11-13 16:11:12
Witam ktoś wie jak wygląda aktualna sytuacja w firmie?
smieszek 2016-11-29 13:11:50
Byłem wczoraj na rozmowie (warszawa). Za pełny etat i umowę o prace zaproponowano 1650 zł na rękę. Wg mnie śmiech na sali
ciekawy 2016-11-29 14:34:54
smieszek, chyba pomyliłeś fora.
Zostaw swoją opinię o STS - Swarzędz
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie STS