brak logo

Wydawnictwo Bliżej

Gliwice

Opinie o Wydawnictwo Bliżej

postronna 2010-10-31 13:09:51
Tak czytam i czytam to wszystko i nie b rozumie po co to wszystko. Rozumie i jedną i drugą strone. Tylko po co przechwalanie kogo się zna i jaki to dobry osobnik. Każda ze str powinna dojsc do porozumienia nikt tu nie jest bez winy. jakby pracownicy pracowali rzetelnie to i pewnie wypłaty były by ok.
anonim... 2010-11-01 21:23:05
popieram... tam nawet żadnego szkolenia nie było, jak należy rozmawiać z klientami... Wyglądało to tak: "ty sobie usiądź i posłuchaj, jak inni dzwonią..." A potem był problem jak już się pracowało tak jak inni...
anonimowa 2010-11-01 21:29:39
i tak jak inni zostaliśmy bez wypłaty :(
postronna 2010-11-02 01:12:49
zastanawia mnie tylko dlaczego zaden z was nie ma odwagi napisac kim jest tylko anonimowo. niewinni się nie ukrywają. jak widać nikt nie potrfi się przyznać ani jedna ani druga str. a co do tłumaczeni to widze ze nie tylko szefowie się tłumaczą ale wy ( pracownicy) też.
Anonim 2010-11-06 00:00:25
pracodawca, który nie wypłaca wynagrodzenia swoim pracownikom, to nikt inny jak tylko (usunięte przez administratora)!!!
anonim 2010-11-06 00:05:05
w nowej ofercie pracy oferują służbowy samochód, laptop oraz telefon, a nam wypłaty nie chce wypłacić...
anonim 2010-11-06 00:40:15
art. 117 paragraf 2 Kodeksu Pracy:
"Pracownik nie ponosi ryzyka związanego z działalnością pracodawcy, a w szczególności nie odpowiada za szkodę wynikłą w związku z działaniem w granicach dopuszczalnego ryzyka."
anonim 2010-11-06 00:48:26
Art. 84 Kodeksu Pracy:
"Pracownik nie może zrzec się prawa do wynagrodzenia ani przenieść tego prawa na inną osobę."
kandydat 2010-11-08 01:03:40
odnośnie pracy przedstawiciela, warunki są ok, jeśli chodzi o samochód służbowy, laptop, komórkę - od czago jest leasing? Do tego nie trzeba grubego portfela, w dodatku nie od razu dają złote góry - po okresie próbnym, czyli sprawdzeniu pracownika czy nadaje się do tej roboty i czy ma wyniki - jak dla mnie jest to uczciwe i zrozumiałe.
Anonim 2010-11-08 13:12:26
kandydat - 2010-11-08 01:03:40

odnośnie pracy przedstawiciela, warunki są ok, jeśli chodzi o samochód służbowy, laptop, komórkę - od czago jest leasing? Do tego nie trzeba grubego portfela, w dodatku nie od razu dają złote góry - po okresie próbnym, czyli sprawdzeniu pracownika czy nadaje się do tej roboty i czy ma wyniki - jak dla mnie jest to uczciwe i zrozumiałe.

A to że ktoś nie płaci za 2 lub 4 miesiące wypłaty to też jest uczciwe??? A teraz oferuje takie stawki i warunki...
natalia 2010-11-08 13:14:37
Ja tez Cie znam.. i jezeli masz zamiar gadac pierdoly na moj temat to chetnie sobie z toba pogadam. pozdrawiam
xxx 2010-11-08 13:20:43
i tak trzymac :) mysla ze moga wszystko...
xxx 2010-11-08 13:34:42
telema - 2010-10-25 11:50:48

Ja tam jestem zadowolona. Fakt czasami spózniaja sie z wypłatą ale zawsze płaca. Szefostwo jest spoko, mieli tylko pecha na nieuczciwych pracowników. Znam te osoby i pewnie mszcza sie ze zostali zwolnieni za beznadziejną prace.

znasz?? hehehehe nie znasz i nigdy nie poznasz !!
nan 2010-11-08 13:36:15
adwokat - 2010-10-30 10:47:16

A od Ojca kuzyn to adwokat(usunięte przez administratora) który powiedział że sprawa wygrana i to bez problemu. A dla osób które nie znają tego Pana to wygrał każdą jedną sprawę w sądzie czy to z ZUSem czy z Kompanią Węglową więc tym bardziej wygra z bliżej!

i tak trzymać :)
nan 2010-11-08 13:37:36
anonim - 2010-10-28 21:09:51

anonim - 2010-10-27 14:34:13

Tłumaczy się winny.

potwierdzam! a co do wypłat to nie powinny być one uzależnione od sprzedaży - tego w umowie nie ma. Miało być płacone za wykonywanie połączeń i aktualizację danych, a nie od efektywności sprzedaży!!! No i w umowie jest napisane że wynagrodzenie będzie wypłacane do 10-tego dnia każdego miesiąca, a nie prawie z miesięcznym opóźnieniem!

z miesiecznym?? to malo powiedziane :) hehehehe
nan 2010-11-08 13:40:06
postronna - 2010-11-02 01:12:49

zastanawia mnie tylko dlaczego zaden z was nie ma odwagi napisac kim jest tylko anonimowo. niewinni się nie ukrywają. jak widać nikt nie potrfi się przyznać ani jedna ani druga str. a co do tłumaczeni to widze ze nie tylko szefowie się tłumaczą ale wy ( pracownicy) też.

no wlasnie :) dlaczego sie nie ujawniacie??
anonim 2010-11-24 01:06:18
To fakt nie wyplacenie wyplat jest nie wporzadku. Ale czy jest ok jak sie robi walki? Czy pomyslal ktos z was o tym ze jakby pracowal tak jak nalezy to pewnie dalej bym miala prace. Sami wiecie ze szefostwo zawsze szlo nam na reke. I kazdy z nas wie jak wykozystywalismy czas pracy. Ja tam w tym pokoju siedzialam i wiem jak robilismy.
daniel 2010-12-13 19:19:34
Witam serdecznie Staram się o tą prace. Proszę o jakieś opinie na temat pracy kuriera-dostawcy jakie zarobki są w tej firmie na czysto i czy to czasem nie jest akwizycja książek telefonicznych. jaki jest odbiór procentowo miesięcznie????
Anonim 2010-12-14 22:50:20
to czysta akwizycja - ludzie bronią się rękami i nogami, że nie zamawiali książek - choćby i nawet je zamówili... -nie pchaj się w to (usunięte przez administratora), bo jak je ruszysz bo będzie śmierdziało... No chyba że chcesz pracować jako wolontariusz bez wynagrodzenia, to proszę bardzo...
anonim 2010-12-18 16:16:37
Nie wkręcaj się w to.Wydawnictwo ''Bliżej'' to (usunięte przez administratora),oferują na necie pracę jako kurier lub przedstawiciel za 1150-6000 zł,a jak przychodzi dzień wypłat to wychodzi wtedy cała prawda w jakiej firmie pracujesz.Jest to firma,która nie chce płacić bądz jest nie wypłacalna i szuka tylko naiwnych do roboty.
ola 2010-12-18 17:52:38
NO tak wypłat nie wypłaci ,zastanawiam się czy nie wystąpic z wnioskiem do sądu ,bo tak nie może byc że on nas teraz straszy.
xxx 2010-12-22 00:12:53
czy akwizycją można nazwać dostarczanie na podstawie zamówień pozyskanych przez telemarketerów? raczej wątpię! skoro klient zamówił - tak przynajmniej twierdził telemarketer - a nie chce odebrać, to po czyjej stronie jest wina? Telemarketera, kuriera, klienta, czy firmy? Odp: Telemarketera! To przykre jak ludzie "uczciwi", za których tu mają się byli telemarketerzy obracają kota ogonem. Jeżdżę z tymi ksiązkami, jest ciężko, ale zarobić się da - bez kokosów, ale wypłata przy każdym rozliczeniu (co 1-3 dni)
postronna 2010-12-22 10:59:37
przyjełam sie do tej firmy jako kurier. ludzie wy pseudotelemarketerzy i wy jeszcze smiecie o cos kollwiek walczyc ludzie twierdza ze nie było nic zamawiane fakt jest po paru pracownikach gdzie dostarcza sie jak swieze bułeczki ale reszta woła o pomste do nieba. pieniadze dostaje od razu przy rozliczeniu nie jest tragicznie a mozna dorobic. nie wiem czy ci telemarketerzy jeszcze pracuja ale ja za te (usunięte przez administratora) załozyłabym sprawe przeciez to jest działanie na szkode firmy.
anonim 2010-12-22 22:45:13
[usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a nie działanie na szkodę firmy...działanie na szkodę firmy to by było zniszczyć jakiś telefon temu gościowi albo coś w wyposażeniu firmy,itp.a jak ktoś się przyjął do pracy jako telemarketer to nie po to żeby komuś zaszkodzić tylko zarobić(usunięte przez administratora)...
eska130 2010-12-27 18:25:59
mam pytanko a ile można jako kurier w tej firmie zarobić na początku ??? dziękuję za odpowiedź
Staszek 2014-05-08 20:17:14
Od razu ile płaca, może najpierw wypada zapytac, czy wydawnictwo bliżej w ogóle kogokolwiek szuka, czego wymaga..
losia 2014-06-03 17:15:22
dokładnie, podpinam się pod pytanie, czy warto w ogóle sobie głowę zaprzątać, bo ja nie widze ciekawych ofert, a tym bardziej nie wiem jak wyglądają konkretne warunki, więc jak ktoś ma dobre informacje niech napisze :)
student 2014-12-31 20:03:05
Witam - jestem studentem polonistki i chciałbym zatrudnić się w jakimś mniejszym albo większym wydawnictwie przy korekcie publikacji. Lubię znajdywać błędy, których oczywiście sam się wystrzegam ale literówka się może zdarzyć każdemu. Czy istnieje szansa na odbycie praktyk w tym oto wydawnictwie i zarobienie paru groszy?
anonim 2015-02-15 19:39:31
z tego co mi wiadomo to wydawnictwo upadło z powodu licznych przekrętów pracowniczych. Szkoda firmy, ale co się nie zrobi żeby zarobić 100 zł, robiąc przy okazji 1000 albo i więcej kosztów firmie. A później jest pracodawca winny. W sumie to wina pracodawcy, bo niepotrzebnie dawał umowy o pracę i nie wyegzekwował od pracowników odszkodowań za działanie na szkodę firmy.
edf 2016-05-07 13:28:13
no z jednej strony to chyba dobrze @gross ciesze sie ze mona u nich liczyc na stabilne zatrudnienie..
Zostaw swoją opinię o Wydawnictwo Bliżej - Gliwice
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Wydawnictwo Bliżej