brak logo

REMONDIS SANITECH

Poznań

Opinie o REMONDIS SANITECH

ZADOWOLONY KLIENT 2009-06-03 17:14:29
Korzystam z usług firmy Remondis Sanitech od kilku lat i twierdzę, że jest to bardzo dobra firma. Cenię tą firmę za terminowe odbieranie odpadów komunalnych, jak i również za to, że pracownicy firmy są zawsze elegancko ubrani i zawsze są uśmiechnięci. Jestem bardzo zadowolona z usług świadczonych przez tą firmę. Pracownicy firmy zawsze służą pomocą.
ktoś 2010-02-09 19:25:07
Firma może i dobra, ale pracownicy firmy Remondis Sanitech skarżą się szczególnie na jednego dyspozytora (usunięte przez moderatora)
klient 2010-02-12 11:11:22
Jestem klientem firmy REMONDIS SANITECH i muszę zgodzić się z moim poprzednikiem na temat bardzo wulgarnego zachowania jednego z dyspozytorów. To straszne jak traktowani są pracownicy tej firmy przez tego człowieka. Jak długo jeszcze będzie trwać ich trauma?
klijent 2010-02-13 18:57:36
tak tak z panem (usunięte przez moderatora) nie jedna osoba miała już do czynienia ubolewam nad tym że to jeszcze się nie skończyło no tak ale znając życie kij ma zawsze dwa końce :))))))))))))))))))
xxx 2010-02-14 09:14:40
To niestety prawda. Pan (usunięte przez moderatora) nie nadaje się na to stanowisko! Po prostu SODÓWKA uderzyła do głowy.
ktoś 2010-02-14 22:39:44
Jestem pracownikiem tej firmy, szukając pracy trafiłem na tą stronę.
Moja opinia o firmie, samochody nie są najgorsze, praca bardzo ciężka, nawet dobrze płatna, warunki socjalne w szatniach.. bardzo brudno i śmierdząco, a o panu (usunięte przez moderatora) to prawda, nie krzyczy tylko WŻESZCZY na ludzi w sposób bardzo nie kulturalny, nie ważne kto ile ma lat.. dyrekcja to toleruje, bo ma zastraszoną załogę zwolnieniem z pracy. Zatrudniasz się jako kierowca, a na następny dzień jesteś ''śmieciam'' jak w reklamach Remondis'a. Osobiście nie polecam.
obrazona 2010-02-15 14:23:31
Te słowa o tym panu są wiarygodne popieram w 100%
X 2010-02-15 20:54:04
Byłem tam raz ,przez przypadek , i zobaczyłem człowieka (usunięte przez moderatora)!,który miał bardzo zły dzień.Krzyczał na klientów i pracowników,Tak że aż się bardzo przeraziłem.Że naprawde nie wiem czy tam jeszcze kiedyś kupie sól!!!
Normalny 2010-02-15 22:02:44
Witam . (usunięte przez moderatora)uważa się za bardzo inteligentnego człowieka ? nie tak do końca . Chamstwo i wulgaryzm idą w parze , z łamaniem zasad współżycia z brakiem poszanowania człowieka będącym na mniejszym stanowisku, Wydanie polecenia krzykiem odznacza brak wiary w samego siebie a jednocześnie jest to próba udowodnienia wyższego Ego. mam pytanie ? Czy ten Pan kiedyś zastanowił sie nad tym ze pracownicy mogą mu wytoczyć proces?
Ogólnie Firma ok
marta bi 2010-02-15 22:20:45
Przeglądając opinie o (usunięte przez moderatora) jestem na 100% pewien że piszą to pracownicy akcji zima. Szanowni Panowie to nie zima 2008/2009 gdzie się leżało i nic nie robiło a pieniądze co miesiąc wpływały. W końcu trzeba pracować niejedna osoba takie zarobki ma na 2 albo 3 miesiące. Rządzić taką armią nierobów to sztuka.A jak wam tak niedobrze to po co się pchacie.
anonim 2010-02-15 22:31:46
Do Pana który pisze o warunkach socjalnych. Kolego szatnia to miejsce gdzie należy się przebrać i do pracy. Może zakupić Wam fotele albo kanapy a najlepiej by było żeby zima była wiosną.
Michał11 2010-02-16 15:17:32
wine za jego zachowanie ponosi pan (usunięte przez moderatora) to on powinien go ustawi tylko jak jeśli on sam nieumie rozmawia z pracownikami . a co do szatni to jest do tego żeby sie przebierac ale dlaczego w takich warunkach wszyscy sa ludzmi a nie zwierzyną w chlewie , czy tak cieżko naprawi wętylacje
anonim 2010-02-16 16:04:09
zarabiaja 2-3 pensje innych ludzi ale za ponad 300 godzin w miesiacu, a ciekawe jakie zdanie maja ludzie nie pracujacy na akcji zima, zapewne pan o którym mowa jest ich ulubienym dyspozytorem pozostaÅ?ych pracowników, szacunek należy sie kazdemu i nikt nie ma prawa w taki sposób traktowaÄ? ludzi ,a jeżeli w firmie zatrudnia siÄ? nierobów to należy ich poprostu zwolniÄ?
ktos 2010-02-16 19:13:40
czy 3200 za wszystkie dni w tygodniu, takze swiateczne,po 12 godzin to tak duzo? a jesli chodzi o szatnie, to jest to barak zbity z blachy w ktorym brak sanitariatow, a smierdzi jak z cieknacych zamiatarek....ciekawe dlaczego nie reaguje na to Bhp-owiec?
oddany wiernie pracy 2010-02-17 18:34:23
Panowie i Panie 3200 za 360 godz w miesiacu to zadnego dnia nocki wszystkie soboty swieta i niedziele w pracy tylko nierobom i nygusom i tym co stoja pod spozywczym zaczepiajac ludzi o 20gr na jabola lub nalewke wydaje sie ze to duzo niech sprobuja tej pracy. A po drugie pracuja tam ludzie co maja rodziny i dzieci i nie kazdego p (usunięte przez moderatora)wezmie pod swoja komende.................... TAK TRZYMAC (usunięte przez moderatora)
anonim 2010-02-18 21:15:16
jezeli piszecie prawde, zuccie kamieniem .pracuje tu ponad 20 lat mamy tej zimy wszyscy wstawione w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] .na wasz postepek zrobie tak samo co (usunięte przez moderatora) . ja jestem nauczony pracy od dziecka, tez mi sie duzo niepodoba .ale wymogi firmy (usunięte przez moderatora)njest tez rozliczany . akcia zima to nie pierzyna ,my chlopaki z dzialu wywozowego niepochwalamy zasad pewnych . JEST STARE PRZYSLOWIELUDOWE -nosil wilk razy kilka .......
ktos 2010-02-19 20:12:48
Hej Chlopaki z dzialu wywozowego! Tu nie chodzi o ciezka prace, ale o szacunek wobec podwladnych! Ale skoro uwazacie, ze [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jest okej, to dajcie medal p. (usunięte przez moderatora)
anonim 2010-02-20 17:46:50
Jak sie 'AKCJI ZIMA' NIE PODOBA , to po co sie 'meczycie' i dajecie soba pomiatac ?
Były 2010-02-21 17:22:13
Moim zdaniem byłego pracownika to do wymiany jest całe kierownictwo bo pod ich żądami firma traci klientów pracy jest ponad siły i możliwości samochodów a na górze ktoś chyba dostał dolę żeby to wszystko się rozleciało.Pozdro dla roboli:):):):):)
ktoś 2010-02-21 21:59:33
Jestem za ale trzeba znalesc inna strone zeby sie spisac bo o tej juz wie kierownictwo a nie chce stracic pracy. jesli ktos ma jakis pomysl, niech napisze. jakies forum o ktorym nie informujemy zaganiczy.
nic 2010-02-24 23:47:25
odbieram akurat smieci w rejinie w którym pan [usunięte przez moderatora] ha ha chciał przejąc rynek ale sie osrał razem ze swoim kolega dyspozytorem [usunięte przez moderatora] tego nieb widzicie jak gosciu w [usunięte przez moderatora] gra dostał nawet etat wbarwicach za to że sprzedał cześciowo firme przejmując klientó byłego retchman sanitech więc mnie nie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] pisząc o [usunięte przez moderatora] skoro np. pan [usunięte przez moderatora] dowalił do pieca więcej niż pan [usunięte przez moderatora] jednaq wielka korupcja ..ha ha ha.... kolega koledze i tak dalej.......sam byłem świadkiem pewnej sytuacji jak pan [usunięte przez moderatora] doniósł jak były prezes mial źle odstawiony pojemnik [usunięte przez moderatora] o co tu chodzi takich gnoi trzeba tępic a wy im w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wchodzicie śmieszne3 to dja mnie jest czepiacie się człowieka który wykonuje swoją pracę
ktoś 2010-02-28 20:42:59
Drodzy Koledzy! Podsumowujac wszystkie wasze wpisy, ktore ja zaczalem jako pierwszy, doszedlem do wniosku, ze pan [usunięte przez moderatora] i wyzsi nad nim stanowiskiem, nie interesuja sie renomą firmy! Zalezy im tylko na wykonaniu planu pracy, bez wzledu na godnosc osobista pracownikow! Kierownictwo rozbija sie na egzotycznych podrozach i ma w nosie zwyklych ludzi, wiec nie reaguje na zachowanie pana [usunięte przez moderatora] a dzieki czemu on czuje sie bezkarny i smieje sie w oczy wspolpracownikom i kolegom z pracy....
ktoś 2010-03-24 19:59:30
Witam! Nie bylo zbyt dlugo spokoju, bo pan[usunięte przez moderatora] wymyslil, ze pracownicy maja przebierac na dziale materialow niebezpiecznych nieczystosci ze szpitala-strzykawki,igly.....
czy on nie zdaje sobie sprawy, ze przez takie" cos "mozna sie czyms zarazic?(zoltaczka, aids....
Janet 2011-01-17 14:14:44
Taką opinię mogła wystawić chyba tylko osoba, której "kazano" taką opinię wydać,pracownik lub ktoś z firmą związany.Rzeczywistość niestety "skrzeczy".Wywozy nieterminowe,kubły nie są opróżniane w całości i brudne,pracownicy stawiają kubły po opróżnieniu gdzie popadnie na terenie posesji, a nie w miejscu z którego je zabrali,cena wywozu co roku wyższa,worki do segregowania odpadów otrzymują wyłącznie mieszkańcy osiedli willowych, w starych dzielnicach miasta worków do segregacji firma nie daje.Firma jest nieelastyczna i nastawiona do klienta.Nie można zamówić dodatkowych worków na odpady ( i dodatkowo płatnych) z dostawą do klienta przez pracowników w dniu wywozu śmieci z kubła,tylko trzeba po worek jechać aż na Górecką.Zamówienie dodatkowego wywozu śmieci z kubła poza wyznaczonym terminem tez nie jest możliwe.Po kilkudziesięciu latach korzystania z usług poprzednika Remondisu (Retmann Sanitech) i firmy Remondis zrezygnowałam z przedłużenia umowy.Do tego czekam już 3. tydzień na odbiór kubła. Z nowej firmy jestem zadowolona,żałuję,że tak późno podjęłam decyzję.
Przyszły??? 2011-11-23 15:29:22
Witam wszystkich. Mam pytanie czy jest szansa startować do Was w sprawie pracy? Zależy mi na pracy na stałe. Nie boję się ciężko pracować - niewielu by wytrzymało to co ja teraz. Czy naprawdę nie ma już w tym smiesznym państewku jakiejś w miarę normalnej firmy, gdzie, jak pięknie piszą: "można pracować w branży o pewnej przyszłości, realizować własne pomysły i wykazywać się inicjatywą"!?!?!?
Jestem bardzo solidnym pracownikiem i zawsze przełożeni mogli na mnie liczyć, zawsze wykonywałem uczciwie swoją pracę, zawsze otwarcie mówię o problemach.

Odpowiedzcie proszę szczerze: czy dobry uczciwy pracownik z ambicjami i inicjatywą ma szanse znaleźć pracę w Waszej firmie???
Pytam bardzo poważnie!
Pozdrawiam!
ktos 2011-12-01 19:25:00
Witam!
Jesli jestes niekaralny i 9,50 na reke na godzine ci starczy, to jako ładowacz sie pewnie załapiesz..
Pozdrawiam
dziewczyna.pl 2012-03-01 08:27:40
firma ludzi klamczuchow nie przeduzyli omow oprace pracownikom z kompani piwowarskiej gdzie wykonywali swoje uslugi bo zostali oklamani ktos z ust powiedzial ze przyszlo od gornie pismo zeby nie przedlozac umow I TO SIE OKAZALO JEDNYM WIELKIM KLAMSTWEM ALE TAK KTOS POSATAPIL NA LUDZKICH UCZUCIACH PEWNIE TA OSOBA SERCE NIE MA TYLKO PIENIADZE MU SA POTRZEBNE. A wracajec do umow to przeduzli wszystkim tylko nie ludzia z kompani piwowarskiej a innym dali umowy.SADZE ZE JEST TAM KLAMCZUCH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
taki tam 2012-04-09 22:07:22
Kolego, za 9,50 to nie wsiadł bym do ładowarki.
1
Oszukany pracownik 2012-10-20 15:59:11
Jestem Pracownikiem firmy Karror Bis zakład pracy chronionej zostalismy [usunięte przez moderatora] pracownicy którzy pracowali do konca roku 2011 w firmie Remondis na terenie kompani piwowarskiej.Obiecali nam umowy na stałe ci co mieli do konca roku 2011 a od stycznia dostalismy propozycje pracy w firmie karror bis na gorszych warunkach.Niby przyszło pismo do Remondisu z Niemiec że pracownicy zatrudnieni na czas okreslony mają miec nie przedłużone umowy co jest kompletną nieprawdą bo pracownicy Remondisu na bazie na Góreckiej mieli od stycznia 2012 przedłużone umowy na czas nieokreslony i gdzie tu jest równe traktowanie pracownika.My pracujemy na terenie kompani piwowarskiej a traktują nas jak smieci.Jestesmy od stycznia zatrudnieni w karror bis a swiadczymy usługi na rzecz Remondisu.Firma nas [usunięte przez moderatora] żeby tylko nie dac nam umowy na czas nieokreslony od stycznia 2012 roku.W firmie karror nie dostajemy nic oprócz wypłaty,nie mamy żadnych dodatków w a wkonujemy tą samą prace co pracownicy firmy Remondis(ładny wałek).Naszym niby kierownikiem,chociaż do tego stanowiska to mu bardzo daleko jest Pan [usunięte przez moderatora] niby koordynator.Kompletnie nie nadaje się na stanowisko a napewno nie nadaje sie na stanowisko kierownicze.Nie potrafi dbac o garstke ludzi którzy pracują na terenie kompani piwowarskiej tylko mysli o tym żeby on nie stracił pracy i o swojej [usunięte przez moderatora] tak samo nas [usunięte przez moderatora] jak firma Remondis bo to on do samego konca mówił i wpierał ludziom ciemnote że będziemy mieli przedłużone umowy a tak naprawde jest zwykłym kłamca i jest strasznie fałszywym człowiekiem.Ci którzy mają i mieli z nim do czynienia wiedzą doskonale jaki on jest jest zwyklym kłamcą.Zawsze tylko mówi ile to firma musi dopłacac do interesu co jest kompletną kolejna bzdurą bo firma bardzo dobrze prosperuje.Może wkoncu ten komentarz ujrzy swiatło dzienne i ktos się zainteresuje jak sa ludzie traktowani zatrudnieni na terenie kompani piwowarskiej przez firme remondis i firme karror bis.Taki z niego wielki kierownik a nawet nie potrafi ludzi upilnowac i robią co chca i wychodzą o której chcą z pracy a z tego co mi wiadomo to obowiązuje 8 godzinny system pracy.Ciekawe jak by prezes zarządu się o tym dowiedział i co się dzieje na terenie kompani piwowarskiej czy był by zadowolony?Pracownik firmy karror bis pracujący na terenie kompani piwowarskiej.Mam nadzieje że już niedługo.
gosc 2012-11-08 09:07:08
tez bylem pracownikiem tej firmy tylko w dabrowie dopoki zaklad dzialal to bylo dobrze a potem jak sie spalil to nas pozwalniali zostali tylko [usunięte przez moderatora]
piechowski i syn 2012-11-30 00:09:01
zgadzam sie z kolega nikt sie nie interesuje ludzmi ktorzy pracuja na terenie kompanii piwowarskiej,gorzej zostalismy ponizeni w sposob karygodny.Wypracowywujemy zyski dla tej [usunięte przez moderatora] firmy,jestesmy zastraszeni kwestia zwolnienia.Liczy sie zysk a nie czlowiek.[usunięte przez moderatora] na terenie kompani wykonujemu ta sama prace co ludzie z remondisu za duzo mniejsze pieniadze,bez dodatkow i innych premi, pan [usunięte przez moderatora] nie nadaje sie na stanowisko kierownicze poniewaz jest chytry,klamie i oszukuje swoich pracownikow
guliwer 2013-01-06 21:00:58
w remondisie kantują nie tylko was ale i swoich pracowników
gość 2013-03-10 10:06:54
Chciałbym się zatrudnić w REMONDIS jako kierowca czy przyjmują do pracy czy marne szanse.
faun 2013-05-09 18:05:45
ja.mieszkam.na.swierczewie.tam.wywozi.firma.remondis.numer.smieciarki.160.pan.[usunięte przez moderatora].bardzo.mily.czlowiek.i.pszystojny.wprawa.w.oprurzniania.pojemnikuw.mistrzostwo,swiata.[usunięte przez moderatora]
2
oczy otwarte 2013-06-17 17:55:08
Witam zachęcam wszystkich zainteresowanych pracą w firmie Remondis Poznań.Jak to się słyszy na mieście jest to rewelacyjna firma w której człowiek jest tak szczęśliwy jak by pana boga za nogi złapał a wypłaty są mlekiem i miodem płynące.Normalnie istny raj na ziemi i w dodatku nie śmierdzi:D A teraz odrobina prawdy dla przetarcia oczu niektórym którzy wierzą w takie bajki typu..Ile zarabiasz z 4(czwórkę) masz.. dokładnie ale garbów na plecach.Mity i legendy o rewelacji w RE już dawno są nie prawdą..Na chwilę obecną zatrudniają cały czas kierowców.Pieniążki 2000zł za 168h jak uda się wybłagać sobotę pracującą to aż 2100zł i to za pracę która jest bardzo ciężka w "dziale wywozu" i na dodatek odpowiedzialna i związana z umiejętnością kierowania takiego pojazdu jakim jest śmieciarka.Atmosfera panująca w firmie jest nie do opisania ludzie są zastraszeni ryzykiem utraty pracy stała presja wywierana przez przełożonego..Jest to specyficzna praca dla specyficznych ludzi.Ludzie pracujący tam pracują nie raz ponad siły łamiąc wszelkie zasady BHP a w zamian nie otrzymują wyrazu zrozumienia przy ewentualnej chorobie tylko wysłuchują szyderczych wypowiedzi i otrzymują tzw."Kary" w postaci pobycia przez jakiś czas na jakimś ciężkim "rejonie" od razu bezpośrednio po odbyciu choroby...I teraz apel do przełożonego..Idioto człowiek to nie śmieciarka!!!Jego się nie da naprawić i ze stali nie jest!!!Jeśli ktoś to przeczytał i ma odrobinę oleju w głowie to będzie omijał tą firmę szerokim łukiem...
1
L 2013-08-01 20:42:54
Nie mogę wypowiedzieć się na temat pracy w Firmie Remondis, natomiast mam przykre doświadczenie z pracownikami biurowymi. Nic dziwnego, że pracodawca zwalnia pracowników, którzy są niezadowoleni że klient śmiał przyjść podpisać umowę i im tylko przeszkadza. Odczucia klienta mogą kojarzyć się tylko z jednym, pracownicy zajmują się gospodarką odpadami więc klienta traktują jak śmiecia. Sprawa nie załatwiona do końca a pracownik znika. Dziwne zachowania, pierwszy raz spotkałam się z tak niemiłą obsługą.
Łagowianin 2014-04-22 22:54:51
Ktoś powyżej napisał o lekceważącym podejściu do petenta przez pracowników biurowych firmy REMONDIS, jednak zapewniam Państwa, że to jest nic w porównaniu z arogancją pracowników odbierających śmieci. Otóż mieszkam w ŁAGOWIE odbiór śmieci w poniedziałki, samochód "śmieciara" przejeżdża przez wieś jak wiatr i trzeba mieć niebywałe szczęście, żeby kubeł opróżnili, komu na tym bardzo zależy musi pilnować jak jadą i biec za śmieciarą niekiedy się uda, mnie udało się 3 razy za panowania "podatku śmieciowego" i raz zabrali mi śmieci segregowane. Na skargi petentów odpowiadają wymyślonymi, kłamliwymi historiami. Ale co im tam zależy, zapłacić musimy, bo to nie jest opłata za usługę tylko podatek i nikt im nie podskoczy, kasa się należy i już i to jest najważniejsze. HURA, HURA wielkopolska po reformie śmieciowej zajęła pierwsze miejsce za najbardziej zaśmiecone lasy.
faustyna 2015-02-26 19:29:50
widze że nie jestem jedyną kobietą która chce zostac kierowcą i to w remondis, jak widzę konkurencja nie śpi i czuwa. natomiast wiuem jak jest w branży i nie mogę nie zapytać: oni wogóle zatrudniają kobiety na takie stanowiska i dają im szansę? warto tam startować do roboty? pozdrawiam i z góry dziękuję za odpoewiedź
1
pracownik 2015-10-16 21:42:44
firma nie zatrudnia już swoich pracowników tylko pośrednik, a nawet jak zatrudniała to tylko na 5 lat a potem zwalniała by umowy na stałe nie dawać
oskar 2016-05-12 08:59:42
a masz dowody że tacy pracownicy zostali zwolnienie czy to tylko plotki? ta firma to o lider rynku usług komunalnych w Poznaniu i w Wielkopolsce więc wątpię czyu takiej działaja by podjęliw takiej sytuacji
Zostaw swoją opinię o REMONDIS SANITECH - Poznań
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie REMONDIS SANITECH