TSR Poland Sp. z.o.o.

NIP: 5562722971 KRS: 0000364086

Adres: Budowlanych 6/1A, 41-303 Dąbrowa Górnicza

3.1/5

Opinie o TSR Poland Sp. z.o.o.

Wyszukaj opinięsearch

Neutral

Może ja mertytorycznie :) Sympatyczna atmosfera, pracownicy się wspierają i chętnie dzielą wiedzą. W każdej firmie są plusy i minusy, najlepiej więc skupić się na swoich obowiązkach, a nie na narzekaniu ;) Dużo swobody i elastyczności w działaniu, ale oczywiście jak w każdej firmie liczą się wyniki. Jeśli chodzi o szkolenia, możliwe jest dalsze dokształcanie także na szkoleniach zewnętrznych w ramach potrzeb stanowiska i oczywiście wdrożenie w pierwszych tygodniach pracy. Ogólnie jest ok. Na pewno plus to ciekawa i dynamiczna branża.

@Neutral

Zgadzam się tylko jest małe ale. Jestem przekonany iż twoja wypowiedź może świadczyć iż jesteś z tych osób które przesiadują blisko Prezesa i szeptaja do ucha kto co robi bądź się nie podoba. Jesteś pracownikiem biura, a tam nigdy nie wiedzą jak powinna wyglądać praca na zewnątrz. Proszę abyś nie pisała rzeczy które świadczą o wyższości pracownika biurowego nad pracownikiem fizycznym. Pracujesz główka i fizycznie wtedy napiszesz zdecydowanie mądrzejszą opinie. Pozdrawiam pracowników fizycznych i tych którzy ich wspierają w pracy na świeżym powietrzu.

akuku
@Neutral

Pracuję tu już kilka lat ale teraz to jest wielka klapa. Ph - słabo bo nie ma ludzi, Transport - słabo, 4 dyspozytorów, bo teraz dyspozytorem jest ta osoba co nie jest na L4. HR - wiecznie na L4. Biuro - co chwile któraś na L4. Plac - słabo, ściema leci non stop. A paczki to chyba będą nam rozdawać na święta.

@akuku

Witam nic dziwnego że tak jest. Przyrost formy nad treścią Prezesik i jego prawica tak zniechęcają swoją postawą, zachowaniem, mobbingiem i brakiem wiedzy że uciekają na L4. Nie będzie lepiej tylko (usunięte przez administratora). Pozdrawiam

Gingero

Dla mnie jest Ok. Kierownicy raczej w porządku, pensja na czas jest, warunki socjalne też. Ilość pracy- różnie. Ale da się wyrobić. Jest czas na przerwę, z ludźmi idzie się dogadać, jak ktoś chce. (usunięte przez administratora)

Fredyno
@Gingero

Pensja na czas, warunki socjalne itp. to nie przywilej,a konioecznosc wynikajaca z przepisow, kolego

Bbb
@Gingero

Praca na krawędzi życia, brak bhp, wszyatko zamiatane pod dywan, niw polecam.

Ban
@Gingero

Brak wypłat na czas, nadgodziny niepłatne, brud, smród i wykorzystywanie pracownikow jak (usunięte przez administratora) praca w 30 stopniowym upale do upadłego. Nie polecam

Adrian

Super uczciwa i rzetelna firma

MarioZawadiaka
@pracownik

PIP reaguje,ale glownie w odpowiedzi na skarge i tylko po to,aby ukarac finansowo,a roznorakie firmy dalej funkcjonuja. Szefowie tych roznorakich firm moga sobie potem w koszta wrzucic poniesione straty przez kontrole, np. odbic sobie kosztem pracownikow.

oj oj
@Adrian

Kolejny raz SZLACHTA z biura się bawi w górach, a my PLEBS jak zwykle nie dostaliśmy zaproszenia.... tamci wydaja tysiące na balety a u nas od kilku lat na święta nasze dzieciaki nie dostają paczek albo my nawet 1zł bonów. Pewnie teraz nasz cudowny 2 osobowy miejscowy zarząd zorganizuje coś na pokaz dla PLEBSU, lub tez dadzą dzieciakom paczki na święta :))

automaiak

MG to marka samochodów które są ładne na zewnątrz, ale mają złą opinie bo nie spełniają oczekiwań użytkowników,. bo z wyglądu zapowiadają się fajnie ale często się psuja i wymagają dużego wkładu finansowego :000 : ))) czyli są przereklamowane i nikt już nie chce ich kupować, bo zamiast jeździć to więcej stoją.

Filip

Nie przesadzajmy z narzekaniem. Nowy musi sie wykazać i tak miał każdy , polecam firmę.

Pracownik obserwator

Co by nie napisał i tak Prezesik ma to w poważaniu. Branża ta jak i inne które mają styczność z odpadem zawsze będą szemrane nie liczy się nikt kto choć pomyśli aby co kolwiek poprawić usprawnić to nie ma znaczenia. Tylko kasa jesteśmy tylko słupami, a oni myślą że są nie tykalni. Wszystko do czasu były wałki i będą wałki tam gdzie odpad jest wałek. Prezesik jest otoczony bandą ludzi którzy nic nie muszą wiedzieć. Ważne aby nikt z poza ich otoczenia nie miał wiedzy i możliwości aby podjąć interwencję. Wszystko na pokaz DG BB to tylko pralnia. Karma zawsze wraca i jest naprawdę skuteczna. Pozdrawiam normalnych ludzi

Dzejker83
@Pracownik obserwator

Dosc precyzyjnie napisane. Branza tzw odpadowa to generalnie wałki mniejszego, wiekszego kalibru. A jak jeszcze wziasc pod uwage,ze ta niemiecka korporacja ma w Polsce rozlegle pole dzialania, bo i wladze wspomagaja niemieckie biznesy, i sluzalcza kadra za rosnace salda na kontach realizuje tej korporacji wytyczne, to mamy, jak mamy. Moja rada: bezpiecznie sie ewakuowac.

Bhh Nowy wpis
Community Notes [zgadzam się]

Y

Pan

nareszcie....

Schritu Nowy wpis
@Pan

Na taczce powinni go wywieźć. Na wszystkich zawsze wieszał psy byle odwrócić uwagę od siebie i swojej nieudolności

krycha Nowy wpis
@Były pracownik

jeszcze tylko sztuczne pożegnanie i pa pa

kucyk Nowy wpis
@krycha

Dać znaleziony na kolorze puchar i tyle

Brak słów, pieniądze pod stołem, oszukiwanie na wadze.

Neutral

akuku

@akuku

Brałeś udział w rozmowie kwalifikacyjnej na stanowisko Kierownik zmiany - klasyfikator w firmie TSR Poland Sp. z.o.o.? Jakie masz odczucia po spotkaniu z rekruterem? Podziel się swoimi wrażeniami i opisz pozytywne oraz negatywne aspekty rozmowy.
Kaatrina

Byłam na rekrutacji do telefonicznej obsługi klienta jakoś w okresie maj- czerwiec. Na rozmowie było profesjonalnie, ale nie sztywno. Od rekruterek uzyskałam wszystkie potrzebne mi informacje o stanowisku. Bardzo miłe panie, zaproponowaly mi cos do picia, był bardzo ciepły dzień. Był też telefon po spotkaniu w umówionym terminie. Opisane warunki pasowały mi, ale wybrałam ostatecznie pracę bliżej domu. Polecam.

Bajlando
@bajlamor

Fakt, ale jak mają być efekty jeśli jedną z rekruterek jest pani menedżer od projektów, której jedynym zadaniem i kompetencją jest przytakiwanie szefowi i powtarzanie jego słów, bo z innymi sobie nie radziła. Cóż, pewnie taka polityka firmy, Bierny, Mierny ale Wierny.

king lion
@Bajlando

dokładnie tak!!! nie potrafi rozróżnić klas złomu, nie jeździ do klientów, nawet ich nie zna,ale za to wie jak sprawdzic gps w samochodzie hahaha

@king lion

Sprawdza gps, który jest nielegalnie w samochodach służbowych bo nikt z handlowców nie podpisał żadnego info na ten temat. Jeździ również z handlowcami i sprawdza ich na polecenie szefa , nie wspiera ani nie pomaga np w trudnych tematach typu opóźniony transport czy brak płatności na czas !!@Pracodawca

Metalowiec

Nie polecam , wysłałem paczke 25 kg ( przeważona bardzo dokładnie) z tej paczki okazało się ze jest 21 kg ( nie wiadomo jakim cudem ) i otrzymałem info że zamówienie jest nie zgodne , zostałem (usunięte przez administratora) na 4 kg i na ponad 100. Firma jako ze moje zamowienie bylo 1 zrekompensowała mi sie dołożyć 1 kg ( jak wcześniej (usunięte przez administratora) na 4 kg) żenada nie polecam Moja współpraca z nie uczciwa firma została zakończona

cóż
@Metalowiec

widocznie wychodzą braki na inwenturze

Narodowiec8732
@cóż

W Polsce ta firma bazuje na szachrajstwach wlasciwie wszystkich podleglych, kontrahentow rowniez

Niski szczebel

Inwestycje jakie tutaj są wykonywane kończą i zaczynają się w VW Passat tam wszystkie narzędzia które są rzekomo na plac magicznie znikają... Psst dzień rozliczenia się zbliżoooooooo ;)))

KenDzejk
@Niski szczebel

(usunięte przez administratora)Coz mozna rzec w temacie brakau nalezytych warunkow pracy w tej pseudofirmie? Ciekawe, jak sie robi w Bielsku operatorowi i sortowaczowi na tych szrotach . Temperatury w cieniu ponad 30, w sloncu pewnie 50 i w kabinie pewnie tyle samo, a kabinie nie kto inny, jak pracownicy. Przeciez nie dyrektor i kierownik.Ciekawe, jak sie pracuje tym szeregowym pracownikom , bedac bliskim omdlenia?

Polak
@KenDzejk

W Dąbrowie to samo, 50 stopni w kabinie bez wody, jak to u niemca...

Gingero

Fredyno

Bbb
@Gingero

Praca na krawędzi życia, brak bhp, wszyatko zamiatane pod dywan, niw polecam.

Ban

• Brawo
Pracownik obserwator

Zgadzam się z Tobą w 100%. Wypowiadają się osoby, które nie mają zielonego pojęcia jak wygląda praca na zewnątrz. Tylko myślą jak tu się podlizac i co by zrobić, aby Prezes dostrzegł potencjał. Konsekwencją może będzie zwolnienie pracownika bądź ukaranie od tak sobie. Ważny jest rozgłos i pochwała z samej Góry. ????

Inga

Dowiem się od kogoś, jakiś detali o pracy jako specjalista ds handlowych, a szczególnie to interesuje mnie czy praca jest w trybie zdalnym lub hybrydowym? Widziałam starszą ofertę internetową, ale nie widać już treści ogłoszenia. Jest info że rekrutacja jest stacjonarna, ale co z samą pracą.

Bajlando
@Inga

Nie chciało mi się w to wierzyć, ale okazuje się, że to fakt, prezes tnie pracownikom wypłaty. Handlowcy dostają nowe warunki a jeśli ich nie przyjmują to otrzymują wypowiedzenia. Dodatkowo w pokrętny sposób jest to przedstawione jako motywacja i możliwość zarobku jeśli tylko wykona się plan. Oczywiście, że podone mechanizmy stosuje się w wielu firmach, ale w jasnej formie i po to żeby pracownik faktycznie mógł zarabiać, w tym przypadku jest to totalnie oderwane od rzeczywistości. Widać, że szacunek do ludzi nadal jest "mocną" stroną szefa. Nawet jeśli firma jest w aż tak słabej kondycji, to są chyba inne sposoby na jej ratowanie niż kosztem ludzi. Dodatkowo, co ciekawe, stale prowadzą nabory. Czasy się zmieniają, charakter człowieka nie... chyba, że na gorsze.

baja bongo
@Bajlando

Nic się i zmienia od lat, czyli brak szacunku do kogokolwiek, wyimaginowane plany i obgadywanie wszystkich.

TSR Poland Sp. z.o.o.

@Inga

Szanowna Pani, praca jest pracą mobilną w terenie. To oznacza, że na przykład 1 raz dziennie jesteśmy w biurze, aby zrobić plan, a potem resztę czasu spędzamy w terenie. Praca po 8h, jazda w koło komina max. 80 km-100 km. Dziennie jest się w domu, nie ma żadnych delegacji i dalszych wyjazdów. Handlowiec to osoba, która gównie pozyskuje klientów odwiedzając ich osobiście, więc nie można mówić o pracy hybrydowej lub zdalnej. W chwili obecnej poszukujemy handlowca na teren Gnizeno i okolice, aż do Polkowic. Zapraszamy do aplikowania!

Pracownik obserwator

Najważniejsze rzecz odnośnie zwolnień. Trzeba mieć tupet aby przyjechać w połowie zmiany bez uprzedzenia i powiedzieć jest wszystko ok, ale wypad za bramę. Brak jednoznacznych argumentów do zwolnienia. Prawda jest taka iż nie możesz być mądrzejszy od przełożonego. Powodzenia wszystkim i pozdrowienia dla szczerych i normalnych pracowników.????

Pracownik obserwator

Powiem tak Prezesom i jego pupile Adaś, Agatka, Natalka i inne postacie w tym biurowcu do zwolnienia. Natomiast są w firmie pracownicy którzy pracują powtarzam pracują, stosuję się mobbing, brak podwyżek i nie zawracanie na nich uwagi. Kiepskie udawanie od Prezesa do pupili dla których człowiek to tylko przeszkodą. Powinno to wyglądać w następujący sposób: Pracownik fizyczny, operator, przepalacz, kierowca , Panie na wadzę za swoją pracę i poświęcenie w pierwszej kolejności - podwyżki zawsze wypłacane nadgodziny( te w soboty i niedziele) piorytetowo Szacunek i szczery uśmiech że bez tych ludzi nie będzie funkcjonować ta Firma. Nie opierać się na pseudo pracownikach którzy nie potrafią samodzielnie myśleć tylko mówią, przekazują informacje nie zależnie czy zgodne z BHP czy wynikające z przepisów prawa pracy jak i tych związanych z transportem. Ważne że wykonały polecenie Guru i kasiura wpada. Widać że jeszcze są firmy które opierają swoją pracę na takich właśnie Pracownikach. Karma zawsze wraca wszystko ma swoje granice i tylko czeka aż pęknie i skończy się ten bajzel. Pozdrawiam i wszystkich normalnych pozdrawiam Doczekamy się spokojnych dni w pracy

Mat3378

Nie opisujecie nieprawdy, ale tez nie sa to obiektywnie przedstawiane fakty, bo wypowiadajac sie wg Waszych kryteriow rowniez i o Was mozna co nieco niepochlebnego napisac. Summa Summaum odnosnie tych wszystkich tu komentarzy: Zarzad firma to osoby bez kompetencji, to i osoby nizszego szczebla wybrane przez ten zarzad rowniez bez kompetencji - moze pare jednostek sie znajdzie. O watpliwych kompetencjach tez niektorzy pracownicy na placach. Po prostu pewna czesc zalogi tej firmy to troszke ludzie jakby zmuszeni przez koleje losu do zatrudnienia sie w firmie. Na pewno nie kwiat polskiej przedsiebiorczosci i pracowitosci. Dobra to firma,ale na wejscie w branze, na poznanie branzy, na poznanie specyfiki pracy na tych b. wymagajacych stanowiskach. Potem mozna wykorzystac to, co sie doswiadczylo w firmie i isc dalej ku poprawie swego losu. Troszku osob juz tak postapilo i z DG, i z PLK, i z BB. No, i sobie te osoby chwala. ze AF i KM dali im mozliwosc nauki, zdobycia doswiadczenia, zrobienia uprawnien, ktore przydaja sie w nastepnym miejscu pracy.

@Mat3378

Mat3378 Jest troszkę w tym prawdy, ale jak okiem sięgnąć ludzie odchodzą bo ich zwyczajnie Adaś w żywe oczy okłamuje. Czy jego Prezesik też dy.. nie wiem. Jedno jest pewne b.duzo spraw jest ukrywanych. (usunięte przez administratora) urlopach kasie przyjdź w soboty, a potem nie wypłacone Adaś idź do Kamili oba idź do Adasia i taka sielanka. Co tam pracownik który jest na dole. Co do Agatki no cóż nie jednego (usunięte przez administratora). swoim brakiem kompetencji. Co do oddziałów DG i BB porażka w Bielsku to można śmiało powiedzieć że składowania złomu, wiórów aluminiowych nie jest zgodne z przeznaczeniem. Wszystko idzie w wody gruntowe. WIOś będzie tam nie raz jak i PIP. Przekrętów jest co nie miara. Praca nie jest zła tylko kilka osób począwszy od Adasia, Agatka Natali czy Handlowiec z BB i z DG podziękować im i zrobi się lepiej. Będzie lepsza komunikacja, szacunek do pracowników i odpowiednie wynagrodzenie. Nie może być tak że Agatka (usunięte przez administratora) wie a bierze większą kasę bo niby dlaczego. Jak taka mądra to zapraszamy na plac i udowodnić swoją wartość merytoryczną i praktyczną takich piesków szczekających nikt nie potrzebuje. Wiem jednak że nie ma wiedzy żadnej jak i swojego zdania.

@Pracownik obserwator

...bo zarzadzanie firma jest wywrotowe,a nie fachowe, by budowana byla mocna pozycja firmy gwarantujacej stabilna, spokojna robote. Zarzad firmy oklamuje, oszukuje?To ten zarzad tez trzeba bez przebaczenia, ze zdwojona sila oklamywac, oszukiwac, by sie nie dac wyzyskac. WIOS, PIP i ITD firma sie nie zajma, bo nie maja na celu gnebiienie przedsiebiorstw, poki cos tam te przedsiebiorstwa odprowadzaja pod postacia rozmaitych mandatow, grzywien itd. Ochrona srodowiska, bezpeiczenstwo pracy i w ruchu drogowym jest drugorzedne. Jak zostalo wspomniane, praca w firmie jest w sam raz dla kogos, komu sie noga powinela w poprzednim miejscu pracy z rozmaitych powodow (usunięte przez administratora)Jak ktory madrzejszy i wyciaga wnioski, to pracujac X czasu w firmie ponaprawia swe bledy w podejsciu do roboty , nabierze wartosci i pojdzie do roboty do porzadnej firmy.

Jest profesjonalnie

Ponownie mamy ofertę pracy z 2 listopada na Kierownika skupu złomu na Bielsku. Ponownie strzelacie kolejnemu normalnemu facetowi w plecy. Brak wstydu i profesjonalizmu nie potraficie okazać mu szacunku tylko z nie nacja jak ostatnio wpadają z nowym i staremu dziękują. (usunięte przez administratora) Ja proponuję w ogłoszeniu napisać-jesli sądzisz że porzadzisz to się grubo mylisz. Ty jesteś popychadłem który ma się podporządkować i koniec. Pozdrawiam tych co zachowali swoją godność do końca.

Jest profesjonalnie
@Mat3378

Kierownik który tam trafił ogarniał temat. Jestem przekonany że chodzi tu o aspekt bycia mądrzejszym i bardziej ogarniętym od samego Kierownika Adasia. Nie może i nie będzie mógł przełknąć porażki. Jak będzie wyglądał przed wielkim Prezeskiem. Jest jak jest, a dobrym menadżerem to on nie jest. Robienie ludzi w konia wiąże się tylko z odejściem świetnych pracowników, a zaprosiliśmy by poniektóre przemądrzałe z brakiem szacunku Panny z biur.

@Jest profesjonalnie

Sam od siebie to on nie ogarniał, nie ogarniał. No, ale też co tu bylo do ogarnięcia, jak miał wszystko podane jak na tacy przez poprzednika i znawcę branży z głównego placu?. Efekty jego pracy zostały stwierdzone w centrali. Jeśli byłby faktycznie dobry, działałby wg wytycznych zarządu, to dalej pracowałby, a nie, że mu centrala podziękowała po próbnym.

@Agryd

Co zaprezentować byłeś na BB jak było a jak się zmieniło. Nie tak jak mówisz tylko Adasiowi strach w oczy zagląda bo Kierownik na BB traktuje wszystkich tak samo. Czy to pracownik fizyczny Operator Mechanik Kierowca Handlowca z BB nie trawie bo to obibok i dwulicowa kobiecina. Udaje że pracuje, a(usunięte przez administratora)do Prezesika czy Adasia. Kolejna osoba obłożnie przemęczona.

O co chodzi z tym, że piszecie, że ponownie dostępne jest ogłoszenie dla Kierownika ds. operacyjnych? Rotacja? Jeżeli tak z czym konkretnie związana? Oprócz służbowego telefonu, inne dodatki dochodzą? Np teraz modny już Multisport?

Nico

Nie kierownik (ten z banku),ale desperat. Kazdy, kto ciekawy jest roboty na Bielsku, moze szybko zebrac opinie o firmie i odstapic od zamiaru zatrudnienia sie.

Konditto

Z Firmą współpracuje już ponad 7 lat, ale nigdy takiego (usunięte przez administratora) tam nie było ! Nie dość że firma z dni na dzień zmieniła warunki płatności na dwa tygodnie, bo naciągnęła złomu z Ukrainy to zmienili kierownictwo bez dania znaka osobą współpracującym ! Nawet brak kalendarza albo notatnika na koniec roku itp ... co roku był także cięcia ogromne ....

@@@
@Konditto

ja tu pracuje juz 4 lata i no niestety. dobrze to już było ostatnio chyba z 2 lata temu, a teraz jest słabo: jedynie L4 to w sumie i dobrze ze jest tam

Meteleo

Długie czekanie rozliczenie,brak informacji rozliczeniu,blokujący się system,potrzeba pisania prośby o przysłaniu do wydrukowania dokumentów przewozowych,współpracują pół roku temu nie było takiej potrzeby,mam nadzieję że to się zmieni.

Nikt

Jak tam z paczkami na święta?

Sprzontacz_smieci

Podstawa to sprawny sprzęt, czyli koparka do złomu. Jak w koparce wszystko działa i jest to maszyna zadbana. to można robić nią całą dniówke i człowiek nie odczuje wysiłku. Można wiela ton przerzucic, załadować itp. A jak jest maszyna niesprawna, to trzeba sie dużo wysilić,aby chociaż te zwykłe, podstawowe roboty zrobić. No i trza uważać, żeby kaleką nie zosta, jak nie życia stracić.

• Brawo
systemowy/a

Pracuję tu już bardzo długo, ale tak słabo jak teraz to jeszcze nie było. Zróbcie lepiej "przywracanie ostatniej dobrej i działającej konfiguracji systemu" dla tej firmy. Jeszcze rok temu system działał bo byli odpowiedni ludzie na odpowiednich stanowiskach.

Robert Zawłocki

Pracowałem tam 3 lata popołudniami i na prawdę nie jest tam źle ,każdy pracodawcą wymaga . Musiałem zrezygnować z powodów rodzinnych. Pozdrawiam całą załogę i kierownictwo.

Waldi Son

___no,, bo tak jest. Jak w założeniach firmy jest ciąć koszta we wszelaki sposób, bez skrupółów, to musi się to odbić, zwłaszcza na utrzymaniu znośnych, bezpiecznych waunków pracy.

banerbaner

Zostaw merytoryczną opinię o TSR Poland Sp. z.o.o. - Dąbrowa Górnicza

• Jak się pracuje w TSR Poland Sp. z.o.o.?
  • Jakie są opinie pracowników o pracy w TSR Poland Sp. z.o.o.?