Stena Recycling

Warszawa

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 47 ocen.

Opinie o Stena Recycling

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Stena Recycling

Były

@uker - przecież ludzie napisali tobie jakie są realia w tej pseudo firmie.Co byś chciał przeczytać ?, że firma jest fantastyczna, jak nie jest, że ludzie zarządzający firmą są kompetentni, jak nie są. Wydaje mi się, że chciałeś opinii zgodnej z twoimi oczekiwaniami, czyli że Stena to firma mlekiem i miodem płynąca. Ale tak nie jest. Ja przepracowałem kilka lat w tej korporacji i wiem, że nie jest dobrze. Panuje powszechny przerost kadry zarządzającej. Często są to ludzie nie mający pojęcia o planowaniu i realizacji produkcji. Człowiek jest numerem statystycznym. Masz wykonywać polecenia choćby były absurdalne. Przerost procedur widoczny w każdym z oddziałów. Liczy się tylko wynik, którego i tak nie można osiągnąć. Brak podwyżek (przynajmniej za moich czasów). Do granic absurdu rozpowszechnione BHP. Czasami przeszkadzające w bezpiecznej pracy ( no ale to Szwedzi, oni tak mają). Firma nie robi wyniku bo nie jest konkurencyjna. Drapol, CMC wykańaczją Stenę. Straty firmy to miliony zł. A pan z Wa-wy, który zatrudnia kadry ma się bardzo dobrze. Chociaż coś drgnęło. Naczelny na Polskę FV (Szwed) został w trybie natychmiastowym odwołany. Pytanie dlaczego ? :). Jak te kilka słów nie rozświetliło ci w głowie to aplikuj i sam zobaczysz jak jest.

Justyna
@Były 29.06.2015 14:27
@uker - przecież ludzie napisali tobie jakie są realia w tej pseudo firmie.Co byś chciał przeczytać ?, że firma jest fantastycz...

Jak to dlaczego ferdka odwolali bo dla kogos stal sie niewygodny albo waly odwalaly dyrektorki bo niby skad takie straty teoretycznie w oddzialach

stenuś

chłopie zapomnij o podwyżce o ktorej ci mowili ze jest raz do roku rozmowa no i podwyzki a o premii zapomnij w ogole!!!! Oddzial jest na minusie i nikt nie dostaje premii, nie wiem jak kierownicy i dyrektorzy ale pracownicy placowi zapomnij! mozliwa premia 120pln brutto :D:D dobre co ? Poszukaj cos lepszego, chyba ze nic na razie nie ma to bierz , zawsze troche wieksza kasa niż na pośredniaku ;)

była kadry
@stenuś 01.11.2012 08:57
chłopie zapomnij o podwyżce o ktorej ci mowili ze jest raz do roku rozmowa no i podwyzki a o premii zapomnij w ogole!!!! Oddzia...

Oddziały nigdy nie były na minusie tak tylko mówiono aby nie dawać ludziom podwyżek i aby się o nie dopominali dostawali tylko dyrektorzy imprezy sobie robili karty służbowe a dla pracownika zajączek na święta z podrabianej czekolady lub paczka słodyczy na Święta Bożego Narodzenia do 100 zł a Paniska premie w tysiącach ludzie nie mieli na życie a dygnitarze dobrze się bawili - ciekawe czy Szwedzi to czytają ? chyba coś im podeślę

Tomasz

Czy może ktoś wyjaśni mi dlaczego tak bardzo narzekacie na Stena Recycling? Piszecie , że jest źle ale w sumie nie wiadomo dlaczego? W takich momentach myślę, że konkurencja robi swoje i inspiruje pracowników żeby zdyskredytować firmę. Nawet ofert pracy jest niewiele!!

galareta
@Tomasz 13.09.2017 11:59
Czy może ktoś wyjaśni mi dlaczego tak bardzo narzekacie na Stena Recycling? Piszecie , że jest źle ale w sumie nie wiadomo dlac...

ofert pracy jest niewiele bo zatrudniacie swoich ludzi i jak 1 osoba pracuje za 3 osoby albo za 4-5 bo nikt nie chce tam pracować to wybacz Pan i nie pisz Pan głupot.

tomasz
@Tomasz 13.09.2017 11:59
Czy może ktoś wyjaśni mi dlaczego tak bardzo narzekacie na Stena Recycling? Piszecie , że jest źle ale w sumie nie wiadomo dlac...

oferty ciągle przychodzą no ale również zgłaszacie do biur pośrednictwa pracy aby nabyć pracowników za głodową stawkę - ciekawe

gumiś

śmietnisko - szczury syf niesamowity przerost o 90 % dyrektorów od niczego - szkoda życia

nowy

Jak się pracuje w oddziale w Łodzi ? Zastanawiam się czy wysłać swoją aplikację

ja
@nowy 07.09.2014 22:02
Jak się pracuje w oddziale w Łodzi ? Zastanawiam się czy wysłać swoją aplikację

nie rozbudowują tylko wymieniają... popracujesz kilka miesiecy i zostaniesz zwolniony bo to.. tamto.. owamto

była
@ja 02.03.2015 23:33
nie rozbudowują tylko wymieniają... popracujesz kilka miesiecy i zostaniesz zwolniony bo to.. tamto.. owamto...

daj sobie spokój z tym oddziałem - wykończą cię jak zdechłego psa

danny

jeśli szukacie pracy, OMIJAJCE STENE RECYCLING - totalna wiocha pod pozorami kulturalnej firmy. niestety ale trudno o większe chamstwo jak tu. aż dziw bierze, że to firma szwedzka - niestety prowadzona w polskim stylu. po prostu koszmarne miejsce, nikomu nie polecam

Poszukujący pracy
@danny 16.05.2017 09:50
jeśli szukacie pracy, OMIJAJCE STENE RECYCLING - totalna wiocha pod pozorami kulturalnej firmy. niestety ale trudno o większe c...

Czy tam jest tak źle.....a gdzie pracowałeś

kupa
@danny 16.05.2017 09:50
jeśli szukacie pracy, OMIJAJCE STENE RECYCLING - totalna wiocha pod pozorami kulturalnej firmy. niestety ale trudno o większe c...

masz racje tam panuje syf kiła i mogiła nikt nie chce tam pracować a ludzi dyrektory traktują jak bydło, brak FŚS dla pracowników ale dyrektory bawią się na całego - szkoda czasu się rozpisywać o tym śmietnisku śmierdzącym

galareta

nie ma zadnych perspektyw na rozwój, ludzie nie maja na chleb, a dygnitarze przyjezdzaja nowymi samochodami co chwile, słyszysz o nowych chłopkach w administracji którzy potykaja sie o wlasne nogi, ale karty sluzbowe, i samochody maja, roboli maja za nic, i jeszcze sie dziwią ze każdy robotę ma w poważaniu... ty dawaj druty zakładaj.. dobra zostaw.. biegnij tam sciagaj plastiki... dobra zostaw sortuj złom... dobra zostaw sortuj folie.. zostaw folie.. i lec się rozpęknij za 2160zł na reke.. ludzie ogarnijcie sie i zacznijcie walczyć z tym dziadostwem bo niedługo bedziecie robic za darmo, tak jak w stenie sie wyznacza kierunek STENA WAY.. = RÓB ZA DARMO a dygnitarze ze złotymi zębami beda jaguarami przyjeżdzać, ja juz niedługo opuszczam ten przytułek a wam wszystkim daje przestroge, trzymajcie sie od tego smietniska i rynsztoka jak najdalej.

h

masakra, szkoda czasu

Poszukujący pracy

Witam, poszukuje kontaktu z osobami pracującymi w Grodzisku Mazowieckim. Chcialbym się tam zatrudnić. Proszę o kontakt.

Lidia

@danny, niestety na rozmowach kwalifikacyjnych nie da się zweryfikować poziomu kultury osobistej kandydatów, więc uważam, że tu nie chodzi o brak kultury firmy a pracowników. Niestety z różnymi ludzi spotykamy się na co dzień a ale myślę, że właśnie w sposób kulturalny można zwrócić uwagę swoim kolegom czy koleżankom z pracy o zachowaniu.

bnhj

@ Borowik to znaczy ile zarabia? Bo ja wiem czy bankowcy az tak dobrze zarabiają? chyba niekoniecznie

michu

praca w Gądkach jako operator, jestem zainteresowany więc proszę o jakąś wypowiedź

Aro

Tragedia Firma poczytałem na forum wpisy i 100 % sie z nimi zgadzam popracowałem pare miesięcy jako operator więcej umysłowych nisz pracowników robi sie na paru stanowiskach stres wyzysk i brak rozwoju odradzam no chyba że ktoś już nie ma na chleb to może się zatrudnić na niego mu tylko wystarczy ....

Aro

Tragedia Firma poczytałem na forum wpisy i 100 % sie z nimi zgadzam popracowałem pare miesięcy jako operator więcej umysłowych nisz pracowników robi sie na paru stanowiskach stres wyzysk i brak rozwoju odradzam no chyba że ktoś już nie ma na chleb to może się zatrudnić na niego mu tylko wystarczy ....

Hanys

To co u Was się dzieje to nic. Zerknijcie kiedyś do oddziału w Siemianowicach Śląskich. Tam dopiero jest popis bezmózgowców. Wzorem do pokazów na psychiatrii jest kierownik Sebastian W. Człowiek o IQ robaka ale za to z chamstwem przewyższającym chyba wszystkich. Masakra. Klienci odchodzą jeden za drugim, a on dalej siedzi. A to już rzutuje na całą spółkę.... Przykro patrzeć jak firma w której się pracuje upada.

Albert
@Hanys 10.06.2016 12:15
To co u Was się dzieje to nic. Zerknijcie kiedyś do oddziału w Siemianowicach Śląskich. Tam dopiero jest popis bezmózgowców. Wz...

praca w siemianowicach ok Sebastian W to pikus w poruwnaniu z wagowa Teresa G co 5min papieros jak prezes jakis pomylka osoby na stanowisku

wtf

Witam Panowie ile zarabiia operator wòzka widłowego ? Orientuje się ktoś?

toja2324584
@wtf 23.03.2016 19:15
Witam Panowie ile zarabiia operator wòzka widłowego ? Orientuje się ktoś?

operator wozka zaraba w niemcach 1630 reszte pan dyrektor

nic

Witam. mam pytanie odnośnie rekrutacji ,a mianowicie chodzi o to że miałem rozmowę po której wiadomo skontaktujemy się telefonicznie następnego dnia przyszedł mi e mail z wypełnieniem Kwestionariusza Poczucia Odpowiedzialności i nie wiem o co chodzi czy mają mnie na uwadze czy co? jak przebiega cała procedura rekrutacyjna w w/w firmie?

krzych

Witam, Orientuje się ktoś czy ogłoszenie rekrutacyjne na key account managera jeszcze jest aktualne?

kasia

ja znam tą firmę z dobrej strony ... aczkolwiek złożyłam również cv na logistyka i czekam cierpliwie na telefon :)

xxx

Opinie są rożne na temat tej firmy ... również złożyłam cv na logistyka aczkolwiek cisza, ciekawe jak dużo było chętnych ?

XXX

firma porażka bylem zaproszony na rozmowę a powiedziano mi ze nie szukają nikogo !! podrostu komuś tam sie nudzi

była

Kleopatra z Warszawy jeszcze pracuje? :)

DRC

Szkoda się rozpisywać o Firmie Stena Recycling - trzeba się w końcu zwolnić i niech dyrektorki zapieprzają - snoby

była

zgodzę się 'byłym zainteresowanym', rzeczy które można robić ze spokojem w firmie "zarządcy" wywierają presje nie wiadomo czemu a rzeczy które są naprawdę stresujące przechodzą normalnie, paranoja jakaś, nie robiłam w większym syfie.Ta praca byłaby naprawdę w porządku ale ludzie wyżej mają łby zryte. chyba można porównać tylko wojsko z czasów 20 lat i więcej wstecz

anonim

(usunięte przez administratora)

były zaintersowany

Drogi Janku widzę że Cię ubodło. Odpowiem Ci na Twoje pytanie: właśnie przez sposób zarządzania (presja bez konkretnego celu i fatalnie dobierana kadra) firma jeszcze nigdy nie była na plusie. Po kilkunastu latach działalności wypadałoby coś wreszcie zarobić. Wstyd.

były zainteresowany

Dużo by mówić, ale najzywczajniej panuje w tej firmie ostra megalomania na najwyższych stanowiskach i widoczny jest brak szacunku dla ludzi - nawet w stosunku do kadry zarządzającej. Potężna presja. Kadry w Stenie dobiera człowiek, który pracuje w tej firmie od kilkunastu lat i ma o sobie bardzo wysokie mniemanie, natomiast firma jeszcze nigdy nie była na "plusie". Zadziwiające jest to, że nikt dotychczas nie zadał sobie pytania, czy ta osoba właściwie dobiera kadry skoro przez tyle lat nie widać tego efektów. Tymczasem konkurencja zarabia co roku. Nie polecam.

ktoś

Co myślicie o stanowisku: doradca kleinta ds. recyklingu? Ile płacą? Jak wygląda ta praca? Ile tzreba meić doświadczenia by dostać tą pracę?

Borowik
@ktoś 23.04.2015 15:58
Co myślicie o stanowisku: doradca kleinta ds. recyklingu? Ile płacą? Jak wygląda ta praca? Ile tzreba meić doświadczenia by dos...

No Myślę ,że zarabia mniej jak bankowiec ale telefon auto 24/h dłubanie w nosie kawusia i takie tam inny świat taką pracę tylko polecać

heniek

CZY Kułaga jeszcze pracuje?

były pracownik

Stena to dno i dwa metry mułu. Przerost administracji, zero kompetencji i kreatywności. Oddział w Bydgoszczy, bo tutaj pracowałem, to kiedyś naprawdę dobry zakład był. Była świetna dyrektorka ale ją zwolnili, kierownikiem był facet, który poświęcał cały swój czas. Nawet naiwny dokładał do interesu, bo po godzinach jeździł swoim samochodem dla firmy za darmochę. Krzykliwy i wymagający był chłop, ale krzywdy nigdy nikomu nie zrobił. Wywalili go z roboty. Teraz to dno i tylko dno. Nie idźcie do Steny bo to strata czasu. Tylko kolesie i śmieszni niekompetentni dyrektorzy

logopeda

jakieś opinie na temat oddzialu w Warszawie?

uuuuuuuuuuaaaaaaaaaaaa

unikać wszystkich - dygnitarze zapierdalają nowymi samochodami octavie, passaty, volvo i mają wszystkich w dupie, mamią ludzi pierdołami, podwyżki lub premie będą jak osiwiejecie czyli nic nie będzie. Ludzie spieprzajcie jak najdalej od tej firmy.

DRC

oszczedności ta firma szuka w kieszeniach zwykłych pracowników którzy za rzetelną prace oczekują godnego wynagrodzenia, ale sorry.. jak masz ambicje bycia kimkolwiek innym niż służący, jesteś traktowany jak trędowaty.. trzeba tylko dygać na dygnitarzy.. szkoda gadać ludzie otwórzcie oczy

DRC

nie ma zadnych perspektyw na rozwój, ludzie nie maja na chleb, a dygnitarze przyjezdzaja nowymi samochodami co chwile, słyszysz o nowych chłopkach w administracji którzy potykaja sie o wlasne nogi, ale karty sluzbowe, i samochody maja, roboli maja za nic, i jeszcze sie dziwią ze każdy robotę ma w poważaniu... ty dawaj druty zakładaj.. dobra zostaw.. biegnij tam sciagaj plastiki... dobra zostaw sortuj złom... dobra zostaw sortuj folie.. zostaw folie.. i lec się rozpęknij za 2160zł na reke.. ludzie ogarnijcie sie i zacznijcie walczyć z tym dziadostwem bo niedługo bedziecie robic za darmo, tak jak w stenie sie wyznacza kierunek STENA WAY.. = RÓB ZA DARMO a dygnitarze beda jaguarami przyjeżdzać, ja juz niedługo opuszczam ten przytułek a wam wszystkim daje przestroge, trzymajcie sie od tego smietnika jak najdalej,

DRC

stena w polsce nie ma zadnej marki, kazdy byle leszczu jest w stanie ja wydygać, i zdobyć lepszych klientow, bo nie ma na utrzymaniu kordynatorow ludzi od bhp, i calej hołoty niepotrzebnej, nie sa w stanie niczego zalatwic generuja tylko koszty, ale Polaczki i tak sie beda garnać bo w warszawie zapytałem goscia który ma w umowie 7 etatów ile zarabia to powiedział ze 2300 o czy rozmowa ? do tej roboty potrzebuja ludzi ze wsi bez zadnych ambicji zwykłych chłopków, którym wystarcza urlop w 3 gwiadkowym hotelu w grecji.. sorry ja wysiadam, odradzam ta firme kazdemu poprostu lepiej iśc do rtv agd, jako sprzedawca niz do steny jako operator, kasa ta sama zero stresu i perspektywy tutaj tylko dyrektor zabiera kapuste i kierownik

DRC

ta firma jest tylko dla dyrektorów, kierowników, ich kochanek i służacych jako operator sortowarcz, badź robol nie spodziewaj sie po nich niczego pracuje w oddziale juz tyle lat, i nie zmieniło sie nic, nie ma premii bo to bo tamto, nie ma niczego, zero perspektyw dział sprzedaży smieszny, dział handlowy fikcja, logistyka fikcja, żerują na marce, nic wiecej maja tylko tyle szczescia ze ktos tam w szwecji ksiegowy nie widzi takiego brudu nawet, bo to jest łepek od szpilki pralnia, nic wiecej zero szans na rozwoj, chocby człowiek zmarł w tej firmie to i tak niczego nie dsotanie, dostenie dyrektor i kierownic

bp

hej, czy ktoś jest w stanie udzielić rzeczowej informacji - na jakie zarobki może liczyć osoba na stanowisku sales manager w stenie, jakie dodatkowe profity wchodza w gre (auto? pakiet socjalany?)

ooooooo

Dyrektorów jak psów, koordynatorów od niczego jeszcze więcej - każdy samochodzik służbowy itd a zwykły pracownik ma(usunięte przez administratora)wstyd SZwedzi

anonim

(usunięte przez administratora)

excel

zalezy jakich i ile tabelek w excelu umie robić

DRC
@excel 19.01.2015 23:16
zalezy jakich i ile tabelek w excelu umie robić

człowieku jak jesteś kreatywny to nie idź do steny, celuj w inną markę tutaj będziesz zawsze parobkiem co byś nie umiał wierz mi, jedź pogadaj przekonaj się

anonim

jaki sens umieszczac tu opinie skoro pracodawca usuwa wpisy ktore mu sie nie spodobaja. ogolnie kierownictwo i zarzad firmy maja w powazaniu pracownikow. ( usunięte przez administratora ) /> ciekawe jak dlugo bedzie ta opinia.

Tomasz
@anonim 01.01.2014 22:05
jaki sens umieszczac tu opinie skoro pracodawca usuwa wpisy ktore mu sie nie spodobaja. ogolnie kierownictwo i zarzad firmy ma...

Witam wszystkich, Bardzo proszę o opinię w sprawie oddziału Szczecińskiego. Mam propozycję pracy na stanowisku przedstawiciela i nie mam pojęcia czy warto ryzykować zmieniając pracodwacę. W Stenie umowa jest na 3 miesiące, później 2 lub 3 lata. Pytanie co dalej? Czy plany nakładane na przedstawiciela są realne do osiągniecia czy czyste mrzonki? Wiem że wzystko zmieniło się w firmie od listopada ubiegłego roku. Pytanie czy na korzyść? Pozdrawiam, (usunięte przez administratora)

jo

Nie jest zle. Uczciwa firma i terminowa. Dosyc spokojna praca i rozsadne godziny przepracowane w miesiacu. Tam panuje nadal komuna, czy sie siedzi czy sie lezy kasiora sie nalezy ( dotyczy to pracownikow typu dyrektor, kierownik), 20 pracownikow w tym 3 dyrektorow.

Jakub

Unikaj firmy jak mozesz bo mozesz odpowiadac za przekrety innych,ratuja wlasny tylek a ty odpowiadasz

mars

chłopie łap pracę w stenie robiłem tam 10 lat dużo sie nauczysz naprawdę warto moze to już nie ta stena ale warto warto jeszcze raz warto po tym czasie załozyłem własną firmę i naprawde dobra szkoła

ewelina

A mój mąż pracuje i jest zadowolony. Od razu umowa o pracę, brak nadgodzin i premia (fakt- niewielka) raz na 3 miesiące. Wiadomo, nie jest to szczyt marzeń, ale źle nie jest.

jeszcze pracownik

Potwierdzam wszystko to prawda, niestety źle a właściwie tragicznie jest we wszystkich oddziałach w kraju. Idiotyczna polityka kadrowa firmy. Dyrektorów bez liku, przerost administracyjny w centrali. Koordynatorów od byle czego jak psów. Każdy ważniejszy od drugiego. BHP wyolbrzymione do granic absurdu, wręcz przeszkadzające w pracy i często powodujące niebezpieczne sytuacje podczas pracy. Płace na żenująco niskim poziomie, praca bez planu, szarpana wtedy kiedy łaskawie zdobędą kontrakty, które i tak nie są rentowne. Wszędzie straty. Za to wymagania wobec roboli ogromne, zapieprzaj i siedź cicho to motto naszych dyrektorów i kierowników inaczej za mordę i won z roboty.

2K - 10

Ludzie z daleka od tej firmy , chyba że chcecie sprzedać aluminium to jeszcze jeszcze , nic poza tym , firma handluje obecnie obierkami z ziemniaków i zużytym papierem toaletowym + 3 dyrektorków i 16 kierowników [usunięte przez moderatora]znających się na branży złomowej do tego 4 otyłe panie na wadze co ze wszystkim maja problem no i co do płac 1800zł i zapomni o czymkolwiek więcej chyba że kartkę dostaniesz za brak kasku i - 50zł od wypłaty ..

normalny

daj sobie chłopie spokój z pracą w tej firmie-totalny [usunięte przez moderatora] [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] z każdej strony-odradzam

pig

witka ludziki,mozecie cos napisac o stenie z chelmzynskiej,mam oferte pracy i sie zastanawiam,zaproponowano mi 2800 brutto,niewiele moim zdaniem poniewaz do tej pory zarabialem okolo 3500 na reke,wiec przyzwyczailem sie do kaski :),ale jak to mowia pieniadze to nie wszystko,jezeli firma jest ok i mozna sie w niej rozwijac zawodowo to byc moze i warto isc tam do pracy za te 2800 brutto,zapomnialem dodac ze mam oferte pracy na stanowisku operatora Ł34 :),bardzo prosze o opinie gdyz moze sie okazac bardzo pomocna dla mnie,nie jest to jedyna oferta pracy jaka mam a wybor firmy to bardzo wazna decyzja,nie chcialbym potem zalowac ze zatrudnilem sie w stenie,zreszta wiecie jak to jest to zawsze trudny wybor,z gory dziki za pomoc i podrawiam :)....

operacyjny
@pig 31.01.2012 12:39
witka ludziki,mozecie cos napisac o stenie z chelmzynskiej,mam oferte pracy i sie zastanawiam,zaproponowano mi 2800 brutto,niew...

Mogę wypowiedzieć się o centrali. Nadęte bufony, śmieszni na siłę i lubiący się na pokaz. Cała otoczka odpowiedzialności, prospoleczna i działania na rzecz pracownika jest ściemą. Zwłaszcza jak kupili ostatnio Firsta. Obcinają pensje o 500 zł wzwyż. Pracuj teraz, bo konsolidacja, a my Ci później powiem co z tobą zrobimy...murzyn zrobił murzyn może odejść.

Zostaw opinię o Stena Recycling - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Stena Recycling